8 lucruri de știut despre referendumul pentru aderarea Moldovei la UE

Moldova.org, 22 aprilie 2024 16:20

La jumătatea lunii aprilie președintele Parlamentului a anunțat că referendumul constituțional privind aderarea țării noastre la UE va […] The post 8 lucruri de știut despre referendumul pentru aderarea Moldovei la UE appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 4 ore
18:30
Fautor Winery este cea mai premiată cramă din Republica Moldova. În cei 27 de ani de la fondare, […] The post Cum poți deveni o cramă cu renume mondial appeared first on Moldova.org.
Acum 8 ore
15:30
Acum câteva săptămâni, când întreaga țară era zguduită de omorul Anei-Maria, procurorii ne confirmau că asistăm la un […] The post 135 de ore de rușine appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
10:20
Grupul RAW Moldova anunță lansarea primei sale expoziții de fotografie documentară, ce va avea loc pe data de […] The post Lansarea Expoziției de Fotografie Documentară a Grupului RAW Moldova în Chișinău appeared first on Moldova.org.
Ieri
17:10
Alisa Litvinova, o fetiță de opt ani din Republica Moldova, va însoți un fotbalist de talie mondială pe […] The post De mână cu un fotbalist de talie mondială. O fetiță din Moldova va păși pe terenul din Wembley în finala Ligii Campionilor UEFA appeared first on Moldova.org.
16:40
Libertatea nu este un subiect la care te gândești în fiecare zi, totuși mulți spun că au simțit […] The post „Vine cu nota de plată.” Șase moldoveni vorbesc despre libertate appeared first on Moldova.org.
15:50
Al treilea film din seria de proiecții de film european – #CineMai este drama “Cumpărător personal“* (“Personal Shopper”), […] The post #CineMai aduce pe ecran mare drama cu elemente horror – Cumpărător Personal appeared first on Moldova.org.
13:50
În ultimii ani, am devenit martorii unei schimbări semnificative a modului în modul în care afacerile interacționează cu […] The post Cum businessul schimbă lumea: 5 principii cheie ESG appeared first on Moldova.org.
12:50
În regiunea de sud a țării, sub razele calde ale soarelui de primăvară, prind culoare podgoriile familiei Croitoru. […] The post Secretul unei crame de top. Sau cum să faci cel mai bun vin roșu din lume? appeared first on Moldova.org.
10:40
Era o zi călduță de aprilie. Mame cu cărucioare pășeau agale pe cărările unui parc din Chișinău, copii […] The post Stările cenușii ale Alinei appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:20
Ce înseamnă să începi o afacere în Moldova? „Mi-am pierdut aproape toți prietenii.” La Ciocana, în mijlocul blocurilor […] The post Războiul și pandemia orientează femeile către antreprenoriat, în ciuda tuturor riscurilor appeared first on Moldova.org.
17:50
Echipa Klumea face apel către toți designerii grafici din țară pentru a crea campanii sociale de solidarizare a […] The post Ești desginer grafic cu experiență? Schimbă istoria țării tale! appeared first on Moldova.org.
16:50
Studenții, masteranzii și tinerii absolvenți, inclusiv din diasporă, îşi pot efectua stagiul de practică în una din instituţiile […] The post Două programe de stagii au fost lansate pentru studenții, masteranzii și tinerii absolvenți din Moldova appeared first on Moldova.org.
16:00
A fost lansat episodul 3 al podcastului „Ce-o să zică lumea?”, un podcast despre sănătate mintală și tulburări […] The post A fost lansat episodul 3 al podcastului „Ce-o să zică lumea?” appeared first on Moldova.org.
13:20
Ce înseamnă să începi o afacere în Moldova? „Mi-am pierdut aproape toți prietenii.” La Ciocana, în mijlocul blocurilor […] The post Războiul și pandemia orientează femeile către antreprenoriat, în ciuda tuturor riscurilor appeared first on Moldova.org.
11:10
Zinovia Căpățînă are 73 de ani și locuiește în satul Semionovca, un cătun din componența comunei Mingir, raionul […] The post „Cât pot păși pe pământ, o să cresc mâncare la mine în grădină”. Zinovia Căpățînă face fasole făcăluită appeared first on Moldova.org.
8 mai 2024
13:50
Cel de-al patrulea Forum național de guvernanță a internetului (Moldova Internet Governance Forum, MIGF) și-a încheiat activitatea la […] The post Securitatea cibernetică, infrastructura digitală, libertatea pe internet: ce s-a discutat la MIGF 2024? appeared first on Moldova.org.
7 mai 2024
19:20
Șase personaje cu vârste și domenii diferite de activitate, dar care au un lucru în comun: toate au […] The post „Rădăcinile care se întind, dar nu se rup”. Șase moldoveni vorbesc despre revenirea acasă appeared first on Moldova.org.
16:50
Proiecțiile de film european #CineMai continuă în această vineri, 10 mai, cu filmul “Războiul rece”, câștigător al premiului […] The post #CineMai continuă cu filmul Războiul rece – premiat la Cannes și nominalizat la Oscar appeared first on Moldova.org.
15:40
Atunci când ești frustrat că un serviciul public este complicat de accesat și deține o interfață complicată  de […] The post Pași siguri spre transformarea digitală a Republicii Moldova la UX4Gov Designathon appeared first on Moldova.org.
11:40
Viața printre măști și lalele.Acasă la meșterul popular Vasile PopovschiStă aplecat peste un teanc de caiete. Le numește […] The post Viața printre măști și lalele. Acasă la meșterul popular Vasile Popovschi appeared first on Moldova.org.
3 mai 2024
16:10
Compania continuă să își extindă rețeaua în Moldova. Acum, clienții pot primi colete nu numai la oficiile și […] The post Nova Poshta a deschis 50 de puncte de eliberare a coletelor — planifică încă 400. Acesta este un format de primire a coletelor în magazine appeared first on Moldova.org.
15:50
Deși Moldova nu se clasează în topul țărilor cu cel mai bun sistem de educație, elevii săi câștigă […] The post Adolescenții din Moldova domină arena globală a roboticii appeared first on Moldova.org.
2 mai 2024
12:30
În perioada 14-18 mai la Chișinău au loc Zilele Literaturii Române, care au ajuns deja la cea de-a […] The post Vezi programul Zilelor Literaturii Române la Chișinău! appeared first on Moldova.org.
11:50
Valentina Jambă are 69 de ani și este din satul Holoșnița Nouă, raionul Drochia. De mică îi plăcea […] The post „Poate s-o pregătească orice copil.” Valentina Jambă face mămăligă cu chiseliță appeared first on Moldova.org.
30 aprilie 2024
17:50
Prima ediție a proiectului „Oameni simpli” a adus în fața microfonului cinci persoane cu vârste și domenii diverse […] The post Cinci moldoveni vorbesc despre sărăcie. E rușinoasă, se moștenește? appeared first on Moldova.org.
12:00
Maib își reconfirmă angajamentul de a susține și promova educația financiară în Republica Moldova. În cadrul Săptămânii Educației, […] The post Maib sprijină inițiativa „Moldova pentru Educație”, contribuind la dezvoltarea unui amplu program de educație financiară appeared first on Moldova.org.
09:50
Fragment din romanul „Povestea domniței Marina și a basarabeanului necunoscut”, de Tatiana Niculescu. Ediția II-a a romanului a […] The post Povestea idilică a cozonacilor din Comrat/Fragment de carte appeared first on Moldova.org.
29 aprilie 2024
13:30
#CineMai aduce cinci filme premiate la Cannes și nominalizate la Oscar la Chișinău și începe vineri, 3 mai, […] The post #CineMai începe în această vineri cu Portretul unei femei în flăcări appeared first on Moldova.org.
11:00
  Valentina Cornescu este copywriter și lucrează în publicitate. Acesta era domeniul în care visa să ajungă și […] The post „Nu cumva să afle ceilalți că nu suntem atât de buni”. Ce este sindromul impostorului și cum îl depășim appeared first on Moldova.org.
09:40
În antreprenoriat, abilitățile de gestionare financiară sunt la fel de importante precum pasiunea și cunoștințele în domeniu. De această […] The post Secretul reușitei în agricultură: Pasiune, cunoștințe și gestionare financiară appeared first on Moldova.org.
26 aprilie 2024
14:40
Pe 24 aprilie a avut loc evenimentul de încheiere a proiectului „Parteneriate pentru liderismul femeilor și buna guvernare”, […] The post Sute de tineri implicați și zeci de femei în funcții de conducere: proiectul „Parteneriate pentru liderismul femeilor și buna guvernare” a ajuns la final appeared first on Moldova.org.
14:30
În perioada 25 martie – 11 aprilie curent, 45 de cadre didactice din 45 de instituții de învățământ […] The post Cadre didactice din 45 de instituții de învățământ profesional tehnic au învățat cum să ghideze elevii în alegerea carierei potrivite appeared first on Moldova.org.
12:20
Cinci filme europene premiate la Cannes și nominalizate la Oscar vor fi proiectate la Chișinău. Timp de o […] The post #CineMai: Urmărește 5 filme europene premiate la Cannes appeared first on Moldova.org.
11:20
  Valentina Cornscu este copywriter și lucrează în publicitate. Acesta era domeniul în care visa să ajungă și […] The post „Nu cumva să afle ceilalți că nu suntem atât de buni”. Ce este sindromul impostorului și cum îl depășim appeared first on Moldova.org.
10:20
În toamna anului 2014, duceam o luptă cu mine însămi și trecutul meu. Sau poate trecutul meu ducea […] The post Naționalitate: Rătăcită. Limba: Sacrilegă appeared first on Moldova.org.
10:20
Vă invităm să marcați în calendarele voastre data de 16 mai pentru Conferința „Marketing is Back”, cea mai […] The post Marketing is BACK! Da! Una din cele mai inovative conferințe de marketing, la care sunteți obligați să participați! appeared first on Moldova.org.
09:10
Intru alături de fratele meu în clădirea veche care pare să fi fost un centru de tineret sau […] The post Doina Mafteuța – super eroul copiilor cu nevoi speciale din Chișinău appeared first on Moldova.org.
25 aprilie 2024
17:40
Eugenia Țurcanu are 82 de ani și este din satul Fântânița, r. Drochia. Deși a lucrat muncitoare în […] The post „Hai, mămune, fă învârtită cu jom”. Eugenia Țurcanu gătește învârtita cu sfeclă de zahăr appeared first on Moldova.org.
17:10
Cel de-al patrulea Forum național de guvernanță a Internetului (Moldova Internet Governance Forum, MIGF 2024) va avea loc […] The post 5G în Moldova, libertatea Internetului și un nou sistem de protecție împotriva amenințărilor cibernetice. Ce se va discuta la MIGF 2024? appeared first on Moldova.org.
10:00
Operațiunea financiară semnată la început de aprilie 2024 între responsAbility Investments AG și organizația de creditare nebancară Microinvest […] The post responsAbility Investments și Microinvest anunță o tranzacție de creditare de 10 mln. EUR pentru extinderea accesului la finanțare appeared first on Moldova.org.
23 aprilie 2024
18:10
Compania Invalda INVL, fondată în Lituania în 1991, reprezintă un lider în gestionarea investițiilor în Țările Baltice. Activele […] The post Rezultatele financiare ale grupului Invalda INVL pentru anul 2023 appeared first on Moldova.org.
17:30
CASA+FAMILIA=ACASĂ Pentru majoritatea, aceasta este formula fericirii! Iar în perioada sărbătorilor pascale, cuvântul ACASĂ capătă un sens cu […] The post Campanie socială de Paște de la Prima Finanțare – “Împarte Bunătate” appeared first on Moldova.org.
22 aprilie 2024
16:20
Dreamups și hub-ul de învățare Orange Digital Center Moldova aduc lumea antreprenoriatului mai aproape de tine și dau […] The post Înscrie-te în programul de startup-uri pentru studenți și studente – Dreamable, ediția Orange Digital Center appeared first on Moldova.org.
16:20
La jumătatea lunii aprilie președintele Parlamentului a anunțat că referendumul constituțional privind aderarea țării noastre la UE va […] The post 8 lucruri de știut despre referendumul pentru aderarea Moldovei la UE appeared first on Moldova.org.
14:20
Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților […] The post Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova appeared first on Moldova.org.
13:40
Cu ocazia Zilei Mondiale a Pământului, EXIMBANK desfășoară în premieră HACKATHON ESG, un proiect unic, orientat spre implicarea […] The post EXIMBANK desfășoară în premieră HACKATHON ESG: impulsionarea inovațiilor pentru sustenabilitate appeared first on Moldova.org.
20 aprilie 2024
10:10
„Acasă” este mai mult decât un loc fizic: este o senzație de confort și siguranță pe care o […] The post Sărbătorim împreună: de Paști, transferă emoții acasă cu Energbank appeared first on Moldova.org.
19 aprilie 2024
17:00
La casa de lângă plopi e forfotă mare. De fiecare dată când vine tata din Rusia, casa noastră […] The post Anișoara appeared first on Moldova.org.
16:10
Trei zile la rând mii de oameni se adună în fața Parlamentului din Tbilisi, Georgia, să protesteze împotriva […] The post Georgia copiază „legea agenților străini” de la ruși, iar asta a scos oamenii în stradă. Explicăm appeared first on Moldova.org.
13:40
A apărut episodul 2 al podcastului „Ce-o să zică lumea?”, un podcast despre sănătate mintală și tulburări mintale, […] The post A apărut episodul 2 al podcastului „Ce-o să zică lumea?” appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.