Moldova.org

Acum o oră
01:00
Inspectoratul General al Poliției, în comun cu Asociaţia ”Bunicii Grijulii”, Mitropolia Moldovei, Clubul de sport “Terra Valahia”, Asociața Femeilor din Poliție și alti parteneri derulează campania “Copil şcolarizat – copil protejat”. Mai multe echipaje ale poliţiei au pornit în țară pentru a împărți bunurile colectate în cadrul acestei campanii. Campania națională “Copil şcolarizat – copil […] The post Campania “Copil şcolarizat – copil protejat”: Poliţiştii au pornit în țară pentru a împărți bunuri colectate, destinate copiilor din familii defavorizate appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
12:00
Ruperea unui cablu de oţel probabil a cauzat prăbuşirea segmentului suspendat al Autostrăzii A10 din Italia în apropierea oraşului Genova, afirmă un membru al Comisiei de anchetă, citat de site-ul cotidianului La Repubblica. “Ruperea unui cablu de oţel este o ipoteză serioasă de lucru”, afirmă Antonio Brencich, expert al Universităţii din Genova şi membru al […] The post Anchetatorii au o primă teorie privind cauza prăbuşirii podului din Genova appeared first on Moldova.org.
11:50
Grupul „Adoptă un vot” organizează astăzi cea de-a III-a ediție a Offline-ului la Chișinäu. Tema acestei ediții este: lmplicarea civică a diasporei în campania electorală pentru Alegerile Parlamentare din 2018. Offline-ul este un eveniment civic și împărtășește viziunea comunității „Adoptă un vot” de a contribui prin acțiuni concrete în vederea dezvoltării și democratizării societății din Moldova. […] The post „Adoptă un vot” organizează cea de-a III-a ediție a Offline-ului. Se discută despre implicarea diasporei în campania electorală// VIDEO appeared first on Moldova.org.
10:20
Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, generalul – maior Mihai Harabagiu s-a întâlnit cu secretarul de stat al României Raed Arafat. Tema discuțiilor celor doi oficiali a fost platforma națională română de pregătire pentru situații de urgență fiipregătit.ro, dar și posibilitatea lansării în Republica Moldova a unei pagini web similare celei române […] The post Conducerea IGSU s-a întâlnit cu secretarul de stat al României Raed Arafat appeared first on Moldova.org.
Ieri
18:30
. Este mesajul transmis de Victoria Dunford, dondator al MAD-Aid, organizație de caritate din Marea Britanie, postat pe Facebook, cu ocazia Congresului Diasporei, organizat astăzi la Chişinău de Biroul Relații cu Diaspora. “Nu întreba ce a făcut ţara pentru tine, întreabă ce faci tu pentru ea! Este un principiu după care MAD-Aid se conduce deja […] The post Exponenţii Diasporei, mesaj pentru moldoveni: Nu întreba ce a făcut ţara pentru tine, întreabă ce faci tu pentru ea! Doar uniţi şi împreună reuşim! appeared first on Moldova.org.
18:20
Un grup de profesori din R. Moldova a inițiat o petiție prin care cer Guvernului o majorare de cel puțin 50% a salariilor cadrelor didactice și o dublare a retribuțiilor pentru personalul auxiliar din școli și grădinițe. Aceștia au anunțat că vor depune petiția la Guvern pe 5 septembrie curent și vor aștepta răspuns până în […] The post Statistici: Evoluția salariului profesorilor din 2012 până în 2018 appeared first on Moldova.org.
18:20
Premierul Pavel Filip convoacă luni, 20 august, ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică în legătură cu agravarea situației epidemiologice  urmare a creșterii numărului de copii infectați  cu rujeolă. În prezent, sunt înregistrate 88 de cazuri confirmate și suspecte de rujeolă, dintre acestea 27 – confirmate și 61-suspecte. Din numărul total de cazuri numai 3 […] The post Premierul Filip convoacă ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică în legătură că majorarea cazurilor de rujeolă appeared first on Moldova.org.
17:30
Un bărbat și o femeie sunt căutați de poliția din Ialoveni, fiind suspectați că au jefuit o femeie. Suspecții și-ar fi identificat victima într-un taxi. Astfel, în seara de 16 iunie, o femeie de 57 de ani, aflându-se în Chișinău, a luat un taxi pentru a ajunge la Ialoveni. Șoferul, care avea încă doi pasageri, […] The post O femeie a urcat în taxi, dar a fost dusă pe un câmp. Doi indivizi au jefuit-o de 2600 lei și bijuteriile din aur// VIDEO appeared first on Moldova.org.
17:00
Circa 500 km de drumuri au fost reparați până în prezent în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, iar alți aproape 200 km sunt în lucru și vor fi finalizați zilele următoare, a menționat astăzi în cadrul unui briefing secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.  Potrivit lui, valoarea lucrărilor executate, până […] The post „Drumuri bune pentru Moldova”: Valoarea lucrărilor executate până în prezent este de 717 milioane lei appeared first on Moldova.org.
15:00
16 persoane, printre care doi copii de patru și de șase ani, din municipiul Bălți au fost internate în spital cu intoxicații alimentare. Medicii spun că pacienții sunt în stare grav-medie. Numărul acestora ar putea crește în următoarele zile, anunță Publika.md. Potrivit sursei citate, intoxicația în masă a fost provocat de consumul alimentelor la o […] The post 16 persoane, printre care doi copii, din Bălți au fost internate în spital cu intoxicații alimentare appeared first on Moldova.org.
12:50
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat astăzi că a întreprins acțiuni urgente privind asigurarea cu medicamentul Colistin de 1.000.000 U.I, pacienților bolnavi de fibroză chistică, după ce producătorul din Polonia a sistat livrarea către compania importatoare din Republica Moldova, SanFarm-Prim S.A, motivând asigurarea prioritară a pieței naționale cu acest medicament. Această situație a […] The post Toți pacienții bolnavi de fibroză chistică sunt asigurați cu medicamentul Colistin appeared first on Moldova.org.
12:40
Toamna e la fel de generoasă la Moldtelecom, poate chiar un pic mai mult. La început de an şcolar când eşti pus pe socoteală, Moldtelecom are grijă să îţi facă calculele mai simplificate. Conectează-te la Internet fix şi IPTV de la Moldtelecom şi primeşte 6 luni de televiziune digitală gratuită şi 50 % reducere la […] The post Primeşte 6 luni de televiziune digitală gratuită la conectarea serviciilor de Internet fix şi IPTV de la Moldtelecom appeared first on Moldova.org.
12:40
În ultimele 48 de ore, angajații vamali au prevenit șase tentative de scoatere ilegală din țară a produselor din tutun. În total,  au fost reținute 36 780 de țigarete nedeclarate, de diverse mărci, ascunse de controlul vamal. Patru dintre rețineri au fost raportate de vameșii de la  Cahul și Sculeni. Pe parcursul a două zile, […] The post Zeci de mii de țigarete nedeclarate, reținute de vameși în două zile appeared first on Moldova.org.
12:20
Un bărbat de 25 de ani a postat pe mai multe rețele de socializare un anunț precum că își vinde un organ (rinichi). Motivul incredibil, pentru a-și construi viața, separat de familia sa. Poliția s-a autosesizat în acest caz, iar conducerea Centrului pentru combaterea traficului de persoane a mers la Leova pentru a discuta cu […] The post Un moldovean a dorit să-și vândă un organ, dar a fost convins de către polițiști să nu recurgă la acest gest appeared first on Moldova.org.
11:20
Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea cu privire la lansarea de către Rusia a unui satelit misterios, care prezintă „un comportament anormal”. Guvernul rus a insistat că satelitul are misiunea de a „inspecta aparatele spațiale”, însă un oficial american susține că mișcările obiectului pe orbită erau „incompatibile cu ceea ce s-a văzut până acum”, scrie The […] The post SUA, alarmate cu privire la un satelit rusesc: „Nu știm cu certitudine ce este” appeared first on Moldova.org.
10:40
Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova își exprimă îngrijorarea și condamnă intensificarea în regiunea transnistreană a activităților militare a trupelor de ocupație a Federației Ruse, inclusiv a celor ofensive cu implicarea elementelor de forțare a râului Nistru. Verzii declară că acest comportament provocator încalcă mecanismul stabilit de asigurare a stabilității în Zona de Securitate și […] The post Partidul Verde Ecologist: Exercițiile militare din Transnistria creează insecuritate în jurul depozitului de muniții de la Cobasna appeared first on Moldova.org.
10:20
În epoca tehnologizării, preferințele consumatorului sunt îndreptate din ce în ce mai mult spre produse inovative, care vin cu soluții tehnologice. Creșterea interesului pentru inovații a impulsionat și industria tutunului să se adapteze preferințelor fumătorilor. Simbioza științei și a gândirii inovatoare au dus la apariția unei tehnologii revoluționare de consum al tutunului și anume – […] The post Continuăm să studiem produsele alternative fumatului appeared first on Moldova.org.
10:10
Avertisment al FBI pentru băncile din întreaga lume: va avea loc un atac cibernetic de proporţii în perioada următoare. Bancomatele vor fi golite şi vor fi retrase milioane de dolari în doar câteva ore. Acest lucru va fi posibil după ce hackerii vor elimina limita de retragere de la bancomate. Cel mai probabil, atacul va […] The post FBI avertizează: Vor fi atacate bancomate din întreaga lume appeared first on Moldova.org.
09:50
Peste 140 de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți peste hotare participă la Congresul Diasporei ce se desfășoară la la Palatul Republicii din Chișinău. Congresul Diasporei este organizat, o dată la doi ani, în cadrul Zilelor Diasporei, marcate anual la sfârșitul lunii august și oferă o platforma necesară pentru discuții multilaterale între Guvern și diasporă cu […] The post Peste 140 de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți peste hotare participă la Congresul Diasporei// VIDEO appeared first on Moldova.org.
09:10
Ministerul Sănătăți a anunțat că până în prezent au fost înregistrate 72 cazuri suspecte și confirmate de rujeolă. Dintre acestea 27 de cazuri au fost confirmate, iar alte 45 suspecte.  Toți copii suspecți au fost examinați medical, internați după necesitate și se află sub supraveghere medicală continuă. După teritorii administrative cazurile suspecte și confirmate sunt […] The post Ministerul Sănătății: Au fost înregistrate 72 cazuri suspecte și confirmate de rujeolă appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:30
Autoritățile de la Chișinău au desemnat doi atașați economici, care vor promova interesele economice ale Republicii Moldova în Federația Rusă și statele Uniunii Euroasiatice. Aceștia vor activa în cadrul Biroului comercial-economic al misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Federația Rusă. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat la o ședință cu agenții economici că deschiderea […] The post Doi atașați economici vor promova interesele economice ale R.Moldova în Rusia și statele Uniunii Euroasiatice appeared first on Moldova.org.
17:00
Lidera PAS Maia Sandu declară că mărirea salariilor profesorilor nu mai poate fi amânată. „Când va fi la guvernare, PAS își asumă să mărească cu cel puțin 50% salariile tuturor angajaților din educație”, a declarat astăzi Maia Sandu. Angajamentul survine după ce profesorii au lansat astăzi petiția „Profesorii Merită” prin care cer majorarea salariilor. Astfel, […] The post Maia Sandu: Când va fi la guvernare, PAS își asumă să mărească cu cel puțin 50% salariile tuturor angajaților din educație appeared first on Moldova.org.
16:20
Comunitatea „Grupul pedagogilor solidari” a lansat astăzi petiția „Profesorii Merită” prin care cer majorarea salariilor. Astfel, profesorii cer Guvernului majorarea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice și cu o sută de procente pentru cadrele non-didactice. „Această majorarea pe care noi o cerem este una mică, insuficientă, dar noi înțelegem că locuim în Moldova […] The post Profesorii cer majorarea salariilor. A fost lansată petiția „Profesorii Merită”// VIDEO appeared first on Moldova.org.
15:50
Ambasadorul Ștefan Gorda a efectuat o vizită de lucru în oraşul Burgas, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu primarul orașului Dimitar Nikolov.  Deplasarea a avut loc în contextul eforturilor de consolidare a contactelor cu autoritățile locale și regionale din statul de reședință. Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, pe durata discuției a […] The post O localitate din Republica Moldova se va înfrăţi cu oraşul Burgas din Bulgaria appeared first on Moldova.org.
14:20
Pe 14 august, grupul operativ de trupe ruse, aflat ilegal în regiunea transnistreană, a efectuat antrenamente pe Nistru. Aplicațiile militare cu forțarea râului Nistru presupun pregătirea tehnicii blindate și TAB-urilor. Potrivit expertului în securitate, Rosian Vasiloi, acțiunile din 14 august au fost niște pregătiri de exercițiu, care ar putea avea loc până la finalul acestei […] The post SINTEZĂ / Reacția autorităților la acțiunile „omuleților verzi” de forțare a Nistrului cu blindatele rusești appeared first on Moldova.org.
13:50
Grupul „Adoptă un vot” organizează cea de-a III-a ediție a Offline-ului la Chișinäu pe data de 18 august 2018. Tema acestei ediții este: lmplicarea civică a diasporei în campania electorală pentru Alegerile Parlamentare din 2018. În urma rezultatelor obținute la Offline-urile anterioare care au avut loc în martie și august 2017, reprezentanții din diaspora împreună cu […] The post Grupul „Adoptă un vot” organizează cea de-a III-a ediție a Offline-ului la Chișinäu pe 18 august appeared first on Moldova.org.
13:10
Un cetățean moldovean, pentru a se asigura că iubita nu va părăsi teritoriul țării, i-a sustras documentul de călătorie, dar la frontieră a aflat că acesta este falsificat. Acum, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au inițiat procedura de documentare pe numele bărbatului pentru deținerea actelor oficiale falsificate. Astfel, pe 15 august, pe […] The post Pățania unui moldovean: i-a sustras iubitei documentul de călătorie, dar la frontieră a aflat că este falsificat appeared first on Moldova.org.
13:00
Ofițeri din cadrul Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI vor contracta o companie specializată pentru a aduce în Republica Moldova corpul neînsuflețit al bărbatului decedat în urma prăbușirii podului din Genova. IGSU în comun cu reprezentanții secții consulare a țării noastre în Italia vor perfecta toate procedurile necesare pentru a întoarce acasă cadavrul […] The post IGSU va contracta o companie specializată pentru a aduce bărbatul decedat în urma prăbușirii podului din Genova appeared first on Moldova.org.
12:40
Un bărbat de 35 de ani, din municipiul Bălți a fost prins de polițiști cu 150 de litri de alcool etilic fără acte de proveniență. La 15 august, ca urmare a unei informații operative, angajații  Serviciului investigații fraude economice ai Inspectoratului de Poliție  Bălți au oprit  un automobil „Renault Trafic”. Șoferul transporta ilegal șase recipiente […] The post Un bărbat din Bălți, prins de polițiști cu 150 de litri de alcool etilic fără acte de proveniență appeared first on Moldova.org.
11:50
Persoanele social vulnerabile din Chișinău pot beneficia de o masă gratuită pe zi, în cadrul cantinelor sociale. Cuantumul alocației zilnice de hrană pentru beneficiarii cantinelor sociale în anul curent va fi de 28 lei (fără TVA) pentru fiecare persoană. Consiliul municipal Chişinău a aprobat recent un nou Regulament cu privire la organizarea și funcționarea Serviciului […] The post Persoanele social vulnerabile din Chișinău pot beneficia de o masă gratuită pe zi, în cadrul cantinelor sociale appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.