Moldova.org

Acum 12 ore
16:40
Pe 26 iulie încep Jocurile Olimpice 2024, desfășurate la Paris. De data aceasta lotul olimpic al Moldovei e […] The post Moldova trimite 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris! Unde și când îi poți urmări appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
12:20
Eugen Gorean este artist plastic care a dezvoltat ca bază, tehnica acuarelei în pictură. În perioada 2013-2019 a […] The post Eugen Gorean, pictor: Europa pentru mine înseamnă prosperitate, cultură, siguranță, dezvoltare și egalitate appeared first on Moldova.org.
09:50
Unsprezece interviuri de angajare în mai puțin de o lună. Unsprezece refuzuri și tot atâtea dezamăgiri. Vorbim despre […] The post Discriminare la angajare? Cazul unei tinere cu aparat auditiv, în căutarea unui loc de muncă appeared first on Moldova.org.
Ieri
20:20
Povestea unei lupte cu singurătatea și depresia „Câți pot plăti 800 de lei pentru o ședință?” „Am 22. […] The post „Câți pot plăti 800 de lei pentru o ședință?” Povestea unei lupte cu singurătatea și depresia appeared first on Moldova.org.
14:30
260 agricultori au beneficiat de finanțare în cadrul proiectului MAME. La modul practic, au fost semnate 382 contracte […] The post 33 de tractoare de origine japoneză și un lot de 2000 tone fertilizanți disponibile pentru comercializarea în rate pentru agricultorii moldoveni appeared first on Moldova.org.
14:20
Povestea unei lupte cu singurătatea și depresia „Câți pot plăti 800 de lei pentru o ședință?” „Am 22. […] The post „Câți pot plăti 800 de lei pentru o ședință?” Povestea unei lupte cu singurătatea și depresia appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:10
Medicul de familie Olga Pîntea activează de mai mulți ani într-o instituție medicală de stat. Ea are grijă […] The post Olga Pîntea, medic de familie: Europa înseamnă asistență medicală calitativă și pacienți responsabili de sănătatea lor appeared first on Moldova.org.
23 iulie 2024
17:00
În ultimii ani primăria Chișinău organizează tot mai multe concerte și evenimente culturale, sub conducerea Ion Ceban. „Te […] The post Te salut, Buget Provizoriu! sau cum Chișinăul repetă un an de petreceri appeared first on Moldova.org.
12:50
În Republica Moldova, cazurile de ură față de evrei au devenit mai frecvente după atacul terorist comis în […] The post Comunitatea evreiască este îngrijorată de manifestările antisemite și vrea o protecție mai bună din partea statului appeared first on Moldova.org.
22 iulie 2024
16:10
Mariana Rață este jurnalistă de investigație și prezentatoare TV, cu peste 20 de ani de experiență. Jurnalista spune […] The post Mariana Rață, jurnalistă de investigație: Europa pentru mine înseamnă respectarea dreptului de exprimare appeared first on Moldova.org.
15:00
Într-un atelier de pe strada Columna din Chișinău, sub mâinile pricepute ale croitoreselor și sub privirea atentă a […] The post Creatoarea Ludmila Secher, motivată să-și dezvolte afacerea după ce a avut un an și jumătate de masterat inovativ și practic la UTM appeared first on Moldova.org.
13:40
Femeile antreprenoare din Republica Moldova, care își doresc să-și extindă afacerile și să-și multiplice veniturile, sunt invitate să […] The post Women Accelerator “She’s Next”: Oportunitate pentru femeile antreprenoare din Moldova să construiască afaceri prospere și să obțină un grant de €5,000 appeared first on Moldova.org.
13:20
De când mă țin minte, simt rușine. Rușinea de la 8 ani când am trecut pe lângă un […] The post Rușinea nu este a mea appeared first on Moldova.org.
19 iulie 2024
17:40
Rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova, Alexandru Stratan depune zilnic efort alături de colegii săi ca să […] The post Alexandru Stratan, rector ASEM: Uniunea Europeană este suportul de care avem nevoie pentru a perfecționa sistemul educațional appeared first on Moldova.org.
10:40
Firele ultra-subțiri din metal moldovenesc care ne ajută să înțelegem mai bine creierul uman. O întrebare simplă pe […] The post Cum moldovenii fac unele dintre cele mai bune nanofire din lume appeared first on Moldova.org.
18 iulie 2024
16:20
Alex Buretz este designer grafic, ilustrator, caricaturist și activist civic. Prin intermediul caricaturii, acesta își propune să atragă […] The post Alex Buretz, caricaturist: Europa pentru mine înseamnă un stimul pentru competiție și aspirația către ceva mai bun appeared first on Moldova.org.
11:10
Alexandra Soloviov este fondatoarea brandului Sasha Sesame, recunoscut pentru producția de accesorii din piele naturală, inclusiv brâuri, hamuri […] The post Călătoria unei tinere antreprenoare în universul inovației și modei sustenabile appeared first on Moldova.org.
17 iulie 2024
17:00
Maib și Turkish Airlines lansează o promoție: reducere de 15% la biletele de avion, achitate cu cardurile maib. Tot ce […] The post Zboară cu Turkish Airlines și ai 15% reducere la achitarea cu cardurile maib appeared first on Moldova.org.
12:10
O nouă ediție a cursului „Fundamentele IT” contribuie la formarea unor noi povești de succes în carieră. Vasile […] The post Orange Digital Center: De la job în logistică la Specialist Suport Tehnic junior. Află istoria lui Vasile Goțonoagă, absolvent cursul Fundamentele IT  appeared first on Moldova.org.
11:30
Taxidermistul - o specie pe cale de dispariție„Acolo unde ai impresia că lucrezi cu veșnicia, trebuie să te […] The post Taxidermistul – o specie pe cale de dispariție appeared first on Moldova.org.
10:20
Să fii persoană queer  înseamnă să înfrunți stereotipuri, prejudecăți, discursuri de ură. Majoritatea oamenilor din Republica Moldova sunt […] The post Cuvintele și legile contează. Ce vrea comunitatea LGBTQ+? appeared first on Moldova.org.
16 iulie 2024
15:10
Endava a lansat aplicările pentru programul de Internship. Doritorii de obține o experiență valoroasă în domeniul IT pot […] The post Start aplicărilor la Endava Internship! Trimite CV-ul și obține o experiență unică în domeniul IT appeared first on Moldova.org.
11:20
Supranumit și sportul rege, fotbalul este în prezent cel mai popular și mai răspândit sport din lume. Oameni […] The post „De la agonie până la extaz și invers.” Cinci moldoveni vorbesc despre fotbal appeared first on Moldova.org.
12 iulie 2024
16:10
Anul acesta temperatura medie a aerului în luna iulie a depășit cu 2-3ºС valorile normale, arată datele Serviciului […] The post Când te bate soarele în cap: ce faci dacă ai insolație și cum te protejezi appeared first on Moldova.org.
14:30
Natalia Miron și-a găsit drumul în lumea modei, inspirându-se din afacerea de familie și creând un material unic […] The post Natalia Miron: Conectând două lumi aparent diferite – apicultura și moda appeared first on Moldova.org.
11 iulie 2024
18:10
„La fel ca ceilalți copii”Povestea lui Marius, elevul cu implant cohlear Marius Cupceanu are 9 ani. Opt dintre […] The post „La fel ca ceilalți copii.” Povestea lui Marius, băiatul cu implant cohlear care trece în clasa a treia appeared first on Moldova.org.
10 iulie 2024
12:30
Pământul este plat, oculta mondială conduce lumea, iar războiul din Ucraina este regizat. Vă sună cunoscut? Acestea sunt […] The post De ce oamenii cred atât de ușor în teorii ale conspirației? Explicăm appeared first on Moldova.org.
9 iulie 2024
18:20
În perioada 3-7 iulie redacția Moldova.org a găzduit tabăra celei de-a doua ediții a Școlii de Scris care […] The post Cum a fost la cea de-a doua ediție a taberei de scris organizată de Moldova.org appeared first on Moldova.org.
17:00
În noul an de studii elevii claselor a IX-a și a XII-a vor putea opta pentru disciplina opțională […] The post „Acum 75 de ani se făceau exact aceleași lucruri.” Alexandru Postică, despre disciplina opțională de studiere regimului totalitar comunist appeared first on Moldova.org.
15:50
Anul acesta în perioada 8 aprilie –7 iulie a avut loc recensământul populației și locuințelor, pe teritoriul Republicii […] The post S-a încheiat recensământul. 5 lucruri pe care trebuie să le știi appeared first on Moldova.org.
14:50
După 8 ani de schimbări sociale la Cahul, la cea de-a 9 ediție, MOLDOX vine la Chișinău pentru […] The post După 8 ediții la Cahul, Festivalul de Film Documentar MOLDOX vine la Chișinău appeared first on Moldova.org.
11:50
Luna trecută am fost martorii celui mai fierbinte iunie din istoria estimărilor meteorologice, notează serviciul UE de monitorizare […] The post 10 metode să-ți răcorești casa fără aer condiționat appeared first on Moldova.org.
10:20
Nunta se consideră unul dintre evenimentele speciale în viața unui cuplu. De-a lungul anilor, nunțile și-au modificat forma […] The post În aer liber, fără nași și zeci de mii de euro pentru o seară. Cât costă să organizezi o nuntă în Moldova? appeared first on Moldova.org.
09:30
„Dragostea nu se negociază”Dacă ești gay, familia te poateridica sau doborî Simt c-am ajuns într-un moment al evoluției […] The post „Dragostea nu se negociază.” Dacă ești gay, familia te poate ridica sau doborî appeared first on Moldova.org.
8 iulie 2024
10:10
Dănceni, atât de aproape de Chișinău, totuși pare o oază de liniște unde natura își aude propria voce, […] The post Dănceni – satul unde vin pelicanii appeared first on Moldova.org.
5 iulie 2024
16:30
În octombrie, moldovenii vor vota atât la alegerile prezidențiale, cât și la referendumul privind aderarea la UE. Rusia […] The post Vor reuși partidele de opoziție pro-ruse să oprească aderarea Moldovei la UE? appeared first on Moldova.org.
12:20
Maib în parteneriat cu UTM au lansat cu succes Programul de Burse „You drive IT”, dedicat studentelor de la […] The post Maib susține femeile în IT și excelența în educația universitară, acordând 5 burse studentelor UTM în cadrul programului „You drive IT” appeared first on Moldova.org.
12:00
Eram complet dezbrăcată. Simțeam toate privirile ațintite asupra mea. Bunicul dezgustat, mama extrem de mândră, tata încurcat și […] The post Prima întâlnire cu mine appeared first on Moldova.org.
09:40
Fie că ai de gând să mergi la mare, să ieși în weekend la piscină sau să stai […] The post Recomandări Moldova.org: 8 cărți bune de citit vara asta appeared first on Moldova.org.
4 iulie 2024
13:10
Parascovia Petrea este una dintre femeile care țes covoare la Clișova Nouă, raionul Orhei, în cadrul Complexului de […] The post „Toată jalea mi-o știe covorul ăsta.” Parascovia Petrea țese în Clișova Nouă, Orhei appeared first on Moldova.org.
3 iulie 2024
18:50
Lansăm concursul de eseuri personale Subiectiv 2024! La Moldova.org știm că istoriile ne ajută să mergem înainte, să […] The post Moldova.org lansează concursul de eseuri personale Subiectiv 2024! appeared first on Moldova.org.
16:30
Dacă ai văzut recent fotografii de la o expoziție unică de ii la Chișinău și ți-au plăcut, să […] The post Ia cu altiță, expoziție de slow-fashion cu tradiție appeared first on Moldova.org.
12:50
Lansăm concursul de eseuri personale Subiectiv 2024! La Moldova.org știm că istoriile ne ajută să mergem înainte, să […] The post Moldova.org lansează concursul de eseuri personale Subiectiv 2024! appeared first on Moldova.org.
09:10
„Queers for Palestine” – astfel de pancarte au putut fi văzute la Chișinău în 2024, în cadrul Marșului […] The post Ce are Palestina cu LGBT sau pancartele care au divizat activiștii. Explicăm appeared first on Moldova.org.
2 iulie 2024
14:00
Cauzează boli și durere, distruge cariere și familii, lasă urme în sufletul tuturor celor cu care s-a confruntat, […] The post „E normal că m-a alungat soția”. Șase persoane vorbesc despre alcoolism appeared first on Moldova.org.
11:30
Din luna septembrie, Endava dă start unui nou program de Internship pentru cei care vor să înceapă o […] The post Endava lansează un nou Internship pentru pasionații de IT appeared first on Moldova.org.
27 iunie 2024
17:10
Frații Vladimir și Ion Vlas s-au născut în Biești, r. Orhei. Nici armata, nici alte oferte de muncă […] The post Frații de la Biești care au mers pe urmele mamei  appeared first on Moldova.org.
11:10
Redacția Moldova.org angajează o persoană care să îmbine două funcții și anume cea de Asistent/ă de Proiect și […] The post Angajăm Asistent/ă de Proiect și Logistică appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.