Moldova.org

Acum 5 minute
17:01
Miniștrii Justiției din Republica Moldova și România, Vladimir Cebotari și Tudorel Toader, în cadrul ediției a doua a forumului juridic bilateral,  au semnat un protocol pentru dezvoltarea sistemelor de probațiune din cele două state. Unul din obiectivele protocolului semnat este sprijinirea reformei sistemului de probațiune din Moldova prin livrarea de expertiză din partea sistemului de […] The post R.Moldova și România au semnat un protocol de cooperare în domeniul probațiunii appeared first on Moldova.org.
Acum 15 minute
16:40
Actriţa Stela Popescu, care peste o lună împlinea 82 de ani, a fost găsită moartă, joi, la domiciliul ei. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe din România, era diagnosticată de mai mulți ani cu diabet. Apelul la 112 a fost făcut de fiica sa adoptivă, care a găsit-o prăbușită în casă. Stela Popescu […] The post A murit renumita actriţă Stela Popescu appeared first on Moldova.org.
Acum 30 minute
16:31
Investițiile germane au un rol important pentru economia Republicii Moldova în condițiile în care în ultimii ani industria automotive a cunoscut o creștere importantă. Acest lucru a favorizat crearea locurilor de muncă și majorarea comerțului cu UE, a explicat Uwe Konst, expert în relații economice internaționale, care a lansat buletinului informațional cu informații economice din […] The post Expert: Industria automotive a salvat economia Republicii Moldova appeared first on Moldova.org.
Acum o oră
16:01
Şomerii apţi de muncă, înregistraţi la agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă din cadrul familiilor beneficiare de ajutor social, vor presta, la solicitarea primarului, activităţi de interes comunitar. Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, modificări ale legislației în acest sens, în I lectură. Potrivit proiectului, aceste măsuri de activare a beneficiarilor de ajutor […] The post Şomerii apţi de muncă vor presta, la solicitarea primarului, activităţi gratuite și utile comunităţii appeared first on Moldova.org.
16:01
Evoluţia relaţiilor dintre Republica Moldova şi Alianța Nord-Atlantică (NATO) a fost examinată astăzi, în cadrul întrevederii prim-ministrului Pavel Filip cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Dialogul a avut loc la Bruxelles, în marja Summit-ului Parteneriatului Estic. „Astăzi este a treia mea vizită la Cartierul General NATO în calitate de prim-ministru al Republicii Moldova în mai […] The post Oficiul de Legătură NATO la Chișinău va fi deschis la începutul lunii decembrie appeared first on Moldova.org.
Acum 2 ore
15:40
Activităţile necalificate, cu caracter ocazional, desfăşurate de către zilieri vor fi, pentru prima dată, reglementate prin lege. Un proiect în acest sens a fost votat, astăzi, de Parlament, în I lectură. De notat că 30% din populația ocupată a țării este încadrată în activități cu caracter ocazional, dintre aceștia 70% sunt implicați în lucrări agricole. Potrivit […] The post Zilierii vor primi plata la sfârşitul fiecărei zile de muncă appeared first on Moldova.org.
15:01
Republica Moldova va primi prima tranşă din suportul de 100 de milioane de euro oferit de Uniunea Europeană, în prima parte a anului 2018. Anunţul a fost făcut de comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, la o întrevedere cu jurnaliștii partipanţi la Summitul Parteneriatului Estic. Hahn a menţionat că […] The post R.Moldova va primi prima tranșă din suportul de 100 milioane de euro în primul trimestru al lui 2018 appeared first on Moldova.org.
Acum 4 ore
13:40
O româncă în vârstă de 29 de ani, mamă a doi copii de 3 și 9 ani, a fost între 2007 și 2017 victima violențelor, abuzurilor sexuale și sclaviei la care a supus-o un cetățean italian. The post Caz șocant: Româncă sechestrată și torturată 10 ani în Italia// VIDEO appeared first on Moldova.org.
Acum 6 ore
12:50
Preşedintele Igor Dodon a anunţat astăzi că deschide birouri publice în orașul Rezina, satele Coșnița și Varnița pentru stabilirea unui dialog cu locuitorii orașelor și satelor din raioanele de pe ambele maluri ale Nistrului. “De luni, 27 noiembrie, cetățenii sunt așteptați la birourile din orașul Rezina, satele Coșnița și Varnița. Audiența cetățenilor va fi efectuată […] The post Igor Dodon deschide birouri publice în orașul Rezina, satele Coșnița și Varnița appeared first on Moldova.org.
12:30
Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Parlament are un nou deputa. Aceasta după ce Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat al Allei Mironic. Alla Mironic îl va înlocui pe deputatul Vasili Panciuc, care și-a depus mandatul de deputat. Anunţul despre validarea mandatului de deputat a fost făcut în debutul ședinței în plen a Parlamentului de vicepreședintele […] The post Un nou deputat comunist în Parlament appeared first on Moldova.org.
12:20
Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a aderat la Asociatia Internaționala a Autoritatilor pentru Reglementarea Sistemelor fără pilot(DRONE)JARUS. JARUS este un grup de experți ai Autorităților Aeronautice Naționale (ANA), EASA – Agentiei Europene pentru Siguranța Zborurilor, Eurocontrol și ai organizațiilor internaționale de siguranță a aviației, care vin cu recomandarea unui set unic de cerințe tehnice, […] The post Autoritatea Aeronautică Civilă a aderat la Asociatia JARUS appeared first on Moldova.org.
12:01
Federația Rusă încearcă deja de mai mulți ani să țină Moldova departe de Uniunea Europeană și să-și impună influența. În ultima perioadă, acest obiectiv este realizat prin compromiterea liderilor pro-europeni din Moldova de către serviciile speciale ruse. Despre aceasta a relatat fostul director al Serviciului de Informații și Securitate Valentin Dediu, într-un interviu pentru Radio […] The post Fostul director SIS: Rusia își impune influența prin compromiterea liderilor pro-europeni din Moldova appeared first on Moldova.org.
12:01
În perioada 2014-2020, Republica Moldova poate accesa de la 610 milioane până la 740 de milioane de euro suport financiar din partea Uniunii Europene. Declarația în acest sens a fost făcută de ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN. Potrivit șefului Delegației UE la […] The post Peter Michalko: În anii 2014-2020 Moldova poate accesa până la 740 mln euro din partea UE appeared first on Moldova.org.
11:50
Doi motocicliști din Briceni au rămas fără unităţile de transport şi vor fi traşi la răspundere contravențională, după ce au organizat un adevărat raliu în zona de frontieră. Astfel, cele două motociclete, fără număr de înmatriculare și reutilate pentru transportarea de încărcături, au fost reținute în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni. […] The post “Raliu” în zona de frontieră. Doi motocicliști din Briceni, care nu s-au supus somațiilor, vor plăti amenzi appeared first on Moldova.org.
Acum 8 ore
09:10
Un lot de 17 mii 950 de kilograme de mărar şi pătrunjel importat din Uzbekistan a fost stopat la postul vamal de la Tudora, raionul Ştefan Vodă, după ce inspectorii de control sanitar-veterinar şi fitosanitar au constatat că marfa era ambalată şi transportată în cutii de carton cu inscripţia “ţigări”. Mai mult, lotul a fost […] The post Mărar şi pătrunjel ambalat în cutii de carton cu inscripţia “ţigări”, depistat la vama Tudora. Marfa a fost returnată appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
20:20
Un bărbat din California vrea să demonstreze că Pământul este plat, de aceea va fi lansat, sâmbătă, dintr-o rachetă făcută din materiale vechi, la peste 500 de metri înălțime. În acest mod, Mike Hughes vrea să arate că astronauții au fabricat ideea că Pământul este sferi. The Washington Post relatează că, dacă va supraviețui după această […] The post Un bărbat vrea să zboare cu o rachetă făcută de el ca să demonstreze că Pământul e plat appeared first on Moldova.org.
19:30
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de la Bucureşti propune dublarea termenului de valabilitate a paşapoartelor pentru persoanele de peste 25 de ani, având în vedere că fizionomia acestora se schimbă foarte puţin. Totodată, instituţia propune limitarea situaţiilor în care se poate solicita paşaport simplu temporar, pentru a evita aglomeraţia de la ghişee, anunţă News.ro. MAI a […] The post Termenul de valabilitate a paşapoartelor românești, pentru persoanele de peste 25 de ani, ar putea fi dublat appeared first on Moldova.org.
17:01
În acest an, Agenția Moldsilva va propune spre vânzare 58 de mii pomi de Crăciun, cu 10 mii mai mult decât în anul 2016. Dintre aceştia, 56 de mii vor fi molizi și 1600 pini, Pomi de Crăciun vor putea fi cumpăraţi din 19 entități silvice ale agenţiei, iar prețul de vânzare din pepinierile silvice […] The post În acest an, Agenția Moldsilva va propune spre vânzare 58 de mii pomi de Crăciun appeared first on Moldova.org.
Ieri
16:50
Ministerul Justiției propune spre consultări publice un proiect de Lege privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu un comportament deviant: au săvârșit o faptă prevăzută de legea penală sau contravențională, dar nu sunt pasibili de răspundere, violează regulile conviețuirii sociale fiind riscul că vor încălca legea. Grație inițiativei, va fi acoperit un gol legislativ ce va reglementa principiile […] The post Ministerul Justiției a elaborat un proiect de lege privind copiii în conflict cu legea. Principalele prevederi appeared first on Moldova.org.
16:01
Activităţile necalificate, cu caracter ocazional, desfăşurate de către zilieri vor fi, pentru prima dată, reglementate prin lege. Un proiect în acest sens a fost aprobat, astăzi, de Comisia protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului. Potrivit proiectului, un lucrător zilier poate desfășura activități pentru acelaşi beneficiar nu mai mult de 90 de zile într-un an calendaristic, […] The post Proiect: Zilierii vor putea lucra pentru acelaşi beneficiar nu mai mult de 90 de zile într-un an appeared first on Moldova.org.
15:30
Ministrul Apărării Eugen Sturza se va afla, în perioada 22-24 noiembrie, în vizită oficială la Bruxelles. În Belgia, ministrul Apărării va vizita, împreună cu prim-ministrul Pavel Filip, Cartierul General al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord. Cei doi oficiali vor avea o întrevedere cu  Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg. La Bruxelles, Eugen Sturza va dialoga, de […] The post Ministrul Apărării Eugen Sturza se află într-o vizită oficială la Bruxelles appeared first on Moldova.org.
15:20
Președintele Parlamentului Andrian Candu a solicitat continuarea suportului oferit de Banca Mondială în procesul de dezvoltare economică a țării și crearea unui mediu atractiv pentru investitori. Subiectul a fost discutat la întrevederea speakerului cu directoarea regională a Băncii Mondiale pentru Belarus, Moldova și Ucraina, Satu Kahkonen.   ”Cu sprijinul experților Băncii Mondiale și ai altor […] The post Andrian Candu a solicitat Băncii Mondiale să continue suportul în crearea unui mediu atractiv pentru investitori appeared first on Moldova.org.
14:10
Președintele „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că unionismul este atacat cu noi dosare.„Vor să nu mai putem colecta semnături pentru unire. Mâine nu o să ne dea voie să ne întâlnim cu oamenii. Poimâine, prin diferite amenzi, o să ne oblige să scoatem cuvântul „Unire”, a menţionat acesta. […] The post Vlad Bilețchi: „Se încearcă să nu ni se mai dea voie să colectăm semnături pentru Unire” appeared first on Moldova.org.
13:50
Ministerul de Interne al Germaniei a donat Poliţiei capitalei un centru mobil de prevenire și informare, în cadrul proiectului ”Poliția și comunitatea”. Cu ajutorul centrului mobil de prevenire, poliția își propune să informeze cetățenii despre regulile simple de siguranță proprie și a bunurilor personale, astfel fiind prevenite infracțiuni precum: pungășiile, furturile din locuințe și furturile […] The post Ministerul de Interne al Germaniei a donat Poliţiei capitalei un centru mobil de prevenire și informare appeared first on Moldova.org.
13:40
Unul din obiectivele Republicii Moldova în perspectiva aderării la Uniunea Europeană este integrarea în sistemul energetic al UE. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în preajma summit-ului Parteneriatului Estic, care va avea loc pe 24 noiembrie la Bruxelles. Într-un interviu oferit agenției Moldpres, șeful Executivului a spus că pe lângă independență energetică și […] The post Filip: Integrarea în sistemul energetic european este un prim pas către aderarea la UE appeared first on Moldova.org.
13:20
O moldoveancă, care se afla în vacanţă împreună cu familia într-o stațiune de odihnă din localitatea Zatoca, a pus pastile toxice în sucul soţului. Când a înţeles că bărbatul a decedat, femeia l-a sunat pe naşul de cununie, care i-a spus să ardă blisterile de la pastile rămase. Cazul a avut loc în 2002, însă […] The post O moldoveancă a pus pastile toxice în sucul soţului. Ce a făcut când a înţeles că acesta a murit appeared first on Moldova.org.
12:10
Un bărbat din Orhei este cercetat penal de ofițerii și procurorii anticorupție. Acesta este bănuit că ar fi comis trafic de influență pentru eliberarea unui permis de conducere. Potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi susținut că are influență asupra funcționarilor din cadrul Secției înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto din Orhei și că îi […] The post Un bărbat din Orhei, cercetat penal. A pretins 800 euro pentru obţinerea unui permis de conducere appeared first on Moldova.org.
11:50
Un tânăr din raionul Briceni a fost depistat conducând în stare de ebrietate avansată pe străzile din Edineț. The post S-a oprit într-un panou şi a blocat ușile mașinii. Un şofer beat din Briceni, reținut de poliţişti// VIDEO appeared first on Moldova.org.
11:40
Procurorii anticorupţie au deferit justiţiei cauza penală de învinuire a fostului viceministru al Finanţelor Maria Cărăuş în dosarul ce vizează acte de corupţie, exprimate prin tentativa de trucare a unor licitaţii publice. Potrivit materialelor cauzei penale, în vara acestui an, ex- viceminiştruli Finanţelor, cunoscând că, printr-o Hotărâre de Guvern, s-a dispus alocarea a 15 milioane […] The post Dosarul ex-viceministrului Finanţelor Maria Cărăuș, trimis în judecată appeared first on Moldova.org.
10:20
Clipul îl arată pe soldatul nord-corean cum gonește cu o mașină de teren spre Corea de Sud, în Zona Demilitarizată. The post Imagini dramatice cu momentul în care un soldat din Coreea de Nord a evadat în Coreea de Sud// VIDEO appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.