Un raport important așteptat de UE avertizează că aceasta are o ultimă șansă pentru a rămâne competitivă: „Nu ne putem permite să așteptăm”

UNIMEDIA, 17 aprilie 2024 19:50

Uniunea Europeană este în fața unei ultime oportunități de a lua măsurile necesare pentru a-i permite să concureze eficient cu Statele Unite, China și alți rivali, a declarat miercuri autorul unui raport important așteptat de liderii europeni, relatează Reuters, potrivit hotnews.ro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 4 ore
09:40
Anual, la data de 1 mai, este sărbătorită, în peste 80 de ţări din întreaga lume, Ziua Internaţională a Muncii, care este cunoscută şi sub denumirile de Ziua Muncii sau Ziua Internaţională a Muncitorilor. În multe țări, inclusiv și în Republica Moldova, această zi este declarată prin lege nelucrătoare. Totodată, în lume, sărbătoarea este un prilej folosit de sindicatele muncitorilor de a face cunoscute revendicările lor sociale sau profesionale.
09:30
Poliţia georgiană a intervenit în forță marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au strâns pentru a treia săptămână ca să protesteze împotriva unui proiect de lege controversat, notează AFP, potrivit adevarul.ro.
09:20
Inspectoratul General al Poliției a venit cu mai multe detalii privind incidentul din centrul capitalei, unde un tânăr a fost rănit prin împușcătură. Astfel, oamenii legii precizează că bărbații au consumat împreună băuturi alcoolice la domiciliul pistolarului, iar în timpul unui conflict, acesta a folosit arma.
09:10
Pe 1 mai, schimbări majore în politica, religie și relațiile internaționale au modelat istoria și identitatea europeană.
09:10
Iată, iată se apropie Paștele, iar tu încă nu ți-ai pregătit lista de cumpărături? Vino la METRO pentru a-ți umple toate rafturile cu produse proaspete, delicioase și variate. Pe lângă acestea, ai ocazia să procuri lucruri simbolice cu care să-ți amenajezi interiorul locuinței. Până a porni la drum, vezi ce recomandări ți-am pregătit pentru o masă fastuoasă de sărbătoare și pentru un design care să-ți creeze o atmosferă plăcută acasă.
08:30
Conjuncția planetară de astăzi promite schimbări și oportunități neașteptate. Fiecare semn zodiacal va resimți influența astrelor într-un mod unic, provocându-i să își reevalueze prioritățile și să își asculte intuiția.
08:20
Leul moldovenesc a înregistrat o consolidare în raport cu euro și dolarul american, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei.
08:10
Moldova se bucură astăzi de o zi predominant însorită, cu cerul mai mult senin și condiții meteo stabile. Vremea se menține uscată, fără precipitații, iar temperaturile sunt plăcute, caracteristice sezonului
08:00
Leul moldovenesc a înregistrat o consolidare în raport cu euro și dolarul american, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei.
Acum 6 ore
07:20
Astăzi, Moldova se bucură de o zi predominant însorită, cu cerul mai mult senin și condiții meteo stabile.
Acum 24 ore
22:00
Regia Transport Electric Chișinău, informează cetățenii cu privire la graficul de circulație a transportului public pentru ziua de mâine, 1 mai.
21:50
Franţa ar trebui să limiteze utilizarea smartphone-urilor şi a reţelelor de socializare de către copii şi adolescenţi, a recomandat marţi un grup de experţi numit de preşedintele Emmanuel Macron, pe fondul îngrijorării tot mai mari la nivel mondial cu privire la impactul negativ al acestora asupra minţilor tinere, relatează Reuters, citat de hotnews.ro.
21:30
În primele luni ale anului 2024, CNA a depistat 245 de infracțiuni de corupție, dintre care 216 – din sectorul public și 29 din sectorul privat. Cele mai multe (58) infracțiuni au fost identificate în organele de drept și de control. Este vorba despre Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Educației, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și altele. Urmează autoritățile publice centrale și locale, inclusiv primăriile unde s-au documentat 9 acte de corupție în care subiecții au fost primari, vice primari și angajați ai primăriei. Sunt datele raportate de subdiviziunile CNA în cadrul ședinței de bilanț a instituției.
21:00
Postul de profesor de fizică ocupat de preşedintele Klaud Iohannis la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” timp de 27 de ani a devenit vacant. Acesta şi-ar fi depus cererea de pensionare pe motivul vârstei, scrie observatornews.ro.
20:40
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco s-a expus pe cazul dosarului de corupție de la Spitalul de Psihiatrie din Bălți.„Astfel, în baza materialelor de urmărire penală, vicedirectoarea care deținea și interimatul funcției de administrator a fost astăzi concediată. Voi promova în continuare zero toleranță față de fenomenul corupției în sistemul medical”, a scris Ala Nemerenco.
20:10
Republica Moldova nu este gata să renunțe la tranzacțiile cash, iar prin aceste acțiuni guvernarea provoacă cetățenii să caute metode de a scoate banii în offshore. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi.
20:00
Simona Halep, care a revenit în martie în competiţii după o perioadă lungă de suspendare, a primit o invitaţie pentru Trophee Clarins, turneu de categorie WTA 125 care va avea loc luna viitoare, scrie news.ro.
20:00
Un bărbat din centrul capitalei a fost împușcat de un indivit de 44 de ani, care deținea armă ilegal. Potrivit informațiilor tânărul a fost transportat la Spitalul de Urgență pentru îngrijiri medicale.
19:30
La 30 aprilie 2024, judecătorii din cadrul Curții de Apel Bălți au admis apelul procurorilor anticorupție împotriva sentinței Judecătoriei Soroca, sediul Central din 26 ianuarie 2018, prin care un judecător în cadrul Judecătoriei Drochia, a fost condamnat la 7 ani de închisoare, cu amendă de 160 mii de lei şi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice timp de 10 ani, pentru comiterea infracțiunii de corupere pasivă.
19:10
În contextul sezonului cald, care este un prilej de a petrece mai mult timp afară, de a face drumeții și de a te bucura de natură, iar unul dintre pericolele ce apar atunci când petreci timpul în spații verzi îl reprezintă căpușele. Mușcătura lor poate cauza o serie de boli grave, precum boala Lyme, febra Q, encefalita acariană, tularemia, febra hemoragică de Crimeea-Congo. Agenția Națională pentru Sănătate Publică vine cu un șir de recomandări pentru a reduce riscul expunerii la înțepăturile de căpușă.
19:00
În perioada 1- 4 mai 2024, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, pe aleea vizavi de strada Mitropolitul Varlaam, se va desfășura un târg tematic cu produse pascale. Acțiunea are ca scop asigurarea deservirii populației cu produse alimentare și nealimentare tematice, în contextul Sărbătorilor de Paști, având în vedere solicitările producătorilor autohtoni.
18:30
În contextul sezonului cald, care este un prilej de a petrece mai mult timp afară, de a face drumeții și de a te bucura de natură, iar unul dintre pericolele ce apar atunci când petreci timpul în spații verzi îl reprezintă căpușele. Mușcătura lor poate cauza o serie de boli grave, precum boala Lyme, febra Q, encefalita acariană, tularemia, febra hemoragică de Crimeea-Congo. Agenția Națională pentru Sănătate Publică vine cu un șir de recomandări pentru a reduce riscul expunerii la înțepăturile de căpușă.
17:50
Judecătorul care supervizează procesul lui Donald Trump privind presupusa plată ilegală făcută către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels l-a amendat marți pe fostul președinte american acuzându-l că a încălcat în mod repetat ordinul judecătoresc care îi cere să nu facă declarații despre martori și jurați, scrie hotnews.ro.
17:00
Combinatul de panificaţie „Franzeluţa” S.A. a organizat astăzi, 30 aprilie, ceremonia de Binecuvântare și Sfințire a produselor destinate sărbătorilor de Paşti, de către Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, împreună cu un sobor de preoţi. Evenimentul s-a desfășurat pe teritoriul întreprinderii.
16:50
Serviciile de informații din Marea Britanie au avertizat că Federația Rusă plănuiește atacuri hibride în Republica Moldova, înaintea alegerilor prezidențiale și a referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană din această toamnă, scrie Bloomberg.
16:40
Un tânăr de 24 de ani, fiind la volanul unui automobil de model BMW, a zburat cu viteză și a spulberat sensul giratoriu de pe Piața Unirii din or. Ialoveni. Momentul a fost filmat de o cameră de supraveghere, iar imaginile video au fost publicate pe rețele. „Pe pista de decolare a intervenit un impediment!”, au scris internauții în comentarii.
16:30
Regele Charles al III-lea și-a reluat o parte din activitățile publice și vizitează astăzi un centru de luptă contra cancerului. Regele este însoțit de soţia lui, regina Camilla, scrie digi24.ro.
16:10
Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință. Pe ordinea de zi au fost mai multe subiecte, printre care și desemnarea unui membru în componența Consiliului Institutului Național al Justiției.
15:50
Incendiu puternic la Căușeni. O clădire cu trei nivele, în care se află un restaurant, un supermarket, dar și o fabrică de mobilă, a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri.
15:40
Incendiu puternic la Căușeni. O clădire cu trei nivele, în care se află un restaurant, un supermarket, dar și o fabrică de mobilă, a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri.
15:30
Fostul campion UFC Francis Ngannou a anunţat, în social media, că fiul său în vârstă de doar 15 luni a murit, scrie observatornews.ro.
15:00
O femeie în vârstă de 34 de ani, originară din Republica Moldova, dar rezidentă în localitatea italiană Collazzone, provincia Perugia din Umbria, a fost la un pas de a-și pierde brațul în urma unor dispute petrecute în cadrul familiei sale, transmite rotalianul.com.
14:40
Un tânăr de 28 de ani, cetățean străin, a fost arestat pentru 20 de zile, după ce i-ar fi aplicat iubitei mai multe lovituri. Conflictul între cei doi a avut loc în localitatea Buțeni, după care bărbatul ar fi fugit de la fața locului cu o Skoda.
14:30
Guvernul britanic a introdus noi reglementări care vizează creșterea securității telefoanelor, interzicând parolele slabe precum „admin” sau „12345”. Măsura are ca scop protejarea consumatorilor de hackeri și atacurile cibernetice tot mai frecvente, scrie observatornews.ro.
14:20
Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință. Pe ordinea de zi sunt nouă subiecte.
14:20
Un accident rutier s-a produs în sectorul Ciocana. Astfel, un bărbat a fost călcat de un taximetru, chiar pe trecerea de pietoni, după ce mașina a fost lovită din spate de un troleibuz.
14:10
Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință. Pe ordinea de zi sunt nouă subiecte.
14:00
Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință. Pe ordinea de zi sunt nouă subiecte.
13:50
Piața Centrală va fi deschisă pentru cumpărători pe 1 și 9 mai. Responsabilii au emis o notă informativă în care anunță că programul de lucru va fi unul obișnuit.
13:30
Prima ședință în dosarul în care este vizată bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul a avut loc astăzi la Judecătoria Chișinău, sectorul Buiucani. Astfel, ședința a fost amânată până pe data de 27 mai, după ce apărarea a cerut actele traduse în limba rusă.
13:30
Irina Vlah, președintă a Asociației Platforma Moldova, nu exclude că va candida la funcția de Președinte al Republicii Moldova, însă decizia finală va fi luată „foarte curând”.
13:20
Raportul „Motoarele Corupției: Jaful Gazelor", lansat recent de fosta procuroare anticorupție Victoria Furtună, președinta Asociației „Vox Populi – Vox Dei", a declanșat o reacție din partea membrului consiliului de administrare al Energocom, Alexandr Slusari.
12:50
Un bărbat înarmat cu o macetă a atacat mai multe persoane la o stație de metrou din Londra. Cel puțin patru oameni au fost răniți, scrie digi24.ro.
12:40
O ucraineancă a fost oprită la Aeroportul Internațional Chișinău, după ce a încercat să iasă din Moldova cu 20 de mii de dolari, nedeclarați, informează reprezentanții Serviciului Vamal.
12:20
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță reținerea a patru bănuiți de contrabandă, furturi și spălare de bani, cu prejudicii evaluate preliminar la peste 5.000.000 lei în Uniunea Europeană, în 2017-2023.
12:20
Prețul motorinei va fi mai mic cu 6 bănuți. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri pentru mâine, 1 mai.
12:10
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță reținerea a patru bănuiți de contrabandă, furturi și spălare de bani, cu prejudicii evaluate preliminar la peste 5.000.000 lei în Uniunea Europeană, în 2017-2023.
12:10
Arnaud Lagardère, șeful grupului cu același nume, a renunțat marți la mandatele sale executive, inclusiv la cel de director general, după ce a fost pus sub acuzare în cadrul unor anchete privind finanțarea cheltuielilor personale de către companiile sale, a anunțat compania, citată de g4media.ro.
11:50
Agenția Achiziții Publice are un nou director. Este vorba despre Gheorghe Movileanu.
Ieri
11:40
Fierb pasiunile în Campionatul de tineret al Moldovei (U-19). O încăierare în masă a avut loc după meciul echipelor de tineret Sheriff și Dacia Buiucani. Astfel, partida s-a încheiat cu 7 cartonașe roșii și galbene și o schimbare de lider. Imafinile video cu altercația a fost publicată de media.sport.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.