(live/update) CSP, în ședință: Desemnarea unui membru în componența Consiliului INJ, pe agendă

UNIMEDIA, 30 aprilie 2024 14:10

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință. Pe ordinea de zi sunt nouă subiecte.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum o oră
12:00
Există câteva modalități simple și eficiente pentru a identifica prezența trackerelor, indiferent dacă acestea sunt ascunse în interior sau în exterior. Află din articolul acesta cum îți dai seama că mașina ta este urmărită prin GPS, scrie Promotor.ro.
12:00
Expertul în drept constituțional Teodor Cârnaț consideră că „Tatiana Răducanu va fi țap ispășitor și nu este exclus faptul că nu mai este comodă PAS și urmează a fi scoasă din circuit”. „Nu pot să spun că doamna Răducanu nu are verticalitate. Atunci când o acuzăm de pe acum, fără a avea un proces echitabil, fără a avea dreptul la apărare, fără a respecta principiul prezumpției nevinovăției, este foarte evaziv. Cred că si Procuratura la acest capitol face politică”, a punctat expertul, în cadrul emisiunii PULS.
11:50
Consiliul Superior al Magistraturii s-a pronunțat cu privire la admisibilitatea dosarelor candidaților înscriși la concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție.
11:40
Consiliul Superior al Magistraturii s-a pronunțat cu privire la admisibilitatea dosarelor candidaților înscriși la concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție.
Acum 2 ore
11:10
Acesta este unul dintre cele mai mari mistere ale alpinismului. A fost Everestul cucerit pentru prima dată în 1953 sau au reușit doi alpiniști să ajungă până în vârful muntelui în 1924, înainte de a muri în circumstanțe misterioase? Alpiniștii britanici George Mallory și Andrew „Sandy” Irvine au fost văzuți ultima oară pe data de 8 iunie 1924 la 240 de metri de vârf, înainte ca cei doi să dispară înghițiți de nori, scrie CNN,citat de digi24.ro.
10:50
În atenția locuitorilor satului Făurești. Astăzi, 21 mai, începând cu orele 12:00, se suplineşte numărul de autobuze pe ruta suburbană nr. 48 “str. Vasile Alecsandri - sat. Făurești” și se extinde orarul de circulația al rutei până la orele 23:40.
Acum 4 ore
10:30
Un moldovean de 45 de ani cu antecedente penale care a fost căutat de mai bine de 5 ani a fost reținut în Punctul de Trecere a Frontierei Otaci. Potrivit informațiilor bărbatul a fost prins în timp ce revenea acasă din Ucraina.
10:10
Sportivul Ion Basoc a luat medalia de aur la Grand Prix-ul IBSA de para judo de la Tbilisi.
09:50
Un bărbat de 28 de ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare, după ce a plasat mai multe tipuri de droguri în diferite ascunzișuri, în capitală.
09:30
O serie de cutremure de o intensitate inedită în ultimii 40 de ani au fost înregistrate luni seara în regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree, lângă Napoli, sudul Italiei. Autoritățile au transmis că nu s-au produs pagube majore, scrie digi24.ro.
09:20
Călin este din Chișinău, iar de un an, își face studiile în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Tânărul din Moldova are o bursă anuală de circa 70 de dolari americani și spune că suma acoperă atât cheltuielile pentru studii, cât și cele pentru cazare, alimentație, iar despre condițiile la căminul în care locuiește spune că sunt comparabile cu cele dintr-un hotel. „Universitatea ne-a tratat ca pe niște copii ai săi. Am fost luați de la aeroport, conduși prin securitate, ni s-a oferit cămin, alimentație de 4 ori pe zi, asigurare medicală, materiale necesare, absolut tot de ce era nevoie”, a dezvăluit acesta, în cadrul unui interviu cu Adrian Prodan.
09:10
Moldova se bucură astăzi de o vreme predominant caldă, cu o tendință generală de cer senin spre sfârșitul zilei. Conform Serviciul Hidrometeorologic de Stat, nu sunt așteptate precipitații, marcând o zi liniștită din punct de vedere meteorologic.
09:10
Pe 21 mai s-au desfășurat evenimente marcante în domeniile politic, cultural și sportiv, care au modelat istoria contemporană.
09:10
Haos la intersecția străzii Serghei Lazo și bulevardul Ștefan cel Mare din capitală. Traficul a fost paralizat din cauza unui semafor stricat de aseară. Problema nu a fost înlăturată nici la ziua de astăzi.
09:00
În timp ce unii decid să plece în străinătate, în căutare de noi oportunități, există oameni care aleg să rămână acasă și să contribuie la dezvoltarea locală. Compania VALENAGRO COM reprezintă un exemplu de afacere agricolă din Republica Moldova, care a demonstrat un progres semnificativ în doar un deceniu și continuă să crească cu încredere, dezvoltând agricultura în Moldova și asigurând locuri de muncă aici, acasă. Fondată în 2014, compania și-a început activitatea pe o suprafață de 1000 de hectare, iar astăzi gestionează o suprafață de 10000 de hectare, concentrându-se pe culturi esențiale precum rapița, grâul de toamnă, floarea-soarelui, porumbul și sorgul.
08:50
Diana Cojocari, mama Mădălinei Cojocari, fetiţa moldoveancă dispărută la sfârşitul anului 2022, în Carolina de Nord, a pledat vinovată luni în faţa instanţei, pentru că nu a anunțat la timp dispariția copilei. Femeia riscă să fie deportată, după ce anterior pledase nevinovată, scrie Fox News.
08:40
Polonezii sunt invitați să-și petreacă vacanța de vară în armată. Propunerea aparţine Ministerului Apărării de la Varşovia, care oferă stagii militare de 27 de zile persoanelor cu vârste între 18 și 35 de ani. La finalul perioadei, voluntarii vor primi şi 1.400 de euro. Polonia are în prezent o armată de 160.000 de oameni, dar vrea să ajungă la 300.000 până în 2030, scrie observatornews.ro.
Acum 6 ore
08:30
Aliniamentele planetare de astăzi ne îndeamnă la introspecție și la acțiuni deliberate. Fiecare semn zodiacal va resimți influența astrelor într-un mod unic, provocându-ne să ne reevaluăm relațiile și să ne îmbrățișăm adevăratul potențial.
08:20
Creștinii ortodocși îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus, fiind unul dintre cei mai importanți, deoarece lui îi aparțin scrierile canonice precum Evanghelia, cele trei Epistole și cartea Apocalipsa.
08:10
O rezoluție a Rusiei, prezentată în fața Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, prin care se cerea tuturor țărilor să împiedice „pentru totdeauna” amplasarea, utilizarea sau amenințarea cu instalarea oricăror arme, inclusiv cele nucleare, în spațiul cosmic, a fost respinsă luni, organismul internațional format din 15 membri fiind divizat în privința acestei măsuri, informează Reuters, potrivit hotnews.ro.
08:00
Leul moldovenesc a înregistrat o evoluție mixtă în raport cu principalele valute de referință, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei.
07:40
Moldova se bucură astăzi de o vreme predominant caldă, cu o tendință generală de cer senin spre sfârșitul zilei. Conform Serviciul Hidrometeorologic de Stat, nu sunt așteptate precipitații, marcând o zi liniștită din punct de vedere meteorologic.
07:40
Premierul israelian Benjamin Netanyahu „respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât pe numele său, cât şi pe numele unor lideri ai mişcării islamiste palestiniene Hamas, transmite agenția France Presse. Președintele Isaac Herzog consideră demersul drept „scandalos și inacceptatbil”, scrie libertatea.ro.
07:20
Moldova se bucură astăzi de o vreme predominant înnorată, cu o tendință generală de cer senin spre sfârșitul zilei. Conform Serviciul Hidrometeorologic de Stat, nu sunt așteptate precipitații, marcând o zi liniștită din punct de vedere meteorologic.
07:10
Statele Unite au transmis„condoleanţe oficiale”, după moartea preşedintelui iranian, Ebrahim Raisi, şi a altor oficiali iranieni, decedaţi într-un accident de elicopter, însă au estimat că acest incident nu ar trebui să aibă „un impact mai larg asupra securităţii regionale”, relatează AFP, potrivit digi24.ro.
Acum 24 ore
22:00
Ședința Colegiului Penal al Curții Supreme de Justiție (CSJ) privind cererea de revizuire înaintată de Vladimir Filat și apărătorii acestuia a avut loc astăzi, 20 mai. Astfel, potrivit informațiilor pronunțarea soluției instanței asupra declarației de abținere a fost amânată pentru 27 mai 2024, ora 10:00.
21:50
Liderul militar al Hamas, Mohammed Deif, unul dintre cei care s-au aflat în spatele a ceea ce Israelul a numit momentul său „11 septembrie”, vorbește rar și nu apare niciodată în public, această existență secretă ajutându-l să scape de șapte tentative de asasinat, scrie luni Reuters, citat de hotnews.ro.
21:50
Primăria Municipiului Chișinău a dat start sezonului estival pe data de 19 aprilie 2024, la „Teatrul de Vară”, cu un concert memorabil și emoționant, în memoria lui Ion Aldea Teodorovici, sub genericul „Mi-a fost dorul, dor pribeag”, într-un recital susținut de Cristofor Aldea-Teodorovici, Simona și Orchestra Națională de Cameră.
21:30
Apă Canal Chișinău anunță sistări în procesul de furnizare a apei pentru ziua de mâine, 21 mai.
21:10
Oamenii legii anunță că, în urma măsurilor desfășurate de INSP pentru supravegherea traficului rutier, dar și menținerea ordinii publice, pe întreg teritoriul republicii în zilele de weekend au fost sancționați peste 2800 de participanți la trafic care au încălcat regulile de circulație.
20:50
Apar noi informații despre accidentul de elicopter în care și-a pierdut viața președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul de Externe. Unul dintre clericii de rang înalt aflat la bord a mai trăit o oră după impact, timp în care a încercat să ia legătura cu Teheranul, transmite BBC, citat de digi24.ro.
20:40
Blocul politic „Victorie” a organizat la Orhei, Bălți, Taraclia și Comrat „Festivalul Prieteniei între Popoare”, marcat de unitatea poporului care are dreptul de a alege. Numeroși locuitori s-au adunat pe străzile centrale ale orașelor, venind în familii numeroase - cu copii, bunici și prieteni apropiați. În fața locuitorilor și oaspeților festivalului a ținut cuvântare liderul blocului politic „Victorie” Ilan Șor. El a anunțat lansarea campaniei „Nu integrării în UE”.
20:20
Lotul național de lupte universale s-a întors cu șase medalii de la Campionatul European de MMA (GAMMA), care s-a desfășurat în Slovacia.
19:50
Rapid – FCSB a încheiat play-out-ul din acest sezon al Superligii, iar giuleștenii au obținut prima victorie cu Bogdan Lobonț pe bancă, 2-0. După derby, Gigi Becali a pus la colț pe unul dintre jucătorii săi și a anunțat că patru fotbaliști vor părăsi echipa roș-albaștră la acest final de campionat, scrie playtech.ro.
19:20
Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în perioada 13-19 mai curent, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 14801 solicitări, inclusiv 1890 la copii. După acordarea asistenței medicale prespitalicești 5981 pacienți, dintre care 1110 copii au fost transportați la spital. Din numărul total de solicitări înregistrate, 360 nu corespundeau criteriilor de urgențe medico-chirurgicale.
19:10
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin „a fost prinsă în jocul tâmpit al unor corupți din PAS, care fură, iar toți arată cu degetul la ea”, susține ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi. „Astăzi toți încearcă să o arate pe Dragalin că ea cumva afectează stabilitatea activității PAS-ului. Este un neadevăr”, a subliniat fostul ministru, în cadrul emisiunii PULS.
19:00
Adidas lansează versiuni mai ieftine ale pantofilor săi cu trei dungi, cum ar fi Samba, din piele albă şi neagră, deoarece îşi propune să răspândească această tendinţă, a declarat CEO-ul Bjorn Gulden, la adunarea anuală a acţionarilor companiei din Germania, transmite Reuters, citat de news.ro.
18:40
Ministerul Apărării al Republicii Moldova informează că în perioada mai-iulie, curent, tehnica militară din dotarea unor unități ale Armatei Naționale se va deplasa din locurile de dislocare permanentă spre cele temporare.
18:10
Un cod PIN unic și greu de ghicit poate face diferența, iar go4it.ro vă spune ce trebuie să evitați atunci când alegeți un număr PIN pentru cadrul dumneavoastră.
18:00
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) anunță că a depus astăzi, 20 mai, o sesizare la Curtea Constituțională a Republicii Moldova prin care a contestat Legea cu privire la votul prin corespondență, aprobată de majoritatea PAS.
17:20
Premierul italian Giorgia Meloni a stârnit o serie de critici, după ce l-a întâmpinat personal pe un criminal condamnat pe un aeroport din apropierea Romei cu „toate onorurile”, scrie luni Politico, potrivit hotnews.ro.
17:10
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin „a fost prinsă în jocul tâmpit al unor corupți din PAS, care fură, iar toți arată cu degetul la ea”, susține ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi. „Astăzi toți încearcă să o arate pe Dragalin că ea cumva afectează stabilitatea activității PAS-ului. Este un neadevăr”, a subliniat fostul ministru, în cadrul emisiunii PULS.
17:00
Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, anunță că are „probleme serioase” de sănătate. Acesta a postat un mesaj pe rețele, în acest sens.
16:50
Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul său de externe au murit în accidentul de elicopter din provincia Azerbaidjanul de Est, a anunțat luni un oficial iranian, după ce echipele de căutare au localizat epava. Raisi, care avea 63 de ani, călătorea, cel mai probabil, cu un aparat de zbor Bell 212, achiziționat înainte de Revoluția iraniană, spune un expert militar citat de CNN și libertatea.ro.
16:40
Maxim Moroșan, fruntaș al socialiștilor de la Bălți, consilier municipal, a primit un răspuns de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași (România) la scrisoarea sa, prin care a contestat interdicția de intrare pe teritoriul țării vecine.
16:20
Juristul Vladislav Gribincea, fost preşedinte al Centrului de Resurse Juridice din Moldova, promovat recent în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, s-a implicat în scandalul dintre instituția pe care a condus-o și Veronica Dragalin, pe subiectul demisiei Tatianei Răducanu. Într-un mesaj pe facebook, Gribincea a asigurat-o pe șefa PA că nici el, nici colegii lui nu-i sunt „oponenți în lupta veritabilă împotriva corupției”, menționând că „discuțiile în contradictoriu pe rețelele sociale doar submină procesul de vetting”.
16:10
Moldova Security, una dintre cele mai cunoscute și inovatoare companii din industria securității, marchează o istorie impresionantă de realizări sub conducerea inspirată a directoarei și fondatoarei companiei, Veronica Spînu. De la începuturile sale până la statutul actual de lider al pieței, Moldova Security și-a consolidat reputația ca un furnizor de servicii de securitate de încredere și tehnologii avansate.
16:00
Partidul Nostru a contestat cu apel la Curtea de Apel Chișinău hotărârea Judecătoriei Chișinău sediul Centru, prin care s-au nedreptățit circa 740 de mii de consumatori de gaze naturale. Partidul condus de Renato Usatîi consideră neîntemeiată hotărârea primei instanțe, prin care a fost respinsă cererea de a aplica tarife mai mici la gazele naturale cu efect retroactiv.
15:50
Caz șocant la un liceu din capitală. Conform unor informații apărute pe canale de Telegram, un elev din clasa a 11-a a Liceului Teoretic „Aleksandr Pușkin” a încercat să-și taie venele în WC-ul instituției, după ce nu a fost admis la sesiune. La rândul său, oamenii legii confirmă că minorul și-a aplicat câteva zgârieturi la mână, ulterior, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
15:40
Pe 1 iunie, în capitală vor avea loc mai multe evenimente pentru copii. Chiar dacă, agenda cu programul și ce manifestări urmează a fi organizate încă nu a fost publicată, primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat la ședința Primăriei de astăzi, 20 mai, de ce surprize vor avea parte cei mici.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.