Slusari aruncă pietre în grădina Victoriei Furtună: Observ un atac concertat asupra subiectului gazului. Ex-procuror: Se teme că va avea statut de complice în schemele de achiziții

UNIMEDIA, 30 aprilie 2024 13:20

Raportul „Motoarele Corupției: Jaful Gazelor", lansat recent de fosta procuroare anticorupție Victoria Furtună, președinta Asociației „Vox Populi – Vox Dei", a declanșat o reacție din partea membrului consiliului de administrare al Energocom, Alexandr Slusari.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 4 ore
22:10
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, va cere reguli mai dure în instituțiile de învățământ. Potrivit acestuia, accesul neautorizat în școli și ultragierea personalului didactic trebuie sancționate. Mesajul lui Perciun vine la două zile după decesul Nataliei Manea, directoarea gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia, găsită strangulată în incinta sălii de sport din instituție.
21:50
Trei magistrate vor fi propuse președintei Maia Sandu pentru numire în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Anunțul a fost făcut de Consiliul Superior al Magistraturii.
21:40
Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru echipa Petrocub Hâncești, care a câștigat titlul de campioană a Moldovei la fotbal pentru prima dată în istoria clubului. „Evoluția spectaculoasă a echipei este un exemplu pentru noi toți de unitate, perseverență și încredere”, a notat șefa statului.
21:20
Apă Canal Chișinău anunță sistări în procesul de furnizare a apei în mâine, 22 mai, pe mai multe străzi din comuna Ghidighici. Deconectările vor avea loc în legătură cu executarea lucrărilor planificate de compania S.A. „Apă – Canal Chişinău”.
20:50
Secretarul de stat american Antony Blinken a spus marţi că un acord de încetare a focului între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza este în continuare „posibil”, dar decizia procurorului Curţii Penale Internaţionale (CPI) de a cere mandate de arestare împotriva liderilor israelieni „complică” aceste eforturi, scrie digi24.ro.
Acum 6 ore
20:20
Șefului cabinetului președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel, susține că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor „încearcă să limiteze accesul diasporei la vot”, după ce formațiunea a contestat la Curtea Constituțională Legea cu privire la votul prin corespondență. „Este un joc politic”, a precizat Băluțel la emisiunea „Ora expertizei”, de la JurnalTV.
20:00
Tragedie în capitală. Un tânăr s-a înecat în lacul din parcul Valea Morilor. Corpul neînsuflețit al victimei a fost recuperat din apă de salvatori în această seară.
19:40
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le cere aliaților săi occidentali să doboare de pe teritoriul lor rachete și drone rusești deasupra Ucrainei. „Rușii desfășoară 300 de avioane pe teritoriul ucrainean”, a spus el, într-un interviu pentru Reuters, publicat luni. El nu crede că astfel NATO ar fi implicat ca parte în conflict, scrie libertatea.ro.
19:20
Două semafoare pentru pietoni au fost instalate pe str. Studenților, la intersecția cu bd. Moscova.Potrivit Primăriei capitalei, semafoarele vor spori gradul de siguranță la traversarea trecerii, care se află în imediata apropiere a Universității Tehnice a Moldovei și care zilnic este traversată de un flux mare de oameni.
19:00
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor retrage din vânzare, la solicitarea operatorului economic, un lot de ghebe conservate, cu denumirea „LuxMenu”. Consumatorii sunt îndemnați să nu procure produsul.
18:50
Preşedintele turc Recep Erdogan a criticat concursul de cântece Eurovision, acuzând evenimentul că ar încuraja „neutralizarea genului” și că nu mai poți întâlni o „persoană normală” la astfel de evenimente, relatează agenția Associated Press, potrivit hotnews.ro.
Acum 8 ore
18:30
Doi bărbați de 22 și 24 de ani, originari din Chișinău și Bender, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, după ce ar fi comis o tâlhărie în sectorul Centru al capitalei. Potrivit oamenilor legii, suspecții nu sunt la prima abatere și riscă închisoare de la 8 la 10 ani.
18:10
„Reforma justiției nu eșuează”, declară deputata PAS Olesea Stamate, membră în cadrul Comisiei Juridice din Parlament, după scandalurile iscate în domeniul justiției. „Reforma cu siguranță întâmpină mai multe hopuri, piedici, decât poate am anticipat noi. Dar, procesul durează. În România, nici astăzi, lucrurile nu sunt ideale!”, a notat Stamate la „NEconfidențial” de la Radio Moldova.
17:40
Mijlocaşul german al echipei Real Madrid, Toni Kroos, a anunţat marţi, într-un comunicat, că îşi va încheia cariera în această vară, după Euro 2024, la vârsta de 34 de ani, informează observatornews.ro.
17:00
Presa din Iran publică primele imagini din momentul în care salvatorii au ajuns la epava elicopterului în care se afla președintele iranian Ebrahim Raisi. În imagini poate fi observat locul prăbușirii și resturile elicopterului. Raisi și ministrul iranian de Externe au murit în accidentul de elicopter produs duminică. Cadavrele lor au fost recuperate luni dimineața de la locul accidentului, scrie Digi24.ro.
17:00
Fostul premier Ion Chicu a făcut o postare pamflet, după ce Vladislav Gribincea a comentat hotărârea de astăzi a CSM, care a decis că dosarul său pentru funcția de judecător CSJ a fost „declarat inadmisibil, din cauza neprezentării în termen a certificatului medical privind starea sănătății și a două referințe de la persoane notorii”. „Salvați justiția de "reforme" - dați analfabetului ăsta măcar o funcție, măcar de portar la Procuratură!”, a scris Chicu.
16:40
Prim-ministrul Dorin Recean și vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell Fontelles, au semnat Parteneriatul pentru Securitate și Apărare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. „Documentul ne va ajuta să consolidăm domeniul apărării, să sporim securitatea cibernetică și să contracarăm tentativele Rusiei de a interveni în procesele noastre democratice”, a menționat șeful Guvernului.
Acum 12 ore
16:30
Mase de aer ce aduc praf saharian din nordul Africii vor ajunge în România în seara zilei de marți și miercuri. Ca urmare a ploilor prognozate în România, în următoarele 48 de ore, depunerile de praf vor putea fi observate în mai multe zone din țară, scrie hotnews.ro.
16:00
CSP a aprobat, astăzi, demersul Comisiei de evaluare a procurorilor (Comisia Vetting), privind remiterea listei procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție, care urmează a fi evaluați, din punct de vedere al integrității financiare și etice și a expediat documentul, primit de la Procuratura Generală.
15:50
Bătaie în Parlamentul României: Deputatul liberal Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu (deputat neafiliat, fost PNL) că l-a „agresat fizic” și că „în mod golănesc” l-a lovit cu genunchiul în nas. Liderul PNL și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a condamnat „atacul asupra domnului Florin Roman”, care arată „măsura unei lipse de caracter”. Mai târziu, au apărut imaginile cu altercația, iar din cadrele surprinse de camerele de supraveghere din Camera Deputaților se vede cum Dan Vîlceanu îl bruschează pe Florin Roman și se apleacă asupra lui, părând că îl mușcă în zona feței, scrie digi24.ro.
15:50
Deputata Olesea Stamate, vicepreședinta PAS și fosta președintă a Comisiei juridice numiri și imunități din Parlament susține că situația cu scandalul cu Veronica Dragalin, după demisia Tatianei Răducanu din funcția de membru în Comisia de Vetting și cea de PreVetting, e „destul de gravă”. „Această scrisoare a doamnei Dragalin arată că Procuratura Anticorupție ar fi bine să fie la fel de curajoasă atunci când investighează dosare de corupție mare. Iată dacă ar fi așa, ar fi ideal”, a declarat Stamate la „NEconfidențial” de la Radio Moldova.
15:30
Procuratura Anticorupție a contestat la Curtea de Apel Chișinău, sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din data de 7 mai 2024 prin care instanța a hotărât că fapta incriminată lui Vladimir Filat nu întrunește elementele infracțiunii de spălare de bani, acesta fiind reabilitat. Astfel Procuratura Anticorupție „solicită pronunțarea unei noi hotărâri în care să se recunoască culpabilitatea lui Vladimir Filat în comiterea infracțiunii de spălare de bani conform prevederilor legale, stabilirea unei pedepse de 7 ani de închisoare și confiscarea sumei de aproximativ 13 mln. lei”.
15:20
Bătaie în Parlamentul României: Deputatul liberal Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu (deputat neafiliat, fost PNL) că l-a „agresat fizic” și că „în mod golănesc” l-a lovit cu genunchiul în nas. Liderul PNL și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a condamnat „atacul asupra domnului Florin Roman”, care arată „măsura unei lipse de caracter”. Mai târziu, au apărut imaginile cu altercația, iar din cadrele surprinse de camerele de supraveghere din Camera Deputaților se vede cum Dan Vîlceanu îl bruschează pe Florin Roman și se apleacă asupra lui, părând că îl mușcă în zona feței, scrie digi24.ro.
15:20
Google, deși cunoscut în principal ca cel mai utilizat motor de căutare din lume, oferă o gamă largă de funcționalități dincolo de căutarea simplă. Bara de căutare Google poate funcționa ca un calculator, traducător cu translate, arhivă de imagini cu Images și chiar ca o arcadă retro digitală, unde utilizatorii pot juca diverse jocuri video direct în browserul Chrome, scrie playtech.ro.
15:00
,,Sunt nou în toată isteria asta politică și chiar îmi par stranii anumite momente care țin de bun simț”. Astfel a reacționat candidatul la alegerile prezidențiale, Tudor Ulianovschi, la atacurile în adresa sa, în urma unei discuții purtate cu liderii partidelor de opoziție.
15:00
Vladislav Gribincea crede că hotărârea de astăzi a Curții Supreme de Justiție (CSM) prin care dosarul său a fost „declarat inadmisibil, din cauza neprezentării în termen a certificatului medical privind starea sănătății și două referințe de la persoane notorii” este o neînțelegere. Mai mult ca atât, el susține că „nu s-a înscris în acest concurs și a trecut vettingul pentru a nu se conforma unor formalități ușor de îndeplinit și cere CSM să își revizuiască hotărârea de astăzi”.
14:50
Bătaie în Parlamentul României: Deputatul liberal Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu (deputat neafiliat, fost PNL) că l-a „agresat fizic” și că „în mod golănesc” l-a lovit cu genunchiul în nas. Liderul PNL și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a condamnat „atacul asupra domnului Florin Roman”, care arată „măsura unei lipse de caracter”. Mai târziu, au apărut imaginile cu altercația, iar din cadrele surprinse de camerele de supraveghere din Camera Deputaților se vede cum Dan Vîlceanu îl bruschează pe Florin Roman și se apleacă asupra lui, părând că îl mușcă în zona feței, scrie digi24.ro.
14:50
Țara are nevoie de un Pact pentru Moldova, este convins președintele ”Partidului Nostru”, Renato Uatîi. În cadrul emisiunii „Puterea e în adevăr”, politicianul a explicat că un pact pentru Moldova înseamnă și asumarea unui Guvern tehnocrat, format din profesioniști propuși de toate partidele.
14:20
Membrii Consiliului Superior al Procurorilor s-au întrunit, astăzi, în ședință. Pe ordinea de zi au figurat șapte subiecte, printre care și cel cu privire la examinarea Hotărârii de Guvern privind aprobarea proiectului de Lege pentru modificarea unor acte normative (aspecte organizatorice privind sistemul judecătoresc și Institutul Național al Justiției), dar și cele cu privire la anumite concursuri pentru funcția de procuror și adjunct al procurorului șef în cadrul mai multor procuraturi din țară.
14:10
Membrii Consiliului Superior al Procurorilor se întrunesc în ședință, la această oră. Pe ordinea de zi sunt șapte subiecte, printre care și cel cu privire la examinarea Hotărârii de Guvern privind aprobarea proiectului de Lege pentru modificarea unor acte normative (aspecte organizatorice privind sistemul judecătoresc și Institutul Național al Justiției).
14:00
Noi detalii despre decesul Nataliei Manea, directoarea gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia, care a fost găsită strangulată în incinta sălii de sport din instituție. Fiica femeii a publicat un mesaj de adio pe rețelele de socializare în care a menționat că „femeia nu a putut ține piept răutăților ce o înconjurau. „Mi-au umilit mama până la cele mai rele gânduri, Dumnezeu va avea grijă de toți”, a scris Andreea Casu, fiica Nataliei.
13:50
Membrii Consiliului Superior al Procurorilor se întrunesc în ședință, la această oră. Pe ordinea de zi sunt șapte subiecte, printre care și cel cu privire la examinarea Hotărârii de Guvern privind aprobarea proiectului de Lege pentru modificarea unor acte normative (aspecte organizatorice privind sistemul judecătoresc și Institutul Național al Justiției).
13:40
Candidatul la alegerile prezidențiale, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu E.S. Margret Uebber, Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova. Despre acest lucru, Tudor Ulianovschi a anunțat pe canalul său de telegram.
13:30
Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, potrivit unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei, scrie digi24.ro.
13:30
„Nu am auzit decât prin târg”, astfel a comentat deputata PAS Olesea Stamate, membră în cadrul Comisiei Juridice din Parlament, zvonul precum că Veronica Dragalin trebuia să plece din funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție, în luna decembrie a anului 2023.
13:20
Membrii Consiliului Superior al Procurorilor se întrunesc în ședință, la această oră. Pe ordinea de zi sunt șapte subiecte, printre care și cel cu privire la examinarea Hotărârii de Guvern privind aprobarea proiectului de Lege pentru modificarea unor acte normative (aspecte organizatorice privind sistemul judecătoresc și Institutul Național al Justiției).
13:20
Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, potrivit unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei, scrie digi24.ro.
13:10
Membrii Consiliului Superior al Procurorilor se întrunesc în ședință, la această oră. Pe ordinea de zi sunt șapte subiecte, printre care și cel cu privire la examinarea Hotărârii de Guvern privind aprobarea proiectului de Lege pentru modificarea unor acte normative (aspecte organizatorice privind sistemul judecătoresc și Institutul Național al Justiției).
12:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri la carburanți pentru mâine, 21 mai. Astfel, potrivit datelor, prețul unui litru de benzină va crește cu 1 ban, iar cel al motorinei cu 3 bani.
12:00
Există câteva modalități simple și eficiente pentru a identifica prezența trackerelor, indiferent dacă acestea sunt ascunse în interior sau în exterior. Află din articolul acesta cum îți dai seama că mașina ta este urmărită prin GPS, scrie Promotor.ro.
12:00
Expertul în drept constituțional Teodor Cârnaț consideră că „Tatiana Răducanu va fi țap ispășitor și nu este exclus faptul că nu mai este comodă PAS și urmează a fi scoasă din circuit”. „Nu pot să spun că doamna Răducanu nu are verticalitate. Atunci când o acuzăm de pe acum, fără a avea un proces echitabil, fără a avea dreptul la apărare, fără a respecta principiul prezumpției nevinovăției, este foarte evaziv. Cred că si Procuratura la acest capitol face politică”, a punctat expertul, în cadrul emisiunii PULS.
11:50
Consiliul Superior al Magistraturii s-a pronunțat cu privire la admisibilitatea dosarelor candidaților înscriși la concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție.
11:40
Consiliul Superior al Magistraturii s-a pronunțat cu privire la admisibilitatea dosarelor candidaților înscriși la concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție.
Acum 24 ore
11:10
Acesta este unul dintre cele mai mari mistere ale alpinismului. A fost Everestul cucerit pentru prima dată în 1953 sau au reușit doi alpiniști să ajungă până în vârful muntelui în 1924, înainte de a muri în circumstanțe misterioase? Alpiniștii britanici George Mallory și Andrew „Sandy” Irvine au fost văzuți ultima oară pe data de 8 iunie 1924 la 240 de metri de vârf, înainte ca cei doi să dispară înghițiți de nori, scrie CNN,citat de digi24.ro.
10:50
În atenția locuitorilor satului Făurești. Astăzi, 21 mai, începând cu orele 12:00, se suplineşte numărul de autobuze pe ruta suburbană nr. 48 “str. Vasile Alecsandri - sat. Făurești” și se extinde orarul de circulația al rutei până la orele 23:40.
10:30
Un moldovean de 45 de ani cu antecedente penale care a fost căutat de mai bine de 5 ani a fost reținut în Punctul de Trecere a Frontierei Otaci. Potrivit informațiilor bărbatul a fost prins în timp ce revenea acasă din Ucraina.
10:10
Sportivul Ion Basoc a luat medalia de aur la Grand Prix-ul IBSA de para judo de la Tbilisi.
09:50
Un bărbat de 28 de ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare, după ce a plasat mai multe tipuri de droguri în diferite ascunzișuri, în capitală.
09:30
O serie de cutremure de o intensitate inedită în ultimii 40 de ani au fost înregistrate luni seara în regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree, lângă Napoli, sudul Italiei. Autoritățile au transmis că nu s-au produs pagube majore, scrie digi24.ro.
09:20
Călin este din Chișinău, iar de un an, își face studiile în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Tânărul din Moldova are o bursă anuală de circa 70 de dolari americani și spune că suma acoperă atât cheltuielile pentru studii, cât și cele pentru cazare, alimentație, iar despre condițiile la căminul în care locuiește spune că sunt comparabile cu cele dintr-un hotel. „Universitatea ne-a tratat ca pe niște copii ai săi. Am fost luați de la aeroport, conduși prin securitate, ni s-a oferit cămin, alimentație de 4 ori pe zi, asigurare medicală, materiale necesare, absolut tot de ce era nevoie”, a dezvăluit acesta, în cadrul unui interviu cu Adrian Prodan.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.