Olympic

Acum 2 ore
19:10
Studenții de la Colegiul Politehnic și cel de Medicină din municipiul Bălți au vizitat Muzeul Olimpic, amplasat chiar în incinta Casei Olimpice. Adolescenții au admirat exponatele, care au o mare valoare atât pentru mișcarea olimpică din țara noastră, cât și pentru sportul moldovenesc. Pentru această excursie, studenții, conduși de profesoara Ina Lisnic, s-au deplasat la … Articolul Studenții din Bălți, în vizită la Muzeul Olimpic apare prima dată în Olympic Moldova.
Ieri
12:30
Boxerii Alexandru Paraschiv (63,5 kg), Vasile Cebotari (71 kg) și Daria Kozorez (+81 kg) s-au calificat în semifinalele Campionatului European de la Belgrad și și-au asigurat cel puțin medalia de bronz. Ei au trecut de Malik Hasanov (Azerbaidjan), Jovan Nikolic (Serbia), respectiv Reka Hoffman (Ungaria). În sferturile de finală au mai concurat Ion Plînga (48 … Articolul Trei boxeri moldoveni și-au asigurat un loc pe podium la Europenele de la Belgrad apare prima dată în Olympic Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:40
Atleta Lilia Fisikovici a ocupat locul 5 la Maratonul de la Viena, înregistrând rezultatul 02:30:06. Pe podium au urcat Weldu Nazret din Eritrea (02:24:08), Faith Chepkoech și Rebbeca Tanui, ambele din Kenya (02:26:22, respectiv 02:26:53). Lilia nu a îndeplinit baremul pentru Paris 2024, dar mai este clasamentul prin care poate să ajungă la cea de-a … Articolul Atleta Lilia Fisikovici a ocupat locul 5 la Maratonul de la Viena apare prima dată în Olympic Moldova.
10:00
Judocanii Renat Croitoru și Vadim Ghimbovschi au cucerit medalia de bronz la Junior European Cup de la Lignano (Italia). Renat a obținut 6 victorii în categoria de greutate 73 kg, reușind în meciul pentru medalia de bronz să-l învingă pe conaționalul Vlad Mitru. La rândul său, Vadim a dispus în ultima partidă de ungurul Levenre … Articolul Două medalii de bronz la Junior European Cup la judo apare prima dată în Olympic Moldova.
20 aprilie 2024
11:00
Ciclistul Ilia Novicov a ocupat locul doi la Cupa Burgas printre juniori. El se află într-un stagiu de pregătire în Bulgaria. Recent, el a câștigat prima etapă a Cupei Moldovei. Anul trecut, Ilia s-a clasat pe locul 35 din 92 de participanți la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Maribor. Articolul Ciclistul Ilia Novicov a ocupat locul doi la Cupa Burgas apare prima dată în Olympic Moldova.
19 aprilie 2024
17:40
Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova și Comitetul Național Olimpic din Moldova au plăcerea de a anunța lansarea ”Competițiilor sportive interșcolare din Moldova”. Acest eveniment face parte din pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 și are ca scop promovarea spiritului olimpic și a valorilor olimpice de egalitate, respect, excelență, diversitate și … Articolul Lansarea competiției sportive interșcolare din Moldova apare prima dată în Olympic Moldova.
12:00
Lotul de karate shotokan al Moldovei a cucerit 5 medalii de aur, 3 de argint și 6 de bronz la Campionatul European de la Debrecen, categoriile de vârstă seniori și tineret. Astfel, țara noastră s-a clasat în premieră pe podium în clasamentul pe națiuni, fiind depășită de România și Ungaria. Liderul lotului, Vitalii Spînu a … Articolul Moldova a urcat pe podium în clasamentul pe națiuni la Europenele de karate shotokan apare prima dată în Olympic Moldova.
17 aprilie 2024
21:20
Atleta Alexandra Emilianov a stabilit un nou record național la aruncarea discului – 64,42 metri. Rezultatul înregistrat la Oklahoma este cu 8 cm mai mic decât standardul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris, dar în același timp o ridică pe eleva lui Vadim Hranovschi în clasamentul mondial, fapt care de asemenea îi poate … Articolul Alexandra Emilianov a stabilit un nou record național la aruncarea discului apare prima dată în Olympic Moldova.
10:20
100 de zile au mai rămas până la Jocurile Olimpice de la Paris! Emoția și anticiparea cresc pe măsura ce sportivii din întreaga lume se pregătesc să se întâlnească într-un spectacol de forță, abilități și competiție. În acest moment special, suntem mândri să anunțăm că Republica Moldova are la moment 10 sportivi calificați: Serghei Tarnovschi, … Articolul 100 de zile au mai rămas până la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în Olympic Moldova.
10:00
Flacăra Olimpică pentru Jocurile de la Paris a fost aprinsă, marți după-amiaza, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. Din Grecia, ea va ajunge în Franța la bordul unui vas cu pânze. Ceremonialul a păstrat ritualul antic de aprindere a flăcării de la Soare. Marea Preoteasă, înconjurată de 20 de … Articolul Flacăra Olimpică pentru Jocurile de la Paris a fost aprinsă, la Archaia Olympia apare prima dată în Olympic Moldova.
15 aprilie 2024
13:10
Luptătorul de taekwondo Ivan Marcenco a câștigat turneul internațional G2 de la Belgrad. El a evoluat în categoria de greutate +65 kg. Un alt sportiv moldovean, Artiom Roșca s-a ales cu medalia de bronz la 51 kg după ce a susținut 4 lupte. La turneul din Serbia au evoluat peste 1000 de sportivi. Articolul Ivan Marcenco și Artiom Roșca au urcat pe podium la turneul de la Belgrad apare prima dată în Olympic Moldova.
09:50
Boxerul Daniil Guranda (67 kg) a cucerit medalia de argint, iar Pavel Zadorojniuc (80 kg) pe cea de bronz la Campionatul European de tineret, care s-a desfășurat în Croația. De asemenea, Alexandru Cenuşa (48 kg), Nichita Simanschi (63,5 kg), Zaur Azizov (86 kg) și Grigori Chireacov (+92 kg) s-au clasat pe locul 5 în categoriile … Articolul Daniil Guranda și Pavel Zadorojniuc au urcat pe podium la Europenele de tineret apare prima dată în Olympic Moldova.
9 aprilie 2024
10:20
Una dintre cele mai valoroase sportive ale Moldovei, Larisa Popova, își sărbătorește astăzi ziua de naștere! În 1980 avea să devină prima femeie din ţara noastră medaliată cu aur la Jocurile Olimpice. Născută pe 9 aprilie 1957 la Tiraspol, Larisa Popova s-a remarcat mai întâi la Olimpiada din 1976 de la Montreal. Avea 19 ani … Articolul La mulți ani, Larisa Popova! apare prima dată în Olympic Moldova.
7 aprilie 2024
11:40
Țintașa Anna Dulce a câștigat al doilea an consecutiv turneul internațional ”6 aprilie”, desfășurat la Sarajevo. Eleva lui Oleg Moldovan s-a impus în proba 10 metri aer comprimat. Anna, care este calificată la Paris 2024, s-a remarcat și în concursul pe echipe, triumfând alături de Alexandra Hamutov și Ksenia Grosu. Un alt sportiv moldovean, Denis … Articolul Țintașii moldoveni s-au remarcat la turneul internațional ”6 aprilie” apare prima dată în Olympic Moldova.
11:00
Halterofilul Marin Robu reușește calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris! El a obținut acest drept după ce a evoluat la Cupa Mondială din Thailanda, fiind la moment pe locul 8 în clasamentul mondial al categoriei de greutate 89 kg. Marin Robu a concurat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde s-a clasat pe … Articolul Halterofilul Marin Robu reușește calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în Olympic Moldova.
6 aprilie 2024
12:10
Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Asta după ce a ajuns în finala turneului de calificare de la Baku în categoria de greutate 60 kg. Elevul lui Mihai Cucul i-a învins pe israelianul Melkamu Fetene, lituanianul Justas Petravicius și bielorusul Hleb Makaranka. Victor Ciobanu a concurat și … Articolul Victor Ciobanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în Olympic Moldova.
5 aprilie 2024
13:10
Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova a marcat într-un mod deosebit Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace, sărbătorită anual pe 6 aprilie. Cu această frumoasă ocazie a fost organizată o Lecție Olimpică, la care au participat peste 30 de copii de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Chișinău. Elevii claselor a … Articolul Lecție olimpică organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace apare prima dată în Olympic Moldova.
2 aprilie 2024
11:50
Tenismenul Radu Albot a urcat 23 de poziții în clasamentul ATP după ce a disputat finala turneului Challenger de la Girona. El ocupă locul 132 și se află în continuare în cursa pentru o calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. Linia se va trage pe 10 iunie, unde se vor califica primii 56 de … Articolul Radu Albot a urcat 23 de poziții în clasamentul ATP apare prima dată în Olympic Moldova.
1 aprilie 2024
15:10
În această după-amiază, Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova și Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Chișinău au semnat un acord de colaborare. Actul semnat este axat pe dorința celor două părți de a dezvolta și diversifica relațiile de colaborare referitoare, dar nu limitate, cu referință la următoarele aspecte: Schimburi de informații, metode educative … Articolul Acord de colaborare între CNOS și liceul teoteric ,,Lucian Blaga” din Chișinău apare prima dată în Olympic Moldova.
30 martie 2024
17:20
Judocanul Adil Osmanov a câștigat Grand Slam-ul din Antalya! El a repurtat 6 victorii în categoria de greutate 73 kg, cu Thelmo Gomes (Portugalia), Joshua Green (Irlanda), Karim Abdulaev (EAU), Bilal Ciloglu (Turcia), Abunalr Sherov (Tadjikistan) și Rashid Mammadaliyev (Azerbaidjan). Pe Mammadaliyev, Adil l-a învins și pe 9 martie în finala Grand Prix-ului Austriei. Articolul Adil Osmanov a triumfat la Grand Slam-ul din Antalya apare prima dată în Olympic Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.