Olympic

Acum 24 ore
15:10
Ieri în municipiul Bălți, Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) a desfășurat o nouă Lecție Olimpică. Evenimentul a reunit elevi de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”, Colegiul Politehnic din Bălți, Liceul Teoretic „Ion Creangă” și Colegiul de medicină din Bălți. Cu un accent deosebit pe promovarea sportului și a Mișcării Olimpice, CNOS a subliniat importanța … Articolul Promovarea valorilor olimpice și a unui stil de viață sănătos în mun. Bălți! apare prima dată în Olympic Moldova.
13:30
Astăzi, în data de 23 februarie 2024, Centrul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) a fost onorat de vizita Excelenței Sale Graham PAUL, Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova. Ambasadorul Paul a avut discuții fructuoase cu Președintele CNOS, Nicolae JURAVSCHI, pentru a consolida parteneriatul în promovarea Olimpismului și a sportului în rândul tinerilor. Principalul punct pe … Articolul Ambasadorul Francez în Moldova susține dezvoltarea sportului pentru tineri prin colaborarea cu CNOS apare prima dată în Olympic Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:40
Alisa Glinka a reușit să se califice oficial la Jocurile Olimpice de la Paris 2024!    Alisa Glinka (37 de ani) s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris la proba de echitație! Potrivit forului internațional de profil, ea și-a asigurat un loc în concursul individual de dresaj.   Hai să o felicităm pe Alisa … Articolul Alisa Glinka a reușit să se califice oficial la Jocurile Olimpice de la Paris 2024! apare prima dată în Olympic Moldova.
18 februarie 2024
20:10
Halterofila Elena Erighina a cucerit trei medalii de argint la Campionatul European de la Sofia în categoria de greutate 81 kg. Ea a ridicat 103 kg la proba smuls și 131 kg la stilul aruncat. Trei medalii de aur au fost obținute de poloneza Weronika Zielinska-Stubinska, cu 235 la total, cu unul mai mult decât … Articolul Elena Erighina a cucerit trei medalii de argint la Europenele de la Sofia apare prima dată în Olympic Moldova.
08:50
Halterofilul Marin Robu a cucerit medalia de bronz la total la Campionatul European de la Sofia. El a înregistrat rezultatul 378 kg, fiind devansat de bulgarul Karlos Nasar (391 kg) și italianul Antonino Pizzolato (380 kg). De asemenea, Marin Robu a obținut argintul la proba smuls cu 171 kg și locul 4 la aruncat cu … Articolul Marin Robu a cucerit bronzul la total la Europenele de la Sofia apare prima dată în Olympic Moldova.
17 februarie 2024
11:30
Luptătoarea Irina Rîngaci a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de la București. Ea a obținut două victorii în categoria de greutate 65 kg, cu Dinara Kudaeva și turcoaica Kadriye Aksoy. Rîngaci a fost învinsă în semifinale de românca Kateryna Zelenykh, care este născută în Ucraina. Eleva lui Andrei Chiperi este deja calificată la … Articolul Irina Rîngaci a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte apare prima dată în Olympic Moldova.
16 februarie 2024
12:40
Anastasia Nichita a fost aleasă cea mai bună luptătoare a Europei în anul 2023. Ea a primit trofeul la București, unde nu a putut să-și apere titlul suprem, după ce s-a accidentat în faza sferturilor de finală. Nichita a obținut două victorii la Europenele de la București, 10-0 cu nemțoaica Sandra Paruszewski și 6-2 cu … Articolul Anastasia Nichita a fost aleasă cea mai bună luptătoare a Europei apare prima dată în Olympic Moldova.
11:20
Țintașa Anna Dulce a stabilit un nou record național la Cupa Mondială, care s-a desfășurat în Spania. În proba pistol cu ​​aer comprimat, ea a acumulat 580 de puncte din 600 posibile și s-a clasat pe locul 4. Anterior, eleva lui Oleg Moldovan a cucerit medalia de bronz la turneul internațional de la Munchen. Articolul Anna Dulce a stabilit un nou record național la Cupa Mondială apare prima dată în Olympic Moldova.
10:40
Luptătoarea Mariana Draguțan a cucerit medalia de argint la Campionatul European de la București. Ea a dispus de maghiara Roza Szenttamasi și poloneza Roksana Zasina, dar în finala categoriei de greutate 55 kg a cedat în fața româncei Andreea Beatrice Ana. La 65 kg, Irina Rîngaci va lupta în meciul pentru medalia de bronz. Articolul Mariana Draguțan a cucerit medalia de argint la Campionatul European apare prima dată în Olympic Moldova.
14 februarie 2024
19:10
Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a devenit vicecampion european. El a ratat șansa de a triumfa pentru a doua oară la București, după titlul din 2019. De această dată, sportivul de 31 de ani a cedat în finala categoriei de greutate 60 kg azerului Nihat Mammadli. La Europenele din acest an el s-a impus … Articolul Victor Ciobanu a devenit vicecampion european apare prima dată în Olympic Moldova.
10:10
Cinci din primii opt halterofili care au concurat la Campionatul European de la Sofia au intrat în Top 10. Este vorba de Daniel Lungu (61 kg, locul 7), Ion Badanev (61 kg, locul 8), Iulian Betca (55 kg, locul 9), Andrian Comerzan (55 kg, locul 10) și Ecaterina Grabucea (45 kg, locul 10). De asemenea, … Articolul Au intrat în concurs primii halterofili la Europenele de la Sofia apare prima dată în Olympic Moldova.
13 februarie 2024
19:30
Luptătorul de stil greco-roman Artiom Deleanu a devenit campion european. La București el a obținut trei victorii în categoria de greutate 55 kg, cu bulgarul Stefan Grigorov, armeanul Manvel Khachatryan și azerul Rashad Mammadov. Articolul Artiom Deleanu a devenit campion european apare prima dată în Olympic Moldova.
11 februarie 2024
19:10
Atleta Dimitriana Bezede a cucerit o nouă medalie de aur la campionatul balcanic în sală. Eleva lui Vadim Hranovschi a reușit să arunce greutatea la o distanță de 17,86 metri. La Istanbul au concurat sportivi din 20 de țări. Dimitriana Bezede a concurat la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice. Articolul Dimitriana Bezede a cucerit o nouă medalie de aur la campionatul balcanic în sală apare prima dată în Olympic Moldova.
9 februarie 2024
22:10
Comisia specială a CNOS, instituită pentru organizarea concursului de selectare a candidaturii unui reporter foto pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, s-a reunit pe 1 februarie 2024 în următoarea componență: Larisa Popova (președinte al Comisiei), Eduard Ciobanu (președinte APSM), Sergiu Cornețchi și Eugen Draganov (CNOS). La concurs au fost depuse dosarele ale celor trei … Articolul Comunicat: Rezultatele Evaluării Candidaților pentru Reporter Foto la Jocurile Olimpice Paris 2024 apare prima dată în Olympic Moldova.
10:30
Cei mai buni sportivi vor fi recompensaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de anul acesta de la Paris cu medalii de aur, argint şi bronz, dar distincţiile cuprind şi bucăţi hexagonale din emblematicul Turn Eiffel. Pe faţa celor 5.084 de medalii, hexagonul de fier provenit din Turnul Eiffel, având logo-ul Paris-2024, emană raze modelate în … Articolul Medalii și Turnul Eiffel, pentru cei mai buni sportivi de la JO 2024 apare prima dată în Olympic Moldova.
7 februarie 2024
09:40
Comitetul Executiv al Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC), din care face parte și secretarul general CNOS, Cristina Vasilianov, s-a reunit timp de două zile la Madrid. Tema principală a reuniunii a fost pregătirea Adunării Generale a Asociației Comitetelor Olimpice Europene, care va avea loc la București, între 5-7 iunie. La evenimentul, care se va desfășura … Articolul Prima întâlnire a anului pentru Asociația Comitetului Olimpic European apare prima dată în Olympic Moldova.
5 februarie 2024
14:20
Alexandr Mazur a devenit campion balcanic U20 la aruncarea greutății. Performanța lui de 20,00 metri, înregistrată la Belgrad, constituie și un nou record național la această categorie de vârstă. Un alt atlet moldovean, Dumitru Maruseac a aruncat greutatea la 17,34 metri și s-a clasat pe locul 4. Articolul Alexandr Mazur a devenit campion balcanic U20 la aruncarea greutății apare prima dată în Olympic Moldova.
09:30
Luptătorul de taekwondo Serghei Uscov a cucerit medalia de bronz la Austrian Open G-1. El a obținut două victorii în categoria de greutate 58 kg, cu sportivi din Iran și Israel, fiind învins de un olandez. Un alt luptător moldovean, Dmitrii Suleac s-a clasat pe locul 9. Luna viitoare urmează turneul european de calificare către … Articolul Serghei Uscov s-a clasat pe podium la Austrian Open G-1 apare prima dată în Olympic Moldova.
4 februarie 2024
10:50
Judocanul Mihail Latîșev a ocupat locul 5 la Grand Slam-ul de la Paris. El i-a învins pe chilianul Jorge Perez, ucraineanul Mykhailo Svidrak, germanul Timo Cavelius și kazahul Abylaikhan Zhubanazar. În meciul pentru medalia de bronz a categoriei de greutate 81 kg, el a cedat în fața canadianului Francois Gauthier Drapeau. La 73 kg, Adil … Articolul Mihail Latîșev și Adil Osmanov au intrat în Top 7 la Grand Slam-ul de la Paris apare prima dată în Olympic Moldova.
2 februarie 2024
12:30
Comitetul Național Olimpic și Sportiv a fost gazda vizitei reprezentanților naționali ai Agenției Mondiale Anti–Doping (WADA) – Vicedirectorul Agenției Poloneze (POLADA) Hubert DZIUDZIK , Directorul Departamentului Sport a Ministerului Sănătății, Protecției Sociale și Sport a Țărilor de Jos B.H. van HOUTEN MA MSc, precum și a Directorului General al Agenției Naționale Anti-Doping Artiom JUCOV. La … Articolul Vizita reprezentanților WADA la CNOS: Dezbateri și acorduri pentru o luptă eficientă împotriva dopajului apare prima dată în Olympic Moldova.
1 februarie 2024
17:00
Comitetul Naţional Olimpic și Sportiv și Agențiile Teritoriale transmit condoleanţe familiei, prietenilor, colegilor, odată cu trecerea în neființă, a soțului doamnei Tatiana Lazăr, director al Agenției Teritoriale Olimpice și Sportive Ungheni. Articolul Necrolog apare prima dată în Olympic Moldova.
31 ianuarie 2024
11:00
Țintaşa Anna Dulce a cucerit medalia de bronz la turneul internațional H&N Cup, care s-a desfǎșurat la Munchen. Eleva lui Oleg Moldovan a concurat și la dublu, unde a ocupat locul 7 împreună cu Clementii Ursu. La competiție au evoluat peste 500 de sportivi din 44 de țǎri. Articolul Anna Dulce a obținut medalia de bronz la turneul de la Munchen apare prima dată în Olympic Moldova.
30 ianuarie 2024
13:00
Sportivii moldoveni și-au încheiat evoluția la JOT de la Gangwon 2024! Ultimele evoluții pentru sportivii moldoveni la Jocurilor Olimpice de Tineret au avut loc la Alpencia Biathlon Centre, din PyeongChang. La schi fond, în proba clasică, pe distanța de 7,5 km, Mihail Carpov a terminat pe locul 28, iar Emilia Sainciuc a finisat a 75-a. … Articolul Sportivii moldoveni și-au încheiat evoluția la JOT de la Gangwon 2024 apare prima dată în Olympic Moldova.
29 ianuarie 2024
16:50
Astăzi, Casa Olimpică a fost plină de entuziasm și zâmbete, deoarece 30 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani de la Gimnaziul Nr. 68 din Dobrogea au fost oaspeții de onoare la prima lecție olimpică din 2024. Această întâlnire specială a coincis cu sărbătoarea de 33 de ani de la înființarea Comitetului … Articolul Copiii de la Dobrogea, Invitați Speciali la CNOS! apare prima dată în Olympic Moldova.
16:10
La Alpensia Biathlon Centre, pe aceeași pârtie pe care au concurat biatloniștii, au avut loc azi întrecerile de sprint, la schi fond, în cadrul Jocurilor Olimpice de tineret de la Gangwon. Cei doi moldoveni care au luat startul, Mihail Carpov și Emilia Sainciuc au terminat competiția după calificări. Mihail Carpov a încheiat cursa pe locul … Articolul Mihail Carpov și Emilia Sainciuc au debutat la JOT de la Gangwon 2024! apare prima dată în Olympic Moldova.
12:20
Tandemul Alina Stremous – Maxim Makarov a fost la un pas de medalie la Europenele din Slovacia în concursul de ștafetă mixtă. Biatloniștii moldoveni au încheiat cursa în 42 de minute și 35,5 secunde, cu doar 1,5 secunde mai târziu decât echipa Austriei. Pe primele două poziții s-au clasat Suedia și Norvegia. În aceeași zi … Articolul Tandemul Alina Stremous – Maxim Makarov, locul 4 la Europenele din Slovacia apare prima dată în Olympic Moldova.
27 ianuarie 2024
21:50
Cina Olimpică s-a constituit într-o frumoasă tradiție, care reunește în fiecare an membrii unei mari comunități – Familia Olimpică din Republica Moldova. Sportivii anului 2023 au fost aleși luptătoarea Anastasia Nichita, canoistul Serghei Tarnovschi și judocanul Denis Vieru. Cei mai buni sportivi ai anului: – Dan Olaru (tir cu arcul) – Daniela Cociu (caiac–canoe) – … Articolul Laureații cinei olimpice 2024 apare prima dată în Olympic Moldova.
26 ianuarie 2024
12:20
Orașul Paris va găzdui în perioada 26 iulie – 11 august 2024 pentru a treia oară Jocurile Olimpice, după cele din 1900 și 1924. La ediția a 33-a vor evolua 10 500 de sportivi la 32 de probe. Paritatea exactă între sportivi și sportive va fi atinsă pentru prima oară. Breakdance-ul va face primii pași … Articolul 6 luni până la Jocurile Olimpice Paris 2024! apare prima dată în Olympic Moldova.
25 ianuarie 2024
22:40
Biatlonista Alina Stremous a cucerit medalia de argint la Campionatul European din Slovacia pe distanța 15 km. Ea a finisat cu 46 de secunde mai târziu decât Kirkeide din Norvegia. Articolul Alina Stremous a devenit vicecampioană europeană apare prima dată în Olympic Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.