Olympic

Ieri
22:10
Luptătorul Vasile Diacon a cucerit medalia de argint la Campionatul European Under 23 de la București. În finala categoriei de greutate 74 kg, el a fost învins de azerul Turan Bayramov. Vasile a repurtat trei victorii, cu georgianul Giorgi Gogritchiani, armeanul Menua Yaribekyan și polonezul Szymon Wojtkowski. Articolul Vasile Diacon a cucerit argintul la Europenele U23 apare prima dată în Olympic Moldova.
10:10
Luptătorii Eugeniu Mihalcean (79 kg) și Radu Lefter (97 kg) au cucerit medalia de bronz la Campionatul European Under 23 de la București. În meciurile decisive, ei au dispus de românul Marian Subțirica, respectiv ucraineanul David Mchedlidze. Articolul Alte două medalii de bronz la Europenele U23 de la București apare prima dată în Olympic Moldova.
10:00
Naționala de polo pe apă a Moldovei Under 17 a înregistrat două victorii și două înfrângeri în preliminariile Campionatului European. La Târgu Mureș, ”tricolorii” au învins Elveția cu 13-4 și Irlanda (10-9) și au pierdut cu Ucraina (7-13) și România (4-20). Articolul Două victorii pentru naționala de polo pe apă U17 apare prima dată în Olympic Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:50
Luptătoarea Mariana Draguțan a cucerit medalia de bronz la Campionatul European Under 23 de la București. În ultimul său meci, ea s-a impus în fața azerei Gultakin Shirinova. Mariana a fost învinsă de câștigătoarea categoriei de greutate 53 kg, turcoaica Zeynep Yetgil. Articolul Mariana Draguțan a urcat pe podium la Europenele U23 apare prima dată în Olympic Moldova.
16 martie 2023
19:50
Luptătoarea Irina Rîngaci a obținut medalia de bronz la Campionatul European Under 23 de la București. În ultimul meci, ea a dispus de italianca Laura Godino. Irina evoluează în categoria de greutate 68 kg. Articolul Irina Rîngaci, podium la Europenele Under 23 de la București apare prima dată în Olympic Moldova.
15 martie 2023
11:30
Moldova și-a asigurat două cote în proba de tenis de masă la Jocurile Europene din această vară, programate la Cracovia în perioada 21 iunie – 2 iulie. Este vorba de liderii Andrei Puțuntica și Vladislav Ursu, care evoluează la cluburi din străinătate. Andrei Puțuntica a evoluat și la Jocurile Europene de la Minsk din 2019. Articolul Andrei Puțuntica și Vladislav Ursu, calificați la JE de la Cracovia apare prima dată în Olympic Moldova.
10:20
Luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guțu a devenit campion european Under 23. În finala categoriei de greutate 77 kg, el a dispus de azerul Khasay Hasanli. Alexandrin i-a mai învins la București pe cehul Michal Zelenka, georgianul Kvvicha Ananidze și germanul Deni Nakaev. Anul curent, elevul lui Roman Zgardan și Mihai Cucul a mai urcat … Articolul Alexandrin Guțu a devenit campion european Under 23 apare prima dată în Olympic Moldova.
12 martie 2023
20:20
Atleta Dimitriana Bezede a ocupat locul 4 la Cupa Europei la aruncări lungi, care se desfășoară în Portugalia. Ea a înregistrat rezultatul 17.71 metri la proba aruncarea greutății. Pe primele trei locuri s-au clasat portugheza Jessica Inchude (18.14), germana Yemisi Ogunleye (18.09) și suedeza Sara Lennman (17.71). Articolul Dimitriana Bezede a ocupat locul 4 la Cupa Europei la aruncări lungi apare prima dată în Olympic Moldova.
17:10
Șeful Departamentului sport de performanță al Comitetului Național Olimpic şi Sportiv, Nicolae Piatac, își sărbătorește astăzi ziua de naștere! Este născut pe 12 martie 1950 la Grimăncăuţi. De-a lungul anilor a deţinut funcţii de mare răspundere: instructor superior la ASB „Moldova” (1976-1983), antrenor superior la Comitetul de Stat pentru cultură fizică şi sport pe lângă … Articolul La mulți ani, Nicolae Piatac! apare prima dată în Olympic Moldova.
9 martie 2023
10:20
Anna Dulce a stabilit un nou record al Moldovei la tir, 10 metri, în cadrul Campionatului European de la Tallinn. Ea a înregistrat rezultatul 573 de puncte, reușind calificarea în finală. La masculin, Denis Popov a obținut 563 de puncte și s-a clasat pe locul 19 printre 60 de concurenți. Anna Dulce și Denis Popov … Articolul Anna Dulce și Denis Popov au evoluat la Europenele de tir de la Tallinn apare prima dată în Olympic Moldova.
6 martie 2023
20:00
97 de boxeri au concurat la campionatul național de juniori U18. S-au impus reprezentanții din Grimăncăuți, Chișinău, Bălți, Comrat, Tiraspol și Orhei. Camioni au devenit: Alexei Sarioglo (51 kg), Volodimir Melenciuc (54 kg), Igor Bondar (67 kg) și Ion Angheluș (71 kg) din Grimăncăuți; Ion Plîngă (48 kg), Stanislav Brăilean (75 kg) și Mihai Radu … Articolul Campionatul național de box la juniori a fost găzduit de Bălți apare prima dată în Olympic Moldova.
4 martie 2023
09:50
Atleta Dimitriana Bezede a ocupat locul 7 la Campionatul European în sală, care se desfășoară la Istanbul. Ea a înregistrat rezultatul 17.98 metri la aruncarea greutății. Campioană europeană a devenit portugheza Auriol Dongmo cu rezultatul 19.76, urmată de germana Sara Gambetta (18.83) și suedeza Fanny Roos (18.42). Dimitriana Bezede a evoluat la ultimele două ediții … Articolul Dimitriana Bezede a ocupat locul 7 la Europenele de la Istanbul apare prima dată în Olympic Moldova.
28 februarie 2023
15:00
Andrei Malîghin a ocupat locul 11 la Mondialul de Yahting Masters în proba olimpică ILCA7. Câștigător a devenit grecul Adonis Bougiouris. La începutul anului a avut loc și un turneu în Malta, unde Alexandr Denisiuc s-a clasat pe locul 6. Articolul Andrei Malîghin a ocupat locul 11 la Mondialul de Yahting Masters apare prima dată în Olympic Moldova.
10:10
Tânăra gimnastă Iana Caraman a obținut medalia de argint la exercițiul cu cercul și locul patru la exercițiul cu mingea, la competițiile internaționale de gimnastică ritmică Grand Prix Miss Valentine, care s-au desfășurat în Estonia. O altă tânără gimnastă din lotul național Sofia Bulat s-a calificat în competițiile finale, în categoria junioare, la exercițiile cu … Articolul Iana Caraman, medaliată cu argint la Grand Prix Miss Valentine apare prima dată în Olympic Moldova.
27 februarie 2023
17:00
Raportul de activitate al Comitetului Executiv al CNOS din Republica Moldova sau vizualizează online:   PROPUNERI DE MODIFICARE/COMPLETARE A STATULUI CNOS   Articolul Raport de activitate a Comitetului Executiv | CNOS 2022 apare prima dată în Olympic Moldova.
26 februarie 2023
21:00
Judocanii moldoveni au obținut alte două medalii la Open-ul European de la Varșovia. Victor Sterpu a câștigat categoria de greutate 81 kg după ce l-a învins în finală pe polonezul Damian Stepien, în timp ce Dorin Goțonoaga a cucerit medalia de argint în categoria de greutate 90 kg. În ultimul act el a fost învins … Articolul Sterpu și Goțonoagă s-au remarcat la Open-ul European de la Varșovia apare prima dată în Olympic Moldova.
25 februarie 2023
21:10
Adil Osmanov a cucerit medalia de argint la Open-ul European de la Varșovia. El a repurtat 4 victorii în categoria de greutate 73 kg, cu ucraineanul Artem Ros, sârbul Filip Jovanovic, austriacul Lukas Reiter și germanul Luc Meyer, fiind învins doar de marocanul Hassan Doukkali. Articolul Adil Osmanov a urcat pe treapta a doua la European Open apare prima dată în Olympic Moldova.
20:40
Luptătoarea Anastasia Nichita (24 de ani) a cucerit medalia de argint la turneul Ibrahim Moustafa din Egipt. În finala categoriei de greutate 59 kg, ea a fost învinsă cu 2-3 de ucraineanca Yulia Tkach. Anastasia a repurtat 3 victorii categorice în Egipt cu reprezentanta gazdelor, Farah Hessein, ucraineanca Yulia Leskovets și indianca Simran Simran. Articolul Anastasia Nichita, medaliată cu argint la turneul din Egipt apare prima dată în Olympic Moldova.
20:30
Luptătoarea Anastasia Nichita a cucerit medalia de argint la turneul Ibrahim Moustafa din Egipt. În finala categoriei de greutate 59 kg, ea a fost învinsă cu 2-3 de ucraineanca Yulia Tkach. Anastasia a repurtat 3 victorii categorice în Egipt cu reprezentanta gazdelor, Farah Hessein, ucraineanca Yulia Leskovets și indianca Simran Simran. Articolul Anastasia Nichita a cucerit argintul la turneul din Egipt apare prima dată în Olympic Moldova.
10:20
Luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guțu a cucerit medalia de bronz la turneul Ibrahim Moustafa din Egipt. În prima luptă a categoriei de greutate 77 kg, el a fost învins cu 1-11 de viitorul finalist, kazahul Demeu Zhadrayev, vicecampion mondial în 2017. Ajuns în recalificări, Alexandrin a dispus de georgianul Iuri Lomadze, iar în meciul … Articolul Alexandrin Guțu a cucerit bronzul la turneul din Egipt apare prima dată în Olympic Moldova.
09:20
Uliana-Dumitrița Josan a cucerit medalia de bronz la Campionatul European Under 17 de scrimă, care a avut loc la Tallinn. În concursul de floretă, ea a fost învinsă în semifinale de o sportivă din Italia. Uliana-Dumitrița Josan, în vârstă de 16 ani, este discipola Școlii Sportive Specializate de Scrimă a Rezervelor Olimpice pentru Copii și … Articolul Uliana-Dumitrița Josan a cucerit medalia de bronz la Europenele U17 de scrimă apare prima dată în Olympic Moldova.
24 februarie 2023
21:40
Comitetul Naţional Olimpic și Sportiv transmite condoleanţe familiei, prietenilor, colegilor, odată cu trecerea în neființă, a ciclistului de doar 12 ani, Valerian Railean, campion al Moldovei la nivel de juniori. El și colegul lui au fost loviți în timp ce mergeau pe biciclete pe șoseaua Stăuceni trei zile în urmă, de un automobil care a … Articolul Necrolog apare prima dată în Olympic Moldova.
22 februarie 2023
17:20
24 februarie 2023 marchează un an de când Rusia a invadat Ucraina cu sprijinul Belarusului: un an de război brutal, suferință umană, ucidere și distrugere. Suntem alături de poporul ucrainean în timpul acestui război crud, a cărui durere și suferință depășesc imaginația. La această aniversare sumbră, Mișcarea Olimpică se alătură apelurilor pentru pace și este … Articolul Comunicat de Presă – Comitetul Internațional Olimpic | Un an de război în Ucraina apare prima dată în Olympic Moldova.
21 februarie 2023
16:40
În atenția membrilor CNOS, Comitetul Executiv al CNOS,  la ședința din 21 februarie 2023 a decis organizarea Adunării Generale Ordinare din 03 martie 2023 orele 11:00 la următoarea adresă – mun. Chișinău, str. Alexei Mateevici 60, Universitatea de Stat din Moldova, blocul central (intersecția str. A. Mateevici cu str. Bănulescu-Bodoni),  parter,  Aula ,,Regina Maria”. Înregistrarea … Articolul Adunarea Generală 2023 | Ordinea de zi apare prima dată în Olympic Moldova.
20 februarie 2023
10:50
Atletul Maxim Răileanu și-a bătut recordul personal în cadrul maratonului de la Sevilla. El a înregistrat 2:11:11, rezultat care îl apropie de o calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. ”Calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris după noul sistem, permite la un sportiv de la fiecare țară cu 2:11:30 sau în primii 80 după … Articolul Maxim Răileanu, tot mai aproape de debutul la Jocurile Olimpice apare prima dată în Olympic Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.