Opinia persoanelor cu dizabilități contează. ONU Moldova lansează o campanie pentru înlăturarea barierelor

Realitatea.md, 22 octombrie 2024 22:20

Aproximativ 70% din instituțiile publice din Moldova rămân inaccesibile persoanelor cu dizabilități. Lipsa acestora limitează sever șansele persoanelor cu dizabilități de a se implica în viața civică și de a-și exercita drepturile la educație, angajare și viață independentă, dar și alte drepturi ale omului. Organizația Națiunilor Unite Moldova  lansează o campanie în care își propune […] Articolul Opinia persoanelor cu dizabilități contează. ONU Moldova lansează o campanie pentru înlăturarea barierelor apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 4 ore
23:00
O femeie din Cluj, România a murit arsă de vie, iar o fată de 18 ani primește îngrijiri medicale după ce casa lor a luat foc. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj incendiul a izbucnit marți, 22 octombrie curent, la o casă din localitatea Mera, scrie digi24.ro. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale, […] Articolul Tragedie în județul Cluj, România. O femeie a murit arsă de vie într-un incendiu apare prima dată în Realitatea.md.
22:40
Guvernul britanic va elibera din nou deținuți anticipat, acțiune declanșată în septembrie, ca parte din strategia de a reduce suprapopularea din închisori. În luna octombrie, 1.100 de deținuți vor pleca mai devreme de după gratii, relatează digi24.ro. Persoanele condamnate pentru crimă, acte sexuale sau terorism nu vor avea parte de reducerea pedepsei, dar cei care […] Articolul Regatul Unit eliberează anticipat deținuți, din cauza închisorilor supraaglomerate. Nu mai sunt locuri după gratii apare prima dată în Realitatea.md.
22:20
Aproximativ 70% din instituțiile publice din Moldova rămân inaccesibile persoanelor cu dizabilități. Lipsa acestora limitează sever șansele persoanelor cu dizabilități de a se implica în viața civică și de a-și exercita drepturile la educație, angajare și viață independentă, dar și alte drepturi ale omului. Organizația Națiunilor Unite Moldova  lansează o campanie în care își propune […] Articolul Opinia persoanelor cu dizabilități contează. ONU Moldova lansează o campanie pentru înlăturarea barierelor apare prima dată în Realitatea.md.
21:40
Peste 13 de mii de persoane, dintre care aproape șase mii șomeri, aflate în căutarea unui loc de muncă au fost angajate de la începutul anului 2024. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Din totalul persoanelor angajate, 2 212 persoane sunt cu vîrsta cuprinsă între 55-63 ani, 177 […] Articolul Peste 13 mii de persoane s-au angajat de la începutul anului. Printre ei sunt și moldoveni, reveniți de peste hotare apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
20:20
Irina Petcu și Alexandru Mihalachi, studenți ai Universității de Stat din Moldova (USM), au fost recompensați cu burse regale oferite de Casa Regală a României. Ceremonia de decernare a avut loc în Sala Tronului de la Palatul Regal, marcând o tradiție anuală ce coincide cu ziua de naștere a Regelui Mihai. Irina Petcu, studentă la […] Articolul Doi studenți de la Universitatea de Stat din Moldova, distinși cu Burse Regale oferite de România apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Moderatorul dezbaterilor Sandu-Stoianoglo, criticat de Consiliul de Presă: A recunoscut că a acceptat bani în plic Stimați candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova, dragi jurnaliști, iubiți cetățeni, În timp ce evoluția negocierilor între staff-urile electorale ale candidaților privind dezbaterile electorale mitraliază spațiul mediatic, creând o nervozitate până la nivelul în care au determinat […] Articolul Asta nu-i normal. Pierdem țara, dar toți se ceartă pe dezbateri… Poziția grupului de presă „Realitatea” apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Compania publică „Teleradio-Moldova” îi invită pe cei doi candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu (PAS) și Alexandr Stoianoglo (PSRM), la o dezbatere electorală organizată și difuzată la posturile publice TV Moldova 1 și Radio Moldova. Propunerea a venit din partea directorului instituțiilor publice, Vlad Țurcanu, în toiul scandalului în media privind […] Articolul Teleradio-Moldova îi invită la o dezbatere electorală pe candidații la prezidențiale Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
18:50
O tânără a murit, după ce a căzut de pe o trotinetă electrică. Tragedia a avut loc săptămâna trecută, la Institutul de Medicină Urgentă, din Chișinău, scrie marți, 22 octombrie curent, PulsMedia.MD. Potrivit sursei citate, victima s-a dovedit a fi o tânără de 32 de ani. La sfârșitul lunii septembrie curent, mai exact în dimineața […] Articolul O tânără s-a stins pe patul de spital, după ce a căzut fatal de pe o trotinetă electrică în Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
18:50
Procurorul general al Ucrainei, Andri Kostin, și-a anunțat marți, 22 octombrie curent, demisia, în urma unei ședințe a Consiliului Național de Securitate și Apărare condusă de președintele Vladimir Zelenski. Ședința a fost convocată în contextul unei scandal legate de falsificarea gradelor de invaliditate pentru funcționarii din organele de stat. Verificările și investigațiile penale sunt în […] Articolul Procurorul general al Ucrainei și-a anunțat demisia în urma unei ședințe conduse de Zelenski apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Companiile agricole moldovenești Apifera Farm, MaestroFruits, ICS NaturBravo și Mr.Harvi participă la SIAL Paris 2024, unul dintre cele mai mari evenimente de profil din lume, datorită eforturilor Ambasadei Republicii Moldova la Stockholm. Inițiativa urmărește să crească vizibilitatea produselor moldovenești și să faciliteze accesul acestora pe piața europeană. Participarea Moldovei la acest eveniment internațional de talie […] Articolul FOTO Companii agricole moldovenești, promovate la SIAL Paris 2024, cu sprijinul Ambasadei de la Stockholm apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Cei trei activiști ai lui Șor, reținuți în dosarul privind corupția electorală la alegerile din 2024, vor mai petrece încă 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Chișinău. În perioada 8-10 octombrie 2024, oamenii legii au efectuat 115 percheziții la liderii raionali, președinți de sector și activiști ai […] Articolul Dosarul corupției electorale: Activiștii lui Șor, reținuți după percheziții, vor mai petrece 30 de zile în celulă apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
17:20
Regele Charles al III-lea şi regina Camilla au încheiat marți, 22 octombrie curent, turneul lor australian, printr-o deplasare la Sydney. Cei doi monarhi au participat, printre altele, la un barbecue uriaş supervizat de cîștigătorul „MasterChef Australia”. Turneul desfășurat în Australia a fost prima călătorie de lungă durată în străinătate a monarhului britanic după diagnosticarea sa […] Articolul Regele Charles și regina Camilla au încheiat turneul de vizite în Australia cu cârnăciori la un barbecue uriaş apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Dosarul șoferiței de troleibuz, care în martie 2023 a ucis o fetiță de 12 ani pe nume Anastasia, pe o trecere de pietoni din sectorul Ciocana, a fost trimis la rejudecare, sentința urmând să fie pronunțată la 21 noiembrie 2024. Avocata familiei victimei Doina Ioana Străisteanu a dezvăluit detalii după o ședință de judecată recentă, […] Articolul VIDEO Dosarul șoferiței de troleibuz care a ucis-o pe copila Anastasia pe trecere la Ciocana, trimis la rejudecare apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Politicul a ajuns pe primul loc în topul celor mai mediatizate subiecte la televiziunile care au reflectat campania electorală pentru alegerile din 20 octombrie. Procesul electoral și corupția, inclusiv corupția electorală, sunt următoarele două subiecte de interes, conform celui de-al patrulea raport de monitorizare, prezentat de Centrul pentru Jurnalism Independent. Raportul reflectă perioada 11-18 octombrie. […] Articolul Politicul a ajuns pe primul loc în topul celor mai abordate subiecte la TV apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Compania low-cost Transavia va opera zboruri pe direcția Chișinău – Paris Orly, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, potrivit bani.md. „De pe 7 iulie 2025, compania low-cost Transavia va lansa cursa Chișinău – Paris Orly. Zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână: luni și vineri”, a mențoionat funcționarul. Transavia este […] Articolul Compania unui gigant aerian olandez, cu pierderi de milioane de euro, intră pe piața din Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Democrația în Moldova este puternică, iar Rusia nu a reușit să o submineze, transmite consilierul pentru comunicare în domeniul securității naționale din SUA, John Kirby. Oficialul american a menționat că la Kremlin s-a lucrat activ pentru a influența voturile, însă rezultatele au demonstrat aspirațiile europene ale cetățenilor noștri. Kirby a reiterat angajamentul Casei Albe de […] Articolul Reacție din SUA, după rezultatele alegerilor de duminică: Rusia nu a reușit. Democrația în Moldova este puternică apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Maria Zaharova susține că în Republica Moldova campania electorală s-a desfășurat prin metode „antidemocratice și totalitare”. Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse acuză guvernarea de la Chișinău ar fi recurs represiuni ale mass-mediei și utilizarea resursei administrative. Oficiala de la Moscova s-a referit și la acuzațiile de ingerință a Kremlinului în scrutinele din Republica Moldova. Conform […] Articolul Vede paiul din ochiul altuia și nu bârna rusească? Zaharova, despre alegeri în Moldova: „Antidemocratice și totalitare” apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Un vot de „DA” la referendumul privind integrarea în UE ar însemna, de fapt, permiterea vânzării terenurilor către străini, legalizarea căsătoriilor LGBT, aducerea migranților arabi, transformarea R. Moldova în groapa de gunoi a Europei și construirea pe teritoriul nostru a unei baze NATO. Cu aceste mesaje au fost bombardați cetățenii R. Moldova în zilele premergătoare […] Articolul FOTO Cum a transformat Șor o fabrică de haine într-un call-center care distribuia falsuri despre referendum apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Meseria de influencer a apărut abia recent, însă atrage numeroşi tineri din Generaţia Z, născuţi între jumătatea anilor ’90 şi începutul anilor 2010. Astfel că, o universitate din Irlanda oferă diplome de influenceri. Programa include include cursuri de creaţie video, antreprenoriat, psihologie, artă narativă, analize de date şi producţie de podcast. Studenţii învaţă să folosească […] Articolul O universitate din Irlanda oferă diplome de influenceri. În ce constă programul de studii apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
Echipele Maiei Sandu și a lui Alexandr Stoianoglo au ajuns la un numitor comun privind dezbaterea din turul doi al prezidențialelor. Evenimentul va avea loc duminică, 27 octombrie, la Palatul Republicii.  Anunțul a fost făcut chiar de politiciană, pe rețelele de socializare. Într-un video publicat de Maia Sandu, candidata susține că deși nu este de […] Articolul VIDEO Maia Sandu acceptă: Dezbaterea cu Alexandr Stoianoglo va avea loc duminică apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Deschiderea Centrului de Dezvoltare a Carierei „Skills Lab” din Tiraspol a fost posibilă datorită unui grant european obţinut de către Agenția de Dezvoltare Regională. Banii au fost oferiţi de către Uniunea Europeană şi Suedia prin intermediul Fundaţiei Est Europene. „Pentru proiect, au fost alocate resurse financiare în valoare de 37 500 de euro. În cadrul […] Articolul Tinerii şi vârstnicii din Tiraspol învaţă lucrul la calculator şi aplicaţiile moderne, datorită unui grant european apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Un membru al organizației de tineret „Garda Tânără”, gestionată de un grup criminal din Republica Moldova, împreună cu câțiva complici, a fost reținut pentru trafic de droguri în Capitală, anunță într-un comunicat de presă Poliția Națională. Potrivit oamenilor legii, grupul criminal format din 3 bărbați cu vârstele de 30, 46 și 55 de ani și […] Articolul VIDEO Un membru al organizației „Garda Tânără”, reținut pentru trafic de droguri. Detalii de la Poliția Națională apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
„Nu cunosc alt exemplu unde a fost documentată o tentativă atât de deschisă și obraznică de a corupe un scrutin electoral”, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, într-un interviu acordat publicației BBC. În cadrul interviului, șefa PA a vorbit despre schemele operate în Republica Moldova și tentativa de blocare a succesului referendumului. Totodată, […] Articolul Veronica Dragalin, interviu pentru BBC: „Nu cunosc alt exemplu de tentativă atât de obraznică de a corupe un scrutin” apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
În mai puțin de două săptămâni, cetățenii Republicii Moldova vor fi chemați la urne pentru a-și alege viitorul președinte, turul II de scrutin. Va fi bătălia anului între candidatul guvernării Maia Sandu și cel al socialiștilor, Alexandr Stoianoglo. Până atunci, unii bloggeri, în intervențiile lor pe Facebook și TikTok, instigă la urnă prin discursuri xenofobe. […] Articolul Atacuri xenofobe la adresa lui Alexandr Stoianoglo. Echipa PAS îndeamnă oamenii la calm apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Patru persoane, printre care și un minor, au fost reținuți de oamenii legii, după o captură de droguri de peste 2 200 000 de lei, în Chișinău. Potrivit poliției, suspecți sunt originari din municipiile Chișinău și Bălți, cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani, și activau prin intermediul aplicației Telegram la mai multe […] Articolul VIDEO Droguri, bani și un pistol, ridicate de polițiști în urma unor percheziții. Patru persoane au fost reținute apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Votul exprimat în cadrul scrutinelor de nivel național constituie principalul instrument prin care poporul își emană puterea supremă și pe care o deleagă statului suveran. De calitatea votului depinde calitatea statului suveran și a suveranității în ansamblu. Despre calitatea votului exprimat în scrutinele de duminica trecuta actori naționali și internaționali au făcut afirmații extrem de […] Articolul Pe ce se ține „fenomenul Șor”? Dezbatere IPN apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Majoritatea referendumurilor organizate în Republica Moldova au fost compromise din cauza numărului mic de alegători care s-au prezentat la urne, prin ignorarea rezultatelor sau folosirea acestora în scopuri politice. Concluziile aparțin invitaților emisiunii „Consens Național” de la Rlive TV de luni, 21 octombrie curent. Potrivit lui Ion Harghel, fondatorul proiectului media „Radar Politic”, faptul că […] Articolul VIDEO Comentatori: „Republica Moldova nu are experiență în organizarea referendumurilor, ar trebui făcute mai des” apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
12:20
Echipa grupului media Realitatea precizează că nimeni dintre prezentatorii RLIVE TV nu a fost contactat și nu i s-a propus să modereze dezbaterile pentru turul doi al prezidențialelor, dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo.  Conform lui Adrian Băluțel, staffurile electorale ale celor doi candidați la prezidențiale au discutat subiectul și au propus ca dezbaterile să […] Articolul Dezbaterile Stoianoglo-Sandu: Nimeni dintre prezentatorii RLIVE TV nu a fost contactat și nu i s-a propus să modereze apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Oamenii de știință au aflat că un meteorit uriaș, descoperit în 2014, a provocat un tsunami mai mare decât oricare din istoria cunoscută și a încălzit oceanele. Oamenii de știință au descoperit că o rocă spațială, de 200 de ori mai mare decât cea care a distrus dinozaurii, a lovit Pământul acum trei miliarde de […] Articolul Cum a schimbat lumea când o rocă cât Londra de mare a căzut pe Pământ apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Un nou scandal a lovit lumea fotbalului, iar în centrul atenției sunt FIFA și un parteneriat controversat pe care l-a semnat cu compania petrolieră Aramco din Arabia Saudită. Peste o sută de jucătoare de fotbal din 24 de țări și-au unit vocile într-un protest față de această colaborare, acuzând FIFA de susținerea indirectă a unui regim […] Articolul Un nou scandal a lovit lumea fotbalului. FIFA, pusă la zid de sute de jucătoare apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Incident grav în Braşov, România. Un zbor în tandem cu parapanta s-a încheiat cu o tragedie. Instructorul, un bărbat de 47 de ani, a murit sub ochii elevului său. Acesta avea 20 de ani de experienţă în domeniu. Colegii spun că cel mai probabil instructorul nu a fost asigurat de seleta parapantei şi aşa se […] Articolul Instructor de parapantă a căzut de la 100 de metri înălţime sub ochii elevului. VIDEO cum s-ar fi întâmplat totul apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
O investigaţie comună a Proiectului pentru Relatări despre Crimă Organizată şi Corupţie, în parteneriat cu mai multe organizaţii de presă europene, a dezvăluit existenţa unui bot de tip AI activ pe reţeaua rusească Telegram care era folosit pentru a recruta europeni cu simpatii pro-ruse pentru acţiuni de sabotaj, spionaj şi chiar pentru asasinate. Botul, denumit […] Articolul Cum atacă ruşii Europa cu „privet bot”, AI-ul de pe Telegram care recrutează europeni să spioneze pentru Kremlin apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Administrația Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) anunță că sâmbătă, 19 octombrie curent, s-a încheiat etapa de depunere a cererilor de participare la licitația de la aerogară pornită încă în ianuarie 2024. După ce a fost reluat concursul la începutul lunii septembrie, prelungit de două ori, situația a rămas neschimbată, întrucât o singură companie a depus dosarul. […] Articolul Cerc închis la Aeroportul din Chișinău. Licitația pornită încă în ianuarie 2024, în situație incertă apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
La Strasbourg, Franța, în perioada 21-22 octombrie se desfășoară la Summitul Primarilor Europeni, eveniment la care participă și edilul Capitalei, Ion Ceban. „Summitul este o întâlnire politică de nivel înalt între primarii europeni și noii membri aleși ai Parlamentului European, unde primarii își pot împărtăși viziunea pentru următorul mandat al Uniunii Europene”, a scris Ceban […] Articolul Ion Ceban, la Summitul Primarilor Europeni, în Franța: „Sunt programate discuții cu noii europarlamentari” apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Un grav accident a avut loc în București, România, luni seară, 21 octombrie curent. 13 mașini au fost lovite de o șoferiță care a pierdut controlul volanului. S-a întâmplat pe Șoseaua Mihai Bravu, în Sectorul 3, într-o zonă aglomerată. În total, 14 mașini au fost avariate, cea a șoferiței și alte 13 mașini care erau […] Articolul O șoferiță a pierdut controlul volanului și a lovit 13 mașini parcate. Cum s-a produs impactul apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Un accident rutier s-a produs în dimineața zilei de marți, 22 octombrie, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, intersecție cu strada Serghei Lazo, direcția Gara Feroviară. Reprezentanții Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) anunță că din acest motiv este afectată circulația troleibuzelor din zonă. Rutele nr. 1, 5, 8 și 22 circulă pe strada București; […] Articolul Accident rutier în centrul Capitalei. Circulația troleibuzelor din zonă este afectată apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Continuă lucrările de reabilitare şi modernizare în Parcul – pădure Rîșcani, din sectorul Ciocana. Primăria Chișinău anunță că la  moment, se lucrează la amenajarea drumului de acces în parc, din strada Nicolae Dimo. Totodată, au fost montate bordurile.Se amenajează faleza de-a lungul lacului, prin construcţia carcasei. La fel în construcţie este un teren de fitness […] Articolul FOTO Continuă lucrările de reabilitare şi modernizare a Parcului-pădure „Rîșcani” apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Partidul de guvernământ nu a reușit să coaguleze societatea în jurul ideii de integrare europeană, iar rezultatele referendumului constituțional arată că formațiunea a neglijat importanța acestui fapt. Declarațiile aparțin fostei vicepreședinte a Comisiei parlamentare pentru politică externă, Vitalia Pavlicenco. Prezentă în cadrul emisiunii „Consens Național” de la Rlive TV, fosta deputată a menționat că societatea […] Articolul VIDEO Consens Național: Scorul redus de la referendum se datorează lipsei de coeziune între partidele proeuropene apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
În timpul zilei, vremea va continua să ne răsfețe cu căldură, iar nopțile devin tot mai reci, potrivit meteorologilor. Maximele termice vor varia între +15 și +19 grade Celsius. La Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +17 de grade, iar noaptea coboară până la +1 grade. În Centru, termometrele vor indica până la +18 grade […] Articolul Vremea continuă să ne răsfețe cu multă căldură. Ce maxime vom avea? apare prima dată în Realitatea.md.
07:30
Transformarea le așteaptă pe aceste 3 semne zodiacale în ziua de 22 octombrie 2024. Viața este pe cale să se schimbe pentru acești nativi din zodiac. Mulți dintre noi vom recunoaște în această perioadă ideea că este timpul pentru o schimbare majoră în viața noastră. Semnele zodiacale vizate sunt Berbec, Săgetător și Pești. Acești nativi […] Articolul Transformarea le așteaptă pe aceste trei semne zodiacale în ziua de 22 octombrie 2024 apare prima dată în Realitatea.md.
07:10
Avocado este un fruct tot mai apreciat și consumat, datorită beneficiilor pentru sănătate. Între dieteticieni există o discuție privind momentul potrivit al zilei în care ar trebui să fie consumat fructul, pentru că efectele sale pot varia în funcție de acest aspect. Mulți experți recomandă includerea avocado în meniul de dimineață, pentru că bogat în […] Articolul Secretul fructului avocado pe care mulți nu-l știu. Când e bine să mâncăm fructul, dimineața sau seara? apare prima dată în Realitatea.md.
06:50
A fost întocmit clasamentul cu cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa în 2024. Iarna aceasta te poți distra alături de familie și cei dragi într-un peisaj de poveste. Sezonul rece se apropie cu o mulțime de vești bune pentru iubitorii magiei sărbătorilor de iarnă. Unele dintre cele mari orașe din Europa se îmbracă […] Articolul Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa în 2024. Unde te poți distra iarna aceasta apare prima dată în Realitatea.md.
06:40
Rusia doreşte ca summitul BRICS să arate puterea în creştere a lumii non-occidentale, dar partenerii Moscovei din China, India, Brazilia şi lumea arabă îl îndeamnă pe preşedintele Vladimir Putin să găsească o modalitate de a pune capăt războiului din Ucraina, relatează Reuters. Grupul BRICS reprezintă acum 45% din populaţia lumii şi 35% din economia sa, […] Articolul Putin găzduieşte Summitul BRICS în Rusia, sub umbra războiului din Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
22:40
Un incident tragic a avut loc în Indonezia. O surferiță de 36 de ani din Torino, Italia a murit după ce a fost înjunghiată în inimă de un pește-spadă, în timp ce se dădea cu placa de surf în Indonezia. Moartea sa prematură a provocat un val de durere în Italia, „credem că a murit […] Articolul O italiancă a murit după ce a fost înjunghiată în inimă de un pește-spadă în timp ce făcea surf în Indonezia apare prima dată în Realitatea.md.
22:20
Pe 20 octombrie curent, în Republica Moldova au avut loc primul tur al alegerilor prezidențiale și un referendum constituțional privind aderarea la UE. Constatările și concluziile preliminare ale Misiunii internaționale de observare a alegerilor a Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (BIDDO), arată că ambele procese de vot au fost bine gestionate. Concurenții […] Articolul Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell: „Sprijinim în continuare dezvoltarea democratică a Moldovei” apare prima dată în Realitatea.md.
21:30
Un bărbat încercat să iasă din țară cu 48 000 euro fără a-i declara, însă a fost prins la vamă. Cazul a fost depistat de către polițiștii de frontieră în comun cu funcționarii postului vamal Aeroportul Internațional Chișinău. În urma efectuării controlului pasagerilor de pe cursa Chișinău-Roma, în bagajul unui nerizident a fost depistată valută […] Articolul 48 de mii de euro nedeclarați, găsiți în bagajul unui cetățean străin. Ce s-a întâmplat cu banii apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
Toate procesele-verbale la alegerile prezidențiale de duminică au fost prelucrate. Potrivit rezultatelor preliminare, cele mai multe voturi le-a acumulat candidata PAS, Maia Sandu – 42,45%, ea fiind urmată de candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, cu 25,98%. Astfel, cei doi politicieni urmează să se dueleze pe 3 noiembrie în turul doi al alegerilor, transmite IPN. Pe locul […] Articolul OFICIAL Toate procesele-verbale la alegerile prezidențiale au fost prelucrate. Care este scorul final apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Referendumul republican constituțional trece cu o diferență de circa 13 600 de voturi între opțiunile „Da” și „Nu”. 50,46% dintre participanții la plebiscit au răspuns „Da” la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”, transmite IPN. Potrivit datelor preliminare prezentate de către Comisia Electorală Centrală după prelucrarea tuturor celor 2219 […] Articolul Referendumul a trecut: Vectorul european va fi inclus în Constituția Republicii Moldova. Majoritatea au spus „DA” apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Oraşul Calliano din regiunea Trentino, Italia, are doar 2098 de locuitori, dar toţi par că sunt preocupați de loterie și pariuri. În plus, se pare că sunt oameni foarte norocoşi pentru că reuşesc să câştige de fiecare dată, scrie La Stampa, potrivit antena3.ro. Autorităţile şi fiscul din Italia studiază acest fenomen demn de Cartea Recordurilor, […] Articolul Într-un oraș din Italia, majoritatea locuitorilor joacă la pariuri și toți câștigă. Fiscul nu înțelege cum este posibil apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Dacă Coreea de Nord ar trimite trupe în Ucraina pentru a lupta în numele Rusiei, conflictul s-ar intensifica semnificativ, a declarat luni șeful NATO, Mark Rutte, pe platforma de social media X, transmite Reuters. Rutte, care a preluat funcția la NATO la începutul lunii, a declarat că a avut o discuție cu președintele sud-coreean Yoon […] Articolul Mark Rutte, despre trimiterea de soldați nord-coreeni în Ucraina: „O escaladare semnificativă” a conflictului apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.