„Să vă pregătiți”: Gheorghe Gonța, mesaj pentru Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, înaintea dezbaterilor de duminică

UNIMEDIA, 22 octombrie 2024 22:20

„Să vă pregătiți”. Este mesajul jurnalistului Gheorghe Gonța, pentru candidații la fotoliul de Președinte a statului, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, înaintea dezbaterilor de duminică.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 4 ore
22:20
„Să vă pregătiți”. Este mesajul jurnalistului Gheorghe Gonța, pentru candidații la fotoliul de Președinte a statului, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, înaintea dezbaterilor de duminică.
22:10
„Să vă pregătiți”. Este mesajul jurnalistului Gheorghe Gonța, pentru candidații la fotoliul de Președinte a statului, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, înainte dezbaterilor de duminică.
21:50
O tânără a petrecut ore întregi blocată cu capul în jos, după ce s-a strecurat printre două stânci în încercarea de a-și recupera telefonul. Incidentul a avut loc în timpul unei drumeții în Australia, scrie BBC, citată de digi24.ro.
21:40
Cei trei lideri raionali, reținuți într-un dosar penal pe coruperea alegătorilor, rămân în continuare în arest. Potrivit Poliției, Curtea de Apel Chișinău a menținut măsura preventivă.
21:20
Rusia l-a convocat pe ambasadorul german la Moscova în semn de protest faţă de deschiderea unei noi baze NATO la Marea Baltică, al cărei obiectiv declarat este să coordoneze forţele statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice din zonă împotriva Rusiei, relatează AFP, citat de news.ro.
Acum 6 ore
21:10
Poliția a informat că, în baza încheierii instanței de judecată, a inițiat procedurile de ridicare a informațiilor actualizate până la ziua de astăzi, cu privire la toți utilizatorii din Republica Moldova conectați cu sistemul PSB, primind mijloace bănești din partea grupului criminal ȘOR.
20:50
Vicepreşedintele democrat al SUA, Kamala Harris, are în intenţiile de vot un avans marginal de 46% la 43% faţă de fostul preşedinte republican Donald Trump, în condiţiile unui electorat pesimist, care spune că ţara este pe un drum greşit, și în cadrul unei marje de 2% de eroare, potrivit celui mai nou sondaj Reuters/Ipsos, transmite news.ro.
20:30
Un accident a avut loc pe strada 31 august din capitală. Potrivit Poliției, un tânăr de 18 ani a fost transportat la spital pentru investigații medicale, după ce s-a lovit cu un Mitsubishi.
20:00
Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova este invitatul de astăzi la emisiunea UNInterviu pentru UNIMEDIA, în care am discutat despre campania electorală, rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale, referendumul european, la un pas de eșec și cine ia fotoliul de șef de stat pe 3 noiembrie 2024.
19:40
Alertă cu bombă la Centrul Comercial „Atrium”. Potrivit imaginilor video, oamenii legii sunt la fața locului.
19:30
Scandalul dintre interpretul Patrick Hanganu și fosta sa iubită Svetlana Nichitina a luat o altă întorsătură. Cei doi au fost văzuți făcând cumpăraturi la Iași, în România. Într-un filmuleț, artistul a venit cu o reacție și a spus că a uitat „tot ce s-a întâmplat”, iar momentele neplăcute „au rămas în trecut”.
19:30
Un accident a avut loc pe strada 31 august din capitală. Potrivit Poliției, un tânăr de 18 ani a fost transport la spital pentru investigații medicale, după ce a fost lovit de un Mitsubishi.
19:20
Ministerul polonez de Externe anunţă marţi închiderea Consulatului Rusiei la Poznan (vest) şi acuză Moscova de acte de „sabotaj” şi de un „război hibrid”, relatează AFP, citată de news.ro.
Acum 8 ore
19:10
Un accident a avut loc pe strada 31 august din capitală. Potrivit Poliției, un tânăr de 18 ani a fost transport la spital pentru investigații medicale, după ce a fost lovit de un Mitsubishi.
19:00
Premierul irakian Mohamed Shia al-Sudani a anunţat marţi uciderea a nouă lideri ai grupării Statul Islamic (SI) în Irak, inclusiv a liderului local al acesteia, Abu Abdel Qader, într-o operaţiune în nordul Irakului, relatează AFP, citată de news.ro.
18:40
Scandalul dintre interpretul Patrick Hanganu și fosta sa iubită Svetlana Sainsus a luat o altă întorsătură. Cei doi au fost văzuți făcând cumpăraturi la Iași, în România. Într-un filmuleț, artistul a venit cu o reacție și a spus că a uitat „tot ce s-a întâmplat”, iar momentele neplăcute „au rămas în trecut”.
18:20
Un accident a avut loc pe strada Calea Basarabiei din capitală. Potrivit oamenilor legii, o femeie a decedat, după ce a fost spulberată de un BMW. Potrivit Poliției, aceasta traversa neregulamentar.
18:10
Un accident a avut loc pe strada Calea Basarabiei din capitală. Potrivit oamenilor legii, o femeie a decedat, după ce a fost spulberată de un BMW. Potrivit Poliției, aceasta traversa neregulamentar.
17:50
Momente savuroase cu Jador în plină stradă. Cântărețul a fost surprins făcând spectacol pe trotuar, transformând o zi obișnuită într-un adevărat eveniment pentru trecători. Artistul, cunoscut pentru concertele sale pline de energie și popularitatea imensă în rândul fanilor, a ales de această dată un cadru total atipic: trotuarul unei străzi aglomerate, scrie cancan.ro.
Acum 12 ore
17:10
Sportiva Oxana Diacenco a cucerit medalia de aur la Campionatul țărilor Balcanice U23 la judo. Potrivit Ministerului Apărării, concursul a avut loc în localitatea Peja, Kosovo.
16:50
Poliția anunță că, în baza informațiilor din anchete, continuă documentarea cazurilor de corupere a alegătorilor în campania electorală.
16:20
Maria Georgiana, cunoscută pentru activitatea pe platforma destinată adulților-OnlyFans, a anunțat printr-un video de pe TikTok sexul bebelușului. În urmă cu un an, pe rețelele sociale au apărut imagini cu Maria Georgiana care s-ar fi căsătorit, iar în luna iulie aceasta a anunțat că este însărcinată cu primul copil.
16:10
China este pe cale să devină cea mai are piaţă pentru gazele ruseşti livrate prin conducte în acest an, depăşind cantitățile destinate Europei, după ce invazia Moscovei din Ucraina a dus la limitarea transporturilor de gaze ruseşti livrate spre continentul european, scrie Bloomberg, potrivit hotnews.ro.
16:10
Fostul premier, Ion Chicu, care a candidat și la fotoliul de președinte al țării, a comentat rezultatele scrutinului din 20 octombrie. „Au crezut că un Martin Sieg poate prosti un popor întreg, iar ei vor rămâne la putere, oricâte mizerii n-ar face. Sincer, nu-i invidiez. Urmează auditul sutelor de milioane de euro turnați de occidentali în ei și furați de gașcă, în mare parte”, a scris Chicu pe canalul său de Telegram.
15:50
Președinta Maia Sandu a acceptat condițiile echipei lui Alexandru Stoianoglo pentru dezbateri, deși este nemulțumită că Gheorghe Gonța va fi moderatorul acestora. „Noi credem că trebuie să fie un moderator independent, dar în situația în care ei insistă, mergem cu oricine se simt ei confortabil”, a spsu șefa statului.
15:40
Un accident rutier a avut loc acum câteva clipe pe șoseaua Muncești - strada Pandurilor, direcția spre Gară Feroviară. Potrivit RTEC, circulația troleibuzelor din zona este afectată.
15:40
Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova este invitatul de astăzi la emisiunea UNInterviu pentru UNIMEDIA, în care am discutat despre campania electorală, rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale, referendumul european, la un pas de eșec și cine ia fotoliul de șef de stat pe 3 noiembrie 2024. Urmăriți emisiunea diseară la ora 20:00.
15:20
Liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei cere ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău să ia atitudine față de valul de ură interetnică, stârnit pe rețele împotriva candidatului la Președinție, Alexandr Stoianoglo, de către susținătorii Maiei Sandu. „Tăcerea Dvs. în asemenea cazuri este foarte gravă, e complicitate. De aici pornește nazismul”, i-a transmis fostul prim-ministru.
15:10
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a venit cu mai multe precizări cu privire la dezbaterea dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo. Formațiunea a precizat că evenimentul va avea loc la Palatul Republicii, însă nu s-a ajuns la un acord cu privire la ziua cand va fi organizată. Echipa lui Stoianoglo a propus ziua de duminică, 27 octombrie.
14:50
Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a sesizat Comisia Elecorală centrală pe motiv că susținătorii Maiei Sandu „provoacă populația Moldovei la dezbinare pe criterii naționale și de etnie, îndeamnă oamenii la ură interetnică”. „Pe site-ul PAS, „Moldova Europeană”, a apărut o postarea care cheamă alegătorii să voteze în turul o moldoveancă nu un găgăuz. Aceste fapte contravin aspirațiilor poporului R. Moldova spre integrare europeană, sunt condamnabile și pasibile unei examinări judiciare”, susține Diacov.
14:30
Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, fostul prim-ministru Vlad Filat, îi cere președintei Maia Sandu să oprească mesajele de ură și xenofobie lansate pe rețelele de socializare împotriva contracandidatului său la Președinție, Alexandr Stoianoglo, etichetat dur pentru că ar fi găgăuz. „Opriți-vă haita din acest atac. Aici nu e vorba despre non-valori europene, dar de o pornire criminală chiar”, a declarat Vlad Filat la UNInterviu pentru UNIMEDIA, care va fi difuzat diseara la ora 19:00.
14:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de înghețuri în Republica Moldova pentru ziua de mâine 23 octombrie.
14:00
Un val de ură îndreptat împotriva lui Alexandr Stoianoglo, care este de etnie găgăuz, a fost stârnit pe rețelele de socializare de susținători ai președintei Maia Sandu. „Satana aceasta de Stoianoglo/ Dați țara la un găgăuz? Ștefan cel Mare mai moare o dată”, declară activiști, printre ei Marin Andoni, cunoscut drept un înflăcărat susținător al actualei guvernări. PAS a emis un comunicat scurt prin care condamnă declarațiile xenofobe.
13:50
Sirenele au sunat din nou la Tel Aviv. Hezbollah a lansat rachete către două baze, una navală și alta de informații, din apropierea orașului israelian și la vest de Haifa, marți dimineață, cu doar câteva ore înainte ca secretarul de stat american Antony Blinken să sosească în Israel pentru negocieri de încetare a focului, scrie presa română.
13:40
Patru persoane, printre care și un minor, au fost reținute, după o captură de droguri de peste 2 200 000 de lei, în capitală. Suspecții originari din Chișinău și Bălți, cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani, activau prin intermediul aplicației Telegram la mai multe magazine online de comercializare a substanțelor interzise, spun oamenii legii.
13:30
Serviciile secrete americane au avertizat autoritățile maghiare cu privire la o acțiune armată pregătită pentru 23 octombrie. Mai mulți tineri au fost arestați într-un pub din Budapesta, scrie adevarul.ro.
13:20
Accident matinal în inima capitalei. Potrivit polițiștilor, impactul a avut loc între o Skoda și un Renault.
13:10
Cunoscutul actor de la Hollywood, Jean-Claude Van Damme, a participat la festivalul de film de la Oostende, în Belgia. Îmbrăcat într-un costum albastru elegant, Van Damme a dovedit încă o dată că, în ciuda vârstei sale, știe să rămână la modă, scrie CanCan.
12:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri la carburanți pentru mâine, 23 octombrie. Astfel, motorina va fi mai ieftină cu 11 bani, iar benzina - cu 7 bani.
12:40
Brigada 47 Mecanizată a armatei ucrainene a postat imagini în care soldații ucraineni, folosind tehnologie americană - un tanc Abrams și un vehicul de luptă Bradley -, distrug pozițiile rușilor într-un sat din regiunea rusă Kursk, pe care au invadat-o în luna august, scrie presa română.
12:30
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, după decizia SUA privind un nou pachet de apărare în valoare de 400 de milioane de dolari şi un pachet separat pentru finanţarea producţiei de drone ucrainene, în valoare de 800 de milioane de dolari, că e nevoie de hotărârea partenerilor în lumina rapoartelor despre noul rol al Coreei de Nord în sprijinirea Rusiei, scrie digi24.ro.
12:30
Jurnalistul Gheorghe Gonța va modera dezbaterea dintre candidații la Președinție care au acces în turul II al alegerilor prezidențiale: Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo. Informația a fost confirmată, pentru UNIMEDIA, de însuși Gonța. Totodată, șeful cabinetului președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel, a anunțat că propunerea a fost a candidatului independent, fiind acceptată.
Acum 24 ore
12:10
Fostul premieri, Vlad Filat, critică modul în care s-a desfășurat referendumul constituțional și rezultatele acestuia. „Maia Sandu și echipa ei au transformat un simplu referendum într-un spectacol de prost gust. În loc de o dezbatere serioasă și o mobilizare masivă a alegătorilor, au reușit să organizeze un circ politic. Ce capacitate și credibilitate mai are Sandu să ne conducă spre Uniunea Europeană?”, a scris Filat, într-o postare pe Facebook.
12:00
O alertă cu bombă simulată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are loc în aceste clipe la Academia de Studii Economice a Moldovei. Toți studenții și profesorii au fost evacuați.
11:40
O femei de 32 de ani a decedat pe patul de spital, după ce a căzut de pe o trotinetă electrică, scrie pulsmedia.md. Potrivit polițiștilor, cazul a avut loc pe data de 27 septembrie, iar din cauza traumelor primite aceasta a decedat după 3 săptămâni de la accident.
11:20
Proiectul Fii #SuperPărinte vine în sprijinul părinților pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine cum să prevină și să gestioneze provocările și riscurile cu care se confruntă copiii și adolescenții în spațiul digital. Organizat cu sprijinul exclusiv al Orange Moldova, proiectul își propune să aducă în prim-plan importanța siguranței online în cadrul unui atelier interactiv, care se va desfășura pe 16 și 17 noiembrie, în incinta Universității Pedagogice de Stat “Ion Creangă”, Chișinău.
11:20
Republica Moldova va trece la ora de iarnă în noaptea de sâmbătă spre duminică, de pe 26 spre 27 octombrie 2024. Astfel, ceasul se va da cu o oră înapoi, iar ora 04:00 va deveni ora 03:00.
11:10
Dacă referendumul a fost convocat pentru a tranșa disputa internă pe tema direcției țării, atunci această manevră pare să fi eșuat, scrie Politico, care observă că, în loc să demonstreze unitate, a creat o nouă linie de demarcație periculoasă și a convins Kremlinul că merită să încerce să schimbe rezultatul, scrie presa română.
11:10
Atacurile dronelor ucrainene din timpul nopţii au dus la o explozie şi un incendiu la o uzină de etanol, avariind alte două întreprinderi producătoare de alcool din Rusia, au raportat oficiali ruşi marţi, relatează Reuters, citată de Libertatea.
11:00
Primarul general Ion Ceban se află la Strasbourg, unde participă la Summitul Primarilor Europeni. Evenimentul se desfășoară în perioada 21-22 octombrie.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.