Charles Michel: UE este pregătită să sprijine Moldova şi să lucreze pentru a garanta viitorul european comun

Politik, 22 octombrie 2024 14:10

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a salutat faptul că opţiunea de aderare la Uniunea Europeană a câştigat la referendumul din Republica Moldova „în pofida interferenţelor externe evidente” şi a exprimat angajamentul UE de a colabora cu Chişinăul pentru a „garanta” un „viitor european comun”, informează Agerpres și EFE. „UE este pregătită să sprijine Moldova şi ... Charles Michel: UE este pregătită să sprijine Moldova şi să lucreze pentru a garanta viitorul european comun The post Charles Michel: UE este pregătită să sprijine Moldova şi să lucreze pentru a garanta viitorul european comun appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 24 ore
16:50
Președintele Sandu a acceptat condițiile impuse de contracandidatul său din competiția pentru un nou mandat la șefia statului, Alexandr Stoianoglo. Într-un mesaj video postat pe rețeaua Facebook, Maia Sandu spune că echipa lui Stoianoglo nu a acceptat mai multe propuneri ale echipei Sandu. „Ieri am făcut un apel către contracandidatul meu să mergem la dezbateri. ... Maia Sandu acceptă condițiile lui Stoianoglo pentru dezbaterile electorale – Pentru noi este important să avem această discuție The post Maia Sandu acceptă condițiile lui Stoianoglo pentru dezbaterile electorale – Pentru noi este important să avem această discuție appeared first on Politik.
16:40
LIVE TEXT: Ambasada Statelor Unite ale Americii s-a sesizat în urma mesajului Asociaţiei Forţa Fermierilor, referitor la „deraparea gravă a democrației din Republica Moldova în extremism, xenofobie și discriminare”, după ce ativistul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Marin Andonii i-a numit pe agricultori „trădători şi prostituate” pentru că au protestat din cauza secetei, insinuând că ar ... ”Forța Fermierilor” a depus o sesizare la Poliție pe numele activistului PAS, Marin Andonii – Promovează  xenofobia, discriminarea și extremismul în spațiul public – Ambasada SUA s-a autoseziat The post ”Forța Fermierilor” a depus o sesizare la Poliție pe numele activistului PAS, Marin Andonii – Promovează  xenofobia, discriminarea și extremismul în spațiul public – Ambasada SUA s-a autoseziat appeared first on Politik.
16:40
Din 7 iulie 2025, compania aeriană low-cost Transavia va începe să opereze zboruri directe între Chișinău și Paris Orly. Zborurile vor fi disponibile de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri, oferind pasagerilor o conexiune accesibilă către capitala Franței, anunță Aeroportul Internațional Chișinău. ”Această extindere a rețelei de zboruri va facilita legăturile ... O nouă companie low-cost pe piața avia din Moldova – Ce rute va opera The post O nouă companie low-cost pe piața avia din Moldova – Ce rute va opera appeared first on Politik.
14:20
Sportiva austriacă originară din Republica Moldova, Sofia Polcanova, a devenit pentru a doua oară campioană europeană la tenis de masă, în concursul de simplu feminin. În finala competiției din orașul austriac Linz, ea a învins-o pe Bernadette Szocs din România cu 4-1 la seturi. A fost 11:8, 11:13, 12:10, 11:6 și 11:9 în favoarea tenismenei ... Sportiva austriacă, născută la Chișinău, Sofia Polcanova pentru a doua oară campioană europeană la tenis de masă, în proba de simplu The post Sportiva austriacă, născută la Chișinău, Sofia Polcanova pentru a doua oară campioană europeană la tenis de masă, în proba de simplu appeared first on Politik.
14:10
Preşedinţia anunţă că dezbaterea electorală dintre cei doi candidaţi care vor lupta pentru fotoliul de preşedinte în turul doi al alegerilor, Maia Sandu, reprezentantul Partidului Acţiune şi Solidaritate ( PAS) şi Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), ar putea fi moderată de către jurnalistul Gheorghe Gonţa. Potrivit informaţiilor propunerea a venit de ... O primă dezbatere dintre Sandu și Stoianoglo ar putea avea loc, chiar, săptămâna aceasta la Palatul Republicii – Anunțul făcut de ambii concurenți The post O primă dezbatere dintre Sandu și Stoianoglo ar putea avea loc, chiar, săptămâna aceasta la Palatul Republicii – Anunțul făcut de ambii concurenți appeared first on Politik.
14:10
Liderul Coaliţiei Unitate şi Bunăstare (CUB), Igor Munteanu se întreabă de ce rezultatele actualului scrutin nu au fost anulate în contextul în care Maia Sandu a declarat că Rusia ar fi fraudat alegerile, iar 300 de mii de voturi au fost cumpărate. Într-o postare pe reţelele de socializare, Munteanu a mai precizat că ,, un ... Liderul CUB, Igor Munteanu: Un scrutin mai penibil nu am văzut în viața mea – Îți fură „rușii” 300.000 voturi și tu nu anulezi alegerile? The post Liderul CUB, Igor Munteanu: Un scrutin mai penibil nu am văzut în viața mea – Îți fură „rușii” 300.000 voturi și tu nu anulezi alegerile? appeared first on Politik.
14:10
Mai mulţi activişi ai Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) sunt acuzaţi de xenofobie, după ce au distribuit pe reţelele de socializare filmuleţe în care instigă la ură şi îl atacă pe contracanditatul Maiei Sandu, Alexandr Stoianoglo din cauza etniei sale: „Satana acesta, un moldovean adevărat niciodată nu votează un găgăuz!”, a afirmat unul dintre susţinătorii ... PAS se disociază de mesajele xenofobe ale unor activiști ai partidului   The post PAS se disociază de mesajele xenofobe ale unor activiști ai partidului   appeared first on Politik.
14:10
Votul slab de la referendumul constituțional și scorul electoral sub așteptări, înregistrat de Maia Sandu la alegerile de duminică, sunt rezultatul abordării de către guvernare a unui discurs exclusiv geopolitic și ignorarea problemelor socioeconomice interne. La această concluzie au ajuns analiștii de la Quincy Institute. Aceștia au atenționat că abordările europenilor față de țara noastră ... Experți americani: Şansele ca Maia Sandu să rămână preşedinte, incerte – Scorul slab e rezultatul ignorării problemelor interne The post Experți americani: Şansele ca Maia Sandu să rămână preşedinte, incerte – Scorul slab e rezultatul ignorării problemelor interne appeared first on Politik.
14:10
Republica Moldova a exportat circa 56 mii de tone de rapiță către Uniunea Europeană până la 6 octombrie 2024, ocupând locul trei în topul furnizorilor. Cu toate acestea, volumul este de peste două ori mai mic decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. Analizele sugerează că o parte semnificativă din această rapiță ar ... Moldova în topul statelor cu exporturi de rapiță pe piața UE The post Moldova în topul statelor cu exporturi de rapiță pe piața UE appeared first on Politik.
14:10
Ora de iarnă 2024 începe în noaptea de 26 spre 27 octombrie. Ora de iarnă presupune întoarcerea ceasurilor cu o oră. Astfel, ora 04:00 devine ora 03:00 sau, cum ne place să spunem, dormim mai mult cu o oră, transmite DCnews.ro Scopul orei de iarnă/vară a fost economisirea energiei. Ajustarea ceasurilor pentru a ne folosi, ... Moldova trece la ora de iarnă în această săptămână – Când schimbăm acele ceasornicului The post Moldova trece la ora de iarnă în această săptămână – Când schimbăm acele ceasornicului appeared first on Politik.
14:10
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a salutat faptul că opţiunea de aderare la Uniunea Europeană a câştigat la referendumul din Republica Moldova „în pofida interferenţelor externe evidente” şi a exprimat angajamentul UE de a colabora cu Chişinăul pentru a „garanta” un „viitor european comun”, informează Agerpres și EFE. „UE este pregătită să sprijine Moldova şi ... Charles Michel: UE este pregătită să sprijine Moldova şi să lucreze pentru a garanta viitorul european comun The post Charles Michel: UE este pregătită să sprijine Moldova şi să lucreze pentru a garanta viitorul european comun appeared first on Politik.
09:40
Scopul acestor alegeri nu a fost doar să confirme orientarea pro-europeană a Republicii Moldova, ci să ofere cetățenilor un rezultat care să reflecte încrederea lor în instituțiile europene. Din păcate, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la târg și de data asta. Ambițiile partizane ale actualei Președinte, deși respectabile, au deviat de ... O MICĂ VICTORIE, UN MARE EȘEC The post O MICĂ VICTORIE, UN MARE EȘEC appeared first on Politik.
Ieri
23:20
O nouă licitație organizată la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) s-a încheiat fără succes. Motivul anulării a fost lipsa concurenței, după ce doar o companie a participat la selecția pentru închirierea spațiilor comerciale din zona sterilă, destinate alimentației publice și comerțului specializat. Conform unui comunicat emis de AIC, comisia de licitație s-a reunit astăzi, 21 octombrie, ... Un nou eșec privind licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău – Un singur participant s-a înscris în cursă The post Un nou eșec privind licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău – Un singur participant s-a înscris în cursă appeared first on Politik.
23:20
Comisia Europeană prin Înaltului Reprezentant al UE Josep Borrell a dat o primă reacție la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional desfășurat în Republica Moldova pe 20 octombrie Pe 20 octombrie, în Republica Moldova au avut loc primul tur al alegerilor prezidențiale și un referendum constituțional privind aderarea la UE. Potrivit constatărilor și concluziilor preliminare ale ... Comisia Europeană: Rusia și reprezentanții săi au încercat să submineze procesul democratic și electoral din Moldova The post Comisia Europeană: Rusia și reprezentanții săi au încercat să submineze procesul democratic și electoral din Moldova appeared first on Politik.
23:10
Novak Djokovic a luat o decizie importantă, imediat după „6 Kings Slam”. Sârbul s-a retras de la Mastersul de la Paris, acolo unde ar fi trebuit să își apere titlul, astfel că va pierde 1000 de puncte în ierarhia ATP, însă este în pericol de a rata și Turneul Campionilor de la Torino. Novak Djokovic ... Novak Djokovic s-a retras de la Mastersul de la Paris – Sârbul țintește Australian Open pentru a cuceri al 25 Grand Slam al carierei The post Novak Djokovic s-a retras de la Mastersul de la Paris – Sârbul țintește Australian Open pentru a cuceri al 25 Grand Slam al carierei appeared first on Politik.
23:10
Renato Usatîi, candidatul clasat pe locul al treilea în urma primului tur de scrutin prezidențial, spune că nu a decis deocamdată pe cine va susține în turul al doilea, care se va avea loc peste două săptămâni. Într-un live pe Facebook, Usatîi spune că va lua o hotărâre în acest sens după ce va comunica ... Usatîi, nu a decis pe cine va susține în turul doi la prezidențiale – Decizia va fi luată după o ședință cu activul partidului The post Usatîi, nu a decis pe cine va susține în turul doi la prezidențiale – Decizia va fi luată după o ședință cu activul partidului appeared first on Politik.
15:50
Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a susținut un briefing de presă, după anunțarea rezultatelor preliminare la prezidențiale și referendum. „Rezultatele votului demonstrează că majoritatea covârșitoare a societății își cunoaște bine interesele și înțelege importanța obiectivelor naționale”, a spus fostul Procuror General. „Ieri ați realizat un adevărat miracol. Un miracol în ... Stoianoglo după primul tur – Un eșec răsunător și rușinos pentru actuala putere – Vrea dezbateri „corecte” cu Maia Sandu pe o platformă neutră The post Stoianoglo după primul tur – Un eșec răsunător și rușinos pentru actuala putere – Vrea dezbateri „corecte” cu Maia Sandu pe o platformă neutră appeared first on Politik.
15:30
Maia Sandu a mulțumit cetățenilor care au participat la alegeri și referendum chiar dacă scorul pro UE la plebescit a fost unul la limită. În același timp, candidatul pentru un nou mandat de șef al statului insistă că s-a încercat fraudarea prezidențialelor și referendumului ”Datorită vouă, dragi moldoveni, am câștigat bătălia în prima luptă. Pe ... Strategia Maiei Sandu pentru turul doi – Îl invită pe Stoianglo la dezbateri și mizează pe voturile de la Usatîi The post Strategia Maiei Sandu pentru turul doi – Îl invită pe Stoianglo la dezbateri și mizează pe voturile de la Usatîi appeared first on Politik.
15:10
The post LIVE: Briefing de presă susținut de candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo appeared first on Politik.
14:10
The post LIVE: Briefing de presă susținut de candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu appeared first on Politik.
13:20
Fostul vicepremier Nicu Popescu a venit cu un mesaj pe Facebook, după publicarea rezultatelor la alegerile prezidențiale și la referendumul constituțional. Popescu le-a mulțumit tuturor celor care au votat: ”Europa nu este doar un vis, ci un proiect comun, iar noi vom continua să consolidăm locul Moldovei în Europa căreia îi aparținem”, a scris Popescu. ... Fostul vicepremier, Nicu Popescu: În democrații, cei care pierd acceptă rezultatul The post Fostul vicepremier, Nicu Popescu: În democrații, cei care pierd acceptă rezultatul appeared first on Politik.
13:20
Europarlamentarul Siegfried Mureșan a comentat rezultatele referendumului constituțional din Republica Moldova. Potrivit acestuia, rezultatul strâns ,,nu înseamnă că Moldova este divizată, ci înseamnă că, în ciuda propagandei și a implicării masive a Rusiei, oamenii au găsit puterea de a alege Europa. ,,Referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova va reuși. Oamenii au găsit puterea de ... Mureșan, despre rezultatul referendumului: Integrarea europeană a Republicii Moldova va continua The post Mureșan, despre rezultatul referendumului: Integrarea europeană a Republicii Moldova va continua appeared first on Politik.
13:20
Analistul economic, Veaceslav Ioniță spune că una din cauzele eșecului la prezidențiale și referendum ar fi dezamăgirea oamenilor pentru incopetența actualei guvernări. „Lupta nu este cu Șor sau socialiștii, ci cu dezamăgirea oamenilor. Poți elimina structura lui Șor și închide televiziunile plătite de Moscova, dar cum acoperi incompetența și suspiciunile de corupție din propria tabără? ... Veaceslav Ioniță: Lupta nu este cu Șor sau socialiștii, ci cu dezamăgirea oamenilor – Cum acoperi incompetența și suspiciunile de corupție din propria tabără The post Veaceslav Ioniță: Lupta nu este cu Șor sau socialiștii, ci cu dezamăgirea oamenilor – Cum acoperi incompetența și suspiciunile de corupție din propria tabără appeared first on Politik.
13:20
Că guvernare a primit ieri noapte un duș rece, ar fi puțin spus. Foarte puțin. Mahmureală severă urmează pentru toată țară. Este reacția fostului director executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandr Slusari, la rezultatele alegerilor prezidențiale și referendumul constituțional. ”Eu sper că măcar acum cei, care mai mult de 3 ani dețin puterea absolută în ... Slusari: Mahmureala severă urmează – Situația este aproape catastrofală, dacă analizăm matematica electorală The post Slusari: Mahmureala severă urmează – Situația este aproape catastrofală, dacă analizăm matematica electorală appeared first on Politik.
13:20
După procesarea a peste 99% din procesele-verbale, diferența dintre votul DA și NU la referendum este de circa 1% sau de peste 8 mii de voturi. Pentru că la urne au fost peste 33% din alegători, CEC urmează să prezinte Curții Constituționale raportul privind desfășurarea procesului electoral, iar judecătorii constituționali vor decide în termen de ... Rezultat strâns la referendum – Majoritatea susțin aderarea la UE – La prezindențiale, Sandu e în turul doi cu Stoianoglo – Care sunt calculele politice The post Rezultat strâns la referendum – Majoritatea susțin aderarea la UE – La prezindențiale, Sandu e în turul doi cu Stoianoglo – Care sunt calculele politice appeared first on Politik.
13:10
Două cazuri inedite au avut loc la o secție de votare din Moscova. Unii moldoveni cu dublă cetățenie care a vrut să voteze au avut parte de o surpriză. Angajații birourilor militare de înregistrare și înrolare și Serviciul Federal de Migrație au început să li se elibereze somații, iar persoanelor cu doar cetățenia moldovenească li s-a ... Caz inedit la o secție de votare din Moscova – Unii moldoveni cu dublă cetățenie care a vrut să voteze au avut parte de o surpriză    The post Caz inedit la o secție de votare din Moscova – Unii moldoveni cu dublă cetățenie care a vrut să voteze au avut parte de o surpriză    appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:00
În Republica Moldova se desfășoară al 5 -lea scrutin prezidențial în istoria țării. La aceste alegeri sunt așteptați la vot peste 2,7 milioane de cetățeni în țară și aproximativ 800 de mii de conaționali în diasporă. Potrivit CEC,au fost deschise cele 1 957 de secții de votare în circumscripțiile electorale din țară, 30 de secții ... LIVE TEXT: ALEGERI PREZIDENȚIALE ȘI REFERNDUM ÎN REPUBLICA MOLDOVA – PREZENȚA LA VOT ÎN ȚARĂ ȘI DIASPORĂ The post LIVE TEXT: ALEGERI PREZIDENȚIALE ȘI REFERNDUM ÎN REPUBLICA MOLDOVA – PREZENȚA LA VOT ÎN ȚARĂ ȘI DIASPORĂ appeared first on Politik.
18 octombrie 2024
13:40
Vineri, 18 octombrie, este ultima zi în care participanţii la scrutinul prezidenţial şi al referendumului din ziua de duminică, 20 octombrie, mai pot face agitaţie electorală. Astfel, conform Codului Electoral, în următoarele două zile agitaţia electorală va fi strict interzisă, ziua de sâmbătă fiind declarată şi „Ziua tăcerii”. Potrivit legii, în data de 19 şi ... Azi este ultima zi de agitaţie electorală înainte de alegerile prezidențiale The post Azi este ultima zi de agitaţie electorală înainte de alegerile prezidențiale appeared first on Politik.
13:40
Consiliul European sprijină angajamentul de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană. Concluzia a fost făcută după summitul comunității, care a avut loc pe 17 octombrie. Admixer Oficialii europeni salută procesele de reformare și acțiunile de consolidare a rezilienței și stabilității. În același timp, ei condamnă interferența Rusiei în procesul electoral din Moldova. „Consiliul European condamnă ... Consiliul European sprijină parcursul Moldovei la UE și condamnă încercările Rusiei de a submina alegerile The post Consiliul European sprijină parcursul Moldovei la UE și condamnă încercările Rusiei de a submina alegerile appeared first on Politik.
13:30
În luna septembrie 2024, Republica Moldova a importat aproximativ 4 mii de tone de ulei de floarea-soarelui, predominând uleiul brut, care a constituit aproape 80 la sută din totalul importurilor. Valoarea totală a acestor importuri a depășit 60 de milioane de lei, cu un preț mediu de 16 lei per litru, transmite bani.md. Uleiul brut ... Moldova dependentă de importurile de ulei de floarea-soarelui din Ucraina – Ce spun cifrele The post Moldova dependentă de importurile de ulei de floarea-soarelui din Ucraina – Ce spun cifrele appeared first on Politik.
13:30
Circa 1 300 de moldoveni au votat deja la alegerile prezidențiale și referendumul pentru integrare europeană. În republică, exercițiul electoral va avea loc duminică, 20 octombrie. Cetățenii care au votat sunt persoanele care au ales să voteze prin corespondență. Datele au fost prezentate de către președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, în cadrul unui ... CEC: Peste 1300 de moldoveni au votat, deja, prin corespondență The post CEC: Peste 1300 de moldoveni au votat, deja, prin corespondență appeared first on Politik.
13:30
Șase reprezentanți ai unui partid politic sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupere electorală. Aceștia sunt bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești alegătorilor în vederea determinării acestora să voteze într-un anumit mod în cadrul scrutinului electoral din 20 octombrie. Potrivit faptelor investigate, banii ar fi fost transmiși în cadrul adunărilor organizate cu cetățenii ... Percheziții în ajunul alegerilor – Sunt vizați șase reprezentanți ai blocului Victorie The post Percheziții în ajunul alegerilor – Sunt vizați șase reprezentanți ai blocului Victorie appeared first on Politik.
17 octombrie 2024
19:20
Operatorul sistemului energetic al Republicii Moldova, Moldelectrica, a finalizat instalarea unei celule noi de racord la stația de transformare Gotești, pentru a consolida interconexiunea cu România prin linia electrică aeriană de 110 kV Fălciu (România) – Gotești (Moldova), scrie Bani.md Această măsură va crește capacitatea Republicii Moldova de a importa energie electrică, un pas crucial ... Moldova își fortifică interconexiunea energetică cu România – Au fost efectuate lucrări la linia electrică aeriană de 110 kV Fălciu – Gotești The post Moldova își fortifică interconexiunea energetică cu România – Au fost efectuate lucrări la linia electrică aeriană de 110 kV Fălciu – Gotești appeared first on Politik.
19:20
Dorin Recean dă asigurări că, în calitatea sa de prim-ministru, garantează că instituțiile statului își vor face datoria și vor proteja votul liber al cetățenilor, precum și procesele democratice. Totuși, potrivit lui, de cetățeni depinde stoparea atacului asupra democrației. Într-o adresare publică, șeful executivului a declarat că o grupare criminală plănuiește să sune sute de ... Mesajul premierului Recean în ajunul alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional -„Ne întoarcem în trecut, fără resurse pentru dezvoltare sau mergem în viitor, în familia țărilor civilizate” The post Mesajul premierului Recean în ajunul alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional -„Ne întoarcem în trecut, fără resurse pentru dezvoltare sau mergem în viitor, în familia țărilor civilizate” appeared first on Politik.
19:20
Astăzi, 17 octombrie 2024, Comisia specială de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a încheiat etapa de intervievare a candidaților eligibili. În urma acestei evaluări, Comisia a anunțat că Ion Neguriță și Victor Furtuna au fost desemnați drept cei mai bine cotați candidați pentru ... Cine va fi șef la PCCOCS – Ion Neguriță și Victor Furtuna, propuși pentru șefia instituției în urma finalizării etapei de preselecție The post Cine va fi șef la PCCOCS – Ion Neguriță și Victor Furtuna, propuși pentru șefia instituției în urma finalizării etapei de preselecție appeared first on Politik.
16:10
Marile publicații internaționale precum New York Times sau Politico se uită cu atenție la alegerile prezidențiale și referendumul pro-european de duminică din Republica Moldova, observând eforturile majore făcute de Rusia și de aliații ei pentru a influența rezultatele, transmite Hotnews. Cetățenii Republicii Moldova votează duminică în primul tur al alegerilor prezidențiale și în cadrul unui ... Cum este privit evenimentul electoral crucial din Republica Moldova în marile publicații internaționale The post Cum este privit evenimentul electoral crucial din Republica Moldova în marile publicații internaționale appeared first on Politik.
16:10
Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) a publicat lista celor 11 persoane, care în Bosnia şi Herţegovina, Federaţiei Rusă, şi pe teritoriul Serbiei pregăteau moldoveni pentru organizarea manifestaţiilor de destabilzare în  ţara noastră, în contextul alegerilor din ziua de duminică. Astfel, potrivit SIS, cei 11 cetăţeni străini, care antrenau tinerii din Moldova, sunt: ” 1. ... SIS publică identităţile persoanelor care antrenau moldovenii pentru destabilizări în ţară The post SIS publică identităţile persoanelor care antrenau moldovenii pentru destabilizări în ţară appeared first on Politik.
16:10
Una din cele mai mari companii Low cost, Wizz Air își redeschide baza operațională pe Aeroportul Chișinău, după ce a închis-o cu doi ani în urmă, în contextul războiului din Ucraina. Totodată, compania va lansa 8 noi curse de zbor, după mijlocul lunii decembrie. Astfel, din 16 decembrie, luni, miercuri și vineri, compania va opera ... Low costul Wizz Air, își redeschide baza pe Aeroportul Chișinău – Compania lansează alte noi curse de zbor The post Low costul Wizz Air, își redeschide baza pe Aeroportul Chișinău – Compania lansează alte noi curse de zbor appeared first on Politik.
14:40
Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a acordat prima licență de administrare a fondurilor de pensii facultative din Republica Moldova. Compania care a obținut licența devine astfel prima entitate din țara noastră autorizată pentru administrarea fondurilor de pensii facultative. Astfel, compania va avea opțiunea de a înființa un fond de pensii individual și/sau ocupațional și ... Fondurile de pensii facultative din Moldova prind contur – Prima companie care a obținut licența din partea CNPF The post Fondurile de pensii facultative din Moldova prind contur – Prima companie care a obținut licența din partea CNPF appeared first on Politik.
14:40
Ofițerii INI și SIS, în comun cu procurorii PCCOCS, anunță deconspirarea planurilor de destabilizare a R. Moldova de către reprezentanții blocului „Pobeda/Victoria”, gestionat de Ilan Șor. Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața și procurorul- șef interimar al PCCOCS, Victor Furtună au organizat o conferință de presă la care ... Structurile de forță au deconspirat mai multe planuri de destabilizare a RM în ajunul prezidențialelor – Dezvăluirile făcute de SIS, INI și PCCOCS The post Structurile de forță au deconspirat mai multe planuri de destabilizare a RM în ajunul prezidențialelor – Dezvăluirile făcute de SIS, INI și PCCOCS appeared first on Politik.
14:40
Republica Moldova și România au semnat astăzi, la Chișinău, un Plan de acțiuni în domeniul justiției, pentru perioada 2025-2027. Colaborarea pe segmentul de justiție are ca scop principal implementarea directivelor UE în sistemul judiciar al Rep. Moldova, notează Radio Chișinău. Experiența României în procesul de aderare la UE oferă un suport valoros de expertiză și ... Moldova și România au semnat o versiune avansată a Planului de acțiuni în domeniul justiției – Accentul va fi pus pe ajustarea la acquis-ul UE The post Moldova și România au semnat o versiune avansată a Planului de acțiuni în domeniul justiției – Accentul va fi pus pe ajustarea la acquis-ul UE appeared first on Politik.
16 octombrie 2024
21:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) a atenționat-o pe Maia Sandu, în calitatea sa de candidat la șefia țării din partea PAS, să respecte rigorile legislației electorale. Decizia a fost pronunțată urmare a unei sesizări depuse de candidatul PDCM la scrutinul prezidențial, Ion Chicu. Acesta a acuzat președintele țării de utilizarea resurselor administrative în campania electorală după ... CEC: Maia Sandu trebuie să delimiteze activitatea de președinte și cea de candidat The post CEC: Maia Sandu trebuie să delimiteze activitatea de președinte și cea de candidat appeared first on Politik.
21:10
Șeful NATO, Mark Rutte, a declarat miercuri că „planul de victorie” prezentat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski este un semnal bun, dar că nu poate să-l susțină în ansamblu, transmite Reuters. „Desigur, este un semnal puternic de la Zelenksi și echipa sa că au conceput acest plan… Asta nu înseamnă că aici pot spune că ... Ce spune noul șef al NATO despre  „Planul victoriei” a lui Zelenski   The post Ce spune noul șef al NATO despre  „Planul victoriei” a lui Zelenski   appeared first on Politik.
21:10
Rata de participare la referendum se calculează în funcție de numărul cetățenilor înscriși în listele electorale, și nu după numărul cetățenilor cu drept de vot din Registrul de Stat al Alegătorilor. Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra acestui aspect încă în anul 2010, când a avut loc referendumul pentru modificarea Constituției în vederea alegerii directe a ... Igor Boțan – Pentru validarea referendumului trebuie să participe circa 940 de mii de votanți The post Igor Boțan – Pentru validarea referendumului trebuie să participe circa 940 de mii de votanți appeared first on Politik.
15:30
Liderul CUB, Igor Munteanu, i-a adresat o scrisoare deschisă Șefului Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeikis. În această scrisoare, Munteanu i-a reproșat lui Janis Mazeks faptul că nu vorbește deschis despre ilegalitățile comise de guvernarea PAS în această campanie electorală. ”Deși, Codul electoral interzice categoric asocierea candidaților înscriși în cursa electorală cu orice ... Scrisoarea dură a liderului CUB către ambasadorul UE la Chișinău – „De ce nu vorbiți deschis despre neregulile comise în aceste alegeri”? The post Scrisoarea dură a liderului CUB către ambasadorul UE la Chișinău – „De ce nu vorbiți deschis despre neregulile comise în aceste alegeri”? appeared first on Politik.
15:30
Lucrătorii medico-sanitari și farmaceutici care muncesc în alte localități decât cele unde locuiesc vor primi compensații pentru cheltuielile tur-retur de transport. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi, 16 octombrie, a Guvernului. Potrivit ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, în prezent, circa trei mii de lucrători medicali efectuează naveta de la domiciliul ... Statul va compensa cheltuielile de transport pentru lucrătorii medicali și farmaciști – În ce cazuri se va întâmpla asta The post Statul va compensa cheltuielile de transport pentru lucrătorii medicali și farmaciști – În ce cazuri se va întâmpla asta appeared first on Politik.
15:20
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatâi l-a prezentat, astăzi, militarilor și funcționarilor civili ai instituției de apărare pe noul şef al Marelui Stat Major, comandant al Armatei Naţionale, colonel Vitalie Micov. Colonelul Micov a fost desemnat în funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale, în baza Decretului Preşedintelui Republicii Moldova ... Noul şef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale a fost prezentat efectivului militar The post Noul şef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale a fost prezentat efectivului militar appeared first on Politik.
15:20
Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi anunţă că există semnale care indică că Federaţia Rusă ar încerca să transporte moldovenii de pe teritoriul său la secţiile de votare, în ziua scrutinului prezidenţial şi a referendumului din 20 octombrie: În cazul în care acest lucru se va confirma, va trebui să luăm măsuri”, a mai subliniat Popşoi, ... Ministrul Popşoi: Avem semnale că Rusia ar încerca să organizeze transportarea alegătorilor pe teritoriul său la prezidențialele din Moldova The post Ministrul Popşoi: Avem semnale că Rusia ar încerca să organizeze transportarea alegătorilor pe teritoriul său la prezidențialele din Moldova appeared first on Politik.
15:20
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, l-a invitat pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, să-şi prezinte „planul victoriei” pentru înfrângerea Rusiei în cadrul unui summit UE pe 17 octombrie, transmite AFP, preluată de Agerpres. Zelenski caută să obţină sprijinul aliaţilor occidentali ai Kievului, în timp ce invazia Ucrainei de către Rusia intră în al treilea an. Sprijinul ... Președintele Zelenski va prezenta ”planul victoriei” la Summitul UE – Invitația lansată de Charles Michel The post Președintele Zelenski va prezenta ”planul victoriei” la Summitul UE – Invitația lansată de Charles Michel appeared first on Politik.
15:20
Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată și adaptată la necesitățile cetățenilor. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată astăzi de Executiv. Potrivit proiectului, admiterea la examen va fi posibilă prin utilizarea sistemului informațional automatizat „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor”. De asemenea, va fi exclusă ... Anunț important pentru viitorii șoferi – Obținerea permisului de conducere va fi simplificată The post Anunț important pentru viitorii șoferi – Obținerea permisului de conducere va fi simplificată appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.