„Bravo R.Moldova. Vă mulțumesc pentru curaj” // Reacții ale oficialilor europeni la rezultatele referendumului privind aderarea la UE

Observatorul de Nord, 22 octombrie 2024 08:30

  „Bravo R.Moldova. Vă mulțumesc pentru curaj. Mulțumesc Maia Sandu. Conducerea și curajul dvs au schimbat cursul istoriei. Europa este Moldova. Moldova este Europa. Viitorul nostru va fi scris împreună”, este mesajul președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, după ce a trecut referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană, organizat duminică în R.Moldova. Totodată, Parlamentul European a […] Post-ul „Bravo R.Moldova. Vă mulțumesc pentru curaj” // Reacții ale oficialilor europeni la rezultatele referendumului privind aderarea la UE apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 12 ore
16:40
Moldova este lider în topul țărilor care au spus DA la limită în cadrul referendumului de aderare la Uniunea Europeană. Cel puțin așa arată datele unui infografic prezentat de comunitatea Watchdog. Referendumul constituțional de duminică, 20 octombrie 2024, a înregistrat cel mai slab procentaj de vot cu opțiunea pro (50,39%), comparativ cu restul țărilor care […] Post-ul Topul țărilor care au spus „DA” la limită în referendumul de aderare la UE: Republica Moldova e lider apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
16:20
Toamna este sezonul ciupercilor, iar mulți oameni adoră să le culeagă din pădure sau să le cumpere de la vânzători neautorizați. Din păcate, fără a avea cunoștințe suficiente, acest lucru poate fi foarte periculos. În ultima săptămână, la Spitalul Raional Soroca „Anatolie Prisacari” au fost internate șapte persoane care s-au intoxicat cu ciuperci. Potrivit vicedirectorului […] Post-ul Atenție la ciupercile de pădure: Șapte persoane din Soroca intoxicate în ultima săptămână apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
 Dezbaterile între Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, candidați la funcția de șef de stat, vor avea loc duminică, la Palatul Republicii, transmite moldpres.md Maia Sandu a oferit detalii privind discuțiile pentru pregătirea dezbaterilor. „Ieri, am făcut un apel către contracandidatul meu să mergem la dezbateri. Echipa mea a vorbit cu echipa lui, am propus să mergem […] Post-ul Dezbaterile între Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo vor avea loc duminică, la Palatul Republicii apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
Ieri dimineață, în localitatea Popeștii de Jos din raionul Drochia un bărbat în vârstă de 47 de ani a murit după ce casa sa a fost cuprinsă de flăcări, incendiul izbucnind în jurul orei 06:10. Cadavrul carbonizat al victimei a fost descoperit de pompieri, care au intervenit rapid pentru a stinge incendiul. Potrivit primăriei din […] Post-ul Tragedie în Popeștii de Jos: Un bărbat a ars de viu în propria casă apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Drochia a inaugurat noul laborator de fizică, recent renovat în cadrul Proiectului național „Școala Model.” La eveniment a participat președintele raionului Drochia, Vasile Cemortan, alături de alți invitați. Laboratorul de fizică, numit Technoclass, a fost dotat cu mobilier și echipamente moderne, grație unei donații din partea Agenției Turcești de […] Post-ul Liceul „Mihai Eminescu” din Drochia are un nou laborator de fizică modern / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Redacția Realitatea l-a contactat pe Gheorghe Gonța, care a confirmat că a fost contactat de echipa lui Alexandr Stoianoglo și a acceptat să modereze.   „M-au sunat de la staff-ul dlui AS. Mi-au propus, am acceptat”, se arată în mesajul pe care ni l-a transmis jurnalistul. SURSA: realitatea.md Post-ul Gheorghe Gonța ar fi acceptat să modereze dezbaterile dintre Maia Sandu și Alexandru Stoianoglo apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a inițiat un nou program de susținere pentru primele zece școli în care s-au înregistrat rezultate slabe la examenul de clasa a IX-a din acest an, care necesită sprijin suplimentar. Potrivit ministrului, Dan Perciun, echipe de la minister se deplasează la aceste școli, discută cu directorii, elevii, primarii și părinții […] Post-ul Școlile cu rezultate slabe la examene vor primi sprijin din partea ministerului pentru îmbunătățirea performanței apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
Controversatul jurnalist Gheorghe Gonța, care a anunțat înainte de scrutinele din 20 octombrie că va boicota referendumul privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, ar putea fi moderatorul dezbaterilor dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo. Recent, Gheorghe Gonța a lăsat să se înțeleagă într-o postare pe pagina sa de Facebook că fostul procuror Alexandr Stoianoglo, […] Post-ul Gheorghe Gonța, jurnalistul care a boicotat referendumul privind aderarea R. Moldova la UE, ar putea fi moderatorul dezbaterilor între Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
După alegerile din Moldova din 20 octombrie 2024, dorim să aflăm cum percep cetățenii rezultatele și modul în care s-a desfășurat procesul electoral.     Post-ul Sondaj: Cât de mulțumit sunteți cu rezultatul alegerilor din 20 octombrie 2024? apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
 Republica Moldova va trece și în acest an la ora de iarnă. Trecerea se va face în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, spre duminică, 27 octombrie.   Acele ceasornicului vor fi date în urmă cu o oră, astfel că ora 4:00 devine ora 3:00. Post-ul În noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, spre duminică, 27 octombrie Republica Moldova trece la ora de iarnă apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
Ca în fiecare an, în luna octombrie trebuie să ne pregătim pentru trecerea la ora de iarnă. În noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, spre duminică, 27 octombrie 2024, ceasurile se vor da înapoi cu o oră. Astfel, la ora 4 dimineața, vom muta ceasurile la ora 3, câștigând o oră de somn. Astfel, diminețile vor […] Post-ul Când trebuie să trecem la ora de iarnă? apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
  Dacă ai noroc și ai un loc de muncă extrem de bine plătit te poți alege cu o pensie… bună. Chiar exagerat de bună în condițiile R. Moldova. E cazul a 18 beneficiari de pensie pentru limita de vârstă care ridică alocații lunare ce depășesc valoarea de 100.000 de mii de lei (5,2 mii […] Post-ul 18 persoane din R. Moldova ridică pensii mai mari de 100.000 de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Ieri, în jurul orei 09:30, în satul Japca, raionul Florești o  femeie de 44 ani și fiul ei de doar 9 ani au fost găsiți fără suflare. Tragedia s-a produs după ce cei doi s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon provenit de la o sobă defectă. Potrivit surselor, băiatul trebuia să meargă la analize, […] Post-ul Tragedie la Florești. O mamă și copilul ei au fost găsiți morți în casă apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
  După cum am menționat anterior, echipa de baschet BR Soroca Baschet are un început fabulos de campionat, iar etapa ordinară a confirmat acest lucru. Or, elevii antrenorului Serghei Crudu au repurtat a patra victorie la rând!   De data aceasta „victimă„ sigură a fost formația BC Strășeni, care a fost învinsă fără drept de […] Post-ul ABR Soroca Baschet: 4-4 și fotoliul de lider! apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
  „Bravo R.Moldova. Vă mulțumesc pentru curaj. Mulțumesc Maia Sandu. Conducerea și curajul dvs au schimbat cursul istoriei. Europa este Moldova. Moldova este Europa. Viitorul nostru va fi scris împreună”, este mesajul președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, după ce a trecut referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană, organizat duminică în R.Moldova. Totodată, Parlamentul European a […] Post-ul „Bravo R.Moldova. Vă mulțumesc pentru curaj” // Reacții ale oficialilor europeni la rezultatele referendumului privind aderarea la UE apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
Conform cursului valutar, anunțat de Banca Națională a Moldovei, pentru marți, 22 octombrie, un euro costă 19,38 lei, iar dolarul american valorează 17,87 lei.   Leul românesc este cotat la 3,89 lei moldovenești, rubla rusească costă 0,18 lei, iar hrivna ucraineană – 0,43 lei. Post-ul Astăzi, 22 octombrie, euro valorează 19,38 lei, iar dolarul – 17,87 lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
    Horoscopul zilei de 22 octombrie 2024 spune că nativii din zodiac sunt energici și lipsiți de temeri. Această perioadă pare să fie una optimistă și bogată spiritual. Cele mai multe zodii reușesc să se conecteze cu energia benefică venită din partea astrelor. Se anunță o perioadă prosperă pentru cele mai multe zodii. Berbec: […] Post-ul Horoscopul zilei de 22 octombrie 2024. Balanțele fac o investiție importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
16:40
În cadrul săptămânii dedicate luptei împotriva traficului de ființe umane, catedra de Științe Socioumane și Asistență Socială de la Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca a organizat o expoziție tematică, sub sloganul „Spune STOP – Traficului de ființe umane”. Evenimentul a avut scopul de a sensibiliza tinerii cu privire la acest fenomen grav și de a […] Post-ul La Colegiul „Mihai Eminescu” a avut loc o expoziție pentru combaterea traficului de ființe umane / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:30
După primul tur al alegerilor prezidențiale și referendumul constituțional, astăzi cam toți vorbesc despre rezultatele votării. Am încercat și noi, jurnaliștii Victor Cobăsneanu și Vadim Șterbate să comentăm ceea ce pe mulți i-a lăsat fără comentarii.  De ce la Soroca s-a votat la referendum aproape ca-n regiunea transnistreană a Republicii Moldova, care e situația în […] Post-ul Emisiunea „W”: Reflecții după referendum – cum s-a votat la Soroca, în republică și diasporă / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
Activități de informare și conștientizare a riscurilor cauzate de expunerea la plumb asupra sănătății omului, a mediului și modalități de prevenire a efectelor nefaste vor fi desfășurate în perioada 20-26 octombrie. Cu un anunț în acest sens a venit Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Evenimentul are ca scop de a promova eliminarea treptată a […] Post-ul ANSP informează oamenii privind riscurile asociate cu expunerea la plumb apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
Luxemburg și Chișinău, 21 octombrie 2024 – Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) oferă un credit de 15 milioane EUR în echivalentul MDL către Microinvest, pentru a spori accesul întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova, inclusiv producătorilor agricoli și fermierilor, la finanțarea în moneda locală. Inițiativa are scopul de a sprijini reziliența și creșterea […] Post-ul PUBLICITATE/ EFSE își consolidează parteneriatul cu Microinvest pentru a stimula creditarea în monedă locală a IMM-urilor din Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
Postul vamal Tudora și-a sistat temporar activitatea, din motivul unor lucrări de mentenanță la turnul de legătură. Poliția de Frontieră anunță că punctul de trecere comun „Palanca-Maiaki-Udobnoe” activează în regim normal, iar călătorii sunt îndemnați să opteze din timp pentru acest punct de trecere. Polițiștii de frontieră recomandă călătorilor să dea dovadă de înțelegere și […] Post-ul În atenția călătorilor: Postul vamal Tudora și-a sistat temporar activitatea apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
Recent, în sala de festivități a Liceului „Ion Creangă” a avut loc o activitate deosebită, organizată în parteneriat cu Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca, transformată într-o frumoasă tradiție sub numele Balul Toamnei Aurii. Evenimentul a adus zâmbete pe chipurile participanților și a scos în evidență originalitatea, creativitatea și ingeniozitatea tuturor celor implicați, a […] Post-ul Balul toamnei aurii: Liceul „Ion Creangă” și Colegiul „Nicolae Botgros” în parteneriat artistic / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Sănătate  Prezentare generală: În perioada 20-26 octombrie, în Republica Moldova se va desfășura cea dea 12-a ediție a Săptămânii Internaționale de Prevenire a Intoxicațiilor cu Plumb cu scopul de a promova eliminarea treptată a vopselei cu plumb la nivel mondial prin stabilirea unor măsuri obligatorii din punct de vedere juridic corespunzătoare pentru a opri fabricarea, […] Post-ul Suport informativ pentru organizarea Săptămânii Internaționale de prevenire a intoxicațiilor cu plumb apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
Zgârieturile de pe portierele mașinii sunt o neplăcere frecventă, adesea provocată de contactul cu ramuri, uși sau alte vehicule. Chiar dacă pare o problemă minoră, aceste imperfecțiuni pot afecta aspectul general al mașinii, lăsând o impresie negativă. Însă, din fericire, există metode eficiente și economice pentru a le remedia. Una dintre cele mai ingenioase soluții […] Post-ul Repararea zgârieturilor de pe portiera mașinii: o soluție la îndemână din bucătărie apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 21.10.2024-27.10.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Drochia, Macareuca, Nicoreni și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 21.10.2024-27.10.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Florești, Cubolta, Varvareuca și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 21.10.2024-27.10.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Soroca, Cureșnița Veche, Inundeni și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
Ziua Internațională de luptă împotriva Traficului de Ființe Umane este marcată pe 18 octombrie, cu scopul de a crește nivelul de conștientizare a populației asupra acestei forme de crimă organizată. Această zi are rolul de a influența în mod pozitiv deciziile și acțiunile autorităților locale și celorlalte instituții publice de a stimula comunicarea și interacțiunea […] Post-ul Tinerii din Drochia sunt instruiți pentru a combate traficul de ființe umane apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
05:10
Horoscopul promite o claritate extraordinară în gândire și un zbor creativ al minții. Folosiți acest lucru pentru a inventa ceva incredibil, pentru a elabora un plan de afaceri strălucit, pentru a vă ocupa de designul apartamentului sau pentru a scrie o declarație de dragoste pasională. Orice activitate mentală și creativă va veni surprinzător de ușor, […] Post-ul Horoscopul zilei de luni, 21 octombrie 2024: Scorpionii vor demonstra o formă excelentă de luptă, iar Gemenii trebuie să evite certurile apare prima dată în Observatorul de Nord.
02:00
La alegerile prezidențiale, după numărarea a 100% din buletinele de vot în raionul Drocha, s-a constatat, conform datelor preliminare, că: Alexandr Stoianoglo a obținut 9.362 voturi (31,29%) Renato Usatîi a primit 8056 voturi (26,92%) În total, în raionul Drochia au participat la vot 29.922 de cetățeni. Post-ul Alegeri prezidențiale în raionul Drochia: Alexandr Stoianoglo – 31,29%, Renato Usatîi – 26,92% apare prima dată în Observatorul de Nord.
01:50
În cadrul Referendumului constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, după centralizarea tuturor proceselor-verbale din secțiile de votare, rezultatele sunt următoarele: 32.72% (9275) dintre alegători au votat PENTRU aderarea la Uniunea Europeană. 67.28% (19073) dintre alegători au votat ÎMPOTRIVĂ. Astfel, majoritatea votanților din Raionul Drochia  s-au exprimat împotriva aderării la Uniunea Europeană. Post-ul Rezultatele votului în raionul Drochia la Referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană: 32 % “DA”, 67 “NU” apare prima dată în Observatorul de Nord.
00:40
La Referendumul constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în raionul Soroca 38,70% din alegători au votat PENTRU, iar 61.30% CONTRA. Informația se regăsește pe site-ul CEC după prelucrarea tuturor proceselor verbale de la secțiile de votare. În total în raionul Soroca au participat la Referendum 32621 persoane, cu1506 mai puțin decât la alegerile […] Post-ul Așa s-a votat la Soroca în cadrul Referendumului – 61.30% “NU” și 38.70% “DA” integrării în UE apare prima dată în Observatorul de Nord.
00:40
La alegerile prezidențiale, după numărarea a 100% din buletinele de vot în raionul Florești, s-a constatat, conform datelor preliminare, că: Alexandr Stoianoglo a obținut 9.711 voturi (31,74%) Maia Sandu a primit 8518 voturi (27,84%) În total, în raionul Florești au participat la vot 30.597 de cetățeni.   Post-ul Alexandr Stoianoglo învinge la Florești: Mai multe voturi decât Maia Sandu apare prima dată în Observatorul de Nord.
00:20
În cadrul Referendumului constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, după centralizarea tuturor proceselor-verbale din secțiile de votare, rezultatele sunt următoarele: 37,60 % dintre alegători au votat PENTRU aderarea la Uniunea Europeană. 62,40 % dintre alegători au votat ÎMPOTRIVĂ. Astfel, majoritatea votanților din Raionul Florești s-au exprimat împotriva aderării la Uniunea Europeană. Post-ul Rezultatele votului în raionul Florești la Referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană -37% DA, 62% NU apare prima dată în Observatorul de Nord.
00:20
La alegerile prezidențiale, după numărarea a 100% din buletinele de vot în raionul Soroca, s-a constatat, conform datelor preliminare, că oamenii au acordat 12911 voturi (37.83%) pentru Alexandr Stoianoglo și 10007 voturi (29.32%) pentru Maia Sandu. În total în raionul Soroca au votat 34127 de cetățeni. Următorii clasați sunt: USATÎI RENATO 15.69% (5355) TARLEV VASILE […] Post-ul În raionul Soroca Alexandr Stoianoglo a primit cu 2904 mai multe voturi decât Maia Sandu apare prima dată în Observatorul de Nord.
20 octombrie 2024
22:50
După numărarea a 63.51% din procesele verbale de la referendumul pentru modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, scorul prealabil este de 36.84% (5662 persoane) pentru DA și 63.16% (9707) cu NU. Deocamdată au fost prelucrate 47 din 74 de procese verbale. Post-ul Rezultate preliminare: Soroca spune NU Uniunii Europene?! apare prima dată în Observatorul de Nord.
21:40
La ora 21:00, conform datelor oferite de Comisia Electorală Centrală, în raionul Soroca prezența la vot a fost de 34.677 alegători, ceea ce reprezintă 46,15% din totalul cetățenilor înscriși pe liste. O participare mai bună a fost înregistrată  în raionul Drochia, unde au votat 30226 (46.19 % ). În raionul  Florești, au votat 30985 cetățeni, […] Post-ul Prezența la vot în raioanele Soroca, Drochia și Florești apare prima dată în Observatorul de Nord.
21:20
Prezența la scrutinul de astăzi în raionul Soroca a fost de 34677 persoane, adică 46,15% din listele alegătorilor. Tinerii și de această dată au fost mai pasivi. Pe categoriile de vârstă, votanții sunt împărțiți astfel: 18-25 ani (5.75%) 1995 cetățeni, 26-35 ani (10.98%) 3807 persoane, 36-45 ani (15.52%) 5383 alegători, 46-55 ani (17.59%) 6100 soroceni, […] Post-ul Stop vot: în raionul Soroca au votat mai mulți vârstnici decât tineri apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:30
La ora 19:00 în raioanele Drochia, Florești și Soroca, prezența la vot este mai mică de cât media pe Republica Moldova – de 49%. Raionul Drochia este cel mai activ, atingând 44,90%, raionul Florești 44.82% și raionul Soroca – 44,77%. Amintim că au rămas mai puțin de două ore până la închiderea secțiilor de votare. Post-ul Soroca, Drochia și Florești se apropie de 45% cu prezența la vot apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:20
Berbec (21 martie – 19 aprilie) Berbecii vor fi plini de energie și entuziasm pentru a-și pune în practică ideile. La începutul săptămânii, pot apărea oferte neașteptate, care vor necesita decizii rapide. Atenție la impulsivitate pentru a evita greșelile. La mijlocul săptămânii, evaluați progresul și faceți ajustări. În weekend, acordați atenție celor dragi, deoarece sprijinul […] Post-ul Horoscop pentru toate semnele zodiacale: săptămâna 21–27 octombrie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
Soroceanul nostru, Cătălin Mușcinschi, este un exemplu pentru toți cei care, deși se află departe de casă, aleg să-și exercite dreptul de vot. În prezent Cătălin își face studiile la United World Colleges din Armenia, unde nu există secții de vot pentru alegerile din Republica Moldova. Cea mai apropiată secție de vot se afla la […] Post-ul Cătălin Mușcinschi, soroceanul care a parcurs 2.000 km pentru a vota: „Fiecare vot contează!” apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
A început sezonul întrebărilor „Ce faci de Revelion sau de Crăciun?” care sunt pe buzele tuturor, iar infractorii ciberneticii profită de asta. Fraudele cu vacanțe cumpărate online cresc în această perioadă, iar metodele folosite sunt din ce în ce mai bine puse la punct. Victimele își oferă rapid datele personale, iar până când rămân fără […] Post-ul A început sezonul fraudelor cu oferte prea ieftine de vacanțe pentru Crăciun și Revelion apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Comisia Electorală Centrală arată online prezența la vot a cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv pe raioane. Astfel până la 11:30, în raionul Soroca au votat 11552 persoane, adică 15.55% din populația care poate vota.  Dintre aceștia din categoria de vârstă 18-25 ani, au votat 3.32% (377 de persoane), 26-35 ani – 7.41% (841 cetățeni), 36-45 ani […] Post-ul În raionul Soroca au votat până acum 10% din tineri și 61% persoane cu vârsta de peste 56 de ani apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Deși zahărul vanilat este cunoscut pentru utilizarea sa în prăjituri și deserturi, acest ingredient aromat are mult mai multe întrebuințări decât ai putea crede. În grădină, în special toamna, când pregătești terenul pentru iarnă și sezonul următor, zahărul vanilat poate fi un aliat surprinzător. Iată opt moduri prin care poți folosi zahărul vanilat în grădină […] Post-ul Zahărul vanilat nu este doar pentru prăjituri. 8 moduri în care îl poți folosi toamna în grădină apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
În prima parte a zilei în raioanele Drochia, Florești și Soroca, prezența la vot este cam ca cea medie pe Republica Moldova – peste 7%. Raionul Florești este cel mai activ, atingând 7,77%, raionul Soroca 7.62%, raionul Drochia – 7,14%. Post-ul Iată prezența la vot în raioanele Soroca, Drochia și Florești în primele ore ale votării apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
 Ceea ce trebuie să se întâmple, odată și odată, s-a produs – echipa de fotbal EFA, din satul Visoca, după un start extraordinar de sezon, a suferit prima înfrângere. Jucând în deplasare, la Ocnița, visocenii au pierdut, în confruntarea cu feroviarii din localitate. La cele două goluri marcate de Locomotiva, EFA a răspuns doar cu […] Post-ul EFA suferă prima înfrângere și „cade” pe locul secund apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:10
Berbec (21 martie – 19 aprilie) Berbecii vor avea șansa să-și manifeste calitățile de lider. Puteți începe proiecte noi sau prelua inițiativa într-o echipă. Totuși, fiți atenți la sentimentele celor din jur – încrederea excesivă poate provoca nemulțumiri. Acordați atenție sănătății: puțină activitate fizică, cum ar fi o plimbare în aer liber, vă va prinde […] Post-ul Horoscopul zilei de duminică, 20 octombrie 2024: Ziua aduce vești neașteptate pentru Gemeni și momente unice pentru Lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:00
Alegerile nu sunt doar despre statistici, procente și politică, ci ascund în spatele cortinei cifrelor și unele aspecte fascinante. De la obiceiuri neobișnuite de vot, la legi surprinzătoare și recorduri bizare, istoria alegerilor este plină de curiozități care pot să ne surprindă sau să ne amuze.   Astăzi, când în Republica Moldova au loc Alegeri […] Post-ul Curiozități electorale adunate din Soroca până-n Washington apare prima dată în Observatorul de Nord.
19 octombrie 2024
19:30
Astăzi vă povestim istoria tragică și fascinantă a frumoasei Ruxandra, fiica domnitorului Vasile Lupu, una dintre cele mai enigmatice și nefericite figuri din istoria Moldovei. O femeie vestită pentru frumusețea ei, dar și pentru destinul său zbuciumat, întrețesut cu războaie, intrigi politice, suferințe personale și, în cele din urmă, o moarte cumplită și violentă. Ruxandra […] Post-ul Destinul tragic al domniței Ruxandra : Fiica domnitorului Vasile Lupu, decapitată în cetatea Neamțului apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.