Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroport, anulată din nou

Vocea Basarabiei, 21 octombrie 2024 18:30

Aeroportul Internațional Chișinău anunță că licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroport a fost anulată din nou. Asta pentru că la ea s-a înscris un singur candidat. „Aeroportul Internațional Chișinău anunță că la 19 octombrie curent, s-a încheiat etapa de depunere a cererilor de participare la licitația cu strigare în vederea selectării unui locatar […] Articolul Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroport, anulată din nou apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 12 ore
20:00
Poliția anunță că în baza încheierii instanței de judecată, a inițiat procedurile de ridicare a informațiilor actualizate până la ziua de astăzi, inclusiv cea de după 3 octombrie, cu privire la toți utilizatorii din Republica Moldova conectați cu sistemul PSB, care au primit mijloace bănești din partea grupului criminal ȘOR. Potrivit oamenilor legii, transferurile erau […] Articolul Poliția a stabilit identitatea persoanelor care au primit bani din Federația Rusă pentru a vota „NU” la referendum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Cei trei lideri raionali reținuți ieri pentru finanțare ilegală și corupere electorală rămân în arest preventiv. O decizie în acest sens a fost pronunțată astăzi, de magistrații de la Curtea de Apel Chișinău. Reamintim că la data de 11 octombrie aceștia au fost plasați în arest pentru 30 de zile.  Inspectorii de investigație și procurorii anticorupție au […] Articolul Cei trei lideri raionali, reținuți pentru finanțare ilegală și corupere electorală, rămân în arest apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 22 octombrie. Invitat: Adrian Dupu, secretar de stat, DRRM apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Posibilitatea de a începe negocieri de pace cu Rusia „va depinde” de rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA, programate pentru 5 noiembrie, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care crede că atât Donald Trump, cât şi Kamala Harris vor fi capabili să facă „ceva” în legătură cu războiul din Ucraina până în ianuarie, când îşi vor prelua […] Articolul Zelenski anunță că eventualele negocieri de pace cu Rusia depind de alegerile din SUA apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: Votul din țară, cât și cel din diaspora, a demonstrat că sintagma „fiecare vot contează” nu este doar o expresie goală. Declarația a fost făcută de actualul președinte Maia Sandu. „Rezultatul referendumului va determina Uniunea Europeană să accelereze procesul de aderare a Republicii Moldova”. Declarația a fost făcută de europarlamentarul român, […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Fiecare a cincea petiție la Comisia Națională a Pieței Financiare este legată de fraude bancare. CNPF anunță o creștere accentuată a numărului de petiții privind fraudele bancare și lansează un șir de recomandări cetățenilor, transmite IPN. Potrivit CNPF, cetățenii sunt apelați de persoane necunoscute care se prezintă reprezentanți ai băncii unde dețin cont și informează […] Articolul Frauda bancară, în fiecare a cincea petiție la CNPF apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Populația Ucrainei a scăzut cu 10 milioane de persoane de la începutul războiului, scrie Ukrainska Pravda care preia un raport al ONU. Potrivit ONU, populația Ucrainei s-a prăbușit cu 10 milioane de persoane, sau cu aproximativ 25%, de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei. Acest lucru a fost cauzat de plecarea cetățenilor în […] Articolul Populația Ucrainei a scăzut cu 25% de la începutul războiului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
Consiliul de Presă din Republica Moldova a venit cu o reacție, după ce s-a aflat că jurnalistul Gheorghe Gonța va modera dezbaterea dintre candidații la președinție Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo.  Într-o declarație remisă presei, Consiliul de Presă din Republica Moldova califică că „această decizie drept o lipsă de respect față de public, o legitimare […] Articolul Dezbaterile Sandu vs. Stoianoglo: Consiliul de presă condamnă alegerea lui Gheorghe Gonța în calitate de moderator apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Până la finele lunii octombrie 2024, patru experți din cadrul Ministerului Energiei din România, vor acorda asistență tehnică Ministerului Energiei al Republicii Moldova în domeniul afacerilor europene, pentru avansarea rapidă a procesului de negociere și aderare la UE. Potrivit unui comunicat remis presei, experții sunt specializați în pregătirea și gestionarea programelor și proiectelor de investiții […] Articolul Aderarea la UE: Experți din România au venit la Chișinău pentru a oferi asistență tehnică Ministerului Energiei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Naționala de Judo a Moldovei a făcut senzație la Campionatul Balcanic de Judo Under 23 din Kosovo. Din lotul compus din 14 sportiv, 13 au urcat pe podium! Mai mult, selecționata țării noastre a câștigat trofeul de aur a Campionatului Balcanic, la concursul pe echipe mixt (feminin & masculin) Omniapres.md Federația de Judo anunță cu mândrie […] Articolul Judocanii moldoveni au obținut medalii la Campionatul Balcanic din Kosovo apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
Producătorii mici agricoli din Cimișlia și localitățile adiacente se vor putea folosi, începând de anul viitor, de serviciile unei secții de procesare a fructelor și legumelor. Aceasta a fost inaugurată recent în colaborare cu primăria orașului Rynsk din Polonia. O secție de procesare a legumelor și fructelor în Cimișlia va deschide noi oportunități de valorificare […] Articolul Cimișlia: A fost inaugurată prima secție de procesare a fructelor și legumelor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi, 22 octombrie, Cod Galben de înghețuri pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Potrivit meteorologilor, pe data de 23 octombrie, în orele nocturne și ale dimineții izolat se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-4°C și în aer -1°C. „Condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate […] Articolul Atenție: Cod Galben de înghețuri pe întreg teritoriul R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Poliția anunță că continuă documentarea cazurilor de corupere a alegătorilor în campania electorală. Astfel, potrivit oamenilor legii, în prezent peste 400 de persoane sunt documentate pentru primirea mijloacelor bănești în schimbul voturilor, riscând amenzi administrative de până la 37.500 de lei. „Majoritatea celor vizați colaborează cu ancheta și oferă informații care pot servi drept probatoriu”, […] Articolul Au primit bani pentru a vota! Peste 400 de persoane, documentate de polițiști apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Rusia pentru legea sa privind agenţii străini adoptată în 2012, apreciind că este „arbitrară” şi creează un „climat de neîncredere”. Instanţa a fost sesizată de 107 ONG-uri, media şi membri ai societăţii civile din Rusia. Pentru CEDO, „legislaţia în prezent în vigoare este una care stigmatizează, […] Articolul Rusia, condamnată de CEDO pentru legea privind agenții stăini apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, spune că nu cunoaște alt exemplu de tentativă atât de deschisă și obraznică de a corupe un scrutin electoral. Într-un interviu pentru BBC, șefa PA a vorbit despre schemele operate în Republica Moldova și tentativa de blocare a succesului referendumului, transmite IPN. În colaborare cu poliția, procurorii au descoperit o […] Articolul Veronica Dragalin pentru BBC: Nu cunosc alt exemplu de tentativă atât de obraznică de a corupe alegerile apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Compania aeriană Transavia France va începe să opereze zboruri directe din Aeroportul Internațional Chișinău în premieră, începând cu vara anului viitor. Potrivit reprezentanților aeroportului, primele zboruri către Paris Orly vor debuta pe 7 iulie 2025. Transavia va oferi zboruri de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri, facilitând astfel conexiunile dintre Chișinău […] Articolul Premieră: O companie aeriană va opera zboruri pe o cursă nouă, din Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Alegerile din Moldova şi Georgia se transformă într-o verificare a realităţii pentru Uniunea Europeană, care se află din ce în ce mai mult pe picior greşit în lupta sa pentru influenţă cu preşedintele rus Vladimir Putin, scrie POLITICO. De ani de zile, UE este încrezătoare că agenda sa liberală şi democratică va îndepărta în cele […] Articolul Politico: Alegerile din Moldova şi Georgia, un semnal de alarmă pentru UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
16:00
Parlamentul European a votat marţi în favoarea acordării unui împrumut de până la 35 de miliarde de euro Ucrainei, care va fi finanţat din profiturile generate de activele ruseşti îngheţate în Europa, relatează AFP. Textul a fost adoptat cu 518 voturi pentru, 56 împotrivă şi 61 de abţineri. „Rusia trebuie să plătească pentru distrugerea Ucrainei”, […] Articolul Ucraina: Parlamentul European aprobă un împrumut de miliarde de euro apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Un vot de ”DA” la referendumul privind integrarea în UE ar însemna, de fapt, permiterea vânzării terenurilor către străini, legalizarea căsătoriilor LGBT, aducerea migranților arabi, transformarea R. Moldova în groapa de gunoi a Europei și construirea pe teritoriul nostru a unei baze NATO. Cu aceste mesaje au fost bombardați cetățenii R. Moldova în zilele premergătoare […] Articolul Cum a transformat Șor o fabrică de haine într-un call-center care distribuia falsuri despre referendum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Organizația Națiunilor Unite în Moldova a anunțat lansarea campaniei de conștientizare „Susținem incluziunea persoanelor cu dizabilități – nimeni nu trebuie lăsat în urmă”, având ca scop promovarea participării semnificative a persoanelor cu dizabilități în procesele de decizie la toate nivelurile. Campania abordează barierele majore cu care se confruntă aceste persoane în viața publică și socială. […] Articolul ONU Moldova lansează campania „Susținem incluziunea persoanelor cu dizabilități – nimeni nu trebuie lăsat în urmă” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Începând cu data de 22 octombrie 2024, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Agenția Națională a Arhivelor, organizează expoziția tematică „Scriitorii reîntregirii neamului românesc”. Această expoziție omagiază contribuțiile literare ale unor figuri emblematice: Aurelian Silvestru, Leonida Lari și Dumitru Matcovschi, marcând astfel 75 de ani de la nașterea primilor doi și 85 de […] Articolul Biblioteca Națională a R. Moldova organizează o nouă expoziție tematică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Primăria Chișinău a prezentat datele actualizate referitoare la situația beneficiarilor de protecție temporară în municipiu și la nivel național. Conform viceprimarului Angela Cutasevici, în Chișinău sunt înregistrați un total de 35.713 beneficiari, dintre care 16.240 sunt femei și 19.473 bărbați. Structura pe grupe de vârstă este următoarea: În intervalul 15-21 octombrie 2024, numărul total al […] Articolul Mii de persoane au cerut protecție temporară în Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Un angajat al Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) a participat, între 7 și 18 octombrie 2024, la cursul internațional „Combaterea terorismului și a subversiunii”, desfășurat în Caserta, Italia. Instruirea a acoperit teme importante, precum tipurile de terorism, strategiile de contraterorism, procesul de radicalizare și recrutare, cyberterorismul, legislația și respectarea drepturilor omului, precum și cooperarea internațională. […] Articolul Un angajat al IGC, instruit în Italia pentru combaterea terorismului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Ofițerii INI și procurorii pentru cauze speciale anunță reținerea a patru persoane, printre care și un minor, după o captură de droguri de peste 2,2 milioane de lei în Chișinău. Cei patru suspecți originari din municipiile Chișinău și Bălți, cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani, activau prin intermediul aplicației Telegram la mai multe magazine […] Articolul Droguri de peste 2,2 milioane de lei, ridicate în Capitală. Polițiștii au reținut patru persoane apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Echipa Maiei Sandu propune ca dezbaterile cu contracandidatul său din turul doi al alegerilor prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, să aibă loc joi, cel târziu vineri. Reprezentanții candidatei PAS au sugerat ca loc de întâlnire studioul televiziunii naționale, însă echipa lui Stoianoglo preferă o platformă în afara televiziunilor, transmite IPN. „Noi am propus ziua de joi în […] Articolul Echipa Maiei Sandu propune dezbateri cu Al. Stoianoglo în această săptămână. Întâlnirea, convenită pe o platformă neutră apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Republica Moldova a exportat aproximativ 56.000 de tone de rapiță către Uniunea Europeană până pe 6 octombrie 2024, ocupând locul trei în topul furnizorilor. Cu toate acestea, acest volum este de peste două ori mai mic decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. Analizele sugerează că o parte semnificativă din rapița exportată ar […] Articolul Republica Moldova a ajuns al treilea exportator de rapiță pe piața Uniunii Europene apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Cetățenii R. Moldova au ales să fie de partea democrației și au înțeles că nu există o altă cale de dezvoltare decât Uniunea Europeană. Este mesajul transmis de secretarul de stat al Departamentul pentru Relația cu R. Moldova, Adrian Dupu, în contextul referendumulul pro-UE de duminică, care susține că rezultatul plebiscitului trebuie să fie un […] Articolul Adrian Dupu, mesaj după referendum: Felicitări, R. Moldova, pentru că ai ales Europa! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
În data de 24 octombrie 2024, la ora 13:00, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va inaugura expoziția de fotografie „Generații de muzeografi-fotografi în serviciul societății. Omagiu Muzeului la 135 de ani”. Evenimentul face parte dintr-o serie de manifestări dedicate împlinirii a 135 de ani de activitate a instituției, cel mai vechi muzeu public din […] Articolul Expoziție inedită: Omagiu Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, la 135 de ani apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Coaliția pentru Alegeri Libere și Corecte își exprimă îngrijorarea cu privire la amploarea ingerinței externe în procesul electoral, evidențiată ca urmare a scrutinului prezidențial și a referendumului constituțional din 20 octombrie din Republica Moldova. Potrivit Coaliției, rezultatele alegerilor demonstrează un nivel alarmant al influenței surselor externe, care subminează integritatea procesului electoral, transmite IPN. Un indicator […] Articolul Coaliția pentru Alegeri Libere: Rezultatele alegerilor arată un nivel alarmant al influenței surselor externe apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri la carburanți pentru mâine, 26 iulie. Astfel, un litru de benzină va costa cu 7 bani mai puțin decât astăzi, iar prețul motorinei va scădea cu 11 bănuți. Astfel, un litru de benzină va costa 23,35 lei, iar unul de motorină – 19,58 lei. Articolul Prețurile la carburanți scad: Cât vor costa benzina și motorina, mâine apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
O nerezidentă în vârstă de 40 de ani a fost deconspirată la postul vamal Palanca în timp ce încerca să treacă frontiera cu preparate injectabile nedeclarate. Cazul a fost documentat de funcționarii vămii după ce au supus controlului un mijloc de transport ce se deplasa din Odessa. În urma unui control fizic detaliat, au fost […] Articolul Captură la vama Palanca: Femeie prinsă cu preparate injectabile nedeclarate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Banca Națională a Moldovei a anunțat băncile licențiate care vor fi cuantumurile, tranșele, termenele limită şi forma de plată a contribuțiilor acestora la fondul de rezoluție bancară, ce urmează să fie plătite pe parcursul anului 2025. Astfel, cuantumul contribuțiilor pe anul 2025 pentru întregul sistem bancar a fost calculat în mărime de 193,5 milioane de […] Articolul Băncile vor contribui, în 2025, cu 193,5 milioane de lei la fondul de rezoluție apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
Republica Moldova se pregătește să treacă, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, spre duminică, 27 octombrie, la ora de iarnă. Acele ceasornicului vor fi date în urmă cu o oră, astfel că ora 4:00 devine ora 3:00, iar ultima zi de duminică din luna octombrie va fi cea mai lungă din acest an, având 25 […] Articolul Când trecem la ora de iarnă și cum ne afectează apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) informează, că de la începutul anului 2024, cu suportul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă au fost plasate în câmpul muncii 13025 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 5860 șomeri (45,0%). Din cele 13025 de persoane plasate în câmpul muncii sunt: 52,9% femei (6896); 17,0% persoane cu vârsta […] Articolul Record de angajări: Mii de persoane plasate în câmpul muncii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
O femeie de 44 de ani și un băiat de 9 ani au murit, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de soba din locuință. Tragedia a avut loc în satul Japca, raionul Florești. Corpurile neînsuflețite au fost găsite de pompieri, care au fost alertați de localnici. Potrivit IGSU, femeia și copilul s-ar […] Articolul Tragedie la Florești. O femeie și un copil au murit intoxicați cu monoxid de carbon emanat de o sobă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Clădirea Oficiului Medicilor de Familie Micleușeni din subordinea Centrului de Sănătate Strășeni a fost eficientizată energetic în cadrul unui proiect investițional finanțat din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Proiectul a constat în izolarea termică a edificiului, schimbarea geamurilor și a ușilor, […] Articolul Oficiul Medicilor de Familie Micleușeni a fost renovat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
În prezent, în România activează peste 16 600 de societăți comerciale care au o parte sau toate acțiunile deținute de companii sau persoane originare din R. Moldova. Cifra de afaceri generată de aceste firme, în 2023, a fost de 2,85 de miliarde de euro, în creștere cu 3 la sută. Profitul obținut de aceste companii […] Articolul Companiile din România, deținute de oameni de afaceri din R. Moldova, au generat, anul trecut, o cifră de afaceri de 2,85 de miliarde de euro apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Paul Di’Anno, liderul trupei Iron Maiden în primii ani ai formației, a murit la vârsta de 66 de ani, potrivit The Guardian. Casa sa de discuri Conquest Music a confirmat că Paul Di’Anno a murit acasă, în Salisbury. Reprezentanții au declarat că solistul nu a renunțat să își urmeze pasiunea nici măcar atunci când soarta […] Articolul Doliu în lumea rock-ului! A murit Paul Di’Anno, fostul lider al trupei Iron Maiden apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:10
În perioada ianuarie-septembrie 2024, încasările la impozitul pe venit din salariu constituie 5,9 miliarde lei, fiind înregistrată o creștere cu 21,9% comparativ cu perioada similară a anului precedent. De asemenea, încasările la bugetul asigurărilor sociale de stat obligatorii au crescut cu 16,9 % și constituie 18,6 miliarde lei, situație similară și în cazul încasărilor la […] Articolul În perioada ianuarie-septembrie, încasările la impozitul pe venit din salariu au fost de 5,9 miliarde lei, în creștere cu 22% apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:10
Cel puţin trei persoane, între care un copil, au fost ucise în oraşul Sumî din nord-estul Ucrainei în atacuri cu drone ale armatei ruse din cursul nopţii de luni spre marţi, a anunţat marţi, 22 octombrie, administraţia militară a regiunii. „În cursul dimineţii, duşmanul a lovit un imobil rezidenţial cu mai multe etaje şi infrastructura […] Articolul Ucraina: Atac cu drone asupra oraşului Sumî soldat cu trei morţi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova, chiar dacă a „lucrat energic” în acest sens, a reacţionat luni un purtător de cuvânt al Casei Albe, potrivit France Presse şi Reuters, citate de Digi24.ro. Rezultatele alegerilor din Republica Moldova arată că democraţia din această ţară rămâne puternică în pofida încercării Rusiei de a o […] Articolul Mesajul Casei Albe pentru Chișinău: Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din R. Moldova, chiar dacă „a lucrat energic” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:10
Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant Josep Borrell au felicitat autoritățile RM pentru organizarea „cu succes” a alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional din 20 octombrie și au salutat rezultatele referendumului, în care poporul Republicii Moldova și-a exprimat dorința de a-și ancora viitorul în UE.   Uniunea Europeană se angajează să sprijinie în continuare dezvoltarea democratică, […] Articolul Șeful diplomației europene și Comisia Europeană a transmis un mesaj de aprecieri privind alegerile din R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:50
Ministerul de Externe din România reamintește că, încă din perioada premergătoare alegerilor prezidențiale și a referendumului pro-UE, este profund preocupat de ingerințele masive și sistematice orchestrate de actori rău intenționați din Federația Rusă. Diplomația de la București denunță „o anvergură, complexitate și toxicitate fără precedent” ce a avut ca scop compromiterea integrității alegerilor, subminarea democrației, propagarea de teorii […] Articolul Diplomația de la București denunță „ingerințe fără precedent” ale Rusiei în alegerile din 20 octombrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
20:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat prezidențial și se va confrunta în turul doi de scrutin cu Alexandr Stoianoglo, a adresat un apel cetățenilor, subliniind importanța susținerii cursului proeuropean al țării. La un briefing de presă, Sandu a mulțumit celor care au votat DA la referendum, afirmând că „acest vot […] Articolul Maia Sandu, apel către alegători: Cu toții trăim în Moldova și avem responsabilitatea să păstrăm ce avem apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Comisia Electorală Centrală (CEC) a publicat rezultatele finale ale referendumului republican privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, după ce au fost procesate 100% din procesele verbale. Potrivit datelor prezentate de CEC, președintele va fi ales din turul II. Cele mai multe voturi le-a acumulat candidata PAS, Maia Sandu – 42,45%, ea fiind urmată de […] Articolul Toate procesele-verbale, procesate: Mai puțin de 1% diferența între votul DA și NU la referendum. Sandu și Stoianoglo vor duela în turul II apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 21 octombrie. Invitat: Alexandru Bujorean, președinte LOC apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Nouă reuniune în formatul Ramstein Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a anunţat luni, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev, un nou pachet de ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari, care cuprinde muniţie, echipamente militare şi armament. „Astăzi l-am primit la Kiev pe secretarul american al […] Articolul SUA oferă un nou ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: Votul din țară, cât și cel din diaspora, a demonstrat că sintagma „fiecare vot contează” nu este doar o expresie goală. Declarația a fost făcută de actualul președinte Maia Sandu. „Rezultatul referendumului va determina Uniunea Europeană să accelereze procesul de aderare a Republicii Moldova”. Declarația a fost făcută de europarlamentarul român, […] Articolul VIDEO / Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Aeroportul Internațional Chișinău anunță că licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroport a fost anulată din nou. Asta pentru că la ea s-a înscris un singur candidat. „Aeroportul Internațional Chișinău anunță că la 19 octombrie curent, s-a încheiat etapa de depunere a cererilor de participare la licitația cu strigare în vederea selectării unui locatar […] Articolul Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroport, anulată din nou apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Un caz de corupere a votului organizat în regiunea transnistreană s-a petrecut chiar sub ochii jurnaliştilor BBC, alimentând acuzaţiile de fraudă în timpul referendumului şi alegerilor prezidenţiale din Moldova despre care a vorbit şi preşedinta Maia Sandu. După ce a votat, o femeie a fost surprinsă întrebând observatorii electorali unde îşi poate primi banii, confirmând […] Articolul Caz de corupere a votului în regiunea transnistreană, observat de un jurnalist BBC apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.