Ian Lisnevschi: ‘Neînțelegerile post-referendum amenință stabilitatea socială’

Subiectul Zilei, 21 octombrie 2024 15:00

Politologul Ian Lisnevschi a avertizat că organizarea referendumului și a alegerilor prezidențiale în aceeași zi a fost o decizie greșită, având în vedere ratingul scăzut al președintei Maia Sandu. Acesta a reamintit despre postarea de pe rețelele sociale din 14 februarie 2024, în care explica riscurile asociate cu această strategie. „Din cauza ratingului negativ al […] Articolul Ian Lisnevschi: ‘Neînțelegerile post-referendum amenință stabilitatea socială’ apare prima dată în Subiectul Zilei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Subiectul Zilei

Acum 12 ore
18:00
Vladimir Putin va încerca să-și convingă partenerii din BRICS, la summitul care începe astăzi în oraşul Kazan, să construiască un nou sistem global de plăți financiare pentru a ataca dominația dolarului, relatează publicaţia britanică The Economist într-un articol intitulat „Planul lui Putin de a învinge dolarul”. Vladimir Putin va profita din plin de summitul BRICS […] Articolul Rusia își pune în aplicare planul de a crea ‘BRICS-Bridge’ pentru plăți internaționale fără dolar apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:10
Un bărbat moldovean de 40 de ani a tăinuit un lot comercial de genți și portmonee, însă vameșii din punctul de trecere a frontierei Leușeni le-au depistat. Potrivit Serviciului Vamal, pe caz este documentat un conațional în vârstă de 40 de ani, care s-a prezentat pentru control în postul vamal Leușeni, deplasându-se din Italia, la […] Articolul Moldovean, prins la vama Leușeni cu genți și portmonee nedeclarate apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 24 ore
15:40
Un bărbat în vârstă de 36 de ani din Basarabeasca a fost găsit decedat într-o cisternă adâncă de circa patru metri. Totul s-a întâmplat ieri, 21 octombrie, în jurul orei 09:46, pe strada Raketnaia din orașul Basarabeasca. Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a comunicat că la fața […] Articolul Tragedie la Basarabeasca: Bărbat, găsit decedat într-o cisternă de patru metri adâncime apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Ofițerii Direcției investigații „Centru” și cei ai Direcției urmărire penală a INI, în comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea a patru persoane, printre care și un minor, după o captură de droguri de peste 2.200.000 de lei, în municipiul Chișinău. Potrivit oamenilor legii, cei patru suspecți originari din municipiile Chișinău și Bălți, cu vârste cuprinse […] Articolul Droguri în valoare de 2,2 milioane lei, descoperite în Chișinău: Trei suspecți, arestați preventiv apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Meteorologii au emis cod galben de îngheț. Avertizarea este valabilă pentru ziua de miercuri, 23 octombrie. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în orele nocturne și ale dimineții, temperaturile vor scădea până la -4 grade Celsius. „În orele nocturne și ale dimineții, se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1…-4°C și izolat în […] Articolul Avertizare de cod galben de îngheț apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:20
Administratorul unei societăți cu capital de stat din Târgu Jiu, județul Gorj, este acuzat că și-a însușit mai mult de jumătate de milion de lei din firmă, cu ajutorul casierelor și a contabilei. Pe numele celor patru persoane au fost emise mandate de aducere. Poliţiștii din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii […] Articolul Administrator, acuzat de delapidare în valoare de 565.350 lei apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:30
Atacurile dronelor ucrainene din timpul nopţii au provocat o explozie şi un incendiu la o uzină de etanol şi au avariat alte două întreprinderi producătoare de alcool din Rusia, au declarat marţi oficiali ruşi. O explozie a zguduit uzina biochimică Biohim din regiunea Tambov din Rusia, provocând un incendiu de scurtă durată, a declarat guvernatorul […] Articolul Atacurile cu drone ucrainene lovește uzina de etanol din Rusia apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Un bărbat a murit, după ce casa acestuia a fost cuprinsă de flăcări. Tragedia a avut loc ieri-dimineață, în jurul orei 06:10, în localitatea Popeștii de Jos, din raionul Drochia. Victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 47 de ani. Cadavrul carbonizat al acestuia a fost depistat de către pompieri, după ce […] Articolul Tragedie în Drochia: Un bărbat de 47 de ani a murit într-un incendiu devastator apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
După anunțarea rezultatelor preliminare au ieșit cu declarații publice și candidații care au obținut scoruri modeste. Unii dintre ei au spus că lupta politică abia începe, în perspectiva parlamentarelor de anul viitor, iar referendumul constituțional a divizat societatea. Fosta guvernatoare a Găgăuziei, Irina Vlah, care a candidat independent, crede că alegerile ar fi fost fraudate. […] Articolul Candidații cu scoruri modeste comentează rezultatele alegerilor și referendumului apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a descoperit o rețea de corupție condusă de șefa Centrului de Expertiză Medico-Socială din cadrul Consiliului Regional Nikolaev, responsabilă însărcinată cu evaluarea medicală a bărbaților supuşi procesului de mobilizare. În urma perchezițiilor, autoritățile au găsit peste 450.000 de dolari și o colecție de bijuterii, ascunse în mai multe locații. […] Articolul Caz de corupție în Ucraina: Șefa unui centru medical, acuzată de obținerea ilegală a bunurilor și veniturilor apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Deputații Alexandr Trubca și Viorel Barda, reprezentanți ai Parlamentului Republicii Moldova, participă la prima reuniune regională a președinților și membrilor comisiilor parlamentare pentru alimentație și agricultură din Europa și Asia Centrală. Evenimentul, convocat de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), se desfășoară la Tirana, Albania, între 22 și 23 octombrie. Evenimentul reunește […] Articolul Deputații moldoveni participă la reuniunea regională FAO în Albania apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:00
Toate decolările de astăzi din aeroportul Bruxelles Charleroi Sud au fost anulate, pentru 24 de ore, din cauza unei greve a personalului de securitate, au anunțat reprezentanții aeroportului. „Toate aterizările pe aeroportul din Charleroi vor fi menținute”, au adăugat reprezentanții aeroportului, cerându-le pasagerilor „să contacteze compania aeriană pentru a confirma zborul”. Aeroportul a transmis că […] Articolul A treia grevă în două luni: Aeroportul Bruxelles Charleroi, afectat de protestul angajaților de securitate apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
O alertă cu bombă la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) din centrul Capitalei. Toți studenții și profesorii au fost evacuați din clădire. Din imaginile expediate putem observa că studenții și profesorii au fost evacuați și stau în fața clădirii.  Deocamdată oamenii legii au spus că alerta a fost confirmată și că în prezent […] Articolul Alertă cu bombă la ASEM: Studenții și profesorii, evacuați din clădire apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
O tânără a murit după ce a căzut de o trotinetă electrică. Tragedia a avut loc săptămâna trecută în Chișinău. Astfel, potrivit surselor PulsMedia.MD, victima s-a dovedit a fi o tânără de 32 de ani. La sfârșitul lunii septembrie curent, mai exact în dimineața zilei de 27 septembrie, în jurul orei 07:20, aceasta se deplasa cu […] Articolul Chișinău: O tânără a murit după 10 zile în spital, în urma unui accident cu trotineta electrică apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:20
Licitația pentru locațiunea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost anulată din nou după ce la concurs a depus actele iarăși un singur participant. Potrivit etapelor de desfășurare a licitației, sâmbătă, 19 octombrie, s-a încheiat perioada de depunere a cererilor de participare la licitația cu strigare în vederea selectării unui locatar pentru spațiile […] Articolul Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău, anulată din nou apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:20
Mărfuri de larg consum nedeclarate au fost depistate de funcționarii postului vamal Leușeni într-un microbuz Mercedes, care se deplasa din Franța, transportând bagaje și transmisiuni neînsoțite. Bunurile au fost depistate în compartimentul marfar al microbuzului. Acestea au fost ridicate și sunt pasibile confiscării. Șoferul, un conațional de 31 de ani, riscă sa fie sancționat contravențional. […] Articolul Mărfuri nedeclarate, descoperite într-un microbuz care venea din Franța la postul vamal Leușeni apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:50
O femeie și copilul ei au murit, după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon. Cadavrele celor doi au fost găsit ieri-dimineață, 21 octombrie, în jurul orei 09:30, în localitatea Japca, din raionul Florești. Potrivit surselor pulsmedia.md, este vorba despre o femeie de 44 de ani și feciorul său, un copil de numai nouă anișori. Medicul-legist […] Articolul O femeie și fiul ei de 9 ani, găsiți fără suflare în locuința lor din Japca, raionul Florești apare prima dată în Subiectul Zilei.
Ieri
17:40
O criză globală a apei ar putea afecta jumătate din producția globală de alimente în următorii 25 de ani, avertizează un raport realizat de The European Correspondent. Comisia Globală pentru Economia Apei preconizează că cererea de apă va depăși oferta cu 40% până în 2030, și se datorează supraconsumului, creșterii populației, gestionării defectuoase a sistemelor […] Articolul Criza globală a apei amenință jumătate din recolta mondială apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:00
Candidatul independent pentru funcția de șef al statului, Tudor Ulianovschi, susține că rezultatul obținut de el și echipa sa este unul demn de respect. „Unii au fraudat alegerile, alții le-au cumpărat, dar noi le-am câștigat! Am obținut cele opt mii de voturi onest, după doar patru luni de muncă asiduă, fără să fi fost vreodată […] Articolul Tudor Ulianovschi: Am câștigat onest în fața fraudelor și intimidărilor apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:50
Circa trei hectare de pădure tânără a fost distrusă, urmare a păşunatului de bovine şi ovine, pe teritoriul Ocolului silvic Edineţ. Pe parcursul săptămânii trecute, inspectorii de mediu au documentat mai multe cazuri de ilegalităţi ecologice, ce urmează a fi anchetate de autorităţile competente. „Un caz a fost descoperit în urma unei razii comune cu […] Articolul Edineț: Trei hectare de pădure tânără distruse de pășunat ilegal apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Un bebeluș s-a născut în acest weekend în condiții de prespital. Medicii de urgență din Alexăndreni, Sângerei, au asistat nașterea. Cazul a avut loc pe data de 20 octombrie, în raionul Sângerei. Potrivit medicilor, în jurul orei 00:30, o gravidă în 38-39 de săptămâni, aflată la a doua naștere, a solicitat intervenția ambulanței pentru că […] Articolul O femeie din Sângerei a născut un băiețel sănătos în ambulanță, asistată de echipa de urgență apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:50
Polițiștii de frontieră și Procuratura Hîncești, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Ialoveni, au destructurat o rețea specializată în migrație ilegală. În urma acțiunilor de investigație, trei persoane au fost reținute: doi cetățeni moldoveni și o cetățeancă a Ucrainei, bănuiți de organizarea trecerii ilegale a mai multor cetățeni a hotarului RM. Potrivit anchetei, cei trei […] Articolul Rețea de migrație ilegală destructurată de autoritățile din Hîncești și Ialoveni apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Un grup de mega-donatori foarte puternici a jucat un rol crucial în transformarea cursei prezidențiale din SUA, prin sumele uriașe de bani pe care aceștia le-au donat candidaților lor preferați, scrie Axios. Cu toate că cei mai mulți miliardari îl susțin pe Donald Trump, Kamala Harris a atras mai multe donații și a stabilit un […] Articolul Miliardarii transformă cursa pentru Casa Albă: Donații record pentru candidați apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Politologul Ian Lisnevschi a avertizat că organizarea referendumului și a alegerilor prezidențiale în aceeași zi a fost o decizie greșită, având în vedere ratingul scăzut al președintei Maia Sandu. Acesta a reamintit despre postarea de pe rețelele sociale din 14 februarie 2024, în care explica riscurile asociate cu această strategie. „Din cauza ratingului negativ al […] Articolul Ian Lisnevschi: ‘Neînțelegerile post-referendum amenință stabilitatea socială’ apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:50
Peste 3.500 de abateri în trafic au fost depistate de polițiștii pe traseele naționale și cele locale. Din numărul total, 56 de șoferi au fost prinși în stare de ebrietate la volan. Cei mai mulți dintre conducători, 1.892 la număr, au depășit limita de viteză. Alți peste 650 de șoferi nu au respectat indicatoarele rutiere […] Articolul Peste 3.500 de abateri în trafic, depistate în weekend de polițiști apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:30
Politologul Ian Lisnevschi atrage atenția asupra riscurilor majore care încep să devină evidente în urma primului tur al alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional din Republica Moldova. Într-o declarație recentă, acesta a subliniat că deși este prea devreme pentru concluzii finale, anumite tendințe îngrijorătoare sunt deja clare. „Oamenii trec acum printr-un examen major al umanității — […] Articolul Ian Lisnevschi: Tensiunile sociale cresc în urma referendumului și alegerilor apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:10
Fostul prim-ministru, Vlad Filat, a efectuat o analiză tehnică a rezultatelor referendumului de ieri, 20 octombrie. Acesta menționează că un sprijin masiv a venit din diasporă, 77% dintre alegători votând „DA” la referendum. Vlad Filat a scris că rata totală de participare la referendum a fost de 44% din totalul estimat de 3,3 milioane de […] Articolul Vlad Filat analizează rezultatele referendumului: Diaspora sprijină masiv integrarea în UE apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Un cetățean străin a încercat să iasă din țară cu 48.000 de euro fără a-i declara, însă a fost depistat la vama Aeroportului Chişinău. Potrivit Serviciului Vamal, cazul a fost înregistrat de funcționarii postului vamal Aeroportul Internațional Chişinău în coordonare cu angajații IGPF, după ce au efectuat controlul de specialitate asupra bagajelor pasagerilor de la […] Articolul 48.000 de euro, descoperiți în bagajul unui nerezident pe Aeroportul Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Cea de-a doua sesiune de discuții dedicată reprezentanților autorităților publice locale (APL) din zona de centru a țării, a fost organizată la Ministerul Finanțelor vineri, 18 octombrie 2024. La întâlnire au participat primari, specialiști din Direcțiile Finanțe și Trezoreriile regionale, precum și reprezentanți ai instituțiilor subordonate Ministerului Finanțelor și a Ministerului Educației și Cercetării. Moderată […] Articolul Dialog constructiv între Ministerul Finanțelor și autoritățile publice locale apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Instrumente electrice tăinuite de controlul vamal au fost depistate de vameșii de la Sculeni în automobilul unui șofer moldovean de 51 de ani. Potrivit Serviciului Vamal, cazul a fost documentat de către funcționarii postului vamal Sculeni, ca urmare a verificării unui mijloc de transport de model Citroen, care se deplasa din Italia. Șoferul, un conațional […] Articolul Moldovean de 51 de ani, prins cu bunuri nedeclarate la Sculeni apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
O tânără în vârstă de 26 de ani, originară din Republica Moldova, a fost găsită fără suflare într-un apartament din Cadoneghe, provincia Padova din Italia, în noaptea de joi spre vineri, 18 octombrie 2024. Alături de tânără au fost descoperite doze de heroină, ceea ce sugerează o posibilă moarte prin supradoză. Tragedia s-a petrecut într-un […] Articolul Tragedie în Italia: O tânără moldoveancă, găsită moartă într-un apartament apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:00
Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se vor duela în turul II al alegerilor prezidențiale. Cel puțin așa arată datele cu numărul de voturi înregistrate după procesarea a 98,51% din procesele-verbale. Astfel, conform rezultatelor preliminare făcute publice de Comisia Electorală Centrală, pentru Maia Sandu au votat 640.881 de alegători sau echivalentul a 42,07% din numărul celor care au […] Articolul Alegeri prezidențiale: Turul II se va desfășura pe 3 noiembrie apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
Un tânăr de 30 de ani din Republica Moldova a fost reținut în Rusia pentru trafic de droguri. Cazul a avut loc zilele trecute în regiunea Saratov. Conform presei locale, în urma percheziției, asupra moldoveanului au fost depistate 500 de grame de mefedronă – un drog sintetic. Fiind audiat, acesta a recunoscut că, împreună cu […] Articolul Tânăr din Republica Moldova, reținut în Rusia pentru trafic de droguri apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
În perioada 14-20 octombrie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 668,7 milioane de lei, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 29,94 miliarde de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control la 107,7%. Totodată, în perioada 14-20 octombrie 2024, de […] Articolul Serviciul Vamal încasează peste 668,7 milioane de lei în ultima săptămână apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:40
Cel puțin 12 persoane au fost rănite duminică seara în lovituri ruse asupra Harkovului, care au provocat întreruperi de curent în acest mare oraș din nord-estul Ucrainei, au anunțat poliția și autoritățile locale. Rusia a lansat mai multe valuri de drone către Kiev pentru a doua noapte consecutiv, avariind clădiri rezidențiale și rănind cel puțin […] Articolul Atacuri masive asupra Ucrainei: 12 răniți la Harkov și drone lansate asupra Kievului apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
Rezultatele preliminare al Comisiei Electorale Centrale, după numărarea a aproximativ 98,5% din buletine, arată un scor de 42% pentru Maia Sandu și 26,3% pentru Alexandr Stoianoglo, acești candidați urmând să se dueleze în cel de-al doilea tur de scrutin din 3 noiembrie. Conform datelor preliminare, pentru Maia Sandu au votat peste 640 de mii de […] Articolul Alegeri prezidențiale 2024: Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se vor înfrunta în turul doi apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:40
Pe 20 octombrie 2024, peste 3,3 milioane de cetăţeni ai R. Moldova cu drept de vot au fost așteptați să participe, la alegerile prezidențiale și la referendumul constituțional privind aderarea la UE. În raionul Briceni au fost procesate toate buletinele de vot, iar potrivit datelor prezentate de CEC, în raionul din nord-vestul țării, Alexandr Stoianoglo […] Articolul Referendumul privind aderarea la UE respins la Briceni: Câți au votat împotrivă apare prima dată în Subiectul Zilei.
08:50
Imagini senzaționale de la Tbisili: cu o săptămână înainte de alegerile legislative din Georgia, zeci de mii de persoane au ieșit în stradă duminică, 20 octombrie, pentru a-și arăta atașamentul față de Uniunea Europeană, relatează Ouest France. Opoziția pro-europeană se va confrunta sâmbătă, 26 octombrie, cu partidul conservator la putere, Visul georgian, acuzat de detractorii […] Articolul Zeci de mii de georgieni în stradă pentru aderarea la UE înaintea scrutinului crucial apare prima dată în Subiectul Zilei.
08:10
Niciun candidat la prezidențiale, se pare, că nu a reușit să ia fotoliul de șef de stat din primul tur al alegerilor. Potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală după procesarea a 98% dintre buletine, Sandu a luat puțin peste 41%. Aceasta este urmată de fostul Procuror General, candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, cu puțin peste […] Articolul Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se pregătesc pentru turul doi al alegerilor prezidențiale apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
01:10
După procesarea a 76% din procesele-verbale, rezultatele preliminare ale referendumului privind modificarea Constituției pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană arată o diferență de aproximativ 100.000 de voturi între opțiunile „Da” și „Nu”. Pentru opțiunea „Da” au votat 433.000 de alegători, în timp ce opțiunea „Nu” a adunat 532.000 de voturi. La referendum alegătorii au […] Articolul Referendumul pentru aderarea R. Moldova la UE: Diferența de 100.000 de voturi între „Da” și „Nu” apare prima dată în Subiectul Zilei.
00:50
În Chișinău, majoritatea participanților la referendum au ales opțiunea „Daˮ, potrivit rezultatelor preliminare după prelucrarea a 80% din procesele-verbale. Pentru modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană au votat 55,79% din alegătorii care au votat la Chișinău. Legea se va considera adoptată dacă pentru acesta vor vota majoritatea cetățenilor care participă la […] Articolul Referendumul din Chișinău: Majoritatea cetățenilor au votat „Da” apare prima dată în Subiectul Zilei.
00:40
La alegerile prezidențiale, după numărarea a 100% din buletinele de vot în raionul Soroca, s-a constatat, conform datelor preliminare, că oamenii au acordat 12911 voturi (37.83%) pentru Alexandr Stoianoglo și 10007 voturi (29.32%) pentru Maia Sandu. În total în raionul Soroca au votat 34127 de cetățeni. Următorii clasați sunt: USATÎI RENATO15.69% (5355) TARLEV VASILE6.20% (2117) […] Articolul Alegeri în Soroca: Alexandr Stoianoglo conduce cu 37,83% din voturi apare prima dată în Subiectul Zilei.
00:30
Ultimii care vor vota la alegerile din 20 octombrie sunt moldovenii din Canada. În două secții de votare, din Calgary și Vancouver, votul se încheie mâine dimineață la 07:00, ora Chișinăului. Pentru scrutinul prezidențial și referendumul republican constituțional, Comisia Electorală Centrală a deschis în diasporă 231 de secții în afara țării, în 37 de țări, […] Articolul Moldovenii din Canada, ultimii alegători: Votul se încheie mâine dimineață la 07:00, ora Chișinăului apare prima dată în Subiectul Zilei.
00:20
Rezultatele preliminarea ale referendumului pentru integrarea în Uniunea Europeană după recepționarea a 70 la sută dintre procesele verbale: NU 55% DA 45% Articolul Referendumul pentru integrarea în UE în impas: 55% se opun, 45% susțin aderarea apare prima dată în Subiectul Zilei.
00:10
Potrivit datelor prezentate de CEC, Maia Sandu este în continuare pe primul loc, cu un scor de 36,4%, în timp ce Alexandr Stoianoglo are 29,2%. Articolul Maia Sandu se menține pe primul loc în fața lui Alexandr Stoianoglo apare prima dată în Subiectul Zilei.
20 octombrie 2024
23:00
După procesarea a peste 40 la sută dintre procesele verbale, rezultatele preliminare la alegerile prezidențiale arată în felul următor: Maia Sandu 35,14 % Alexandr Stoianoglo 29,36 % Renato Usatîi 14,57 % Articolul Rezultatele la alegerile prezidențiale: Renato Usatîi își păstrează locul în top! apare prima dată în Subiectul Zilei.
23:00
Briefing de presă susținut de candidata la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, după închiderea secțiilor de votare. Articolul Briefing de presă susținut de Maia Sandu după închiderea secțiilor de votare apare prima dată în Subiectul Zilei.
22:50
Rezultatele referendumului pentru integrarea în Uniunea Europeană după procesarea a peste 35 la sută dintre procesele verbale: NU 56,64 DA 43,36 Articolul Rezultatele preliminare la referendum apare prima dată în Subiectul Zilei.
22:50
Alegeri Prezidențiale și Referendum 2024: Rezultate preliminare pentru referendum constituțional. Articolul Rezultatele referendumului constituțional surprind prin procentajele de vot! apare prima dată în Subiectul Zilei.
22:30
Alegeri Prezidențiale și Referendum 2024: Rezultate preliminare. Articolul Rezultate preliminare ale scrutinului din 20 octombrie apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.