Primar de Chișinău: Încetați să învinuiți cetățenii din țară și pe cei de peste hotare pentru nereușitele voastre

Provincial, 21 octombrie 2024 15:00

Ion Ceban, primarul capitalei, liderul Mișcării Alternativa Națională, a venit cu o reacție la scrutinele de ieri, informează PROVINCIAL. „Nu există ai noștri și ai voștri, suntem un tot întreg. Încetați să învinuiți cetățenii din țară și pe cei de peste hotare pentru nereușitele voastre. V-am lăsat, în această campanie prezidențială, să arătați că nu […] Post-ul Primar de Chișinău: Încetați să învinuiți cetățenii din țară și pe cei de peste hotare pentru nereușitele voastre apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 12 ore
16:50
În cadrul controlului unor colete declarate în tranzit de către un operator, polițiștii de frontieră și funcționarii vamali au depistat un lot considerabil de substanțe anabolizante. Conform actelor de însoțire, persoana care a trimis coletul a indicat o cantitate mai mică și a menționat că acestea sunt vitamine. În procesul de scanare a coletului, s-a […] Post-ul Colet ticsit cu anabolizante, depistat în incinta AIC apare prima dată în Provincial.
16:50
În cadrul ședinței cu conducătorii întreprinderilor municipale, Primarul Alexandr Petkov a solicitat dnei L. Bragari să actualizeze lista străzilor unde este necesară instalarea noului iluminat public. Această decizie a fost luată în urma economiilor de 500.000 de euro realizate în cadrul proiectului BERD. Amintim că, anterior, primăria a economisit aceste fonduri la achiziția de troleibuze, […] Post-ul Primăria Bălți: economiile de 500.000 de euro vor fi direcționate pentru iluminatul public apare prima dată în Provincial.
16:40
Etapa finală a Campionatului Național Liga WU12 la fotbal feminin va începe pe 29 octombrie, după ce pe parcursul lunilor septembrie-octombrie 2024 a fost desfășurată etapa regională a competiției, la care au participat 21 de echipe din patru regiuni ale Moldovei (Est, Centru, Sud și Nord). În etapa finală au acces 8 echipe, printre care […] Post-ul Fotbal feminin. Programul etapei finale a Campionatului R. Moldova WU12 apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
16:20
Până la finele lunii octombrie 2024, patru experți din cadrul Ministerului Energiei din România, vor acorda asistență tehnică Ministerului Energiei al Republicii Moldova în domeniul afacerilor europene, pentru avansarea rapidă a procesului de negociere și aderare la UE. Experții sunt specializați în pregătirea și gestionarea programelor și proiectelor de investiții cu fonduri europene, în audit […] Post-ul Un grup de experți din România se află la Chișinău pentru a oferi asistență tehnică Ministerului Energiei apare prima dată în Provincial.
15:50
Conform dispoziției primarului Alexandr Petkov, în Bălți va începe curățarea planificată a copacilor de crengile uscate din curțile orașului. De asemenea, va fi efectuată tăierea crengilor care blochează iluminatul public. Lucrările vor începe mâine pe magistrala de pe strada Ștefan cel Mare. Aceste măsuri sunt destinate îmbunătățirii siguranței și confortului cetățenilor, precum și creșterii eficienței […] Post-ul La Bălți începe curățarea planificată a copacilor de crengile uscate din curțile orașului apare prima dată în Provincial.
15:50
În perioada 26-27 octombrie 2024, pe autodromul Cimișlia se va desfășura Festivalul Internațional „Mioriță Laie, Laie Bucălaie”, ediția a VIII-a, 2024, informează PROVINCIAL. Evenimentul cultural este organizat de Federația Națională a Crescătorilor de Ovine și Caprine, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Ministerul Agriculturii, Primăria orașului Cimișlia și Consiliul Raional Cimișlia, unde se va celebra tradițiile și […] Post-ul Festivalul Internațional „Mioriță Laie, Laie Bucălaie” la Cimișlia. Iată când va avea loc apare prima dată în Provincial.
15:40
Primăria Chișinău informează că, miercuri, consumatorii de pe următoarele străzi din orașul Durlești: Tricolorului, 20-24; Tineretului, 1-9 str-la; Eugen Doga; Emil Loteanu Doina şi Ion Aldea-Teodorovici; Cantinei;  Atelierelor; Tineretului;  Miron Costin, 9, 11;  Grigore Ureche, 1-15, 2-10 (inclusiv cu fracţii); Cartuşa, 39, 48-54, 77 (inclusiv cu fracţii), 79, 83, 85, 93, 93/2, 95/2-5; Nicolae Dimo, […] Post-ul Sistări temporare de apă pentru 23 octombrie în orașul Durlești apare prima dată în Provincial.
15:30
Echipa Teatrului „B.P. Hașdeu” din Cahul a revenit dintr-un turneu în Europa, pe care l-au descris ca fiind un mare succes la Viena, Paris și Bruxelles. Spectacolul „Mamă”, regizat de Luminița Țâcu, a fost jucat în fața unui public divers, reprezentanți ai diasporei moldovenești și românești, membri ai misiunilor diplomatice acreditate, precum și spectatori locali, […] Post-ul Teatrul „B.P. Hașdeu” din Cahul – cu spectacolul „Mamă” în turneu la Viena, Paris și Bruxelles apare prima dată în Provincial.
15:10
Federația Moldovenească de Fotbal, continuă realizarea, cât și vizitarea centrelor implicate în proiectul UEFA Playmakers. Recent, echipa Playmakers a ajuns în Nordul Moldovei, în s. Lunga, Florești, la centrul FC Steaua Nordului. Pe terenul de mini-fotbal a fost organizat un antrenament din ghidul ,,Regatul de Gheață” pentru 20 de fetițe cu vârste cuprinse între 6 […] Post-ul UEFA Playmakers, în vizită la Florești apare prima dată în Provincial.
15:10
Dezbaterea electorală cu participarea candidaților la funcția de Președinte care au acces în al doilea tur al alegerilor, Maia Sandu (PAS) și Alexandr Stoianoglo (PSRM) va avea loc duminică, 27 octombrie.  Dezbaterea va avea loc la Palatul Republicii și va fi moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța. Transmisiunea va fi asigurată de Compania Teleradio-Moldova. Post-ul Dezbaterea electorală Maia Sandu-Alexandr Stoianoglo va avea loc duminică, 27 octombrie apare prima dată în Provincial.
14:40
După ce în spațiul public au apărut îndemnuri către cetățeni să nu voteze „un găgăuz”, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a venit cu o reacție, condamnând ferm orice atacuri xenofobe, instigare la ură interetnică. Potrivit formațiunii, campania trebuie să se desfășoare exclusiv pe criterii care vizează competența, integritatea, caracterul candidatului. „Poziția noastră a fost și […] Post-ul PAS condamnă atacurile xenofobe și instigarea la ură interetnică apare prima dată în Provincial.
14:30
Interviu cu Dmitri Torner, om de afaceri, expert şi filantrop Î: Dmitri, Dvs. anterior aţi lansat ideea că Republica Moldova ar trebui să preia modelul Austriei, inclusiv în ceea ce ţine de politica externă…. D.T.: Aşa este. Eu într-adevăr consider că cel mai bun model de dezvoltare pe care-l poate prelua Republica Moldova este cel al […] Post-ul (INTERVIU) Dmitri Torner: Moldova trebuie să-şi construiască politica externă în baza principiului de neutralitate, cu condiţia că acesta va deveni funcţional apare prima dată în Provincial.
14:10
Pe 18 octombrie 2024, în cadrul realizării oportunităților de colaborare în crearea Centrului de Educație și Formare pentru Adulți în mun. Bălți, viceprimara mun. Bălți, Tatiana Dubițkaia, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Asociației Germane de Educație a Adulților, DVV International, ai Asociației Obștești Caroma Nord, precum și cu șefii Direcțiilor Învățământ, Tineret […] Post-ul Colaborare internațională pentru crearea Centrului de Educație și Formare pentru Adulți în Bălți. Detalii apare prima dată în Provincial.
14:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru mîine, 23 octombrie, cod galben de înghețuri pe întreg teritoriul țării. Astfel, în orele nocturne și ale dimineții izolat se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-4°C și în aer -1°C. Post-ul Cod galben de înghețuri pentru 23 octombrie în toată țara apare prima dată în Provincial.
13:50
Coaliția pentru Alegeri Libere și Corecte (CALC) își exprimă profunda îngrijorare cu privire la amploarea ingerinței externe în procesul electoral din Republica Moldova, evidențiată în urma scrutinului prezidențial și a referendumului constituțional din 20 octombrie 2024..  „Deși existau deja semnale clare privind implicarea ilegală a surselor externe în finanțarea unor partide politice și manipularea procesului […] Post-ul CALC: ingerințele externe și utilizarea masivă a resurselor ilegale au avut un impact determinant în distorsionarea rezultatelor alegerilor și referendumului apare prima dată în Provincial.
13:20
Turneul de calificare pentru Campionatului European 2024/25 Under 17 va demara miercuri, 23 octombrie în Moldova. Țara noastră a fost desemnată în calitate de gazdă pentru partidele ce se vor juca în grupa 10 din care fac parte: Moldova, Elveției, Israel și Muntenegru. Competiția de calificare se va desfășura în perioada 23-29 octombrie 2024 pe stadionul Zimbru-2 din […] Post-ul Under 17. Turneul de calificare EURO U17 va demara miercuri, 23 octombrie în Moldova apare prima dată în Provincial.
13:20
Partenerii Programului raional ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni”: Consiliul raional Ialoveni și Asociația obștească ,,Eco-Răzeni” anunță că sunt desemnate finaliste ale rundei a XXIX-a de granturi mici, 41 de proiecte ale tinerilor din 20 de localități ale raionului. Urmare a atelierelor de instruire privind scrierea micilor proiecte din 07, 14 și 21 septembrie 2024, la concursul […] Post-ul 41 de proiecte din 20 de localități ale raionului Ialoveni, desemnate finaliste ale Programului de granturi mici, runda a XXIX-a apare prima dată în Provincial.
13:00
Ofițerii Direcției investigații “Centru” și cei ai Direcției urmărire penală a INI, în comun cu procurorii  PCCOCS, anunță reținerea a patru persoane, printre care și un minor, după o captură de droguri de peste 2 200 000 de lei, în Chișinău. Cei patru suspecți originari din municipiile Chișinău și Bălți, cu vârste cuprinse între 17 […] Post-ul Patru persoane, reținute după o captură de droguri de peste 2 200 000 de lei, în Chișinău apare prima dată în Provincial.
12:50
Inspectorii de mediu din Strășeni au intensificat controalele în ultimele zile, desfășurând mai multe razii pentru a verifica respectarea legislației de mediu. Aceste acțiuni au avut ca scop prevenirea și combaterea încălcărilor care pun în pericol mediul înconjurător și resursele naturale ale regiunii. În cadrul raziilor, au fost verificate grupurile de vânători care desfășurau activități […] Post-ul Razii la Strășeni: amenzi de 16.200 de lei pentru încălcări ecologice apare prima dată în Provincial.
12:20
Primăria Municipiului Chișinău informează că lucrările de reabilitare și modernizare a Parcului – Pădure Râșcani se desfășoară conform proiectului aprobat. Astfel, la etapa actuală, echipele de muncitori amenajează drumul de acces în parc, pe tronsonul din strada Nicolae Dimo, unde au fost montate borduri. De asemenea, pe șantier sunt în derulare lucrările de amenajare a […] Post-ul (FOTO) Lucrările de reabilitare şi modernizare în Parcul – pădure Rîșcani din capitală, continuă apare prima dată în Provincial.
11:40
Primăria Municipiului Chișinău informează că lucrările de reabilitare și modernizare a Parcului – Pădure Râșcani se desfășoară conform proiectului aprobat. Astfel, la etapa actuală, echipele de muncitori amenajează drumul de acces în parc, pe tronsonul din strada Nicolae Dimo, unde au fost montate borduri. De asemenea, pe șantier sunt în derulare lucrările de amenajare a […] Post-ul (FOTO) Lucrările de reabilitare şi modernizare în Parcul – pădure Rîșcani, din sectorul Ciocana – continuă apare prima dată în Provincial.
11:00
Primarul General al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, a reprezentat , capitala Republicii Moldova la Summitul Primarilor Europeni, desfășurat în perioada 21-22 octombrie 2024, la Strasbourg, Franța. Acest eveniment de nivel înalt reunește primari din întreaga Europă și noii membri aleși ai Parlamentului European, oferind o platformă pentru discutarea viziunilor și priorităților pentru următorul mandat al […] Post-ul Ion Ceban a participat la Summitul Primarilor Europeni din Franța apare prima dată în Provincial.
11:00
Două persoane printre care un minor s-au intoxicat cu monoxid de carbon în urma exploatării sobei de încălzit. Cazul a avut loc în dimineața zilei de 21 octombrie 2024 într-o gospodărie din localitatea Japca, raionul Florești. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 09:33. La fața locului a fost îndreptat un echipaj […] Post-ul Două persoane printre care un minor s-au intoxicat cu monoxid de carbon în urma exploatării sobei de încălzit apare prima dată în Provincial.
10:50
Reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal, specialiști calificați din Republica Moldova acreditați de UEFA, se bucură în continuare de încredere deplină din partea forului european, fiind delegați la meciuri din cadrul competițiilor internaționale de fotbal. Arbitrul Ion ORLIC ajutat de asistenții Alexandru SAJIN și Vadim ROȘCA au fost solicitați de UEFA pentru meciul AS Monaco (Franța) – FK Crvena Zvezda (Serbia), din cadrul fazei ligii […] Post-ul Delegare UEFA. Arbitrii din Moldova delegați pentru UEFA Youth League 2024/25 apare prima dată în Provincial.
10:40
Clădirea Oficiului Medicilor de Familie Micleușeni din subordinea Centrului de Sănătate Strășeni a fost eficientizată energetic în cadrul unui proiect investițional finanțat din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Potrivit uinui comunicat, proiectul a constat în izolarea termică a edificiului, schimbarea geamurilor […] Post-ul Oficiul Medicilor de Familie Micleușeni, eficientizat energetic cu sprijinul CNAM apare prima dată în Provincial.
10:40
Alegerile încă nu s-au încheiat. Acum sunt recepționate procesele-verbale de numărare a voturilor întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare din țară – a anunțat Comisia Electorală Centrală, informează PROVINCIAL. Documentele sunt transmise prin intermediul Președinților consiliilor electorale ale circumscripțiilor electorale din țară. Imediat ce vor fi procesate, acestea vor fi plasate pe pagina […] Post-ul CEC: Alegerile încă nu s-au încheiat. Acum sunt recepționate procesele-verbale apare prima dată în Provincial.
10:10
50,46% sau 751 235 au spus „DA” în cadrul referendumului republican constituțional, răspunzând la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?” – arată datele preliminare după procesarea a 100% din procesele verbale. Pe de altă parte, „NU” au răspuns 49, 54% sau 737 639 alegători. Pentru ca referendumul republican constituțional […] Post-ul 50,46% au spus „DA” în cadrul referendumului republican constituțional apare prima dată în Provincial.
10:10
După procesarea a 100% din procese verbale, Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la prezidențiale, a acumulat 42,45% sau 656 354 voturi, informează PROVINCIAL. Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a obținut 25,98% sau 401 726 voturi. Informațiile preliminare arată că niciunul dintre cei 11 candidați la funcția de Președinte al […] Post-ul 100% voturi procesate: Maia Sandu – 42,45%, Alexandr Stoianoglo – 25,98% apare prima dată în Provincial.
10:10
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a reușit să plaseze în câmpul muncii deja peste 13 000 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă. Printre acestea se numără 5 860 șomeri (45,0%). Din totalul persoanelor angajate, 6 896 sunt femei (52,9%), 2 212 persoane cu vârsta 55-63 ani (17%), 177 persoane […] Post-ul Un nou record pentru ANOFM – peste 13 000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de la începutul anului apare prima dată în Provincial.
08:50
Săptămâna trecută, echipa Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, beneficiarul – Primăria orașului Leova, managerul de proiect, antreprenorul, responsabilul tehnic și proiectantul s-au întrunit în ședință pentru a monitoriza progresul implementării proiectului „Crearea complexului turistic „Valul lui Traian””. Lucrările au fost inițiate începând cu data de 10 iunie 2024 și se desfășoară conform graficului de […] Post-ul (VIDEO) Iată la ce etapă sunt lucrările pentru crearea complexului Turistic „Valul lui Traian” din Leova apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:20
Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de Președinte al Republicii Moldova, care a acces în turul al doilea, s-a adresat cetățenilor, menționând: „Dragi compatrioți! Stimați alegători! Ieri ați realizat un adevărat miracol. Un miracol în care puțini mai credeau”.  „Puterea s-a pregătit din timp pentru victorie. A suprimat și a […] Post-ul Alexandr Stoianoglo: Stimați alegători! Ieri ați realizat un adevărat miracol! Avem o șansă imensă să cîștigăm pe 3 noiembrie apare prima dată în Provincial.
16:10
Astăzi, la MAIA s-a discutat împreună cu savanții despre cum pot fi alese cele mai bune culturi pentru fiecare regiune din țară, în funcție de clima și solul local. De exemplu, în sudul țării, unde precipitațiile sunt mai scăzute, se recomandă cultivarea de cereale, viță de vie și legume, în special cu sistem de irigare. […] Post-ul Discuții la MAIA despre adaptarea agriculturii la schimbările climatice apare prima dată în Provincial.
16:10
În perioada 21-26 octombrie 2024 o echipă formată din 30 de salvatori participă la un program de instruire de bază privind pregătirea echipei de căutare-salvare urbană a Republicii Moldova. Instruirile se desfășoară în incinta Centrului Republican de Instruire al IGSU din localitatea Răzeni, raionul Ialoveni. La evenimentul de deschidere a programului a participat conducerea IGSU, […] Post-ul 30 de salvatori participă la un program de instruire în domeniul căutare-salvare urbană, în localitatea Răzeni, Ialoveni apare prima dată în Provincial.
15:50
Andrei Năstase, candidat independent la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, în cadrul unui live pe Facebook, a adresat mulțumiri cetățenilor – „fiecărui moldovean în parte, de acasă și de prin străinătăți, care ați avut curajul să Vă dați votul pentru mine, unicul candidat fără state și imperii, fără blocuri și partide, fără bani și bandiți […] Post-ul Andrei Năstase: Votul vostru înțelept și conștient pentru mine și pentru o țară cu fruntea sus nu se măsoară, nu are preț. Vă mulțumesc din suflet! apare prima dată în Provincial.
15:50
Irina Vlah, candidat independent la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, care a obținut 5,4% din voturi, a susținut astăzi un briefing de presă, în cadrul căruia a vorbit despre rezultatele alegerilor de ieri și a mulțumit alegătorilor, precizând că pentru ea și echipa ei rezultatul înregistrat este o victorie. „În această campanie electorală, eu am fost […] Post-ul (VIDEO) Irina Vlah, declarații postelectorale: Vine timpul oamenilor care ţin cu adevărat la această ţară apare prima dată în Provincial.
15:40
Galeria Colecțiilor ,,Petru Costin” a Consiliului raional Ialoveni a etalat expoziția de drapele istorice ale Moldovei în cadrul Simpozionului Internațional ,,Cucuteni-5000 Redivivus: Științe exacte și mai puțin exacte”, ediția a XIX-a, care s-a desfășurat în perioada 18 – 19 octombrie 2024, în incinta Universității Tehnice a Moldovei, informează PROVINCIAL. Potrivit CR Ialoveni, în cadrul evenimentului, […] Post-ul Galeria Colecțiilor ,,Petru Costin” din Ialoveni a participat cu o expoziție de drapele istorice ale Moldovei la Simpozionul Internațional ,,Cucuteni-5000 Redivivus” apare prima dată în Provincial.
15:40
O ședință de discuii privind independența Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost organizată la data de 17 octombrie. La discuții au participat președinta Curții de Conturi, Tatiana Șevciuc, ministra Finanțelor, Victoria Belous, consilierul principal de politici SIGMA, Alastair Swarbrick, expertul UE, Peeter Latti, precum și reprezentanți ai Curții de Conturi și Ministerului […] Post-ul Curtea de Conturi și Ministerul Finanțelor au pus în discuție necesitatea asigurării independenței financiare a instituției apare prima dată în Provincial.
15:10
Consiliul raional Ialoveni a organizat și desfășurat Turneul raional la minifotbal „Cupa Instituțiilor Bugetare”, ediția 2024 printre angajații bugetari din raionul Ialoveni, conform calendarului sportiv raional pentru anul 2024. În urma desfășurării fazei finale a Turneul raional la minifotbal „Cupa Instituțiilor Bugetare”, unde au participat cele mai puternice patru formații din raionul Ialoveni, învingătoare în […] Post-ul Câștigătoarea Turneului raional la minifotbal „Cupa Instituțiilor Bugetare”, a devenit echipa satului Nimoreni apare prima dată în Provincial.
15:10
Maxim Moroșan, președintele Organizației Teritoriale Bălți a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a venit cu un mesaj de mulțumire pentru locuitorii municipiului Bălți – pentru prezența ridicată la vot, dar și pentru voturile acordate candidatului formațiunii la prezidențiale, Alexandr Stoianoglo. Totodată, el i-a chemat pe toți la unitate pe 3 noiembrie, când va avea […] Post-ul Maxim Moroșan: Am obținut cel mai bun rezultat în Bălți din toate timpurile și ne așteaptă doar noi victorii apare prima dată în Provincial.
15:00
Ion Ceban, primarul capitalei, liderul Mișcării Alternativa Națională, a venit cu o reacție la scrutinele de ieri, informează PROVINCIAL. „Nu există ai noștri și ai voștri, suntem un tot întreg. Încetați să învinuiți cetățenii din țară și pe cei de peste hotare pentru nereușitele voastre. V-am lăsat, în această campanie prezidențială, să arătați că nu […] Post-ul Primar de Chișinău: Încetați să învinuiți cetățenii din țară și pe cei de peste hotare pentru nereușitele voastre apare prima dată în Provincial.
15:00
Sărbătoare fotbalistică la Criuleni. Pe 20.10.2024, pe stadionul raional Criuleni, au avut loc totalurile sezonului fotbalistic al Asociației Raionale de Fotbal Criuleni, care au fost înfrumusețate cu mieciul din cadrul Cupei raionului Criuleni la fotbal.  Meciul dintre echipele «Nistru» Boșcana și «Haiduc» Dubăsarii Vechi sa încheiat cu scorul de 2:1 pentru «Nistru», care a devenit […] Post-ul ARF Criuleni. Totalurile sezonului 2024 apare prima dată în Provincial.
14:50
Maia Sandu, șef al statului, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de Președinte al Republicii Moldova, în cadrul unui briefing, a mulțumit poporului pentru că a ales calea europeană. „Vă sunt recunoscătoare tuturor! Fie că ați votat în țară sau peste hotare voi ați decis că Moldova trebuie să meargă către pace și bunăstare. Toate […] Post-ul Maia Sandu: Ieri și azi s-a demonstrat că fiecare vot contează. Am câștigat o luptă grea de care atârnă soartă țării apare prima dată în Provincial.
14:40
Fortificarea Instituției Supreme de Audit din țară este indispensabilă de asigurarea tutuitor tipurilor de independență, necesare pentru ficționarea acesteia. Aspecte importante privind prevederile standardelor internaționale și bunelor practici europene în materie de asigurare a independenței financiare a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au fost puse în discuție în cadrul unei mese rotunde, organizate […] Post-ul Asigurarea independenței financiare a Curții de Conturi, discutată în comisiile parlamentare apare prima dată în Provincial.
14:40
Locuitorii satului Costești, raionul Ialoveni, beneficiază de o sală spațioasă și luminoasă de festivități în Casa de cultură, unde pot participa la diverse activități comunitare. Proiectul de renovare a interiorului acestui edificiu cultural a fost realizat prin Programul Național „Satul European”. Clădirea Casei de cultură din satul Costești datează din anii ’80 ai secolului trecut. […] Post-ul (FOTO) Casa de Cultură din Costești, reabilitată prin Programul „Satul European”, devine un Centru Multifuncțional Socio-Cultural apare prima dată în Provincial.
14:40
Peste 21 600 de consumatori s-au adresat pe parcursul perioadei ianuarie – septembrie al anului 2024 la contact-centrul SA „Moldovagaz” prin intermediul liniei telefonice unice 1304. Potrivit serviciului relații publice al companiei, majoritatea covârșitoare a apelurilor, și anume 21 295, au parvenit de la locuitorii capitalei. Astfel, 12 211 de persoane s-au adresat în legătură […] Post-ul Peste 21 600 de consumatori s-au adresat în perioada ianuarie – septembrie 2024 la contact-centrul SA „Moldovagaz” apare prima dată în Provincial.
14:10
Un laborator clinic modern a fost creat cu sprijinul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină la Spitalul raional Ungheni. Lucrările au fost efectuate pe parcursul acestui an în cadrul unui proiect finanțat din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM. Bugetul total al proiectului este de peste două milioane […] Post-ul Laborator clinic modern la Spitalul raional Ungheni apare prima dată în Provincial.
13:50
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest și cei din Sectorul Poliției de Frontieră ,,Aeroportul Internațional Chișinău”, sub conducerea Procuraturii Hîncești și în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Ialoveni, au destructurat o rețea specializată în migrație ilegală. În urma acțiunilor de investigație, trei persoane au fost reținute: doi cetățeni moldoveni și o cetățeancă a […] Post-ul Grupare infracțională destructurată – trei persoane reținute pentru organizarea migrației ilegale apare prima dată în Provincial.
13:40
Agricultorii care doresc să își dezvolte afacerea pot beneficia de sprijin din partea AIPA. Începând de astăzi, agricultorii pot solicita subvenții pe etape, în cadrul celui de-al doilea apel lansat de AIPA. Cererile pot fi depuse de orice agricultor, fie persoană fizică, fie juridică, care desfășoară activități agricole pe teritoriul Republicii Moldova. Apelul este deschis […] Post-ul Agricultorii pot depune cereri pentru forma de subvenționare „Plăți pentru investiții pe etape” apare prima dată în Provincial.
13:40
În ziua alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional, din 20 octombrie 2024, Misiunea Promo-LEX de Observare (MO) a delegat câte un observator pe termen scurt (OTS) în 614 secții de votare (SV), selectate pe baza unui eșantion stabilit de către o companie sociologică. În plus, în toate cele 30 de secții de votare unde și-a […] Post-ul MO Promo-LEX a constat un număr de 778 de incidente pe parcursul votării apare prima dată în Provincial.
13:10
La finele săptămânii trecute, tinerii din Penitenciarul nr. 10 Goian au susținut cu succes examenul final al cursului de instruire profesională în meseria de bucătar. Acest program, cu genericul “De noi depinde viitorul”, a fost organizat și susținut cu sprijinul Fundației Regina Pacis, oferind o oportunitate educațională valoroasă pentru adolescenții aflați în situații dificile. Pe […] Post-ul Tinerii din Penitenciarul nr.10 Goian au absolvit cu succes cursul de bucătar, organizat cu sprijinul Fundației Regina Pacis apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.