Fethullah Gülen, considerat principalul oponent al lui Erdogan, a murit în SUA. Ce legături a avut cu Moldova

NewsMaker, 21 octombrie 2024 12:30

Fethullah Gülen, acuzat de Ankara că a pus la cale o lovitură de stat, a murit în Statele Unite. Despre moartea lui Gülen scrie presa turcă. Totodată, informația a fost confirmată de rudele sale, scrie Meduza. Gülen, în vârstă de 83 de ani, a murit într-o clinică din Pennsylvania. El locuia în SUA din 1999 și […] The post Fethullah Gülen, considerat principalul oponent al lui Erdogan, a murit în SUA. Ce legături a avut cu Moldova appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 12 ore
20:40
Vlad Țurcanu, directorul general al companiei Teleradio-Moldova (TRM), care deține televiziunea și postul de radio naționale, a anunțat că i-a invitat pe candidații din turul II al alegerilor prezidențiale, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, la dezbateri electorale la Moldova 1 și Radio Moldova în data de 28 octombrie. El a menționat că încă nu a […] The post Vlad Țurcanu îi invită pe Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo la dezbateri electorale la Moldova 1 și Radio Moldova appeared first on NewsMaker.
20:10
TV8 și portalul Agora au publicat declarații în care și-au exprimat nemulțumirea față de desemnarea jurnalistului Gheoghe Gonța în calitate de moderator al dezbaterilor dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, candidații din al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Instituțiile media au remarcat, între altele, că acesta a acceptat neconforme și și-a arătat susținerea față de […] The post TV8 nu va difuza dezbaterile electorale moderate de Gonța. Iar Agora îi invită pe Sandu și Stoianoglo în studio-ul său appeared first on NewsMaker.
19:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Voturile moldovenilor, aplaudate în parlamentul european Dezbaterea între Sandu și Stoianoglo, moderată de Gonța Cod Galben de înghețuri, peste Moldova Șor va contesta rezultatele referendumului Peste 400 de alegători și-ar fi vândut votul Chicu este categoric, Usatîi, Țîcu și Ulianovschi se gândesc Abonați-vă la canalul […] The post (VIDEO) Sandu și Stoianoglo, moderați de Gonța, Usatîi nu știe, Năstase e ocupat, aplauze pentru Moldova în UE/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
18:40
Jurnalistul Gheorghe Gonța a venit cu prima reacție după valul de critici din media privind faptul că el este cel care va modera dezbaterile dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, candidații la turul II al alegerilor prezidențiale. Acesta a lăsat să se înțeleagă că nu va renunța la a modera dezbaterile, în pofida criticilor, îndemnându-i […] The post „V-am citit”. Gheorghe Gonța, prima reacție după valul de critici pentru că va modera dezbaterea dintre Sandu și Stoianoglo appeared first on NewsMaker.
18:30
Candidatul la președinție din partea PSRM, Alexandr Stoianoglo, intenționează să se întâlnească cu liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, pentru a discuta posibila susținere în al doilea tur și „soluționarea problemelor Moldovei”. Informația a fost confirmată de Stoianoglo într-un comentariu pentru NewsMaker. NM l-a întrebat pe Stoianoglo dacă el și PSRM intenționează să poarte negocieri […] The post Exclusiv: Stoianoglo, pregătit să îl convingă pe Usatîi: „Deja am stabilit un program pentru posibile întâlniri” appeared first on NewsMaker.
18:00
Jurnal TV nu este de acord ca Gheoghe Gonța să modereze dezbaterile electorale dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, candidații din turul II al alegerilor prezidențiale, pe motiv că acesta nu respectă principiul imparțialității. Postul de televiziune a publicat o declarație în care solicită desemnarea unui alt candidat sau, în caz contrar, nu va difuza […] The post Jurnal TV cere alt moderator pentru dezbaterile dintre Sandu și Stoianoglo. În caz contrar, se „disociază” de eveniment appeared first on NewsMaker.
17:00
Poliția anunță că investighează peste 400 de persoane suspectate de coruperea alegătorilor în cadrul campaniei electorale. Aceste persoane sunt acuzate că au acceptat bani în schimbul voturilor, riscând amenzi administrative de până la 37.500 de lei. Majoritatea celor vizați colaborează cu ancheta, oferind informații relevante care ar putea servi drept probatoriu. Conform legii, cei care […] The post Poliția face totalurile: peste 400 de persoane au primit bani în schimbul votului appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
16:20
Organizația de tineret „Garda Tânără” a emis un comunicat în care neagă orice legătură cu persoanele reținute de Poliție pentru trafic de droguri, subliniind că unul dintre suspecți nu este membru al organizației, așa cum s-a sugerat. „Declarăm că organizația noastră nu are nicio legătură cu cetățeanul reținut. Diploma de participant prezentată a fost acordată […] The post „Garda Tânără” respinge acuzațiile poliției în cazul traficului de droguri: organizația noastră nu are nicio legătură cu cetățeanul appeared first on NewsMaker.
16:00
Anunțul despre faptul că Gheorghe Gonța va modera dezbaterile dinaintea turului II al alegerilor prezidențiale, dintre candidata PAS, actualul președinte Maia Sandu, și candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, a provocat un val de reacții din partea mai multor persoane care activează în domeniul jurnalismului din Republica Moldova. Aceștia consideră că Gheorghe Gonța nu este potrivit pentru […] The post „Dacă mai ai măcar un pic de respect față de meseria de jurnalist, refuză“. Reacții în media la anunțul că Gonța va modera dezbaterile appeared first on NewsMaker.
15:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Voturile moldovenilor, aplaudate în parlamentul european Dezbaterea între Sandu și Stoianoglo, moderată de Gonța Cod Galben de înghețuri, peste Moldova Șor va contesta rezultatele referendumului Abonați-vă la canalul nostru de YouTube ca să aflați primii despre cele mai noi buletine de știri și pentru a […] The post (VIDEO) Gonța va modera dezbaterea Sandu vs Stoianoglo/ Șor amenință cu proteste/ Cod Galben de înghețuri/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:00
Maia Sandu a argumentat că a fost nevoită să accepte condițiile puse de contracandidatul său, Alexandr Stoianoglo, pentru a avea loc dezbaterea din cei doi, înaintea turului doi la alegerile prezidențiale. Potrivit șefei statului, dezbaterea va avea loc în această duminică. Mesajul a fost transmis într-un video pe pagina sa de Facebook. „Am făcut un […] The post Maia Sandu a explicat de ce a fost de acord ca Gheorghe Gonța să modereze dezbaterile electorale appeared first on NewsMaker.
14:40
Un membru al unei organizații de tineret a fost reținut în Chișinău pentru trafic de droguri, alături de mai mulți complici. Potrivit surselor NM, este vorba despre Alexandru Locoman, activist al blocului „Victorie”, controlat de Ilan Șor. Grupul, format din trei bărbați cu vârste între 30 și 55 de ani și o femeie de 23 […] The post Activist al blocului „Victorie”, reținut pentru trafic de droguri în Chișinău (VIDEO) appeared first on NewsMaker.
14:10
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) anunță că dezbaterea electorală dintre candidatul său la alegerile prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, și candidata PAS, Maia Sandu, vor avea loc la Palatul Republicii din Chișinău. Transmisiunea în direct va fi asigurată de compania de stat Teleradio-Moldova. PSRM a menționat că data dezbaterilor încă nu a fost convenită: echipa lui […] The post Socialiștii, detalii despre dezbaterile dintre Sandu și Stoianoglo. Locația și ziua propusă appeared first on NewsMaker.
14:00
Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri pentru data de 23 octombrie 2024. Conform previziunilor, în timpul nopții și dimineții, se așteaptă apariția înghețurilor izolate la nivelul solului, cu temperaturi cuprinse între -1°C și -4°C. În aer, valorile termice vor ajunge până la -1°C. Specialiștii avertizează că aceste condiții ar putea avea un impact negativ […] The post Vin înghețurile. Meteorologii au emis cod galben, care intră în vigoare miercuri appeared first on NewsMaker.
13:30
Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) a publicat o declarație în care condamnă atacurile xenofobe și instigarea la ură interetnică după ce mai mulți activiști au promovat mesaje împotriva lui Alexandr Stoianoglo, candidat în turul II al alegerilor prezidențiale, din cauza etniei sale – găgăuză. PAS, a cărei candidată, președinta în funcție, Maia Sandu, […] The post „Dăm țara pe mâna unui găgăuz?” Mesaje xenofobe împotriva lui Stoianoglo; PAS reacționează cu o declarație de condamnare appeared first on NewsMaker.
13:00
În România a fost observată o creștere semnificativă a cifrei de afaceri a companiilor fondate sau deținute de cetățeni moldoveni. Așa cum relatează bizlaw.md, în țara vecină există în total peste 16.600 de astfel de companii, iar în 2023 cifra de afaceri a acestora a fost de 2,85 miliarde de euro, iar profitul a atins […] The post Moldoveni cu afaceri în România. Top 10 companii de succes conduse de basarabeni appeared first on NewsMaker.
12:10
Dezbaterea electorală dintre președinta în funcție, Maia Sandu, și Alexandr Stoianoglo, candidații care vor concura în turul II al alegerilor prezidențiale, ar putea avea loc în această săptămână. Informația a fost comunicată de membrul staff-ului șefei statului, Adrian Băluțel, care a precizat că ziua exactă încă se discută. El a precizat că, la propunerea echipei […] The post Gheorghe Gonța va modera dezbaterea dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo: „Am acceptat” appeared first on NewsMaker.
12:00
Ilan Șor a avertizat că în Moldova ar putea avea loc proteste de stradă din partea cetățenilor nemulțumiți, sugerând că acestea ar putea fi „reprimate cu forța, inclusiv cu ajutorul forțelor din România”, scrie Ria Novosti. Liderul Blocului „Victorie”, Ilan Șor, care se află la Moscova și de acolo gestionează activitatea celor 4 partide din […] The post Șor amenință cu proteste în Moldova. Și anunță că va contesta rezultatul referendumului appeared first on NewsMaker.
11:40
O femeie în vârstă de 44 de ani și un băiat de 9 ani au decedat după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon în urma exploatării unei sobe de încălzit. Cazul a avut loc într-o gospodărie din satul Japca, raionul Florești, în dimineața de 21 octombrie. Informațiile au fost comunicate de Inspectoratul General pentru […] The post Tragedie la Florești: O femeie și un copil de 9 ani au murit intoxicați cu monoxid de carbon din cauza unei sobe appeared first on NewsMaker.
11:30
Banca de Alimente invită reprezentanții mass-media, mâine 22 octombrie, ora 13:30, la un eveniment special dedicat lansării campaniei naționale «Mai puțină risipă, Mai Mult Bine», aflată la cea de-a 5-a ediție. Campania are ca scop sensibilizarea societății privind problema risipei alimentare și cultivarea în rândul copiilor a unui comportament responsabil față de resurse. Astfel, acțiunile din […] The post Campanie națională «Mai puțină risipă, Mai Mult Bine» appeared first on NewsMaker.
11:10
Guvernul va aloca 33 de milioane de lei pentru acordarea premiilor sportivilor moldoveni care au obținut locuri premiante la Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024. Proiectul va fi examinat în cadrul ședinței Guvernului din 23 octombrie. Conform proiectului, luptătoarea de stil liber Anastasia Nicita și judocanul Ion Basoc, care au câștigat medalii de argint, vor […] The post Guvernul va aloca 33 de milioane de lei pentru acordarea premiilor sportivilor moldoveni care au obținut locuri premiante la Jocurile Olimpice appeared first on NewsMaker.
10:50
Peste 13.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au fost angajate în 2024 cu sprijinul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Conform datelor prezentate de ANOFM, dintre acestea, 5860 erau șomeri înregistrați, ceea ce reprezintă 45% din totalul persoanelor plasate în câmpul muncii. Din cei 13.025 de angajați, 52,9% sunt […] The post Mai puțini șomeri în Moldova? Record de angajări de la începutul anului, prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă appeared first on NewsMaker.
10:10
Moscova nu a reuşit să submineze alegerile și referendumul din Republica Moldova, chiar dacă a „lucrat energic” în acest sens, a reacţionat un reprezentant al Casei Albe, potrivit agențiilor AFP şi Reuters, citate de Hotnews. Rezultatele alegerilor din Republica Moldova arată că democraţia din această ţară rămâne puternică în pofida încercării Rusiei de a o […] The post Casa Albă: Rusia nu a reușit să submineze alegerile și referendumul din Republica Moldova, democrația rămâne puternică appeared first on NewsMaker.
09:40
În contextul primei etape a alegerilor, ministrul Educației, Dan Perciun, Perciun crede că abordarea pe justiție trebuie regândită și face apel la mobilizarea. El a transmis un mesaj puternic către cetățeni, subliniind importanța unui vot masiv în turul al doilea pentru a contracara influența corupției electorale. Perciun a declarat că ceea ce a început ca […] The post Perciun crede că abordarea pe justiție trebuie regândită și face apel la mobilizare: „Nu pot ei fura cât putem noi vota” appeared first on NewsMaker.
08:50
Referendum: «duș rece» și felicitări Conform rezultatelor referendumului, majoritatea alegătorilor au susținut introducerea integrării europene în Constituție, dar cu un avans minim: 50,49% pentru, față de 49,57% împotrivă. În 24 de raioane ale Moldovei, majoritatea alegătorilor au votat împotrivă. Numărul susținătorilor cursului pro-european a depășit pe cel al oponenților în șapte raioane și în Chișinău. Referendumul a fost «salvat» de diaspora moldovenească. Evghenii Ceban de la NM a analizat rezultatele alegerilor și ale referendumului în articolul său «Duș […] The post NM Espresso: Sandu a fost felicitată pentru «sprijinul popular», referendumul nu a fost lipsit de surprize, Stoianoglo a pus condiții pentru dezbateri appeared first on NewsMaker.
08:20
Emmanuel Macron a reacţionat după victoria opţiunii de aderare la Uniunea Europeană la referendumul din Republica Moldova, asigurând această ţară de „sprijinul” Franţei în împlinirea „destinului său european” şi denunţând „manevrele de dezinformare” în timpul votului, notează Agerpres. „Manevrele de dezinformare nu au zdruncinat hotărârea moldovenilor, a căror aspiraţie de a se alătura familiei europene […] The post Macron asigură Republica Moldova de sprijinul Franţei pentru „împlinirea destinului său european” appeared first on NewsMaker.
Ieri
21:50
Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, a anunțat pe 21 octombrie, într-un live pe pagina sa de Facebook că nu a luat încă o decizie clară cu privire la sprijinul său în turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Usatîi a declarat că va consulta atât membrii formațiunii sale, cât și susținătorii, înainte de a […] The post Pe cine va susține Renato Usatîi în turul doi la alegerile prezidențiale? Răspunsul liderului Partidului Nostru appeared first on NewsMaker.
20:50
Premierul României, Marcel Ciolacu, i-a felicitat luni pe cetățenii Republica Moldova pentru rezultatul pozitiv la referendumul pentru integrare europeană și a subliniat că este “obligatoriu ca acest rezultat să fie dublat de realegerea doamnei Maia Sandu pentru un nou mandat prezidențial”, transmite Calea Europeană. “Felicitări tuturor cetățenilor moldoveni care au rezistat în fața presiunilor incredibile […] The post „Cu Maia Sandu președinte și un guvern pro-UE flacăra rece a Rusiei se va stinge definitiv la Chișinău”. Mesajul lui Marcel Ciolacu, după alegeri appeared first on NewsMaker.
20:10
O nouă licitație organizată la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) s-a încheiat fără succes. Motivul anulării a fost lipsa concurenței, după ce doar o companie a participat la selecția pentru închirierea spațiilor comerciale din zona sterilă, destinate alimentației publice și comerțului specializat. Conform unui comunicat emis de AIC, comisia de licitație s-a reunit astăzi, 21 octombrie, […] The post Un nou eșec la Aeroportul Internațional Chișinău: o singură companie înscrisă la licitație appeared first on NewsMaker.
19:10
Comisia Electorală Centrală a anunțat în jurul orei 18:00 că toate procesele verbale ale scrutinului desfășurat ieri au fost complet procesate. Majoritatea cetățenilor Republicii Moldova și-au exprimat votul în favoarea modificării Constituției, deschizând calea pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pentru opțiunea „DA” au votat 751.235 de cetățeni, echivalentul a 50,46%, în timp ce 737.639 de […] The post CEC: toate procesele verbale au fost procesate. DA la referendum și turul doi la alegerile prezidențiale appeared first on NewsMaker.
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Sandu și Stoianoglo se vor duela în turul doi Referendumul constituțional trece la limită Locul trei pentru Sandu în raionul său natal Fălești Au încercat să cumpere 300 de mii de voturi Cum au votat locuitorii din regiunea Transnistreană Turul doi: Sandu, l-a invitat la […] The post (VIDEO)100% din voturi numărate, Stoianoglo pune condiții lui Sandu, a 3-a licitație la aeroport, anulată/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
18:50
Câțiva candidați la președinția Moldovei au obținut la alegerile din 20 octombrie mai puține voturi decât numărul de semnături colectate în sprijinul lor. După procesarea a 99,77% din procesele verbale, patru candidați au obținut mai puțin de 15 mii de voturi: Octavian Țîcu — 14 300 (0,93%) Andrei Năstase — 9 944 (0,64%) Natalia Morari […] The post Patru candidați la președinție au obținut la alegeri mai puține voturi decât numărul de semnături colectate în sprijinul lor appeared first on NewsMaker.
18:30
Vicepremierul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a mulțumit cetățenilor care au votat „Da” la referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE, subliniind importanța fiecărui vot în procesele electorale. Aceasta a precizat că autoritățile vor continua să ducă ideea europeană mai aproape de fiecare localitate din Republica Moldova. Precizările au fost făcute într-un mesaj publicat […] The post Prima reacție a vicepremierului pentru integrare europeană, după referendum: „Democrația din Moldova a rezistat” appeared first on NewsMaker.
18:20
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a venit cu o reacție în urma alegerilor prezidențiale desfășurate duminică, 20 octombrie, în R. Moldova și a referendumului republican constituțional. „Felicitări poporului Moldovei și vouă, Maia Sandu. Ați făcut-o din nou! În fața tacticii hibride a Rusiei, R. Moldova arată că este independentă, este puternică și își […] The post Ursula von der Leyen, după alegeri: „Felicitări poporului Moldovei și Maiei Sandu. Ați făcut-o din nou!” appeared first on NewsMaker.
17:20
Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat votul cetățenilor moldoveni la referendumul pentru integrarea în UE, dar și preferința acestora pentru președintele în funcție, Maia Sandu. „Salut votul pentru integrarea europeană la referendumul din Republica Moldova și pentru susținerea populară exprimată în favoarea dnei Președinte Maia Sandu şi a valorilor democratice. Destinul trebuie decis doar de […] The post Iohannis: „Salut votul pentru integrarea europeană la referendumul din Republica Moldova. Destinul trebuie decis doar de cetățenii săi!” appeared first on NewsMaker.
17:00
Președinta în funcție, Maia Sandu, a declarat că folosirea coruperii electorale de către grupări criminale, despre care spune că este motivul pentru care referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE a obținut un rezultat la limită cu opțiunea pro-europeană, ar putea fi pusă în aplicare și în state mai mari decât Republica Moldova. Ea […] The post Amestecul Rusiei sau protest politic? Cum explică Maia Sandu scorul pe care l-a obținut referendumul appeared first on NewsMaker.
16:20
Maia Sandu, candidata Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) la scrutinul prezindențial, s-a adresat către cetățenii care i-au votat pe Octavian Țîcu, Andrei Năstase, Tudor Ulianovschi și Ion Chicu la alegerile din 20 octombrie. Ea a cerut suportul acestora și a menționat că „viziunea europeană trebuie să devină un scut împotriva agresiunii”. Sandu a […] The post Mesajul Maiei Sandu pentru cei care i-au votat pe Țîcu, Năstase, Ulianovschi, Chicu și Usatîi appeared first on NewsMaker.
15:50
Uniunea Europeană a declarat luni că votul la referendumul din Republica Moldova privind integrarea europeană a țării și alegerile prezidențiale au fost marcate de „interferența și intimidarea fără precedent” din partea Rusiei, transmite Calea Europeană. „Am observat că acest vot a avut loc în condițiile unei interferențe și intimidări fără precedent din partea Rusiei și […] The post „Enervează Moscova, impresionează Europa, își salvează din nou țara – aceasta este Maia Sandu”. Reacția UE, după scrutinul din Moldova appeared first on NewsMaker.
15:30
Alexandr Stoianoglo, candidatul susținut de Partidul Socialiștilor la scrutinul prezindențial, este de acord să participe la o dezbatere electorală cu Maia Sandu, candidata Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate. El a venit cu o propunere în acest sens în timpul unor declarații de presă, deși înainte de aceasta Maia Sandu a venit cu aceeași idee. […] The post Platformă neutră și doi moderatori. Condițiile lui Stoianoglo pentru dezbaterile cu Sandu appeared first on NewsMaker.
15:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Sandu și Stoianoglo se vor duela în turul doi Referendumul constituțional trece la limită Locul trei pentru Sandu în raionul său natal Fălești Au încercat să cumpere 300 de mii de voturi Abonați-vă la canalul nostru de YouTube ca să aflați primii despre cele mai […] The post (VIDEO) Sandu îl cheamă la dezbateri pe Stoianoglo, Usatîi lider la Fălești, referendumul a trecut/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:10
Alexandr Stoianoglo, candidatul susținut de Partidul Socialiștilor la scrutinul prezindențial din 20 octombrie, oferă declarații de presă. NewsMaker difuzează live declarațiile.  Câteva minute în urmă, candidata Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate Maia Sandu – care s-a clasat pe locul I la scrutinul prezidențial – l-a invitat pe Stoianoglo de dezbateri. Pe 20 octombrie 2024, cetățenii […] The post LIVE Alexandr Stoianoglo, declarații de presă. Va răspunde la apelul Maiei Sandu de a desfășura dezbateri? appeared first on NewsMaker.
15:00
Maia Sandu, candidata Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate la scrutinul prezindențial, s-a adresat lui Alexandr Stoianoglo – candidatul susținut de Partidul Socialiștilor care s-a clasat pe locul II, potrivit datelor preliminare, la scrutinul prezidențial din 20 octombrie. „În această săptămână trebuie să avem o dezbatere serioasă despre cum vedem viitorul Moldovei”, a comunicat Maia […] The post Sandu îl invită pe Stoianoglo la dezbateri: Să ne audă cetățenii și să decidă appeared first on NewsMaker.
14:40
Procuratura Generală anunță că a destructurat o rețea specializată în migrație ilegală, facilitând trecerea frauduloasă a unor cetățeni indieni către Uniunea Europeană.  În urma investigațiilor, trei persoane – doi cetățeni moldoveni și o femeie din Ucraina – au fost reținute. Aceștia sunt acuzați de organizarea trecerii ilegale a unor cetățeni străini peste frontiera de stat […] The post Rețea de migrație ilegală destructurată în Moldova: Trei persoane arestate, inclusiv o femeie din Ucraina (VIDEO) appeared first on NewsMaker.
14:40
Europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că rezultatul referendumului din Moldova „va determina Uniunea Europeană să accelereze procesul de aderare”. Mureșan, reales recent președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Moldova, a adăugat că „rezultatul strâns al referendumului nu înseamnă că Moldova este divizată, ci înseamnă că, în ciuda propagandei și a implicării masive a […] The post Europarlamentar, despre rezultatele referendumului: „Va determina UE să accelereze procesul de aderare a R. Moldova” appeared first on NewsMaker.
14:40
Octavian Țîcu, candidatul Blocului „Împreună” la funcția de președinte al Republicii Moldova, a venit cu primul mesaj după alegerile prezidențiale și referendumul constituțional cu privire la aderararea la UE. El consideră că scrutinul prezidențial nu s-a desfășurat în condiții democratice, din cauza coruperii electorale săvârșite de exponenții Federației Ruse, dar și pentru că partidul de […] The post „Aceste alegeri n-au fost nici libere, nici corecte”. Octavian Țîcu, primul mesaj după scrutinele din 20 octombrie appeared first on NewsMaker.
14:00
Maia Sandu, candidata Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) la scrutinul prezidențial din 20 octombrie, susține un briefing de presă. Este a doua declarație a Maiei Sandu după închiderea secțiilor de votare. Potrivit datelor preliminare, candidata PAS a obținut 42,30% sau 651 205 voturi. Menționăm că până acum au fost prelucrate 99,37% din procesele-verbale. […] The post Maia Sandu – noi declarații. Ce spune despre rezultatele scrutinelor din 20 octombrie LIVE appeared first on NewsMaker.
13:50
Soția opozantului rus Alexei Navalnîi, Iulia Navalnaia, a declarat că este pregătită să candideze la alegerile prezidențiale din Rusia, dacă se va întoarce în țară. Într-un interviu pentru BBC, publicat pe 21 octombrie, ea a afirmat că are încredere în posibilitatea schimbării în Rusia, însă nu atât timp cât Vladimir Putin rămâne la putere. „Sunt […] The post Iulia Navalînaia țintește funcția de președinte al Rusiei. În ce condiții? appeared first on NewsMaker.
13:10
La doar 30 de km de Chișinău, în Răzeni, Ialoveni, activează întreprinderea socială de inserție „Floare de Cireș”. Întreprinderea se specializează în servicii de catering. „Floare de Cireș” țintește mai multe obiective, unul este ca cel puțin 30% dintre angajați să fie persoane din grupuri social vulnerabile. Aici, dintre cei 41 de muncitori, 27 sunt […] The post Susține antreprenoriatul social appeared first on NewsMaker.
13:00
Un caz de corupere a votului în regiunea transnistreană a fost observat chiar sub ochii jurnaliștilor BBC, alimentând acuzațiile de fraudă în timpul referendumului și alegerilor prezidențiale din Moldova. O femeie a fost surprinsă cerând monitorilor electorali să-i spună unde își poate primi banii după ce și-a depus votul, confirmând că fusese plătită pentru a […] The post Fraudă electorală sub ochii presei? BBC: o femeie din regiunea transnistreană a cerut bani după ce a votat appeared first on NewsMaker.
12:30
Fethullah Gülen, acuzat de Ankara că a pus la cale o lovitură de stat, a murit în Statele Unite. Despre moartea lui Gülen scrie presa turcă. Totodată, informația a fost confirmată de rudele sale, scrie Meduza. Gülen, în vârstă de 83 de ani, a murit într-o clinică din Pennsylvania. El locuia în SUA din 1999 și […] The post Fethullah Gülen, considerat principalul oponent al lui Erdogan, a murit în SUA. Ce legături a avut cu Moldova appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.