Iulia Navalnaia declară că se va întoarce în Rusia într-o zi pentru a candida la președinția țării

Moldova1, 21 octombrie 2024 12:10

Iulia Navalnaia, soția fostului lider al opoziției ruse Aleksei Nanalnîi, a declarat că într-o zi va reveni în Rusia și va candida la președinție când liderul de la Kremlin Vladimir Putin nu va mai fi la putere, relatează BBC.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova1

Acum 5 minute
09:30
Comisia Europeană a propus o nouă legislație pentru a favoriza expulzările de migranți în situație ilegală, așa cum a anunțat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o scrisoare către cei 27 de lideri ai UE. Ursula von der Leyen a spus că UE ar trebui să ia în considerare un nou pachet legislativ pentru „centre de returnare” către țări terțe, pentru a accelera expulzările imigranților fără acte, într-o scrisoare către capitale.
Acum o oră
09:00
În orașul Sumî din nordul Ucrainei, trei persoane, inclusiv un copil, au fost ucise într-un atac nocturn cu dronă care a vizat un cartier rezidențial. Despre aceasta a anunțat Administrația militară regională, relatează Ukrinform.
Acum 2 ore
08:00
Noaptea trecută, drone ucrainene au atacat mai multe obiective din Rusia, inclusiv fabrici de alcool și aeroporturi. Potrivit autorităților ruse, atacurile au vizat regiunile Tula, Tambov, Bryansk și orașul Nijni Novgorod, potrivit DW.
Acum 4 ore
07:30
Comisia Europeană a propus o nouă legislație pentru a favoriza expulzările de migranți în situație ilegală, așa cum a anunțat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o scrisoare către cei 27 de lideri ai UE. Ursula von der Leyen a spus că UE ar trebui să ia în considerare un nou pachet legislativ pentru „centre de returnare” către țări terțe, pentru a accelera expulzările imigranților fără acte, într-o scrisoare către capitale.
Acum 12 ore
23:50
Interferențele Federației Ruse sunt fără precedent în Republica Moldova, care a ținut față acestui război hibrid. Dacă Ucraina luptă pe front la modul fizic, Republica Moldova a demonstrat că luptă prin vot pentru a se apăra și acest lucru este foarte apreciat în cancelariile occidentale. Opinia aparține expertului în securitatea UE, Laurențiu Pleșca și a fost exprimată în cadrul unei ediții speciale la Moldova 1.
22:50
Interferențele Federației Ruse sunt fără precedent în Republica Moldova a ținut față acestui război hibrid. Dacă Ucraina luptă pe front la modul fizic, Republica Moldova a demonstrat că luptă prin vot pentru a se apăra și acest lucru este foarte apreciat în cancelariile occidentale. Opinia aparține expertului în securitatea UE, Laurențiu Pleșca și a fost făcută în cadrul unei ediții speciale de la Moldova 1.
22:00
Uniunea Europeană va sprijini în continuare dezvoltarea democratică, reformele și creșterea economică a Republicii Moldova, precum și consolidarea rezilienței Republicii Moldova, în special pe calea sa către Uniunea Europeană, se arată în Declarația comună a Înaltului Reprezentant Josep Borrell și a Comisiei Europene privind alegerile prezidențiale și referendumul constituțional.
21:30
Rusia nu a reușit să submineze alegerile din Republica Moldova, chiar dacă a „lucrat energic” în acest sens, a reacționat luni un purtător de cuvânt al Casei Albe, potrivit France Presse și Reuters.
20:40
„Paradoxul în caricatură” este titlul primei expoziții personale de caricatură a graficianului Victor Crudu din Ungheni. A fost una de amploare, inaugurată încă astă primăvară, iar acum au rămas câteva dintre cele mai reprezentative lucrări, care împreună cu primul catalog, recent apărut al lui Victor Crudu, au menirea să îndemne vizitatorii la meditație.
Acum 24 ore
19:50
Ministerul român al Afacerilor Externe a salutat atașamentul moldovenilor față de viitorul european, democratic al țării, „în ciuda provocărilor” coordonate de „vectori din Federația Rusă”. Într-un comunicat de presă, MAE de la București și-a exprimat „preocuparea puternică față de ingerințele masive, sistematice, coordonate de vectori din Federația Rusă, consemnate încă din perioada premergătoare alegerilor”.
19:20
După anunțarea rezultatelor preliminare au ieșit cu declarații publice și candidații care au obținut scoruri modeste. Unii dintre ei au spus că lupta politică abia începe, în perspectiva parlamentarelor de anul viitor, iar referendumul constituțional a divizat societatea.
19:00
Iulia Navalnaia, soția fostului lider al opoziției ruse Aleksei Nanalnîi, a declarat că într-o zi va reveni în Rusia și va candida la președinție, când liderul de la Kremlin Vladimir Putin nu va mai fi la putere, relatează BBC.
19:00
Au ieșit cu declarații publice după anunțarea rezultatelor preliminare și ceilalți deja foști candidați care au obținut scoruri modeste. Unii dintre ei au spus că lupta politică abia începe, în perspectiva parlamentarelor de anul viitor, iar referendumul constituțional a divizat societatea.
18:40
Cetățenii cu drept de vot au fost chemați duminică, 20 octombrie, la urne pentru a-și alege viitorul președinte și pentru a participa la referendumul republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În cursa pentru funcția de președinte s-au înscris 11 candidați. Iar la referendumul republican, alegătorii au fost chemați să răspundă la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.
18:40
O persoană a fost transportată la spital în urma unui accident rutier în capitală, cu implicarea unei ambulanțe. Informația a fost confirmată pentru „Teleradio-Moldova” de ofițera de presă a Poliției capitalei, Natalia Stati.
18:30
O persoană a fost transportată la spital în urma unui accident rutier în capitală, cu implicarea unei ambulanțe. Informația a fost confirmată pentru „Teleradio-Moldova” de ofițera de presă a Poliției capitalei, Natalia Stati.
18:00
Peste un milion și jumătate dintre alegători s-au prezentat ieri la urne la alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional. Potrivit datelor publicate de Comisia Electorală Centrală, cei mai activi au fost cetățenii cu vârsta între 36 și 45 de ani.
18:00
O nouă licitație a eșuat, la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Se întâmplă după ce o singură companie s-a înscris în cursa pentru închirierea spațiilor comerciale cu destinația de alimentație publică și comerț specializat pentru zona sterilă din incinta aerogării, potrivit unui comunicat emis de AIC.
17:50
Un nou-născut a venit pe lume în ambulanță într-o localitate din raionul Sângerei. Nașterea a decurs fără complicații, precizează CNAMUP.
17:00
După câteva zile cu temperaturi mai scăzute, vremea se va încălzi în următoarele 24 de ore. Presiunea atmosferică va fi ridicată, cerul va fi variabil și nu sunt așteptate precipitații. Vântul va sufla din sud-est, moderat, favorizând apariția ceții ușoare în anumite regiuni.
16:40
Un nou-născut a venit pe lume în ambulanță într-o localitate din raionul Sîngerei. Nașterea a decurs fără complicații, precizează CNAMUP.
16:00
UPDATE: Punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca și-a reluat activitatea. Poliția de Frontieră a Republicii Moldova informează că, traficul se desfășoară în condiții normale, în ambele direcții de deplasare. Timpul de așteptare pentru traversarea frontierei este în limitele obișnuite.
16:00
Candidatul Partidului Socialiștilor, la alegerile prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, a invitat-o și el pe Maia Sandu la dezbateri. Acesta a precizat că își dorește ca acestea să fie pe platformă neutră. Iar ambii candidați să aibă câte un moderator. Alexandr Stoianoglo a adus mai multe acuzații guvernării referitor la modul de organizare a alegerilor. Totodată, Stoianoglo a adresat mulțumiri cetățenilor care l-au susținut.
15:50
„Chiar și o victorie la limită este tot o victorie” – așa a comentat ex-ministrul de Externe Nicu Popescu rezultatul referendumului din 20 octombrie, care a fost câștigat la limită, conform datelor preliminare. Majoritățile restrânse au jucat un rol esențial în modelarea destinelor unor țări, a precizat fostul șef al diplomației de la Chișinău, care a amintit exemplele Suediei și Marii Britanii.
15:30
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunțat un pachet de securitate de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina în timpul unei întâlniri cu președintele Volodimir Zelenski la Kiev, transmite UNIAN. Acest nou sprijin include muniții suplimentare, vehicule blindate și armament antitanc, menite să întărească capacitatea Ucrainei în lupta împotriva Rusiei. Austin a subliniat că acest ajutor face parte din angajamentele asumate prin coaliția „Ramstein”, formată din peste 50 de aliați care oferă sprijin militar coordonat.
15:20
Votul din țară, cât și cel din diaspora, a demonstrat că sintagma „fiecare vot contează” nu este doar o expresie goală. Declarația a fost făcută de Maia Sandu, candidata PAS care aspiră la un nou mandat de președinte, într-o primă declarație făcută după scrutinele din 20 octombrie. Sandu l-a invitat pe contracandidatul său, Alexandr Stoianoglo, la o dezbatere electorală în această săptămână, și a făcut un apel către cetățeni să se mobilizeze din nou pentru turul al doilea. Totodată, candidata PAS a denunțat încercările de fraudare a alegerilor și a cerut o justiție mai eficientă în combaterea corupției electorale.
15:10
Rezultatele preliminare ale referendumului constituțional privind aderarea la Uniunea Europeană și ale alegerilor prezidențiale, precum și primele declarații ale candidaților Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, care vor concura în turul II, vor fi analizate astăzi într-o ediție specială, la Moldova 1, începând cu ora 16:15.
15:10
The results of the referendum are indicative of a hidden effect—a last-minute and massive mobilisation, according to experts.
15:00
Cetățenii cu drept de vot au fost chemați duminică, 20 octombrie, la urne pentru a-și alege viitorul președinte și pentru a participa la referendumul republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În cursa pentru funcția de președinte s-au înscris 11 candidați. Iar la referendumul republican, alegătorii au fost chemați să răspundă la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.
14:50
Moldoveni care au rezistat în fața presiunilor incredibile ale Moscovei și au reușit să își ducă țara de partea bună a istoriei, susține premierul României Marcel Ciolacu.
14:10
Cetățenii cu drept de vot au fost chemați duminică, 20 octombrie, la urne pentru a-și alege viitorul președinte și pentru a participa la referendumul republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În cursa pentru funcția de președinte s-au înscris 11 candidați. Iar la referendumul republican, alegătorii au fost chemați să răspundă la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.
14:10
Postul vamal Tudora și-a sistat temporar activitatea, din motivul unor lucrări de mentenanță la turnul de legătură. Poliția de Frontieră anunță că punctul de trecere comun „Palanca-Maiaki-Udobnoe” activează în regim normal, iar călătorii sunt îndemnați să opteze din timp pentru acest punct de trecere.
14:00
Rezultatele referendumului ar fi un efect ascuns, o mobilizare de ultim moment, o mobilizare masivă, susțin experții. În cadrul emisiunii „Bună Dimineața” de la Moldova 1, expertul în politici publice Sorin Ioniță a menționat că în Republica Moldova încă domină acea influențare din extern, iar opinia publică a fost manipulată la maximum.
12:50
Forfotă mare la numărarea buletinelor după închiderea secțiilor de votare. Membrii birourilor electorale au avut de întocmit de două ori mai multe procesele verbale și asta pentru că alegătorii au primit câte două buletine de vot - unul pentru alegerile prezidențiale, iar altul pentru referendumul constituțional republican.
12:50
Scrutinul din 20 octombrie s-a desfășurat în general destul de calm, fără situații ieșite din comun, în pofida faptului că în spațiul public se vehiculau anumite scenarii. Acestea sunt concluziile Asociației Promo-LEX prezentate astăzi de șeful Misiunii de Observare, Nicolae Panfil. Potrivit acestuia, după prelucrarea datelor de către observatori, au fost semnalate 778 de incidente. Cele mai frecvente țin de încălcarea secretului votului, transportarea organizată la secțiile de votare, deficiențe în listele electorale, votarea cetățenilor în grup, precum și presupusele cazuri de corupere a alegătorului, a mai adăugat Nicolae Panfil.
12:40
O rețea specializată în migrație ilegală a fost destructurată de oamenii legii. Potrivit Procuraturii Generale, trei persoane, doi cetățeni moldoveni și o ucraineancă, au fost arestate pentru organizarea trecerii ilegale a cetățenilor străini peste frontiera Republicii Moldova. Grupul facilita trecerea cetățenilor indieni care intrau în Moldova cu vize de tranzit și încercau să ajungă ilegal în Uniunea Europeană.
12:30
În prezent, în Chișinău sunt conectate la agentul termic 133 de grădinițe, 9 școli și licee și 11 instituții medicale. Deocamdată, doar două blocuri locative au fost conectate la agentul termic. Datele au fost prezentate la ședința Primăriei, de către șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov.
12:30
Numărul infecțiilor respiratorii crește, dar și riscurile de pneumonii și bronhopneumonii. Despre aceasta a informat la ședința săptămânală a Primăriei capitalei, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan.
12:10
Iulia Navalnaia, soția fostului lider al opoziției ruse Aleksei Nanalnîi, a declarat că într-o zi va reveni în Rusia și va candida la președinție când liderul de la Kremlin Vladimir Putin nu va mai fi la putere, relatează BBC.
12:00
Cetățenii cu drept de vot au fost chemați duminică, 20 octombrie, la urne pentru a-și alege viitorul președinte și pentru a participa la referendumul republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În cursa pentru funcția de președinte s-au înscris 11 candidați. Iar la referendumul republican, alegătorii au fost chemați să răspundă la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.
11:50
De la începutul sezonului de încălzire, și până în prezent, au fost conectate la agentul termic 117 grădinițe din 133, 9 școli și licee dintr-un total de 143 și 11 instituții medicale din 69. Deocamdată, doar două blocuri locative au fost conectate la agentul termic. Datele au fost prezentate la ședința Primăriei, de către șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov.
11:50
Rusia a lansat mai multe atacuri cu drone către Kiev pentru a doua noapte consecutiv, avariind clădiri rezidențiale și rănind cel puțin un civil, au declarat luni dimineață oficiali ucraineni, potrivit Reuters.
11:40
De la începutul sezonului de încălzire, și până în prezent, au fost conectate la agentul termic 117 grădinițe din 133, 9 școli și licee dintr-un total de 143 și 11 instituții medicale din 69. Deocamdată, doar două blocuri locative au fost conectate la agentul termic. Datele au fost prezentate la ședința Primăriei, de către șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov.
10:50
Duminică, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova s-au prezentat la urnele de vot pentru a-și alege viitorul președinte, dar și pentru a-și exprima opțiunea privind parcursul țării. Referendumul pentru modificarea Constituției în vederea aderării la Uniunea Europeană a împărțit țara în două. Scorul s-a menținut foarte strâns între cele două tabere, suferind modificări de la oră la oră. Datele actualizate de Comisia Electorală Centrală (CEC) arată că, după numărarea a 98,56% din procese verbale, pentru opțiunea „DA” s-au expus 50.16% dintre moldoveni (735.834 de voturi), iar pentru „NU” – 49.84% (731.123 de voturi). Diferența dintre cele două tabere este, la această oră, de 4.711 voturi.
10:50
Ruta de troleibuz numărul 2 din capitală va circula pe un traseu modificat luni, din cauza lucrărilor de asfaltare pe strada A. Pușkin. Modificări sunt anunțate și pentru ruta de troleibuz numărul 32.
10:30
Cetățenii cu drept de vot au fost chemați duminică, 20 octombrie, la urne pentru a-și alege viitorul președinte și pentru a participa la referendumul republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În cursa pentru funcția de președinte s-au înscris 11 candidați. Iar la referendumul republican, alegătorii au fost chemați să răspundă la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.
09:40
Activitatea punctului de trecere a frontierei Costești-Stânca este sistată pe parcursul zilei de luni, până la ora 15:00.
Ieri
08:40
În galaxia pro-putinistă care acoperă partidele extremiste din majoritatea țărilor occidentale, Sahra Wagenknecht ocupă un rol aparte. Adevărul este că o schimbare majoră e pe cale de a interveni în centrul politicii germane: după decenii de conducere moderată, dar previzibilă, alegătorii abandonează în masă centrul și îmbrățișează figuri populiste colorate, bălțate. Așa s-a ajuns la un partid al extremei stângi care luptă împotriva migrației și a reușit un scor important la ultimele alegeri.
07:40
În noaptea de luni, 21 octombrie, forțele rusești au atacat mai multe orașe din Ucraina folosind drone, bombe ghidate și rachete balistice. Harkov, Kiev și Krivoi Rog au fost printre cele mai afectate, au anunțat autoritățile locale, citate de DW.
06:50
Cetățenii cu drept de vot au fost chemați astăzi, 20 octombrie, la urne pentru a-și alege viitorul președinte și pentru a participa la referendumul republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În cursa pentru funcția de președinte s-au înscris 11 candidați. Iar la referendumul republican, alegătorii au fost chemați să răspundă la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.