Lista celor mai solicitate discipline opționale la clasele gimnaziale în acest an de învățământ

#diez, 19 octombrie 2024 13:30

Disciplinele opționale fac parte din curriculumul școlar, iar elevii au obligația ca, în fiecare an, să selecteze un curs suplimentar pe care îl vor studia anul următor. La fiecare ciclu de învățământ se stabilesc anumite cursuri, iar pentru anul școlar 2024/2025, elevii de gimnaziu au putut alege dintr-o listă de 57 de discipline. Сообщение Lista celor mai solicitate discipline opționale la clasele gimnaziale în acest an de învățământ появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 12 ore
19:30
Poliția a anunțat că deține informații despre identitatea tuturor persoanelor care au primit bani prin intermediul băncii rusești Promsvyazbank (PSB) pentru a manipula rezultatele alegerilor. Persoanele vizată riscă amenzi de până la 37 500 de lei. Сообщение Poliția a identificat o listă de persoane implicate în coruperea voturilor. Ce amendă riscă acestea și ce soluție oferă oamenii legii появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
18:00
Facultatea „Artă Muzicală” din cadrul Academiei de Muzică Teatru si Arte Plastice vă invită la salonul muzical „Nostalgie de Toamnă”. În program va fi interpetarea compițiilor clasice la pian. Intrarea este liberă. Сообщение Sunteți invitați la un salon muzical organizat la AMTAP. Care este programul evenimentului появились сначала на #diez.
17:30
Direcția Generală Educație Tineret și Sport (DGETS) organizează concursul municipal „Mari și mici, învățăm de la bunici”. Oportunitatea este destinată elevilor din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău. Dacă îți dorești să participi, trebuie să realizezi o fotografie sau un videoclip care să surprindă procesul de învățare a unui meșteșug, precum și produsul final. Сообщение Concurs pentru elevii din Chișinău. Realizează o fotografie sau un video în timp ce înveți un meșteșug tradițional și câștigă 3 000 de lei появились сначала на #diez.
17:30
Ediția a IX-a a festivalului Moldo Crescendo promite să fie cea mai specială ediție de până acum! În perioada 26 octombrie – 3 noiembrie ne așteaptă șapte concerte de muzică clasică în Chișinău, Ungheni și Butuceni, cum nu au mai fost vreodată. Сообщение La Chișinău începe festivalul Moldo Crescendo. Ce surprize au pregătit organizatorii pentru această ediție появились сначала на #diez.
17:30
În data de 23 septembrie 2024, Dl. Yves Jégo, avocat, ex-vicepreședinte al Adunării Naționale, președinte de onoare și fondator al certificării Origine France Garantie, a vizitat Academia de Studii Economice din Moldova. Сообщение Delegația franceză în vizită la Academia de Studii Economice din Moldova появились сначала на #diez.
16:30
La doar 19 ani, Ionela Constantinescu a fost prezentă în ziua alegerilor la secția de votare în calitate de funcționară electorală. Tânără a avut responsabilitatea de a verifica datele personale și de a oferi buletinele de vot alegătorilor. În urma scrutinului din 20 octombrie 2024, ne-a povestit despre experiența și emoțiile din acea zi. Сообщение Cum e să fii funcționară electorală la 19 ani. Ionela Constantinescu ne povestește despre experiența din cadrul ultimului scrutin появились сначала на #diez.
16:00
O nouă companie aeriană își face apariția pe piața din Republica Moldova. Astfel, începând cu 7 iulie 2025, compania low-cost Transavia va lansa zborul Chișinău – Paris Orly. Anunțul a fost făcut de Andrei Spînu, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale. Сообщение O companie aeriană neerlandeză a lansat o cursă nouă din și spre Chișinău появились сначала на #diez.
15:30
Încă nu ești student la o universitate și ești curios să afli cum este viața de student? În cadrul proiectului Cariera Mea desfășurat de Artico, ai ocazia să descoperi acest lucru. Ești invitat la evenimentul Student for a Day, unde vei primi răspunsuri la întrebările tale direct de la cei care trăiesc deja această experiență! Сообщение Vrei să afli mai multe despre viața de student? Participă la o discuție liberă și descoperă tot ce te interesează появились сначала на #diez.
14:15
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un cod galben de înghețuri, valabil pe 23 octombrie, care va afecta întreg teritoriul țării. Conform informațiilor disponibile, codul va fi activ în orele nocturne și dimineața. Сообщение Meteorologii au anunțat cod galben de înghețuri pe întreg teritoriul Moldovei появились сначала на #diez.
14:15
În perioada 17-18 octombrie 2024, Universitatea Tehnică a Moldovei a fost gazda unui eveniment științific de mare anvergură – Conferința Internațională în domeniul Electronicii, Comunicațiilor și Calculatoarelor – ECCO 2024. Acest forum științific a reunit experți de renume din nouă țări, creând un spațiu propice pentru discuții despre cele mai recente inovații tehnologice din domeniile care modelează viitorul: informatică, telecomunicații și ingineria electronică. Distinsa audiență a fost salutată cordial de către Vasile TRONCIU, prorector pentru cercetare al UTM. Сообщение UTM a găzduit Conferința ECCO 2024 – o platformă de excelență pentru inovații și viitorul tehnologiilor появились сначала на #diez.
13:45
Pe 21 octombrie 2024, a avut loc o ședință de înmânare a certificatelor de burse oferite cercetătorilor din Moldova de către Federația Mondială a Savanților (FMS) pentru anul 2024-2025. Acest program de burse este cunoscut prin faptul că susține tinerele talente și promovează cercetările din diferite țări. Сообщение Cine sunt cercetătorii din Moldova care au câștigat bursa Federației Mondiale a Savanților, ediția 2024 появились сначала на #diez.
12:30
Elevii și elevele din Chișinău au ocazia să participe la un concurs de videoclipuri și interpretări muzicale, ce se va desfășura în două etape: una locală și una municipală. Scopul acestei inițiative este de a promova tinerile talente. Concursul este organizat de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport Chișinău (DGETS). Сообщение Elevii școlilor din Chișinău pot să se înscrie la un concurs de videoclipuri muzicale. Care sunt premiile появились сначала на #diez.
Ieri
18:45
Pe 20 octombrie, în Republica Moldova au avut loc alegerile prezidențiale și referendumul constituțional. Astfel, cetățenii au putut să-și aleagă președintele pentru următorii patru ani și să se pronunțe asupra întrebării: „Susțineți modificarea Constituției pentru a permite aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Сообщение Câți moldoveni au votat la prezidențiale, dar nu și la referendum появились сначала на #diez.
18:00
Maib a organizat recent o sesiune de revizuire a strategiei în Amsterdam, la care au participat o parte din echipa de middle și top management. Offsite-ul a inclus diverse sesiuni moderate de un consultant strategic de top, împreună cu o serie de discuții cu lideri în domeniul bancar și fintech. Programul de trei zile s-a axat pe cele mai recente evoluții din sectorul bancar, acoperind domenii-cheie precum serviciile bancare retail și corporate, oportunitățile și potențialele riscuri reprezentate de neobanking și viitorul ecosistemelor digitale. O atenție deosebită a fost acordată aplicării AI și soluțiilor digitale, reflectând angajamentul băncii de a-și spori frontiera digitală, în special prin intermediul soluțiilor sale bancare mobile, maibank și maib business. Сообщение Peste 70 de lideri maib s-au întrunit la Amsterdam pentru o revizuire a strategiei băncii появились сначала на #diez.
16:45
Duminică, 20 octombrie, în Republica Molova s-au desfășurat alegerile prezidențiale și referendumul constituțional. După procesarea a 99,50 % dintre procesele-verbale, Maia Sandu este candidata care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur– 42,33 %. La referendum, după procesarea a 99,64 % dintre procesele verbale, 50,46 % dintre moldoveni au votat „DA”, iar 49,54 % au optat pentru răspunsul „NU”. În acest context, mai mulți lideri europeni au venit cu reacții privind parcursul european al Republicii Moldova. Сообщение Reacțiile și mesajele politicienilor europeni în urma rezultatelor de la referendumul privind integrarea Moldovei în UE появились сначала на #diez.
15:45
„Sănătatea și fenomenul rezistenței la antimicrobiene în țările cu venituri mici și medii din Europa de Est” a fost genericul conferinței științifico-practice naționale, ediția a II-a, la care au fost prezentate rezultatele proiectului transnațional multilateral Phage treatment and wetland technology as intervention strategy to prevent dissemination of antibiotic resistance in surface waters (PhageLand) pentru anul 2024. Manifestarea științifică a avut loc la 4 octombrie, în format mixt. Сообщение La USMF s-a desfășurat conferința națională „Sănătatea și fenomenul rezistenței la antimicrobiene în țările cu venituri mici și medii din Europa de Est” появились сначала на #diez.
15:45
Referendumul privind parcursul european al Republicii Moldova pare să obțină un „Da” majoritar. Deși diferența este strânsă, cu aproximativ 14 000 de voturi, rezultatele reflectă opinia majorității cetățenilor și confirmă direcția europeană a țării. În continuare, analizăm cauzele și consecințele acestuia, or, conform experților, voturile negative nu indică neapărat o reticență masivă a moldovenilor față de UE. Сообщение Referendumul a trecut. Ce facem mai departe появились сначала на #diez.
14:00
În ziua alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional, din 20 octombrie 2024, Misiunea Promo-LEX de Observare a delegat câte un observator pe termen scurt în 614 secții de votare. Acestea au fost selectate în baza unui eșantion stabilit de către o companie sociologică. În plus, în toate cele 30 de secții de votare unde și-a exercitat dreptul de vot alegătorii din regiunea transnistreană a fost repartizat câte un observator static. În secțiile de votare din străinătate au fost delegați 91 de observatorii statici. Așadar, Promo-LEX a constat 778 de cazuri de incident. Сообщение Ce încălcări au fost depistate la alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie появились сначала на #diez.
12:15
Profesorul universitar Cristian Lupașcu, șef al Clinicii II Chirurgie, Departamentul Chirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, membru corespondent al Academiei de Științe Medicale din România, a primit titlul onorific Doctor Honoris Causa al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Сообщение Profesorul universitar român Cristian Lupașcu a primit titlul onorific Doctor Honoris Causa al USMF появились сначала на #diez.
11:45
Sportivul moldovean Vladislav Ursu s-a clasat pe locul trei la Campionatul European de tenis de masă. Acesta a participat la proba de dublu masculin, unde a făcut peresche cu austriacul Maciej Kolodziejczyk. Сообщение Sportivul moldovean Vladislav Ursu a câștigat bronzul la Campionatul European de tenis de masă  появились сначала на #diez.
11:30
Fantomele și monștrii fioroși pun stăpânire pe centrul comercial Shopping MallDova, iar tu ești invitat să te alături celei mai terifiante petreceri din orașю Începând cu 21 octombrie, fiorii distracției celei mai înfricoșătoare petreceri de Halloween vor fi resimțiți de toți vizitatorii care pășesc pragul Shopping MallDova. Centrul comercial se va transforma într-o scenă captivantă, unde spiritele jucăușe și creaturile fioroase te vor purta într-o aventură de neuitat, creând o atmosferă fantastică plină de sperio-distracție. Сообщение De Halloween, Shopping MallDova devine… bântuit! Care este programul evenimentelor появились сначала на #diez.
10:15
Este o ocazie unică să descoperi cele mai noi tendințe în materie de frumusețe și să te bucuri de oferte speciale! Vino să descoperi noutățile în frumusețe de la cele mai notorii branduri mondiale la standul Farmaciei Familiei și Dita Hyper Farmacie. Сообщение Dita Hyper Farmacie și Farmacia Familiei te invită la Beauty Autumn Expo, cea mai mare expoziție de frumusețe din această toamnă появились сначала на #diez.
09:45
Moldova a fost recunoscută pentru cea mai bună rută a vinului la cea de-a VIII-a ediție a Galei Premiilor ITER VITIS – un eveniment de prestigiu care celebrează excelența în turismul vitivinicol și conservarea patrimoniului cultural al vinului la nivel global. Această distincție subliniază recunoașterea internațională a influenței Moldovei în domeniul turismului vitivinicol și oferă o oportunitate remarcabilă de a prezenta bogata tradiție vinicolă a țării ca destinație de top pentru turismul cultural și vitivinicol. Сообщение Moldova a fost recunoscută pentru cea mai bună rută a vinului la cea de-a VIII-a ediție a Galei Premiilor ITER VITIS появились сначала на #diez.
09:30
Pe 20 octombrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri prezidențiale și referendum republican și constituțional. Astfel, în premieră, cetățenii au avut oportunitatea să răspundă la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Сообщение „DA” sau „NU”? Cum au votat cetățenii în toate raioanele din țară la referendum появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:45
Moldovenii din diasporă au ieșit din nou masiv la vot! Pe rețelele de socializare circulă zeci de fotografii în care moldovenii așteaptă în rânduri imense să își exercite votul. O parte din aceste imagini vi le prezentăm mai jos. Haideți să adunăm câte o fotografie din fiecare țară. Сообщение (foto) Cozi la secțiile de votare în diaspora: moldovenii din Italia, România și Marea Britanie așteaptă să voteze появились сначала на #diez.
17:15
Pe 29 octombrie, începând cu ora 17.00, ești invitat(ă) la Demo Day XY Accelerator VIII, unde vei putea face cunoștință cu trei start-upuri tehnologice care și-au transformat ideea într-o afacere sustenabilă. Сообщение Participă la Demo Day XY Accelerator VIII și descoperă trei start-upuri tehnologice noi появились сначала на #diez.
16:30
Scriitoarea Tatiana Țîbuleac a obținut premiul literar polonez „Angelus” din Europa Centrală pentru romanul „Grădina de sticlă”. Acesta i-a fost acordat în baza votului publicului. Сообщение Tatiana Țîbuleac a obținut premiului literar din Europa Centrală „Angelus”, în baza votului publicului появились сначала на #diez.
16:00
Valeria Mihalachi este originară din Chișinău, dar studiază și locuiește de un an în orașul Dilijan, Armenia. Pentru a-și exercita dreptul la vot, tânăra a parcurs 1 942 de kilometri cu avionul. Ea a votat la secția deschisă în capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, întrucât este convinsă că viitorul țării sale depinde de implicarea fiecărui cetățean. Сообщение O moldoveancă care studiază în Armenia a parcurs circa 2 000 de kilometri pentru a vota: „Chiar dacă sunt departe, Moldova este țara mea” появились сначала на #diez.
15:30
Prezidențiale 2020 – a fost pentru prima dată când am votat. Eram la Iași și îmi amintesc că am stat vreo trei ore într-un rând kilometric, pe ploaie și frig. Și totuși, așteptam să votez. Era o premieră pentru mine, îmi doream să îmi îndeplinesc responsabilitatea de cetățeană și voiam o schimbare. După patru ani, astăzi, 20 octombrie, alți circa 42 000 de tineri votează pentru prima dată. Aceștia aleg nu doar președintele, dar și parcursul țării noastre, pentru că participă și la referendum. Am vorbit cu câțiva dintre ei pentru a le surprinde emoțiile. Сообщение „Am simțit că vocea mea contează!” Tinerii și tinerele ne povestesc despre prima lor experiență de vot появились сначала на #diez.
15:00
Regizorii și producătorii de proiecte documentare (scurtmetraje, lungmetraje sau seriale) în orice stadiu de dezvoltare, producție și postproducție din Republica Moldova sunt invitați să participe la noua ediție a East Doc Platform. Acesta reprezintă cel mai mare eveniment din industria documentară din Europa Centrală și de Est și se va desfășura în perioada 13-19 martie 2025 la Praga, Republica Cehă. Сообщение Regizorii și producătorii de proiecte documentare din Moldova sunt invitați să participe la East Doc Platform și să-și creeze conexiuni появились сначала на #diez.
13:15
Sportiva moldoveană Daria Cozorez a devenit campioană europeană. Tânăra a obținut aurul la Campionatul European Under 23 de box, transmite Olympic Moldova. Сообщение Daria Cozorez a devenit campioană europeană la box появились сначала на #diez.
13:00
CineMoldova este un festival de film basarabean care a ajuns anul acesta la a doua ediție. Evenimentul, marca Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara, are drept scop promovarea producțiilor cinematografice moldovenești în rândul comunității timișorene. Anul acesta, organizatorii au adus de acasă două filme, iar regizorul Mihai Nichiforeac a povestit participanților despre procesele din spatele creării unui film. Сообщение Workshop cu un regizor din Moldova și două filme autohtone vizionate: povestesc cum a fost la CineMoldova 2024 появились сначала на #diez.
12:45
Te gândești la o călătorie de toamnă? Îți propunem o listă cu destinații din România unde poți simți magia acestui sezon. Am ales cu grijă locații care îți oferă posibilitatea să petreci activ timpul în aer liber ori să te relaxezi plăcut admirând peisaje locale frumoase. În urma cercetărilor noastre și cu sprijinul echipei „Cunoaște-ți Țara”, am adunat o listă cu recomandări de locuri pentru un city-break sau o escapadă mai lungă. Сообщение (foto) Lista destinațiilor din România unde să călătorești în această toamnă появились сначала на #diez.
12:00
Astăzi, 20 octombrie, în Republica Moldova se desfășoară alegeri prezidențiale și referendum republican și constituțional. Cetățenii își aleg viitorul președinte pentru urmării patru ani, având în același timp oportunitatea să răspundă la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Сообщение Câți votanți sunt așteptați la urnele din Moldova, dar și la cele de peste hotarele țării появились сначала на #diez.
11:30
Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova (GSORM) revine cu o nouă ediție! Studenții moldoveni care își fac studiile peste hotare și își doresc să obțină titlul de „Studentul anului 2024” sunt încurajați să aplice. Сообщение Înveți peste hotare și ai reușite academice care merită premiate? Gala Studenților Originari din Moldova a dat start înregistrărilor появились сначала на #diez.
11:00
Pe 20 octombrie 2024, toți cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați la urnele de vot pentru a alege viitorul președinte al țării. Acesta este ales pentru un mandat de patru ani, timp în care își va exercita atribuțiile stipulate în Constituția Republicii Moldova. Сообщение Câți cetățeni trebuie să voteze ca să fie validate alegerile prezidențiale появились сначала на #diez.
10:00
Astăzi, 20 octombrie, în Republica Moldova se desfășoară alegeri prezidențiale și referendum republican și constituțional. Pentru ca scrutinul, dar și referendumul să fie validat, la urnele de vot trebuie să se prezinte o treime din numărul total de alegători înscriși în listele electorale. Сообщение Câți moldoveni trebuie să iasă la vot ca să fie validat referendumul появились сначала на #diez.
07:15
Astăzi, 20 octombrie, în Republica Moldova se desfășoară alegeri prezidențiale și referendum republican și constituțional. Pentru ca scrutinul, dar și referendumul să fie validat, la urnele de vot trebuie să se prezinte o treime din numărul total de alegători înscriși în listele electorale. Сообщение Alegeri prezidențiale și referendum 2024. Secțiile de votare din întreaga țară au fost deschise появились сначала на #diez.
19 octombrie 2024
18:15
Duminică, 27 octombrie, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” vă invită la spectacolul „Sonata unei vieți”. Acesta va fi jucat începând cu ora 17.00 și va prezenta povestea unui artist veritabil care, în ciuda obstacolelor, descoperă o modalitate să-și transforme viața într-o operă de artă. Сообщение „Sonata unei vieți” – o poveste despre destin, artă și puterea transformatoare a creației. Pe 27 octombrie, mergi la spectacol появились сначала на #diez.
17:00
„Pe masa din bucătăria bunicii stătea mereu ceainicul din porțelan cu flori de cireș și cele șase cești așezate în jurul lui.” Așa începe povestea din cartea pentru copii recent semnată de Tatiana Beșliu, o autoare din Chișinău. Opera se numește „Ceainicul din porțelan și lingurița grijulie”. Alături de ilustratoarea Onorina Barbaroșie, scriitoarea a reușit să realizeze o carte care duce copiii într-o călătorie despre prietenie și lecții de viață. Сообщение Călătorie în tărâmul poveștilor. Tatiana Beșliu ne dezvăluie magia din noua sa carte pentru copii появились сначала на #diez.
16:15
Ce poți face cu 37 500 de lei? Îți poți achiziționa ultimul model de iPhone, cu o memorie de 512 GB. Îți poți plăti taxa la Facultatea de Drept pentru doi ani și jumătate. Poți să-i schimbi la bancă în monede de 1 leu și vei pleca acasă cu 166 de kilograme în plus. La urma urmei, îți poți cumpăra vreo 500 de kebapuri sau... poți plăti o amendă pentru că ți-ai vândut votul. Сообщение 500 de kebapuri – amenda pentru un vot vândut. Ce trebuie să știi despre coruperea electorală появились сначала на #diez.
14:30
Te-ai gândit vreodată cum ar fi să devii student(ă) chiar dacă încă nu ai absolvit liceul? În prezent, ai această posibilitate datorită oportunităților care îți permit să experimentezi statutul de student în timp ce încă înveți la școală. Nadea Revenco este o tânără originară din raionul Călărași, iar în această vară a participat la West Summer University (WSU) – un proiect organizat de Universitatea de Vest din Timișoara care are drept scop principal introducerea elevilor curioși în universul mediului universitar, pentru a simula o întreagă experiență a vieții de student. Chiar dacă eleva a petrecut doar două săptămâni în România, și-a creat amintiri pentru toată viața, a făcut conexiuni cu tineri din alte țări și s-a bucurat de oportunitatea de a studia la una dintre facultățile universității despre care urmează să povestească în acest material. Сообщение Experiența Nadei Revenco la WSU – școala de vară care permite liceenilor să devină studenți la Timișoara timp de două săptămâni появились сначала на #diez.
13:30
Disciplinele opționale fac parte din curriculumul școlar, iar elevii au obligația ca, în fiecare an, să selecteze un curs suplimentar pe care îl vor studia anul următor. La fiecare ciclu de învățământ se stabilesc anumite cursuri, iar pentru anul școlar 2024/2025, elevii de gimnaziu au putut alege dintr-o listă de 57 de discipline. Сообщение Lista celor mai solicitate discipline opționale la clasele gimnaziale în acest an de învățământ появились сначала на #diez.
11:30
În termeni simpli, bootstrapping înseamnă să pornești și să dezvolți o afacere fără a atrage investiții externe semnificative (împrumuturi bancare sau finanțări de la investitori) și să folosești resurse proprii. Respectiv, din asta rezultă că antreprenorul își folosește economiile și alte surse personale pentru a asigura creșterea start-upului. Сообщение Ce înseamnă bootstrapping în lumea start-upurilor появились сначала на #diez.
10:45
Multe lecții valoroase vin din experiențe din afara sălilor de curs. Așa a fost și în cazul lui Valentin Gherman, care, după ce a absolvit Centrul de Excelență în Economie și Finanțe, a luat o pauză de la studii și a călătorit, a lucrat și s-a înscris la universități din SUA, acestea fiind și visul său academic. Nefiind admis la niciuna dintre universitățile de top din SUA, s-a înscris la universitatea la care învață acum Business și IT – IU International University of Applied Sciences, campusul din Berlin. Сообщение (podcast) Învață online la o universitate din Berlin, după două gap year-uri și o tentativă de a studia în SUA. Ascultă povestea lui Valentin Gherman появились сначала на #diez.
10:30
Festivalul Municipal al Voluntarilor a dat start înregistrărilor pentru tinerii care au contribuit activ la dezvoltarea comunității prin acțiuni de voluntariat. Dacă te-ai implicat în educația tinerilor, ai sprijinit grupuri vulnerabile, ai luptat pentru protejarea mediului sau ai coordonat proiecte culturale și artistice, ai oportunitatea să te înscrii la acest festival pentru a-ți prezenta contribuțiile și pentru a câștiga premii de până la 30 000 de lei. Сообщение Înscrie-te la Festivalul Municipal al Voluntarilor și câștigă până la 30 000 de lei pentru contribuția ta în comunitate появились сначала на #diez.
18 octombrie 2024
18:15
Impactul turismului vitivinicol pe plan economic și cultural, sprijinul guvernamental pentru sectorul oenoturistic și proiectele culturale de dezvoltare regională au fost printre principalele subiecte de discuție din cadrul „Conferinței Internaționale de Turism Vitivinicol ITER VITIS”, care s-a desfășurat la Chișinău. Alături de experți internaționali și reprezentanți ai mai multor instituții și organizații europene, autorități, oficiali guvernametali, dar și specialiști din sectoarele aferente, au fost analizate oportunitățile de creștere economică generate de acest sector și modalitățile prin care țara noastră poate deveni o destinație și mai atractivă pentru turiștii din toată lumea. Сообщение Moldova, epicentrul Europei vitivinicole. Experți de talie globală au fost prezenți la Conferința Internațională de Turism Vitivinicol de la Chișinău появились сначала на #diez.
18:00
Valeria Ceaglei, studentă în anul III a Academiei de Studii Economice din Moldova, Facultatea Relații Economice Internaționale, a reprezentat cu succes instituția la concursul „Prix du Lauréat francophone AUF-Moldova”, ed. a III-a, și a câștigat Premiul Laureatului Francofon. Concursul a fost organizat de Biroul național AUF-Moldova. În urma acestei realizări deosebite, studenta Valeria Ceaglei a beneficiat de o experiență de mobilitate în Lyon, Franța, în perioada 30 septembrie – 5 octombrie 2024, alături de alți 7 laureați din Republica Moldova. Сообщение Studenta ASEM, Valeria Ceaglei, a câștigat Premiul Laureatului Francofon появились сначала на #diez.
17:45
În acest an, în premieră, mai mulți cetățeni moldoveni din diasporă au votat prin corespondență, adică prin intermediul serviciilor poștale. Metoda alternativă de vot se află în regim de pilotare și a fost implementată parțial în șase țări. La acest scrutin, ea a adunat 1 986 de înregistrări, una aparținându-i și lui Catalin Gangalic, un moldovean stabilit cu traiul în Statele Unite ale Americii (SUA). Сообщение Peste 1 000 de persoane deja au participat la alegeri. Experiența unui tânăr din Moldova care a votat prin corespondență появились сначала на #diez.
17:15
În acest an, în premieră, mai mulți cetățeni moldoveni din diasporă au votat prin corespondență, adică prin intermediul serviciilor poștale. Metoda alternativă de vot se află în regim de pilotare și a fost implementată parțial în șase țări. La acest scrutin, ea a adunat 1 986 de înregistrări, una aparținându-i și lui Catalin Gangalic, un moldovean stabilit cu traiul în Statele Unite ale Americii (SUA). Сообщение Un moldovean din SUA povestește cum a votat pentru prima dată prin corespondență появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.