Atracții turistice din raionul Soroca / HARTĂ INTERACTIVĂ

Observatorul de Nord, 5 iulie 2024 12:50

În cadrul proiectului „Un colț din Moldova: descoperim, învățăm, promovăm” Observatorul de Nord împreună cu elevii de la specialitatea Turism a Colegiului ”Mihai Eminescu”din Soroca și-au propus să promoveze atracțiilor turistice din raionul Soroca, Drochia și Florești. Pe parcursul stagiului de practică elevii s-au documentat, au vizitat mai multe localități cu potențial turistic, au colectat […] Post-ul Atracții turistice din raionul Soroca / HARTĂ INTERACTIVĂ apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 12 ore
18:00
Un bărbat de 24 de ani din Soroca a fost reținut pentru 30 de zile, fiind acuzat de furt. Se presupune că acesta a sustras 500.000 de lei dintr-un hotel din municipiul Chișinău, scrie Telegraph.md. Poliția a fost alertată de un bărbat de 47 de ani, originar din Ucraina, care a raportat furtul unei sume […] Post-ul Tânăr de 24 de ani din Soroca, acuzat de furt de jumătate de milion de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:30
În săptămâna ce a trecut, liderul Partidului „Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev, a efectuat o vizită specială în raionul Soroca. „Am avut plăcerea să particip la Adunarea de constituire a Organizației Raionale a Partidului „Viitorul Moldovei”, unde a fost aprobată structura, ales consiliul și președintele…  Mă bucur să avem alături susținători de încredere, oameni care împărtășesc […] Post-ul Efim Agachi, a fost desemnat Președinte al Organizației Raionale a Partidului “Viitorul Moldovei” din Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:20
  A început ediția 2024 a Campionatului raionului Soroca la fotbal. În competiție s-au înscris șase formații – Racovăț, Rublenița, Vărăncău, Bădiceni, EFA (Visoca) și Stoicani. Deja s-au disputat și două etape, în care au fost înregistrate următoarele rezultate: etapa I: Vărăncău-EFA: 5-0; Rublenița-Racovăț: 2-1; Bădiceni-Stoicani: 8-1 și etapa a II-a: Stoicani-Vărăncău: 1-7; Racovăț-Bădiceni: 5-0; […] Post-ul Campionatul raionului Soroca la fotbal: după două etape – doi lideri apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
13:10
Oamenii legii i-au identificat și reținut pe indivizii care l-au ucis în bătaie pe un bărbat de 54 de ani din Racovăț. Aceștia s-au dovedit a fi doi consăteni, în vârstă de 39 de ani, dintre care unul în grădina căruia a fost găsit cadavrul, scriu sursele PulsMedia. Crima a avut loc sâmbătă, 6 iulie, […] Post-ul Doi indivizi sunt reținuți pentru că au omorât cu bâta un bărbat în satul Racovăț apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) atenţionează operatorii de transport rutier și conducătorii auto că, în perioada de 7-12 iulie, între orele 10.00-20.00, se interzice circulația pe drumurile naționale a mijloacelor de transport de mare tonaj (cu greutatea totală de peste 20 de tone), transmite moldpres.md Avertizarea vine după ce Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica […] Post-ul În perioada de 7-12 iulie, între orele 10.00-20.00, se interzice circulația pe drumurile naționale a mijloacelor de transport de mare tonaj apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
„Observatorul de Nord” a creat recent un sondaj pe site-ul nostru, în care întrebam sorocenii ce alternativă ați găsit pungilor din plastic, și iată rezultatele:  Post-ul Rezultatele sondajului: Ce alternativă ați găsit pungilor din plastic ? apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 08.07.2024-14.07.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități: Deconectari programate Floresti – 08.07.2024-14.07.2024 Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Florești, Cunicea, Răspopeni și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 08.07.2024-14.07.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități: Deconectari programate Drochia – 08.07.2024-14.07.2024   Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Țarigrad, Chetrosu, Popești și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 08.07.2024-14.07.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități: Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Iorjnița, Alexandru cel Bun, Inundei și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Vlada Gutu, absolventă a Liceului ”Ion Creangă” din Soroca, după ce a susținut cu succes examenele de bacalaureat, este determinată să urmeze o carieră în medicină, având-o ca exemplu pe mama sa. Pe lângă medicină, tânăra este pasionată de aviație și își dorește să învețe a pilota. -Pentru că recent s-a finalizat o etapă importantă […] Post-ul Vlada Gutu: „Vreau să-mi continui studiile la medicină, inspirată de exemplul mamei” apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Justificarea deportărilor sovietice din Moldova, incriminarea României pentru foametea din 1946-1947, diseminarea dezinformărilor pro-Kremlin despre cursul de integrare europeană al Republicii Moldova și relații cu gruparea criminală Șor – acestea sunt activitățile de bază ale lui Alexei Petrovici, președinte al Consiliului Coordonator al Conaționalilor Ruși din Republica Moldova, partener al Pravfond, organizație de stat fondată […] Post-ul Partenerii Pravfond în Moldova. Actorii, vehiculele de propagandă ale Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei și conexiunile lor politice în Republica Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce context a […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: La Vădeni apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Parlamentul R. Moldova a aprobat extinderea noțiunii de „trădare de patrie” din Codul Penal, iar aceste modificări au servit temei pentru unele surse media și politicieni pro-Kremlin să manipuleze, sugerând că reglementările vor fi folosite pentru suprimarea vocilor critice. Experții sugerează că autorii speculațiilor exagerează sau încearcă să dea o tentă politică personalizată modificărilor. În […] Post-ul Ce presupun modificările legislative despre „trădarea de patrie” și cum sursele pro-Kremlin manipulează pe această temă apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
  La sfârșitul acestei luni se vor finaliza lucrările de reparație capitală a străzii Viilor 2, 4, 6 și 8, din municipiul Soroca. Este vorba despre lucrări de reabilitare și asfaltarea a circa 2.ooo m.p. de drum și 570 m.p. de bordură.   Pentru efectuarea acestor lucrări, primăria municipiului Soroca a alocat nu mai puțin […] Post-ul Și strada Viilor a „Intrat” în reparație. Pentru aceasta primăria a „scos din buzunar” 1.420.000 de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
Un grup de bibliotecari din raionul Soroca au participat la atelierul organizat de doamna Tamara Coșciug, specialist principal al Secției Cultură și Turism Soroca. La atelier au participat 16 bibliotecari din raion împreună cu bibliotecarele gazdă, Morari Olga, bibliotecar principal, și Paveliuc Ana, bibliotecar, fiind întâmpinați de primarul localității, domnul Avornicița Marin, care a venit […] Post-ul Atelier de lucru la biblioteca Bădiceni cu genericul „Promovarea valorilor europene” apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de luni, 8 iulie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se scumpește cu 2 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 32 bani. Dolarul american se ieftinește cu 2 bani și costă 17 lei și 85 bani. Leul românesc crește cu […] Post-ul Cursul valutar pentru ziua de luni, 8 iulie 2024: Euro crește, dolarul scade apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Berbec (21 martie – 19 aprilie) Este o zi minunată pentru planificarea unei vacanțe sau a unor evenimente sociale, inclusiv a celor sportive. De asemenea, este o zi excelentă pentru a reflecta asupra investițiilor financiare. Între timp, artele, lumea divertismentului și activitățile amuzante cu copiii vor fi atrăgătoare. Astăzi sunteți optimist! Taur (20 aprilie – […] Post-ul Horoscopul zilei de luni, 8 iulie 2024: Gemenii sunt plini de entuziasm și deschiși la idei mari, află ce-ți rezervă astrele pentru ziua de astăzi apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
De astăzi, intră în vigoare codul galben de caniculă, conform anunțului meteorologilor. Acesta va dura până vineri, 12 iulie. Vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi predominant senin, cu unele înnorări nesemnificative. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 31 și 34 de grade Celsius, iar cele […] Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru luni, 8 iulie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
19:00
Amorțeala mâinilor și a picioarelor este o senzație cu care se confruntă mulți români. De obicei, aceasta este ignorată, crezând că trece de la sine. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că amorțeala membrelor superioare și inferioare ascunde alte afecțiuni. Ce afecțiuni ascunde amorțeala mâinilor și a picioarelor Amorțeala mâinilor și a picioarelor […] Post-ul “De ce îmi amorțesc mâinile și picioarele?”. Motivele reale pentru care ți se întâmplă așa ceva apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
Deși multă lume alege litoralul românesc, cu stațiunile și plajele de aici, nu întotdeauna și prețurile sunt pe măsura serviciilor. Dar, mai există o șansă, având în vedere că vorbim despre plaja secretă din România care rivalizează cu Grecia. E splendidă, iar prețurile sunt incredibil de mici, spun cei care au ajuns aici. Care este […] Post-ul Plaja secretă din România care rivalizează cu Grecia. E splendidă, iar prețurile sunt incredibil de mici! Uită de Mamaia apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Astăzi este ultima zi a recensământului populației. Conform Biroului Național de Statistică, în ultimele trei luni, aproximativ 1,65 milioane de locuințe și în jur de 2,43 milioane de oameni au fost recenzate. În aproape toate raioanele Republicii Moldova au fost recenzate 99% din gospodării. Cota cea mai mică, de sub 97%, este în municipiul Chișinău. […] Post-ul Astăzi este ultima zi a recensământului, dacă nu ai participat, află unde o poți face apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Amintirile din vacanța de vară sunt fără doar și poate legate de bunici. Așa a fost întotdeauna: cum terminam școala, mergeam la țară, acolo unde bunicii ne așteptau cu brațele deschise. Mai țineți minte diminețile acelea în care vă trezeați învăluiți în aroma clătitelor calde sau a brânzoaicelor pufoase, miros care plutea prin toată casa? Dar de […] Post-ul Gustoșenii de la bunica. Prăjitură cu caise și mere / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Factura la curent poate crește considerabil dacă folosim aerul condiționat non-stop pe timpul verii. Specialiștii ne oferă câteva sfaturi pe care le putem urma, astfel încât să diminuăm costul facturilor. Sfaturi pentru a vă reduce factura de energie electrică vara aceasta Este vară, ceea ce înseamnă că temperaturile sunt foarte mari, iar locuința noastră poate […] Post-ul Ce să faci neapărat ca să reduci factura la curent în această vară. Sfaturile electricienilor pentru un consum redus apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
„Ionel, Ionelule” este una dintre cele mai îndrăgite melodii românești, interpretată de mari artiști. Însă, puțini știu prin ce chinuri a trecut autorul acesteia atunci când a compus-o. Și mai puțini știu că autorul a fost torturat în pușcăriile comuniste. Compozitorul melodiei este George Sbârcea, care își spunea Claude Romano (compozitor, jurnalist, scriitor), un promotor […] Post-ul Povestea unui cântec: ”Ionel, Ionelule” apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
Vara, mirosul de transpirație este mai persistent ca niciodată. În zadar încerci să scoți petele de transpirație din haine, căci mirosul rămâne tot în țesătură. Iată la ce ingredient trebuie să apelezi dacă vrei să scapi și de miros. Fără doar și poate, anumite țesături atrag mirosurile și petele ca un magnet. De obicei, pe […] Post-ul Ingredientul care scoate mirosul persistent de transpirație din haine. Costă mai puțin de 2 lei și se găsește în orice magazin apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Biserica Ortodoxă de stil vechi sărbătoreşte astăzi, 7 iulie, Naşterea lui Ioan Botezătorul. În această zi, creştinii care ţin postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel au dezlegare la vin şi la peşte. Sfântul Ioan Botezătorul este ultimul prooroc al Vechiului Testament și, totodată, cel care face legătura cu Noul Testament. Este cel care s-a învrednicit […] Post-ul Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Berbec În comunicarea cu cei din jur, Berbecul poate fi foarte încăpățânat și ferm pe poziție. Combinația dintre sensibilitatea și emoționalitatea accentuate de această zi poate duce la conflicte aprinse. Stelele horoscopului îi recomandă Berbecului să-și păstreze pentru sine prețioasa „singura opinie corectă”, iar dacă totuși o exprimă, să fie pregătit să facă compromisuri și […] Post-ul Horoscopul zilei de duminică, 7 iulie 2024: Capricornul nu va fi dispus azi la compromisuri. „da” înseamnă „da”, „nu” înseamnă „nu”, află ce rezervă astrele zodiei tale apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Conform prognozei meteo pentru duminică, 7 iulie, vremea va fi în continuare călduroasă și uscată, cu temperaturi în creștere de 2-3 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 18 și […] Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru duminică, 7 iulie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:00
La finalul lunii iulie 2024, trei zodii vor experimenta schimbări radicale în viața lor, datorită alinierii planetare și influențelor semnificative ale astrelor. Ce se anunță pentru ele și care sunt cele trei semne ale căror vieți se vor schimba în a doua lună a verii. Previziunile anticipează că până la finalul lunii iulie astrele vor […] Post-ul Cele trei zodii a căror viață se schimbă radical la final de iulie 2024. Se întâmplă minuni în viața lor, au mare noroc apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:00
Maria Dragomiroiu este una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară din România, milioane de români iubindu-i cântecele și vocea inconfudabilă de zeci de ani.  Așadar, cu atât de mulți fani, solicitările pentru cântări la evenimente private nu sunt deloc puține, mai ales că este o artistă cu state vechi în muzica populară românească. […] Post-ul Preț Maria Dragomiroiu 2024. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru nuntă sau botez dacă vrei să îți cânte marea artistă apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:30
Doi români care locuiesc în Canada au o poveste de viaţă desprinsă parcă din filme. Cei doi au fost abandonaţi la naştere în România, dar au descoperit după 50 de ani că sunt fraţi gemeni. Ba mai mult, cei doi locuiesc şi la o distanţă de doar câţiva kilometri unul de celălalt, în Canada. Povestea […] Post-ul Abandonaţi la naştere, au descoperit după 50 de ani că sunt gemeni. Locuiesc la câţiva kilometri unul de celălalt, în Canada apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:50
Anual, pe 6 iulie, este marcată Ziua comemorării victimelor stalinismului. Astfel, în dimineața zilei de 5 iulie curent, comunitatea drochiană a fost solidară cu evenimentele tragice ale neamului și a participat în cadrul mitingului, desfășurat la monumentul represaților din scuarul Gării Feroviare din orașul Drochia. Întru cinstirea memoriei celor trecuți prin calvarul deportărilor, au rostit […] Post-ul Victimele represaliilor staliniste au fost comemorate la Drochia / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
Pe timpul verii, menținerea unei temperaturi confortabile în locuință poate deveni o provocare, mai ales dacă nu ai aer condiționat. Totuși, există numeroase trucuri simple și eficiente pe care le poți folosi pentru a-ți răcori casa în doar câteva minute. De la utilizarea ventilatoarelor și a materialelor umede, până la ajustarea fluxului de aer, toate […] Post-ul Cum să răcorești rapid casa în mai puțin de 5 minute, chiar dacă nu ai aer condiționat apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
Cu toții știm că bicarbonatul de sodiu este foarte util în casele noastre și folosit pentru o sumedenie de lucruri. În cazul în care covorul tău este murdar și nu știi cum să scapi de petele nedorite, bicarbonatul de sodiu poate fi prietenul tău cel mai bun. Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu […] Post-ul A pus bicarbonat de sodiu pe covor și a așteptat puțin. Ce a urmat e viral pe internet apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
O metodă utilizată de armata americană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ar putea fi răspunsul pentru cei care suferă de insomnie, conform unor experți. Tehnica, denumită „tehnica militară a somnului”, promite să îi ajute pe oameni să adoarmă în mai puțin de cinci minute. Această tehnică a fost detaliată în cartea lui Lloyd […] Post-ul Vindecarea insomniei cu tehnica militară a somnului: O soluție eficientă apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Cât zahăr se pune la prune pentru țuică. Este sezonul în care se coc prunele. Din aceste fructe se pot prepara gem, compot, magiun, dar și țuică. Prin fermentarea prunelor se poate obține țuica de prune care este o băutură alcoolică. Aceasta poate fi făcută acasă de oricine, dar nu toată lumea o face și […] Post-ul Cât zahăr se pune la prune pentru țuică. Cantitatea corectă pentru cel mai bun gust apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Deși a constatat grad „roșu” de urgență, a acceptat refuzul unei pacientei de a se interna, iar în consecința acesta a murit. Un  medic de la urgență a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru malpraxis.  Potrivit procurorilor,  pe 1 ianuarie 2020, inculpatul, activând în funcția de medic de urgență la Stația […] Post-ul Ar fi admis nereguli care au dus la moartea unei femei: Încă un medic condamnat pentru malpraxis apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Să fii sănătos și să scapi de kilogramele nedorite fără să te chinui prea mult este visul oricărei persoane trecută de 30 de ani, însă, nu de puține ori, acest lucru devine imposibil odată cu încetinerea metabolismului. Însă, deși pare incredibil, există o băutură miraculoasă, pe care o poți prepara acasă, care detoxifică ficatul și […] Post-ul Băutura miraculoasă care detoxifică ficatul și te scapă de kilogramele nedorite. Cum să o prepari rapid și ușor apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
Poliția  anunță că aseară au fost înregistrate trei cazuri de escrocherii cu tema „ruda implicată în accident”: Botanica: 15.000 de euro Buiucani: 340.000 de lei Rîșcani: 100.000 de lei Recomandări pentru Tineri Recomandăm tinerilor să-și informeze părinții și bunicii, deoarece victimele acestor escrocherii sunt, de obicei, persoanele în vârstă. Vârstnicii sunt contactați telefonic, de obicei […] Post-ul Escrocherii cu „Ruda implicată în accident” – 3 cazuri recente apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
  Cei care planifică să plece cu mașina sau cu autocarul în vacanță în Bulgaria ori Grecia trebuie să se înarmeze cu răbdare, așa cum din 10 iulie podului Prieteniei, Giurgiu – Ruse intră în reparație și se va circula doar pe o singură bandă. Asta va crea ambuteiaje kilometrice, cred oamenii care au drum […] Post-ul Avertizare pentru moldovenii care merg în Bulgaria sau Grecia: Podul Giurgiu – Ruse intră în reparații apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Vremea va continua să se încălzească și azi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 17 şi 23 de grade. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru sâmbătă, 6 iulie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
5 iulie 2024
21:40
Astăzi, toți elevii care au obținut nota 10 pe linie la examenul de Bacalaureat au fost invitați de președinta Maia Sandu. Aceștia au primit diplome de onoare din partea șefei statului, care i-a îndemnat să își continue studiile în universitățile din țară și să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova. Printre acești elevi se numără și […] Post-ul Vitalia Lupu: a doua elevă de la LT “C. Stere” cu 10 pe linie la examenele de Bacalaureat apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:00
Petru Lupu s-a născut departe de satul natal, la un an după ce familia sa a fost deportată în Siberia. Deoarece părinții lui erau gospodari și aveau de toate, puterea sovietică i-a considerat dușmani și a hotărât că trebuie reeducați. Le-au luat absolut totul ce agonisiseră prin muncă și sudoare și i-au încărcat în vagoane, […] Post-ul Gospodari și în Siberia: Istoria familiei Lupu din Vasilcău apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
 Zilele acestea am fost protagonistul, direct/indirect, al unor întâmplări, pentru unii obișnuite, poate, iar pentru mine deloc frumoase (ca să nu le zic regretabile) la trecerea vămii în aeroporturile din Chișinău și București. Or, în ambele cazuri m-am simțit (mai mult decât) oarecum un mic/mare criminal care a atentat la siguranța țârii/țărilor — la ieșirea […] Post-ul Despre o praștie, lacrimile unui copil și satisfacția misiunii îndeplinite a unui funcționar apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
Iluziile optice sunt adevărate provocări pentru mintea noastră. Aceste iluzii pot pune la încercare ceea ce știm despre realitatea înconjurătoare, arătându-ne că ochii noștri nu sunt întotdeauna de încredere. Dacă suntem prea grăbiți sau prea nepăsători, aceste capcane vizuale ne pot face să vedem imagini sau scene în mod complet eronat, aducând cu ele confuzia […] Post-ul Iluzie optică. Unde a zburat papagalul? apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
Printre cei menționați este și soroceanca Iana gherman, absolventă a Liceului Teoretic „Constantin Stere”. Iana șialți 46 de absolvenți exemplari  au primit diplome de onoare din partea șefei statului Maia Sandu, care a îndemnat tinerii să aleagă să-și continue studiile în universitățile din țara noastră și să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova. „Nota 10 pe […] Post-ul Absolvenții care au obținut media 10 la examenul național de bacalaureat au fost premiați astăzi la Chișinău apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
În cadrul proiectului „Un colț din Moldova: descoperim, învățăm, promovăm” Observatorul de Nord împreună cu elevii de la specialitatea Turism a Colegiului ”Mihai Eminescu”din Soroca și-au propus să promoveze atracțiilor turistice din raionul Soroca, Drochia și Florești. Pe parcursul stagiului de practică elevii s-au documentat, au vizitat mai multe localități cu potențial turistic, au colectat […] Post-ul Atracții turistice din raionul Soroca / HARTĂ INTERACTIVĂ apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Un șir de canale de Telegram, politicieni pro-ruși, dar și reprezentanta Ministerului rus de Externe au lansat în ultima perioadă speculații și falsuri despre scăderea populației și a natalității în Republica Moldova, legând această stare de lucruri de acțiunile guvernării pro-europene. În timp ce unii insinuează că de vină ar fi politicile autorităților, alții afirmă […] Post-ul Speculații și falsuri despre natalitate și scăderea populației, promovate intens de sursele de dezinformare pro-Kremlin apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
Pe 26 iunie, postul de televiziune Current Time TV (Настоящее Время) a publicat un interviu cu Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din R. Moldova. Fostul şef de stat a expus mai multe falsuri despre „referendumul ilegal”, aderarea la Uniunea Europeană în „detrimentul suveranităţii” şi despre alte subiecte, falsuri demontate anterior de Stopfals.md. Acesta a reiterat și mai […] Post-ul Dodon şi „poveştile” lui preferate, într-un interviu pentru presa străină: referendum ilegal, înarmare, închiderea şcolilor cu predare în rusă, „scenariul” ucrainean apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
În timp ce te plimbi prin raionul de fructe, atras de standurile pline de fructe, cauți ananasul perfect. Aproape că simți dulceața tropicală, dar nesiguranța îți strică bucuria. Nu știi care ananași sunt copți și cum să-i tai corect, simțindu-te pierdut și descurajat. Dar nu-ți pierde speranța! Ai ajuns în locul potrivit. Iată trucul pentru a alege […] Post-ul Trucul pentru a alege cel mai bun ananas de la piață. Așa vei avea parte de cel mai delicios și zemos fruct apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.