Peste 8 mii de persoane au fost angajate prin intermediul ANOFM de la începutul anului

Radio Chisinau, 3 iulie 2024 14:45

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a reușit să plaseze în câmpul muncii deja peste 8.000 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă, de la începutul anului 2024.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 4 ore
20:50
Cercetătorii au identificat o posibilă legătură între semaglutidă și o afecțiune oculară rară, dar au declarat că sunt necesare mai multe cercetări pentru a ști dacă medicamentul a cauzat de fapt problema. Persoanele care iau medicamentele de succes pentru pierderea în greutate și diabet Wegovy și Ozempic ar putea fi expuse unui risc mai mare de orbire la un ochi, din cauza unei afecțiuni oculare rare, relevă o nouă cercetare. Studiul, publicat în revista JAMA Ophthalmology, a inclus dosarele medicale ale aproximativ 17.000 de persoane pe parcursul a șase ani, transmite Euronews, scrie G4Media.
20:30
Vaticanul a anunțat vineri excomunicarea unui arhiepiscop italian ultraconservator, monseniorul Carlo Maria Vigano, în vârstă de 83 de ani, un opozant virulent al Papei Francisc, condamnat cu privire la o ”schismă” după ce a respins autoritatea șefului Bisericii Catolice, relatează AFP, scrie News.ro.
Acum 6 ore
19:55
Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) anunță lansarea a două sesiuni noi, în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” - o sesiune pentru electrocasnice mari și una pentru becuri LED. În acest sens, s ocate 12 000 de vouchere pentru becuri LED și 1499 de vouchere pentru electrocasnice mari, destinate gospodăriilor din toate localitățile țării, informează MOLDPRES.
19:30
Judecătoria Chișinău a emis astăzi mandate de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele celor șase angajați vamali din cadrul Biroului Vamal Nord, inclusiv în privința șefului biroului, comunică MOLDPRES.
19:05
În Republica Moldova va funcționa o platformă online dedicată dezvoltării pieței de energie din biomasă. Aceasta permite tuturor participanților pieței - companii, instituții publice și persoane fizice - să publice și să urmărească anunțuri de vânzare-cumpărare a produselor și serviciilor din sectorul energiei din biomasă, transmite MOLDPRES. 
18:45
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a mers vineri la Moscova pentru a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin, atrăgându-și imediat reproșuri din partea colegilor din UE și un avertisment că nu vorbește în numele Uniunii Europene, relatează News.ro.
18:30
Primăria Municipiului Chișinău informează că în weekendul: 06 - 07 iulie 2024, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi orășenilor acces la produse agricole de sezon. 
Acum 8 ore
18:10
Reuniți astăzi la Chișinău, unde au participat la lucrările Trilateralei România-Republica Moldova-Ucraina, miniștrii de externe ale celor trei state, Mihai Popșoi, Luminița Odobescu și Dmytro Kuleba, au semnat o declarație comună ce prezintă viziunile similare pe care le împărățesc cu privire la mediul de securitate actual. De asemenea, cei trei miniștri au semnat un memorandum privind combaterea manipulării informaționale și ingerințelor străine, transmite Radio Chișinău.
17:55
Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat, în cadrul ședinței de astăzi, cu amenzi în sumă totală de 19 mii de lei (circa o mie de euro) posturile de televiziune Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, pentru încălcarea obligației de a uniformiza nivelul tăriei sonore între comunicările comerciale audiovizuale, între programele audiovizuale, precum și între comunicările comerciale audiovizuale și programele audiovizuale, stabilite în Codul serviciilor media audiovizuale (CSMA), transmite MOLDPRES.
17:35
Președinta Fundației Academia Civică, Ana Blandiana, spune că amintirile legate de deportările de acum 75 de ani, dar și războiul de la graniță trebuie să determine cetățenii din Republica Moldova să aleagă perspectiva corectă, drumul spre Uniunea Europeană. Scriitoarea spune că nu este posibil ca cetățenii de aici să aleagă altceva. Istoria nu trebuie lăsată să facă marșariere. Declarațiile au fost făcute la conferința internațională „75 ani de la cel de-al doilea val de deportări din Basarabia”, organizată astăzi în satul Mereni din raionul Anenii Noi, transmite IPN.
17:20
Cel de-al patrulea atelier de lucru din cadrul exercițiului regional de stat major „Regex 2024” urmează să se desfășoare în perioada 8-19 iulie curent, informează Ministerul Apărării al Republicii Moldova.
17:00
Primăria Municipiului Chișinău informează că în cadrul licitației funciare cu strigare desfășurate vineri, 05 iulie 2024, au fost adjudecate 9 loturi de pământ din intravilanul municipiului, din cele 12 expuse, în sumă totală de 31,2 milioane lei.
16:40
Dor de izvor - emisiunea din 14 iunie 2024. este iInvitata ediției este interpreta de muzică populară Suzana Popescu.
Acum 12 ore
16:25
Cei 57 de absolvenți cu note de 10 la examenele de Bacalaureat au fost premiați astăzi în cadrul unui eveniment festiv organizat la Președinție, transmite Radio Chișinău.
16:05
Trilaterală Republica Moldova-România-Ucraina: Declarații comune de presă susținute de viceprim-ministrul, ministru al afacerilor externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu, și ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.
15:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă a doi judecători. Este vorba despre Valeri Hudoba și Larisa Lavric.
15:45
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă a doi judecători. Este vorba despre Valeri Hudoba și Larisa Lavric.
15:25
15:10
Săptămâna viitoare, liderii celor 32 de țări ale NATO se vor întâlni la Washington, D.C., pentru summitul celei de-a 75-a aniversări a Alianței. Ei vor sărbători 75 de ani de unitate între Europa și America de Nord – unitate care a protejat pacea transatlantică, democrația și prosperitatea. Dar mai mult decât o sărbătoare, summitul va fi o oportunitate de a lua decizii care contează pentru viitorul a un miliard de persoane din Europa și America de Nord, scrie Foreign Affairs.
14:50
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează populația Republicii Moldova că există riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației uscate.
14:10
Un sistem de panouri solare a fost instalat astăzi pe acoperișul Președinției Republicii Moldova. Acest eveniment poate servi drept model pentru alte instituții, în contextul în care Republica Moldova își propune ca o treime din consum de energie electrică să fie produs din energie regenerabilă, până în 2030, transmite Radio Chișinău.
13:35
Pe 20 octombrie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale și referendumul constituțional cu privire la integrarea europeană. Statul Republica Moldova trebuie să ofere acum și în viitor garanții pentru desfășurarea unor alegeri libere și corecte. În spațiul public au apărut declarații privind „intenția unor anumite forțe” de a frauda următoarele alegeri. Ce stă la baza unor astfel de declarații și cât de sigure sunt garanțiile legale și administrative împotriva fraudelor sunt subiecte discutate de particiapnții unei dezbateri publice organizate astăzi de Agenția de presă IPN.
13:35
Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a ajuns la Chișinău, unde va participa la Trilaterala Republica Moldova - România - Ucraina.
13:15
Premierul ungar Viktor Orban a ajuns la Moscova, relatează agenția ungară de știri MTI, citându-l pe purtătorul de cuvânt al șefului guvernului de la Budapesta. Orban urmează să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin în cadrul vizitei, a declarat Bertalan Havasi, potrivit Agerpres.
13:05
Justificarea deportărilor sovietice din Republica Moldova, incriminarea României pentru foametea din 1946-1947, diseminarea dezinformărilor pro-Kremlin despre cursul de integrare europeană a Republicii Moldova și relații cu gruparea criminală Șor - acestea sunt activitățile de bază ale lui Alexei Petrovici, președinte al Consiliului Coordonator al Conaționalilor Ruși din Republica Moldova, partener al Pravfond, organizație de stat fondată de Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei și acuzată de propagandă și practici de război hibrid în Occident.
13:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi, 7 iulie, un cod galben de caniculă, valabil pe întreg teritoriu Republicii Moldova.
12:45
Peste 600 de laptopuri, în valoare de aproape jumătate de milion de dolari, procurate cu suportul UNICEF și al Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii, vor fi donate mai multor instituții de învățământ din Chișinău și din regiunea transnistreană.
12:25
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru perioada n06.07.2024-08.07.2024.
12:10
Cinci persoane au fost rănite și un copil a fost ucis într-un atac ucrainean cu drone asupra regiunii ruse Krasnodar, în sud-vestul Rusiei, a anunțat vineri guvernatorul acestei regiuni, Veniamin Kondratiev, informează AFP, potrivit Agerpres. Ministerul rus a transmis că sistemele de apărare antiariană au doborât pe timpul nopții 50 de drone.
11:50
La sfârșitul aceste săptămâni, moneda unică europeană se scumpește cu cinci bani și costă 19 lei și 30 de bani, informează MOLDPRES.
11:40
Parlamentul găzduiește o expoziție tematică dedicată celor 75 de ani de la cel mai mare val de deportări staliniste din Basarabia. Expoziția conține fotografii și copii de documente din fondurile Agenției Naționale a Arhivelor. Acestea fac referire la istoriile de viață ale mai multor persoane deportate, care locuiau în diferite localități ale țării, erau de diferite naționalități și ocupau diferite poziții sociale.
Acum 24 ore
11:20
Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o înrevedere cu Eva-Maria Liimets, ex-ministra Afacerilor Externe a Estoniei. Subiectul-cheie al discuției a fost organizarea programelor specializate pentru angajații Cancelariei de Stat, a Biroului pentru Integrare Europeană, dar și a altor funcționari din instituțiile de linie implicați în procesul de integrare europeană.
11:00
Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost reținut de polițiști, fiind implicat într-un caz de escrocherie săvârșită prin schema „ruda implicată într-un accident rutier”. Poliția din Ungheni a fost sesizată de o femeie precum că a transmis o sumă de bani la o persoană necunoscută, sub pretextul că fiica sa a comis un accident rutier în urma căruia a fost traumată o persoană.
10:45
Luminița Odobescu, ministra Afacerilor Externe a României, a ajuns astăzi la Chișinău, acolo unde va participa la Reuniunea Trilaterală Republica Moldova-România-Ucraina, găzduită de Ministerul Afacerilor Externe.
10:25
Decizia Consiliului Concurenței de a sancționa cu o amendă de circa 480 milioane lei șase companii petroliere pentru înțelegere de cartel a fost trecută parcă cu vederea de operatori, scrie Mold-Street.
10:10
Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, nu exclude noi expulzări ale diplomaților ruși din R. Moldova, titrează Deschide.md. Dacă Moscova va continua acțiuni în detrimentul interesului național al Republicii Moldova, ar putea avea loc noi expulzări ale diplomaților ruși din Ambasada de la Chișinău.
09:55
Un tribunal rus l-a arestat pentru două luni pe colonelul Artem Gorodilov, comandantul Brigăzii 83 de asalt aeropurtat a armatei ruse, informează agențiile de presă ruse, citate de BBC.
09:30
Fotbaliștii, staff-ul și suporterii României au reușit să facă o imagine mai bună României în fața celorlaltor țări din Europa, prin participarea la EURO 2024, relatează Digi Sport.
09:15
Ieri, 4 iulie, au avut loc alegerile parlamentare în Marea Britanie. Potrivit sondajelor la ieșirea de la urne, Partidul Laburist ar obține 410 mandate din totalul de 650 în Camera Comunelor. Partidul Conservator, care se află la putere de 14 ani, a obținut doar 131 de mandate.
08:55
Șefa statului a avut ieri, 4 iulie, o întâlnire cu ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul căreia a subliniat că finalizarea celor trei linii electrice de interconectare cu România, Vulcănești-Chișinău, Bălți-Suceava și Strășeni-Gutinaș, trebuie să fie accelerată, așa încât să avem prima conexiune funcțională deja în 2025.
08:40
Coaliția de guvernare din România a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an. Astfel, primul tur al prezidențialelor va avea loc pe 24 noiembrie, al doilea tur pe 8 decembrie, iar pe 1 decembrie va fi scrutinul parlamentarelor.
08:20
Echipa de pompieri de combatere a incendiilor forestiere din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova se pregătește de o misiune importantă în cadrul Programului European de Pre-poziționare a Echipelor de Stingere a Incendiilor de Pădure. Aceasta va avea loc în regiunea NEA Makri din Grecia, în perioada următoare.
08:05
În noaptea de 5 spre 6 iulie 1949, mii de oameni în Moldova sovietică au fost ridicați din casele lor, îmbarcați în trenuri compuse din vagoane de vite și transportați în Siberia și Kazahstan. Se estimează că peste 11 mii de familii cu un număr de peste 35 mii de persoane au fost deportate în această operațiune cunoscută sub numele de „Operațiunea Sud” (în rusă „Юг”), care a avut drept scop deportarea unui număr mare de persoane considerate „elemente social periculoase” sau „dușmani ai poporului”. Familii întregi, inclusiv bătrâni, femei și copii, au fost trimise în regiuni îndepărtate, unde condițiile de viață erau extrem de dificile.
Ieri
21:10
În doar 20 de ani, cantitatea anuală de deșeuri din plastic produsă pe glob a crescut de la 180 de milioane de tone pe an la aproape 400 de milioane de tone, potrivit raportului Global Plastics Outlook, publicat al Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), scrie Statista, transmite G4Media.
20:50
Hrișca, cunoscută și sub denumirea de „grâu negru”, este un aliment valoros, care și-a găsit locul în bucătăria românească de-a lungul secolelor, în special în Nord. Originară din Asia Centrală, această plantă a fost adusă în Europa de Est și Centrală de către huni, fiind adoptată rapid datorită valorilor sale nutritive și a adaptabilității în diverse rețete.
20:30
Luptătorii de stil greco-roman Maxim Sarmanov și Alexandru Solovei au obținut titlul de vicecampioni europeni, la categoria de vârstă sub 20 de ani, transmite MOLDPRES.
20:15
Polonia se află pe locul șapte printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova, iar valoarea comerțul exterior în primele patru luni ale anului 2024 a crescut cu 26,7% față de aceeași perioadă a anului trecut și a constituit 168,1 mln dolari. „E un semnal pozitiv, dar cu siguranță putem mai mult”, a afirmat vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, care a discutat astăzi cu omologul său polonez, Krzysztof Paszyk, transmite MOLDPRES. 
19:55
Aleșii poporului au adoptat astăzi în două lecturi un proiect de lege care prevede licențierea provizorie a importului de culturi cerealiere și oleaginoase, comunică MOLDPRES.
19:40
Republica Moldova va putea accesa finanțare din fonduri europene pentru implementarea proiectelor care vizează ocuparea forței de muncă și inovarea socială. Parlamentul a ratificat Acordul cu UE privind participarea Republicii Moldova la componenta Ocuparea forței de muncă și inovare socială a Fondului European Plus. Documentul a fost votat în două lecturi de 69 de deputați, trasnmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.
19:20
Asociația EcoContact a organizat în perioada 28 iunie – 4 iulie, la Chișinău și la Bălți, două evenimente cu participarea reprezentanților mass-media națională și locală, în cadrul cărora au fost abordate subiecte precum armonizarea legislației de mediu și investigarea jurnalistică a problemelor de mediu, cu accent pe terminologia specifică jurnalismului de mediu. Evenimentele au fost organizate cu suportul financiar al Suediei, în cadrul programului de granturi mici (PGM) pentru mass-media "Jurnalism Comunitar pentru un Mediu Sănătos și Justiție Verde", transmite MOLDPRES. 
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.