JO 2024: Jocurile Olimpice de vară din anul 1952 (Helsinki)

Punctul, 3 iulie 2024 08:20

A XV-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară s-a desfăşurat la Helsinki, în Finlanda, în perioada 19 iulie-3 august 1952, potrivit olympics.com. Oraşul Helsinki fusese ales pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 1940, dar ediţia respectivă a fost anulată din cauza celui de-al Doilea Război Mondial. Helsinki este cel mai nordic oraş care a găzduit vreodată … Articolul JO 2024: Jocurile Olimpice de vară din anul 1952 (Helsinki) apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 24 ore
10:50
Selecţionerul Portugaliei, spaniolul Roberto Martinez, consideră că echipa sa merita victoria în partida pierdută la loviturile de departajare în faţa Franţei (3-5), vineri seara la Hamburg, însă a subliniat că la un turneu precum Campionatul European de fotbal, la care participă cei mai buni jucători, orice se poate întâmpla. „Sunt mândru de ceea ce au făcut jucătorii … Articolul Fotbal – EURO 2024: Meritam să câştigăm, regretă selecţionerul Portugaliei apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a declarat că ”devine un obicei” ca Les Bleus să atingă faza semifinalelor la turneele majore, însă asta nu-l împiedică să savureze calificarea în „careul de aşi” la EURO 2024, după o victorie dificilă, la loviturile de departajare, obţinută în faţa Portugaliei, vineri seara la Hamburg. „A fost un meci foarte tensionat, … Articolul Fotbal – EURO 2024: Devine un obicei să ne calificăm în semifinale, afirmă selecţionerul Franţei apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Cel puţin zece persoane au murit vineri într-un accident de autocar, soldat de asemenea cu 42 de răniţi, în sud-estul Braziliei, anunţă autorităţile locale, relatează AFP. Autocarul ”a lovit pilastrul unui viaduct”, a declarat AFP Secretariatul Securităţii statului Sao Paulo, precizând că ”zece persoane au murit la faţa locului”. Cei 42 de răniţi – cinci în … Articolul Cel puţin zece morţi şi 42 de răniţi în sud-estul Braziliei, într-un accident de autocar apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Ministrul de externe al Republicii Moldova a declarat, vineri, că guvernul său îşi rezervă dreptul de a ordona noi expulzări de diplomaţi ruşi dacă Moscova se angajează în activităţi dăunătoare intereselor ţării, relatează Reuters. Relaţiile Moldovei cu Rusia s-au deteriorat în timp ce preşedintele Maia Sandu a denunţat invazia Rusiei în Ucraina şi a condus … Articolul Ministrul de externe al R. Moldova nu exclude noi expulzări ale diplomaţilor ruşi. Reacţia Moscovei apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din România a transmis, sâmbătă dimineaţa, un mesaj RO-ALERT pentru localităţile din zona de nord a judeţului Tulcea şi pentru o parte a populaţiei oraşului Galaţi, prin care a informat că, în contextul războiului din Ucraina, există riscul de cădere a unor obiecte din spaţiul aerian. citat de ziua.md … Articolul Mesaj RO-Alert la granița cu Ucraina: Populația, avertizată că ar putea cădea obiecte din spațiul aerian apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
18:50
În ciuda „profețiilor” unor deputați din Adunarea Populară și a obstacolelor din partea autorităților republicane, în Găgăuzia, mai mult de 25 de mii de locuitori primesc deja pentru a treia lună alocații de 2 mii de lei, scrie gagauzia24.md Pensionarii și lucrătorii din sectorul bugetar al autonomiei primesc pentru a treia oară alocații lunare la pensii … Articolul VIDEO // Peste 25 de mii de persoane din Găgăuzia au primit carduri „Mir” apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Ucraina a primit cel de-al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot, promis în aprilie de Germania, a anunţat vineri ambasadorul Berlinului la Kiev, după luni de zile în care Ucraina ceruse aliaţilor săi echipamente pentru a-şi proteja civilii şi infrastructura de atacurile aeriene ruseşti, relatează Reuters şi AFP. Moscova şi-a reluat în primăvară atacurile aeriene … Articolul Ucraina a primit al treilea sistem antiaerian Patriot din partea Germaniei apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST, documentează un caz de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, din Republica Moldova în Ucraina. Cazul a fost consemnat la data de 4 iulie 2024. Potrivit funcționarilor vamali, în timpul supravegheri frontierei de stat, polițiști de frontieră din cadrul SPF Căplani, au observat doi străini, în … Articolul VIDEO // Doi străini documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat apare prima dată în Punctul pe i.
14:40
Proba de înot maraton (înot în ape deschise) de la Jocurile Olimpice de la Paris ar putea avea loc în afara capitalei franceze dacă Sena nu va fi curată pentru scăldat, au anunţat vineri organizatorii. citat de news.ro „Regulile Federaţiei Internaţionale de Triatlon permit ca evenimentul să fie trecut la un format de duatlon în ultimă … Articolul Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
IGSU avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației uscate. Potrivit specialiștilor în perioada vremii cu temperaturi ridicate, cu umiditate redusă și vânt, cetățenii trebuie să respecte regulile antiincendiare, pentru evitarea producerii incendiilor de vegetație. În astfel de condiții meteorologice, orice scânteie poate provoca incendii pe suprafețe mari cu pagube semnificative pentru sectorul … Articolul Risc sport de izbucnire a focarelor de ardere a vegetației uscate apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Funcționarii moldoveni vor fi detașați la Comisia Europeană, cu scopul de a consolida capacitățile țării noastre în procesul de aderare la UE. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor și semnarea unui Acord administrativ dintre Republica Moldova și Comisia Europeană, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului … Articolul Funcționarii moldoveni implicați în procesul de integrare europeană vor putea fi detașați la Comisia Europeană pentru a acumula experiență apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea unei sentințe de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală de învinuire a unui medic de urgență de comiterea infracțiunii de încălcare din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale (art.213 lit.b) din Codul penal). Conform oamenilor legii, inculpatul a fost condamnat la închisoare pe … Articolul Încă un medic din Chișinău, condamnat pentru malpraxis apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care implică lansatoare mobile de rachete nucleare Iars, la mai puţin de o lună după ce a organizat exerciţii de desfăşurare de arme nucleare tactice împreună cu aliatul său Belarus, relatează Reuters. Ministerul a declarat că echipajele lansatoarelor de rachete Iars din cel puţin două … Articolul Rusia efectuează exerciţii cu lansatoare mobile de rachete nucleare apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Datorită diligenței procurorilor și polițiștilor de la Edineț a fost posibilă condamnarea unei persoane acuzată de omor. Mai exact, prin sentința de ieri, 04 iulie 2024, pronunțată de Judecătoriei Edineț, sediul Central, inculpatul, în vârstă de 33 de ani, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de 18 ani de închisoare, … Articolul Pentru că a omorât o femeie cu un topor, își va petrece următorii 18 ani în detenție apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost reținut de polițiști, fiind implicat într-un caz de escrocherie săvârșită prin schema „ruda implicată într-un accident rutier”. Poliția din Ungheni a fost sesizată de o femeie precum că a transmis o sumă de bani la o persoană necunoscută, sub pretextul că fiica sa a comis un … Articolul Schema cu ruda implicată în accident continuă să lase cetățenii fără bani. Un tânăr a fost reținut apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Investițiile private în Moldova au înregistrat o creștere de 12% în primul trimestru al anului 2024, conform datelor prezentate de ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba. Deși nu a oferit o cifră specifică, Alaiba a subliniat că autoritățile vor continua să sprijine această dinamică pozitivă. citat de bani.md Ministrul a atribuit creșterea investițiilor reformelor … Articolul Alaiba spune că investițiile private au crescut cu 12% în primul trimestru, dar nu spune suma apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
Forţele aeriene ucrainene au anunţat vineri că au doborât toate cele 32 de drone lansate de Rusia într-un atac care s-a desfăşurat pe parcursul nopţii şi a vizat mai multe regiuni ucrainene, relatează Ukrainskaia Pravda. citat de news.ro Armata ucraineană a doborât dronele deasupra a şapte regiuni, a precizat aceasta. Potrivit guvernatorilor locali, trei drone … Articolul Rusia a atacat Ucraina cu drone toată noaptea. Armata ucraineană susţine că le-a doborât pe toate apare prima dată în Punctul pe i.
09:00
Cel puţin 89 de migranţi au murit luni când barca în care se aflau s-a răsturnat în largul coastei Mauritaniei , a informat joi agenţia de presă de stat, citată de CNN. Ofiţerii Gărzii de Coastă din Mauritania au recuperat cadavrele migranţilor care se aflau la bordul unei mari bărci tradiţionale de pescuit când s-a … Articolul Cel puţin 89 de persoane au murit după ce o barcă de migranţi s-a scufundat în largul coastei Mauritaniei apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:00
Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat joi dimineaţa guvernatorul regional Ivan Fedorov, informează agenția AFP, citată de Agerpres. „Un bărbat şi o femeie au murit în urma unor bombardamente inamice”, în timp ce un alt bărbat a fost rănit, a precizat pe Telegram guvernatorul, potrivit căruia în ultimele … Articolul 391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie, soldate cu cel puţin doi morţi (guvernator) apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Compania low-cost, Wizz Air anunță lansarea a trei curse noi de la Chișinău. Este vorba de Viena, Varșovia și Abu Dhabi, informeză bani.md Zborurile spre Viena vor fi operate luni, miercuri, vineri din 30 septembrie, iar prețul biletului începe de la 29,99 euro. Cursele spre Varșovia vor fi operate, la fel, din 30 septembrie, cu … Articolul Low-cost-ul Wizz Air anunță trei zboruri noi din Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Letonia a înregistrat o creştere semnificativă a încercărilor de trecere ilegală a frontierei din Belarus săptămâna aceasta, au anunţat joi autorităţile letone, relatează dpa. Guntis Pujats, şeful poliţiei de frontieră din Letonia, a declarat că 160 de tentative de a intra ilegal în ţară din Belarus au fost înregistrate începând de luni, numărul total al … Articolul Letonia a înregistrat o creştere semnificativă a tentativelor de trecere ilegală a frontierei din Belarus apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Doi tineri din Orhei și Fălești au fost condamnați la 15 și 16 ani de închisoare pentru exploatarea sexuală a pretinselor iubite, de 15 și 16 ani. Fetele, care erau dintr-un Centru de plasament, au făcut cunoștință cu inculpații, în vârstă de 27 și 30 de ani, la Chișinău în anul 2018. Procuratura pentru Combaterea … Articolul 15 și 16 ani de închisoare pentru exploatarea sexuală a două minore. Unul din inculpați s-a căsătorit cu victima apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Polițiștii de frontieră din Republica Moldova au primit automobile și bărci cu motor, în valoare totală de circa un milion de euro, în cadrul unui parteneriat moldo-german. Ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, a menționat că aceste noi resurse vor crește semnificativ mobilitatea polițiștilor de frontieră, facilitând activitatea de prevenire și menținere a frontierelor în securitate. … Articolul Automobile și bărci cu motor donate Poliției de Frontieră de către Germania apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Moldova se confruntă cu un risc major de inundații dacă barajul de la Naslavcea ar fi distrus de forțele ruse, a declarat ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova. citat de bani.md „Ar fi pericole. Este foarte greu să distrugi barajul în totalmente. Ar fi pericol în aval … Articolul Moldova riscă să fie înghițită de apele Nistrului, dacă rușii aruncă în aer barajul de la Naslavcea apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Italianul Daniele Orsato şi francezul Clement Turpin vor conduce la centru meciurile de sâmbătă, din sferturile de finală ale Euro-2024, transmite news.ro Italianul Daniele Orsato va conduce la centru meciul Anglia – Elveţia, programat, de la ora 19.00, la Dusseldorf. Meciul Ţările de Jos – Turcia, care va avea loc, duminică, de la ora 22.00, … Articolul Arbitri din Italia şi Franţa la meciurile de sâmbătă, din sferturile Euro-2024 apare prima dată în Punctul pe i.
13:40
România va încasa în total 12.250.000 de euro în urma participării la Euro-2024 din Germania, conform datelor publicate de cotidianul AS. citat de news.ro La fel ca toate echipele, şi tricolorii au primit suma de 9.250.000 de euro pentru prezenţa la turneul final. Victoria în faţa Ucrainei, scor 3-0, a mai adus un milion de euro, … Articolul Suma totală încasată de tricolori pentru Euro-2024 se ridică la 12.250.000 de euro. Cât ar putea câştiga Spania dacă ajunge campioana Europei apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a dezminţit, miercuri, zvonurile legate de un articol publicat în presa franceză, conform cărora se ia în considerare posibilitatea anulării Jocurilor Olimpice de la Paris. citat de news.ro Le Journal du Dimache şi Le Point au anunţat că preşedintele CIO, Thomas Bach, a fost „îngrozit de dizolvarea” Adunării Naţionale franceze la … Articolul CIO dezminte informaţiile din presa franceză privind o posibilă anulare a Jocurilor Olimpice apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Moldova este din ce în ce mai afectată de problema deșeurilor de plastic, iar autoritățile au propus implementarea unui sistem de depozitare cu returnare pentru a gestiona această criză. Sistemul propus de Ministerul Mediului implică adăugarea unui mic depozit suplimentar la prețul băuturilor vândute în recipiente de plastic, sticlă și aluminiu, care este rambursat consumatorilor … Articolul Moldova, sufocată de gunoaie! Sticlele ar putea aduce bani la returnare. Autoritățile vor un mecanism de garanție apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Ambasadorul Turciei la Berlin a fost convocat joi la Ministerul de Externe german în legătură cu salutul făcut de fotbalistul turc Merih Demiral în meciul cu Austria (2-1) din optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, transmit Reuters şi AFP. Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al MAE … Articolul Ambasadorul Turciei, convocat la MAE german după gestul controversat al lui Merih Demiral apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Ion Dudnicenco a fost numit în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 55 de deputați. Ion Dudnicenco are o experiență vastă în domeniul finanțe și asigurări. Din anul 2010, activează în cadrul Curții de Conturi a … Articolul Ion Dudnicenco, numit în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor al ANSC apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
 Parlamentul a numit un nou membru al Curții de Conturi. Deputații au aprobat numirea Nataliei Trofim în respectiva funcție. Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 71 de deputați. Natalia Trofim a fost selectată în urma desfășurării unui concurs public. Aceasta are o vastă experiență în domeniul finanțelor publice. Activează … Articolul Curtea de Conturi are un nou membru apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
În această vară, 1075 de grădinițe din țară, din totalul celor 1421, s-au închis sau își vor suspenda activitatea pentru o perioadă. Aproximativ 900 de grădinițe, sau peste 60 la sută, nu vor activa o lună sau chiar mai mult de 40 de zile. citat de ziua.md Astfel, pe parcursul verii, doar 346 de grădinițe … Articolul Peste 60% din grădinițe, închise vara pentru o lună sau mai mult. În 185 de instituții, părinților nu li s-a oferit nicio alternativă apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Armata israeliană a anunţat joi alerte pentru atacuri cu rachete şi incursiuni aeriene peste tot în nordul Israelului până la platoul Golan ocupat, a doua zi după o serie de tiruri ale Hezbollah şi eliminarea unui comandant al mişcării libaneze de către Israel, relatează AFP. Sirenele au început să sune începând cu ora locală 10.00 … Articolul Alertă pentru atacuri cu rachete în toată zona de nord a Israelului; Hezbollah susţine că a lansat peste 200 de rachete apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
În această săptămână, se împlinesc 75 de ani de la cea de-a doua și cea mai de amploare operațiune de deportări, pe actualul teritoriu al Republicii Moldova. Evenimentul va fi marcat la Chișinău, sâmbătă, 6 iulie, începând cu ora 8.00, prin acțiuni de comemorare – depuneri de flori și un minut de reculegere pe Aleea … Articolul R. Moldova va comemora 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări, din 5-6 iulie 1949 apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Republica Moldova va putea accesa finanțare din fonduri europene pentru implementarea proiectelor care vizează ocuparea forței de muncă și inovarea socială. Parlamentul a ratificat Acordul cu UE privind participarea Republicii Moldova la componenta Ocuparea forței de muncă și inovare socială a Fondului European Plus. Documentul a fost votat în două lecturi de 69 de deputați. … Articolul Fonduri europene pentru proiecte care vizează ocuparea forței de muncă și inovarea socială, implementate în R. Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Prevederile din legislația națională care vizează accesul egal pentru femei și bărbați la bunuri și servicii vor fi armonizate cu legislația Uniunii Europene. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat în prima lectură de 74 de deputați.    Documentul a fost elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și transpune în legislația națională … Articolul Proiect de armonizare a legislației naționale cu cea a Uniunii Europene: Acces egal pentru femei și bărbați la bunuri și servicii apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Acum o oră, într- o localitate din raionul Ștefan Vodă s-a produs o tragedie cu implicarea unui copil de 1 an și 7 luni. Potrivit poliției, preliminar s-a stabilit că mașina de marca Seat, condusă de un bărbat de 42 de ani, staționa la poarta familiei minorului, timp in care copilul s-a ascuns sub unitatea … Articolul Copil strivit de roţile maşinii apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Cetățenii moldoveni deținători ai pașapoartelor diplomatice și de serviciu vor putea călători în India fără vize. Parlamentul a ratificat astăzi un Acord cu Guvernul Republicii India privind abolirea regimului de vize. Documentul a fost votat în ambele lecturi. Astfel, titularii pașapoartelor diplomatice și de serviciu vor avea posibilitatea să călătorească sau să tranziteze India fără … Articolul Votat de Parlament: Vizele nu vor mai fi obligatorii pentru moldovenii cu pașapoarte diplomatice sau de serviciu care vor călători în India apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Începând cu data de 5 mai și până în prezent, în comuna Sângereii Noi din raionul Sângerei s-au înregistrat peste 50 de cazuri de rujeolă. Specialiștii în sănătate publică s-au deplasat în zona focarului pentru a convinge familiile să-și vaccineze copiii. Agenția Națională pentru Sănătate Publică precizează că medicii, împreună cu experți ai Biroului de … Articolul Peste 50 de cazuri de rujeolă la Sângerei. Autoritățile conving familiile să-și vaccineze copii apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Confederația Sindicatelor cer autorităților să oprească procesul de majorare a vârstei de pensionare pentru femei și să-l mențină la pragul atins până acum – de 61 de ani. Unul dintre motive este nivelul scăzut de viață, în comparație cu multe alte state europene. Un proiect de lege al sindicaliștilor a fost expediat Parlamentului pentru examinare. … Articolul Sindicatele cer statului să oprească majorarea vârstei de pensionare a femeilor: Să fie menținut pragul actual de 61 de ani apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
În Republica Moldova nu există o mass-media veritabilă, iar banii oferiți de partenerii occidentali pentru ,,libertatea presei” sunt folosiți de șefii surselor media pentru promovarea a doar două persoane, Igor Dodon și Maia Sandu. Declarația a fost făcută de candidatul la alegerile prezidențiale, Tudor Ulianovschi, în cadrul emisiunii ,,Puterea a Patra” cu Gheorghe Gonța. În … Articolul Tudor Ulianovschi despre alegerile prezidențiale: PAS are doi candidați, Maia Sandu și Igor Dodon apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
În seara zilei de 03 iulie 2024 pompierii din capitală au fost solicitați la stingerea unui incendiu izbucnit pe bulevardul Decebal 139. Apelul a fost recepționat către ora 19:02. Potrivit informațiilor, incendiu s-a produs într-o construcție auxiliară părăsită. La fața locului au intervenit două echipe de salvatori și pompieri. Incendiu a fost localizat către ora … Articolul FOTO // Incendiu pe bulevardul Decebal într-o construcție auxiliară apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Un sistem american de rachete cu rază medie de acţiune, desfăşurat în timpul exerciţiilor militare comune între Washington şi Manila în Filipine în aprilie şi mai, va fi retras din această ţară în viitorul apropiat, a declarat joi un purtător de cuvânt al armatei filipineze, informează AFP. Lansatorul de rachete „va fi expediat din ţară … Articolul SUA vor retrage un sistem de rachete cu rază medie de acţiune din Filipine apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
După ce Statele Unite, Marea Britanie și Canada au acuzat luna trecută Kremlinul de complot în scopul devierii alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și a referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană, Moscova continuă să le „vrea binele rusesc” moldovenilor cu referință la Adevărul. Recent oficialii ruși au organizat la Moscova o conferință cu tema „În … Articolul Rusia nu vrea ca moldovenii să spună „da” Uniunii Europene apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Procuratura raionului Fălești anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată o cauză penală, în privința unei femei de 44 de ani, învinuită de eschivarea cu rea-voinţă a părintelui de la exercitarea obligaţiilor părinteşti, care a determinat plasamentul copiilor în instituție rezidențială și serviciul social de plasament  (art.201/2 din Codul … Articolul Nu și-ar fi executat corespunzător obligațiile părintești și riscă sancțiune penală apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Din ce în ce mai mulţi străini bogaţi afirmă că părăsesc Regatul Unit ca urmare a eliminării regimului „non-dom”, care le permitea să evite plata impozitului pe veniturile din străinătate, transmite bani.md Din ce în ce mai mulţi străini bogaţi afirmă că părăsesc Regatul Unit ca urmare a eliminării regimului „non-dom”, care le permitea să … Articolul Străinii pleacă masiv din UK. După noile schimbări fiscale, străinii bogaţi ies pe capete, pentru a nu fi impozitaţi apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Funcționarii postului vamal Leușeni în conlucrare cu colegii din cadrul Autorității Vamale Române, în cadrul controlului coordonat au supus verificărilor un autocar de model “Vanhool”, ce se deplasa în Franța, condus de un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/ROU), în vârstă 44 de ani. Acționând în baza indicatorilor analizei de risc a fost dispus control fizic … Articolul FOTO // Alcool și țigarete, tăinuite în podeaua unui autocar, depistate de vameși la Leușeni-Albița apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința a doi bărbați în vârstă de 35 și, respectiv, 46 de ani, originari din raionul Ocnița, învinuiți de șantaj și uzurparea de calități oficiale. Conform învinuirii înaintate de către procurorii de la Chișinău, în luna … Articolul Doi bărbați care s-au dat drept polițiști și au estorcat prin șantaj 4000 de euro, trimiși pe banca acuzaților de procurorii de la Oficiul Botanica apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Plecarea companiei Fujikura de pe piața din Republica Moldova este efectul războiului din Ucraina. O spune premierul Dorin Recean care și-a exprimat regretul că mai există politicieni care neagă efectele războiului din țara vecină. Dorin Recean spune că în pofida stării de incertitudine cauzate de război, autoritățile încearcă să atragă noi investitori. Potrivit premierului, în … Articolul Dorin Recean: Regret că există politicieni care neagă efectele războiului apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
În punctul de trecere al frontierei Tudora, pe direcția ieșire din Republica Moldova la volanul mijlocului de transport personal s-a prezentat o cetățeancă a Federației Ruse în vârstă de 28 de ani. Incidentul a fost consemnat la data de 2 iulie 2024, transmit funcționarii vamali. Potrivit polițiștilor de frontieră, în timpul procedurilor de control, polițiștii de … Articolul Permis cu indici de falsificare, depistat asupra unei străine apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.