Saunele, benefice pentru sănătate? Cum să folosești sauna în siguranță

Observatorul de Nord, 2 iulie 2024 19:30

Saunele sunt recunoscute pentru potențialele lor beneficii pentru sănătate, deși unele dintre acestea sunt încă subiect de dezbatere. În mod deosebit, saunele sunt populare în țări precum Finlanda și au câștigat popularitate și în alte părți ale lumii. Recent, două studii au sugerat că utilizarea frecventă a saunei poate reduce riscul de demență, inclusiv boala […] Post-ul Saunele, benefice pentru sănătate? Cum să folosești sauna în siguranță apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 2 ore
21:40
Astăzi, toți elevii care au obținut nota 10 pe linie la examenul de Bacalaureat au fost invitați de președinta Maia Sandu. Aceștia au primit diplome de onoare din partea șefei statului, care i-a îndemnat să își continue studiile în universitățile din țară și să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova. Printre acești elevi se numără și […] Post-ul Vitalia Lupu: a doua elevă de la LT “C. Stere” cu 10 pe linie la examenele de Bacalaureat apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
18:00
Petru Lupu s-a născut departe de satul natal, la un an după ce familia sa a fost deportată în Siberia. Deoarece părinții lui erau gospodari și aveau de toate, puterea sovietică i-a considerat dușmani și a hotărât că trebuie reeducați. Le-au luat absolut totul ce agonisiseră prin muncă și sudoare și i-au încărcat în vagoane, […] Post-ul Gospodari și în Siberia: Istoria familiei Lupu din Vasilcău apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
17:00
 Zilele acestea am fost protagonistul, direct/indirect, al unor întâmplări, pentru unii obișnuite, poate, iar pentru mine deloc frumoase (ca să nu le zic regretabile) la trecerea vămii în aeroporturile din Chișinău și București. Or, în ambele cazuri m-am simțit (mai mult decât) oarecum un mic/mare criminal care a atentat la siguranța țârii/țărilor — la ieșirea […] Post-ul Despre o praștie, lacrimile unui copil și satisfacția misiunii îndeplinite a unui funcționar apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
Iluziile optice sunt adevărate provocări pentru mintea noastră. Aceste iluzii pot pune la încercare ceea ce știm despre realitatea înconjurătoare, arătându-ne că ochii noștri nu sunt întotdeauna de încredere. Dacă suntem prea grăbiți sau prea nepăsători, aceste capcane vizuale ne pot face să vedem imagini sau scene în mod complet eronat, aducând cu ele confuzia […] Post-ul Iluzie optică. Unde a zburat papagalul? apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
14:40
Printre cei menționați este și soroceanca Iana gherman, absolventă a Liceului Teoretic „Constantin Stere”. Iana șialți 46 de absolvenți exemplari  au primit diplome de onoare din partea șefei statului Maia Sandu, care a îndemnat tinerii să aleagă să-și continue studiile în universitățile din țara noastră și să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova. „Nota 10 pe […] Post-ul Absolvenții care au obținut media 10 la examenul național de bacalaureat au fost premiați astăzi la Chișinău apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
În cadrul proiectului „Un colț din Moldova: descoperim, învățăm, promovăm” Observatorul de Nord împreună cu elevii de la specialitatea Turism a Colegiului ”Mihai Eminescu”din Soroca și-au propus să promoveze atracțiilor turistice din raionul Soroca, Drochia și Florești. Pe parcursul stagiului de practică elevii s-au documentat, au vizitat mai multe localități cu potențial turistic, au colectat […] Post-ul Atracții turistice din raionul Soroca / HARTĂ INTERACTIVĂ apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Un șir de canale de Telegram, politicieni pro-ruși, dar și reprezentanta Ministerului rus de Externe au lansat în ultima perioadă speculații și falsuri despre scăderea populației și a natalității în Republica Moldova, legând această stare de lucruri de acțiunile guvernării pro-europene. În timp ce unii insinuează că de vină ar fi politicile autorităților, alții afirmă […] Post-ul Speculații și falsuri despre natalitate și scăderea populației, promovate intens de sursele de dezinformare pro-Kremlin apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
Pe 26 iunie, postul de televiziune Current Time TV (Настоящее Время) a publicat un interviu cu Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din R. Moldova. Fostul şef de stat a expus mai multe falsuri despre „referendumul ilegal”, aderarea la Uniunea Europeană în „detrimentul suveranităţii” şi despre alte subiecte, falsuri demontate anterior de Stopfals.md. Acesta a reiterat și mai […] Post-ul Dodon şi „poveştile” lui preferate, într-un interviu pentru presa străină: referendum ilegal, înarmare, închiderea şcolilor cu predare în rusă, „scenariul” ucrainean apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
10:10
În timp ce te plimbi prin raionul de fructe, atras de standurile pline de fructe, cauți ananasul perfect. Aproape că simți dulceața tropicală, dar nesiguranța îți strică bucuria. Nu știi care ananași sunt copți și cum să-i tai corect, simțindu-te pierdut și descurajat. Dar nu-ți pierde speranța! Ai ajuns în locul potrivit. Iată trucul pentru a alege […] Post-ul Trucul pentru a alege cel mai bun ananas de la piață. Așa vei avea parte de cel mai delicios și zemos fruct apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
Am simțit o atmosferă relaxantă, ce m-a făcut să evadez într-o lume fascinantă, plină de frumos și culoare. Frumos, în sensul propriu al cuvântului, căci la seminarul care s-a desfășurat recent la Gym Box Fitness Club, prezentat de valoroși experți, am văzut doar fețe frumoase, luminate de un zâmbet deschis, adunând femei curioase de a […] Post-ul O prezentare în premieră despre sănătate și frumusețe pentru femeile drochiene apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
 Motto:  „Memoria e cea mai de seamă avere pe care  le o putem lăsa moștenire fiilor și nepoților noștri”. (Nicolae Dabija)   Lumea a auzit și știe de ororile lagărelor naziste cu denumiri specifice: Buchenwald, Bergen-Belsen, Saksenhausen, Dahau, Auschwitz în care și-au pierdut viața milioane de oameni. Ciuma nasistă pînă la urmă a fost lichidate, […] Post-ul Vitalie Lipovanciuc: Deportările staliniste – ecou din trecut, pentru prezent și viitor apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
  Călătorii care vor alege cursa Erevan-Chișinău vor trebui să fie la aeroport cu patru ore înainte de zbor și să nu poarte cu ei sume de 3.000 de dolari sau echivalentul acestei sume în orice valută. Acestea sunt o parte din noile reguli de călătorie pe care le introduce compania „Flyone” (poză simbol: euronews). […] Post-ul De la limitări de numerar, la „admiterea la zbor”. Noi reguli pentru a lua avionul de la Erevan – Chișinău apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Așa avea să fie acea seară de suflet, cu frumoase amintiri, memorabila întâlnire cu promoția anilor 1974 a gimnaziului din satul Fîntînița, desfășurată recent, care a adunat foștii absolvenți, mulți sau puțini, dar cei care și-au dorit să răsfoiască cartea amintirilor de acum 50 de ani. Multe s-au schimbat de atunci: satul, oamenii, străzile, nucul […] Post-ul O întâlnire de suflet cu foști colegi de școală după o jumate de secol apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de vineri, 5 iulie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se scumpește cu 5 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 30 bani. Dolarul american se ieftinește cu 2 bani și costă 17 lei și 87 bani. Leul românesc crește cu […] Post-ul Cursul valutar pentru vineri, 5 iulie 2024: Euro crește, dolarul scade apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Conform prognozei meteo pentru vineri, 5 iulie 2024, vremea se va încălzi cu 3-4 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Temperaturile maxime ale zilei vor oscila între 24 și 26 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 20 de grade Celsius. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru vineri, 5 iulie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
Berbec În prima parte a zilei, va trebui să petreci mult timp discutând și dezbătând lucruri care nu te interesează deloc. În plus, va trebui să te ocupi de persoane cu care relațiile nu au fost cele mai bune în ultima vreme. Treptat, situația se va schimba, vor apărea noi oportunități și vei avea șansa […] Post-ul Horoscopul zilei de vineri, 5 iulie 2024: Pentru Taur ziua va fi plăcută și reușită, este posibil să obțină succese la locul de muncă, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
18:20
Internetul s-a umplut de clipuri cu tineri care consumă într-un mod inedit pepenele roșu. Acest fruct este așteptat cu sufletul la gură de milioane, care vor să se bucure de savoarea și zeama pepenelui roșu. Ei bine, acum o pot face într-un mod inedit. Consumat așa, gustul pepenelui se intensifică, iar papilele tale gustative îți vor […] Post-ul Ce să presari peste pepene înainte de a-l consuma vara. Ingredientul surpriză care îi dă un gust aparte apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
Astăzi în cadrul ședinței Consiliului Raional Soroca au fost votate trei proiecte de decizie cu privire la acordarea titlului onorific ”Cetățean de Onoare al Raionului Soroca”. Persoanele înaintate sunt Dionisie Mitrofan, Vladimir Botnari, Vasile Nitrean.  Post-ul Raionul Soroca mai are 3 Cetățeni de Onoare apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
Potrivit unui raport recent al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), apa râului Nistru de pe plaja din Soroca este mai curată decât cea de pe plaja de la Vadul lui Vodă. Conform surselor Newsmaker, apa de la Soroca se încadrează în categoria III, ceea ce permite scăldatul, în timp ce apa de la Vadul […] Post-ul Apa râului Nistru de pe plaja din Soroca este curată și permite scăldatul apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Afacerile de succes se construiesc cu multă muncă, dedicare și încredere, dar și cu parteneri buni alături, gata să te susțină la momentul oportun. Afacerea Clariodor SRL, lansată acum 17 ani de către antreprenorul Ion Clima, client Microinvest, este un exemplu bun în acest sens. A început de la o dorință arzătoare de a-și lansa […] Post-ul „Creditele sunt ca un motor de creștere și inovare pentru orice antreprenor și afacere” – Ion Clima, antreprenor, client Microinvest / PUBLICITATE apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Sursele PulsMedia.MD anunță, că un individ a fost reținut de oamenii legii după ce a bătut, amenințat cu moartea și rănit cu un cuțit o adolescentă. Incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 00:45, în localitatea Maramonovca, din raionul Drochia. Potrivit surselor, victima s-a dovedit a fi o adolescentă de 16 ani, iar […] Post-ul Adolescentă de 16 ani din raionul Drochia amenințată cu moartea și rănită cu un cuțit de fostul iubit apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
  Lucrările de reparație a Instituției de Educație Timpurile nr.7 „Calina” se desfășoară conform planului de implementare a proiectului de revitalizare urbană, aplicat de Primăria Soroca și finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.   Până în prezent a fost schimbat acoperișul instituției, pe o suprafață de 520 m.p., au fost schimbate geamurile […] Post-ul Continuă lucrările de reparație capitală a Grădiniței de copii „Calina” din municipiul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
  Zilele acestea au demarat lucrările de reparație a unei porțiuni de trotuar, aflată într-o stare deplorabilă, din centrul municipiului Soroca. Este vorba despre trotuarul de pe strada Mihail Kogâlniceanu.    Pentru reparația acestei porțiuni de trotuar, cu o suprafață de 580 m.p., primăria Soroca a alocat nu mai puțin de 405.000 lei. (Foto: Serviciul […] Post-ul Primăria Soroca alocă 405.000 lei pentru reparația unei porțiuni de trotuar, de 580 m.p., de pe strada Mihai Kogâlniceanu apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
 În cadrul unei emisiuni de la postul național de televiziune, Moldova 1, ministrul Mediului, soroceanul Sergiu Lazareancu, a menționat că nu există riscul ca locuitorii din Republica Moldova  să rămână fără apă potabilă.   Potrivit ministrului, se speculează foarte mult pe acest aspect, iar situații de genul s-au întâmplat și în alți ani. În context, ministrul […] Post-ul Soroceanul Sergiu Lazarencu, ministrul Mediului: nu există riscul ca locuitorii din Republica Moldova  să rămână fără apă potabilă apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de joi, 4 iulie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se scumpește cu 5 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 25 bani. Dolarul american se ieftinește cu 3 bani și costă 17 lei și 89 bani. Leul românesc crește cu […] Post-ul Cursul valutar pentru joi, 4 iulie 2024: Euro crește, dolarul scade apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Apa minerală, sau carbogazoasă, este apa infuzată cu dioxid de carbon pentru a crea o senzație de bule, iar popularitatea sa provine din gustul răcoritor și lipsa caloriilor. Dar, te-ai întrebat ce se întâmplă în organismul tău atunci când bei apă minerală? Conform specialiștilor, sunt mulți oameni nu știu asta, iar modificările sunt extrem de […] Post-ul Ce se întâmplă în organismul tău atunci când bei apă minerală. Mulți oameni nu știu asta apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:50
Astăzi la Soroca, valorile termice vor fi comparabile cu normele perioadei. Maxima zilei va fi de 21-23 de grade Celsius, iar minima de 15-18 grade Celsius. Pe parcursul zilei, se vor semnala înnorări accentuate, însoțite de ploi slabe. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru joi, 4 iulie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:20
Berbec Tendința Berbecului de a comunica poate lua forme extreme, manifestându-se prin vorbărie excesivă și dorința de a fi în centrul atenției. Mai înspăimântător decât foamea obișnuită pentru Berbec poate fi foamea informațională! Cu toți cei din jur, Berbecul este capabil să împărtășească în detaliu gândurile sale pe orice subiect – despre muncă, viață, iubire. […] Post-ul Horoscopul zilei de joi, 4 iulie 2024: O zi excelentă pentru Vărsător, care îi va oferi o doză de energie și entuziasm, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:30
Vara aceasta poți spune adio muștelor și țânțarilor. Tot ce ai de făcut este să folosești metoda japoneză prin care scapi de țânțari și muște pentru totdeauna. Poți spune adio muștelor și țânțarilor! În ciuda temperaturilor din ultimele zile și a nivelului de precipitații, anul acesta nu suntem scutiți de țânțari și muște. Fie că ne […] Post-ul Metoda japoneză prin care scapi de țânțari și muște pentru totdeauna. Nu vei mai vedea niciodată vreo insectă în camera ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:10
Sorocenii Alexandru Solovei și Maxim Sarmanov au devenit vicecampioni europeni, la categoria de vârstă sub 20 de ani, la lupte greco-romane anunță Ministerul Educației. După ce a trecut pe rând de reprezentanții din Grecia și Ungaria, Maxim Sarmanov a cedat doar în finala categoriei de greutate de până la 55 kg, contra luptătorului Papik Dzhavadian, […] Post-ul Sorocenii Alexandru Solovei și Maxim Sarmanov au devenit vicecampioni europeni apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:40
Pe tălpile picioarelor unui om se află aproximativ 250 de mii de glande sudoripare. Dacă încălțămintea este purtată mult timp sau nu este bine ventilată, pe suprafață se acumulează umezeală, care pătrunde și în căptușeala pantofilor, adidașilor sau bocancilor. Acest lucru creează condiții pentru înmulțirea ciupercilor și bacteriilor: mediul umed, întunecat și cald le place […] Post-ul 7 remedii la îndemână cum să scapi de mirosul din încălțăminte apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
Ziua Mondială a Ciocolatei se sărbătorește pe 7 iulie în fiecare an și este o zi dedicată celebrării uneia dintre cele mai iubite delicatese din lume – ciocolata. Această dată marchează introducerea ciocolatei în Europa în 1550, când a fost adusă din America de Sud. În fiecare an, Ziua Mondială a Ciocolatei este sărbătorită prin […] Post-ul La sfat cu Inteligența Artificială: Hai să sărbătorim împreună ziua mondială a ciocolatei apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Vanessa Lozan, absolventă a LT „Petru Rareș” din Soroca, ne povestește despre anii de școală, amintirile frumoase și experiențele unice care au marcat-o. Află de ce își dorește ca, în viitor, copiii ei să învețe la acest liceu și ce anume face ca această instituție să rămână în inima ei pentru totdeauna.  –Vanessa, iată că […] Post-ul Vanesa Lozan: ”Mereu o părticică din inima mea va rămâne la Liceul Teoretic “Petru Rareș” apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
În perioada 25-28 iunie, zece tineri ambițioși de la Fondul pentru Tineri Soroca au participat la școala de vară “Youth in Action” desfășurată la pensiunea Odiseu din Vadul lui Vodă. Pe parcursul celor patru zile, tinerii au fost implicați în diverse ateliere și activități educative. Printre temele abordate s-a numărat identificarea și combaterea știrilor false, […] Post-ul 10 elevi soroceni au participat la școala de vară ”Youth in Action” / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
Pe 20 octombrie în Republica Moldova se va desfășura și referendumul cu privirea aderării țării noastre la Uniunea Europeană. Locuitorii municipiului Bălți au păreri împărțite despre plebiscit. „Care vreau, care nu vreau, mai muți am înțeles că vreau. În altă parte drum noi nu avem, numai este ce a fost, știți înainte eram cu rușii, […] Post-ul /VIDEO/ Locuitorii municipiului Bălți între a participa și nu la referendumul din toamnă: „Alt drum nu avem” apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Guvernul Coreei a oferit trei milioane de dolari Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) pentru a îmbunătăți accesul la servicii de protecție, educație și sănătate pentru copiii și familiile aflate în situații de dificultate în Moldova, inclusiv refugiații ucraineni, potrivit tvr.md. „UNICEF mulțumește poporului coreean pentru contribuția semnificativă în crearea unui viitor mai bun pentru copiii moldoveni […] Post-ul Guvernul Coreei a donat trei milioane de dolari pentru sprijinirea programelor UNICEF dedicate copiiilor din Republica Moldova și Ucraina apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
Astăzi este Ziua internațională fără pungi de plastic. Pe lângă faptul că sunt o sursă îngrozitoare de poluare, pungile de plastic au devenit o prezență urâtă în viața noastră. Aruncate la nimereală, ele au ajuns să creeze peisaje dezolante, afectând frumusețea naturii. Составьте собственный опрос для сбора отзывов пользователей Post-ul Sondaj: Ce alternativă ați găsit pungilor din plastic ? apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Mai multe canale de Telegram și site-uri rusești au scris că autoritățile R. Moldova intenționează să introducă regim de vize cu Federația Rusă înaintea alegerilor, citând agenția rusească Sputnik. Majoritatea acestor surse obișnuiesc să dezinformeze sau să promoveze narațiunile propagandei Kremlinului. ATENȚIE, este un FALS! Ministrul Afacerilor Externe a dezmințit zvonul: „La această etapă nu există un asemenea subiect. Avem […] Post-ul FALS: R. Moldova intenționează să introducă regim de vize cu Rusia apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Aderarea țării noastre la Uniunea Europeană pentru majoritatea dintre noi înseamnă dezvoltare economică, socială și culturală. Pentru a înțelege ce avem de făcut în perioada de preaderare vom analiza experiența altor țări și vom discuta despre rolul referendumului planificat pentru 20 octombrie. Post-ul Esențial // Rolul referendumului în drumul către integrarea europeană apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
  Primăria municipiului Soroca, în colaborare cu Compania StarNet a conectat trei parucri populare printre soroceni și oaspeții urbei la Wi-Fi gratuit. Astfel, serviciul de Internet va putea fi utilizat de pe orice tabletă, laptop sau smartphone.   Este vorba despre parcurile Grigore Vieru, Mihai Eminescu, precum și  scuarul central al din preajma Cetății. (Foto: […] Post-ul Trei parcuri din municipiul Soroca au fost conectate la Wi-Fi gratuit apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Am trăit emoții de nedescris la întâlnirea cu președinta țării, Maia Sandu, care a întreprins recent un șir de vizite de lucru în raionul Drochia. Suntem recunoscători domnului președinte al raionului Drochia, Vasile Cemortan, pentru invitație și pentru posibilitatea de a trece testul de maturitate ca reprezentanți ai mass-media. Pentru noi, ca tineri corespondenți voluntari […] Post-ul Emoții trăite la întâlnirea cu președinta Maia Sandu / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
  Poliția Republicii Moldova informează că, astăzi și mâine, s-ar putea să vedeți pe trasee sau în localitățile din centrul și nordul Republicii Moldova mascații din BPDS mascații de la Fulger”Fulger” a IGP, care au planificate exerciții tactice, inclusiv cu implicarea blindatelor.  Exercițiile fac parte din planul de acțiuni al instituției și sunt destinate strict […] Post-ul Dacă vedeți pe trasee și în localități mascații de la „Fulger” nu vă speriați – este vorba despre exerciții tactice planificate apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a anunţat pentru perioada 2-9 iulie Cod galben de scurgere scăzută. Şi meteorologii au emis un Cod galben de instabilitate atmosferică, valabil  până astăzi seara, la ora 21.00, transmite moldpres.md În această perioadă, pe arii extinse, începând din nordul țării și treptat cu extindere în raioanele centrale și […] Post-ul În râul Nistru se menține Codul Galben de scurgere scăzută, iar meteorologii au emis Cod galben de instabilitate atmosferică apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Într-un comunicat emis de Inspectoratul General de Poliție, se anunță că, astăzi și mâine, locuitorii și cei aflați pe traseele din centrul și nordul țării ar putea observa prezența mascaților din Brigada de Poliție cu Destinație Specială (BPDS) “Fulger”. Aceștia vor desfășura exerciții tactice planificate, care includ și implicarea vehiculelor blindate. Exercițiile fac parte din […] Post-ul Brigada de Poliție cu Destinație Specială “Fulger” desfășoară exerciții tactice în nordul și centrul țării apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Echipa de căutare „COD” anunță despre dispariția unui adolescent în vârstă de 16 ani, originar din Drochia.Potrivit COD, minorul a fost văzut pentru ultima dată la 1 iulie, transmite stiri.md Numele său este Spinei Daniel, are vârsta de 16 ani și este din orașul Drochia.   Semnalmente: Înălțimea – 1,65 cm; slab; păr întunecat; ochi căprui. […] Post-ul Un adolescent din Drochia, dispărut: A fost văzut ultima dată la 1 iulie apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
 bPreședintele Maia Sandu a vizitat ieri unul dintre cele mai mari proiecte de modernizare a orașului Drochia și a avut o întrevedere cu mai mulți primari și reprezentanți ai autorităților locale din raion, comunică moldpres.md cu referire la Serviciul de presă al Președinției. Șefa statului a apreciat că orașul va avea un parc amenajat, mai multe […] Post-ul Președinta Maia Sandu a discutat cu oamenii din satul Chetrosu și cu autoritățile locale din raionul Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de miercuri, 3 iulie 2024. Detalii ale ratei de schimb: Euro se ieftinește cu 9 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 20 bani. Dolarul american se ieftinește cu 3 bani și costă 17 lei și 92 bani. Leul românesc scade cu […] Post-ul Cursul valutar pentru miercuri, 3 iulie 2024: Leul se apreciază față de euro și dolarul american apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Berbec Pentru ca ziua să decurgă cu succes, Berbecii trebuie să fie mai blânzi, mai delicați și să cedeze în discuții. Pot apărea tensiuni în comunicarea cu cei apropiați, așa că vorbiți mai puțin și nu încercați să vă demonstrați dreptatea cu orice preț. Capacitatea de muncă este la un nivel ridicat, iar toate problemele […] Post-ul Horoscopul zilei de miercuri, 3 iulie 2024: Scorpionii sunt sfătuiți să nu critice pe cei din jur și să manifeste abilități diplomatice, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Micul dejun este considerat, pe bună dreptate, cea mai importantă masă a zilei. În ciuda agendei aglomerate și a tendinței de a evita mâncarea dimineața, numeroase studii demonstrează beneficiile semnificative ale consumului unui mic dejun echilibrat. Totuși, medicul Vlad Ciurea ne atrage atenția că nu trebuie să mâncăm imediat după ce ne-am trezit. Care e […] Post-ul La cât timp după ce te-ai trezit e bine să mănânci. Greșeala pe care mulți o fac apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Astăzi la Soroca vremea se va răcori simţitor comparativ cu zilele anterioare, astfel că temperatura maximă va fi de 22…24 de grade Celsius, iar cea minimă de 17…19 grade Celsius. Pe parcursul zilei se cor semnala înnorări accentuate,  însoţite de averse și descărcări electrice, cu intensificări de scurtă durată ale vântului. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru miercuri, 3 iulie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.