Ilan Șor: “PAS tinde să accelereze numirea noilor judecători pentru a avea timp să numească „oamenii lor”

BreakingNews, 2 iulie 2024 17:20

Pasiștii au elaborat un proiect de modificare a legii cu privire la Curtea Constituțională. Ei propun accelerarea termenelor de aprobare a noilor judecători – acum aceștia vor fi propuși cu trei luni înainte de încheierea mandatelor judecătorilor precedenți. Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, consideră că acest proiect de amendamente “conține încercări evidente de uzurpare … Articolul Ilan Șor: “PAS tinde să accelereze numirea noilor judecători pentru a avea timp să numească „oamenii lor” apare prima dată în BreakingNews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de BreakingNews

Acum 12 ore
18:10
Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă, pasagerii vor putea zbura de la Chișinău spre Viena, Varșovia și Abu Dhabi. De pe 30 septembrie, în fiecare zi de luni, miercuri și vineri, vor fi operate cursele Chișinău – Viena și Chișinău – Varșovia. Iar pe 27 octombrie, … Articolul Wizz Air lansează noi curse aeriene din Chișinău apare prima dată în BreakingNews.
17:10
Rusia a condamnat trei fii ai unui preot rus la închisoare pentru o sentință de până la 17 ani și jumătate pentru că au încercat să se alăture armatei ucrainene, a informat miercuri site-ul de știri independent Mediazona, potrivit The Moscow Times.  Ioann Ashcheulov, în vârstă de 24 de ani, Alexei Ashcheulov, cu vârsta de … Articolul Fiii unui preot rus au fost condamnați la închisoare după ce au încercat să se alăture armatei ucrainene apare prima dată în BreakingNews.
Acum 24 ore
16:10
Cercetarea dosarului în care procurorii Evghenii Tifoi și Roman Clim sunt acuzați de corupere pasivă în proporții deosebit de mari a continuat pe dat de 3 iulie cu etapa audierii inculpaților. Primul care a depus mărturii a fost Evghenii Tifoi, care a declarat că acesta este un dosar fabricat, cu scopul de clasare a cauzei … Articolul Procurorii Tifoi și Clim neagă acuzațiile de corupție în dosarul fraților Brașoveanu apare prima dată în BreakingNews.
16:00
Marina Tauber, reprezentant al blocului Victoria, a avut recent o întâlnire cu primarul Alexandru Petkov și echipa sa pentru a discuta despre ultimele detalii înainte de demararea următoarelor proiecte de infrastructură în Bălți. Parcul de distracții NordLand: Blocul Victoria își propune să construiască un parc de distracții în Bălți, având deja experiență în dezvoltarea … Articolul Blocul Victoria și primăria Bălți colaborează pentru dezvoltarea parcului NordLand apare prima dată în BreakingNews.
15:10
Un copil de doar un an și șapte luni a murit după ce a fost strivit de roțile unui automobil. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, tragedia a avut loc cu puțin timp în urmă într- o localitate din raionul Ștefan Vodă. Oamenii legii au stabilit preliminar că mașina de marca Seat, condusă de un bărbat … Articolul Tragedie în Ștefan Vodă: Un copil de un an și șapte luni, strivit de un automobil apare prima dată în BreakingNews.
14:20
Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de îngrijitorul său moldovean, Victor Josan. Tragedia s-a produs duminică, 30 iunie, în locuința victimei, în urma unui conflict izbucnit brusc. Individul a recunoscut fapta și a declarat că nu își amintește exact ce s-a întâmplat. Dar potrivit presei italiene, acesta l-ar fi lovit … Articolul Un moldovean a ucis cu cruzime un bărbat, în Italia. „Auzea voci” apare prima dată în BreakingNews.
13:10
Procuratura raionului Fălești anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată o cauză penală, în privința unei femei de 44 de ani, învinuită de eschivarea cu rea-voinţă a părintelui de la exercitarea obligaţiilor părinteşti, care a determinat plasamentul copiilor în instituție rezidențială și serviciul social de plasament  (art.201/2 din Codul penal). Procurorii au … Articolul O mamă riscă amendă și muncă în folosul comunității pentru neglijarea copiilor apare prima dată în BreakingNews.
12:10
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță condamnarea la 15 și 16 ani închisoare a doi bărbați, pentru exploatarea sexuală în 2018, în Chișinău, a două adolescente dintr-un Centru de plasament temporar a copiilor în situație de risc. Victime cu tentative de suicid Inculpații au vârste de 27 și 30 de ani. … Articolul Doi bărbați condamnați la 15 și 16 ani închisoare pentru exploatarea sexuală a pretinselor iubite de 15 și 16 ani, dintr-un Centru de plasament a copiilor apare prima dată în BreakingNews.
11:10
Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința a doi bărbați în vârstă de 35 și, respectiv, 46 de ani, originari din raionul Ocnița, învinuiți de șantaj și uzurparea de calități oficiale. onform învinuirii înaintate de către procurorii de la Chișinău, în luna … Articolul Procuratura Chișinău trimite în judecată doi bărbați pentru șantaj și uzurparea calităților oficiale apare prima dată în BreakingNews.
11:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 4 iulie 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 4 iulie 2024 apare prima dată în BreakingNews.
09:50
Un tânăr de 26 de ani din Drochia a fost reținut de oamenii legii după ce a bătut, a amenințat cu moartea și a înjunghiat o adolescentă. Totul s-a întâmplat în noaptea de 3 spre 4 iulie, în jurul orei 00:45, în localitatea Maramonovca din raionul Drochia, transmite pulsmedia.md. Victima s-a dovedit a fi o adolescentă … Articolul O minoră din Drochia, bătută și amenințată de fostul iubit: Tânărul, reținut pentru 72 de ore apare prima dată în BreakingNews.
Ieri
18:50
Pe 2 iulie s-au împlinit 520 de ani de la moartea domnitorului Ștefan cel Mare. Echipa blocului „Victorie”, condusă de Ilan Șor, a depus flori într-un gest simbolic de recunoaștere a importanței sale istorice și a contribuției sale la consolidarea statului moldovean, la monumentul domnitorului din Chișinău și în toate raioanele unde există un monument … Articolul Ilan Șor la a 520-a aniversare a morții domnitorului Ștefan cel Mare: „Ce ar spune el, văzând în mâinile cui se află astăzi puterea în Moldova?” apare prima dată în BreakingNews.
18:10
Un moldovean de 35 de ani și o tânără de 30 de ani din România au fost salvați noaptea trecută după ce au rămas blocați în munții Cadini di Misurina din Italia. Potrivit informațiilor, cei doi ar fi greșit traseul de coborâre, iar din fericire, aceștia au fost observați cu ajutorul dronelor. Mai exact, după … Articolul Alpinist moldovean și turistă româncă, salvați după ce s-au rătăcit în munții din Italia apare prima dată în BreakingNews.
18:00
Bașcanul Găgăuziei, primarul orașului Taraclia și alți primari din ambele regiuni au organizat o întâlnire comună. Tema discuției: măsuri operative de mai departe, menite să oprească invazia de lăcuste. Peste 1200 de hectare de teren agricol din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia au fost grav afectate de invazia lăcustelor. În cadrul unei ședințe importante a … Articolul Bașcanul Găgăuziei și primarii din Taraclia unesc forțele împotriva invaziei de lăcuste: Măsuri urgente și colaborare eficientă apare prima dată în BreakingNews.
16:40
Un tribunal din Milano a plasat marca Christian Dior a LVMH sub administrare judiciară timp de un an, după ce o anchetă a descoperit că doi dintre subcontractanții săi chinezi cu sediul în afara orașului Milano și-au exploatat lucrătorii. Aceasta a urmat unei hotărâri similare pronunțate în aprilie împotriva Giorgio Armani pentru „eșecul culpabil” de … Articolul Acuzații de exploatare a muncitorilor de către Dior și Armani apare prima dată în BreakingNews.
16:30
Un număr de 1300 de persoane s-au înregistrat prealabil pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional care vor fi organizate pe 20 octombrie curent. Cifrele au fost prezentate astăzi de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă. Termenul limită pentru înregistrarea prealabilă pe platforma Comisiei Electorale Centrale este 6 septembrie.  Cei mai activi sunt conaționalii … Articolul Peste 1300 de înregistrări prealabile pentru alegerile prezidențiale și referendumul din Moldova apare prima dată în BreakingNews.
16:00
Liderul partidului „Șansa”, Alexei Lungu, a fost ridicat de poliție în timpul unei acțiuni de protest în fața sediului Judecătoriei Buiucani din Capitală, unde magistrații continuă examinarea dosarului în care figurează bașcanul UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul. În imaginile video apărute pe rețelele de socializare se observă cum Lungu a opus rezistență în timpul reținerii. Potrivit … Articolul Liderul partidului „Șansa”, Alexei Lungu, reținut și băgat cu forța în mașina poliției, după un protest în Capitală apare prima dată în BreakingNews.
15:20
Cetățenii moldoveni deținători ai pașapoartelor diplomatice și de serviciu vor putea călători în India fără vize. Comisia politică externă și integrare europeană a examinat proiectul de ratificare a unui ACORD care presupune acest lucru. Documentul va fi propus spre ratificare în plenul Parlamentului. Astfel, titularii pașapoartelor diplomatice și de serviciu vor avea posibilitatea să călătorească sau să … Articolul Cetățenii moldoveni cu pașapoarte diplomatice și de serviciu pot călători în India fără vize apare prima dată în BreakingNews.
14:40
Șeful Biroului Vamal „Nord” al Serviciului Vamal, precum și alți șase funcționari vamali, inclusiv șefi ai posturilor vamale din cadrul Biroului Vamal „Nord”, sunt cercetați de către ofițerii CNA și procurorii Procuraturii mun. Chișinău în cadrul unei cauze penale, în care sunt bănuiți de fapte de corupere pasivă. În urma perchezițiilor, efectuate în această dimineață, … Articolul Percheziții și rețineri la Biroul vamal “Nord”. Șapte angajați vamali, inclusiv șeful biroului, sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupție apare prima dată în BreakingNews.
14:10
Daghestan, republică cu majoritate musulmană din Caucazul rus, a interzis miercuri temporar purtarea niqabului din motive de securitate, după atacuri recente contra unor biserici şi sinagogi, transmite AFP, preluată de Agerpres.  Acest văl integral ce lasă descoperiţi doar ochii este „interzis temporar până la eliminarea ameninţărilor existente”, a declarat muftiatul – cea mai înaltă instanţă … Articolul Daghestanul interzice temporar niqabul, după atacurile la biserici și sinagogi apare prima dată în BreakingNews.
14:10
Un incendiu s-a produs ieri, 2 iulie, într-un sat din raionul Taraclia. În urma acestuia a decedat un bărbat de 64 de ani. Potrivit reprezentanților IGSU, în dimineața zilei de 2 iulie, în jurul orei 04:45, a fost recepționat un apel telefonic de la Serviciul Unic 112 despre izbucnirea unui incendiu într-o casă bătrânească cu … Articolul Incendiu în raionul Taraclia: Un bărbat de 64 de ani găsit mort în propria casă apare prima dată în BreakingNews.
13:40
Cadavrul unui bărbat de circa 50-60 de ani a fost depistat aseară în râul Nistru, în apropiere de satul Telița, raionul Anenii Noi. La fața locului au intervenit efectivul gărzii Unității salvatori și pompieri Anenii Noi și angajații Inspectoratului teritorial de poliție. Salvatorii au efectuat lucrări de extragere a cadavrului, ne-au spus reprezentanții Inspectoratului General … Articolul Cadavrul unui bărbat găsit în râul Nistru, în apropiere de satul Telița apare prima dată în BreakingNews.
13:10
Inspectoratul General al Poliției atenționează cetățenii cu privire la existența unor anunțuri frauduloase pe rețelele sociale, în special pe Facebook și Instagram. Escrocii se prezintă drept birouri de avocați sau reprezentanți ai organizațiilor de ocrotire a normelor de drept naționale sau internaționale, comunicând despre posibilitatea recuperării mijloacelor financiare pierdute în urma plasărilor de capital în … Articolul Inspectoratul General al Poliției avertizează cu privire la anunțurile frauduloase pe rețelele sociale apare prima dată în BreakingNews.
12:40
În cadrul unui interviu realizat de Tribuna, Irina Vlah, președinta „Platformei Moldova”, a discutat despre scrisoarea deschisă, adresată Președintelui României, Klaus Iohannis, subliniind preocupările cetățenilor moldoveni legate de pace și securitate. „Această scrisoare reprezintă o consecință directă a campaniei „Vocea Poporului”, pe care „Platforma Moldova” a implementat-o în ultimele luni. Campania a scos în evidență … Articolul Irina Vlah, despre scrisoarea deschisă către președintele României: „Vocea Poporului” trebuie ascultată apare prima dată în BreakingNews.
12:40
Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a anunţat marţi un nou pachet de ajutor militar în valoare de 2,3 miliarde de dolari pentru Ucraina, ce include mijloace de apărare antiaeriană şi arme antitanc, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres. „Statele Unite vor anunţa în curând un nou ajutor de securitate pentru Ucraina în valoare … Articolul SUA anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina de peste 2 miliarde de dolari apare prima dată în BreakingNews.
12:10
O femeie din raionul Ștefan Vodă și-a descoperit astăzi, 3 iulie, fiul strangulat de o scară. Totul s-a întâmplat în această dimineață, 3 iulie, în jurul orei 05:15, în localitatea Cioburciu din raionul Ștefan Vodă, transmite breakingnews.md, cu referire la pulsmedia.md. Victima s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 21 de ani, originar din Cioburciu. Acesta … Articolul Tragedie în Ștefan Vodă: Un tânăr de 21 de ani, găsit strangulat de o scară apare prima dată în BreakingNews.
11:30
Agenții de securitate mexicani au descoperit cadavrele a 19 bărbați îngrămădite într-un camion, a anunțat luni biroul procurorului local. Victimele ar avea legătură cu un schimb de focuri între o bandă criminală din Guatemala și puternicul cartel Sinaloa din Mexic, scrie Reuters. Cinci dintre bărbați prezentau răni prin împușcare și toți au fost găsiți în … Articolul Descoperire macabră în Mexic: 19 cadavre găsite într-un camion apare prima dată în BreakingNews.
10:50
Taxa de turist din Barcelona este una dintre cele mai în creștere din Europa. Din 2012, centrul de atracție pentru vizitatori a adăugat o taxă suplimentară pe lângă taxa turistică la nivel regional. În 2022, autoritățile orașului au anunțat că așa-numita taxă de oraș va fi majorată în următorii doi ani. Taxa suplimentară a orașului … Articolul Barcelona majorează taxa turistică începând din octombrie apare prima dată în BreakingNews.
10:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 3 iulie 2024.   Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 3 iulie 2024 apare prima dată în BreakingNews.
10:00
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, investighează furturi de biciclete performante din Franța, în valoare de circa 1.800.000 euro, destinate comercializării în Moldova și Ucraina, începând din 2021. Bicicletele electrice și cu cadru din carbon, evaluate între 3000 și 10.000 euro au fost furate cu camionul direct din depozite sau din magazinele din Franța. … Articolul VIDEO// Biciclete performante de 1.800.000 euro, furate din Franța pentru vânzare în Moldova și Ucraina. 19 cetățeni din ambele state – investigați apare prima dată în BreakingNews.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:10
Olanda va furniza în curând Ucrainei primul dintre cele 24 de avioane de luptă F-16 promise, a anunţat luni guvernul olandez, informează Reuters, preluată de news.ro. Autorizaţiile necesare pentru livrarea avioanelor către Ucraina au fost acordate, a declarat ministrul apărării, Kajsa Ollongren, într-o scrisoare adresată parlamentului pe care a transmis-o chiar înainte ca guvernul lui … Articolul Olanda finalizează pregătirile pentru livrarea avioanelor F-16 către Ucraina apare prima dată în BreakingNews.
17:20
Pasiștii au elaborat un proiect de modificare a legii cu privire la Curtea Constituțională. Ei propun accelerarea termenelor de aprobare a noilor judecători – acum aceștia vor fi propuși cu trei luni înainte de încheierea mandatelor judecătorilor precedenți. Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, consideră că acest proiect de amendamente “conține încercări evidente de uzurpare … Articolul Ilan Șor: “PAS tinde să accelereze numirea noilor judecători pentru a avea timp să numească „oamenii lor” apare prima dată în BreakingNews.
17:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare hidrologică începând cu ziua de astăzi, 2 iulie, și până la 9 iulie curent. Potrivit hidrologilor, în râul Nistru, Prut și râurile mici se va menține scurgerea redusă a apei. În acest context, SHS solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă. „În funcţie … Articolul Alertă hidrologică: Republica Moldova se confruntă cu scurgere redusă a apei apare prima dată în BreakingNews.
16:50
Astăzi, Marina Tauber a făcut o declarație pe canalul său de Telegram, condamnând cu fermitate consumul ilegal de alcool în locuri publice de către miniștri și deputați, pe care o consideră o “rușine națională”. “Dacă de acest viciu sunt afectați miniștri și deputații, atunci acest lucru nu este doar inadmisibil, dar este o rușine națională!”, a … Articolul Tauber: Consumul public de alcool este încălcare de lege! apare prima dată în BreakingNews.
16:30
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, și astăzi, serviciile municipale sunt alături de cetățeni, ajutându-i pe aceștia, în intervalul 11:00 – 18:00, să facă față vremii caniculare, prin oferirea apei și a ajutorului, în caz de necesitate. Cele zece puncte de prim ajutor sunt amplasate în zonele aglomerate din oraș, și anume: -Sectorul … Articolul Primăria Chișinău ajută cetățenii să facă față vremii caniculare apare prima dată în BreakingNews.
16:10
Sute de pasageri au rămas blocați pe Aeroportul Internațional Chișinău în urma unei alerte cu bombă. Potrivit șefei Secției comunicare strategică a IGPF Raisa Novițchi, în prezent, AIC a primit o alertă cu privire la o bombă. Astfel, Poliția de Frontieră în colaborare cu alte autorități competente, desfășoară verificări pentru a asigura securitatea. Personalul aeroportuar … Articolul Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău: Sute de pasageri evacuați apare prima dată în BreakingNews.
15:50
În raionul Sîngerei, încă cinci școli au fost închise, iar părinții se confruntă cu dilema de a găsi alternative pentru educația copiilor lor. Situația devine din ce în ce mai dificilă pentru multe familii, care consideră că această decizie ar putea fi ultima picătură care îi va determina să părăsească țara. Irina Vlah, fondatoarea „Platformei … Articolul Irina Vlah denunță lipsa de interes a guvernului pentru educație apare prima dată în BreakingNews.
14:00
Tabăra constantă „Poieniţa Veselă” din satul Dănceni, raionul Ialoveni, din subordinea Primăriei Chişinău, și-a început activitatea în acest sezon estival din data de 8 iunie, urmând să activeze până pe 28 august. „În total vor fi organizate șapte schimburi a câte zece zile fiecare. În acest sezon estival, capacitatea taberei este de circa 500 de … Articolul Tabăra „Poieniţa Veselă”: Activități și oportunități pentru copii apare prima dată în BreakingNews.
12:30
     Procuratura raionului Ialoveni împreună cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ialoveni au expediat în judecată o cauză penală în privința a patru persoane, membri au unui grup criminal organizat, în care au fost deconspirată și investigată o schemă de obținere mijloacelor bănești prin escrocherie (art.190 alin.(4) din Codul penal). Potrivit … Articolul Grup criminal organizat, trimis în judecată pentru escrocherii în valoare de 300.000 lei apare prima dată în BreakingNews.
12:10
O bătaie a avut loc ieri, 1 iulie, pe o stradă din Capitală. Între doi bărbați, ambii fiind în stare de ebrietate, s-ar fi iscat un conflict. Drept urmare, unul dintre ei l-a înjunghiat pe celălalt. Agresorul a fost reținut, iar victima – transportată la spital. Potrivit ofițerului de presă Scripnic Svetlana, cazul a fost … Articolul Un bărbat din Capitală și-a înjunghiat amicul de pahar în plină stradă apare prima dată în BreakingNews.
11:30
Peste 230.000 de țigări, aparținând a trei mărci moldovenești, contrafăcute în Ucraina, și aproape 300 de litri de alcool etilic de contrabandă, care urmau să fie vândute în România, au fost ridicate de ofițerii vamali, sub conducerea procurorilor PCCOCS. Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul și automobilele unui bărbat de 60 de ani. Pe … Articolul Schemă de contrabandă: Mii de țigări urmau să fie vândute în România apare prima dată în BreakingNews.
11:30
Faptele bune continuă în Orhei. Echipa lui Ilan Șor dezvoltă un mare proiect de infrastructură, inițiat de primarul de onoare Ilan Șor. De această dată, locuitorii caselor nr. 150 și nr. 152 de pe strada Unirii din sectorul Bucuria au avut parte de o transformare minunată. Drumurile de acces spre case au fost reparate și … Articolul Proiect vechi, succese noi: Echipa lui Ilan Șor continuă modernizarea la Orhei apare prima dată în BreakingNews.
11:30
Rangerii de pe Muntele Fuji din Japonia au dat luni startul oficial sezonului de alpinism din acest an, cu aproximativ 90 de minute înainte de răsăritul soarelui, fiind impuse noi taxe pentru accesul pe trasee şi o limitare a numărului de excursionişti, pentru reducerea supraaglomerării. Persoanele interesate de escaladarea Muntelui Fuji trebuie să plătească 2.000 … Articolul Japonia impune noi taxe și restricții pentru alpiniști apare prima dată în BreakingNews.
11:30
Cadavrul unui bărbat a fost depistat strangulat de către soția acestuia în șopronul din propria lor gospodărie din Ocnița. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 30 iunie, în jurul orei 21:30, în localitatea Paladea din raionul Ocnița, transmite breakingnews.md, cu referire la pulsmedia.md.  Femeia în vârstă de 35 de ani a sunat la poliție și a … Articolul Ocnița: O femeie și-a găsit soțul strangulat în șopron apare prima dată în BreakingNews.
11:30
Premierul ungar Viktor Orban merge, marţi, la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a relatat Financial Times, citat de Reuters. Aceasta va fi prima vizită a liderului maghiar în Ucraina de la începutul războiului cu Rusia în februarie 2022, potrivit News.ro. Nici anturajul lui Viktor Orban şi nici cel al lui … Articolul Viktor Orban merge în Ucraina, în prima vizită oficială de la începutul războiului apare prima dată în BreakingNews.
11:30
Procurorii PCCOCS și ofițerii Serviciului Vamal anunță o captură de peste 230.000 țigări de trei mărci moldovenești contrafăcute în Ucraina și aproape 300 litri de alcool etilic de contrabandă, pentru vânzare în România. Captura a urmat perchezițiilor la domiciliul din Chișinău și în automobilele bărbatului cu vârsta de 60 de ani. Suplimentar, pentru cercetare au … Articolul VIDEO// Peste 230.000 țigări contrafăcute și alcool ilegal din Ucraina pentru România – schemă destructurată apare prima dată în BreakingNews.
1 iulie 2024
20:30
Turcia, România și Bulgaria au lansat luni operațiuni comune de acțiune împotriva minelor în Marea Neagră pentru a îmbunătăți siguranța transporturilor maritime, în special pentru exporturile de cereale ucrainene, transmite Bloomberg, citată de BBC. Inițiativa condusă de Istanbul, prima acțiune comună majoră a țărilor Mării Negre de la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie … Articolul Operațiune de deminare în Marea Neagră, lansată de Turcia, România și Bulgaria apare prima dată în BreakingNews.
20:20
Uniunea Europeană va achiziționa pentru Moldova complexe antiaeriene cu rază scurtă de acțiune în valoare de 9 milioane de euro. Pe site-ul Fondului European pentru Pace se menționează că UE „se străduiește să ofere Moldovei tot sprijinul necesar pentru a face față problemelor cu care se confruntă în urma războiului agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei”. … Articolul Ilan Șor: „Fondul European pentru Pace atrage consecvent Moldova în război” apare prima dată în BreakingNews.
18:10
Statul Israel modifică începând cu luna august regulile de intrare pe teritoriul său, inclusiv pentru cetățenii Republicii Moldova. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, începând cu data de 1 august, Israelul pune în aplicare sistemul ETA-IL https://israel-entry.piba.gov.il/ de verificare prealabilă și pre aprobare a intrării și șederii în Israel a cetățenilor străini. Conform autorităților israeliene, de la … Articolul Statul Israel modifică regulile de intrare pe teritoriul său apare prima dată în BreakingNews.
17:30
Procurorii de la Briceni au reușit să obțină o sentință de condamnare a unui bărbat în vârstă de 52 de ani, originar din raionul Râșcani, acuzat de organizarea migrației ilegale în cadrul unui grup criminal organizat. Potrivit materialelor cauzei penale, inculpatul, aflându-se pe teritoriul Republicii Moldova, a fost telefonat de către o persoană aflată pe … Articolul Pedeapsă cu patru ani de închisoare, pentru un bărbat acuzat de organizarea migrației ilegale apare prima dată în BreakingNews.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.