„Nu există niciun interes”. UE nu intenționează să redeschidă discuțiile privind Brexitul cu laburiștii

DISINFO.MD, 2 iulie 2024 11:30

Uniunea Europeană nu va încerca să reia în grabă tratativele privind Brexitul cu Regatul Unit, chiar dacă laburiștii vor ieși învingători la alegerile parlamentare programate joi, 4 iulie, au precizat surse de rang înalt de la Bruxelles, relatează The Guardian. Aceleași surse susțin că vor întâmpina cu bucurie schimbarea Guvernului, însă cicatricile pe care conservatorii le-au […] Articolul „Nu există niciun interes”. UE nu intenționează să redeschidă discuțiile privind Brexitul cu laburiștii apare prima dată în Disinfo.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de DISINFO.MD

Acum 4 ore
09:00
Europenii își mențin solidaritatea cu Ucraina în fața invaziei ruse și, în general, susțin creșterea livrărilor de arme către Kiev. Totuși, ei sunt divizați în ceea ce privește posibilul rezultat al războiului, potrivit unui sondaj publicat miercuri, relatează AFP. De asemenea, majoritatea ucrainenilor chestionați se opun ferm oricăror concesii teritoriale în favoarea Rusiei. „În toată Europa, creşterea […] Articolul Europenii vor ca Ucraina să fie în continuare ajutată, potrivit unui sondaj. Cum cred că se va sfârși războiul apare prima dată în Disinfo.
Acum 6 ore
08:30
Ankara ar putea contribui la stabilirea unei baze pentru a se pune capăt războiului dintre Ucraina şi Rusia, i-a transmis miercuri, 3 iulie, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, omologului său rus Vladimir Putin. Erdogan a susținut în fața lui Putin că este posibilă o pace echitabilă care să convină ambelor părţi, a anunţat preşedinţia turcă, […] Articolul Ankara intervine între Kiev și Moscova. Erdogan îi promite lui Putin o pace echitabilă, care să convină ambelor părţi apare prima dată în Disinfo.
08:00
Moscova va lua măsuri în cazul deciziei Finlandei de a oferi Statelor Unite acces la bazele sale militare, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, conform Reuters. „Pot doar să confirm că Rusia nu va lăsa fără răspuns consolidarea militară a NATO la granița noastră, care amenință securitatea Federației Ruse„, a […] Articolul Rusia amenință Finlanda cu măsuri „de natură tehnico-militară”, după ce a acordat Statelor Unite acces la bazele militare apare prima dată în Disinfo.
07:30
Cel puţin 110 prizonieri de război ucraineni au fost executaţi în timp ce se aflau în captivitate în Rusia de la începutul invaziei, a anunţat miercuri un reprezentant al Parchetului General al Ucrainei, Iuri Belousov, citat de EFE. „În total, peste 110 dintre soldaţii noştri au fost executaţi în centre de detenţie după ce au […] Articolul Kievul susține că cel puțin 110 prizonieri de război ucraineni au fost executați în Rusia apare prima dată în Disinfo.
07:00
Foști oficiali de securitate națională și experți în materie de apărare ce ar putea face parte dintr-o potențială nouă administrație Trump anticipează un plan de reformare drastică a NATO în care Washingtonul ar juca un rol mult diminuat în raport cu Europa, relatează Politico. Potrivit lui Dan Caldwell, un expert la curent cu concepțiile celor din […] Articolul Planul lui Trump pentru NATO, conturat de experți din cercul său apropiat apare prima dată în Disinfo.
Acum 8 ore
06:30
Republica Cehă a trimis Ucrainei arme, tehnologie şi muniţii în valoare totală de 6,75 miliarde de coroane (288 milioane de dolari) de la începutul invaziei ruse pe scară largă în februarie 2022, a indicat miercuri Ministerul ceh al Apărării, potrivit France Presse. Ţară membră a UE şi NATO, cu 10,9 milioane de locuitori, Cehia a […] Articolul Praga a livrat Kievului arme în valoare de 288 milioane de dolari apare prima dată în Disinfo.
06:00
Rusia a ratat ocazia de a călca Ucraina în picioare și de a obține câștiguri notabile pe câmpul de luptă, a declarat marți fostul general-maior australian Mick Ryan. „Rusia a construit un impuls strategic cu atacurile sale asupra Ucrainei în ultimele șase luni. Cu toate acestea, a eșuat în mare măsură în a-și exploata oportunitățile“, […] Articolul „Rusia a ratat ultima șansă de a da o lovitură decisivă Ucrainei în acest război”, susține un reputat analist militar apare prima dată în Disinfo.
05:30
Oficialii ruși împreună cu Opoziția de la Chișinău, reprezentanții Transnistriei și ai Găgăuziei au discutat despre ,,anexarea” Republicii Moldova de România în cadrul unei conferințe cu tema „În Moldova sau România: va rămâne Republica Moldova pe hartă în 2025?” care a avut loc recent la Moscova.  Conferința științifico- practică internațională din Capitala Rusiei a fost organizată […] Articolul Kremlinul și oamenii lor de la Chișinău flutură sperietoare ,,anexării” Republicii Moldova de către România apare prima dată în Disinfo.
05:00
Un elev rus care a participat în 2015 și 2016 la taberele de vară organizate de statul rus în Coreea de Nord a rupt tăcerea, și a dezvăluit lumii în ce constau activitățile pe care sunt obligați să le facă elevii, cu vârste fragede. „Am încercat să găsesc mai multe informații (n.r. – despre Coreea […] Articolul La ce activități „ciudate” a participat un elev rus într-o tabără din Coreea de Nord: „Au încercat să ne spele pe creier în multe moduri” apare prima dată în Disinfo.
Acum 12 ore
04:30
O rețea de site-uri web cu sediul în Rusia, deghizate în ziare locale americane, pompează povești false ca parte a unei operațiuni bazate pe inteligență artificială care vizează din ce în ce mai mult alegerile din SUA, poate dezvălui o investigație BBC. Un fost ofițer de poliție din Florida care s-a mutat la Moscova este unul […] Articolul Povești false destinate americanilor: Prima doamnă a Ucrainei și-a cumpărat o masină Bugatti cu bani din fondurile de ajutor ale SUA apare prima dată în Disinfo.
04:00
„Voi rezolva acel război între Putin și Zelenski în calitate de președinte ales înainte de a intra în funcția de președinte pe 20 ianuarie”, a spus fostul președinte Trump la dezbaterea televizată de săptămâna trecută în care s-a confruntat cu Joe Biden. Deși presupusul candidat republican nu și-a divulgat public planurile pentru Ucraina, el a […] Articolul Zelenski îl provoacă pe Trump. „Dacă ai un plan pentru a pune capăt războiului, spune-l acum” apare prima dată în Disinfo.
Ieri
09:00
După dezbaterea electorală dezastruoasă a lui Joe Biden în faţa lui Donald Trump, tabăra democrată îl îndeamnă pe preşedintele american să fie „cinstit” cu privire la adevărata sa formă, în timp ce apar tot mai multe întrebări asupra responsabilităţii celor din cercul său apropiat. „Trebuie să fim sinceri cu noi înşine asupra faptului că nu […] Articolul Anturajul lui Biden, presat să recunoască starea preşedintelui candidat apare prima dată în Disinfo.
08:30
Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri la Astana cu omologul său chinez, Xi Jinping, cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan şi cu alţi patru lideri regionali care vor veni în capitala Kazahstanului pentru summitul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OSC), a anunţat marţi Kremlinul. Potrivit consilierului prezidenţial rus pentru politică externă, Iuri […] Articolul Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu președinții Chinei, Turciei şi cu alţi lideri regionali apare prima dată în Disinfo.
08:00
Pe întreg continentul european, extremismul este din nou în creștere. Nemulțumirile legate de migrația în masă, de impozitele ridicate și de înaintarea cu pași repezi către zero emisii au dus la câștiguri electorale uriașe pentru dreapta dură. În Franța, Adunarea Națională, formațiunea condusă de Marine Le Pen, a obținut 33 % din voturi la alegerile […] Articolul Eșecurile elitelor europene alimentează extremismul. Care sunt nemulțumirile exploatate de populiști? apare prima dată în Disinfo.
07:30
Vladimir Putin nu a stabilit obiective sau limite în ceea ce privește teritoriile pe care încearcă să le smulgă Ucrainei, mizând pe un război prelungit prin care să surclaseze asistența militară occidentală și care să-i aducă cât mai multe câștiguri teritoriale. Astfel că încearcă să obțină câștiguri graduale și, concomitent, să contracareze potențiale contraofensive ucrainene, […] Articolul Strategia războiului „fără limite” urmată de Putin în Ucraina pentru a pune mâna pe cât mai multe teritorii apare prima dată în Disinfo.
07:00
O premieră în istoria de 75 de ani ai NATO, marcată cu o săptămână înaintea Summit-ului aniversar de la Washington. O ceremonie a avut loc la 1 iulie 2024, la Solbiate Olona, ​​Italia, pentru a inaugura oficial noua Forță de Reacție Aliată (ARF) a NATO, marcând o piatră de hotar semnificativă în îmbunătățirea apărării colective a […] Articolul Noul vârf de lance al NATO : Forța de Reacție Aliată. Poate fi desfășurată în 10 zile pentru a riposta la un atac împotriva aliaților apare prima dată în Disinfo.
06:30
Premierul ungar Viktor Orbán a dezvăluit scopul primei sale vizite la Kiev de la declanșarea invaziei ruse, marți, după ce Ungaria a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Orban l-a sfătuit pe Volodimir Zelenski să se orienteze către un armistițiu. Premierul maghiar a spus că războiul din Ucraina cea mai importantă problemă pentru Europa […] Articolul Orbán l-a sfătuit pe Zelenski să ceară un armistițiu pentru a ajunge mai rapid la pace cu Rusia apare prima dată în Disinfo.
06:00
Aproape de granița din nord-estul Ucrainei, unele dintre avioanele de luptă Su-34 letale ale Rusiei stau în aer liber, pe asfaltul unui aerodrom militar, în timp ce așteaptă ordinul de a efectua următorul atac. Aeronavele au fost folosite pentru a lovi Ucraina cu bombe cu planare. Dar Kievul trebuie să obțină aprobarea SUA pentru a […] Articolul De ce nu poate ataca Ucraina bombardierele rusești Su-34 cu rachetele americane ATACMS apare prima dată în Disinfo.
05:30
Un nou pachet de ajutor militar, în valoare de 2,3 miliarde de dolari pentru Ucraina, ce include mijloace de apărare antiaeriană şi arme antitanc, a fost anunțat marți, 2 iulie, de secretarul american al apărării, Lloyd Austin, relatează AFP şi Reuters. „Statele Unite vor anunţa în curând un nou ajutor de securitate pentru Ucraina în […] Articolul Washingtonul va trimite Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de 2,3 miliarde de dolari. Ce cuprinde acesta apare prima dată în Disinfo.
05:00
Forțele ruse sapă tuneluri pentru a trece în spatele liniilor inamice din Ucraina și a lansa atacuri, susține Ministerul rus al Apărării, citat de Newsweek. Unitățile de asalt desfășurate în regiunea Donețk, din estul ocupat al Ucrainei au cucerit „o fortăreață majoră a forțelor armate ucrainene” la periferia estică a zonei rurale Pivnicine folosind un […] Articolul Rusia folosește tuneluri pentru a ajunge în spatele liniilor inamice din Ucraina apare prima dată în Disinfo.
04:30
Alianța Nord Atlantică planifică noi măsuri pentru a proteja campania de sprijinire a Ucrainei, potrivit unui nou raport, în timp ce cresc temerile că un al doilea mandat la Casa Albă al lui Donald Trump va împiedica eforturile colective de a învinge și descuraja Rusia. Wall Street Journal a scris luni – citând oficiali americani […] Articolul NATO pregătește Planul B pentru Ucraina. „Vom avea nişte veşti bune pentru ei pe acest front” apare prima dată în Disinfo.
04:00
Rusia a prezentat o nouă dronă de unică folosință, Vogan-9SP, concepută pentru interceptarea UAV-urilor inamice, informează agenția oficială de presă rusă TASS, citând un reprezentant al companiei Red Line, care a dezvoltat arma. Drona kamikaze, echipată cu un focos, poate atinge viteze de aproximativ 200 km/h. Aceasta funcționează împreună cu o stație radar și un […] Articolul Lupte dronă contra dronă pe cerul Ucrainei. Tacticile evoluează în direcții de neimaginat apare prima dată în Disinfo.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:30
Când cineva a încercat – și nu a reușit – să incendieze un depou de autobuze din Praga, la începutul lunii trecute, atacul eșuat nu a atras prea mult atenția. Până când premierul ceh Petr Fiala a dezvăluit că este „foarte probabil” ca Moscova să fie în spatele acestuia. Acuzația a stârnit alarmă în rândul […] Articolul Rusia vrea să se confrunte cu NATO, dar nu îndrăznește pe câmpul de luptă. Războiul necinstit pe care îl poartă Putin apare prima dată în Disinfo.
11:30
O rachetă nord-coreeană lansată luni ar fi putut pune în pericol capitala țării, după ce armata sud-coreeană a declarat că una dintre rachete nu și-a atins ținta. Statul Major Întrunit de la Seul a declarat că a detectat două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune lansate la interval de 10 minute – la 5:05 și 5:15 […] Articolul Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian apare prima dată în Disinfo.
11:30
Grigori Gurov, șeful organizației de tineret Mișcarea celui dintâi, înființată de Vladimir Putin, a anunțat planurile în vederea acestei vizite în pofida opoziției părinților ruși îngrijorați, relatează The Telegraph și Moscow Times. „Acum formăm delegația. Condițiile acolo sunt bune”, a spus el. „Tocmai am avut o vizită a unei delegații de tineri în Coreea de Nord… […] Articolul Vladimir Putin plănuiește să trimită școlari ruși într-o tabără de vară din Coreea de Nord. Părinții sunt îngrijorați apare prima dată în Disinfo.
11:30
Partidele politice din Franța au încercat luni să construiască un front unit menit să blocheze calea spre guvernare a partidului de extremă-dreapta Raliul Național (RN) al lui Marine Le Pen, după ce acesta a obținut victorii istorice în primul tur al alegerilor parlamentare. RN și aliații săi au câștigat turul de duminică cu 33% din […] Articolul Partidele franceze construiesc un front politic pentru a bloca extrema dreaptă în turul doi al alegerilor parlamentare anticipate apare prima dată în Disinfo.
11:30
Parlamentul de la Helsinki a adoptat luni un acord de apărare cu Statele Unite care va permite sporirea prezenţei militare şi depozitarea de echipamente militare americane pe teritoriul Finlandei. SUA au acorduri similare cu alte 11 ţări membre NATO, printre care Norvegia şi Danemarca, transmite AFP, citat de Agerpres.  După semnarea sa de către guvernul finlandez la Washington […] Articolul SUA trimit trupe şi echipamente militare în Finlanda în baza unui acord NATO apare prima dată în Disinfo.
11:30
Cu un mandat de arestare emis de Rusia pe numele său, marele campion de şah şi critic al lui Putin, Garry Kasparov, continuă să vină în România pentru că este o ţară sigură. Nu ar merge însă la Budapesta sau Viena. Aflat în România la Marele Turneu Internaţional de Şah, Kasparov a vorbit într-un interviu pentru […] Articolul KASPAROV: Războiul pornit de Putin se răspândește apare prima dată în Disinfo.
11:30
Un fost oficial al apărării din Regatul Unit trage un semnal de alarmă. Acesta spune că forțele armate britanice nu sunt pregătite pentru un război de amploare și ar întâmpina rapid probleme cu proviziile, potrivit businessinsider.com Robert Johnson, fost director al biroului Secretarului de Stat pentru Evaluare și Provocare Netă, avertizează că Marea Britanie ar epuiza rapid muniția […] Articolul Cât de pregătite de război sunt forțele armate ale celor mai puternice economii mondiale. Clasamentul surpriză apare prima dată în Disinfo.
11:30
Forţele ruse au capturat un sistem intact de ghidare de la o rachetă americană ATACMS cu rază lungă de acţiune şi studiază tehnologia acestuia, a anunţat luni agenţia de presă RIA, relatează Reuters. Imaginile video difuzate de RIA au arătat un expert în arme neidentificat, cu faţa acoperită cu o cagulă, examinând ceea ce el […] Articolul Rusia studiază un sistem intact de ghidare a rachetelor americane ATACMS apare prima dată în Disinfo.
11:30
Uniunea Europeană nu va încerca să reia în grabă tratativele privind Brexitul cu Regatul Unit, chiar dacă laburiștii vor ieși învingători la alegerile parlamentare programate joi, 4 iulie, au precizat surse de rang înalt de la Bruxelles, relatează The Guardian. Aceleași surse susțin că vor întâmpina cu bucurie schimbarea Guvernului, însă cicatricile pe care conservatorii le-au […] Articolul „Nu există niciun interes”. UE nu intenționează să redeschidă discuțiile privind Brexitul cu laburiștii apare prima dată în Disinfo.
11:30
Hotărârea de astăzi a Curții Supreme face o distincție între acțiunile oficiale ale unui președinte, care beneficiază de imunitate, și cele ale unui cetățean privat. În dezacordul lor, liberalii Curții deplâng o extindere vastă a puterii prezidențiale. Curtea Supremă a decis luni că fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, are dreptul la imunitate substanțială […] Articolul NYT: Curtea Supremă îi acordă lui Trump imunitate substanțială împotriva urmăririi penale apare prima dată în Disinfo.
1 iulie 2024
07:00
Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, este politicianul favorit să-l înlocuiască pe Joe Biden în cazul în care actualul lider de la Casa Albă, în vârstă de 81 de ani, s-ar retrage din cursa prezidențială, potrivit Sky News. De la susținerea timpurie a căsătoriilor între persoane de același sex, până la lupta cu problema persoanelor fără adăpost din […] Articolul Cine este Gavin Newsom, cel care l-ar putea înlocui pe Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA apare prima dată în Disinfo.
06:30
Statele Unite, Israelul și Ucraina sunt în discuții pentru a furniza Kievului până la opt sisteme de apărare aeriană antirachetă Patriot deținute și utilizate în prezent de Israel, potrivit Financial Times, care citează mai multe surse anonime familiare cu discuțiile. Bateriile de rachete ar fi probabil transferate din Israel în SUA și abia apoi din SUA […] Articolul Țara care ar putea dona Ucrainei opt sisteme Patriot. Cu ce arme de ultimă generație ar fi înlocuite apare prima dată în Disinfo.
06:00
Creatori din SUA și Germania până în Polonia și Ucraina și-au pus voluntar munca și talentul în slujba inițiativei United24, platforma oficială de strângere de fonduri a guvernului ucrainean, recreând monumente ucrainene din piese Lego, relatează CNN. Acestea pot fi câștigate în urma unei tombole, donând cel puțin 24 de dolari către United24, contribuțiile fiind […] Articolul Campanii inedite ale voluntarilor ca o nouă armă împotriva Rusiei. Mărturia unui polonez: „Nu-mi pot imagina că m-aș opri acum” apare prima dată în Disinfo.
05:34
Un atac rusesc asupra unui oficiu poștal din Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, duminică, 30 iunie, a dus la moartea unei persoane și rănirea altor nouă, inclusiv un bebeluș, conform anunțului făcut de autoritățile locale. „Nouă persoane au fost rănite. Printre ele, un copil de opt luni şi o femeie, ceilalţi sunt […] Articolul Bomba glisantă, tot mai folosită de forțele ruse în Ucraina. Un mort şi nouă răniţi, după bombardarea unui oficiu poştal apare prima dată în Disinfo.
05:00
Rusia plănuiește un superportavion masiv de 100.000 de tone, „Storm II“, pentru a înfrunta Occidentul… dar visul lui Putin ar putea să nu vadă niciodată lumina zilei, spun experții. Amiral Kuznețov, bătrânul portavion sovietic stă tot în reparații De pe supernava de luptă ar trebui să-și ia zborul cele mai noi avioane de luptă invizibile […] Articolul Putin pregăteste un portavion mamut pentru a înfrunta Occidentul apare prima dată în Disinfo.
04:30
De la invazia rusă în Ucraina, operațiunile serviciilor secrete ale Moscovei au cunoscut o escaladare pe întreg continentul european, de la recrutarea de agenți din lumea interlopă balcanică la uriașe campanii sub acoperire pentru a semăna haos, în cadrul unui război hibrid nemaivăzut de la apogeul Războiului Rece, se arată într-o investigație a ziarului britanic „The […] Articolul Războiul secret dus de spionii lui Putin împotriva Europei: de la haos pe flancul estic al NATO la băieții răi din Balcani apare prima dată în Disinfo.
04:00
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, admite că este posibil un singur model de negocieri cu dictatorul rus Vladimir Putin. Pentru aceasta este necesar să se implice intermediari care au fost implicați și în realizarea coridorului de cereale. Declarația a fost făcută într-un interviu cu editorialistul The Philadelphia Inquirer, Trudy Rubin. Întrebat de jurnalist dacă ar putea […] Articolul Zelenski a numit singura formulă pentru negocieri de pace cu Putin. Țara care ar trebui să intervină pe lângă Rusia apare prima dată în Disinfo.
28 iunie 2024
19:30
Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat, în legătură cu aprobarea la summitul UE a candidaturii Kajei Kallas pentru postul de șef al diplomației europene, că perspectivele relațiilor dintre Moscova și Bruxelles sunt slabe, transmite presa ucraineană. Peskov a spus că Kallas „nu a demonstrat încă înclinații diplomatice și este bine cunoscută în țara […] Articolul Kremlinul și-a amintit de „rusofobia” Kajei Kallas și nu așteaptă „nimic bun de la noii lideri ai UE” apare prima dată în Disinfo.
18:10
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că lucrează la un nou plan pentru a pune capăt războiului în Ucraina, în timp ce ţara continuă în acelaşi timp să se întărească pe plan militar pentru a putea forţa Rusia să accepte o „pace justă”, informează AFP, preluată de Agerpres. „Este foarte important pentru noi să […] Articolul Zelenski spune că pregătește un plan pentru „o pace justă” cu Rusia. „Nu vrem să prelungim acest război” apare prima dată în Disinfo.
17:20
Rusia a ameninţat vineri Occidentul cu o „confruntare directă”, din cauza unei „intensificări” a zborurilor dronelor militare americane la Marea Neagră, în largul Ucrainei, la câteva zile după ameninţările la adresa Washingtonului, în urma unui atac ucrainean în Crimeea anexată, relatează AFP, preluată de news.ro. Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, a ordonat Statului Major […] Articolul Rusia amenință NATO cu o „confruntare directă” din cauza dronelor americane din Marea Neagră apare prima dată în Disinfo.
16:50
În 2027, China va deschide ruta „Extremul Orient” pentru a primi volume mari de gaze din Rusia, raportează presa pro-Kremlin. Livrarea de gaze va începe peste 2,5 ani, în 2027. „În 2027, ruta va fi lansată pentru 10 miliarde de metri cubi de gaz pe an. Odată cu atingerea capacității maxime a „Puterii Siberiei” și a […] Articolul Rusia „intenționează” să devină cel mai mare furnizor de gaze al Chinei apare prima dată în Disinfo.
10:00
Comisia Europeană (CE) urma să prezinte iniţial un raport cu privire la opţiuni în vederea finanţării industriei europene a apărării, în cadrul summitului european de joi, însă raportul s-a transformat în scrisoare, iar aceasta din urmă a fost blocată în ultimul moment de către cancelarul german Olaf Scholz, relatează Le Point, preluat de News.ro. „Preşedinta […] Articolul Liderii Europei discută cum să-și întărească Apărarea. Scholz a blocat o scrisoare a Ursulei von der Leyen către Consiliul European apare prima dată în Disinfo.
09:30
Oficialul rus Dmitri Rogozin, fost șef al agenției Roscosmos și în prezent membru al Consiliului Federației Ruse din partea regiunii ucrainene Zaporojie, ilegal anexate de Rusia, a avut un nou derapaj rasist, în care a făcut practic apel la exterminarea ucrainenilor, laolaltă cu întreaga lor cultură și istorie. „De data aceasta trebuie să ardem de […] Articolul Nou delir marca Rogozin, care a cerut arderea ucrainenilor „canibali”, împreună cu „literatura lor mizerabilă și istoria lor delirantă” apare prima dată în Disinfo.
09:00
Secretarul Consiliului de Securitate al Armeniei, Armen Grigorian, a acuzat, miercuri, Rusia că i-a confiscat ţării sale enclava Nagorno-Karabah şi a predat-o Azerbaidjanului. „A venit Rusia, a luat Nagorno-Karabah, care era în mâinile noastre, a înapoiat-o Azerbaidjanului şi apoi a plecat. Asta este realitatea”, a declarat Grigorian, conform site-ului armean de ştiri news.am. Oficial a […] Articolul Ruptură profundă între Armenia și Rusia. Armenii acuză Kremlinul că a confiscat Nagorno-Karabah pentru a-l preda Azerbaidjanului apare prima dată în Disinfo.
08:30
Polonia, Lituania, Letonia și Estonia au cerut miercuri, 26 iunie, Uniunii Europene să construiască o linie de apărare de-a lungul frontierei lor cu Rusia și Belarus pentru a proteja UE de amenințările militare și de alte acțiuni dăunătoare ale Moscovei. Într-o scrisoare adresată atât președintelui Consiliului European, Charles Michel, cât și președintelui Comisiei Europene, Ursula […] Articolul Polonia și Țările Baltice solicită UE sprijin sporit pentru apărarea frontierelor cu Rusia și Belarus apare prima dată în Disinfo.
08:00
Statul român care a decis să doneze un sistem Patriot Ucrainei va primi la schimb un alt sistem complet, spre deosebire de cel care este cedat vecinilor. „România va primi un alt sistem Patriot. Nu va dura foarte mult. Sistemul pe care îl cedăm are nevoie de unele componente care vor fi aduse foarte rapid […] Articolul SURSE Ce va primi România în schimbul sistemului Patriot pe care îl va dona Ucrainei apare prima dată în Disinfo.
07:30
SUA ar trebui să ţină cont de discuţiile în curs privind posibila modificare a doctrinei nucleare a Rusiei care doreşte să o adapteze la evoluţiile survenite în ultimul timp în relaţiile internaţionale, a declarat ministrul rus adjunct de Externe Serghei Riabkov. Într-un interviu publicat joi, 27 iunie, de oficiosul rusesc Izvestia, Riabkov a reiterat afirmaţiile […] Articolul Avertismentul Rusiei legat de doctrina nucleară: ”Occidentalii se joacă cu focul” apare prima dată în Disinfo.
07:00
Atacurile cibernetice asupra sistemelor de apă ale Americii ar putea deteriora infrastructura, ar putea perturba fluxul de apă și ar putea modifica nivelurile chimice, contaminând alimentarea publică cu apă potabilă. Un șir recent de atacuri asupra utilităților de apă a inclus sisteme din Kansas, Texas și Pennsylvania. Eliminarea infrastructurii naționale critice a devenit o prioritate […] Articolul Sistemele de infrastuctură vitală ale Americii, inclusiv de apă, ținta hackerilor apare prima dată în Disinfo.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.