FOTO // Doi șoferi, trași pe dreapta de Poliție. Unul era în stare de ebrietate alcoolică avansată și altul-narcotică

Punctul, 1 iulie 2024 15:10

Doi bărbați, unul în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat și altul în stare de ebrietate narcotică, au fost depistați în trafic de polițiștii de patrulare. Noaptea trecută, pe o stradă din orașul Căușeni, polițiștii au stopat un Mercedes, la volanul căruia se afla un tânăr de 19 ani, informează oamenii legii. În timpul … Articolul FOTO // Doi șoferi, trași pe dreapta de Poliție. Unul era în stare de ebrietate alcoolică avansată și altul-narcotică apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 10 minute
11:20
În seara zilei de 03 iulie 2024 pompierii din capitală au fost solicitați la stingerea unui incendiu izbucnit pe bulevardul Decebal 139. Apelul a fost recepționat către ora 19:02. Potrivit informațiilor, incendiu s-a produs într-o construcție auxiliară părăsită. La fața locului au intervenit două echipe de salvatori și pompieri. Incendiu a fost localizat către ora … Articolul FOTO // Incendiu pe bulevardul Decebal într-o construcție auxiliară apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Un sistem american de rachete cu rază medie de acţiune, desfăşurat în timpul exerciţiilor militare comune între Washington şi Manila în Filipine în aprilie şi mai, va fi retras din această ţară în viitorul apropiat, a declarat joi un purtător de cuvânt al armatei filipineze, informează AFP. Lansatorul de rachete „va fi expediat din ţară … Articolul SUA vor retrage un sistem de rachete cu rază medie de acţiune din Filipine apare prima dată în Punctul pe i.
Acum o oră
10:50
După ce Statele Unite, Marea Britanie și Canada au acuzat luna trecută Kremlinul de complot în scopul devierii alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și a referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană, Moscova continuă să le „vrea binele rusesc” moldovenilor cu referință la Adevărul. Recent oficialii ruși au organizat la Moscova o conferință cu tema „În … Articolul Rusia nu vrea ca moldovenii să spună „da” Uniunii Europene apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Procuratura raionului Fălești anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată o cauză penală, în privința unei femei de 44 de ani, învinuită de eschivarea cu rea-voinţă a părintelui de la exercitarea obligaţiilor părinteşti, care a determinat plasamentul copiilor în instituție rezidențială și serviciul social de plasament  (art.201/2 din Codul … Articolul Nu și-ar fi executat corespunzător obligațiile părintești și riscă sancțiune penală apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Din ce în ce mai mulţi străini bogaţi afirmă că părăsesc Regatul Unit ca urmare a eliminării regimului „non-dom”, care le permitea să evite plata impozitului pe veniturile din străinătate, transmite bani.md Din ce în ce mai mulţi străini bogaţi afirmă că părăsesc Regatul Unit ca urmare a eliminării regimului „non-dom”, care le permitea să … Articolul Străinii pleacă masiv din UK. După noile schimbări fiscale, străinii bogaţi ies pe capete, pentru a nu fi impozitaţi apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Funcționarii postului vamal Leușeni în conlucrare cu colegii din cadrul Autorității Vamale Române, în cadrul controlului coordonat au supus verificărilor un autocar de model “Vanhool”, ce se deplasa în Franța, condus de un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/ROU), în vârstă 44 de ani. Acționând în baza indicatorilor analizei de risc a fost dispus control fizic … Articolul FOTO // Alcool și țigarete, tăinuite în podeaua unui autocar, depistate de vameși la Leușeni-Albița apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 2 ore
10:20
Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința a doi bărbați în vârstă de 35 și, respectiv, 46 de ani, originari din raionul Ocnița, învinuiți de șantaj și uzurparea de calități oficiale. Conform învinuirii înaintate de către procurorii de la Chișinău, în luna … Articolul Doi bărbați care s-au dat drept polițiști și au estorcat prin șantaj 4000 de euro, trimiși pe banca acuzaților de procurorii de la Oficiul Botanica apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Plecarea companiei Fujikura de pe piața din Republica Moldova este efectul războiului din Ucraina. O spune premierul Dorin Recean care și-a exprimat regretul că mai există politicieni care neagă efectele războiului din țara vecină. Dorin Recean spune că în pofida stării de incertitudine cauzate de război, autoritățile încearcă să atragă noi investitori. Potrivit premierului, în … Articolul Dorin Recean: Regret că există politicieni care neagă efectele războiului apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
În punctul de trecere al frontierei Tudora, pe direcția ieșire din Republica Moldova la volanul mijlocului de transport personal s-a prezentat o cetățeancă a Federației Ruse în vârstă de 28 de ani. Incidentul a fost consemnat la data de 2 iulie 2024, transmit funcționarii vamali. Potrivit polițiștilor de frontieră, în timpul procedurilor de control, polițiștii de … Articolul Permis cu indici de falsificare, depistat asupra unei străine apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Uraganul Bery, însoţi de ploi şi rafale de vânt violente, a măturat miercuri coasta de sud a Jamaicăi şi este aşteptat să ajungă în Mexic joi seara, după ce a ucis cel puţin şapte persoane şi a provocat distrugeri considerabile în sud-estul Caraibelor şi în Venezuela, relatează AFP. Beryl, deosebit de puternic pentru începutul de … Articolul Uraganul Beryl a lovit Jamaica şi se îndreaptă spre Mexic, după ce a lăsat în urma sa cel puţin şapte morţi, între care o rudă a şefului pentru climă de la ONU apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 4 ore
09:20
Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat joi dimineaţa guvernatorul regional Ivan Fedorov, informează AFP. „Un bărbat şi o femeie au murit în urma unor bombardamente inamice”, în timp ce un alt bărbat a fost rănit, a precizat pe Telegram guvernatorul, potrivit căruia în ultimele 24 de ore 391 … Articolul Ucraina: 391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie, soldate cu cel puţin doi morţi (guvernator) apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
18:20
Secretariatul Comunității Energetice susține, în Opinia cu privire la certificarea independenței operatorului sistemului de transport gaze naturale Vestmoldtransgaz, publicată recent, certificarea companiei ca operator de sistem independent, cu anumite condiții. Astfel, potrivit Ministerului Energiei, procedura de unbundling prevede că, după certificarea provizorie a operatorului de transport, efectuată în februarie 2024, Agenția Națională pentru Reglementare în … Articolul Secretariatul Comunității Energiei susține certificarea independenței Vestmoldtra apare prima dată în Punctul pe i.
18:20
Direcția generală locativ-comunală și amenajare a procurat 40 000 de metri pătrați de material moale pentru reparația acoperișurilor blocurilor locative din capitală. Este vorba despre rulouri de membrane bituminoase. Fiecare companie participantă la licitație a prezentat parametrii specifici ai produsului, care au fost luați în calcul. Inclusiv a fost prezentat un certificat de garanție, a … Articolul DGLCA a procurat material moale pentru reparația acoperișurilor blocurilor locative apare prima dată în Punctul pe i.
17:40
Materiale documentare, obiecte personale, fotografii care mărturisesc despre deportările staliniste au fost expuse la Muzeul Național de Istorie a Moldovei pentru a comemora 75 de ani de la cel de-al doilea val de deportări în masă din RSS Moldovenească. Angajata muzeului, Ludmila Cojocaru, a menționat că expoziția este ca un gest de justiție simbolică pentru … Articolul 75 de ani de la cel de-al doilea val de deportări, expoziție la Muzeul Național de Istorie apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
Un atac cu rachete şi drone ruseşti a ucis miercuri cel puţin cinci persoane şi a rănit alte 34 în oraşul Dnipro din sud-estul Ucrainei, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, îndemnând din nou Occidentul să furnizeze mai multe sisteme de apărare aeriană şi arme cu rază lungă de acţiune, relatează Reuters. „Dimineaţa nu a fost … Articolul VIDEO // Cinci morţi şi zeci de răniţi, după un nou atac aerian rusesc la Dnipro care a vizat civili apare prima dată în Punctul pe i.
17:30
La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum 2024 – un eveniment care își propune să reducă distanța dintre cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare și peisajul antreprenorial și investițional din țară. Forumul este parte a Zilelor Diasporei.Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că, … Articolul Diaspora Business Forum 2024 va fi organizat în luna august apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
Duma de Stat a Rusiei a adoptat miercuri în sesiune plenară o declaraţie care prevede suspendarea participării delegaţiei Adunării Federale a Rusiei la lucrările Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE), după ce România a interzis delegaţiilor din Rusia şi Belarus să participe la sesiunea anuală a organizaţiei, desfăşurată la … Articolul Moscova îşi suspendă participarea la lucrările Adunării Parlamentare a OSCE, după ce România nu a permis delegaţiilor din Rusia şi Belarus să vină la sesiunea anuală desfăşurată la Bucureşti apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Peste 1300 de persoane s-au înregistrat prealabil pentru alegerile din 20 octombrie, când vor avea loc alegerile prezidențiale și referendumul constituțional cu privire la aderarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Cei mai activi sunt cetățenii moldoveni din Germania, România, Italia, Statele Unite ale Americii și Franța. „Le amintim tuturor celor care au rude, apropiați, cunoscuți … Articolul Peste 1300 de persoane s-au înregistrat prealabil pentru alegerile din 20 octombrie apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Șeful Biroului Vamal „Nord” al Serviciului Vamal, precum și alți șase funcționari vamali, inclusiv șefi ai posturilor vamale din cadrul Biroului Vamal „Nord”, sunt cercetați de către ofițerii CNA și procurorii Procuraturii mun. Chișinău în cadrul unei cauze penale, în care sunt bănuiți de fapte de corupere pasivă. În urma perchezițiilor, efectuate în această dimineață, … Articolul Percheziții și rețineri la Biroul vamal „Nord”. Șapte angajați vamali, inclusiv șeful biroului, sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupție apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Republica Moldova va găzdui, în perioada 10-12 iulie, reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale. Reuniunea se va desfășura la Chișinău, conform principiului rotației, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Băncii Naționale. Evenimentul, organizat de Banca Națională a Moldovei și Ministerul Finanțelor, va reuni înalți reprezentanți ai băncilor centrale și … Articolul Moldova va găzdui reuniunea Constituenței FMI și Băncii Mondiale apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Federaţia Rusă a declarat miercuri drept persona non grata un membru al Ambasadei României la Moscova, anunţă MAE, precizând că măsura vine că răspuns la decizia autorităţilor de la Bucureşti din 24 mai de a declara pewrsona non grata un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse, pentru activităţi care contravin prevederilor Convenţiei de la Viena … Articolul MAE – Federaţia Rusă a declarat drept persona non grata un membru al Ambasadei României la Moscova apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Președintele Consiliului Concurenței, Alexei Gherțescu, a susținut astăzi, 3 iulie 2024, o conferință de presă în care a anunțat despre adoptarea, pe 28 iunie curent, a deciziei privind așa-numitul „Dosar al petroliștilor” și a prezentat amănunte din investigația desfășurată de către Consiliul Concurenței. În urma investigației inițiate în anul 2021 și finalizate cu decizia sus-menționată, s-a … Articolul Consiliul Concurenței a amendat șase companii petroliere cu peste 480 milioane de lei pentru acord anticoncurențial apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Funcționarii vamali în conlucrare cu polițiștii de frontieră au depistat 420 pachete de țigări în trenul „Chișinău-București”. Produsele de tutungerie erau ascunse, în locașuri special amenajate, în unul din vagoanele trenului. În data de 2 iulie 2024, în jurul orei 22:30, în cadrul desfășurării unor acțiuni pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu mărfuri transportate … Articolul FOTO // 420 pachete de țigări, camuflate într-un loc special amenajat în trenul „Chișinău-București” apare prima dată în Punctul pe i.
13:40
Explozia unei bombe artizanale în toaleta unui cinematograf din Lyon a provocat panică marţi după-amiază, deşi dispozitivul exploziv, fabricat dintr-o sticlă de plastic, acid clorhidric şi aluminiu, nu a provocat victime şi nici pagube materiale, însă o a doua bombă a fost descoperită apoi în sala de cinema, relatează AFP. Serviciile specializate în riscuri chimice, … Articolul O bombă artizanală a explodat în toaleta unui cinematograf din Lyon, o a doua bombă a fost găsită în sală apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Daghestan, o republică din Caucazul rus cu o majoritate musulmană, a interzis temporar miercuri purtarea niqab-ului din motive de „securitate”, în urma atacurilor recente asupra unor biserici şi sinagogi, relatează AFP. Niqab-ul, îmbrăcămintea musulmană pentru femei care presupune un văl din cap până în picioare şi care lasă doar ochii descoperiţi, este „temporar interzis până … Articolul Daghestanul interzice temporar purtarea niqab-ului invocând motive de securitate apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Activitatea Institutului Național al Justiției (INJ) va fi îmbunătățită, iar eficiența acestuia în procesul de formare inițială și continuă a judecătorilor și procurorilor va spori. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată de Cabinetul de miniștri. Potrivit proiectului aprobat de Guvern, vor fi înlăturate prevederile contradictorii privind statutul judecătorului și competențele Consiliului Superior al Magistraturii … Articolul Activitatea Institutului Național al Justiției (INJ) va fi îmbunătățită apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Guvernul propune condiții de subvenționare mai avantajoase pentru agricultori. Un set de înlesniri privind subvenționarea în agricultură și mediul rural a fost aprobat de Cabinetul de miniștri. Printre principalele modificări se numără îmbunătățirea condițiilor pentru beneficiarii de subvenții în cadrul formelor de subvenționare „plăți complementare”, „plăți în avans”, „plăți post investiție” și „plăți investiții pe etape”.   Alte reglementări includ subvenționarea … Articolul Agricultorii vor accesa mai ușor subvențiile oferite din partea statului apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Bilanţul morţilor în urma busculadei care s-a produs la un eveniment religios hindus din nordul Indiei a crescut la 121, au anunţat miercuri autorităţile, în timp ce poliţia a precizat că numărul persoanelor prezente a fost mai mult decât triplu faţă de capacitatea permisă, relatează Reuters. Busculada, care s-a produs marţi, a avut loc în … Articolul Peste 120 de persoane, majoritatea femei, au murit în busculada care s-a produs la un eveniment religios din India apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
 Cabinetul de miniștri a aprobat planurile de admitere pentru anul de studii 2023-2024 în școli profesionale, colegii și centre de excelență. În școlile profesionale și centrele de excelență de profil vor fi admise 8267 de persoane cu finanțare de la bugetul de stat, dintre care 1562 de locuri sunt prevăzute pentru învățământul dual, numărul fiind în creștere … Articolul Aprobat! Planurile de admitere în învăţământul profesional tehnic pentru anul de studii 2024 – 2025 apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Polițiștii au demascat un grup infracțional specializat în sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor. Doi bărbați de 39 și 42 de ani, din mun. Chișinău, membri ai unui grup infracțional organizat în comiterea escrocheriilor efectuate prin apel telefonic au fost deconspirați de către polițiștii capitalei. Bănuiții, sub pretextul că sunt angajați ai … Articolul VIDEO / / Se dădeau drept angajați ai băncilor și sustrăgeau bani de pe carduri: două persoane au fost arestate apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
10:40
În punctul de trecere a frontierei Costești, polițiștii de frontieră au identificat printre pasagerii cursei „Moldova-Cehia” un cetățean al Ucrainei, care deținea un document falsificat. În declarații, străinul a comunicat că își cumpărase actul contra sumei de 400 EUR, transmit funționarii vamali. Potrivit acestora, cazul a fost înregistrat ieri, 2 iulie 2024, ca urmare a … Articolul Un tânăr ucrainean a tăinuit la control prezența unui document falsificat apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Există o problemă majore cu care se confruntă piața farmaceutică din Republica Moldova. Reglementarea prețurilor și a adaosurilor comerciale pentru medicamente este una dintre cauzele principale pentru lipsa diversității medicamentelor disponibile în țară, a declarat în cadrul emisiunii „Moldova live” de la Exclusiv TV, Alexei Gherțescu, șeful Consiliului Concurenței, relatează bani.md „Această piață este foarte … Articolul Lipsa unor medicamente în Republica Moldova. Reglementările prețurilor țin la distanță giganții farmaceutici apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Accesul pe plajă în portul rus Novorossiisk de la Marea Neagră este restricţionat miercuri dimineaţă, a anunţat primarul oraşului, după ce forţele de apărare au fost angajate în respingerea unui atac cu drone maritime, relatează Reuters. „Până la ora 09:00, pe 3 iulie, apele golfului vor fi supravegheate”, a declarat primarul Andrei Kravcenko pe aplicaţia … Articolul Autorităţile din Novorossiisk, cel mai mare port rus la Marea Neagră, au limitat accesul populaţiei la plajă în urma unui atac cu drone maritime ucrainene apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, investighează furturi de biciclete performante din Franța, în valoare de circa 1.800.000 euro, destinate comercializării în Moldova și Ucraina, începând din 2021. Potrivit oamenilor legii, bicicletele electrice și cu cadru din carbon, evaluate între 3000 și 10.000 euro au fost furate cu camionul … Articolul VIDEO // Biciclete performante de 1.800.000 euro, furate din Franța pentru vânzare în Moldova și Ucraina. 19 cetățeni din ambele state – investigați apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Un panel de experţi din cadrul ONU consideră că detenţia în Rusia a jurnalistului american Evan Gershkovich este „arbitrară” şi cere eliberarea lui „fără întârziere”, într-un aviz dat publicităţii marţi, informează AFP. „Privarea de libertate a lui Evan Gershkovich este arbitrară” şi încalcă mai multe articole ale Declaraţiei universale privind drepturile omului, scriu aceşti experţi … Articolul Jurnalistul american Evan Gershkovich este deţinut arbitrar în Rusia (experţi ONU) apare prima dată în Punctul pe i.
08:30
Noutăți bune pentru agricultori. IFAD majorează până la 500.000 dolari suma grantului pentru dezvoltarea infrastructurii de irigare, notează agrobiznes.md. Această modificare a fost aprobată, de către Comitetul pentru Supravegherea Programelor IFAD, din componența căruia fac parte reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ministerului Finanţelor, Cancelariei de stat, Comisiei parlamentare pentru agricultură şi industrie alimentară … Articolul UCIP IFAD: Granturile pentru infrastructura de irigare, majorate la 500 mii de dolari apare prima dată în Punctul pe i.
08:20
A XV-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară s-a desfăşurat la Helsinki, în Finlanda, în perioada 19 iulie-3 august 1952, potrivit olympics.com. Oraşul Helsinki fusese ales pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 1940, dar ediţia respectivă a fost anulată din cauza celui de-al Doilea Război Mondial. Helsinki este cel mai nordic oraş care a găzduit vreodată … Articolul JO 2024: Jocurile Olimpice de vară din anul 1952 (Helsinki) apare prima dată în Punctul pe i.
07:50
Unul dintre cele mai vizitate monumente antice din lume, Acropola din Atena, a lansat marţi tururi private de 5.000 de euro în afara orelor oficiale de deschidere, potrivit site-ului de vânzare online de bilete al patrimoniului grec. citat de news.ro Aceste tururi private, rezervate grupurilor de până la cinci persoane şi care au provocat controverse atunci … Articolul Acropola din Atena a lansat tururi private de 5.000 de euro apare prima dată în Punctul pe i.
07:50
Un incendiu puternic a avut loc, marţi noaptea, la un imobil de pe strada Voioşiei din Sectorul 2 al Capitalei, 26 de persoane fiind evacuate. Incendiul s-a manifestat cu flacără violentă şi degajări mari de fum la un grup de locuinţe învecinate. Datorită distanţei foarte mici dintre proprietăţi, dispozitivul de intervenţie a fost realizat circular, … Articolul Incendiu puternic în Bucureşti; 26 de persoane au fost evacuate; focul a fost stins apare prima dată în Punctul pe i.
07:40
Preşedintele belarus Alexander Lukaşenko a declarat, marţi, că este posibil să acorde o amnistie unora dintre opozanţii săi politici încarceraţi care au luat parte la proteste împotriva realegerii sale, dar care acum sunt grav bolnavi de cancer în închisoare, transmite Reuters. Lukaşenko, aflat la putere din 1994, este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai … Articolul Alexander Lukaşenko afirmă că va elibera din închisoare opozanţii bolnavi / Peste 1.400 de deţinuţi politici ar fi în Belerus, peste 250 dintre ei fiind bolnavi apare prima dată în Punctul pe i.
07:40
Comasarea alegerilor prezidențiale cu referendumul republican constituțional a fost necesară pentru a asigura o prezență mai mare la urne. Declarația a fost făcută de vicepreședinta PAS, deputata Olesea Stamate, în cadrul emisiunii„Rezoomat” de la RliveTV. Potrivit Codului Electoral, pragul de validare a referendumului este de 33%, iar Constituția va fi modificată dacă mai mult de … Articolul Olesea Stamate: La referendum 17% din alegători pot decide modificările din Constituție apare prima dată în Punctul pe i.
07:40
Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah a anunţat marţi că a lansat zeci de rachete în nordul Israelului „ca răspuns” la moartea unui civil într-un atac aerian israelian asupra unui sat de la frontieră, în sudul ţării, relatează AFP. De la începutul războiului pe 7 octombrie între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, schimburi zilnice de focuri … Articolul Liban: Hezbollah anunţă că a lansat zeci de rachete asupra nordului Israelului după uciderea unui civil apare prima dată în Punctul pe i.
07:30
Poliţia din Teritoriul de Nord din Australia a anunţat, miercuri, că un copil de 12 ani a dispărut şi se suspectează că ar fi fost atacat de un crocodil. O operaţiune de căutare şi salvare este în desfăşurare, transmite Reuters.  Copilul a fost dat dispărut, marţi seară, după ce a înotat într-un pârâu din Palumpa, … Articolul Australia – Un copil de 12 ani a dispărut şi se suspectează că a fost atacat de crocodil apare prima dată în Punctul pe i.
07:30
Trei cai militari aparţinând Household Cavalry Mounted Regiment ”le-au scăpat de sub control cavalerilor” la începutul săptămânii, şi au provocat panică pe străzile Londrei, anunţă Ministerul britanic al Apărării, relatează BFMTV Caii au scăpat în timp ce şase cavaleri se antrenau luni dimineaţa, după ce au fost speriaţi de un autobuz, şi au fugit câteva … Articolul VIDEO // Trei cai militari fug, din nou, prin centrul Londrei, speriaţi de un autobuz şi provoacă panică. Un cal, ”rănit uşor” după ce loveşte un taxi apare prima dată în Punctul pe i.
07:30
Ucraina nu este pregătită să facă un compromis cu Rusia şi să cedeze vreun teritoriu pentru a pune capăt războiului, a declarat un înalt oficial ucrainean, întrebat despre declaraţia candidatului la preşedinţia SUA Donald Trump că ar putea pune capăt rapid conflictului, transmite Reuters.  Şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Andrii Yermak, a … Articolul Ucraina nu este pregătită să facă compromisuri cu Rusia, afirmă consilierul lui Zelenski apare prima dată în Punctul pe i.
2 iulie 2024
16:10
Liderul separatiștilor transnistreni, Vadim Krasnoselski, spune că autoritățile de la Chișinău ar fi respins un plan de soluționare pașnică a diferendului, propus de Tiraspol. Declarația a fost făcută, marți, în cadrul unei întâlniri cu șeful delegației Uniunii Europene în Moldova, Janis Mazeiks, transmite presa din stânga Nistrului. Anterior, la o întâlnire în format „1+1” la Bender, … Articolul Krasnoselski acuză Chișinăul că ar fi respins oferta Tiraspolului privind soluționarea pașnică a conflictului apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Un pasager a fost depistat ieri, 1 iulie 2024, în Aeroportul Internațional Chișinău cu valiza plină cu țigări. Acesta intenționa în mod ilegal să le transporte în Marea Britanie, informează funcționarii vamali. Polițiștii de frontieră în coordonare cu funcționarii vamali au supus verificărilor bagajele de cală ale pasagerilor de la cursa „Chișinău-Londra”. În unul dintre … Articolul Și-a încărcat bagajul cu țigări și a pornit spre Marea Britanie apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Israelul intenționează să lanseze o operațiune militară împotriva mișcării șiite libaneze Hezbollah în a treia sau a patra săptămână din luna iulie, relatează Bild, care citează surse diplomatice occidentale. Germania și Arabia Saudită le-au recomandat deja cetățenilor lor să părăsească Libanul din cauza unei posibile agravări a situației de securitate. Potrivit presei israeliene, Forțele de Apărare … Articolul Israelul și Hezbollah, tot mai aproape de război: când ar putea începe operațiunea israeliană în sudul Libanului apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Există temeri că aproximativ 60 de persoane au murit marţi într-o busculadă care s-a produs în timpul unui eveniment religios în statul Uttar Pradesh din nordul Indiei, au declarat autorităţile, deocamdată fiind confirmat din surse medicale un bilanţ de cel puţin 27 de morţi, relatează Reuters şi The Guardian. Busculada a avut loc într-un sat … Articolul Zeci de persoane au murit într-o busculadă la un eveniment religios din India apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Administrația de Stat a Drumurilor anunță că, la data de 1 iulie, a deschis ofertele în cadrul a două licitații publice internaționale organizate cu suportul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. citat de bani.md Este vorba de reabilitarea reabilitarea străzii Independenței din orașul Sîngerei (etapa a II-a) și a drumului de ocolire a … Articolul 18 km de rușine! Autoritățile reiau construcția drumului de ocolire a localității Slobozia Mare apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.