VIDEO „Nu e adevărat. Lasă să se clarifice!”. Reacția șefului Biroului Vamal Nord, după ce a fost luat pe sus de CNA

Realitatea.md, 3 iulie 2024 15:20

Șeful Biroului Vamal Nord, Nicolae Mazanca pledează nevinovat în dosarul de corupției, intentat de Procuratura municipiului Chișinău. Funcționarul a făcut această declarație, în timp ce era escortat de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) în mașina de arest, scrie NordNews.md. „Nu e adevărat. Lasă să se clarifice!”, a declarat Nicolae Mazanca. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) […] Articolul VIDEO „Nu e adevărat. Lasă să se clarifice!”. Reacția șefului Biroului Vamal Nord, după ce a fost luat pe sus de CNA apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 6 ore
20:20
Victoria Sanduța acuză președintele Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) că ar fi aplicat exces de putere. Se întâmplă după ce membrii CSM nu au admis cererea sa de numire în funcție de judecătoare, până la atingerea plafonului de vârstă. Potrivit magistratei, Ion Guzun şi Sergiu Caraman au pus întrebări cu privire la alte fapte decât […] Articolul Judecătoarea Victoria Sanduța acuză președintele CSM că ar fi aplicat exces de putere: Este inadmisibilă adoptarea… apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
18:30
Membrii asociației „Vocea Justiției” critică de decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) privind refuzul de numi în funcție 4 judecători, până la atingerea plafonului de vârstă. Conform lor, nu există justificare legală a hotărârii. Conform reprezentanților organizației, acțiunea reprezintă un semnal periculos pentru întreg sistem judecătoresc și societate, fiind adoptată contrar legii și standardelor internaționale. […] Articolul Membrii asociației „Vocea Justiției” critică de decizia CSM privind refuzul de numi judecători: Contrară legii apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Fraudarea alegerilor prin coruperea alegătorilor a început în Republica Moldova, de la cutii cu produse alimentare, ajunge într-un punct extrem de periculos, când sume exorbitante sunt cheltuite pentru influențarea opțiunii de vot. Opinia aparține expertului Igor Boțan și a fost expusă în cadrul dezbaterii publice „Ce garanții sunt necesare împotriva fraudării alegerilor?”, organizată de Agenția […] Articolul Igor Boțan: Fenomenul „votez pentru orez” s-a schimbat în coruperea alegătorilor cu divertisment și proiecte sociale apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Autoritățile din Moldova trebuie să privească vectorul geopolitic din perspectiva cetățeanului, consideră co-directorul Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) Adrian Ermurachi. În opinia sa, făcând echilibristică între Occident și Rusia, țara pierde cetățenii. Expertul a menționat în cadrul emisiunii „Realitatea te privește” cu Valentina Ursu că atât Moscova, cât și Bruxellesul, sunt interesate de […] Articolul VIDEO Co-directorul IPRE: Trebuie să privim aderarea la Uniunea Europeană din perspectiva cetățeanului apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
16:20
Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, a fost la înălțime, la propriu, în această săptămână, potrivit CANCAN.MD. Oficialul a escaladat cel mai mare perete de cățărare interior din Republica Moldova, amplasat în incinta Centrului de Turism și Escaladă din Bender. Diplomatul a lăsat costumul și cravata pentru alte ocazii. Oficialul a îmbrăcat pantalonii […] Articolul CANCAN.MD Doză de adrenalină la Bender, pentru șeful Delegației UE din Moldova. Unde a urcat Janis Mazeiks? apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Majestatea sa Margareta reprezintă în fața liderilor europenei dezideratele europene ale Republicii Moldova. Jurnalista și producătoarea Ecaterina Covali, realizatoarea proiectului „Podurile Prutului” de la RLIVE TV, i-a relatat lui Traian Stoianov despre rolul Casei Regale a României în dezvoltarea Basarabiei și promovarea imaginii noastre în lume.  Potrivit Ecaterinei Covali, Majestatea Sa Margareta a preluat pentru […] Articolul VIDEO Jurnalista Ecaterina Covali: Majestatea Sa Margareta reprezintă dezideratele europene ale Republicii Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Un bărbat din raionul Leova susține că ar fi fost bătut de un grup de persoane, în stradă. Cazul a avut loc în seara de 29 iunie, în localitatea Tigheci. Trei tineri și o tânără l-ar fi stropit cu gaz lacrimogen în față. Ulterior, acesta ar fi fost lovit peste spate și bătut cu pumnii, […] Articolul FOTO cu impact emoțional! Un bărbat din Leova susține că ar fi fost agresat și jefuit în stradă de mai mulți indivizi apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Un adolescent din raionul Cimişlia este de negăsit de vineri. Tânărul are 15 ani şi a fost văzut ultima dată în localitatea Javgur. Poliția a fost anunțată de către părinți despre dispariția băiatului vineri, pe 5 iulie. Minorul are înălțime de 1,5 metri, ochii albaștri și părul șaten deschis. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la […] Articolul Un adolescent din Cimişlia, de negăsit de vineri. Poliţia solicită ajutor apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Peste 50 de candidați supleanți și activiști politici au fost agresați fizic în ultimele zile, în timpul turului doi al campaniei electorale din Franța. Anunțul a fost făcut vineri, de ministrul de Interne Gerald Darmanin. Conform lui, numeroase incidente violente au fost înregistrate după primul tur al alegerilor anticipate de pe 30 iunie, în care […] Articolul Campanie electorală cu pumni în Franța: Peste 50 de candidați au fost agresați fizic apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
11:40
Artistul Poporului Tudor Zgureanu a plecat la cele veșnice. Compozitorul, dirijorul și profesorul universitar avea 85 de ani. „S-a stins dragul nostru profesor, cel care a slujit cu credință Arta și a format, de-a lungul carierei sale pedagogice și artistice, generații de dirijori și profesori, astăzi nume notorii, care duc faima țării noastre pe toate […] Articolul Doliu în lumea muzicii! Artistul Poporului Teodor Zgureanu a plecat la cele veșnice apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
O casă din centrul Capitalei este cuprinsă de flăcări. Conform internauților, este vorba despre o clădire de la intersecția străzilor Serghei Lazo și Sfântul Andrei. La fața locului au intervenit pompierii. Mai multe imagini surprinse în apropierea incendiului au fost publicate pe rețelele de socializare de către martori. Responsabilii de la Inspectoratului General pentru Situații […] Articolul FOTO, VIDEO O casă din centrul Capitalei, cuprinsă de flăcări. Coloana de fum dens se ridică deasupra orașului apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
„Rudele implicate în accident” au lăsat moldovenii fără 440.000 de lei şi 15.000 de euro într-o seară. Cazurile au fost raportate vineri, în sectoarele Botanica, Buiucani și Rîșcani ale Capitalei. Conform Poliției Naționale, cel mai des victime devin vârstnicii. Aceștia sunt apelați de către persoane vorbitoare de rusă, la telefonul fix, și anunțați că o […] Articolul VIDEO „Rudele implicate în accident” au lăsat moldovenii fără 440.000 de lei şi 15.000 de euro într-o seară apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Conducerea țării a comemorat victimele deportărilor sovietice. Alături de speakerul Igor Grosu și premierul Dorin Recean, Maia Sandu a depus flori la monumentul din scuarul Gării Feroviare, de unde au pornit garniturile cu basarabeni în anii represiunilor. În discursul său, șefa statului a făcut referire inclusiv la războiul din Ucraina și a menționat că trecutul […] Articolul VIDEO Maia Sandu a comemorat victimele represiunilor: Noi nu am ales să fim deportați. Neamul nostru a sângerat apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Canicula pune stăpânire peste Republica Moldova. În weekend se vor înregistra până la +36 de grade Celsius, conform meteorologilor. „Vremea va deveni mai caldă de la o zi la alta. Ploile ne vor ocoli, iar vântul va sufla în general slab din nord-est. Regimul termic va fi într-o tendință de creștere atât noaptea, cât și […] Articolul METEO Aţi făcut provizii de îngheţată? Weekend de foc şi Cod galben de caniculă în toată ţara apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
22:50
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi pentru DPA că își exprimă speranța ca Ucraina să adere la Alianța Nord-Atlantică în următorul deceniu. El a subliniat necesitatea sporirii asistenței militare pentru Ucraina înainte de summitul NATO de la Washington, care va avea loc în peioada 9-11 iulie, transmite libertatea.ro, cu referire la DW. […] Articolul Ucraina ar putea adera la NATO în 10 ani, speră Jens Stoltenberg. „Putin crede că ne poate ține deoparte” apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Avocatul Poporului, Ceslav Panico, intenționează să propună revizuirea procesului de recrutare a tinerilor în armata Republicii Moldova. În activitatea sa, a observat anumiți factori discriminatorii care stau la baza acestuia. Mai multe declarații a făcut la emisiunea „Moldova LIVE” de la Exclusiv TV, ediția de joi seara, 4 iulie curent. Avocatul Poporului susține că procesul […] Articolul Cu ochii pe bogătanii cu BMW! Avocatul Poporului vrea revizuirea procesului de recrutare a tinerilor în armată apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Prim-ministrul Dorin Recean a avut vineri, 5 iulie curent, o întrevedere cu ministra Afacerilor Externe de la București, Luminița Odobescu, aflată într-o vizită oficială la Chișinău. Șeful Executivului a transmis un mesaj de mulțumire pentru sprijinul pe care România îl acordă țării noastre în procesul de integrare europeană, precum și în realizarea mai multor proiecte […] Articolul Recean către Odobescu: „Parteneriat, solidaritate și frăție – aceste cuvinte descriu relația pe care o avem cu România” apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
În cadrul Forumului Economic Regional Moldova, desfășurat la Vatra Dornei, România, în perioada 4-6 iulie 2024, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Mihai Bîlba, a subliniat rolul esențial al CCI a RM în promovarea relațiilor comerciale bilaterale dintre Moldova și România. În cadrul panelului „Conlucrarea România – Republica Moldova prin Regiunea Moldovei”, […] Articolul Rolul CCI a RM în dezvoltarea relațiilor comerciale moldo-române, prezentat la Forumul Economic Regional Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Eurodeputatul român Siegfried Mureșan, reconfirmat vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European în luna iunie, va fi responsabil de bugetul Uniunii Europene și politicile structurale în noul mandat al Grupului. Decizia a fost luată la reuniunea Grupului PPE din săptămâna aceasta, care are loc în Portugalia. Din această poziție, Siegfried Mureșan va coordona toată munca […] Articolul Eurodeputatul român Siegfried Mureșan va fi responsabil de bugetul Uniunii Europene apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, și-a îndeplinit promisiunea și a lansat la Bălți și la Comrat Orășelul Fotbalului. Astfel, din 5 iulie și timp de nouă zile, doritorii vor putea urmări meciurile din Campionatul European – Euro 2024, pe un ecran mare, amenajat în centrul celor două orașe. Tot acolo vor fi organizate concursuri cu […] Articolul FOTO La Bălți și la Comrat a fost lansat Orășelul Fotbalului promis de Renato Usatîi apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Șeful Biroului Vamal Nord, Nicolae Mazanca, dar și cei cinci subalterni ai săi, vizați într-un dosar de corupție, au fost plasați în arest preventiv. O decizie în acest sens a luată luată vineri, 5 iulie, de magistrații Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana). Astfel, cinci persoane urmează a fi plasate în Penitenciarul 13, iar un funcționar vamal […] Articolul Șeful Biroului Vamal Nord, Nicolae Mazanca, își va petrece următoarele 30 zile în izolator apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Moldova, România și Ucraina vor depune eforturi comune pentru a combate dezinformarea. Miniștrii de Externe Mihai Popșoi, Luminița Odobescu și Dmitro Kuleba au semnat un memorandum trilateral, care vizează contracararea propagandei. Șeful diplomației de la Chișinău, Mihai Popșoi, a menționat că obiectivul comun al celor trei state este de a asigura sprijin internațional pentru instalarea […] Articolul VIDEO Moldova, România și Ucraina depun eforturi comune contra propagandei: Memorandum trilateral, semnat la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
La Reședința mitropolitană din Chișinău, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, l-a primit în vizită  pe Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Excelența Sa, Oleg Vasneţov. Potrivit Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, s-a întâmplat vineri, 5 iulie curent. În cadrul întâlnirii, discuțiile s-au concentrat pe subiecte de actualitate internațională, exprimând […] Articolul IMAGINEA ZILEI Mitropolitul Vladimir și ambasadorul rus, discutând „pacea și stabilitatea globală” apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
592 de laptopuri noi vor ajunge în 21 instituții de învățământ din Republica Moldova. Valoarea acestora este de peste 500 mii de dolari și au fost cumpărate cu sprijinul UNICEF și a Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii. Donația de echipamente IT va asigura oportunități și resurse educaționale de calitate pentru fiecare copil, inclusiv a […] Articolul DOC Circa 600 de laptopuri noi vor ajunge în școlile din Republica Moldova. Care sunt acestea? apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Patru pui de barză albă au căzut din cuib la Anenii Noi. Localnicii din satul Gura Bîcului au solicitat ajutorului inspectorilor pentru protecția mediului. Una dintre păsări era rănită la aripă și nu putea zbura. După ce au evaluat situația la fața locului, specialiștii au transportat micuții la Grădina Zoologică, unde li s-au acordat îngrijirile […] Articolul FOTO Patru pui de barză, căzuți din cuib, au fost salvați la Anenii Noi. Unul avea aripa rănită apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Keir Starmer, liderul Partidului Laburist, a mers la Regele Charles, pentru a primi oficial mandatul de prim-ministru și sarcina de a forma noul Guvern, după ce Rishi Sunak şi-a anunţat, vineri, demisia din funcţia de lider al Partidului Conservator în urma pierderii alegerile legislative. Palatul Buckingham a confirmat numirea lui Keir Starmer ca prim-ministru al […] Articolul Keir Starmer a fost desemnat oficial de Regele Charles ca premier al Marii Britanii. Declarații din Downing Street apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează cetățenii despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației uscate. Măsura vine în contextul vremii cu temperaturi ridicate și umiditate scăzută. Orice scânteie poate provoca incendii pe suprafețe mari și pagube enorme. „Oamenii sunt rugați să se abțină de la utilizarea focului în preajma lanurilor, spațiilor forestiere, precum […] Articolul Temperaturile ridicate pot provoca incendii. IGSU vine cu recomandări către cetățeni apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Rishi Sunak şi-a anunţat, vineri, demisia din funcţia de lider al Partidului Conservator, în ultimul său discurs în calitate de premier al Regatului Unit, după înfrângerea uluitoare a partidului său în alegerile din 4 iulie. Șeful guvernului britanic a făcut această declarație vineri, în cadrul unui briefing în fața reședinței sale din Downing Street. El […] Articolul Rishi Sunak, premierul Marii Britanii, demisionează după ce a eșuat la alegerile parlamentare apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Consilierul socialist Maxim Moroșan, reținut pe data de 28 iunie, după bătaia zdravănă care a avut loc pe teritoriul unui restaurant din Bălți, a fost eliberat din arest. O decizie în acest sens a fost pronunțată vineri, 5 iulie, de către magistrații Curții de Apel Bălți. TVN.MD scrie că Socialistul a fost eliberat direct din sala […] Articolul Decizia instanței: Consilierul socialist Moroșan a fost eliberat din arest apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Un alt consilier al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a ajuns în mijlocul unui scandal, la câteva zile de la reținerea lui Maxim Moroșan, implicat într-o bătaie la Bălți. De această dată, un consilier socialist din Sîngera, municipiul Chișinău, a fost surprins de camerele de supraveghere cum agresează fizic și verbal un șofer. Sursele pulsmedia.md […] Articolul Un alt consilier PSRM, filmat cum agresează un șofer, într-o suburbie a capitalei. Momentul VIDEO apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
La Complexul Memorial al victimelor represiunilor politice din orașul Căușeni a fost desfășurată astăzi, 5 iulie, o festivitate de comemorare a victimelor deportărilor staliniste din raion. La eveniment au fost prezenți victime și urmaşi ai victimelor deportărilor, care au fost martori oculari la chinurile prin care au trecut ei însuși, buneii, părinţii, fraţii şi surorile […] Articolul FOTO Victimele deportărilor staliniste, comemorate la Căușeni. „Ne-au mânat ca pe tâlhari” apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Un bărbat de 33 ani din Edineț a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor. Reprezentanții Procuraturii Generală (PG) precizează, într-un comunicat de presă, că inculpatul a pledat nevinovat. „Potrivit învinuirii înaintate de acuzatorii de stat, în seara zilei de 27 ianuarie 2024, inculpatul s-a aflat în casa surorii fostei sale concubine, o […] Articolul Ani grei de închisoare pentru un bărbat din Edineț. Fapta pentru care a fost condamnat apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Vizita premierului Viktor Orban la Moscova are loc exclusiv în cadrul relațiilor bilaterale dintre Ungaria și Rusia, și nu în cadrul președinției Consiliului UE. Acest lucru este menționat în declarația oficială a șefului diplomației UE, Josep Borrell, publicată vineri, scrie presa ucraineană. Ungaria este acum un stat membru al UE care deține președinția rotativă a […] Articolul Josep Borrell, despre vizita lui Orban la Moscova: Premierul Ungariei nu reprezintă UE sub nicio formă apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
O delegație a Comisiei Europene vine în Republica Moldova, în perioada 10-11 iulie, anunță Cristina Gherasimov. Atunci începe etapa de screening bilateral – oficialii europeni vor analiza legislația națională și diferențele de reglementările europene. Oficialii vor examina legislația la capitolul achizițiilor publice, din primul cluster al negocierilor, a precizat vicepriministra în cadrul emisiunii În Profunzime […] Articolul O delegație a Comisiei Europene vine la Chișinău! Va analiza legislația Moldovei și diferențele de reglementările UE apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Elevii din municipiul Chișinău, care vor să-și continue studiile la liceu, pot depune dosarele începând cu ziua de sâmbătă, 06 iulie 2024, începând cu ora 08:00. În acest context eprezentanții Direcției Generale Educație, Tineret și Sport din Chișinău (DGETS) au făcut public calendarul concursului de admitere în învățământul liceal pentru anul de studii 2024-2025 este […] Articolul Admiterea la liceele din Chișinău se va face în două etape. Când începe și cât va dura apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Tinerii participanţi în cadrul Programului de Internship în Jurnalism TV şi Online organizat de Rlive TV continuă instruirile şi învaţă meserie de la profesioniştii în domeniu. Aceştia au luat lecţii de jurnalism TV de la realizatoarea de talk-show-uri, jurnalista Valentina Ursu, moderatoarea emisiunii Realitatea te Priveşte, de la Rlive TV.  Lecţia a fost una interactivă, […] Articolul Lecţii de jurnalism TV cu realizatoarea de talk-show-uri Valentina Ursu. Programul de Internship continuă la RLive TV apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Peste 560 înfrățiri și cooperări cu sate și orașe românești au localitățile din Republica Moldova. Tatiana Badan, președinta Congresului Autorităților Locale (CALM) din țara noastră a precizat în studioul RLIVE TV că sunt localități care au mai mult de cinci asemenea acorduri. Potrivit Tatianei Badan, doar în raionul Ialoveni sunt aproximativ 20 de acorduri de […] Articolul VIDEO Președinta CALM: Peste 560 de înfrățiri sau cooperări ale localităților din Moldova cu sate și orașe românești apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Un nou protest a simpatizanților lui Șor are loc la judecătoria Buiucani din Capitală. Se întâmplă în timp ce instanța continuă audierile dosarului privind finanțarea ilegală a partidelor, în care figurează și Marina Tauber. După ce miercuri a rămas fără mașina de serviciu, deoarece șoferul avea permisul românesc suspendat, vineri Evghenia Guțul a ajuns la […] Articolul FOTO, VIDEO Simpatizanții lui Șor vin ca la muncă la judecătoria Buiucani. Un nou protest sub ușile instanței apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
La ședința guvernamentală din 3 iulie 2024, cabinetul de miniștri a aprobat planurile de admitere pentru anul școlar 2023-2024 în instituțiile de învățământ profesional, colegii și centre de excelență. În cadrul ședinței, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), a subliniat importanța învățământului dual ca punte de legătură […] Articolul A fost aprobat planul de admitere în învățământul profesional tehnic pentru anul de studii 2024-2025 apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu, a ajuns la Chișinău, unde va participa la Reuniunea trilaterală Republica Moldova-România-Ucraina la Ministerul Afacerilor Externe. Evenimentul are loc astăzi, 5 iulie. „Mi-a făcut o deosebită plăcere să o primesc la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova pe ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu. În cadrul întâlnirii […] Articolul Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău: „Puteți conta pe sprijinul României” apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Susținătorii consilierului socialist de la Bălți, Maxim Moroșan, dar și reprezentanții Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM) au organizat vineri, 5 iulie, un protest în fața Curții de Apel Bălți, unde instanța va decide dacă Moroșan, dar și fostul consilier municipal din partea PSRM, Dmitri Galagoț, rămân în izolator sau vor fi eliberați. La protest […] Articolul VIDEO „Libertate lui Moroșan!”. Protest la Curtea de Apel Bălți, în susținerea consilierului socialist apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
La ședința guvernamentală din 3 iulie 2024, cabinetul de miniștri a aprobat planurile de admitere pentru anul școlar 2023-2024 în instituțiile de învățământ profesional, colegii și centre de excelență. În cadrul ședinței, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI RM), a subliniat importanța învățământului dual ca punte de legătură între […] Articolul A fost aprobat planul de admitere în învățămîntul profesional tehnic pentru anul de studii 2024-2025 apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Un tânăr de 18 ani a fost reținut de oamenii legii, fiind implicat în schema „ruda implicată în accident”. Acesta a lăsat o femeie de 68 ani din Ungheni fără 12 mii de euro. Totul s-a întâmplat joi, 4 iulie. Poliția din Ungheni a fost sesizată chiar de femeie și a declarat că a transmis […] Articolul VIDEO Schema „ruda implicată în accident rutier” a mai făcut o victimă. O bătrână a rămas fără 12 mii de euro apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Ministerul Mediului, în colaborare cu McDonald’s, a lansat o campanie de colectare de fonduri în contextul Programului național de împădurire. Potrivit reprezentanților ministerului, în toate restaurantele McDonald’s, cetățenii vor avea posibilitatea de a dona bani în acest sens. „Țara noastră are cea mai mică rată de împădurire din regiune, iar schimbările climatice ne afectează din […] Articolul FOTO Ministrul Mediului a bătut palma cu un restaurant unde se mănâncă fast food. Cetățenii pot dona bani apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
O moldoveancă de 60 ani a fost condamnată la 3 ani și 2 luni de închisoare, pentru maltratarea unei bătrâne pe care trebuia să o îngrijească. Totul s-a întâmplat în Italia. Potrivit presei italiene, aceasta este acuzată că a creat un mediu de viață stresant și nesigur pentru persoana în vârstă, inclusiv agresiuni fizice. Mai […] Articolul A bătut și amenințat cu furculița o pensionară. Ce pedeapsă a primit o moldoveancă apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Mai mulți pompieri moldoveni vor merge, și în acest an, în Grecia, unde împreună cu salvatori din 11 țări vor ajuta la stingerea incendiilor devastatoare cu care se confruntă Grecia. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Momentan nu este clar câți pompieri moldoveni vor fi detașați în misiune. […] Articolul Pompierii moldoveni, în ajutorul celor eleni. Vor pleca în Grecia pentru a stinge incendiile devastatoare apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Guvernarea de la Chișinău consideră că Republica Moldova are toate șansele să-și onoreze obligațiile care să o califice pentru aderarea la Uniunea Europeană până în anul 2030, iar demnitarii occidentali validează acest termen, cu condiția ca să nu încetinească reformele și aspirațiile europene ale țării. Cât de pregătita este Republica Moldova să implementeze reforme și […] Articolul EDIȚIE SPECIALĂ la RLIVE TV: Adrian Ermurachi, invitat la „Realitatea te privește” apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Pe întreg globul, 500 de oameni au ales să fie criogenați. Iar patru dintre ei sunt în Europa, în recipiente ale companiei germane „Tomorrow Bio”, singura de acest gen de pe continentul nostru. Oamenii sufereau de cancer și au decis să fie crioconservați în așteptarea unor tratamente inovatoare. Asta după ce și-au permis costul procedurii […] Articolul 500 de oameni au ales să fie criogenați, patru dintre ei sunt în Europa. Cât au plătit pentru procedură? apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Războiul nu va împiedica cetățenii Republicii Moldova din Ucraina și Rusia să-și exercite dreptul la vot la alegerile prezidențiale și referendumul din toamnă. Vicepreședintele CEC, Pavel Postica, a declarat în timpul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV că secții de votare vor fi deschise, obligatoriu, la Kiev, Odessa și Moscova. De asemenea, pentru a deschise […] Articolul Cum va fi organizat procesul electoral în Ucraina și Rusia? Postica: La Kiev, Odessa și Moscova, vor fi deschise secții apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 5 iulie, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 09:00 Conferința internațională „Actualități în screeningul cervical și colposcopie: practici și provocări în contextul umanitar” 09:30 Inaugurarea sistemului de panouri solare, instalate pe acoperișul Președinției Republicii Moldova 10:00 Licitația funciară cu strigare privind vânzarea-cumpărarea și obținerea dreptului de încheiere […] Articolul Ședință la ANRE. Ce alte evenimente poți urmări în direct pe RLIVE TV și Rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.