Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE, în vizită de documentare în Republica Moldova

TVR Moldova, 1 iulie 2024 10:40

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalniņa-Lukaševica, se vor afla, în perioada 1 – 3 iulie, într-o vizită de documentare în Republica Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 5 minute
17:50
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România avertizează cetățenii români că, potrivit serviciului elen de Meteorologie, în data de 3 iulie 2024 se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone ale Greciei. În consecință, Ministerul grec al Protecției Civile avertizează într-un comunicat de presă că va exista un risc foarte ridicat pentru producerea incendiilor în regiunea Peloponez (Laconia), în Insula Kythira și în Insula Creta (Chania).
Acum 15 minute
17:40
Guvernul a lansat un program de vizite pentru elevii din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, la obiective turistice din Chișinău. Acțiunea se desfășoară în cadrul Programului educațional „Excursia europeană”.
Acum o oră
17:20
Aliații NATO au convenit să finanțeze ajutorul militar pentru Ucraina cu 40 de miliarde de euro anul viitor, au declarat miercuri doi diplomați vest-europeni pentru Reuters, cu o săptămână înainte ca liderii alianței să se întâlnească la Washington la summit-ul alianței, scrie G4Media.ro
17:10
Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) salută agenda ambițioasă și fără precedent de reforme a Republicii Moldova. AP OSCE remarcă progresele înregistrate de țara noastră în avansarea reformelor în domenii-cheie precum lupta împotriva corupției, creșterea transparenței în guvernanța publică și îmbunătățirea climatului de afaceri. Constatările se conțin în Declarația de la București, adoptată astăzi, în cadrul Sesiunii anuale a Adunării Parlamentare a OSCE.
17:00
România a fost eliminată de Olanda în optimile de finală ale EURO 2024. Calificați de pe primul loc în grupă, “tricolorii” nu au făcut față jocului net superior al batavilor și au pierdut cu 3-0.
Acum 2 ore
16:50
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut, astăzi, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Elene la Chișinău, Nikolas Krikos. Demnitarii au convenit să fie identificate noi proiecte de colaborare între Republica Moldova și Grecia, care să fie în beneficiul cetățenilor ambelor țări. De asemenea, urmează a fi valorificată posibilitatea de a extinde numărul de acorduri bilaterale moldo-elene.
16:20
Cele două camere legislative ale Adunării Federale a Rusiei au aprobat, miercuri, suspendarea participării ţării la Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi oprirea contribuţiilor acesteia, făcând referire la imposibilitatea "unui dialog constructiv" în cadrul acestui organism, transmite EFE.
16:10
Cabinetul de Miniștri a aprobat inițierea negocierilor pentru proiectul Aranjamentului tehnic dintre Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ministerul Apărării al Republicii Italiene, referitor la furnizarea suportului logistic în unitățile multinaționale specializate (MSU).
Acum 4 ore
15:50
Ministrul Afacerilor Externe de la București califică drept ”neîntemeiată” decizia Rusiei de a declara drept persona non grata un membru al Ambasadei României la Moscova.
15:40
Eliberarea paşaportului simplu temporar românesc se va realiza doar în situaţii obiective şi urgente, ce exclud cazurile în care deplasarea persoanei pe teritoriul altui stat are la bază raţiuni exclusiv turistice, potrivit noilor modificări legislative în sistemul de paşapoarte, care vor fi implementate începând cu data de 3 iulie.
15:20
Cetățenii din Republica Moldova deținători ai pașapoartelor diplomatice și de serviciu vor putea călători în India fără vize. Comisia politică externă și integrare europeană a examinat proiectul de ratificare a unui ACORD care presupune acest lucru. Documentul va fi propus spre ratificare în plenul Parlamentului.
15:10
Republica Moldova va încheia un ACORD de cooperare tehnică și financiară cu Republica Lituania. Proiectul de lege privind ratificarea documentului a fost examinat la ședința de astăzi a Comisiei politică externă și integrare europeană și va fi propus spre aprobare în prima lectură în plenul Parlamentului.
14:50
Fulgere puternice au declanşat două incendii pe insula Thassos miercuri, la o zi după ce pompierii au adus sub control incendiile de vegetaţie, alimentate de vânturi neobişnuit de puternice, izbucnite pe alte două insule din Grecia, transmite Reuters.
14:40
Ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate, a fost convocat miercuri la Ministerul rus de Externe unde i s-a înmânat o notă privind declararea persona non grata a unui membru al Ambasadei României. La solicitarea Agerpres, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a confirmat informaţia.
14:20
Șeful Biroului Vamal „Nord” al Serviciului Vamal, precum și alți șase funcționari vamali, inclusiv șefi ai posturilor vamale din cadrul Biroului Vamal „Nord”, sunt cercetați de către ofițerii CNA și procurorii Procuraturii mun. Chișinău în cadrul unei cauze penale, în care sunt bănuiți de fapte de corupere pasivă. În urma perchezițiilor, efectuate în această dimineață, 6 vameși, inclusiv șeful Biroului, au fost reținuți pentru 72 de ore, iar un funcționar urmează a fi cercetat în stare de libertate.
14:20
O rețea de site-uri web cu sediul în Rusia, mascată în ziare locale americane, pompează știri false ca parte a unei operațiuni bazate pe inteligență artificială care vizează din ce în ce mai mult alegerile din SUA, dezvăluie o investigație BBC.
14:10
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, participă la Forumul anual, organizat de publicația „The Economist”, ediția a 28-a, care se desfășoară în capitala Greciei, Atena.
Acum 6 ore
13:50
Cabinetul de miniștri a aprobat planurile de admitere pentru anul de studii 2023-2024 în școli profesionale, colegii și centre de excelență.
13:40
Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevederen cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalniņa-Lukaševica
13:30
Lista de drepturi și de responsabilități ale pacienților va fi extinsă prin prisma prevederilor Cartei Europene a drepturilor pacienților. O inițiativă legislativă care prevede acest lucru a fost votată, în prima lectură.
13:20
Numărul pasagerilor care au decis să călătorească prin Aeroportul Internațional Chișinău în primele șase luni ale anului 2024 a crescut cu 39%. Cel puțin așa susține ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu.
13:10
Conflictele îngheţate sunt un instrument de opresiune, a afirmat, miercuri, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, în intervenţia din cadrul celei de-a 31-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care are loc la Bucureşti.
12:50
Polițiștii au demascat un grup infracțional specializat în sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor.
12:40
Guvernul Coreei a oferit trei milioane de dolari Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) pentru a îmbunătăți accesul la servicii de protecție, educație și sănătate pentru copiii și familiile aflate în situații de dificultate în Moldova, inclusiv refugiații ucraineni.
12:20
Guvernul propune condiții de subvenționare mai avantajoase pentru agricultori. Un set de înlesniri privind subvenționarea în agricultură și mediul rural a fost aprobat de Cabinetul de miniștri.
12:10
Companiile din Republica Moldova vor putea dezvolta soluții inovatoare în domeniul producției, distribuției sau consumului de energie. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, la inițiativa ministerului Energiei, proiectul legii privind spațiile de testare inovativă în materie de reglementare în domeniul energiei.
Acum 8 ore
11:50
Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) recomandă celor care intenționează să călătorească în zonele endemice pentru malarie să conștientizeze riscul de răspândire a bolii și să administreze tratament profilactic. ANSP anunță că de la începutul anului, în Republica Moldova au fost înregistrate trei cazuri de malarie de import.
11:40
People in Need Moldova, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, a lansat o cerere de propuneri în cadrul proiectului „Moldova ASSIST”.
11:20
Polițiștii din Chișinău documentează circumstanțele unui accident rutier produs aseară și soldat cu decesul unui tânăr.
11:10
Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 3 iulie 2024.
10:50
În punctul de trecere a frontierei Costești, polițiștii de frontieră au identificat printre pasagerii cursei „Moldova-Cehia” un cetățean al Ucrainei, care deținea un document falsificat. În declarații, străinul a comunicat că își cumpărase actul contra sumei de 400 EUR.
10:40
Un panel de experţi din cadrul ONU consideră că detenţia în Rusia a jurnalistului american Evan Gershkovich este "arbitrară" şi cere eliberarea lui "fără întârziere", într-un aviz dat publicităţii marţi, informează AFP.
10:20
Inspectoratul General al Poliției atenționează cetățenii cu privire la existența unor anunțuri frauduloase pe rețelele sociale (în special Facebook și Instagram).
10:10
Cabinetul de miniștri de la Chișinău s-a întrunit în ședință.
10:00
Demnitarul este invitatul jurnalistului Mădălin Necşuţu şi se va referi la schemă de fraudare de la Ocolul Sivlic Talmaza, raionul Ştefan Vodă, soluţii privind seceta hidrologică, gestionarea deşeurilor, programul de împădurire, campaniile de curăţare a râurilor, etc. Recent, situația de pe râul Nistru a fost discutată de ministrul Protecției Mediului și a Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Streleț cu ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu.
Acum 12 ore
09:50
Moneda unică europeană costă astăzi 19 lei și 20 de bani, iar dolarul american este cotat la 17 lei și 92 de bani, transmite MOLDPRES.
09:40
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, investighează furturi de biciclete performante din Franța, în valoare de circa 1 800 000 euro, destinate comercializării în R. Moldova și Ucraina, începând din 2021.
09:20
Consumatorii de pe str. Florilor, 8-12, inclusiv cu fracții, vor rămâne fără apă, joi, 04 iulie, în intervalul 09:00 – 15:00.
09:10
Statele membre ale NATO au decis să trimită un emisar special la Kiev, extinzând astfel prezenţa civilă a Alianţei Nord-Atlantice în Ucraina, a declarat marţi un purtător de cuvânt al organizaţiei pentru DPA, scrie Agerpres.ro
08:50
Institutul american pentru studiul războiului (ISW) afirmă, în cel mai recent raport de analiză, bazat pe date de pe front și pe opiniile experților ucraineni, sugerează că ofensiva rusă din zona Torețk poate indica faptul că comandamentul rus a început să planifice operațiunile cu mai multă clarviziune și flexibilitate, potrivit BBC, scrie G4Media.ro
08:40
„Astăzi și mâine s-ar putea să vedeți pe trasee sau în localitățile din centrul și nordul R. Moldova mascații din BPDS”Fulger” a IGP, care au planificate exerciții tactice, inclusiv cu implicarea blindatelor,” informează Poliția.
08:20
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 60 807 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 31 740 traversări persoane.
08:10
Ucraina nu este pregătită să facă un compromis cu Rusia şi să cedeze vreun teritoriu pentru a pune capăt războiului, a declarat un înalt oficial ucrainean, întrebat despre declaraţia candidatului la preşedinţia SUA Donald Trump că ar putea pune capăt rapid conflictului, transmite Reuters, citată de News.ro.
07:50
„Armata ucraineană intră în al 11-lea an de război practic, războiul fiind început din 2014. Armata ucraineană a rezistat și rezistă și acum datorită sprijinului pe care îl primește din partea partenerilor,” a declarat analistul de politică externă Mihai Isac la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.
07:40
Potrivit Serviciul Hidrometeorologic de Stat, vremea se menține instabilă, iar regimul termic va indica o ușoară scădere.
Acum 24 ore
23:10
Vremea extremă face ravagii și în restul Europei. Furtunile intense au provocat inundații record, alunecări de teren, iar vântul foarte puternic a făcut pagube semnificative pe tot continentul. Totodată, valurile de caniculă favorizează incendiile de vegetație în diferite regiuni. Specialiștii susțin că aceste fenomene extreme sunt în mare parte cauzate de schimbările climatice.
22:50
Războiul din Gaza nu se va termina până nu vom recupera absolut toţi ostaticii şi ne vom asigura că gruparea Hamas va fi distrusă. Declaraţia a fost făcută de Ram Ben Barak, un parlamentar israelian, fost numărul doi în Mossad, transmite TVR Info. Într-un interviu acordat lui Adelin Petrișor, el a vorbit despre Gaza, despre un nou posibil front în nord, cu Hezbollah, despre situaţia grea a palestinienilor din zona de război, dar şi despre greşelile făcute de comunitatea israeliană de informaţii înainte de 7 octombrie.
22:30
În timp ce multe companii din întreaga lume încearcp să reducă numărul orelor de lucru pe săptămână, în Grecia angajații au fost informați că, de acum înainte, vor lucra mai mult. Conform noii legislații a muncii, angajațiilor li se poate cere să lucreze sase zile pe săptămână. Oamenii sunt îngrijorați că noile reglementări le-ar putea afecta echilibrul dintre viața profesională și cea personală.
22:10
Premierul Ungariei Viktor Orban şi președintele Ucrainei Volodymyr Zelenskyy au discutat azi la Kiev despre perspectivele încheierii războiului ruso-ucrainean şi problemele care persistă în relaţiile bilaterale dintre ţările lor. Orban a venit pentru prima dată în Ucraina de la începutul invaziei ruse la scară largă, el fiind un critic înveterat al sprijinului militar occidental pentru Ucraina şi singurul lider european care menține relații cu președintele rus Vladimir Putin.
21:50
Întreaga naţiune românească îl comemorează astăzi pe Ştefan cel Mare şi Sfânt, zi în care se împlinesc 520 de ani de la trecerea sa în nefiinţă. La Mănăstirea Putna, ctitorie a marelui domnitor şi locul său de veci, a fost oficiată o slujbă religioasă.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.