Campania „Moldova alege Europa”, la Leova. Ce cred localnicii despre integrarea țării noastre în familia europeană

Realitatea.md, 2 iulie 2024 11:30

„Moldova este în Europa, nu poate să fie în altă parte!” sau „Cred că Moldova trebuie să fie o țară neutră. Noi trebuie să ajungem la nivelul Uniunii Europene ca ulterior să fim primiți acolo cu brațele deschise. Nu sunt împotrivă, dar trebuie să o construim aici, acasă”. Sunt opiniile locuitorilor din Leova, întrebați ce […] Articolul Campania „Moldova alege Europa”, la Leova. Ce cred localnicii despre integrarea țării noastre în familia europeană apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 5 minute
10:50
Un nou protest a simpatizanților lui Șor are loc la judecătoria Buiucani din Capitală. Se întâmplă în timp ce instanța continuă audierile dosarului privind finanțarea ilegală a partidelor, în care figurează și Marina Tauber. După ce miercuri a rămas fără mașina de serviciu, deoarece șoferul avea permisul românesc suspendat, vineri Evghenia Guțul a ajuns la […] Articolul FOTO, VIDEO Simpatizanții lui Șor vin ca la muncă la judecătoria Buiucani. Un nou protest sub ușile instanței apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 15 minute
10:40
La ședința guvernamentală din 3 iulie 2024, cabinetul de miniștri a aprobat planurile de admitere pentru anul școlar 2023-2024 în instituțiile de învățământ profesional, colegii și centre de excelență. În cadrul ședinței, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), a subliniat importanța învățământului dual ca punte de legătură […] Articolul A fost aprobat planul de admitere în învățământul profesional tehnic pentru anul de studii 2024-2025 apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu, a ajuns la Chișinău, unde va participa la Reuniunea trilaterală Republica Moldova-România-Ucraina la Ministerul Afacerilor Externe. Evenimentul are loc astăzi, 5 iulie. „Mi-a făcut o deosebită plăcere să o primesc la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova pe ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu. În cadrul întâlnirii […] Articolul Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău: „Puteți conta pe sprijinul României” apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 30 minute
10:30
Susținătorii consilierului socialist de la Bălți, Maxim Moroșan, dar și reprezentanții Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM) au organizat vineri, 5 iulie, un protest în fața Curții de Apel Bălți, unde instanța va decide dacă Moroșan, dar și fostul consilier municipal din partea PSRM, Dmitri Galagoț, rămân în izolator sau vor fi eliberați. La protest […] Articolul VIDEO „Libertate lui Moroșan!”. Protest la Curtea de Apel Bălți, în susținerea consilierului socialist apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
La ședința guvernamentală din 3 iulie 2024, cabinetul de miniștri a aprobat planurile de admitere pentru anul școlar 2023-2024 în instituțiile de învățământ profesional, colegii și centre de excelență. În cadrul ședinței, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI RM), a subliniat importanța învățământului dual ca punte de legătură între […] Articolul A fost aprobat planul de admitere în învățămîntul profesional tehnic pentru anul de studii 2024-2025 apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
11:30
Tinerii participanţi în cadrul Programului de Internship în Jurnalism TV şi Online organizat de Rlive TV continuă instruirile şi învaţă meserie de la profesioniştii în domeniu. Aceştia au luat lecţii de jurnalism TV de la realizatoarea de talk-show-uri, jurnalista Valentina Ursu, moderatoarea emisiunii Realitatea te Priveşte, de la Rlive TV.  Lecţia a fost una interactivă, […] Articolul Lecţii de jurnalism TV cu realizatoarea de talk-show-uri Valentina Ursu. Programul de Internship continuă la RLive TV apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Peste 560 înfrățiri și cooperări cu sate și orașe românești au localitățile din Republica Moldova. Tatiana Badan, președinta Congresului Autorităților Locale (CALM) din țara noastră a precizat în studioul RLIVE TV că sunt localități care au mai mult de cinci asemenea acorduri. Potrivit Tatianei Badan, doar în raionul Ialoveni sunt aproximativ 20 de acorduri de […] Articolul VIDEO Președinta CALM: Peste 560 de înfrățiri sau cooperări ale localităților din Moldova cu sate și orașe românești apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Un tânăr de 18 ani a fost reținut de oamenii legii, fiind implicat în schema „ruda implicată în accident”. Acesta a lăsat o femeie de 68 ani din Ungheni fără 12 mii de euro. Totul s-a întâmplat joi, 4 iulie. Poliția din Ungheni a fost sesizată chiar de femeie și a declarat că a transmis […] Articolul VIDEO Schema „ruda implicată în accident rutier” a mai făcut o victimă. O bătrână a rămas fără 12 mii de euro apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Ministerul Mediului, în colaborare cu McDonald’s, a lansat o campanie de colectare de fonduri în contextul Programului național de împădurire. Potrivit reprezentanților ministerului, în toate restaurantele McDonald’s, cetățenii vor avea posibilitatea de a dona bani în acest sens. „Țara noastră are cea mai mică rată de împădurire din regiune, iar schimbările climatice ne afectează din […] Articolul FOTO Ministrul Mediului a bătut palma cu un restaurant unde se mănâncă fast food. Cetățenii pot dona bani apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
09:40
O moldoveancă de 60 ani a fost condamnată la 3 ani și 2 luni de închisoare, pentru maltratarea unei bătrâne pe care trebuia să o îngrijească. Totul s-a întâmplat în Italia. Potrivit presei italiene, aceasta este acuzată că a creat un mediu de viață stresant și nesigur pentru persoana în vârstă, inclusiv agresiuni fizice. Mai […] Articolul A bătut și amenințat cu furculița o pensionară. Ce pedeapsă a primit o moldoveancă apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Mai mulți pompieri moldoveni vor merge, și în acest an, în Grecia, unde împreună cu salvatori din 11 țări vor ajuta la stingerea incendiilor devastatoare cu care se confruntă Grecia. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Momentan nu este clar câți pompieri moldoveni vor fi detașați în misiune. […] Articolul Pompierii moldoveni, în ajutorul celor eleni. Vor pleca în Grecia pentru a stinge incendiile devastatoare apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Guvernarea de la Chișinău consideră că Republica Moldova are toate șansele să-și onoreze obligațiile care să o califice pentru aderarea la Uniunea Europeană până în anul 2030, iar demnitarii occidentali validează acest termen, cu condiția ca să nu încetinească reformele și aspirațiile europene ale țării. Cât de pregătita este Republica Moldova să implementeze reforme și […] Articolul EDIȚIE SPECIALĂ la RLIVE TV: Adrian Ermurachi, invitat la „Realitatea te privește” apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
08:50
Pe întreg globul, 500 de oameni au ales să fie criogenați. Iar patru dintre ei sunt în Europa, în recipiente ale companiei germane „Tomorrow Bio”, singura de acest gen de pe continentul nostru. Oamenii sufereau de cancer și au decis să fie crioconservați în așteptarea unor tratamente inovatoare. Asta după ce și-au permis costul procedurii […] Articolul 500 de oameni au ales să fie criogenați, patru dintre ei sunt în Europa. Cât au plătit pentru procedură? apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Războiul nu va împiedica cetățenii Republicii Moldova din Ucraina și Rusia să-și exercite dreptul la vot la alegerile prezidențiale și referendumul din toamnă. Vicepreședintele CEC, Pavel Postica, a declarat în timpul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV că secții de votare vor fi deschise, obligatoriu, la Kiev, Odessa și Moscova. De asemenea, pentru a deschise […] Articolul Cum va fi organizat procesul electoral în Ucraina și Rusia? Postica: La Kiev, Odessa și Moscova, vor fi deschise secții apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 5 iulie, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 09:00 Conferința internațională „Actualități în screeningul cervical și colposcopie: practici și provocări în contextul umanitar” 09:30 Inaugurarea sistemului de panouri solare, instalate pe acoperișul Președinției Republicii Moldova 10:00 Licitația funciară cu strigare privind vânzarea-cumpărarea și obținerea dreptului de încheiere […] Articolul Ședință la ANRE. Ce alte evenimente poți urmări în direct pe RLIVE TV și Rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Etna, cel mai înalt vulcan activ din Europa, a erupt din nou. Imagini spectaculoase cu cascada de lavă și norii de cenușă au fost surprinse și postate pe rețelele de socializare. Imaginile publicate pe rețelele de socializare arată momentul erupțiilor, filmat de cei care se aflau în zonă. Oamenii curioși s-au adunat să privească spectacolul. […] Articolul VIDEO Imagini spectaculoase. Cel mai înalt vulcan activ din Europa a erupt din nou apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Moldova este supusă unor atacuri hibride și campanii de propagandă îndreptată împotriva cursului european, fără precedent. Ținta acestor atacuri este actuala guvernare și zădărnicirea referendumului pentru integrare europeană care urmează să aibă loc la 20 octombrie, curent. Deputata Doina Gherman susține că și așteptările guvernării sunt „ca reformarea justiției să se întâmple mult mai repede”, […] Articolul Doina Gherman: Suntem supuși unor atacuri informaționale. Ținta este destabilizarea situației politice apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
O nouă analiză a încercat să înțeleagă modul în care imaginile generate de inteligența artificială (AI), folosite de extrema dreaptă, inclusiv de partidul naționalist Rassemblement National, au influențat primul tur al alegerilor legislative franceze și pe cele de la nivel european. Potrivit două noi rapoarte, partidele europene de extremă dreaptă au folosit imagini generate de […] Articolul Cum folosește extrema dreaptă din Uniunea Europeană inteligența artificială pentru campania electorală apare prima dată în Realitatea.md.
07:30
Secretarul britanic al Apărării Grant Shapps şi-a pierdut mandatul în Welwyn Hatfield fiind învins de laburişti în urma alegerilor de joi, relatează BBC. În discursul său, el a afirmat că a fost un „privilegiu” să reprezinte circumscripţia electorală. „Ceea ce este clar pentru mine în această seară nu este atât faptul că laburiştii au câştigat […] Articolul Alegeri în Marea Britanie. Mai mulţi membri ai Guvernului conservator, şi-au pierdut mandatele apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
06:30
Un avion aparţinând companiei americane Delta Airlines care efectua un zbor de la Detroit la Amsterdam s-a întors din zbor, după ce 70 de pasageri au prezentat simptome de intoxicare după ce au mâncat în avion, relatează Le Figaro. Aeronava a aterizat de urgenţă la New York, după ce pasagerilor li s-au servit alimente improprii […] Articolul Un avion care zbura de la Detroit la Amsterdam a aterizat de urgență după ce pasagerii s-au intoxicat apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
22:30
Dubai, cunoscut ca Orașul de Aur, continuă să impresioneze cu opulența și farmecul său, oferind o gamă largă de hoteluri de cinci stele. Cu peste 150 de stațiuni, turiștii cu gusturi rafinate și bugete generoase au la dispoziție o varietate de opțiuni extravagante. Unele dintre aceste hoteluri oferă apartamente și vile exclusiviste, care se numără […] Articolul BANI.MD Cât costă să stai la cele mai scumpe hoteluri din Dubai? O noapte costă chiar și cât un apartament în Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
21:50
Ministrul lituanian al Apărării, Laurynas Kasčiūnas, a declarat că întărirea frontierei cu Rusia în următorul deceniu va costa 600 de milioane de euro, transmite Delfi, potrivit presei ucrainene. Șeful Ministerului Apărării a explicat că aceste fonduri vor fi utilizate pentru implementarea măsurilor de consolidare a frontierei, iar Guvernul a semnat contracte pentru măsuri de contra-mobilitate, […] Articolul Lituania: Consolidarea frontierei cu Rusia pentru următorii 10 ani va costa 600 de milioane de euro apare prima dată în Realitatea.md.
21:30
Ion Dudnicenco a fost numit în funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), cu votul a 55 de deputați. Potrivit reprezentanților Parlamentului, Dudnicenco are o experiență vastă în domeniul finanțe și asigurări. „Din anul 2010, activează în cadrul Curții de Conturi a Republicii Moldova, în prezent ocupând funcția de […] Articolul După peste zece ani la Curtea de Conturi, Ion Dudnicenco trece la Agenția pentru Soluționarea Contestațiilor apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului Silvic Talmaza, unde aproximativ 50 de mașini de lemn au fost exploatate ilegal. Ministrul Sergiu Lazarencu a explicat importanța unei abordări stricte împotriva corupției în silvicultură și a reiterat angajamentul statului de a investi în programul național de extindere și reîmpădurire a […] Articolul Ministrul Mediului mustră silvicultorii: „Avem cea mai mică rată de împădurire din Europa”. Și încă mai furăm! apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Stand uperul Marin Madan, membrul primului Stand Up Club din Moldova „Standupovka”, s-a plâns în interviul oferit jurnalistului Dorin Galben pentru contul de YouTube al acestuia că statul le-ar fi ignorat unica solicitare. Potrivit Cancan.md, umoriștii au nevoie de un propriu spațiu în care să-și desfășoare proiectele. Marin Madan a dezvăluit că au și pus […] Articolul VIDEO Statul evită umoriștii din Moldova? Ei se întreabă ce trebuie să mai facă, ca să li se acorde atenție apare prima dată în Realitatea.md.
18:50
Rusia respinge propunerea preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, care i-a spus miercuri, 3 iulie curent, lui Vladimir Putin că Ankara ar putea ajuta la încheierea războiului dintre Ucraina şi Rusia. Recep Tayyip Erdogan a vorbit cu Vladimir Putin în marja summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS), care se desfăşoară în Kazahstan, și a […] Articolul Rusia respinge propunerea preşedintelui turc de a media pacea în Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Premierul armean, Nikol Paşinian, a declarat joi, 4 iulie curent, într-un mesaj adresat preşedintelui american, Joe Biden, cu ocazia Zilei Independenţei SUA, că ţara sa este pregătită să ridice relaţiile cu Statele Unite ale Americii „la nivelul unui parteneriat strategic”. „Sunt bucuros să observ că ataşamentul faţă de extinderea cooperării noastre pe mai departe (…) […] Articolul Armenia vrea să scape de Rusia și să se apropie de SUA. Nikol Pașinian i-ar fi trimis un mesaj lui Joe Biden apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Gunoiul colectat din orașul Bălți nu va mai fi depozitat de astăzi, 4 iulie, la gunoiștea din satul Țambula, raionul Sîngerei. Anunțul a fost făcut de Întreprinderea Municipală Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți. Administrația susține că Primăria datorează întreprinderii aproximativ 5 milioane de lei, iar din acest motiv achitarea serviciilor către gunoiște este imposibilă, […] Articolul VIDEO Gunoiul din orașul Bălți nu va mai fi depozitat la gunoiștea din Sîngerei. Care este MOTIVUL apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Judecătoarea Ecaterina Buzu, candidată la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), va fi evaluată a treia oară de Comisia Pre-Vetting. Se întâmplă după ce Curtea Supremă de Justiție (CSJ) i-a admis cererea de contestare depusă. Decizia a fost publicată pe site-ul instanței joi, 4 iulie curent. „Se admite cererea de contestare depusă […] Articolul STOP CADRU Comisia Pre-Vetting va evalua a treia oară o judecătoare, după ce CSJ i-a admis contestația apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Rebecca Joynes din Marea Britanie, în vârstă de 30 de ani, le-a spus juraților că și-a distrus „slujba de vis” și a negat că ar fi întreținut relații sexuale cu un minor, dar a fost găsită vinovată de șase capete de acuzare de implicare în activități sexuale cu un copil. Și-a sedus victimele de la […] Articolul O profesoară din Marea Britanie, condamnată la pușcărie, că a făcut sex cu doi elevi minori. Cu unul a făcut un bebeluș apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Turiştii care ajung anul acesta în Germania la celebrul Festival al berii „Oktoberfest” vor scoate mai mulţi bani din buzunar. Pentru prima dată, halba de bere de 1 litru va ajunge să coste 15 euro. Scumpirea este una semnificativă având în vedere că acum 20 de ani, berea era 6-7 euro. Și pentru băuturile răcoritoare fără […] Articolul Berea va fi mai scumpă la Oktoberfest! Cât costă halba de 1 litru la celebrul festival din Germania apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
FlyOne anunță că pasagerii care vor călători pe cursa Erevan-Chișinău poate avea la ei maxim 3000 de euro sau o sumă echivalentă în altă valută, în numerar. Banii vor trebui declarați obligatoriu. Dacă suma va fi mai mare, se vor prezenta și documente care confirmă proveniența mijloacelor financiare. În caz contrar, călătoria lor va fi […] Articolul Cel mult 3000€ cash, permise la bordul FlyOne! Pasagerii care primesc refuz la îmbarcare pierd banii pentru bilet apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Doi șoferi, depistați în stare de ebrietate, au rămas fără automobile și sunt cercetați penal de oameni legii. Poliția Națională anunță că în asemenea situație s-au pomenit doi conducători, trași pe dreapta în raioanele Edineț și Orhei. În primul caz, un șofer de 21 ani, aflat la volanul unui automobil de model BMW a fost […] Articolul Doi șoferi moldoveni, depistați în stare de ebrietate, au rămas fără mașini. Precizările poliției apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Zăpușeală în Aeroportul „Henri Coandă” care se află în oraşul Otopeni, București. La sfârșitul lunii iunie curent, administrația aeroportului a fost sancționată cu 10.000 de lei românești, după ce călătorii s-au plâns de năduf. Ca urmare a amenzii, pe parcursul zilei de miercuri, 3 iulie curent,administrația aeroportului a anunțat că au fost luate măsuri, fiind […] Articolul Zăpușeală în Aeroportul „Henri Coandă” din București. Administrația, amendată cu 10.000 de lei apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Trei bebeluși din Republica Moldova au venit pe lume în ambulanță, iar unul a ales să se nască acasă. Potrivit reprezentanților Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), toți sunt băieței și sunt perfect sănătoși. Primul caz a fost înregistrat la 27 iunie, în nordul țării. „Echipa SAMU Briceni a sosit în 19 minute […] Articolul MINUNE. Trei prunci au venit pe lume în ambulanță, iar unul – acasă. Cum se simt apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
De la sfârșitul lunii septembrie, din Chișinău vor fi lansate noi curse directe spre Viena și Varșovia. Zborurile vor fi operate de WizzAir. Începând cu 30 octombrie, lowcosterul va efectua curse directe de la Chișinău la Abu Dhabi. Biletele deja se vând pe site-ul oficial al companiei aeriene. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul […] Articolul Cu 30 de euro ajungi la Varșovia și Viena, iar cu 55 la Abu Dhabi. Noi zboruri directe de la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Moldovenii ar putea primi bani, dacă vor restitui sticlele și unele recipiente ale băuturilor. Inițiativa vine de la Ministerul Mediului, care propune adăugarea unui depozit suplimentar la preț, care va fi întors cumpărătorului atunci când predă ambalajul. Măsura se va referi la băuturile vândute în recipiente de plastic, sticlă și aluminiu, nu și la cele […] Articolul Ministerul Mediului: Moldovenii ar putea primi bani, dacă vor restitui sticlele apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a primit astăzi, 4 iulie, 38 de automobile și cinci bărci noi. Valoarea autovehiculelor este de 620 mii de euro, iar cea a bărcilor de 360 de mii de euro. Donația este din partea Germaniei.  Bunurile vor fi distribuite în toate subdiviziunile IGPF, unde vor contribui la misiunile de […] Articolul FOTO, VIDEO Poliția de Frontieră a primit automobile noi și bărci cu motor. Care este valoarea lor? apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Master LUX este o rețea de service-uri auto la Chișinău, oferind o gamă largă de servicii de reparații și întreținere auto. Serviciile de înaltă calitate sunt realizate rapid și la prețuri accesibile, iar amplasarea în puncte cheie ale orașului le face o alegere optimă pentru mulți clienți. Master LUX oferă diverse servicii, inclusiv schimbul de […] Articolul Master LUX – servicii auto profesionale și accesibile apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Moldovenii care dețin pașapoarte diplomatice și de serviciu vor putea călători în India fără vize. Documentul a fost votat astăzi, 4 iulie, de către 72 de deputați. „Astfel, titularii pașapoartelor diplomatice și de serviciu vor avea posibilitatea să călătorească sau să tranziteze India fără a avea nevoie de viză pentru o perioadă de până la […] Articolul Votat! Moldovenii cu pașapoarte diplomatice și de serviciu vor putea călători în India fără vize apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Serviciul de presă al președintelui ucrainean a negat declarația scandalosului jurnalist american Tucker Carlson potrivit căreia ar fi aranjat un interviu cu Volodimir Zelenski. Acest lucru a fost declarat de secretarul de presă al liderului de la Kiev, Serghei Nikiforov, într-o postare pe Facebook. La sfârșitul zilei de 3 iulie, Carlson a scris pe X […] Articolul Echipa lui Zelenski nu confirmă interviul cu jurnalistul Tucker Carlson: „Să-și verifice mai atent sursele din FSB” apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Un conațional de 29 ani riscă să fie sancționat, după ce în microbuzul pe care-l conducea, funcționarii postului vamal Costești au depistat o armă pneumatică. Potrivit informațiilor, bărbatul revenea în țară din Germania. „Urmare a controlului fizic detaliat, în compartimentul marfar, printre bagajele transportate a fost depistată o armă pneumatică (calibrul 4,5 mm), nedeclarată organului […] Articolul O armă pneumatică, găsită printre bagaje, la Costești. Persoana care va fi sancționată apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Mircea Geoană ocupă primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, cu o cotă de 26,7%, fiind urmat de Marcel Ciolacu cu 17,8% și Elena Lasconi cu 14,3%. Diana Șoșoacă se află pe locul patru, înaintea lui Nicolae Ciucă și George Simion, potrivit unui sondaj INSCOP comandat de News.ro. Sondajul relevă o implicare ridicată […] Articolul Sondaj pentru alegerile prezidențiale din România: Geoană ocupă primul loc, urmat de Ciolacu, Lasconi și Șoșoacă apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Ploaia din ultimele zile a inundat câteva bucătării dintr-un bloc locativ cu cinci etaje de pe strada Tudor Vladimirescu din Bălți. Locatarii se plâng de inundații repetate și acuză Primăria de neglijență, scriu jurnaliștii de la tvn.md. „Aici e bucătăria comună, uitați-vă nici nu ștergem, lasă să se ducă la vecini jos la etajul patru, […] Articolul VIDEO Un bloc cu cinci etaje din Bălți, inundat. Responsabilă de la Primărie: „Să aștepte!” apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Primăria Chișinău va organiza, pe data de 5 iulie, o nouă licitație funciară cu strigare privind vânzarea-cumpărarea și obținerea dreptului de încheiere a contractului de locațiune a terenurilor din intravilanul municipiului Chișinău. Evenimentul se va desfășura în incinta sălii de ședințe a Preturii sectorului Centru, str. Bulgară, 43, începând cu ora 10:00. „La concurs sunt […] Articolul O nouă licitație organizată de municipalitate! Numărul terenurilor puse în „joc” apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Tragedie la Ștefan Vodă. Un copil de 1 an și 7 luni a decedat, după ce a fost strivit de o mașină. Despre asta anunță Poliția Națională care a fost sesizată în dimineața zilei de joi, 4 iulie curent. „Preliminar s-a stabilit că mașina de marca Seat, condusă de un bărbat de 42 de ani, […] Articolul Caz cutremurător în sudul Moldovei. Un copil de aproape doi ani, strivit de o mașină apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
O femeie de 44 de ani a ajuns în fața instanței, deoarece nu a avut grijă de cele două fiice ale sale. Cazul a avut loc la Fălești, în martie 2024. Conform procurorilor, pe parcursul unei perioade îndelungate de timp, femeia a lăsat minorele fără supraveghere, a consumat băuturi alcoolice și a neglijat condițiile de […] Articolul O femeie, în fața instanței, deoarece a băut și a uitat că are copii. Când s-a trezit, erau la un centru de plasament apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Un accident cu implicarea unui troleibuz de pe ruta 22, dar și a unui automobil de model Toyota, s-a produs joi, 4 iulie, pe bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală. Felicia Rusu, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) a declarat pentru realitatea.md că în momentul impactului în troleibuz se aflau circa 50 călători. […] Articolul VIDEO Un troleibuz de pe ruta nr. 22, plin cu oameni, a fost implicat într-un accident rutier apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
194 sticle de băuturi alcoolice și 800 de țigări, au fost găsite de vameși, într-un autocar ce se deplasa în Franța. Totul s-a întâmplat la vama Leușeni-Albița. În urma unui control, funcționarii vamali au depistat în podeaua autocarului 120 sticle de divin, 54 sticle de vin spumant, 20 sticle de vin și 800 de țigarete, […] Articolul FOTO Surpriză mare la vama Leușeni. Ce au găsit vameșii într-un autocar? apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Alpinista și afacerista, Olga Țăpordei a pornit să cucerească o nouă înălțime. De această dată, țelul ei este Denali, cel mai înalt vârf muntos din America de Nord, cu o înălțime de 6.194 m, însă prognoza nu a fost de partea alpinistei. Vremea s-a înrăutățit drastic și îmbunătățiri nu se prevăd, scrie cancan.md. „Toate expedițiile […] Articolul Vremea a luat-o razna pe muntele unde se află moldoveanca Olga Țăpordei. Ce se întâmplă acolo apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.