Un copil de 12 ani s-a înecat în lacul Ghidighici

Punctul, 27 iunie 2024 09:20

Un copil de 12 ani s-a înecat în lacul Ghidighici din localitatea Vatra, municipiul Chișinău. Totul s-a întâmplat în timp ce copilul se afla la scăldat cu un grup de prieteni. Totodată, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a declarat că adolescentul ar fi intrat în lac și nu … Articolul Un copil de 12 ani s-a înecat în lacul Ghidighici apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Ieri
19:00
Republica Moldova are nevoie de o structură independentă anticorupție, cu implicarea judecătorilor străini imparțiali, pentru întărirea statului de drept și limitarea influenței guvernării în actul justiției. Mai mult, este nevoie de prezența presei libere și independente, care să scoată la suprafață cazurile de corupție și să tragă la răspundere autoritățile. Concluziile aparțin mai multor experți … Articolul Experți străini, prezenți la o conferință internațională la Chișinău: Dacă nu aveți o presă liberă, nu puteți expune corupția și nu puteți trage la răspundere autoritățile apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Scandalul din jurul licitației de la aeroport riscă să se lase cu dosar penal. Fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, a depus astăzi câte o sesizare la Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție, prin care investigarea „schemelor ilegale de influențare a procesului de atribuire a spațiilor comerciale, inclusiv prin prisma constituirii unui grup infracțional organizat, compus … Articolul Andrei Năstase cere Procuraturii să ancheteze penal licitația de la aeroport: „Aeroportul a trecut din mâinile unui hoț, în ale altor hoți” apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Deși săptămâna trecută anunța că mai mulți medici de la Institutul Oncologic au fost demiși, ministra sănătății, Ala Nemerenco, afirmă azi că nu toate contractele au fost reziliate. Mai exact, doi dintre cei cinci lucrători medicali acuzați că luau mită de la pacienți s-au ales doar cu o amendă și interdicția de a ocupa funcții … Articolul Doi din cinci medici de la Institutul Oncologic, acuzați că luau mită, au scăpat cu amendă apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Cadavrul unei tinere a fost găsit într-un șopron. Descoperirea macabră a avut loc ieri după-amiază, în jurul orei 17:00, în localitatea Terebna, din raionul Edineț, susțin sursele PulsMedia.md. Potrivit surselor, victima s-a dovedit a fi o tânără în vârstă de 28 de ani. Poliția a fost sesizată despre acest caz de către o persoană anonimă, … Articolul Tânără mamă, găsită spânzurată într-un șopron, la Edineț. Și-ar fi pus capăt zilelor din cauza violenței în familie apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:20
Coasta de sud a Peru a zguduită de un cutremur de magnitudinea 7 vineri, potrivit Institutului naţional peruan de geofizică, însă autorităţile nu au semnalat imediat victime sau pagube, relatează AFP.  A preliminary M7.2 earthquake struck off the coast of Peru early Friday and was felt as far as the capital, Lima, about 600 miles … Articolul VIDEO // Cutremur de magnitudinea 7 în Peru şi alertă de tsunami. Seismul, resimţit la Lima şi pe coastă. Mai multe replici apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
În noaptea de 24 spre 25 iunie 2024, un grup de 10 bărbați ucraineni, cu vârste cuprinse între 19 și 33 de ani, au încercat să traverseze ilegal frontiera de stat, peste râul Nistru cu ajutorul unei bărci, transmit funcționarii vamali. Recruții ucraineni, prin intermediul unei aplicații telefonice, au avut o înțelegere prealabilă cu un … Articolul VIDEO // Percheziții și rețineri în cazul tentativei de traversare ilegală a frontierei peste râul Nistru apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
La data de 26 iunie curent, pe o stradă din adiacentul unui local din Bălți, iar ulterior pe teritoriul localului, au avut loc mai multe altercații dintre două grupuri, fiind implicată și o persoană cu funcție publică în Consiliul municipal Bălți. După ce unul dintre bărbați a fost agresat fizic în stradă, ulterior doi amici … Articolul VIDEO // Socialistul Maxim Moroșan, reținut de polițiștii din Bălți în urma unei bătăi zdravene apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Banca Mondială lansează o inițiativă regională pentru sporirea eficienței energetice în Europa și Asia Centrală. Prima fază a inițiativei include proiecte în Republica Moldova și Turcia, cu referire la un comunicat de presă al Băncii Mondiale. Potrivit sursei citate, se preconizează că Programul „Sporirea eficienței energetice în Europa și Asia Centrală” (Programul E3), cu o … Articolul Banca Mondială lansează o inițiativă de sporire a eficienței energetice care vizează și R. Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Сonform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 28.06 – 04.07.2024 temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33oC și mai mult. Pompierii avertizează că în astfel de condiții oamenii trebuie să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. În perioada temperaturilor ridicate și umiditate redusă, cu scopul evitării producerii incendiilor de vegetație … Articolul Cod Galben de caniculă, anunțat de meteorologi pentru perioada: 28 iunie – 4 iulie 2024 apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Viena a obţinut din nou titlul de cel mai plăcut oraş din lume, iar Tel Avivul înregistrează cea mai importantă cădere din cauza Războiului din Fâşia Gaza, potrivit unui raport anual al The Economist Intelligence Unit (EIU), relatează AFP. Capitala austriacă, pe primul loc în 2018 şi 2019, cu spaţiile sale verzi, oferta sa culturală … Articolul Viena rămâne pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii al The Economist Intelligence Unit. În top, Copenhaga, Zurich şi Geneva, Melbourne şi Sydney, Calgary şi Osaka. Damascul, pe ultimul loc apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Circulația rutieră pe strada Grenoble, în perimetrul străzilor Nicolae Testemiţanu – Gheorghe Asachi, va fi sistată total timp de 3 zile, de pe 29 iunie până pe 1 iulie. În această perioadă, ruta de troleibuz nr. 17 va fi suspendată, iar celelalte vor fi redirecționate. Primăria municipiului Chișinău precizează că măsura a fost luată în … Articolul Trafic suspendat pe strada Grenoble timp de trei zile. Cum va circula transportul public apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Asociația „Forța Fermierilor” solicită prelungirea importului controlat de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina, și nu interzicerea lui – măsură activă în țările europene vecine Ucrainei ca instrument de protejare a producătorilor agricoli locali. Într-o scrisoare adresată premierului Dorin Recean, vicepremierului Vladimir Bolea și comisiei parlamentare de profil, asociația precizează că, dacă autoritățile nu vor … Articolul Forța Fermierilor: Solicităm prelungirea importului controlat de cereale din Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Trendul european de îmbătrânire a populației este resimțit tot mai mult în Republica Moldova. Astăzi unul din patru cetățeni are peste 60 de ani, iar prognozele Guvernului arată că în anul 2040 fiecare al treilea cetățean va fi cel puțin sexagenar. citat de bani.md Tema îmbătrânirii Republicii Moldova a fost subiectul emisiunii „Consens Național” de … Articolul Evoluţia Republicii Moldova: Cât de îmbătrânită va fi populaţia până în 2040 apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Un bărbat a fost lovit de un automobil pe o trecere de pietoni din Chișinău. Cazul a avut loc pe 26 iunie, în sectorul Botanica. Victima a fost transportată la spital. Poliția a anunțat că în dependență de gravitatea leziunilor suferite de victimă, șoferul urmează a fi sancționat.  Ofițera de presă a poliției capitalei Svetlana … Articolul VIDEO // Un bărbat a fost lovit de un automobil pe o trecere de pietoni din Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Asociația ieșeană „Moldova Vrea Autostradă” cere demisia lui Cristian Pistol, directorul de Infrastructură, din cauza întârzierilor la Autostrada Unirii – A8, titrează Ziarul de Iași. Activiștii îi atribuie funcționarului întârzierile care se succed în realizarea proiectului Autostrăzii Unirii, determinându-i să solicite înlocuirea lui Cristian Pistol, directorului general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. „Fie că … Articolul Probleme la autostrada Unirii – departe de Ungheni, Chișinău și Odesa apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au depistat asupra a doi călători documente cu semne de falsificare, unul dintre pasageri a primit refuz de intrare în Republica Moldova. Potrivit funcționarilor vamali, primul caz a fost consemnat ieri, 27 iunie 2024, pe direcția intrare în țară, la ruta „Varșovia-Chișinău”. Printre pasageri, un cetățean al Federației … Articolul Documente cu semne de falsificare, ridicate de la doi pasageri în Aeroport apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Un bărbat din Chișinău a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău într-un dosar de trafic de influență în care obiectul mitei pretinse este de 1 150 000 de lei. Potrivit faptelor investigate, bănuitul, susținând că are influență asupra unor funcționari publici pe care i-ar putea convinge să adopte o … Articolul Un locuitor al capitalei, reținut de ofițerii CNA, după ce ar fi pretins o mită de peste un milion de lei apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Un acoperiş s-a prăbuşit, vineri, din cauza ploilor abundente şi a vântului, la principalul aeroport din capitala Indiei, New Delhi, omorând o persoană şi determinând autorităţile să anuleze zborurile de la un terminal, afirmă oficiali şi presa, citaţi de Reuters. O porţiune din acoperişul din zona Plecări a terminalului 1 al aeroportului din Delhi s-a … Articolul Acoperiş prăbuşit la Aeroportul din New Delhi – o persoană a murit/ Decolări anulate apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
În urmă cu 84 de ani, la 28 iunie 1940, România se supunea ultimatumului URSS-ului și ceda teritoriul Basarabiei, Bucovinei de Nord și a Ținutului Herța în fața tancurilor sovietice. În urma invaziei militare ruse România a pierdut o suprafață de peste 50 de mii de km. p., cu aproximativ 4 milioane de locuitori, majoritatea … Articolul România și Republica Moldova în lumina precedentului 28 iunie 1940. Op-Ed de Anatol Țăranu apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Peste 5000 de cărți vor fi donate grădinițelor din Republica Moldova în cadrul Programului „Podul de cărți pentru copii”, implementat în baza parteneriatului Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova cu Asociația OvidiuRO din România. O parte din donație a ajuns deja la copiii de la grădinița numărul 1 din satul Sireți, raionul Strășeni. În … Articolul Peste 5 mii de cărți vor fi donate grădinițelor din Moldova datorită unui parteneriat cu România apare prima dată în Punctul pe i.
27 iunie 2024
15:20
 Mircea Catîrău a fost desemnat de Parlament în funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 60 de deputați. Candidatura lui Mircea Catîrău a fost propusă de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, după ce Alexandr Berlinschii și-a dat demisia din această funcție. Mircea … Articolul Mircea Catîrău este noul membru al Comisiei Electorale Centrale apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Miercuri, într-o familie din mun. Orhei s-a întâmplat un caz cumplit. Timpul parcă a înghețat pentru părinții, care și-au văzut nou-născutul de doar o săptămână la un pas de moarte. Micuța s-a înecat cu laptele matern și nu mai putea să respire, transmite Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) Imediat, părinții au sunat … Articolul Viața unui nou-născut salvată prin telefon de medicul superior CNAMUP apare prima dată în Punctul pe i.
13:40
Sute de pompieri au fost chemaţi la intervenţii la case inundate în regiunea italiană Emilia-Romagna, unde inundaţii au scos arbori din rădăcină, au blocat drumuri şi luat poduri, relatează Euronews.  O alertă cod roşu cu privire la depăşirea nivelului unor râuri în zona Modena a fost ridicată joi, în contextul în care serviciul meteorologic prognozează … Articolul Inundaţii în Italia şi Elveţia apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Tinerii specialiști din domeniul medicinii și farmaciei vor beneficia de indemnizații majorate și compensații din bugetul de stat. Proiectul de modificare a Legii ocrotirii sănătății a fost votat de deputați în cea de-a doua lectură. Noile prevederi au obiectivul de a atrage și a menține în sistemul medical tinerii specialiști, în special în zonele rurale și în … Articolul Votat: Tinerii specialiști în medicină și farmacie vor primi compensații și indemnizații majorate apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Legislativul a adoptat, astăzi, proiectul de lege care prevede că lista produselor și substanțelor permise pentru utilizare în producția ecologică va fi aprobată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Proiectul de lege a fost susținut în lectura a doua de 77 de deputați.Inițiativa legislativă, elaborată de președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Alexandr Trubca, urmărește … Articolul MAIA va fi responsabil de aprobarea listei produselor și substanțelor permise pentru utilizare în producția ecologică apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Atribuțiile ce vizează emiterea deciziei cu privire la admiterea soiurilor în Catalogul Soiurilor de Plante vor fi exercitate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Parlamentul a aprobat un proiect de lege de modificare a mai multor acte normative. Inițiativa legislativă, care aparține deputatului Alexandr Trubca, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, este elaborată în … Articolul ANSA va fi responsabilă de emiterea deciziei cu privire la admiterea soiurilor în Catalogul Soiurilor de Plante apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
România va acorda suport Republicii Moldova pentru participarea la operații și misiuni de menținere a păcii. Un proiect de ratificare a unui amendament la ACORDUL dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar a fost votat, în prima lectură, de 58 de deputați. Astfel, România și Republica Moldova se vor sprijini … Articolul România va acorda suport R. Moldova pentru participarea la operații și misiuni de menținere a păcii apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Fondul Monetar Internațional va acorda Republicii Moldova asistență financiară prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate. Parlamentul a adoptat un proiect de lege privind atragerea împrumutului de stat extern din partea FMI. Este vorba de suma de 129,375 milioane de drepturi speciale de tragere, echivalentul a circa 160 milioane de dolari. Banii vor fi utilizați … Articolul R. Moldova va primi asistență financiară de la FMI prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Doi bărbați de 36 și 51 de ani au fost reținuți de polițiști pentru șantajul unei femei, comunică oamenii legii. Suspecții, anterior judecați și recent eliberați din custodia instituției penitenciare, ar fi șantajat victima, o femeie de 47 de ani din raionul Glodeni, că va publica imaginile sale cu caracter intim pe internet, după ce … Articolul VIDEO // Doi bărbați din Bălți, anterior judecați, reținuți pentru șantajul unei femei. Banii erau predestinați pentru haznaua criminală apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Ucraina a declarat joi că a respins un atac întreprins de un grup de sabotaj şi de recunoaştere (DRG) într-o a treia zonă de frontieră în regiunea Harkov (nord-est), unde forţele ruse acţionează intens în alte două sectoare distincte, potrivit EFE. Potrivit canalului Telegram ucrainean DeepState, luptele ar continua în sectorul Sotniţki Kazaciok, localitatea în … Articolul Ucraina: Rusia lansează un atac asupra unei a treia zone de frontieră în regiunea Harkov apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avertizat publicul cu privire la utilizarea cardurilor MIR în Republica Moldova, subliniind că acestea nu sunt acceptate în sistemul bancar al țării și pot implica consecințe legale grave. citat de bani.md Într-o emisiune recentă la Rlive TV, Dragu a comentat despre recentele declarații privind ajutorul financiar oferit … Articolul Planurile Moscovei pentru Găgăuzia și Orhei – cardurile MIR! Dragu: Nu sunt acceptate de băncile din R. Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
O tânără de 17 ani şi un bărbat de 24 de ani au fost găsiţi morţi într-o cameră a unui hotel din Sectorul 6 al Capitalei. Din primele date, bărbatul a ucis-o pe fată, iar apoi s-a sinucis, transmite news.ro ”La data de 25 iunie 2024, Poliţia Capitalei- Secţia 20 Poliţie a fost sesizată de … Articolul Bucureşti – O tânără de 17 ani şi un bărbat de 24 de ani, găsiţi morţi într-o cameră a unui hotel din Sectorul 6 / Din primele date, bărbatul a ucis-o pe fată, iar apoi s-a sinucis apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Apple Diagnostics for Self Service Repair, serviciul online prin care orice utilizator poate verifica integritatea componentelor de iPhone, este acum disponibil în Europa. citată de News.ro. ADSSR oferă utilizatorilor obişnuiţi posibilitatea a-şi testa produsele şi a verifica integritatea şi performanţa componentelor – funcţii disponibile anterior doar pentru service-urile autorizate. Pe lângă iPhone, acelaşi serviciu poate … Articolul Apple aduce în Europa serviciul online de testare a componentelor de iPhone apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
„Unitatea ne face puternici”, a declarat Khvicha Kvaratskhelia, atacantul vedetă al Georgiei, după victoria cu 2-0 de miercuri în faţa Portugaliei, condusă de idolul său Cristiano Ronaldo, care a adus o calificare istorică în optimile Euro-2024. citat de News.ro La prima sa competiţie internaţională, Georgia a terminat între cele mai bune echipe de pe locul … Articolul Georgia, calificare istorică în optimi la Euro – Kvaratskhelia: Nimeni nu credea că vom învinge Portugalia / El a făcut schimb de tricouri cu Cristiano Ronaldo apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Un vameș din cadrul Postului vamal Sculeni a fost reținut în după-amiaza zilei de 26 iunie de ofițerii CNA și procurorii mun. Bălți într-un dosar de corupere pasivă. Funcționarul este bănuit că ar fi pretins și acceptat peste 10 000 de euro de la un transportator de colete pentru a asigura trecerea nestingherită a unui … Articolul Un angajat al Postului vamal Sculeni și complicele său, reținuți de CNA și procurorii mun. Bălți apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Rusia a efectuat în noaptea de miercuri spre joi un atac combinat asupra Ucrainei cu şase rachete, între care una hipersonică de tipul Kinjal, şi 23 de drone, au anunţat în cursul dimineţii Forţele aeriene ucrainene, care susţin că au interceptat şi doborât toate dronele kamikaze de tipul Shahed, precum şi cinci rachete, potrivit agenţiilor … Articolul Ucraina a interceptat 23 de drone şi cinci rachete lansate de Rusia, dar nu a putut doborî o rachetă hipersonică Kinjal apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Dobânzile ridicate la credite reprezintă o preocupare majoră atât pentru cetățenii Republicii Moldova, cât și pentru cei stabiliți în străinătate. În cadrul unei emisiuni la Rlive TV, guvernatoarea BNM, Anca Dragu, a explicat de ce creditele sunt mult mai scumpe în Republica Moldova comparativ cu alte țări europene, cum ar fi Germania, unde dobânzile sunt … Articolul De ce sunt creditele scumpe în Republica Moldova. Dragu știe răspunsul apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Este agricultura din Republica Moldova pregătită să facă față provocărilor moderne? Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul (CEHTA) are plăcerea de a anunța o colaborare strategică între CEHTA și compania Studioul Sistemelor Agricole, deschizând noi orizonturi pentru digitalizarea agriculturii în Republica Moldova. citat de agrobiznes.md Proiectul este susținut și finanțat de … Articolul SAS AGRO și CEHTA anunță o colaborare strategică pentru digitalizarea agriculturii apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Ziua întreprinderilor micro, mici şi mijlocii este marcată de ONU, anual, la data de 27 iunie, conform Rezoluţiei 71/279 adoptată de Adunarea Generală a ONU la 6 aprilie 2017. Pentru ediţia din 2024, ONU ne propune o perspectivă de ansamblu, conectând Ziua IMM-urilor cu ţintele propuse în Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă. „Au mai rămas … Articolul 27 iunie – Ziua întreprinderilor micro, mici şi mijlocii (ONU) apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
SUA ar trebui să ţină cont de discuţiile în curs privind posibila modificare a doctrinei nucleare a Rusiei care doreşte să o adapteze la evoluţiile survenite în ultimul timp în relaţiile internaţionale, a declarat ministrul rus adjunct de externe Serghei Riabkov într-un interviu publicat joi de oficiosul rusesc Izvestia, potrivit Reuters. În interviu, Riabkov a … Articolul Modificarea doctrinei nucleare a Rusiei evocată din nou de Moscova apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Direcția investigare criminalitate transfrontalieră și Direcția urmărire penală ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră sub egida PCCOCS anunță reținerea unui grup criminal organizat specializat în migrație ilegală. Grupul, compus din mai multe persoane, a fost implicat în facilitarea trecerii ilegale a graniței pentru migranți provenind din Ucraina. În urma unei operațiuni complexe și unui … Articolul VIDEO // „Reținut, după ce ar fi transportat ilegal șapte ucraineni, pentru taxe de până la $7.700” apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Douăzeci de persoane au fost rănite miercuri în deraierea mai multor vagoane ale unui tren la bordul căruia se aflau peste 200 de pasageri, în Marele Nord rus, anunţă autorităţile locale, relatează AFP. Acest tren efectua o legătură din oraşul Vortkuta, situat dincolo de Cercul Arctic, şi portul Novorosiisk, la Marea Neagră, în sud. UPDATE: … Articolul Douăzeci de răniţi în deraierea unui tren în Marele Nord rus apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție Botanica, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău-oficiul Botanica, au deconspirat activitatea infracțională a doi tineri de 25 și 26 de ani, suspectați de punerea în circulație ilegală a drogurilor. Grație acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de … Articolul VIDEO // Curieri de droguri – reținuți de polițiști apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Tinerii Ortodocși din Basarabia și România se vor aduna pe 2 iulie, la Orhei, pentru a consolida legăturile spirituale și culturale. Evenimentul va începe la ora 9.00, cu Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, oficiată de Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor. După Sfânta … Articolul La Orhei se va desfășura Adunarea Tinerilor Ortodocși din Basarabia și România apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Autoritățile din Republica Moldova și Ucraina și-au avertizat colegii din Statul Israel că noile reguli de trecere a frontierei israeliene, anunțate recent, pun în pericol existența în continuare a unui regim fără vize între Israel și aceste țări,cu referire la portal ISRALand – noutăți din Israel. În conformitate cu noua politică israeliană, începând cu luna august, cetățenii … Articolul Noi reguli de intrare în Israel, prilej de căutare a unor soluții reciproc avantajoase apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Tinerii din Republica Moldova, absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior, pot aplica la programul Bursa Parlamentară Internațională a Bundestagului Germaniei 2025. În cadrul programului, aceștia vor avea posibilitatea să activeze în cadrul biroului unui deputat german și vor cunoaște sistemul parlamentar german, procesele decizionale în politică, precum și vor acumula experiență practică privind activitatea parlamentară. … Articolul Tinerii din Moldova pot aplica pentru bursele oferite de Bundestagul Germaniei apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Un copil de 12 ani s-a înecat în lacul Ghidighici din localitatea Vatra, municipiul Chișinău. Totul s-a întâmplat în timp ce copilul se afla la scăldat cu un grup de prieteni. Totodată, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a declarat că adolescentul ar fi intrat în lac și nu … Articolul Un copil de 12 ani s-a înecat în lacul Ghidighici apare prima dată în Punctul pe i.
26 iunie 2024
22:20
Un sondaj recent realizat de renumitul centru sociologic KEEVOON Global Research în rândul populației Moldovei dezvăluie perspective semnificative asupra preocupărilor stringente ale națiunii, încrederea în mass-media și atitudinile față de relațiile internaționale. Sondajul evidențiază preocupările profunde ale populației moldovenești cu privire la corupție, împreună cu un scepticism puternic față de libertățile presei. Rezultatele sondajului au … Articolul Rezultatele unui sondaj arată îngrijorarea profundă a moldovenilor cu privire la corupție și reducerea la tăcere a mass-media apare prima dată în Punctul pe i.
17:00
Condițiile de audiere a minorilor – victime sau martori ai infracțiunilor – vor fi îmbunătățite, după ce Guvernul a aprobat, în premieră, standarde privind amenajarea spațiilor în acest sens. Astfel, spațiul de audiere urmează să asigure protecția, asistența și susținerea corespunzătoare vârstei minorilor. Acesta va cuprinde trei camere – de așteptare, de audiere și de vizualizare, care … Articolul Spații mai prietenoase pentru audierea minorilor – victime sau martori ai infracțiunilor apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
Republica Moldova și Republica Elenă vor recunoaște reciproc permisele de conducere eliberate în cele două state. În acest sens, Executivul a aprobat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Elene privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor de conducere. Astfel, va fi facilitat traficul rutier și vor fi eliminate impedimentele birocratice pentru cetățenii care locuiesc, lucrează … Articolul Permisele de conducere emise în R. Moldova și în E. Elenă vor fi recunoscute reciproc apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.