Cerealele care provin din Ucraina și tranzitează teritoriul R. Moldova vor fi exceptate, în continuare, de la controlul ANSA

TVR Moldova, 26 iunie 2024 16:40

Cerealele originare din Ucraina, care sunt transportate în regim de tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, vor fi, în continuare, exceptate de la de la controlul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Raportul la un proiect de lege care prevede acest lucru a fost examinat în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei agricultură și industrie alimentară.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 30 minute
14:40
În seara zilei de 27 iunie, pe sensul de ieșire din R. Moldova, a fost reținut un administrator autorizat al insolvabilității, anunțat în căutare națională, împotriva căruia în perioada noiembrie 2022 - februarie 2024, au fost pornite trei cauze penale pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu conform art. 327 alin. (2) lit. b1) din Codul penal. Aceste cauze au fost ulterior conexate și sunt examinate într-o singură procedură.
Acum o oră
14:10
În timp ce oamenii de la țară se bronzează, de nevoie, cu sapa în mână, cei de la oraș caută locuri mai bune, unde să stea la soare. Iar colegul nostru Ion Railean i-a căutat și i-a găsit... pe unde avem și noi, la Chișinău, plajă...
Acum 2 ore
13:40
Vremea caniculară dereglează întreg echilibru al organismului, provocând stări de stres, astenie fizică şi nervoasă, migrene, moleşeală, insomnie, surmenaj fizic şi intelectual, deshidratare, acutizarea bolilor cronice, etc. Pentru a reduce efectele negative ale caniculei asupra sănătății Agenția Națională pentru Sănătate Publică vine cu următoarele recomandări:
13:10
STAS MADAN, Director Program „Mediu de afaceri și IMM", Centrul Analitic Independent „Expert Grup” ne-a spus cât de indicată ar fi perioada aceasta pentru investiții serioase - procurarea unui mașini, a unui imobil, dar și pentru a lua un credit.
Acum 4 ore
12:40
În baza rețetei electronice, de preparate și dispozitive medicale compensate, în luna mai au beneficiat peste 155 de mii de persoane, costul mediu per beneficiar fiind de 586 de lei, informează Compania Națională de Asigurări în Medicină.
12:10
În cadrul unor percheziții la domiciliul unui bărbat de 60 de ani din raionul Ialoveni au fost depistate plante de cânepă crescute în grădină, masă vegetală uscată, dar și aparate confecționate artizanal destinate consumului de droguri, informează Poliția R. Moldova.
11:40
Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță despre executarea finanţării primei tranşe a pensiilor şi alocaţiilor sociale în valoare de 73 milioane lei pentru luna iulie.
11:20
Consiliul de directori executivi al Fondului Monetar Internațional (FMI) a decis debursarea imediată pentru Republica Moldova a unei sume în valoare de 175,2 milioane dolari SUA. Banii vor fi folosiți pentru a sprijini financiar bugetul țării. FMI constată că Programul cu Republica Moldova se realizează, în linii mari, conform parametrilor conveniți, în pofida circumstanțelor dificile. Autoritățile trebuie să mențină ritmul puternic al reformelor, acesta fiind un factor esențial pentru promovarea prosperității R. Moldova, informează MOLDPRES.
11:10
Soprana Tatiana Lisnic are un rol în spectacolul „Carmen”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. În această dimineață, artista a ajuns și în platoul „TeleMATINAL”.
Acum 6 ore
10:40
Secretarul de stat Sergiu Mihov a participat, în regim online, la reuniunea Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe ai statelor membre ale Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră, informează într-un comunicat Ministerul Afacerilor Externe al R. Moldova.
10:10
Raportul privind respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova în anul 2023 a fost audiat de deputați. Potrivit acestuia, pe parcursul anului trecut, Oficiul Avocatului Poporului a înregistrat 1043 de cereri cu privire la încălcarea drepturilor și libertăților omului.
09:40
„Integrarea R. Moldova în UE cred că este cel mai important proces politic pe care R. Moldova îl are după independență și cred că 2030 este o dată fezabilă și tocmai de aceea cred cu tărie că întregul sprijin care vine de la București în toate formele și prin toate mijloacele sale, va ajuta foarte mult îndeplinirea acestui dizederat, ” a declarat ex-ministrul român al Comunicațiilor, Răzvan Cotovelea în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
09:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de caniculă care va acționa până în data de 4 iulie. Astăzi, temperatura maxima în termometre se va ridica până la 35 grade Ceslius.
Acum 24 ore
23:10
După o prestație slabă în prima dezbatere televizată, se pun întrebări firești legate de capacitatea mintală a președintelui american Joe Biden, dar înlocuirea candidaturii sale ar fi o sarcină dificilă, scrie The Times.
22:50
Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere de rămas-bun cu șefa adjunctă a misiunii Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Laura Hruby. De asemenea, a fost prezentată diplomata care o va succeda în această funcție – Daniela DiPierro.
22:30
Tabloul cu vreme foarte călduroasă însoţită de vijelii îl vom vedea în multe zone ale Europei. Apar fenomene extreme inclusiv în locuri unde, rareori, temperaturile depăşeau 30 de grade. E caniculă în Polonia şi Italia, iar în Serbia furtunile şi ploile au provocat inundaţii şi pagube semnificative.
22:10
Ministerul Apărării de la Kiev a transmis vineri că Ucraina a distrus într-un atac săptămâna aceasta centrul rus de comunicaţii spaţiale amplasat în peninsula Crimeea ocupată, relatează Reuters.
21:50
„Nu văd nici un motiv rațional pentru care oamenii din R. Moldova nu ar ieși la referendumul important, care reprezintă o reconfirmare a atașamentului față de proiectul european,” a declarat europarlamentarul României Eugen Tomac în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
21:30
Republica Moldova are un nou membru în Echipa Olimpică. Luptătorul Radu Lefter a profitat de oportunitate și a ocupat locul unor sportivi neutri, care nu au respectat regulile Comitetului Internațional Olimpic.
21:10
Radu Albot nu a avut noroc la tragerea la sorți pentru prima rundă de la Wimbledon. La debutul său pe tabloul principal, tenismenul din Republica Moldova se va duela cu Hubert Hurkacz, al șaptelea jucător al lumii.
20:50
Cetăţenii Republicii Moldova sunt îndemnaţi să nu călătorească în Liban şi Israel. Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău a emis o alertă de călătorie în urma escaladării situaţiei de Securitate în aceste regiuni.
20:30
Acum doi ani au fugit din faţa tancurilor ruseşti şi au găsit adăpost în Republica Moldova. Sperau că se vor întoarce în scurt timp acasă dar războiul crud din Ucraina nu dă semne că se va încheia prea curând, aşa că au decis să o ia de la zero în ţara care i-a adoptat. Este povestea unor ucraineni ce fac parte din proiectul "12 noi începuri", în care fiecare povesteşte cum a reuşit să se integreze în noua casă.
20:10
Astăzi se împlinesc 84 de ani de la instaurarea ocupaţiei sovietice a Basarabiei, nordului Bucovinei şi Ţinutului Herţa. Pe 28 iunie 1940, conducerea URSS a semnat un decret de anexare a acestor teritorii româneşti. Uniunea Sovietică era gata să declanşeze un război împotriva României dacă autorităţile de la Bucureşti refuzau să-şi retragă administraţia din aceste regiuni. A urmat aproape jumătate de secol de ocupaţie sovietică şi cel puţin un milion de victime ale regimului de la Moscova. Cu această ocazie, astăzi la Chişinău au avut loc mai multe acţiuni de comemorare.
19:50
Autorităţile municipale au început să aplice un nou tip de marcaj rutier la trecerile de pietoni din Chişinău. E vorba de aşa-numitul "covor roşu" menit să crească securitatea pietonilor în trafic. Primăria îşi propune ca, până la începutul noului an şcolar, să aplice astfel de marcaje la zebrele din apropierea mai multor instituţii de învăţământ, dar şi de pe cele mai aglomerate străzi din oraş.
19:30
Un bărbat din Chişinău a fost reținut de ofițerii CNA după ce ar fi pretins mită în valoare totală de peste un milion de lei. El ar fi cerut banii spunând că poate rezolva favorabil un dosar de evaziune fiscală şi că poate obţine de la Primărie schimbarea statutului unui lot de teren.
19:10
Asociaţia "Forţa Fermierilor" insistă ca autorităţile să prelungească măsurile de control, prin licenţiere, la importul cerealelor şi seminţelor de oleaginoase din Ucraina.
18:50
Continuă chinurile facerii la Consiliul Superior al Magistraturii. La sedinta de astazi, Ion Guzun și Vasile Șchiopu s-au retras din concursul pentru șefia instituţiei. Erau singurii candidaţi si astfel va fi nevoie de o nouă procedură de concurs care va fi lansată de luni, 1 iulie. Doritorii îşi pot depune dosarele.
18:30
Consilierul Partidului Socialiştilor din Bălţi, Maxim Moroşan, a ajuns după gratii pentru huliganism după ce a fost implicat intr-un scandal violent într-un local din municipiul Bălţi. Poliţia a reţinut patru indivizi din cei 6 participanti la bătaie. Socialiştii sustin că în spatele provocărilor ar sta conducerea Partidului Nostru.
18:10
Călătorii ruși sunt cel mai interesați de obținerea unei vize Schengen, o țară de la Marea Mediterană fiind destinația lor favorită, potrivit căutărilor făcute pe Yandex, cel mai popular motor de căutare din Rusia, relatează Lenta.
17:50
Desfășurarea concursului cu privire ocuparea funcției de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost stabilită pentru data de 1 iulie. Asta chiar dacă membrii CSM, Ion Guzun și Vasile Șchiopu și-au retras candidaturile din concurs, fără a oferi explicații. Aceștia erau singurii candidați care aspirau la acest post.
17:40
Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la București, Mihai Constantin, i-a îndemnat, vineri, pe românii afectaţi de zborurile anulate să deschidă litigii pentru a solicita despăgubiri companiilor, subliniind că Executivul monitorizează zborurile anulate care au legătură cu aeroporturile româneşti, transmite Agerpres.
17:20
Persoanele fizice pot introduce în țară parfumuri și ape de toaletă indiferent de valoare și cantitate, cu condiția declarării Serviciului Vamal și achitării drepturilor de import aferente.
17:10
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat decizia de inadmisibilitate în cauza Platon v. Republica Moldova. Cauza se referă la pretinsa încălcare a drepturilor reclamantului în baza Articolului 5 § 4 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.
16:50
Larisa Zubcu, directoarea Sălii cu Orgă din Chișinău ne-a vorbit despre evenimentul de mâine și despre cum a evoluat Festivalul „Nopțile pianistice” de-a lungul celor 22 de ediții desfășurate până acum.
16:40
În contextul informației Serviciului Hidrometeorologic de Stat despre instalarea vremii caniculare în perioada 28.06.2024-04.07.2024, IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească avertizează, că în astfel de condiții, oamenii trebuie să respecte cu strictețe măsurile de precauție.
16:20
În ultimii ani, în Republica Moldova apar tot mai multe filme, iar unele chiar sunt propuse pentru Premiul Oscar. Însă, puțini cunosc câtă muncă presupune realizarea unei pelicule.
16:10
Ieri, în toată țara, polițiștii de patrulare au organizat masiv acțiuni de monitorizare a traficului rutier. Chiar dacă Poliția a anunțat despre aceste verificări, totuși unii șoferi nu s-au eschivat să încalce, informează Poliția Republicii Moldova.
15:50
Eugenia Botnari, meșteriță handmade ne-a vorbit despre cele mai mari provocări și satisfacții în activitatea de meșteriță handmade, dar și ce o inspiră în procesul de creație.
15:40
Serviciul Fiscal de Stat a încheiat un acord de colaborare cu Procuratura Generală a Republicii Moldova și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, al cărui scop este intensificarea eforturilor comune în vederea prevenirii și combaterii infracțiunilor în domeniul fiscal, dezvoltarea instrumentelor de comunicare, schimb de informații și experiență relevantă.
15:30
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) s-a autosesizat în contextul situației semnalate în urma avariei care s-a produs la stația de pompare din orașul Bender și presupusele deversări ale sistemului de canalizare în râul Nistru și a întreprins măsuri de sănătate publică în scopul prevenirii riscurilor pentru sănătatea populației.
15:20
Din copilărie, a gustat din experiența televiziunii și a prezentat ani la rând Festivalul „Două inimi gemene”. A fost moderatoare de emisiuni radio și TV, iar în an centenar a prezentat deschiderea legendarului Festival „Cerbul de aur” de la Brașov, ajuns la a 50-a ediție.
Ieri
14:50
După cum se știe, regimul comunist a mutilat multe destine. Au avut de suferit mai ales elitele – oamenii gospodari și intelectualii cu demnitate, printre care preoți, profesori, scriitori... Prozatorul, nuvelistul, romancierul și dramaturgul Alexei Marinat a rămas în istoria noastră, dar și în memoria celor care l-au cunoscut, drept un curajos om al scrisului.
14:40
Numărul zilelor cu temperaturi peste 35 de grade Celsius în 20 din marile capitale ale lumii - de la New Delhi la Jakarta şi Buenos Aires - a crescut cu 52% în ultimele trei decenii, potrivit concluziilor unei analize realizate de un grup de experţi, ce au fost prezentate vineri, informează Reuters.
14:20
E vară, iar asta înseamnă că avem fructe din plin. Datorită beneficiilor nutriționale, e bine să le consumăm zilnic, dar… atenție: nu chiar în exces. De ce? Ne explică un nutriționist.
14:10
Ședința Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate din 28 iunie 2024
14:10
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru perioada 29.06-01.07.2024.
13:50
Armata Națională desfășoară un exercițiu cu rezerviștii Forțelor Armate în perioada 1-5 iulie, curent.
13:40
Potrivit Serviciul Vamal, fiecare persoană poate contribui la micșorarea timpului de traversare a frontierei de stat, prin respectarea prevederilor legale, declararea conformă a bunurilor transportate, precum și transportarea limitei permise cantitativ de bunuri.
13:40
Eurodeputatul Siegfried Mureșan a menționat că acordul de asociere cu Uniunea Europeană, semnat acum 10 ani, a întărit economia Republicii Moldova și a adus beneficii concrete oamenilor din Moldova.
13:20
Ziua Națională a Portului Popular este sărbătorită, de câţiva ani, în ultima duminică a lunii iunie. În această zi, este adus un tribut portului popular, hainelor și accesoriilor moștenite, care ne reprezintă ca neam și ne diferențiază de alți locuitori ai lumii. Sunt organizate festivaluri tematice, cu scopul de a valorifica costumul autentic popular românesc și portul etniilor conlocuitoare, a cunoaşte piesele componente și simbolurile, precum şi tehnicile de confecţionare a costumului popular.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.