Copil de 3 ani, lovit de un taxi, la Durlești

Moldova1, 25 iunie 2024 09:10

Accident, în această noapte, la Durlești. Un copil de trei ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a fost lovit de un taximetrist. Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că impactul s-ar fi produs după ce copilul ar fi ieșit „spontan din curtea casei”. Oamenii legii fac apel la părinți să acorde atenție sporită copiilor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova1

Acum 15 minute
14:40
Un bărbat de 50 de ani s-a înecat în râul Nistru. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, tragedia a avut loc în dimineața zilei de 22 iulie, în orașul Vadul lui Vodă din capitală. La fața locului au intervenit două echipe de salvatori și pompieri.
Acum o oră
14:20
Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din Chișinău au desfășurat astăzi percheziții într-o cauză penală ce îl vizează pe președintele Asociației Obștești „Uniunea Chinologică din Moldova”, Serghei Volîneț. Acesta este suspectat de delapidarea a aproximativ 17 milioane de lei de la participanții la diverse expoziții naționale și internaționale de câini. Volîneț este cercetat în stare de libertate.
Acum 2 ore
13:20
Președintele Emmanuel Macron a vizitat, luni, satul olimpic. Aici a ajuns o parte importantă din sportivi și din delegațiile olimpice. Între timp, un deputat de extremă stângă, susține că sportivii israelieni nu sunt bineveniți la Paris și cere ca ei să participe sub drapel neutru. Iar Kremlinul critică faptul că nu toți jurnaliștii ruși au fost acreditați pentru a urmări Jocurile Olimpice din Franța, transmite RFI.
Acum 4 ore
12:40
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a ales firma care va construi primul pod la nivel de autostradă peste râul Prut la Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova). Este vorba de compania Ness Proiect Europe SRL. Potrivit sursei, durata pentru proiectarea și execuția lucrărilor este de 24 de luni din care, 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de 120 de luni.
12:10
Doi bărbați de 27 și 52 de ani au fost plasați în arest pentru 30 de zile într-un dosar pentru trafic de droguri. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, pe piața neagră a drogurilor, captura valorează peste un milion de lei.
11:50
În perioada 23-26 iulie, polițiștii vor desfășura pe teritoriul țării operațiunea „Girofar”. Acțiunea are drept scop disciplinarea și responsabilizarea conducătorilor auto, dar și prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea autovehiculelor cu regim prioritar de circulație.
11:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va cerceta circumstanțele producerii incidentului din 18 iulie, când doi copii s-au electrocutat în timp ce se jucau într-un parc din capitală, dintre care unul a decedat. Potrivit ANRE, specialiștii se vor pronunța ulterior asupra cauzelor producerii accidentului.
Acum 6 ore
10:40
Duma de Stat a Federației Ruse a propus reținerea disciplinară până la 10 zile pentru trupele care folosesc dispozitive cu funcții de cameră și geolocalizare în zone de luptă din Ucraina, potrivit Reuters , cu referire la agenția de presă TASS. Telefoanele mobile au fost utilizate de ambele părți pentru a identifica ținte în războiul din Ucraina prin urmărirea locațiilor semnalelor și accesarea fotografiilor sau mesajelor postate.
10:30
Energia termică și cea electrică produsă de Termoelectrica se ieftinesc începând cu 1 august. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat marți, 23 iulie, proiectul de hotărâre prin care tariful la energia termică se reduce de la 2.138 de lei pentru o gigacalorie, cât este în prezent, până la 1 824 de lei, fără TVA.
10:00
Vicepreședintele Kamala Harris a obținut sprijinul necesar din partea delegaților pentru a deveni candidatul prezumtiv al Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din 2024. Aceasta veste vine după ce președintele Joe Biden a anunțat decizia de a-și încheia campania pentru realegere, o decizie care a fost influențată de numeroase presiuni interne și externe, notează ABCNews.
09:30
Miniștrii de externe ai celor 27 de țări din UE reuniți luni 22 iulie la Bruxelles au decis că nu vor merge la Budapesta, așa cum era planificat inițial în luna august, din cauza loialității Ungariei față de Rusia, în timp ce doar 11 țări au trimis persoane de rang înalt la o reuniune privind afacerile interne în capitala Ungariei luni.
09:10
În perioada 23-26 iulie, polițiștii vor desfășura pe teritoriul țării operațiunea „Girofar”. Acțiunea are drept scop disciplinarea și responsabilizarea conducătorilor auto, dar și prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea autovehiculelor cu regim prioritar de circulație.
09:10
Ministrul polonez de externe, Radek Sikorski, le-a transmis aliaților europeni să se pregătească pentru o „schimbare” în relația transatlantică și să înceapă să investească mai mult în apărare, indiferent de cine va fi ales președinte al Statelor Unite în luna noiembrie. În declarațiile oferite pentru POLITICO, Sikorski a subliniat convingerea sa că Statele Unite vor continua să fie un „partener strategic” pentru Uniunea Europeană, indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA.
Acum 24 ore
21:50
După retragerea surprinzătoare a președintelui Joe Biden din cursa pentru alegerile prezidențiale din 2024, Kamala Harris, actuala vicepreședintă, s-a impus ca principală candidată a Partidului Democrat. În acest context, întrebarea esențială este cum se poziționează Harris în fața fostului președinte Donald Trump în sondajele recente.
21:30
Final de stagiune cu premieră la Teatrul „Bogdan Petriceicu-Hașdeu” din Cahul. Spectatorii au aplaudat minute în șir comedia dramatică „Cumetrele". Este prima și cea mai valoroasă piesă a dramaturgului canadian Michel Tremblay, scrisă în 1965 și montată pe toate continentele. La Cahul, spectacolul a fost realizat în viziunea regizoarei Luminița Țîcu.
20:50
Biroul pentru Integrare Europeană va colabora cu Biroul pentru Reintegrare pentru a asigura că pretinsele autorități din regiunea transnistreană sunt informate despre legislația europeană și planurile de aderare a Republicii Moldova. Însă, pentru aceasta, trebuie să existe deschidere din partea Tiraspolului, a declarat în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova, viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov.
20:30
O echipă de specialiști va analiza cauza exactă a decesului tinerei de 29 de ani care în urmă cu câteva zile s-a stins din viață după o intervenție de micșorare a stomacului. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, care a precizat că din comisia, care va fi instituită în scurt timp, vor face parte experți în domeniu care să se poată expune profesionist și imparțial asupra acestui caz.
20:10
Încă o parohie a decis să părăsească rândurile Mitropoliei Moldovei și să se alăture la cea a Basarabiei. Este vorba despre biserica de lemn „Sfântul Alexandru de Svir” din orașul Cricova. Anunțul a fost făcut chiar de parohul lăcașului sfânt, Andrei Percic. El a precizat că trecerea de la Patriarhia Rusă la cea Română nu este un moft, ci o dorință a enoriașilor din localitate. Reacția Mitropoliei Moldovei nu a întârziat să apară. Într-un comunicat de presă, instituția a anunțat că preotul Andrei Percic a fost caterisit și nu va mai putea oficia slujbe.
19:50
Emoții mari pentru absolvenții Universității de Stat din Comrat. Astăzi, aproximativ 450 de tineri au primit diplomele de licență și masterat. Aceștia spun că în toți acești ani au depus efort, iar acum vor să se încadreze în câmpul muncii.
19:00
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va participa la cea de-a 5-a reuniune a Parteneriatului Transatlantic pentru Cooperare în domeniul energiei și climei (P-TECC), care va avea loc la București, pe 23-24 iulie. Evenimentul reunește lideri din Europa și SUA pentru a discuta securitatea energetică regională și reconstrucția sectorului energetic al Ucrainei.
18:30
În cazul în care, în Turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, Petrocub va câștiga disputa cu gruparea cipriotă APOEL Nicosia, în următoarea fază a competiției hânceștenii vor juca cu câștigătoarea dublei manșe dintre NK Celje din Slovenia și Slovan Bratislava din Slovacia.
18:20
Toate instalațiile electrice de pe străzile și din parcurile Capitalei sunt verificate de specialiști ca să nu prezinte pericol pentru cetățeni. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Chișinău la patru zile după ce o fetiță de 11 ani a murit electrocutată în parcul de la intersecția străzii Sarmizegetuza și bulevardul Cuza-Vodă din sectorul Botanica. Între timp, investigațiile pe marginea acestui caz continuă.
18:10
Capitolul Justiției va fi analizat la cea de-a doua sesiune de screening bilateral, care se va desfășura în a doua jumătate a lunii septembrie curent. Declarația a fost făcută de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, la emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova. Potrivit ei, R. Moldova a început sesiunea de screening bilateral cu clusterul ce ține de valorile fundamentale.
17:20
Numărul bebelușilor care sunt hrăniți la sân până la șase luni este într-o ușoară scădere. Mai exact, numărul acestora a scăzut anul trecut cu aproape două mii față de anul precedent. Pentru promovarea alăptării și oferirea suportului tuturor familiilor, în Republica Moldova, este organizată anual Caravana Alăptării, eveniment la care sunt prezentate beneficiile alăptării la sân, atât pentru copil, cât și pentru mamă. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la șase luni, hrana complementară fiind introdusă în paralel cu alăptarea, indicată până la vârsta de doi ani.
16:20
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, efectuează o vizită de lucru în Spania, în perioada 22-24 iulie. Scopul vizitei este de a întări relațiile bilaterale și a explora noi oportunități de colaborare în sectorul agricol.
16:10
Fostul judecător Anatolie Minciuna și avocatul Vitalie Ciuchitu, ambii candidați la CSM, precum și Ion Rusu, avocat și candidat atât la CSM, cât și în Colegiul Disciplinar, nu au promovat evaluarea externă. Potrivit deciziilor Comisiei, candidații nu corespund criteriilor de integritate.
15:20
Ucraina a primit încă un sistem de apărare antiaeriană Patriot din partea Germaniei. Anunțul a fost făcut de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care a declarat că astfel, Ucraina își consolidează apărarea aeriană împotriva atacurilor rusești. În total, Ucraina dispune în prezent de cel puțin patru sisteme Patriot.
15:00
În primele ore ale dimineții, peste 2500 de candidați au depus dosarele de admitere la studii superioare de licență prin intermediul platformei eadmitere.gov.md, anunță Ministerul Educației și Cercetării.
Ieri
14:10
Alimentarea cu apă a populației din România este asigurată cu restricții de către operatorii de apă, respectiv în anumite intervale orare, pentru 449 de localități. Cifra reprezentă 15% din localitățile de la nivel național, din care șase orașe, respectiv Dorohoi, Târgu Neamț, Târgu Ocna, Roman, Pașcani și Hârlău, parțial Municipiul Iași care dispun de sisteme centralizate, informează Administrația Națională „Apele Române” (ANAR), potrivit Agerpres.
13:00
PCCOCS vine cu detalii în cazul perchezițiilor din 19 iulie în România și R.Moldova într-un dosar penal pornit pentru răpirea unui bărbat din București. Potrivit sursei, în acest dosar sunt vizați și trei moldoveni din Chișinău și Leova.
12:50
Știrea retragerii lui Joe Biden a sosit în ajunul întâlnirii de azi, marți 23 iulie, a miniștrilor de externe ai UE, care discută la Bruxelles felul în care vor continua să susțină Ucraina, unele națiuni cerând o nouă rundă de sancțiuni ca răspuns la atacul Rusiei împotriva infrastructurii energetice ucrainene, relatează corespondentul Teleradio Moldova, Dan Alexe.
11:40
Armata israeliană a ordonat luni evacuarea unei părți a unei zone din Fâșia Gaza pe care a desemnat-o zonă umanitară. Aceasta a declarat că intenționează să înceapă o operațiune împotriva militanților Hamas care s-au infiltrat în zonă și au folosit-o pentru a lansa rachete spre Israel. Zona include partea de est a zonei umanitare Muwasi, care se află în sudul Fâșiei Gaza, scrie AP.
11:30
Fetița de un an, care a avut de suferit în urma accidentului din seara zilei de 21 iulie de la Orhei, a fost transportată în stare gravă la Institutul Mamei și Copilului din capitală. Informația a fost confirmată pentru Compania Teleradio Moldova de către purtătorul de cuvânt al instituției, Maxim Cazacu.
10:40
Presupusul criminal al doctoriței ucise la Brăila în propriul cabinet stomatologic a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani, care a mai avut condamnări pentru fapte violente în Germania și Franța, și care fusese eliberat din închisoare în luna martie, transmite RRA.
10:00
Un bărbat de 42 de ani a avut nevoie de intervenția echipajelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) după ce a rămas blocat pe o stâncă la o înălțime de 100 de metri. Acesta a încercat să recupereze o dronă.
09:10
Un bărbat de 34 de ani a decedat, iar o fetiță de un an a fost transportată la spital în urma unui grav accident care a avut loc pe traseul R6 Chișinău-Orhei-Bălți. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, tragedia a avut loc în seara zilei de 21 iulie, în jurul orei 21:50.
08:50
Astăzi începe admiterea la toate instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. Candidații la studii de licență vor depune dosarele pe platforma eadmitere.gov.md în două tururi: 22 - 31 iulie (sesiunea de bază) și 10 - 14 august (sesiunea suplimentară). Cei care doresc să facă studii de masterat sau doctorat vor depune dosarele fizic la universități.
08:50
După retragerea sa din cursa prezidențială, actualul lider de la Casa Albă, Joe Biden, și-a exprimat susținerea pentru vicepreședinta sa, Kamala Harris, care ar putea candida din partea democraților la scrutinul din noiembrie. În câteva ore de la decizia lui Biden, zeci de democrați au făcut declarații publice în sprijinul lui Harris.
08:50
Peste 5 000 de locuri în universități va finanța statul în viitorul an academic. Cel mai costisitor contract de studii, de 55 000 de lei, este la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testimințeanu”.
08:30
Marți 23 iulie, încep în Parlamentul European, la Bruxelles, primele discuții si negocieri intre eurodeputați pentru împărțirea funcțiilor și pozițiilor deputaților în diferitele comitete si comisii parlamentare.
07:50
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că țara sa îi este recunoscătoare președintelui american Joe Biden „pentru sprijinul său neclintit” pentru lupta sa pentru libertate. Liderul de la Kiev a declarat acest lucru pe contul său de X în noaptea de luni, 22 iulie, notează DW.
07:40
Mai mulți membri ai Partidului Democrat din SUA au început să sprijine rapid candidatura vicepreședintei Kamala Harris la alegerile prezidențiale împotriva lui Donald Trump, după plecarea bruscă din cursă a președintelui Joe Biden. În același timp, unii membri puternici ai partidului, inclusiv fostul președinte al Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi, au rămas tăcuți, scrie Reuters.
21 iulie 2024
23:10
Grupul public elvețian de radiodifuziune, a anunțat că Geneva și Basel sunt cele două orașe încă în cursă pentru a găzdui a 69-a ediție a show-ului TV Eurovision 2025. Zurich și Berna, care, de asemenea, au depus oferte, nu au fost selectate. Decizia finală va fi luată la sfârșitul lunii august, informează site-ul oficial Eurovision.
22:00
Moldovenii care și-au planificat vacanțele cu zboruri de peste Prut ar trebui să fie pregătiți pentru posibile întârzieri și inconveniențe în această perioadă estivală. Conform Asociației Aeroporturilor din România, 7 din 10 zboruri nu respectă graficul de timp, ceea ce înseamnă că există riscul ca avioanele să decoleze sau să aterizeze cu întârziere. În cele mai bune cazuri, perioada de așteptare este de jumătate de oră. Motivul ar fi aglomerația din perioada estivală, dar și lipsa de personal.
21:30
Grupul public elvețian de radiodifuziune, a anunțat că Geneva și Basel sunt cele două orașe încă în cursă pentru a găzdui a 69-a ediție a show-ului TV Eurovision 2025. Zurich și Berna, care, de asemenea, au depus oferte, nu au fost selectate. Decizia finală va fi luată la sfârșitul lunii august, informează site-ul oficial Eurovision.
21:10
Distins scriitor, om de cultură, apărător al valorilor naționale, în acest fel a rămas în memorie maestrul Mihail Gheorghe Cibotaru. Muzeul Național al Literaturii Române a găzduit o expoziție dedicată aniversării de 90 de ani de la nașterea prozatorului. Amintirile celor care l-au cunoscut au readus în actualitate o personalitate luminoasă, care și-a trăit ultimii ani de viață în întuneric, a orbit complet, dar a continuat să scrie, să pledeze pentru valorile cărora le-a fost devotat de-a lungul anilor.
21:10
Președintele american Joe Biden a anunțat duminică că se retrage din cursa prezidențială, în interesul partidului și al țării.
20:50
Luni, 22 iulie, începe admiterea în universități. În acest an viitorii studenți vor putea depune cererile online datorită unei platforme create de Ministerul Educației. Experții estimează că rata de admitere va crește. IDIS Viitorul a studiat profilul studenților din universitățile Republicii Moldova.
20:20
Strategii de marketing și promovarea turismului din Republica Moldova. Mai mulți tineri au participat la concursul Travel Hack și au propus idei de popularizare a obiectivelor turistice, chiar și mai puțin cunoscute. De exemplu, platforme digitale sau un plan de călătorii de la nord la sud. Ideile vor fi preluate de antreprenorii din domeniu.
19:30
Arheologii au găsit oase de mamut la grădinița din satul Climăuții de Jos, raionul Șoldănești. Timp de trei săptămâni, au participat la săpături studenți și profesori de peste hotare, din Marea Britanie și Franța. Pe lângă oasele de mamut, arheologii au găsit și piese din silex. Specialiștii urmează să le analizeze în laborator.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.