Meci dramatic la Leipzig! Echipa națională a Italiei a egalat Croația în prelungiri și s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European

Moldova1, 25 iunie 2024 00:10

Echipa națională a Italiei a obținut calificarea în optimile de finală ale Campionatului European. Acest lucru s-a întâmplat grație remizei obținute in extremis în partida cu Croația. Italia a smuls egalul în ultimul minut al prelungirilor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova1

Acum 10 minute
19:50
Emoții mari pentru absolvenții Universității de Stat din Comrat. Astăzi, aproximativ 450 de tineri au primit diplomele de licență și masterat. Aceștia spun că în toți acești ani au depus efort, iar acum vor să se încadreze în câmpul muncii.
Acum 2 ore
19:00
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va participa la cea de-a 5-a reuniune a Parteneriatului Transatlantic pentru Cooperare în domeniul energiei și climei (P-TECC), care va avea loc la București, pe 23-24 iulie. Evenimentul reunește lideri din Europa și SUA pentru a discuta securitatea energetică regională și reconstrucția sectorului energetic al Ucrainei.
18:30
În cazul în care, în Turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, Petrocub va câștiga disputa cu gruparea cipriotă APOEL Nicosia, în următoarea fază a competiției hânceștenii vor juca cu câștigătoarea dublei manșe dintre NK Celje din Slovenia și Slovan Bratislava din Slovacia.
18:20
Toate instalațiile electrice de pe străzile și din parcurile Capitalei sunt verificate de specialiști ca să nu prezinte pericol pentru cetățeni. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Chișinău la patru zile după ce o fetiță de 11 ani a murit electrocutată în parcul de la intersecția străzii Sarmizegetuza și bulevardul Cuza-Vodă din sectorul Botanica. Între timp, investigațiile pe marginea acestui caz continuă.
18:10
Capitolul Justiției va fi analizat la cea de-a doua sesiune de screening bilateral, care se va desfășura în a doua jumătate a lunii septembrie curent. Declarația a fost făcută de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, la emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova. Potrivit ei, R. Moldova a început sesiunea de screening bilateral cu clusterul ce ține de valorile fundamentale.
Acum 4 ore
17:20
Numărul bebelușilor care sunt hrăniți la sân până la șase luni este într-o ușoară scădere. Mai exact, numărul acestora a scăzut anul trecut cu aproape două mii față de anul precedent. Pentru promovarea alăptării și oferirea suportului tuturor familiilor, în Republica Moldova, este organizată anual Caravana Alăptării, eveniment la care sunt prezentate beneficiile alăptării la sân, atât pentru copil, cât și pentru mamă. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la șase luni, hrana complementară fiind introdusă în paralel cu alăptarea, indicată până la vârsta de doi ani.
16:20
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, efectuează o vizită de lucru în Spania, în perioada 22-24 iulie. Scopul vizitei este de a întări relațiile bilaterale și a explora noi oportunități de colaborare în sectorul agricol.
16:10
Fostul judecător Anatolie Minciuna și avocatul Vitalie Ciuchitu, ambii candidați la CSM, precum și Ion Rusu, avocat și candidat atât la CSM, cât și în Colegiul Disciplinar, nu au promovat evaluarea externă. Potrivit deciziilor Comisiei, candidații nu corespund criteriilor de integritate.
Acum 6 ore
15:20
Ucraina a primit încă un sistem de apărare antiaeriană Patriot din partea Germaniei. Anunțul a fost făcut de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care a declarat că astfel, Ucraina își consolidează apărarea aeriană împotriva atacurilor rusești. În total, Ucraina dispune în prezent de cel puțin patru sisteme Patriot.
15:00
În primele ore ale dimineții, peste 2500 de candidați au depus dosarele de admitere la studii superioare de licență prin intermediul platformei eadmitere.gov.md, anunță Ministerul Educației și Cercetării.
14:10
Alimentarea cu apă a populației din România este asigurată cu restricții de către operatorii de apă, respectiv în anumite intervale orare, pentru 449 de localități. Cifra reprezentă 15% din localitățile de la nivel național, din care șase orașe, respectiv Dorohoi, Târgu Neamț, Târgu Ocna, Roman, Pașcani și Hârlău, parțial Municipiul Iași care dispun de sisteme centralizate, informează Administrația Națională „Apele Române” (ANAR), potrivit Agerpres.
Acum 8 ore
13:00
PCCOCS vine cu detalii în cazul perchezițiilor din 19 iulie în România și R.Moldova într-un dosar penal pornit pentru răpirea unui bărbat din București. Potrivit sursei, în acest dosar sunt vizați și trei moldoveni din Chișinău și Leova.
12:50
Știrea retragerii lui Joe Biden a sosit în ajunul întâlnirii de azi, marți 23 iulie, a miniștrilor de externe ai UE, care discută la Bruxelles felul în care vor continua să susțină Ucraina, unele națiuni cerând o nouă rundă de sancțiuni ca răspuns la atacul Rusiei împotriva infrastructurii energetice ucrainene, relatează corespondentul Teleradio Moldova, Dan Alexe.
Acum 12 ore
11:40
Armata israeliană a ordonat luni evacuarea unei părți a unei zone din Fâșia Gaza pe care a desemnat-o zonă umanitară. Aceasta a declarat că intenționează să înceapă o operațiune împotriva militanților Hamas care s-au infiltrat în zonă și au folosit-o pentru a lansa rachete spre Israel. Zona include partea de est a zonei umanitare Muwasi, care se află în sudul Fâșiei Gaza, scrie AP.
11:30
Fetița de un an, care a avut de suferit în urma accidentului din seara zilei de 21 iulie de la Orhei, a fost transportată în stare gravă la Institutul Mamei și Copilului din capitală. Informația a fost confirmată pentru Compania Teleradio Moldova de către purtătorul de cuvânt al instituției, Maxim Cazacu.
10:40
Presupusul criminal al doctoriței ucise la Brăila în propriul cabinet stomatologic a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani, care a mai avut condamnări pentru fapte violente în Germania și Franța, și care fusese eliberat din închisoare în luna martie, transmite RRA.
10:00
Un bărbat de 42 de ani a avut nevoie de intervenția echipajelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) după ce a rămas blocat pe o stâncă la o înălțime de 100 de metri. Acesta a încercat să recupereze o dronă.
09:10
Un bărbat de 34 de ani a decedat, iar o fetiță de un an a fost transportată la spital în urma unui grav accident care a avut loc pe traseul R6 Chișinău-Orhei-Bălți. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, tragedia a avut loc în seara zilei de 21 iulie, în jurul orei 21:50.
08:50
Astăzi începe admiterea la toate instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. Candidații la studii de licență vor depune dosarele pe platforma eadmitere.gov.md în două tururi: 22 - 31 iulie (sesiunea de bază) și 10 - 14 august (sesiunea suplimentară). Cei care doresc să facă studii de masterat sau doctorat vor depune dosarele fizic la universități.
08:50
După retragerea sa din cursa prezidențială, actualul lider de la Casa Albă, Joe Biden, și-a exprimat susținerea pentru vicepreședinta sa, Kamala Harris, care ar putea candida din partea democraților la scrutinul din noiembrie. În câteva ore de la decizia lui Biden, zeci de democrați au făcut declarații publice în sprijinul lui Harris.
08:50
Peste 5 000 de locuri în universități va finanța statul în viitorul an academic. Cel mai costisitor contract de studii, de 55 000 de lei, este la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testimințeanu”.
08:30
Marți 23 iulie, încep în Parlamentul European, la Bruxelles, primele discuții si negocieri intre eurodeputați pentru împărțirea funcțiilor și pozițiilor deputaților în diferitele comitete si comisii parlamentare.
07:50
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că țara sa îi este recunoscătoare președintelui american Joe Biden „pentru sprijinul său neclintit” pentru lupta sa pentru libertate. Liderul de la Kiev a declarat acest lucru pe contul său de X în noaptea de luni, 22 iulie, notează DW.
07:40
Mai mulți membri ai Partidului Democrat din SUA au început să sprijine rapid candidatura vicepreședintei Kamala Harris la alegerile prezidențiale împotriva lui Donald Trump, după plecarea bruscă din cursă a președintelui Joe Biden. În același timp, unii membri puternici ai partidului, inclusiv fostul președinte al Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi, au rămas tăcuți, scrie Reuters.
Acum 24 ore
23:10
Grupul public elvețian de radiodifuziune, a anunțat că Geneva și Basel sunt cele două orașe încă în cursă pentru a găzdui a 69-a ediție a show-ului TV Eurovision 2025. Zurich și Berna, care, de asemenea, au depus oferte, nu au fost selectate. Decizia finală va fi luată la sfârșitul lunii august, informează site-ul oficial Eurovision.
22:00
Moldovenii care și-au planificat vacanțele cu zboruri de peste Prut ar trebui să fie pregătiți pentru posibile întârzieri și inconveniențe în această perioadă estivală. Conform Asociației Aeroporturilor din România, 7 din 10 zboruri nu respectă graficul de timp, ceea ce înseamnă că există riscul ca avioanele să decoleze sau să aterizeze cu întârziere. În cele mai bune cazuri, perioada de așteptare este de jumătate de oră. Motivul ar fi aglomerația din perioada estivală, dar și lipsa de personal.
21:30
Grupul public elvețian de radiodifuziune, a anunțat că Geneva și Basel sunt cele două orașe încă în cursă pentru a găzdui a 69-a ediție a show-ului TV Eurovision 2025. Zurich și Berna, care, de asemenea, au depus oferte, nu au fost selectate. Decizia finală va fi luată la sfârșitul lunii august, informează site-ul oficial Eurovision.
21:10
Distins scriitor, om de cultură, apărător al valorilor naționale, în acest fel a rămas în memorie maestrul Mihail Gheorghe Cibotaru. Muzeul Național al Literaturii Române a găzduit o expoziție dedicată aniversării de 90 de ani de la nașterea prozatorului. Amintirile celor care l-au cunoscut au readus în actualitate o personalitate luminoasă, care și-a trăit ultimii ani de viață în întuneric, a orbit complet, dar a continuat să scrie, să pledeze pentru valorile cărora le-a fost devotat de-a lungul anilor.
21:10
Președintele american Joe Biden a anunțat duminică că se retrage din cursa prezidențială, în interesul partidului și al țării.
20:50
Luni, 22 iulie, începe admiterea în universități. În acest an viitorii studenți vor putea depune cererile online datorită unei platforme create de Ministerul Educației. Experții estimează că rata de admitere va crește. IDIS Viitorul a studiat profilul studenților din universitățile Republicii Moldova.
20:20
Strategii de marketing și promovarea turismului din Republica Moldova. Mai mulți tineri au participat la concursul Travel Hack și au propus idei de popularizare a obiectivelor turistice, chiar și mai puțin cunoscute. De exemplu, platforme digitale sau un plan de călătorii de la nord la sud. Ideile vor fi preluate de antreprenorii din domeniu.
Ieri
19:30
Arheologii au găsit oase de mamut la grădinița din satul Climăuții de Jos, raionul Șoldănești. Timp de trei săptămâni, au participat la săpături studenți și profesori de peste hotare, din Marea Britanie și Franța. Pe lângă oasele de mamut, arheologii au găsit și piese din silex. Specialiștii urmează să le analizeze în laborator.
18:30
Începând de luni, 22 iulie, până pe 30 august, vor fi restricții de circulație pe bulevardul Decebal din capitală. Măsura a fost luată în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de reparație a trotuarelor din bulevardul Decebal.
18:00
Dezastru ecologic în satul Țarigrad. Localnicii sunt nemulțumiți din cauza unei gropi de gunoi care se află în orașul Drochia. De o săptămână, gunoiștea arde în continuu, iar fumul ajunge în gospodăriile oamenilor. Primarul Sergiu Rusu s-a adresat autorităților locale din Drochia și la Ministerul Mediului să intervină, dar deocamdată nu a primit niciun răspuns. Nina Cereteu, primara Drochiei și responsabilii de la mediu nu au răspuns la apeluri.
17:30
Israelul a declarat că apărarea sa antiaeriană a interceptat o rachetă sol-sol lansată din Yemen duminică, iar mișcarea Houthi, susținută de Iran, a declarat că a tras mai multe rachete asupra orașul israelian Eilat de la Marea Roșie, relatează Reuters. Totodată, potrivit unor surse medicale citate de Reuters, în urma atacului israelian cu avioane de sâmbătă asupra Al Hudaydah, șase persoane au murit, iar 80 au fost rănite.
17:30
Un cetățean german, Rico Krieger, a fost condamnat la moarte în Belarus. Această informație a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, scrie Meduza.
16:10
Prima doamnă a Coreei de Sud, Kim Keon Hee, a fost interogată de procurori cu privire la acuzațiile de manipulare a acțiunilor și de corupție legate de o geantă de lux în valoare de 2.200 de dolari, transmite agenția Yonhap.
16:00
Dialoguri culturale la Casa Scriitorilor continuă. Oamenii de artă s-au adunat de această dată pentru a discuta despre necesitatea unor modificări legislative privind domeniul culturii în contextul negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
15:30
Doi tineri, de 16 și 17 ani, au ajuns la spital, după ce motocicleta pe care se aflau s-a lovit de un copac. Cazul a avut loc în această dimineață pe traseul din satul Ohrincea, raionul Criuleni. Informația a fost confirmată pentru Teleradio-Moldova, de Elena Băetrău, ofițeră de presă la Inspectoratul de Poliție Criuleni.
15:10
Doi tineri, de 16 și 17 ani, au ajuns la spital, după ce s-au tamponat cu motocicleta într-un copac. Cazul a avut loc în această dimineață pe traseul din satul Ohrincea, raionul Criuleni. Informația a fost confirmată pentru Teleradio-Moldova, de Elena Băetrău, ofițeră de presă la Inspectoratul de Poliție Criuleni.
15:10
Ucraina are nevoie de arme cu rază lungă de acțiune pentru a-și proteja orașele și trupele din prima linie de bombe și drone rusești, a declarat duminică președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după un atac masiv cu drone și rachete al Rusiei, în timpul nopții, transmite Reuters.
14:30
Autoritățile din Franța, temându-se de posibili „spioni”, au refuzat accesul la Jocurile Olimpice din 2024 pentru mai puțin de 100 de străini care intenționau să lucreze la competiții în calitate de jurnaliști, fizioterapeuți și personal tehnic. Acest lucru a fost comunicat de către ministrul de Interne al Franței, Gérald Darmanin, într-un interviu acordat publicației Le Journal du Dimanche, notează Meduza.io.
14:00
Calitatea fructelor va fi evaluată înainte de export, fiind o cerință obligatorie pentru producători și exportatori. În acest context, Asociația Moldova Fruct, cu suportul proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova a lansat Programul de îmbunătățire a calității fructelor - cireșe, caise, mere, prune și struguri de masă.
12:50
Barcelona va crește taxa turistică pentru pasagerii de croazieră care vizitează orașul pentru mai puțin de 12 ore, a declarat primarul într-un interviu publicat duminică, relatează Reuters. Jaume Collboni a declarat că taxa turistică actuală pentru pasagerii de croazieră care fac escală este de 7 euro pe zi, dar nu a precizat cu cât va fi majorată.
12:00
Pe bulevardul Moscova din Chișinău va fi suspendat parțial traficul rutier la noapte, anunță Primăria capitalei.
10:50
Cel puțin 30 de democrați din Camera Reprezentanților, trei senatori și o serie de donatori importanți - inclusiv actorul George Clooney - i-au cerut lui Joe Biden să iasă din cursa pentru un nou mandat de președinte al SUA, după prestația sa slabă din dezbaterea cu Donald Trump de la finalul lunii iunie. În acest context, BBC îi trece în revistă pe democrații care l-ar putea înlocui pe Biden în cazul unei retrageri.
10:20
Un copil în vârstă de 3 ani a căzut de la etajul trei al apartamentului în care locuia. Potrivit ofițerei de presă a Poliției capitalei, Natalia Stati, cazul a avut loc sâmbătă, 20 iulie, în jurul orei 11:00, în sectorul Buiucani din Chișinău.
10:00
În noaptea de duminică, Rusia a atacat Ucraina cu 39 de drone, două rachete aeriene ghidate, precum și cu trei rachete balistice, conform raportului Forțelor Aeriene ale Ucrainei, informează BBC News.
10:00
Un bărbat din Brăila, cu mai multe antecedente penale, este cel suspectat că ar fi ucis-o cu sălbăticie pe femeia din Republica Moldova, medic stomatolog, în cabinetul ei, transmite Digi24.ro.
09:50
În noaptea de duminică, Rusia a atacat Ucraina cu 39 de drone, două rachete aeriene ghidate, precum și cu trei rachete balistice, conform raportului Forțelor Aeriene ale Ucrainei, informează BBC News.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.