Visați la Toscana? Autoritățile regionale oferă până la 30.000 de Euro pentru noii rezidenți în satele de munte

Bani.md, 24 iunie 2024 16:00

Dacă tocmai ați (re)văzut popularul film Under the Tuscan sun și visați să vă mutați în Italia, această veste ar putea fi de interes. Autoritățile regionale din Toscana au anunțat că le vor plăti doritorilor între 10.000 și 30 000 de euro pentru a se muta în orașe de munte cu populație în scădere, transmite Euronews. […] Articolul Visați la Toscana? Autoritățile regionale oferă până la 30.000 de Euro pentru noii rezidenți în satele de munte apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 30 minute
14:00
Locuitorii din Orhei și Bălți vor achita mai mult pentru apă și canalizare, potrivit noilor tarife aprobate de ANRE în cadrul ședinței de astăzi. Astfel, noile tarife la apă în Orhei sunt de 23,05 lei/m³ față de 17,36 lei/m³ cât costa anterior. Pentru consumatorii non-casnici, tariful a rămas neschimbat la 26,10 lei/m³. Serviciul de canalizare […] Articolul Apa, mai scumpă la Orhei și Bălți apare prima dată în Bani.md.
Acum o oră
13:40
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a comentat demisiile lui Veaceslav Untilă și Eugen Carpov din fruntea ANRE în cadrul podcastului „Nonfiction” cu Ivan Sveetcenko, subliniind necesitatea obiectivității și evaluării pe baza indicatorilor de eficiență. „Dacă sunt reproșuri către ANRE, acestea trebuie enunțate în baza unor indicatori de eficiență. Or, atunci când este lansată vânătoarea de vrăjitoare, […] Articolul Parlicov, despre eventuala demisie a lui Carpov și Untilă de la ANRE: Sunt împotriva vânătorii de vrăjitoare apare prima dată în Bani.md.
Acum 2 ore
12:50
Republica Moldova este recunoscută pentru vinurile sale, care au cucerit numeroase premii internaționale de-a lungul anilor, devenind un simbol al identității naționale. Industria vinicolă moldovenească produce peste 130 de mărci de vin, divin și spumant și include peste 130 de întreprinderi mici care se ocupă de producerea vinului, aproximativ 70 de fabrici care îmbuteliază vinul, […] Articolul INVESTIGAȚIE VIDEO: „Râurile vinului moldovenesc”. Cum se adaptează industria vinicolă la cerințele ecologice moderne? apare prima dată în Bani.md.
12:30
Parfumul pe care o persoană alege să îl poarte spune multe despre ea, așa că nu este de mirare că suntem intrigați de aromele pe care cei bogați și faimoși le folosesc. Pe piață există o varietate de parfumuri asociate cu celebrități, multe din acestea având propriile lor linii de parfumuri. Ceea ce ne interesează […] Articolul Parfumurile preferate ale oamenilor de succes apare prima dată în Bani.md.
Acum 4 ore
11:40
Într-un interviu captivant pentru podcastul „Nonfiction” cu Ivan Sveetcenko, ministrul Energiei, Victor Parlicov, și-a exprimat entuziasmul pentru rolul său, comparându-l cu cel al unui magician. „Mă simt într-o oarecare măsură ca un magician în această funcție”, a declarat Parlicov, evidențiind influența sa asupra schimbării directe a realității. Parlicov a subliniat că satisfacția sa provine din […] Articolul Victor Parlicov: Mă simt ca un magician în domeniul energiei apare prima dată în Bani.md.
11:00
Banca Mondială a anunțat lansarea unei noi inițiative regionale ambițioase care vizează accelerarea semnificativă a eficienței energetice pentru a asigura o aprovizionare cu energie sigură, accesibilă și curată în Europa și Asia Centrală. Programul „Sporirea eficienței energetice în Europa și Asia Centrală” (Programul E3), cu o durată de 10 ani, va permite economisirea a peste […] Articolul Banca Mondială acordă bani Moldovei pentru facturi mai mici la energie apare prima dată în Bani.md.
10:50
Salariile nete în anumite țări sunt cu adevărat atractive, stabilite în funcție de diverși factori precum creșterea economică, impozitele, costul vieții și politicile guvernamentale. Aceste venituri reflectă nivelurile de trai ale cetățenilor și sunt influențate de politicile economice și tendințele de ocupare a forței de muncă. Mulți se întreabă unde se trăiește cel mai bine. […] Articolul Salariile la nivel mondial. Unde se trăiește cel mai bine și care e remunerarea în Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
Acum 6 ore
09:10
În perioada ianuarie-mai 2024, veniturile bugetului public național al Republicii Moldova au totalizat 42,5 miliarde de lei, marcând o creștere de 9,6% (3,71 miliarde lei) față de aceeași perioadă a anului precedent. Cu toate acestea, cheltuielile bugetului public național în primele cinci luni ale anului 2024 au crescut cu 4,8%, ajungând la 47,2 miliarde de […] Articolul Deficitul bugetar al Republicii Moldova în scădere cu 25% în primele cinci luni ale anului 2024 apare prima dată în Bani.md.
09:10
Trendul european de îmbătrânire a populației este resimțit tot mai mult în Republica Moldova. Astăzi unul din patru cetățeni are peste 60 de ani, iar prognozele Guvernului arată că în anul 2040 fiecare al treilea cetățean va fi cel puțin sexagenar. Tema îmbătrânirii Republicii Moldova a fost subiectul emisiunii „Consens Național” de la Rlive TV […] Articolul Evoluţia Republicii Moldova: Cât de îmbătrânită va fi populaţia până în 2040 apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
17:50
Andrei Cușnir, un tânăr antreprenor și medic stomatolog din Florești, a găsit o soluție ingenioasă pentru a combate facturile mari la energie. Confruntat cu o provocare, Andrei a transformat-o într-o oportunitate, alegând să investească într-un sistem fotovoltaic. Prin Programul Guvernamental „373”, gestionat de ODA, antreprenorul a accesat un credit de 450 de mii de lei, […] Articolul Programul 373: Un catalizator pentru inovația energetică. Află povestea lui Andrei Cușnir apare prima dată în Bani.md.
17:50
Ion Belocosov, un tânăr din Costești, Ialoveni, a reușit să își realizeze visul de a avea propria afacere, construind o stație fotovoltaică pe o suprafață de un hectar și jumătate, cu sprijinul Programului Guvernamental „373”. Această inițiativă poate aduce un beneficiu semnificativ comunității din Costești, reducând costurile pentru energia electrică. În cadrul evenimentului organizat de […] Articolul Ion Belocosov, un tânăr inginer din Ialoveni, a reușit să își realizeze visul de a avea propria afacere apare prima dată în Bani.md.
17:30
Între două treimi și trei sferturi din petrolul Rusiei este acum transportat de flota fantomă – în mare parte cisterne vechi cu înmatriculări opace și asigurători adesea neclari. Acum, țările occidentale au început să impună sancțiuni împotriva GNL exportat de Rusia – ca răspuns, se pare că a început să folosească metode deja dovedite și […] Articolul Gazele completează puzzle-ul flotei întunecate rusești: o nouă mișcare strategică după petrol apare prima dată în Bani.md.
16:20
Cel mai bogat om din Europa, Bernard Arnault, a cumpărat acțiuni personale într-un rival al imperiului său de lux LVMH, iar această mișcare alimentează speculațiile privind o posibilă preluare, potrivit The Telegraph. Arnault, președintele și directorul executiv al LVMH, a cumpărat recent o mică participație – ca investiție personală – în Richemont, care deține Cartier. Investiția […] Articolul Cel mai bogat om din Europa cumpără acțiuni în compania care deține Cartier apare prima dată în Bani.md.
15:30
De câțiva ani, în Republica Moldova se propune implementarea unei reforme revoluționare în mediul agricol, și anume formarea Camerelor Agricole. Aceste organizații consultative sunt menite să faciliteze dialogul dintre fermieri și instituțiile de decizie. Modelul hibrid, susținut de stat prin Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, dar oferind autonomie totală în activitatea lor, promite beneficii semnificative, […] Articolul Controverse și îngrijorări: Înființarea Camerelor Agricole amenință fermierii mici apare prima dată în Bani.md.
15:10
Începând de joi, 27 iunie 2024, persoanele fizice pot achiziționa rovinieta de pe site-ul www.ghiseul.ro, unde plata se poate face exclusiv cu cardul bancar, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). „CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi că, în urma încheierii acordului de parteneriat între CNAIR și […] Articolul Anunț pentru șoferii moldoveni! Autoritățile de peste Prut anunță de unde pot cumpăra rovinieta, dacă trec frontiera apare prima dată în Bani.md.
15:10
„Aproximativ 70% din portofoliul nostru (n.r. Băncii Europene de Investiţii) este dedicat sprijinirii infrastructurii publice strategice în diverse sectoare, aliniindu-ne strâns cu prioritățile naționale ale Moldovei”. Este precizarea făcută de şeful Oficiului Băncii Europene de Investiţii (BEI) în Republica Moldova, Alberto Carlei, într-un interviu acordat pentru RLIVE TV, în cadrul căruia s-a vorbit despre programele şi […] Articolul VIDEO Banca Europeană de Investiții contribuie la dezvoltarea infrastructurii și creșterea economică în Moldova apare prima dată în Bani.md.
14:50
Utilizarea acestor mijloace de plată (cardurile MIR n.a) ilegale poate avea consecințe penale și este investigată de serviciile specializate în prevenirea spălării banilor și combaterea terorismului, a declarat guvernatoarea BNM, Anca Dragu, în cadrul emisiunii de la RliveTV. „Cardurile MIR nu pot fi folosite în nicio bancă din Moldova. Să le fie clar cetățenilor că […] Articolul Dragu: Utilizarea cardurilor MIR poate avea consecințe penale și este investigată de serviciile anti-spălare a banilor apare prima dată în Bani.md.
Ieri
14:10
Pe 27 iunie, în premieră, este marcată Ziua Națională a Antreprenorului. În Moldova există aproximativ 60.000 de întreprinderi, în care muncesc peste 610.000 de persoane, ceea ce reprezintă mai mult de 70% din totalul angajaților din țară. Doar în ultimii doi ani, peste 8.300 de antreprenori au fost susținuți prin programele gestionate de Organizația pentru […] Articolul Granturi pentru IMM-uri, finanțate de Guvernul Republicii Moldova și UE. Află cine sunt beneficiarii apare prima dată în Bani.md.
13:00
Parlamentul Republicii Moldova a adoptat un proiect de lege crucial privind atragerea unui împrumut de stat extern de la Fondul Monetar Internațional (FMI), în valoare de 129,375 milioane de drepturi speciale de tragere (aproximativ 160 milioane de dolari SUA). Acești bani vor fi utilizați pentru finanțarea nevoilor bugetului de stat și vor ajunge în țară […] Articolul Cu gaură în buget, FMI ne dă bani pentru pensii și salarii apare prima dată în Bani.md.
12:40
În luna iulie, SA Energocom estimează că energia regenerabilă va juca un rol important în asigurarea necesarului de curent al malului drept al râului Nistru, reprezentând aproximativ 5% din totalul consumului. Planurile includ achiziționarea a 364,810 MWh, din care 310,904 MWh (85.3%) vor proveni de la Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană. Conform prognozei, aproximativ […] Articolul Pădurea de eoliene și fotovoltaice vor asigura 5% din necesarul de curent în iulie apare prima dată în Bani.md.
12:40
Preţurile petrolului au crescut miercuri, inversând pierderile din timpul tranzacţiilor, riscurile globale compensând a treia creştere săptămânală, neaşteptată, din ultimele patru săptămâni, a stocurilor din Statele Unite, care a alimentat îngrijorările legate de cererea pe cea mai mare piaţă de petrol din lume, transmite agenția Reuters. Contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) din […] Articolul Preţurile petrolului au crescut, pe fondul riscurilor globale apare prima dată în Bani.md.
12:10
Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avertizat publicul cu privire la utilizarea cardurilor MIR în Republica Moldova, subliniind că acestea nu sunt acceptate în sistemul bancar al țării și pot implica consecințe legale grave. Într-o emisiune recentă la Rlive TV, Dragu a comentat despre recentele declarații privind ajutorul financiar oferit de Federația Rusă […] Articolul Planurile Moscovei pentru Găgăuzia și Orhei – cardurile MIR! Dragu: Nu sunt acceptate de băncile din Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
11:30
Comisia Agricultură și Industrie Alimentară a examinat astăzi un proiect de lege care propune exceptarea cerealelor originare din Ucraina, transportate în regim de tranzit prin Republica Moldova, de la controlul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Documentul vizează instituirea unei derogări de la prevederile Legii privind protecția plantelor și carantina fitosanitară, pentru a permite cerealelor […] Articolul Excepție pentru cerealele din Ucraina în regim de tranzit prin Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
10:50
Amazon.com a atins miercuri, pentru prima dată, o valoare de piaţă de 2.000 de miliarde de dolari, devenind a cincea companie din SUA care a depăşit acest nivel, deoarece optimismul cu privire la inteligenţa artificială şi potenţialele reduceri ale ratei dobânzii în Statele Unite au alimentat anul acesta cererea de acţiuni legate de tehnologie, transmite […] Articolul Amazon a atins pentru prima dată o valoare de piaţă de 2.000 de miliarde de dolari apare prima dată în Bani.md.
09:50
Dobânzile ridicate la credite reprezintă o preocupare majoră atât pentru cetățenii Republicii Moldova, cât și pentru cei stabiliți în străinătate. În cadrul unei emisiuni la Rlive TV, guvernatoarea BNM, Anca Dragu, a explicat de ce creditele sunt mult mai scumpe în Republica Moldova comparativ cu alte țări europene, cum ar fi Germania, unde dobânzile sunt […] Articolul De ce sunt creditele scumpe în Republica Moldova. Dragu știe răspunsul apare prima dată în Bani.md.
09:30
Riscurile externe domină scena economică globală, iar guvernatoarea BNM, Anca Dragu, a subliniat în cadrul unei emisiuni la Rlive TV că acestea au un efect semnificativ asupra apetitului investițional, în special în regiunea noastră. Conflictele, precum războiul din Ucraina, și alte tensiuni internaționale contribuie la o creștere a costurilor de transport și asigurări, făcând transportul […] Articolul Conflictele din regiune rescriu regulile investitorilor în Republica Moldova – riscul văzut de BNM apare prima dată în Bani.md.
08:50
Cinci tinere interesate de crearea conţinutului media au fost selectate pentru Programul de Internship în Jurnalism TV şi Online prin intermediul căruia vor fi instruite şi vor afla bazele jurnalismului ale celor două departamente. Participantele la training vor învăţa toate procesele – de la realizarea conceptului produsului media şi documentare, până la realizarea acestuia, etapa […] Articolul RLIVE TV a dat start Programului de Internship în Jurnalism TV şi Online. Cinci tinere vor crea propriile produse media apare prima dată în Bani.md.
26 iunie 2024
21:50
Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, a comentat revizuirea indicatorilor bugetari într-o intervenție la RLive TV, subliniind că primele prognoze economice au fost mai optimiste decât realitatea actuală. „Prognozele pe care le aveam pe intern erau mai aproape de aceste cifre de astăzi. Or, prognozele au fost discutate cu FMI și Comisia Europeană. […] Articolul Anca Dragu, despre revizuirea indicatorilor bugetari: Economia a mers mai lent decât prognozele inițiale apare prima dată în Bani.md.
17:50
Banca Italiei a raportat transferuri bancare potențial ilegale către Rusia din conturi italiene prin țări terțe, pentru eludarea sancțiunilor occidentale, a declarat banca centrală într-un document publicat miercuri. Săptămâna trecută, țările UE au convenit asupra unei alte, a 14-a rundă de sancțiuni împotriva Rusiei. „În urma cercetărilor au fost identificate o serie de tranzacții suspecte”, […] Articolul Moscova păcălește sancțiunile occidentale! Banca centrală a Italiei a observat transferuri către Federația Rusă apare prima dată în Bani.md.
17:10
Seceta prognozată regiunea Mării Negre este probabil să slăbească recoltele de floarea-soarelui și porumb, în ​​timp ce ploile abundente din SUA, după temperaturi aproape record, amenință să afecteze culturile, strângând livrările mondiale și împingând prețurile mai sus, scrie Euractiv. „Previziunile meteorologice pen­tru regiunea Mării Negre reprezintă un mare semnal de avertizare“, arată Chris Hyde, meteorolog […] Articolul Din Moldova, Ucraina şi până în Vestul Mijlociu al SUA, vremea extremă ameninţă culturile agricole apare prima dată în Bani.md.
16:50
Executivul Republicii Moldova a aprobat Acordul cu Guvernul Republicii Elene privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor de conducere eliberate în cele două state. Acest acord va facilita traficul rutier și va elimina impedimentele birocratice pentru cetățenii care locuiesc, lucrează sau călătoresc în Republica Moldova și Grecia. Permisele de conducere vor fi convertite fără necesitatea de […] Articolul Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova, recunoscute în Grecia apare prima dată în Bani.md.
16:00
Pe 27 iunie, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) va marca Ziua Antreprenorului, o sărbătoare dedicată inovatorilor și liderilor din mediul de afaceri. Evenimentul are loc în cadrul unui parteneriat guvernamental și va reuni antreprenori, consultanți în afaceri și reprezentanți ai sectorului privat. Printre subiectele care urmează a fi discutate este accesul antreprenorilor la finanțare, dar […] Articolul De Ziua Antreprenorului, ODA va anunța beneficiarii granturilor finanțate de Guvern și UE apare prima dată în Bani.md.
16:00
Numărul abonamentelor 5G la nivel global va atinge aproape 5,6 miliarde până la sfârşitul anului 2029, potrivit raportului Ericsson Mobility publicat miercuri, 26 iunie. Estimările arată că traficul de date mobile va creşte cu 20% anual. În prezent, aproximativ 300 de furnizori de servicii de comunicaţii oferă servicii 5G, dintre care 50 au lansat reţele […] Articolul Coșmarul conspiraționiștilor: Peste două treimi din populația lumii va avea abonament 5G în 4 ani apare prima dată în Bani.md.
15:50
Companiile americane au recalculat dobânzile pentru datorii de 400 de miliarde de dolari până în momentul de faţă al acestui an, datorită apetitului crescut al investitorilor pentru împrumuturile de tip junk, ceea ce reprezintă o relaxare a condiţiilor de finanţare pentru companiile americane, scrie FT. Chiar înainte ca Rezerva Federală să reducă ratele dobânzilor de […] Articolul O nouă bulă a creditelor de risc: Apetitul investitorilor pentru credite junk duce la recalcularea dobânzilor apare prima dată în Bani.md.
15:50
Membrii clanului Saade, o familie de miliardari discreţi din Franţa, şi-au petrecut ultimele patru decenii încercând să construiască cât mai silenţios posibil un imperiu global de transport maritim. Jacques Saades, regretatul fondator al afacerii de familie, a evitat în mare parte elita societăţii pariziene şi publicitatea care vine la pachet cu politica, scrie Bloomberg. Însă […] Articolul Bătălia pentru Franţa nu iartă pe nimeni. Cine sunt oamenii care au de suferit din cauza luptei pentru putere apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:30
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) din România a anunțat o ajustare a tarifului reglementat aplicat de Transelectrica pentru tranzacțiile de import, export și tranzit de energie electrică cu sistemele electroenergetice ale Republicii Moldova și Ucrainei. Această decizie vine în contextul intensificării schimburilor de energie după sincronizarea sistemelor energetice ale celor două țări […] Articolul România reduce taxa pentru importurile și exporturile de energie electrică cu Republica Moldova și Ucraina apare prima dată în Bani.md.
13:00
Astăzi, 26 iuni, Comisia Protecție Socială, Sănătate și Familie a examinat proiectul de modificare a bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pentru anul curent, în conformitate cu indicatorii revizuiți ai bugetului de stat pentru anul 2024. Propunerea, care va fi supusă plenului Parlamentului pentru adoptare, vizează o majorare semnificativă a veniturilor și cheltuielilor totale ale acestui […] Articolul Cheltuieli uriașe pentru Moldova: Jumătate din banii de la buget sunt pentru domeniul social apare prima dată în Bani.md.
12:40
În contextul economic imprevizibil de astăzi, companiile se confruntă constant cu provocări care le amenință supraviețuirea și sustenabilitatea. Sergiu Sobuleac, CEO al iute Moldova, subliniază că un plan solid de continuitate a afacerii este esențial pentru gestionarea riscurilor și menținerea operațiunilor fără întreruperi în fața perturbărilor neașteptate. Adesea, companiile ignoră riscurile care nu sunt imediat […] Articolul iute Moldova: Planul de continuitate a afacerii – soluția pentru stabilitate în vremuri economice nesigure apare prima dată în Bani.md.
12:20
În contextul economic imprevizibil de astăzi, companiile se confruntă constant cu provocări care le amenință supraviețuirea și sustenabilitatea. Sergiu Sobuleac, CEO al iute Moldova, subliniază că un plan solid de continuitate a afacerii este esențial pentru gestionarea riscurilor și menținerea operațiunilor fără întreruperi în fața perturbărilor neașteptate. Adesea, companiile ignoră riscurile care nu sunt imediat […] Articolul Planul de continuitate a afacerii: Soluția pentru stabilitate în vremuri economice nesigure apare prima dată în Bani.md.
11:20
O dispută intensă privește controlul asupra InterAgro SA, principala companie din grupul omonim, înființată în 1994 și aflată în insolvență de 8 ani, dar totodată activă operațional. Ioan Niculae și fiica sa, Adina Niculae, susțin că procesul de transfer al pachetului majoritar de acțiuni către Gaz Management Consulting SRL a fost ilegal și a încălcat […] Articolul Miliardarul cerealier din România pierdere afacerea! Un moldovean i-a cumpărat businessul apare prima dată în Bani.md.
10:30
Ministerul bulgar de Finanţe se aşteaptă ca ţara să îndeplinească până la finalul anului criteriul privind inflaţia cerut pentru intrarea în zona euro. După îndeplinirea acestui obiectiv, Bulgaria intenţionează să solicite oficial Comisiei Europene (CE) şi Băncii Centrale Europene (BCE) pregătirea unui raport extraordinar de convergenţă, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanţe, informează […] Articolul Bulgaria se apropie de aderarea la zona euro apare prima dată în Bani.md.
10:30
Compania auto chineză Changan va deschide anul acesta o filială în Europa pentru a analiza construirea unei fabrici pe Vechiul Continent, unde speră să vândă circa 300.000 de autovehicule până în 2030, a anunţat miercuri portalul local de ştiri economice Yicai, citat de agenţia EFE și Agerpres. Conform documentelor pentru investitori, Changan va lansa anul […] Articolul Chinezii vor să le ia fața europenilor: deschid fabrică în Europa și vând 300 autovehicule până în 2030 apare prima dată în Bani.md.
10:20
În prima jumătate a lunii iunie, piețele cerealiere din Regiunea Bazinului Mării Negre au înregistrat creșteri semnificative ale prețurilor, alimentate de rapoartele despre recolta redusă din Rusia și interdicția Turciei privind importul de grâu. Totuși, în săptămânile a treia și a patra ale lunii, prețurile au scăzut abrupt, sub presiunea unei noi recolte abundente, potrivit […] Articolul Volatilitate pe piața cerealelor: Grâul și porumbul în scădere, floarea-soarelui în atenția traiderilor apare prima dată în Bani.md.
25 iunie 2024
18:10
Peste 250 de persoane din regiunile de nord și centru ale țării au devenit absolvenți, în cadrul unui eveniment special desfășurat la Bălți pe 23 iunie. Ceremonia de absolvire, organizată de Helvetas Moldova și Asociația pentru Formare Antreprenorială și Dezvoltare (AFAD), a celebrat succesele celor aproape 500 de beneficiari ai cursurile de formare profesională, oferite […] Articolul Helvetas Moldova a celebrat succesele celor aproape 500 de beneficiari ai cursurilor de formare profesională apare prima dată în Bani.md.
16:40
Criza locuinţelor din Marea Britanie a devenit atât de acută încât următorul guvern va trebui să construiască echivalentul unui alt oraş de mărimea Londrei pentru a compensa cinci decenii de construcţii sub obiectivele stabilite, arată o analiză a datelor oficiale, potrivit Bloomberg. Înaintea unor alegeri generale în care proprietatea a devenit un subiect-cheie de discuţii, […] Articolul Criză imobiliară fără precedent în Marea Britanie: Autorităţile trebuie să construiască un oraş de mărimea Londrei apare prima dată în Bani.md.
16:20
Fondul Monetar Internațional (FMI) a dezvoltat un indice care monitorizează cât de pregătite sunt țările lumii pentru inteligența artificială (IA), relevând unde se situează Republica Moldova. Raportul „AI Preparedness Index Dashboard” urmărește 174 de economii în funcție de infrastructura digitală, capitalul uman, politicile în domeniul muncii, inovarea, integrarea și reglementarea acestora. Conform raportului, inteligența artificială […] Articolul Economia gâfâindă a Republicii Moldova, neperturbată de revoluția inteligenței artificiale apare prima dată în Bani.md.
14:30
Consiliul de Observatori al SA „Moldovagaz” a anunțat astăzi o serie de modificări semnificative în conducerea întreprinderii, odată cu expirarea mandatului componenței actuale a Consiliului de Administrație începând cu data de 25 iunie 2024. În urma acestei schimbări, a fost constituit un nou Consiliu de Administrație format din 7 membri. Noua componență a Consiliului de […] Articolul Schimbări importante la Moldovagaz: Un nou Consiliu de Administrație pentru următoarele 3 luni apare prima dată în Bani.md.
13:40
Tariful la căldură în Chișinău ar urma să se ieftinească cu 314 lei per gigacalorie, la 1824 de lei, potrivit solicitării Termoelectrica depusă la ANRE. Aceasta este a doua solicitare depusă de Termoelectrica într-o lună. La începutul lunii iunie, compania solicita o reducere a tarifului cu 141 de lei. Aceasta nu este prima reducere din […] Articolul Termoelectrica s-a răzgândit și vrea o reducere mai mare a tarifului la căldură, cu 314 lei per gigacalorie apare prima dată în Bani.md.
13:10
Un raport de audit al Curții de Conturi a dezvăluit că infrastructura feroviară și terenurile aferente în valoare de peste 4,1 miliarde de lei nu sunt înregistrate în bazele de date ale statului. Aceste constatări sunt rezultatul unei verificări a situațiilor financiare consolidate ale Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. În timpul auditului, s-a descoperit că […] Articolul Calea ferată a Moldovei valorează 4 miliarde de lei! Infrastructura și terenurile companiei, în aer apare prima dată în Bani.md.
12:40
Proiectul filmului de lungmetraj “Fiica Vinificatorului”, dezvoltat de Shepherd Company, al cărui partener este Grupul de Presă Realitatea, a fost prezentat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2024, desfăşurat recent la Cluj şi organizat de peste 20 de ani. Evenimentul a adunat în inima Transilvaniei producători şi regizori de film din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, […] Articolul Prezentarea proiectului “Fiica Vinificatorului” cu degustare de vinuri, la Festivalul Internaţional de Film, de la Cluj apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.