Ministrul israelian al apărării a plecat în SUA pentru a discuta despre evoluția războiului în Gaza

Radio Chisinau, 23 iunie 2024 15:50

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a plecat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică spre SUA, unde se va întâlni cu secretarul apărării american, Lloyd Austin, pentru a discuta despre "evoluțiile din Fâșia Gaza și Liban", potrivit unui comunicat al ministerului emis în cursul dimineții, potrivit EFE, transmite Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
14:00
Luptătorii Gărzii Naționale a Ucrainei au distrus un avion de atac rusesc de tip Su-25, în regiunea Donețk, transmite agenția ucraineană RBC. Aeronava inamică a fost doborâtă cu ajutorul unui sistem portabil de rachete antiaeriene.
Acum 10 minute
14:05
Luptătorii Gărzii Naționale a Ucrainei au distrus un avion de atac rusesc de tip Su-25, în regiunea Donețk, transmite agenția ucraineană RBC. Aeronava inamică a fost doborâtă cu ajutorul unui sistem portabil de rachete antiaeriene.
13:45
Cetățenii Republicii Moldova sunt îndemnați să nu călătorească în Liban și Israel. Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a emis o alertă de călătorie în urma escaladării situației de Securitate în aceste regiuni.
Acum 30 minute
14:15
Vladislav Gribincea, numit în funcție la Curtea Supremă de Justiție, a depus astăzi jurământul în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii. Acesta este primul magistrat CSJ desemnat în funcție din rândul non-judecătorilor, transmite IPN.
13:30
Interviu cu un om de afaceri din Chișinău, care s-a lansat cu succes în scenă fiind trecut deja de 50 de ani.
Acum o oră
14:35
Procesul aderării Georgiei la Uniunea Europeană (UE) a fost oprit ”de facto” prin adoptarea de către Tbilisi a unei legi controversate de inspirație rusă cu privire la ”influența străină”, considerată contrară valorilor europene, au anunțat liderii Celor 27 reuniți într-un summit la Bruxelles, transmite News.ro.
13:20
În contextul sezonului estival, Serviciul Vamal reamintește prevederile legale de traversare frontierei cu mărfuri și bunuri.
13:05
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru perioada de 29.06.2024 - 01.07.2024.
Acum 2 ore
12:45
La data de 26 iunie curent, pe o stradă din adiacentul unui local din Bălți, iar ulterior pe teritoriul localului, au avut loc mai multe altercații dintre două grupuri, fiind implicată și o persoană cu funcție publică în Consiliul municipal Bălți.
12:25
Luptătorul de stil liber, Radu Lefter, campion european U-23 din acest an, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.
12:10
Suportul Uniunii Europene pentru Rep. Moldova, menționat în concluziile adoptate ieri de Consiliul European, va depinde de procesele politice care se vor produce la Chișinău. Acest suport va avea loc doar în condițiile unor guvernări pro-europene, constată unii analiști, în timp ce alții cred că acest sprijin arată că Rep. Moldova nu este singură și nu va fi abandonată în calea provocărilor Federației Ruse,
Acum 4 ore
11:50
Cei doi candidați la alegerile prezidențiale din toamnă din SUA s-au atacat reciproc în prima dezbatere televizată de joi seara pe teme precum inflația, imigrația, războiul din Ucraina, Donald Trump lansând cu aplomb afirmații false, în timp ce Joe Biden a fost ofensiv în fond, dar confuz în exprimare, potrivit France Presse, transmite Agerpres.
11:35
Peste 5000 de cărți vor fi donate grădinițelor din Republica Moldova în cadrul Programului „Podul de cărți pentru copii”, implementat în baza parteneriatului Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova cu Asociația OvidiuRO din România. O parte din donație a ajuns deja la copiii de la grădinița numărul 1 din satul Sireți, raionul Strășeni. În instituție a fost amenajat un colț de bibliotecă, dotat cu cărți atractive ce îi ajută pe copii să înțeleagă textul și să prindă pasiune pentru carte. Activitatea face parte dintr-un memorandum semnat de ministrul educației și cercetării, Dan Perciun și Maria Gheorghiu, președinta Asociației OvidiuRO, transmite IPN.
11:20
Armata Națională desfășoară în perioada 1-5 iulie un nou exercițiu cu rezerviștii Forțelor Armate, anunță Ministerul Apărării al Republicii Moldova.
11:05
În ultimele zile ale lunii iunie, euro se scumpește, iar dolarul se ieftinește, transmite MOLDPRES.
10:45
Guvernul Republicii Moldova a făcut publice 2 documente importante, adoptate în cadrul primei Conferințe Interguvernamentale Republica Moldova - Uniunea Europeană din 25 iunie 2024.
10:30
„Pe cine va miza Moscova, pe Dodon sau pe Chicu?” se întreabă în editorialul de astăzi din Ziarul Național, analistul Nicolae Negru.
10:10
Liderii statelor membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord, adoptat cu majoritate, privind următoarea garnitură de lideri ai instituțiilor Uniunii Europene, nominalizând-o pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de președintă a Comisiei Europene, alegându-l pe fostul premier social-democrat portughez Antonio Costa în funcția de președinte al Consiliului European și numind-o pe Kaja Kallas, premierul Estoniei, în funcția de Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate.
Acum 6 ore
09:50
Astăzi începe cea de-a 4-a ediție a Transilvania International Film Festival - TIFF Chișinău, care se va desfășura în perioada 28-30 iunie 2024.
09:35
Uniunea Europeană va continua să colaboreze îndeaproape cu Republica Moldova și să sprijine eforturile de reformă ale țării noastre pe calea europeană, se arată în raportul ce conține concluziile de la Reuniunea Consiliului European, privitoare la Republica Moldova, transmite Radio Chișinău.
09:20
Pentru prima dată în cei 22 de ani de când se organizează Gala Societății Civile la București, a fost oferit „Premiul Special Comunități pentru binele comun”.
09:15
Astăzi începe cea de-a 4-a ediție a Transilvania International Film Festival - TIFF Chișinău, care se va desfășura în perioada 28-30 iunie 2024.
09:00
Sute de tineri și adulți s-au adunat ieri, 27 iunie, în fața Centrului de Cultură și Tineret din Bălți pentru a participa la cea mai inedită acțiune de promovare a identității și tradițiilor românești, menționează cei de la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.
08:40
În urmă cu 84 de ani, la 28 iunie 1940, România se supunea ultimatumului URSS-ului și ceda teritoriul Basarabiei, Bucovinei de Nord și a Ținutului Herța în fața tancurilor sovietice. În urma invaziei militare ruse România a pierdut o suprafață de peste 50 de mii de km. p., cu aproximativ 4 milioane de locuitori, majoritatea etnici români, care după această dată s-au pomenit sub ocupație sovietică. Evenimentele tragice au fost o consecință a Pactului Ribbentrop-Molotov, iar efectele acestui act au provocat răni ale căror dureri fantomă se resimt și astăzi.
08:25
Acum 84 de ani, în data de 28 iunie 1940, Uniunea Sovietică a ocupat Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța. Teritoriile românești au fost anexate de trupele sovietice în urma unui ultimatum dat de Moscova Bucureștiului două zile mai devreme. Sub presiunea armelor, Regatul României a fost nevoit să cedeze provinciile cu o suprafață totală de peste 50 de mii de kilometri pătrați și cu o populație de patru milioane de oameni, majoritatea etnici români.
08:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un Cod Galben de caniculă, valabil pentru perioada 28.06-04.07.2024.
Acum 24 ore
20:55
Obezitatea nu este doar o problemă de alimentație și exerciții fizice, ci ar putea fi o problemă de cod genetic, conform unor noi cercetări.
20:40
Un satelit rusesc s-a spart în mai mult de 100 de bucăți, împrăștiind resturi pe orbită și forțându-i pe astronauții de pe Stația Spațială Internațională (ISS) să se pună la adăpost, au declarat agențiile spațiale americane, relatează Reuters, scrie News.ro.
20:20
Militarii participanți la exercițiul multinațional „Scutul Păcii 2024” au desfășurat, astăzi, acțiuni practice în cadrul Zilei Vizitatorilor Distinși, comunică Ministerul Apărării.
20:05
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat joi, la Bruxelles, un pact de securitate cu Uniunea Europeană, la un summit al liderilor din statele membre, informează dpa, scrie Agerpres.
19:45
Legislativul a adoptat, astăzi, proiectul de lege care prevede că lista produselor și substanțelor permise pentru utilizare în producția ecologică va fi aprobată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Proiectul de lege a fost susținut în lectura a doua de 77 de deputați, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.
19:30
Primăria Municipiului Chișinău anunță aplicarea în cele mai aglomerate intersecții din oraș, a unui nou tip de marcaj rutier, denumit ,,covorul roșu". Aceste marcaje sunt aplicate pe carosabil, în fața trecerilor de pietoni, cu scopul de a spori siguranța pietonilor.
19:10
Fermierii vor putea solicita plăți directe în sectorul zootehnic. Ordinul cu privire la lansarea celui de-al treilea apel de depunere a dosarelor a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES. 
18:55
Parlamentul a aprobat astăzi Codul Subsolului în redacție nouă. Principalele prevederi din Cod se referă la atribuirea competențelor autorităților precum Agenția pentru Geologie și Resurse Minerale, Agenția de Mediu și Inspectoratului pentru Protecția Mediului, în domeniul protecției subsolului și introducerea autorizației de folosire a subsolului, eliberată gratuit, informează Ministerul Mediului.
18:35
Consiliul Audiovizualului califică votarea la Comrat a unui mecanism „paralel” de licențiere a posturilor TV și radio drept „tentativă de eludare a Codului serviciilor media audiovizuale și a hotărârilor instanțelor de judecată naționale”, potrivit președintei autorității. Liliana Vițu a mai precizat pentru Media Azi că, de îndată ce proiectul a revenit pe ordinea de zi a Adunării Populare a UTA Găgăuzia, instituția a informat Guvernul, care are reprezentant în teritoriu, comisiile de profil ale Parlamentului, Președinția, Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura Generală, informează Media Azi.
18:15
Corpul neînsuflețit al unui diplomat american a fost descoperit în hotelul Hilton din Kiev, a relatat publicația Ukrainska Pravda, citând surse din cadrul poliției ucrainene. Informația a fost confirmată de Departamentul de Stat american.
18:00
15 grădinițe vor putea deschide grupe de creșă pentru copii de până la doi ani, în baza unui proiect implementat de Banca Mondială, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL). Sălile pentru viitoarele grupe vor fi renovate capital și dotate cu echipamente și mobilier. Suma investițiilor se ridică la peste 2 milioane de dolari, lucrările urmând să demareze anul viitor. Serviciile vor fi disponibile pentru cel puțin 15 copii în fiecare localitate, anunță Ministerul Educației și Cercetării.
17:40
Mircea Catîrău a fost desemnat de Parlament în funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 60 de deputați, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.
17:25
Ofițerii CNA și procurorii au efectuat percheziții la Centrul de Sănătate Cantemir în cadrul unui dosar de trafic de influență, în care sunt cercetate acțiunile unui angajat al instituției, manifestate prin pretinderea sistematică a mijloacelor financiare ilicite pentru perfectarea certificatelor medicale fără prezența fizică a solicitanților, se arată într-un comunicat emis de Centrul Național Anticorupție.
17:05
Sprijinul acordat Republicii Moldova se numără printre subiectele ce vor fi discutate la reuniunea Consiliului European, care are loc astăzi și mâine la Bruxelles. Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene vor aproba conducerea Comisiei Europene și a Consiliul European pentru următorii cinci ani, numirea viitorului Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate și adoptarea Agendei Strategice 2024-2029. Summitul a început cu declarațiile președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, care a venit la reuniune pentru a marca momentul debutului tratativelor de aderare la Uniunea Europeană, transmite Radio Chișinău.
16:50
Majoritatea lui Șor din Consiliul Municipal Orhei intenționează să aprobe, în cadrul ședinței de azi, inițierea mai multor acorduri ilegale cu „Promsviazbank” – o instituție bancară din Rusia, afiliată Ministerului rus al Apărării și aflată sub sancțiuni internaționale – precum și cu organizația neguvernamentală rusă „Eurasia”, pentru a implementa o nouă schemă de spălare de bani. Mai exact, partidul-satelit al lui Șor, „Forța Alternativa și de Salvare a Moldovei” (FASM), care deține majoritatea în cadrul consiliului, vrea să atragă fonduri din Rusia cu scopul de a acorda așa-zis „ajutor financiar” pentru pensionarii din municipiu prin intermediul cardurilor „MIR”.
16:30
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a redus ușor tariful reglementat aplicat de operatorul sistemului energetic național, Transelectrica, tuturor tranzacțiilor de import, export și tranzit de energie electrică programate cu sistemele electroenergetice ale așa-ziselor ″țări perimetrice″, care în cazul României sunt statele vecine nemembre UE Republica Moldova și Ucraina.
16:15
Ora de Vârf, emisiune de dezbateri cu Corneliu Rusnac și invitatul permanent, comentatorul politic Ion Tăbârță.
15:50
Franța a denunțat joi „politica de încălcare a libertății presei și de intimidare a jurnaliștilor care lucrează în serviciul informației independente”, la două zile după ce Moscova a decis blocarea accesului pe teritoriul său la 81 de mass-media europene, relatează AFP.
15:30
Meteorologii au emis astăzi Cod galben de caniculă. Acesta va fi valabil pe întreg teritoriul țării în perioada 28 iunie - 4 iulie, transmite MOLDPRES. 
15:15
Peste 50 de tineri selectați în cadrul unui concurs din aproape 500 de doritori participă la tabăra de vară „Educație financiară pentru toți”, organizată de Banca Națională a Moldovei, în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”. Guvernatoarea BNM, Anca Dragu, a menționat că această tabără reprezintă un concept de instruire și adaptare interactivă la schimbările ce au loc permanent în mediul financiar. „Investiția în educația financiară a tinerilor noștri este esențială pentru dezvoltarea unei economii stabile și prospere”, a mai spus Anca Dragu la un eveniment de lansare a taberei, transmite IPN.
14:40
Partidele politice nu au raportat, anul trecut, cheltuieli de peste 20 de milioane de lei, constată experții Promo-LEX. Cele mai multe cheltuieli, aproape 15 milioane de lei, au fost estimate pentru fostul partid Șor și actuala echipă Ilan Șor. De fapt, declararea neconstituțională a partidului Șor nu a împiedicat promovarea politică și activitățile politice pe care le desfășoară grupul Șor, constată experții. Cele mai multe venituri au fost declarate de formațiunile PAS, PSRM și PSDE. Promo-LEX își manifestă, însă, îngrijorarea pentru faptul că, în mare parte, sursa veniturilor declarate de către partide sunt alocațiile de la bugetul de stat, informează Radio Chișinău.
14:25
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat miercuri trei rezoluții și o recomandare. Acestea stabilesc planuri de a-l trage la răspundere pe liderul rus Vladimir Putin și generalii săi pentru agresiunea împotriva Ucrainei. Totodată, s-a decis întărirea sancțiunilor și stoparea eliminării identității ucrainene.
14:25
Confruntarea de azi seara din Atlanta dintre Joe Biden și Donald Trump are șanse mari să devină cea mai dură dezbatere prezidențială din istoria SUA, relatează CNN.
14:05
România va acorda suport Republicii Moldova pentru participarea la operații și misiuni internaționale de menținere a păcii. Parlamentul a ratificat amendamentul la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar. Deputații din blocul Socialiștilor și Comuniștilor care au propus excluderea proiectului de pe ordinea de zi, criticând colaborarea în misiuni multinaționale, transmite Radio Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.