Atenție la volan! În ultimele ore, Poliția a înregistrat trei accidente rutiere grave

Radio Chisinau, 23 iunie 2024 13:45

În ultimele ore au fost înregistrate trei accidente rutiere soldate cu trei persoane decedate, transmite Poliția.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
18:20
Guvernul a aprobat, astăzi, modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului de stat „Prima Casă Plus”. Astfel, va fi extinsă accesibilitatea programului și oferite condiții mai avantajoase de cumpărare a locuințelor, informează Guvernul.
Acum 30 minute
18:00
Sporirea mobilității prin sisteme de transport eficiente, durabile și sigure reprezintă unul dintre obiectivele Strategiei Naționale de Dezvoltare Moldova Europeană 2030. Având în vedere că, de multe ori, construcția, reabilitarea, modernizarea și extinderea drumurilor publice depășesc hotarele terenurilor aflate în proprietatea statului, pentru a accelera desfășurarea lucrărilor, acestea vor fi declarate de utilitate publică, informează Guvernul.
Acum o oră
17:45
Infrastructura Agenției Naționale pentru Sănătate Publică va fi modernizată, iar laboratoarele vor fi dotate cu echipament modern pentru a eficientiza răspunsul autorităților în caz de pandemii. Parlamentul a ratificat un acord de grant dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.
17:25
Vicepremierul Vladimir Bolea împreună cu prim-ministrul Dorin Recean, însoțiți de reprezentanții instituțiilor de cercetare, au mers miercuri, 17 iulie curent, într-o vizită în sudul țării, în raioanele Cahul și Cantemir, pentru a evalua starea culturilor de porumb și floarea-soarelui, întrucât sunt cel mai afectate de secetă, transmite Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.
Acum 2 ore
17:10
Președinta Maia Sandu a participat astăzi la summitul Comunității Politice Europene, care s-a desfășurat în Marea Britanie, la care s-au discutat subiecte precum războiul Rusiei împotriva Ucrainei, securitatea energetică, migrația și apărarea democrației. De asemenea, ea a participat la lucrările Grupului de lucru privind reziliența Rep. Moldova, alături de cei mai importanți lideri europeni, transmite Radio Chișinău.
16:50
Serviciul Hidromoeteorologic de Stat a emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil astăzi, în intervalul orar 15:30 - 24:00.
16:35
Parlamentul a adoptat un proiect de lege menit să îmbunătățească cadrul normativ ce vizează rezervele de stat și de mobilizare. Inițiativa legislativă a fost elaborată de Ministerul Afacerilor Interne, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.
Acum 4 ore
16:15
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda țării noastre un grant în valoare de 6 milioane de euro pentru asigurarea standardelor de eficiență energetică pentru locuințele sociale care urmează a fi construite sau renovate. Parlamentul a ratificat un acord care prevede acest lucru, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.
15:55
Ora de Vârf, emisiune de dezbateri cu Corneliu Rusnac și invitatul permanent, comentatorul politic Ion Tăbârță.
15:40
Ursula von der Leyen a fost realeasă astăzi în funcția de președintă a Comisiei Europene cu votul a 401 de deputați europeni. Votul a fost secret, cu buletine de vot puse în plicuri care au fost introduse în urne transparente, relatează Radio Chișinău.
15:25
Agențiile de știri de stat din Rusia au comentat pe larg interviul acordat de vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, ziarului Argumenty i Fakty, în care acesta a sugerat că statul ucrainean va înceta să existe până în 2034. Acest lucru are ca scop, probabil, să pregătească publicul rus pentru un război lung în Ucraina, în urma căruia Rusia își va îndeplini obiectivul de a distruge statul ucrainean într-un deceniu, afirmă analiștii de la Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW), transmite BBC, scrie G4Media.
14:55
Începând cu anul viitor, elevii claselor a IX-a vor susține examenul anual la centre specializate, după modelul celor de bacalaureat. Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a explicat astăzi într-o conferință de presă că motivul ar fi scăderea ratei de promovabilitate. În urma reevaluărilor realizate în 189 de instituții de învățământ din opt raioane, Ministerul a decis organizarea unei probe adiționale de susținere a examenelor de absolvire a gimnaziului în perioada 19-23 august, transmite Radio Chișinău
14:35
Potrivit unui document consultat de Franceinfo, Franța se pregătește să primească 2100 de soldați ucraineni, pentru două luni de pregătire intensivă. Programată pentru sfârșitul lunii septembrie 2024 în taberele de antrenament din Champagne, această inițiativă continuă sprijinul Franței de la începutul invaziei rusești din Ucraina.
Acum 6 ore
14:20
Codul administrativ a fost redenumit în Codul de procedură administrativă. O serie de modificări în cadrul legal au fost adoptate de Parlament în a doua lectură. Potrivit notei informative a documentului, această modificare este necesară pentru ca legea să corespundă cu conținutul normativ al acesteia.
14:00
România va acorda suport Republicii Moldova pentru participarea la operații și misiuni de menținere a păcii. Parlamentul a ratificat un proiect de protocol la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar.
13:40
Jurnalista Natalia Morari a anunțat astăzi că va candida ca independentă la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Ea a declarat într-un briefing că este dezamăgită de ceea ce se întâmplă în Rep. Moldova unde în pofida faptului că anii trec, schimbările nu se văd.
13:30
47 de șefi de stat și de guvern, printre care și președinta Rep. Moldova, Maia Sandu, participă la cea de-a patra reuniune a Comunității Politice Europene (CPE) care are loc astăzi în Marea Britanie. Prin participarea la această comunitate politică, Rep. Moldova a devenit parte a proceselor decizionale la nivel european, a declarat analistul Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău. ]ntr-o postare pe Facebook, președinta Maia Sandu a precizat că se alătură liderilor europeni la summitul Comunității Politice Europene, unde se va discuta despre securitatea continentului european, dar și reziliența Moldovei.
13:05
Prevederile din legislația națională care vizează accesul egal pentru femei și bărbați la bunuri și servicii au fost armonizate cu legislația Uniunii Europene. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost adoptat de Parlament.
12:50
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru ziua de mâine, 19 iulie.
12:30
Mai multe percheziții au avut loc în această dimineață la Postul vamal Leușeni precum și la domiciliile unor angajați ai Serviciului Vamal în cadrul unei cauze penale pornite pe fapte de corupție. Patru vameși au fost reținuți de ofițerii CNA pentru 72 de ore, acțiunile de urmărire penală desfășurându-se sub conducerea procesuală a procurorilor mun. Bălți.
Acum 8 ore
12:15
Primăria Municipiului Chișinău anunță modificări temporare în orarele de circulație ale autobuzelor care fac legătura între capitală și suburbi din cauza fluxului scăzut de călători în perioada estivală.
12:00
Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI detașată în Republica Elenă a intervenit în prima misiune la lichidarea unui incendiu de pădure în localitatea Epidaurus, Republica Elenă, ieri, 17 iulie 2024.
11:40
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit în seara zilei de ieri, 17 iulie, cu cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Marea Britanie.
11:20
Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat în dosarul în care era învinuit de tentativă la săvârșirea de către o persoană cu funcție de demnitate publică a unor acțiuni care depășesc în mod vădit limitele drepturilor și atribuțiilor acordate prin lege, soldată cu urmări grave.
11:05
Are loc ședința Parlamentului Republicii Moldova din 18 iulie 2024.
10:45
Guvernul cunoaște problemele cu care se confruntă producătorii de cereale și caută resurse pentru a sprijini agricultorii, susține premierul Dorin Recean. Totodată, șeful executivului spune că doar prin implementarea științei și tehnologiei se poate asigura o recoltă bogată, transmite IPN.
10:25
Biroul Relații cu Diaspora /BRD/ a lansat un Ghid de suport la revenirea în Republica Moldova, destinat atât cetățenilor Republicii Moldova care planifică să revină acasă, cât și celor deja reîntorși de peste hotare. Scopul ghidului este de a furniza informațiile necesare pentru o revenire și reintegrare reușită, transmite MOLDPRES.
Acum 12 ore
10:10
Moneda unică europeană se scumpește astăzi cu șase bani. Ca rezultat, aceasta costă 19 lei și 36 de bani, transmite MOLDPRES.
09:50
Vitalie Călugăreanu de la DW se referă în editorialul său la recentul sondaj IRI, potrivit căruia actuala președintă Maia Sandu este candidata cu cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale din toamnă în Republica Moldova. Ea ar obține 37 la sută din voturi. Igor Dodon, liderul socialiștilor, apare la distanță mare, pe poziția a doua, în sondajul publicat de Institutul Republican Internațional (IRI), cu 18%. El a anunțat însă că nu va participa la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. 
09:35
În urma vântului și ploilor din seara zilei de ieri, drumarii din cadrul întreprinderilor rutiere S.A „Drumuri” au fost mobilizați prompt pentru a interveni la curățarea drumurilor naționale.
09:15
Liderul unei grupări extremiste, căutat de Interpol pentru crimă și acte de violență în masă în orașul New York, a fost reținut la Aeroportul Internațional Chișinău.
09:00
Guvernul a aprobat miercuri proiectul de lege cu privire la ratificarea acordului cu Statele Unite ale Americii privind achiziționarea proprietății pentru construcția unei noi ambasade.
08:40
Președintele Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în timp ce călătorea miercuri în Las Vegas și se confruntă cu „simptome ușoare”, inclusiv „stare generală de rău” din cauza infecției, a declarat Casa Albă, transmite AP.
08:25
Președinta Maia Sandu se află în Marea Britanie unde va participa astăzi, 18 iulie, la la summitul Comunității Politice Europene, găzduit de Prim-ministrul britanic, Keir Starmer.
08:05
Petrocub Hâncești s-a calificat în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, la prima participare în competiția laureatelor fotbalului de club din Europa.
Acum 24 ore
21:05
Apple, Nvidia și alții au folosi transcrierile clipurilor de YouTube, fără permisiune, pentru a-și antrena sistemele de inteligență artificială, arată o investigație, relatează News.ro.
20:35
Din cauza condițiilor meteo, în raionul Glodeni au fost doborâți mai mulți copaci, deteriorate țevi de gaz și rupte fire electrice, transmite Poliția.
20:15
Ratele de vaccinare a copiilor din întreaga lume stagnează și nu au revenit încă la nivelurile de dinaintea pandemiei Covid-19, a avertizat luni ONU, potrivit AFP, transmite News.ro.
19:55
România primește 260 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru trei proiecte de infrastructură, potrivit unui comunicat al europarlamentarului Adina Vălean, fost comisar european pentru transporturi, potrivit Agerpres.
19:40
Republica Moldova a exportat 133 de mii de tone de mere din recolta sezonului 2023-2024, în peste de 30 de țări ale lumii, comparativ cu 124 de mii de tone în sezonul 2022-2023, precizează asociația Moldovafruct, citată de IPN. Exporturile către UE practic s-au dublat, de la 12 mii de tone în 2022-2023, la 22 de mii de tone în 2023-2024, destinația principală fiind România, cu o cotă de 90% din exportul total către UE. În același timp, exportul de mere către Orientul Mijlociu a crescut de la 6146 de tone la 8085 de tone.
19:25
Comisia Europeană a selectat 134 proiecte de infrastructură de transport pentru a primi granturi UE în valoare de peste șapte miliarde de euro prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF). Printre țările care vor primi finanțare este și Republica Moldova, pentru reabilitarea drumului de acces la  PTF Galați – Giurgiulești – Reni, transmite MOLDPRES.
19:05
Cadrul normativ cu privire la serviciul diplomatic va fi îmbunătățit. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat de membrii Comisiei politică externă și integrare europeană, comunică MOLDPRES.
18:45
În conformitate cu Programul Calendaristic pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional, aprobat de CEC la data de 16 iulie curent,  perioada electorală începe pe 1 august 2024 .
18:30
Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, a anunțat că va candida la funcția de președinte în calitate de candidat independent, transmite Radio Chișinău.
Ieri
18:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) îndeamnă consumatorii să economisească energia electrică pe timp de caniculă. Apelul a fost făcut întrucât temperaturile extreme înregistrate în ultimele zile în Republica Moldova au provocat o cerere mare de energie electrică din partea consumatorilor care folosesc aparatele de aer condiționat, în special în orele de vârf, transmite MOLDPRES.
17:55
Din anul 2025, în grădinițele din patru raioane din țară va fi implementată o nouă formulă de finanțare. Propunerea a fost făcută de Ministerul Educației și Cercetării. Raioanele vizate sunt Anenii Noi, Cahul, Florești și Nisporeni. Noul proiect a fost prezentat în cadrul unei discuții a ministrului Dan Perciun cu șefii direcțiilor de învățământ, cu directorii de grădinițe și reprezentanții administrației publice locale din cele patru raioane, transmite MOLDPRES. 
17:35
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda țării noastre un grant în valoare de 6 milioane de euro pentru asigurarea standardelor de eficiență energetică pentru locuințele sociale care urmează a fi construite sau renovate. Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului ratificarea unui acord care prevede acest lucru, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.
17:20
Agricultorii care au suferit pagube din cauza evenimentelor naturale extreme, cum ar fi seceta, pot solicita eliberarea Avizului de atestare a impedimentului justificator de neexecutare a obligațiilor, de la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES. 
17:00
Deciziile aprobate la summitul NATO din 9-11 iulie sunt foarte importante pentru securitatea regiunii, dar și pentru R. Moldova, au declarat oficiali de la Chișinău și reprezentanți ai NATO în cadrul unei conferințe de presă de bilanț, organizată de Ambasada Poloniei în Republica Moldova. În Declarația finală a summitului NATO, cei 32 de membri au cerut din nou Moscovei retragerea trupelor ruse staționate ilegal în stânga Nistrului și au reiterat sprijinul pentru integrarea Rep. Moldova în Uniunea Europeană, transmite Radio Chișinău.
16:45
În 121 de localități din Republica Moldova se desfășoară, în perioada 15 iulie – 11 august, ancheta postrecenzare din cadrul Recensământului populației și locuințelor. Exercițiul este organizat de către Biroul Național de Statistică (BNS), transmite MOLDPRES.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.