Moldovenii și cerințele financiare: Cât de mult ar trebui să câștige pentru a fi fericiți

Punctul, 21 iunie 2024 12:40

Moldovenii au exprimat o gamă largă de nevoi financiare lunare pentru a atinge starea de fericire. 23,6% dintre respondenți, în special pensionarii cu venituri mai reduse, au menționat că le-ar fi suficienți între 5 și 10 mii de lei lunar, transmite bani.md Alți 20,3% au menționat că ar avea nevoie de 10-15 mii de lei, … Articolul Moldovenii și cerințele financiare: Cât de mult ar trebui să câștige pentru a fi fericiți apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 12 ore
15:20
 Mircea Catîrău a fost desemnat de Parlament în funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 60 de deputați. Candidatura lui Mircea Catîrău a fost propusă de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, după ce Alexandr Berlinschii și-a dat demisia din această funcție. Mircea … Articolul Mircea Catîrău este noul membru al Comisiei Electorale Centrale apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Miercuri, într-o familie din mun. Orhei s-a întâmplat un caz cumplit. Timpul parcă a înghețat pentru părinții, care și-au văzut nou-născutul de doar o săptămână la un pas de moarte. Micuța s-a înecat cu laptele matern și nu mai putea să respire, transmite Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) Imediat, părinții au sunat … Articolul Viața unui nou-născut salvată prin telefon de medicul superior CNAMUP apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
13:40
Sute de pompieri au fost chemaţi la intervenţii la case inundate în regiunea italiană Emilia-Romagna, unde inundaţii au scos arbori din rădăcină, au blocat drumuri şi luat poduri, relatează Euronews.  O alertă cod roşu cu privire la depăşirea nivelului unor râuri în zona Modena a fost ridicată joi, în contextul în care serviciul meteorologic prognozează … Articolul Inundaţii în Italia şi Elveţia apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Tinerii specialiști din domeniul medicinii și farmaciei vor beneficia de indemnizații majorate și compensații din bugetul de stat. Proiectul de modificare a Legii ocrotirii sănătății a fost votat de deputați în cea de-a doua lectură. Noile prevederi au obiectivul de a atrage și a menține în sistemul medical tinerii specialiști, în special în zonele rurale și în … Articolul Votat: Tinerii specialiști în medicină și farmacie vor primi compensații și indemnizații majorate apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Legislativul a adoptat, astăzi, proiectul de lege care prevede că lista produselor și substanțelor permise pentru utilizare în producția ecologică va fi aprobată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Proiectul de lege a fost susținut în lectura a doua de 77 de deputați.Inițiativa legislativă, elaborată de președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Alexandr Trubca, urmărește … Articolul MAIA va fi responsabil de aprobarea listei produselor și substanțelor permise pentru utilizare în producția ecologică apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Atribuțiile ce vizează emiterea deciziei cu privire la admiterea soiurilor în Catalogul Soiurilor de Plante vor fi exercitate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Parlamentul a aprobat un proiect de lege de modificare a mai multor acte normative. Inițiativa legislativă, care aparține deputatului Alexandr Trubca, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, este elaborată în … Articolul ANSA va fi responsabilă de emiterea deciziei cu privire la admiterea soiurilor în Catalogul Soiurilor de Plante apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
România va acorda suport Republicii Moldova pentru participarea la operații și misiuni de menținere a păcii. Un proiect de ratificare a unui amendament la ACORDUL dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar a fost votat, în prima lectură, de 58 de deputați. Astfel, România și Republica Moldova se vor sprijini … Articolul România va acorda suport R. Moldova pentru participarea la operații și misiuni de menținere a păcii apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Fondul Monetar Internațional va acorda Republicii Moldova asistență financiară prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate. Parlamentul a adoptat un proiect de lege privind atragerea împrumutului de stat extern din partea FMI. Este vorba de suma de 129,375 milioane de drepturi speciale de tragere, echivalentul a circa 160 milioane de dolari. Banii vor fi utilizați … Articolul R. Moldova va primi asistență financiară de la FMI prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Doi bărbați de 36 și 51 de ani au fost reținuți de polițiști pentru șantajul unei femei, comunică oamenii legii. Suspecții, anterior judecați și recent eliberați din custodia instituției penitenciare, ar fi șantajat victima, o femeie de 47 de ani din raionul Glodeni, că va publica imaginile sale cu caracter intim pe internet, după ce … Articolul VIDEO // Doi bărbați din Bălți, anterior judecați, reținuți pentru șantajul unei femei. Banii erau predestinați pentru haznaua criminală apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Ucraina a declarat joi că a respins un atac întreprins de un grup de sabotaj şi de recunoaştere (DRG) într-o a treia zonă de frontieră în regiunea Harkov (nord-est), unde forţele ruse acţionează intens în alte două sectoare distincte, potrivit EFE. Potrivit canalului Telegram ucrainean DeepState, luptele ar continua în sectorul Sotniţki Kazaciok, localitatea în … Articolul Ucraina: Rusia lansează un atac asupra unei a treia zone de frontieră în regiunea Harkov apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avertizat publicul cu privire la utilizarea cardurilor MIR în Republica Moldova, subliniind că acestea nu sunt acceptate în sistemul bancar al țării și pot implica consecințe legale grave. citat de bani.md Într-o emisiune recentă la Rlive TV, Dragu a comentat despre recentele declarații privind ajutorul financiar oferit … Articolul Planurile Moscovei pentru Găgăuzia și Orhei – cardurile MIR! Dragu: Nu sunt acceptate de băncile din R. Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
O tânără de 17 ani şi un bărbat de 24 de ani au fost găsiţi morţi într-o cameră a unui hotel din Sectorul 6 al Capitalei. Din primele date, bărbatul a ucis-o pe fată, iar apoi s-a sinucis, transmite news.ro ”La data de 25 iunie 2024, Poliţia Capitalei- Secţia 20 Poliţie a fost sesizată de … Articolul Bucureşti – O tânără de 17 ani şi un bărbat de 24 de ani, găsiţi morţi într-o cameră a unui hotel din Sectorul 6 / Din primele date, bărbatul a ucis-o pe fată, iar apoi s-a sinucis apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Apple Diagnostics for Self Service Repair, serviciul online prin care orice utilizator poate verifica integritatea componentelor de iPhone, este acum disponibil în Europa. citată de News.ro. ADSSR oferă utilizatorilor obişnuiţi posibilitatea a-şi testa produsele şi a verifica integritatea şi performanţa componentelor – funcţii disponibile anterior doar pentru service-urile autorizate. Pe lângă iPhone, acelaşi serviciu poate … Articolul Apple aduce în Europa serviciul online de testare a componentelor de iPhone apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
„Unitatea ne face puternici”, a declarat Khvicha Kvaratskhelia, atacantul vedetă al Georgiei, după victoria cu 2-0 de miercuri în faţa Portugaliei, condusă de idolul său Cristiano Ronaldo, care a adus o calificare istorică în optimile Euro-2024. citat de News.ro La prima sa competiţie internaţională, Georgia a terminat între cele mai bune echipe de pe locul … Articolul Georgia, calificare istorică în optimi la Euro – Kvaratskhelia: Nimeni nu credea că vom învinge Portugalia / El a făcut schimb de tricouri cu Cristiano Ronaldo apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Un vameș din cadrul Postului vamal Sculeni a fost reținut în după-amiaza zilei de 26 iunie de ofițerii CNA și procurorii mun. Bălți într-un dosar de corupere pasivă. Funcționarul este bănuit că ar fi pretins și acceptat peste 10 000 de euro de la un transportator de colete pentru a asigura trecerea nestingherită a unui … Articolul Un angajat al Postului vamal Sculeni și complicele său, reținuți de CNA și procurorii mun. Bălți apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Rusia a efectuat în noaptea de miercuri spre joi un atac combinat asupra Ucrainei cu şase rachete, între care una hipersonică de tipul Kinjal, şi 23 de drone, au anunţat în cursul dimineţii Forţele aeriene ucrainene, care susţin că au interceptat şi doborât toate dronele kamikaze de tipul Shahed, precum şi cinci rachete, potrivit agenţiilor … Articolul Ucraina a interceptat 23 de drone şi cinci rachete lansate de Rusia, dar nu a putut doborî o rachetă hipersonică Kinjal apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Dobânzile ridicate la credite reprezintă o preocupare majoră atât pentru cetățenii Republicii Moldova, cât și pentru cei stabiliți în străinătate. În cadrul unei emisiuni la Rlive TV, guvernatoarea BNM, Anca Dragu, a explicat de ce creditele sunt mult mai scumpe în Republica Moldova comparativ cu alte țări europene, cum ar fi Germania, unde dobânzile sunt … Articolul De ce sunt creditele scumpe în Republica Moldova. Dragu știe răspunsul apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Este agricultura din Republica Moldova pregătită să facă față provocărilor moderne? Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul (CEHTA) are plăcerea de a anunța o colaborare strategică între CEHTA și compania Studioul Sistemelor Agricole, deschizând noi orizonturi pentru digitalizarea agriculturii în Republica Moldova. citat de agrobiznes.md Proiectul este susținut și finanțat de … Articolul SAS AGRO și CEHTA anunță o colaborare strategică pentru digitalizarea agriculturii apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Ziua întreprinderilor micro, mici şi mijlocii este marcată de ONU, anual, la data de 27 iunie, conform Rezoluţiei 71/279 adoptată de Adunarea Generală a ONU la 6 aprilie 2017. Pentru ediţia din 2024, ONU ne propune o perspectivă de ansamblu, conectând Ziua IMM-urilor cu ţintele propuse în Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă. „Au mai rămas … Articolul 27 iunie – Ziua întreprinderilor micro, mici şi mijlocii (ONU) apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
SUA ar trebui să ţină cont de discuţiile în curs privind posibila modificare a doctrinei nucleare a Rusiei care doreşte să o adapteze la evoluţiile survenite în ultimul timp în relaţiile internaţionale, a declarat ministrul rus adjunct de externe Serghei Riabkov într-un interviu publicat joi de oficiosul rusesc Izvestia, potrivit Reuters. În interviu, Riabkov a … Articolul Modificarea doctrinei nucleare a Rusiei evocată din nou de Moscova apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Direcția investigare criminalitate transfrontalieră și Direcția urmărire penală ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră sub egida PCCOCS anunță reținerea unui grup criminal organizat specializat în migrație ilegală. Grupul, compus din mai multe persoane, a fost implicat în facilitarea trecerii ilegale a graniței pentru migranți provenind din Ucraina. În urma unei operațiuni complexe și unui … Articolul VIDEO // „Reținut, după ce ar fi transportat ilegal șapte ucraineni, pentru taxe de până la $7.700” apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Douăzeci de persoane au fost rănite miercuri în deraierea mai multor vagoane ale unui tren la bordul căruia se aflau peste 200 de pasageri, în Marele Nord rus, anunţă autorităţile locale, relatează AFP. Acest tren efectua o legătură din oraşul Vortkuta, situat dincolo de Cercul Arctic, şi portul Novorosiisk, la Marea Neagră, în sud. UPDATE: … Articolul Douăzeci de răniţi în deraierea unui tren în Marele Nord rus apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție Botanica, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău-oficiul Botanica, au deconspirat activitatea infracțională a doi tineri de 25 și 26 de ani, suspectați de punerea în circulație ilegală a drogurilor. Grație acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de … Articolul VIDEO // Curieri de droguri – reținuți de polițiști apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Tinerii Ortodocși din Basarabia și România se vor aduna pe 2 iulie, la Orhei, pentru a consolida legăturile spirituale și culturale. Evenimentul va începe la ora 9.00, cu Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, oficiată de Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor. După Sfânta … Articolul La Orhei se va desfășura Adunarea Tinerilor Ortodocși din Basarabia și România apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Autoritățile din Republica Moldova și Ucraina și-au avertizat colegii din Statul Israel că noile reguli de trecere a frontierei israeliene, anunțate recent, pun în pericol existența în continuare a unui regim fără vize între Israel și aceste țări,cu referire la portal ISRALand – noutăți din Israel. În conformitate cu noua politică israeliană, începând cu luna august, cetățenii … Articolul Noi reguli de intrare în Israel, prilej de căutare a unor soluții reciproc avantajoase apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Tinerii din Republica Moldova, absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior, pot aplica la programul Bursa Parlamentară Internațională a Bundestagului Germaniei 2025. În cadrul programului, aceștia vor avea posibilitatea să activeze în cadrul biroului unui deputat german și vor cunoaște sistemul parlamentar german, procesele decizionale în politică, precum și vor acumula experiență practică privind activitatea parlamentară. … Articolul Tinerii din Moldova pot aplica pentru bursele oferite de Bundestagul Germaniei apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Un copil de 12 ani s-a înecat în lacul Ghidighici din localitatea Vatra, municipiul Chișinău. Totul s-a întâmplat în timp ce copilul se afla la scăldat cu un grup de prieteni. Totodată, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a declarat că adolescentul ar fi intrat în lac și nu … Articolul Un copil de 12 ani s-a înecat în lacul Ghidighici apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
22:20
Un sondaj recent realizat de renumitul centru sociologic KEEVOON Global Research în rândul populației Moldovei dezvăluie perspective semnificative asupra preocupărilor stringente ale națiunii, încrederea în mass-media și atitudinile față de relațiile internaționale. Sondajul evidențiază preocupările profunde ale populației moldovenești cu privire la corupție, împreună cu un scepticism puternic față de libertățile presei. Rezultatele sondajului au … Articolul Rezultatele unui sondaj arată îngrijorarea profundă a moldovenilor cu privire la corupție și reducerea la tăcere a mass-media apare prima dată în Punctul pe i.
17:00
Condițiile de audiere a minorilor – victime sau martori ai infracțiunilor – vor fi îmbunătățite, după ce Guvernul a aprobat, în premieră, standarde privind amenajarea spațiilor în acest sens. Astfel, spațiul de audiere urmează să asigure protecția, asistența și susținerea corespunzătoare vârstei minorilor. Acesta va cuprinde trei camere – de așteptare, de audiere și de vizualizare, care … Articolul Spații mai prietenoase pentru audierea minorilor – victime sau martori ai infracțiunilor apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
Republica Moldova și Republica Elenă vor recunoaște reciproc permisele de conducere eliberate în cele două state. În acest sens, Executivul a aprobat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Elene privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor de conducere. Astfel, va fi facilitat traficul rutier și vor fi eliminate impedimentele birocratice pentru cetățenii care locuiesc, lucrează … Articolul Permisele de conducere emise în R. Moldova și în E. Elenă vor fi recunoscute reciproc apare prima dată în Punctul pe i.
16:40
Pe 27 iunie, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) va marca Ziua Antreprenorului, o sărbătoare dedicată inovatorilor și liderilor din mediul de afaceri. Evenimentul are loc în cadrul unui parteneriat guvernamental și va reuni antreprenori, consultanți în afaceri și reprezentanți ai sectorului privat, transmite bani.md Printre subiectele care urmează a fi discutate este accesul antreprenorilor la … Articolul De Ziua Antreprenorului, ODA va anunța beneficiarii granturilor finanțate de Guvern și UE apare prima dată în Punctul pe i.
16:30
Numărul abonamentelor 5G la nivel global va atinge aproape 5,6 miliarde până la sfârşitul anului 2029, potrivit raportului Ericsson Mobility publicat miercuri, 26 iunie. Estimările arată că traficul de date mobile va creşte cu 20% anual. În prezent, aproximativ 300 de furnizori de servicii de comunicaţii oferă servicii 5G, dintre care 50 au lansat reţele … Articolul Coșmarul conspiraționiștilor: Peste două treimi din populația lumii va avea abonament 5G în 4 ani apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă că efectua o vizită în oraşul Pokrovsk, în regiunea Doneţk (est), situat în apropierea unei zone deosebit de dificile a frontului, pentru a se întâlni cu militari, relatează AFP. ”Am început această zi (miercuri) în regiunea Doneţk, împreună cu militarii noştri, cu comandantul (armatei ucrainene Oleksandr) Sîrski şi noul comandant … Articolul VIDEO // Zelenski, la Pokrovsk, în Doneţk, împreună cu Sîrski şi noul şef al Forţelor comune, generalul de brigadă Andrii Gnatov apare prima dată în Punctul pe i.
14:40
Refugiații și migranții ucraineni vulnerabili, care locuiesc în prezent în Republica Moldova, beneficiază de asistență financiară și asistență pentru protecție pe parcursul anului 2024, oferită de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM). Asistența este oferită în cadrul acțiunii „Abordarea nevoilor umanitare urgente ale refugiaților vulnerabili și resortisanților țărilor terțe din Republica Moldova”, finanțată de Uniunea Europeană. … Articolul OIM oferă asistență refugiaților și migranților ucraineni vulnerabili din Moldova, cu sprijinul UE apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Statul urmează să achite prejudicii morale de 3 milioane 526 de mii de lei în cazul judecătorilor anchetați anterior pentru complicitate la spălarea a 22 de miliarde de dolari din Rusia, dar scoși de sub urmărire penală. Unii condamnați, alții achitați în același dosar Laundromat, dar pentru pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei hotărâri contrare legii, 14 foști și … Articolul „Spălătoria banilor publici”: ultimele decizii în privința judecătorilor din dosarul Laundromat apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
La 25 iunie 2024, urmare a acțiunilor efectuate în cadrul unei cauze penale pornite pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari, conducerea urmăririi penale pe care este asigurată de către Procuratura mun. Bălți, de către angajații Direcției investigații Nord a INI al IGP, în comun cu angajații IP Bălți, a fost efectuată percheziția la … Articolul VIDEO // Un kilogram de heroină și jumătate de kilogram de hașiș ridicate în cadrul unei percheziții efectuate la nordul țării apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
CN Aeroporturi Bucureşti a anunţat că, miercuri, s-a înregistrat o avarie la sistemul de climatizare al Aeroportului Henri Coandă şi a fost afectată în special zona de îmbarcare, transmite news.ro ”Ca urmare a suprasolicitării generate de temperaturile caniculare din ultima perioadă, sistemul de climatizare al aeroportului Henri Coandă a fost afectat de o avarie importantă. … Articolul CN Aeroporturi Bucureşti: Avarie la sistemul de climatizare al Aeroportului Henri Coandă / A fost afectată în special zona de îmbarcare apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Gruparea criminală condusă de fugarul penal Ilan Șor a creat o nouă schemă, prin care recrutează cetățenii în scopuri subversive. De această dată, oligarhul a decis să încheie cu „salariații” săi contracte de muncă deghizate sub voluntariat, pentru a se eschiva de la achitarea impozitelor. Mai mult, „contractul de voluntariat” pe care Șor obligă cetățenii … Articolul DOC // Șor își schimbă tactica. Vrea să aducă bani în Moldova, din Rusia, prin voluntari apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
O dispută intensă privește controlul asupra InterAgro SA, principala companie din grupul omonim, înființată în 1994 și aflată în insolvență de 8 ani, dar totodată activă operațional. Ioan Niculae și fiica sa, Adina Niculae, susțin că procesul de transfer al pachetului majoritar de acțiuni către Gaz Management Consulting SRL a fost ilegal și a încălcat … Articolul Miliardarul cerealier din România pierdere afacerea! Un moldovean i-a cumpărat businessul apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Cele 32 de state membre NATO l-au numit miercuri pe premierul olandez Mark Rutte viitorul secretar general al Alianţei, într-un moment crucial al organizaţiei, în timp ce Rusia îşi continuă războiul în Ucraina, relatează AFP. Mark Rutte, în vârstă de 57 de ani, urmează să preia funcţia la conducerea NATO la 1 octombrie, în locul … Articolul Olandezul Mark Rutte devine noul secretar general al NATO apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Un atac al Rusiei cu rachetă balistică asupra oraşului-port Odesa, în sudul Ucrainei, a lovit o infrastructură civilă la primele ore ale zilei de miercuri, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper, citat de Reuters şi Ukrainska Pravda. O clădire administrativă a fost avariată în urma atacului în sectorul industrial al oraşului, a afirmat Kiper, adăugând … Articolul Rusia a tras o rachetă balistică asupra unei infrastructuri civile din Odesa miercuri dimineaţă apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Direcția regională Vest a consemnat un eveniment de frontieră grație unui schimb eficient de informații dintre autoritățile Poliției de Frontieră a României și Republicii Moldova. Astfel la data de 24 iunie 2024, în conformitate cu planurile de cooperare, autoritățile române au transmis prompt informațiile privind observarea unei persoane care a traversat fraudulos frontiera. Ca urmare … Articolul Cooperare eficientă între autoritățile Poliției de Frontieră a României și Republicii Moldova – un cetățean al Spaniei depistat și reținut apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Ministrul Apărării rus Andrei Belousov şi secretarul american al Apărării Lloyd Austin au discutat despre situaţia din Ucraina, într-o convorbire la telefon, anunţă Ministerul rus al Apărării, relatează AFP. Andrei Belousov ”a subliniat riscul unei noi escaladări a situaţiei în legătură cu furnizarea de armament american forţelor armate ucrainene”, a anunţat într-un comunicat ministerul. Convorbirea … Articolul Miniştrii Apărării rus Andrei Belousov şi american Lloyd Austin discută la telefon despre Războiul din Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
În prima jumătate a lunii iunie, piețele cerealiere din Regiunea Bazinului Mării Negre au înregistrat creșteri semnificative ale prețurilor, alimentate de rapoartele despre recolta redusă din Rusia și interdicția Turciei privind importul de grâu. Totuși, în săptămânile a treia și a patra ale lunii, prețurile au scăzut abrupt, sub presiunea unei noi recolte abundente, potrivit … Articolul Volatilitate pe piața cerealelor: Grâul și porumbul în scădere, floarea-soarelui în atenția traiderilor apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
A tăinuit mai multe lingouri de aur și intenționa să le transporte ilicit în Irlanda. Este vorba despre o cetățeană străină, în vârstă de 49 de ani, pasageră a cursei „Chișinău-Dublin”, transmit funcționarii vamali. În Aeroportul Internațional Chișinău, femeia a fost identificată în fluxul de călători de către funcționarii vamali în conlucrare cu polițiștii de … Articolul FOTO // Lingouri de aur tăinuite de controlul vamal, depistate la vama Aeroport apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
Până în prezent, niciun prestator de servicii medicale de fertilizare in vitro, fie public sau privat, nu deține autorizație eliberată de Agenția de Transplant, urmând ca în perioada următoare toți să se conformeze cerințelor noi. Cu precizări în acest sens vine Ministerul Sănătății în contextul unor informații din spațiul public referitoare la faptul că anumiți … Articolul Ministerul Sănătății face precizări legate de autorizarea serviciilor de fertilizare in vitro apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Polițiștii de frontieră, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță finalizarea investigațiilor în dosarul mașinilor introduse în Moldova prin contrabandă, pentru punerea în vânzare a pieselor, în valoare de circa 2.000.000 lei. Potrivit oamenilor legii, acestea sunt șapte la număr (de diferite modele – Porsche, Mercedes, BMW, Audi) și au fost introduse ilegal din statele Uniunii … Articolul VIDEO // Automobile de lux de circa 2.000.000 lei, spre vânzarea pieselor – introduse prin contrabandă. Organizatorul schemei și complicii – investigați apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ciocana, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău-oficiul Ciocana, au deconspirat activitatea infracțională a unui bărbat de 29 de ani, din capitală, suspectat de crearea și adminstrarea unui canal de Telegram destinat comercializării substanțelor narcotice.  În timpul măsurilor speciale de investigaţie … Articolul VIDEO // Peste 5 kg de droguri ridicate de ofițerii DCCO. Suspectul – reținut și plasat în arest. apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Procuratura raionului Ungheni anunță că printr-o sentință recent pronunțată de Judecătoria Ungheni, doi tineri au fost recunoscuți vinovați de comiterea infracțiunii de omor în circumstanțe agravante, stabilindu-li-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 20 și, respectiv, 23 de ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Potrivit învinuirii înaintate de către … Articolul Condamnați la închisoare după ce au înjunghiat doi minori și i-au îngropat pentru a ascunde crimele apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
 Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi și comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc, au avut întrevederi cu șeful Statului Major al Apărării al Armatei României, general Gheorghiță Vlad, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, la invitația omologului său moldovean, transmit funcționarii din cadrul ministerului. În cadrul dialogului, oficialii au abordat subiecte cu privire la colaborarea bilaterală pe segment militar și perspectivele de intensificare a acesteia, modernizarea Armatei Naționale, participarea la operaţiunile de menţinere … Articolul Șeful Statului Major al Apărării al Armatei României – vizită oficială la Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.