Un pistol pneumatic, depistat în bagajul unui străin, pe Aeroportul Internațional Chișinău

TVR Moldova, 18 iunie 2024 15:40

Un tânăr de 32 de ani din Israel a încercat să traverseze prin vamă, având în bagajul său un pistol pneumatic.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 5 minute
21:10
Şedinţa în dosarul în care e judecată Evghenia Guţul, başcanul autonomiei găgăuze, dar şi o secretară a fostului partid politic "Şor", a fost din nou amânată. Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, acuză avocaţii învinuiţilor că încearcă să tergiverseze procesul. Astfel, judecătorii au numit un avocat din oficiu pentru Evghenia Guţul.
21:10
"Nicio țară care a aderat la Uniunea Europeană în ultimii ani nu s-a confruntat cu provocările pe care le are astăzi Republica Moldova", e de părere fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru, care subliniază că Moscova se opune vehement aderării R. Moldova la UE, ceea ce creează dificultăți majore pentru guvernul de la Chișinău. În plus, Rusia încearcă să destabilizeze țara prin posibile lovituri de stat, punând în pericol viitorul european al R. Moldova. Şalaru avertizează că, dacă această oportunitate este ratată, ar putea fi pierdută pentru totdeauna.
Acum 15 minute
21:00
Naționala de fotbal a României a reușit o calificare fabuloasă în optimile de finală ale Campionatului European. Împinsă de la spate de peste 35 000 de suporteri români, prezenți în tribunele stadionului Deutsche Bank Park din Frankfurt, tricolorii au încheiat la egalitate, scor 1-1, în partida cu Slovacia.
Acum 30 minute
21:30
Pe bulevardul Decebal din Chişinău vor apărea benzi pentru transportul public. Precizarea a fost făcută de şeful Direcţiei Mobilitate Urbană, Vitalie Mihalache, care susţine că viteza medie de deplasare a unităţilor de transprot pe aceste benzi a crescut cu peste 10 km pe oră. În timp ce călătorii sunt încântaţi de extinderea reţelei, şoferii spun că se va crea haos în trafic.
20:50
Maşinile din stânga Nistrului ar putea fi înmatriculate cu numere neutre până în decembrie 2026. Comisia parlamentară a dat undă verde acestui proiect, care urmează să fie dezbătut, mâine, în Parlament.
Acum o oră
21:50
Radu Albot este la un pas de a intra pe tabloul principal de la Wimbledon. Reprezentantul Republicii Moldova a înregistrat două victorii și este în finala calificărilor turneului de Mare Șlem.
20:30
Demnitarii şi funcţionarii, care sunt obligaţi să-şi publice declaraţiile de avere, vor trebui să prezinte şi lista persoanelor care le-au făcut cadouri ce depăşesc suma de cinci mii de euro. Este solicitarea prim-ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean, care a cerut Ministerului Justiţiei să elaboreze un proiect de lege în acest sens.
Acum 2 ore
20:10
La nordul Republicii Moldova este în toi recoltarea cerealelor. În aceste zile, agricultorii muncesc neîntrerupt pentru a aduna grâul. Ei se arată mulţumiţi de recolta din acest an. Şi pentru că e caniculă, secerişul este monitorizat de angajaţii Direcției Situații Excepționale.
19:50
Decizia a fost aprobată astăzi de Guvern. Potrivit hotărârii, Centrul Antiterorist al Serviciului de Informaţii şi Securitate urmează să elaboreze Ghidul de organizare și funcționare a Consiliului și să-l aprobe în termen de 60 de zile. Crearea Consiliului vine în contextul situației regionale, afirmă responsabilii de la Ministerul de Interne.
19:30
Să punem viitorul la adăpost". Este îndemnul autorităţilor din Republica Moldova în contextul războiului de la graniţă şi a valului de dezinformare. Campania a fost lansată astăzi, în parcul Valea Morilor din Chişinău.
Acum 4 ore
19:10
Republica Moldova a trecut într-o nouă etapă în parcursul său european. S-au lansat oficial negocierile de aderare a ţării la Uniunea Europeană. Autoritățile de la Chișinău recunosc că urmează un drum greu dar spun că există capacitatea de a construi un stat prosper și european, până în anul 2030.
18:50
Membrii Asociației "Forța Fermierilor" au semnat o scrisoare în care precizează că, în condițiile concurenței neloiale, agricultorii vor suferi pierderi financiare enorme și vor ajunge în pragul falimentului. Ei solicită măsuri urgente, în caz contrar vor ieși din nou în stradă. În replică, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a dat de înţeles că executivul nu se grăbeşte să prelungească restricţiile dar va fi luată în calcul situaţia din regiune pentru eventuale ajutoare.
18:40
Cei mai mari afluenţi ai râurilor Prut şi Nistru riscă să dispară de pe hartă. Din cauza schimbărilor climatice dar şi a indiferenţei autorităţilor, în ultimii ani nivelul apei a scăzut dramatic şi, pe unele porţiuni, cursurile de apă au secat. Hidrologii au emis avertizări de cod galben, portocaliu şi chiar roşu de secetă, avand n vedere că unele râuri din Republica Moldova au rămas cu doar 15% din debitul obişnuit de apă în această perioadă.
18:10
Cinci tineri vor urma stagii plătite în cadrul Aparatului Președintelui. Lilia Tonu, secretarul general adjunct i-a salutat, astăzi, pe stagiari care își vor începe activitatea din 1 iulie, alături de echipa instituției prezidențiale.
17:50
În Republica Moldova, anul trecut, numărul cazurilor noi de consumatori de droguri luaţi la evidență a constituit – 300 de persoane, iar numărul cumulativ al consumatorilor de droguri înregistrați oficial a fost de 11870. Datele au fost făcute publice de Agenția Națională pentru Sănătate Publică în contextul marcării Zilei internaționale de luptă împotriva consumului și a traficului ilicit de droguri, comunică moldpres.
17:40
Noile prevederi ale Codului Vamal oferă exportatorilor basarabeni un proces simplificat, eficient și transparent de declarare a exportului de mărfuri. Acestea sprijină operatorii economici, contribuind la dezvoltarea comerțului internațional și a afacerilor locale.
17:20
Președintele Joe Biden și fostul președinte Donald Trump vor urca joi pe scenă în Atlanta pentru prima dezbatere prezidențială din 2024, informează CNN și AFP/Reuters, preluat de Agerpres.
Acum 6 ore
17:10
Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 26 iunie 2024.
16:50
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas-bun cu șefa adjunctă a misiunii la Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Laura Hruby.
16:40
Cerealele originare din Ucraina, care sunt transportate în regim de tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, vor fi, în continuare, exceptate de la de la controlul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Raportul la un proiect de lege care prevede acest lucru a fost examinat în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei agricultură și industrie alimentară.
16:20
Ieri, credincioșii din două comunități românești de pe ambele maluri ale Prutului au trăit momente de profundă bucurie și împlinire sufletească în cadrul unei ceremonii de înfrățire.
16:10
Are loc ședința Guvernului Republicii Moldova din 26 iunie 2024.
15:50
Situaţie alarmantă pe câteva cursuri de apă din Republica Moldova.
15:40
Pe parcursul anului 2023, Agenția Servicii Publice a prestat 5 447 123 de servicii (5 698 706 in anul 2022), dintre care 1 677 918 au fost prestate cu titlu gratuit (1 919 450 servicii gratuite în 2022).
15:20
Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 27-28 iunie 2024, la reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei.
Acum 8 ore
15:10
Papa Francisc s-a pronunţat miercuri împotriva legalizării drogurilor şi i-a denunţat pe traficanţii de droguri numindu-i "asasini", făcând totodată apel la ajutor şi sprijin pentru persoanele dependente, informează Reuters.
15:10
Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) și Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS) lansează, miercuri, 26 iunie 2024, ora 17:30, în Parcul „Valea Morilor”, or. Chișinău, (alături de cișmeaua „General Georgescu P. Ion”), campania socială „Punem viitorul la adăpost”, care are drept scop de a crea reziliență familiilor cu copii mici din Republica Moldova în fața valului de dezinformare existent.
14:50
Va fi modificat bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul curent pentru a-l ajusta la indicatorii revizuiți ai bugetului de stat pe anul 2024. Comisia protecție socială, sănătate și familie a examinat proiectul și îl va propune plenului Parlamentului pentru adoptare.
14:40
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mers miercuri la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a se întâlni cu soldaţi şi a le prezenta pe noul comandant al forţelor comune, precum şi a inspecta situaţia de securitate şi umanitară din zonă, relatează AFP, Reuters şi EFE
14:20
Aliații NATO l-au nominalizat miercuri pe prim-ministrul olandez Mark Rutte drept următorul șef al NATO, în plin război în Ucraina, când atitudinea viitoare a Statelor Unite față de alianța transatlantică este încă incertă, transmite Reuters.
14:10
Inspectorii de mediu din Edineț, în colaborare cu specialiștii Direcției Raionale Agricultură, au intensificat acțiunile de combatere a ambroziei, o buruiană invazivă cunoscută pentru efectele sale nocive asupra sănătății și agriculturii.
13:50
Gruparea criminală condusă de fugarul penal Ilan Șor a creat o nouă schemă, prin care recrutează cetățenii în scopuri subversive. De această dată, oligarhul a decis să încheie cu „salariații” săi contracte de muncă deghizate sub voluntariat, pentru a se eschiva de la achitarea impozitelor. Mai mult, „contractul de voluntariat” pe care Șor obligă cetățenii să-l semneze este contrar multiplelor prevederi din legislația națională.
13:40
Mijloacele de transport din stânga Nistrului ar putea fi înmatriculate cu numere neutre până la data de 31 decembrie 2026. Un proiect de lege care prevede extinderea acestui termen a fost examinat la ședința de astăzi a Comisiei economie, buget și finanțe și va fi propus spre aprobare în plenul Parlamentului.
13:20
Până în prezent, niciun prestator de servicii medicale de fertilizare in vitro, fie public sau privat, nu deține autorizație eliberată de Agenția de Transplant, urmând ca în perioada următoare toți să se conformeze cerințelor noi. Cu precizări în acest sens vine Ministerul Sănătății în contextul unor informații din spațiul public referitoare la faptul că anumiți prestatori de servicii medicale în domeniul fertilizării in vitro ar activa fără autorizații eliberate de Agenție, transmite IPN.
Acum 12 ore
13:10
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, în care arată că astăzi, drapelul naţional flutură alături de steagurile aliaţilor şi partenerilor noştri, împreună cu care împărtăşim valori şi idealuri comune în misiuni internaţionale desfăşurate sub egida NATO, UE sau ONU, scrie news.ro.
13:10
Republica Moldova a înregistrat îmbunătățiri semnificative privind accesul public la informațiile bugetare, conform Sondajului privind Bugetul Deschis 2023. Scorul de transparență bugetară al Republicii Moldova a crescut de la 65 de puncte, în anul 2021, până la 81 de puncte în 2023, din totalul de 100. Aceasta înseamnă că cetățenii au obținut un acces mai mare la informațiile de care au nevoie. Transparența bugetară și participarea publicului în procesul bugetar sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
12:50
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează despre stabilirea averei nejustificate la un procuror și conflicte de interese la un primar. Persoanele supuse controlului riscă încetarea mandatelor, a raporturilor de muncă sau de serviciu.
12:40
Filmarea în care un soldat rus își împușcă un camarad rănit în luptă în estul Ucrainei scoate în evidență „cultura brutală” din armata Rusiei și tratamentul „barbar” la care sunt supuși chiar și proprii lor soldați, potrivit experților militari citați de Business Insider. Vî avertizăm că urmează imagini video cu impact emoțional.
12:20
Diaspora românească se întoarce acasă. Pentru prima dată de când am aderat la Uniunea Europeană, numărul românilor care se întorc în țară este mai mare decât al celor care părăsesc România. În țara noastră s-au stabilit și mulți ucraineni, pe fondul războiului, dar și asiatici, care au venit în Europa, în căutarea unui trai mai bun.
12:10
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru ziua de mâine, 27 iunie.
11:50
Poliția R. Moldova anunță despre deconspirarea activitatății infracționale a unui bărbat de 29 de ani, din Chișinău, suspectat de crearea și adminstrarea unui canal de Telegram destinat comercializării substanțelor narcotice.
11:40
Serviciul Vamal al R. Moldova atenționează persoanale care așteaptă să primească colete poștale, despre o nouă tentativă de escrocherie prin transmiterea unor notificări cu conținut fals/conturi de plată.
11:20
Comisia Națională de Examene (CNE) a aprobat astăzi constituirea Comisiilor Republicane de Examinare a Contestațiilor pentru sesiunea de bacalaureat iunie 2024. În total, vor activa 18 comisii de examinare a contestațiilor, în care vor fi încadrați circa 220 de profesori evaluatori.
11:10
SA ”Moldovagaz” va fi condusă, deocamdată, tot de Vadim Ceban. Consiliul de Observatori al SA ”Moldovagaz” a luat act de expirarea mandatului actualei componențe a Consiliului de Administrație al întreprinderii, începând din 25 iunie.
10:50
În anul curent, candidații la admitere vor putea depune actele la 12 universități publice și 4 private. Sesiunea de admitere se va desfășura între 22-29 iulie, rezultatele finale urmând să fie afișate pe data de 9 august. Sesiunea suplimentară va avea loc între 10-14 august, iar lista persoanelor înmatriculate va fi anunțată pe data de 20 august, informează Ministerul Educației și Cercetării.
10:40
Creșterea nivelului de interoperabilitate între militari, participarea la operaţiunile de menţinere a păcii cu mandat internațional, dar și situația de securitate regională au fost discutate ieri la Chișinău în cadrul unei întrevederi a Ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, cu șeful Statului Major al Apărării al Armatei României, Gheorghiță Vlad, comunică MOLDPRES.
10:20
Deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina reprezintă un moment istoric pentru cele două state, dar și un pas strategic pentru Uniunea Europeană, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel. Potrivit oficialului european, Republica Moldova și Ucraina se angajează să treacă printr-un amplu proces de transformări, pentru a deveni membre UE.
10:10
Compania Media Resurse a rămas fără licențele de emisie pentru Orhei TV și TV6, la care este fondator. După cum relatează INFOTAG, această decizie a fost luată de Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță statală.
09:50
Moneda unică europeană costă astăzi 19 lei și 22 de bani, iar dolarul este cotat la 17 lei și 92 de bani, transmite MOLDPRES.
09:40
Selecţionatele Angliei şi Sloveniei au terminat la egalitate, 0-0, marţi seara, pe Cologne Stadium din Koln, în Grupa C a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.