S.A. „Bucuria” a fost amendată cu peste 1,8 milioane de lei pentru pentru copierea ilegală a ambalajelor unor produse

Radio Chisinau, 17 iunie 2024 19:00

Consiliul Concurenței a sancționat societatea pe acțiuni „Bucuria” peste 1,8 milioane de lei pentru copierea ilegală a ambalajelor produselor de cofetărie „MU” și „PARKUR”, ce aparțin unei alte întreprinderi concurente. Decizia prin care s-au constatat acțiunile de concurență neloială a fost adoptată pe 07 iunie curent. Societatea pe acțiuni are la dispoziție 30 de zile pentru a contesta hotărârea.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 30 minute
20:50
În primele cinci luni ale anului 2024, veniturile totale ale bugetului de stat au crescut cu 5,9 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut și au constituit circa 25,67 miliarde de lei.
Acum o oră
20:35
Comisia Electorală Centrală vine cu precizări, după ce în spațiul public au apărut informații eronate privind modelul listelor electorale utilizate la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024.
20:20
Guvernul a aprobat ratificarea Acordului cu Uniunea Europeană privind participarea Republicii Moldova la componenta Ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI) a Fondului Social European Plus (FSE+). Este pentru prima dată în istorie când Republica Moldova va avea acces la aceste fonduri și va putea beneficia de mai multe resurse financiare pentru implementarea reformelor, transmite IPN.
Acum 2 ore
20:00
Traficul rutier pe bulevardul Moscova din Chișinău va fi suspendat parțial pe benzi până pe 22 iulie curent.
19:30
Republica Moldova și Republica Elenă vor recunoaște reciproc permisele de conducere eliberate în cele două state. În acest sens, Executivul a aprobat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Elene privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor de conducere, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.
19:25
Un băiat în vârstă de 12 ani și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat cu un grup de prieteni. Cazul a avut loc în amiaza zilei de 26 iunie, la lacul Ghidighici, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.
Acum 4 ore
19:05
Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare va acorda un împrumut de peste 37 de milioane de euro și 5 milioane de dolari grant pentru realizarea Programului ,,Operațiunea politica de dezvoltare pentru sprijinirea creșterii și rezilienței în Moldova”. Guvernul a aprobat semnarea acordului, transmite IPN.
18:45
Cerealele originare din Ucraina, care sunt transportate în regim de tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, vor fi, în continuare, exceptate de la controlul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Raportul la un proiect de lege care prevede acest lucru a fost examinat la Comisia parlamentară agricultură și industrie alimentară.
18:30
Camera Deputaților din România a adoptat, decizional, un proiect care modifică legea cetățeniei române 21/1991, în sensul actualizării procedurilor și condițiilor de acordare a cetățeniei române. Respectiva lege urmează a fi dată spre promulgare.
18:10
Din 1 iulie curent, 46 de tineri vor urma stagii plătite în cadrul Aparatului Președintelui, Secretariatului Parlamentului, Cancelariei de Stat, ministerelor și altor autorități publice. De asemenea, alți 65 de tineri vor urma un program de stagii lansat de Delegația Uniunii Europene la Chișinău, avându-i drept mentori pe Consilierii Uniunii Europene. Persoanele selectate au participat, astăzi, 26 iunie, la evenimentul de deschidere a celei de-a doua edițiia Programului de stagii plătite în serviciului public.
17:55
Organizarea în acest an în Republica Moldova a referendumului pro-european nu la momentul aderării, cum au făcut-o majoritatea statelor membre, este necesară ținând cont de contextul actual complicat și de faptul că societatea noastră este divizată, susține analistul Ion Tăbârță.
17:35
În data de 25 iunie 2024, credincioșii din două comunități românești de pe ambele maluri ale Prutului au trăit momente de profundă bucurie și împlinire sufletească în cadrul unei ceremonii de înfrățire, comunică Mitropolia Basarabiei. Potrivit lor, astăzi a fost semnat un Act de înfrățire între două lăcașe bisericești românești: Parohia „Sfânta Cuvioasa Parascheva și Sfântul Ioan Botezătorul” din Ratuș, raionul Criuleni, Republica Moldova și Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Bucium, județul Iași, România.
17:15
Acum 6 ore
17:00
Președinta Maia Sandu a transmis astăzi un mesaj de felicitare prim-ministrului interimar olandez, Mark Rutte, numit în postul de secretar general al NATO. În acest context, șefa statului a reiterat importanța parteneriatului dintre Republica Moldova și Alianță.
16:45
Un atac al Rusiei cu rachetă balistică asupra orașului-port Odesa, în sudul Ucrainei, a lovit o infrastructură civilă la primele ore ale zilei de miercuri, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper, citat de Reuters și Ukrainska Pravda, scrie Agerpres.
16:20
Comunitatea Religioasă Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din cadrul Mitropoliei Basarabiei anunță desfășurarea Adunării Tinerilor Ortodocși din Basarabia și România (ITO Basarabia 2024) pe data de 2 iulie 2024, la Orhei.
16:05
Deputații din fracțiunea partidului de guvernământ (PAS) vor să prelungească perioada în care automobilele din regiunea transnistreană pot fi înmatriculate cu plăcuțe neutre până la sfârșitul anului 2026. Un proiect de lege în acest sens a fost examinat la 26 iunie în Comisia parlamentară economie, buget și finanțe.
15:45
Gruparea criminală condusă de fugarul penal Ilan Șor a creat o nouă schemă prin care recrutează cetățenii în scopuri subversive. De această dată, oligarhul a decis să încheie cu „salariații” săi contracte de muncă deghizate sub voluntariat pentru a se eschiva de la achitarea impozitelor. Mai mult, „contractul de voluntariat” pe care Șor obligă cetățenii să-l semneze este contrar multiplelor prevederi din legislația națională. Reporterii Deschide.MD au intrat în posesia unui „contract de voluntariat”, semnat de Ilan Șor și una dintre persoanele recrutate. Deși, la prima vedere, pare un act juridic legal, prevederile acestuia se bat cap în cap cu cele din Legea voluntariatului și Codul Fiscal, citează IPN.
15:30
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în privința unui procuror prin care s-a stabilit o diferență substanțială, în mărime de 854 785 lei între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de acesta și membrii familiei sale, precum și caracterul nejustificat al deținerii acestei averi, pentru perioada 01.08.2016 - 26.05.2023.
Acum 8 ore
14:55
Deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană este o decizie istorică, cea mai importantă ușă pe care ne-o deschide Bruxelles-ul, spune expertul în relații internaționale Grigore Guzun, de la WatchDog. El consideră, de asemenea, că este posibilă atragerea regiunii transnistrene în procesul de aderare la UE.
14:40
Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a venit cu un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Drapelului Național al României, menționând pe pagina Guvernului că Tricolorul este cel mai puternic semnal de respect față de istoria românilor.
14:35
Diaspora se întoarce acasă. Pentru prima dată de când am aderat la Uniunea Europeană, numărul românilor care se întorc în țară este mai mare decât al celor care părăsesc România. În țara noastră s-au stabilit și mulți ucraineni, pe fondul războiului, dar și asiatici, care au venit în Europa, în căutarea unui trai mai bun.
14:20
Proiectul noului Cod al subsolului a fost examinat, astăzi, de membrii Comisiei mediu, climă și tranziție verde. Documentul are ca scop instituirea cadrului normativ în vederea folosirii raționale a subsolului pentru satisfacerea necesarului de materie primă minerală și a altor necesități ale economiei naționale, sporirea securității lucrărilor și diminuarea efectelor negative asupra mediului, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.
14:00
Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ciocana, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău-oficiul Ciocana, au deconspirat activitatea infracțională a unui bărbat de 29 de ani, din capitală, suspectat de crearea și adminstrarea unui canal de Telegram destinat comercializării substanțelor narcotice, informează Poliția.
13:25
Deputații partidului de guvernământ, precum și opoziția extraparlamenatră proeuropeană, cataloghează lansarea oficială a negocierilor de aderare la UE a Rep. Moldova ca fiind un eveniment de importanță deosebită. Jumătate de drum a fost deja parcurs, există însă două capitole de negocieri la care autoritățile vor avea cel mai mult de muncit - reforma justiției și cea administrativă, consideră liderul Platformei DA, Dinu Plângău, transmite Radio Chișinău.
13:10
Ambasadorul UE în Republica Moldova, Janis Mažeiks, a venit cu un mesaj de felicitare după începerea oficială a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
Acum 12 ore
12:50
„Nu cred că a fost vreo țară care a aderat ușor la Uniunea Europeană. Au fost, dar chiar din momentul creării Uniunii Europene, la începutul anilor 1950, state ca Germania și Italia erau la șapte, opt ani distanță de regimuri dictatoriale. În cazul unor state precum Portugalia, Spania și Grecia, ele au aderat la Uniunea Europeană la aproximativ un deceniu după căderea unor dictaturi”, a declarat ex-ministrul de Externe al Republicii Moldova, într-un interviu acordat RFI.
12:30
Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Național, în care arată că astăzi, drapelul național flutură alături de steagurile aliaților și partenerilor noștri, împreună cu care împărtășim valori și idealuri comune în misiuni internaționale desfășurate sub egida NATO, UE sau ONU, transmite News.ro.
12:25
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru ziua de mâine, 27 iunie.
12:15
Serviciul Vamal atenționează despre o nouă tentativă de escrocherie prin transmiterea unor notificări cu conținut fals/conturi de plată.
11:55
Având în vedere informațiile false și denigratoare răspândite în spațiul public de anumite portaluri media referitoare la faptul că, anumiți prestatori de servicii medicale în domeniul fertilizării in vitro ar activa fără autorizații eliberate de Agenția de Transplant, Ministerul Sănătății vine cu următoarele precizări:
11:40
Comisia Națională de Examene (CNE) a aprobat astăzi constituirea Comisiilor Republicane de Examinare a Contestațiilor pentru sesiunea de bacalaureat iunie 2024. În total, vor activa 18 comisii de examinare a contestațiilor, în care vor fi încadrați circa 220 de profesori evaluatori. Toate cadrele didactice au participat la cursuri de formare organizate de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, informează Ministerul Educației și Cercetării.
11:20
SA ”Moldovagaz” va fi condusă, deocamdată, tot de Vadim Ceban. Consiliul de Observatori al SA ”Moldovagaz” a luat act de expirarea mandatului actualei componențe a Consiliului de Administrație al întreprinderii, începând din 25 iunie, relatează bizlaw.md. În același timp, pentru o perioadă de trei luni a fost aprobat un nou Consiliu, compus de șapte persoane, și anume:
11:05
Polițiștii de frontieră, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță finalizarea investigațiilor în dosarul mașinilor introduse în Republica Moldova prin contrabandă, pentru punerea în vânzare a pieselor, în valoare de circa 2.000.000 lei, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră.
10:45
Compania Media Resurse a rămas fără licențele de emisie pentru Orhei TV și TV6, la care este fondator. După cum relatează INFOTAG, această decizie a fost luată de Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță statală.
10:25
Rusia a blocat accesul pe teritoriul său pentru 81 de media europene de teamă că populația sa va auzi "adevărul", a apreciat marți Washingtonul, după ce Moscova a explicat că a luat această decizie ca "represalii" la o decizie UE din luna mai de a interzice accesul la trei media de stat ruse, potrivit EFE, notează Agerpres.
10:10
Moneda unică europeană costă astăzi 19 lei și 22 de bani, iar dolarul este cotat la 17 lei și 92 de bani, transmite MOLDPRES.
09:50
Rusia a anunțat marți că a schimbat 90 de prizonieri de război ucraineni pe care îi deținea cu 90 de soldați ruși deținuți în Ucraina, în urma medierii Emiratelor Arabe Unite, transmite AFP, scrie Agerpres.
09:35
Selecționatele Angliei și Sloveniei au terminat la egalitate, 0-0, marți seara, pe Cologne Stadium din Koln, în Grupa C a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.
09:15
Șeful Statului Major al Apărării al Armatei României, generalul Gheorghiță Vlad, se află într-o vizită oficială la Chișinău, la invitația omologului său moldovean, Anatolie Nosatîi. În cadrul unei întrevederi, ministrul Anatolie Nosatîi a subliniat sprijinul constant al Guvernului României pentru reformarea domeniului de apărare din Republica Moldova, menționând că România a fost și este un partener strategic valoros pentru Moldova, transmite IPN.
09:00
În Nistru, Prut și râurile mici se va menține scurgerea redusă a apei. Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis avertizarea - Ape mici, valabilă pe întreg teritoriul țării, informează MOLDPRES.
08:40
Ziua Drapelului Național al României este marcată în fiecare an, la 26 iunie, fiind instituită prin Legea 96/1998. Drapelul este, alături de stemă, sigiliu și imn, un simbol național, așa cum prevede Constituția României, transmite Radio Chișinău.
08:20
Ministrul afacerilor externe al României, Luminița Odobescu, a postat un mesaj pe platforma X după Conferința Interguvernamentală Republica Moldova - UE, unde și-a reafirmat sprijinul ferm al României pentru Rep.Moldova
Acum 24 ore
01:50
„Luxemburg este un partener sigur și apropiat al țării noastre. Chiar dacă suntem în diferite părți ale Europei, avem multe în comun, iar Luxemburg trebuie să fie un model de dezvoltare pentru țara noastră”. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Dorin Recean, în cadrul unei întrevederi cu Alteța sa Regală Henri, Marele Duce de Luxemburg, în contextul desfășurării primei Conferințe interguvernamentale Republica Moldova – Uniunea Europeană.
25 iunie 2024
21:15
Președintele Parlamentului a salutat deschiderea oficială a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în care a îndemnat cetățenii să își exprime convingerea pre-europeană la referendumul din 20 octombrie.
Ieri
21:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare pe pagina sa de Facebook, cu ocazia lansării oficiale a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Șefa statului a mulțumit tuturor celor care au făcut posibil un astfel de moment și și-a exprimat încrederea că vom continua în același tempo pentru ca Republica Moldova să devină o țară europeană.
20:55
Uniunea Europeană a lansat în mod oficial marți, la Luxemburg, negocierile de aderare cu Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de ministra de Externe a Belgiei, Hadja Lahbib. Și premierul Dorin Recean a anunțat despre acest lucru într-o postare pe Facebook, menționând că negocierile pe care le-a început Republica Moldova sunt un adevărat succes și că țara noastră va depune toate eforturile pentru a deveni un stat membru al UE.
20:50
Conferință de presă în Luxemburg, după prima Conferință Interguvernamentală Republica Moldova - Uniunea Europeană
20:40
Uniunea Europeană a lansat în mod oficial marți, la Luxemburg, negocieri de aderare cu Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de ministra de Externe a Belgiei, Hadja Lahbia a fost făcut de premierul Dorin Recena, într-o postare pe Facebook
20:20
În anul curent, candidații la admitere vor putea depune actele la 16 universități, dintre care 12 sunt publice și 4 private. Sesiunea de admitere se va desfășura între 22-29 iulie, rezultatele finale urmând să fie afișate pe data de 9 august. Sesiunea suplimentară va avea loc între 10-14 august, iar lista persoanelor înmatriculate va fi anunțată pe data de 20 august. Acestea sunt datele furnizate de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, în privința procesului de admitere la studii superioare.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.