Câți refugiați din Ucraina şi-au găsit un loc de muncă în R. Moldova, până în prezent

TVR Moldova, 16 iunie 2024 15:10

De la începutul invaziei ruse în Ucraina până în prezent 1428 cetăţeni din Ucraina, dintre care 978 femei şi 450 bărbaţi, au reușit să își găsească un loc de muncă în R. Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 4 ore
23:10
Împăratul Naruhito al Japoniei şi soţia lui, împărăteasa Masako, sunt oaspeţii unui somptuos banchet organizat marți seara la Palatul Buckingham, la invitaţia regelui Charles al III-lea.
22:50
Magia spectacolelor a pus stăpânire pe Sibiu în cele 10 zile ale Festivalului Internațional de Teatru. Străzile și piețele sunt zi de zi neîncăpătoare și pline de viață. Până duminică sunt programate peste 150 de evenimente.
Acum 6 ore
22:30
Cele 32 de state membre ale NATO vor confirma miercuri nominalizarea premierului interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, au anunţat marţi surse diplomatice citate de AFP.
22:10
Judocanii s-au alăturat oficial echipei olimpice a Republicii Moldova la Olimpiada de la Paris. Patru sportivi au primit dreptul de a concura la marele eveniment din această vară, însă unul dintre ei va fi nevoit să rămână acasă. Asta pentru că Petru Pelivan și Adil Osmanov sunt în aceeași categorie de greutate.
21:50
Arcașii Alexandra Mîrca și Dan Olaru sunt superstițioși înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Cei doi nu divulgă așteptările și scopurile pentru marele eveniment. Până la Olimpiadă a mai rămas o lună, așa că aceștia și-au dublat numărul de antrenamente.
21:30
Alisa Glinka va concura la Jocurile Olimpice de la Paris. Avocatul sportivei a demonstrat nevinovăția ei în cazul de dopaj, așa că pe 29 iulie, reprezentanta Republicii Moldova va evolua la Olimpiada din Franța.
21:20
Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a scris după startul negocierilor de aderare că de astăzi suntem cu încă un pas mai aproape de UE. La fel și ministrul de Externe, Mihai Popşoi, a menționat că marcăm un pas important și plin de speranță pentru viitorul Republicii Moldova.
21:00
„Uniunea Europeană a deschis oficial, astăzi, negocierile de aderare cu Republica Moldova. Decizia a fost luată în cadrul primei conferințe interguvernamentale Moldova - UE,” a transmis Igor Grosu, după ce Uniunea Europeană a lansat în mod oficial marţi, la Luxemburg, negocieri de aderare cu Republica Moldova.
20:50
Haos pe mai multe străzi din oraşul Durleşti. După ce două artere importante au fost închise simultan, pentru reparaţii, transportul public a fost dat peste cap. Autobuzele şi troleibuzele nu mai circulă pe câteva rute, iar localnicii aşteaptă minute bune în staţii să prindă un loc în microbuze. Oamenii sunt revoltaţi şi se întreabă ce vor face cu abonamentele de transport pe care le-au plătit deja.
20:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a scris că viitorul nostru este în cadrul familiei europene. Asta după ce, Uniunea Europeană a lansat în mod oficial marţi, la Luxemburg, negocieri de aderare cu Republica Moldova.
20:50
Conferința de presă susținută de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, și reprezentanții Comisiei Europene și președinției în exercițiu a Consiliului European.
Acum 8 ore
20:30
20:30
Uniunea Europeană a lansat în mod oficial marţi, la Luxemburg, negocieri de aderare cu Republica Moldova.
20:10
Aproape 70% din fântânile şi izvoarele aflate în Republica Moldova au apă contaminată, improprie consumului, spun autorităţile sanitare care au depistat compuşi chimici periculoşi pentru sănătatea oamenilor. Specialiştii au prelevat probe şi din izvoarele din zonele de agrement din Chişinău, iar rezultatele sunt de-a dreptul alarmante. În unele locuri, conţinutul de nitraţi şi bacterii periculoase depăşeşte chiar şi de peste 10 ori norma admisă.
19:50
Reuşită medicală în premieră la Institutul de Medicină Urgentă din Chişinău. Un pacient care avea dureri atroce în zona feţei a fost operat printr-o metodă inovativă iar medicii spun că vindecarea lui va fi totală şi în scurt timp. În Republica Moldova, aproximativ 100 de pacienţi sunt diagnosticaţi în fiecare an cu această afecţiune.
19:30
Uniunea Europeană susţine mediul de afaceri din Republica Moldova. Mai mulţi antreprenori din localităţile rurale au reuşit să pună pe roate afaceri serioase şi să creeze locuri de muncă în comunităţile lor. Toate, cu un important sprijin financiar european. În reportajul ce urmează vă vom aduce câteva exemple de succes care pot inspira mulţi basarabeni.
19:10
47 de bărbaţi din Ucraina urmau să ajungă ilegal în Republica Moldova, pentru a nu fi înrolaţi în armată. Aceştia erau transportaţi cu patru microbuze şi urmau să achite sume între 4 şi 18 mii de dolari. Incidentul a avut loc pe 21 iunie, în regiunea Odesa. Oamenii legii din Ucraina investighează cazul.
18:50
Trei şoferi sunt cercetaţi penal pentru că au încercat să mituiască poliţiştii de patrulare care i-au tras pe dreapta. Unul dintre ei, un cetăţean străin, conducea un camion cu acte de înmatriculare falsificate.
Acum 12 ore
18:30
Zi istorică pentru cetăţenii Republicii Moldova. În aproximativ o oră, se va da startul negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Prima conferință interguvernamentală este găzduită de Luxemburg.
18:20
Conferința interguvernamentală Republica Moldova - Uniunea Europeană
18:10
În perioada 25 - 27 iunie 2024 delegația IGSU din Republica Moldova întreprinde o vizită de studiu la Helsinki, Finlanda în contextul desfășurării Proiectului MD – ALERT – STUDY, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
17:50
Circa 9 700 de locuri de muncă au fost propuse cetățenilor din întreaga țară de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), transmite moldpres.
17:40
Pentru a marca lansarea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană, guvernul Danemarcei alocă peste 20 de milioane de euro pentru a sprijini parcursul european acestor țări. Anunțul a fost făcut de Ministerul danez al Afacerilor Externe, transmite RadioMoldova.
17:20
Niște fluturi tropicali s-au acomodat plăcut și în parcul „Valea Morilor”, din Chișinău, acolo unde a fost amenajată o adevărată mini-zonă tropicală. Cum arată, dar şi ce-i impresionează cel mai mult pe vizitatori, aflăm din reportajul realizat de Andreea Iriciuc.
17:20
În seara zilei de 22 iunie 2024 către ora 20:15 salvatorii și scafandrierii IGSU au fost solicitați pentru efectuarea lucărilor subacvatice, după ce o persoană se presupune că s-ar fi înecat. Cazul a avut loc în lacul din Parcul Valea Trandafirilor din Chișinău.
17:10
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marţi că Rusia a comis încălcări ale drepturilor în Peninsula ucraineană Crimeea, pe care Moscova a ocupat-o şi anexat-o în 2014, încălcând dreptul internaţional, relatează DPA, scrie Agerpres.ro
17:10
Clubul Moldova-UE Bruxelles a transmis un mesaj de felicitare adresat conducerii și cetățenilor Republicii Moldova în ziua în care, în Luxemburg, vor fi deschise negocierile de aderare la Uniunea Europeană.
17:00
Victoria Brocovschii, medic alergolog, conferențiar universitar, doctor în științe medicale ne-a vorbit despre simptome, dar și măsuri de protecție și tratament.
16:50
O persoană a fost acuzată de trafic de droguri în proporții deosebit de mari și transmiterea ilicită a drogurilor în penitenciar, după ce a procurat droguri pe „Telegram” și le-a aruncat peste zidul unui penitenciar.
16:40
Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis marţi mandate de arestare împotriva fostului ministru rus al apărării Serghei Şoigu şi împotriva şefului Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, pentru presupuse crime comise de armata rusă împotriva civililor în timpul invaziei în Ucraina, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
16:40
Președintele Consiliului European, Charles Michel, a transmis o declarație în care precizează că deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina și Republica Moldova reprezintă un moment istoric.
16:30
În continuare, urmează o reţetă de clătite, gătită de Betty Turculeț, pe care puteți s-o încercați și voi acasă. Ba mai mult, vom afla care a fost cea mai mare clătită, făcută vreodată. S-aveți poftă, chiar și acum, când doar priviți.
16:20
Lista maladiilor prioritare pentru care urmează a fi depuse, în perioada 2024-2026, dosare ale medicamentelor spre compensare din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală a fost aprobată printr-un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
16:10
„Ambasada SUA felicită călduros cetățenii Republicii Moldova cu ocazia primei reuniuni a Conferinței de Aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană!”, transmite un comunicat al Ambasadei SUA în R.Moldova.
15:50
Prim-ministrul Dorin Recean a avut, astăzi, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Luxemburgului, Xavier Bettel, la Luxemburg. Dialogul a vizat starea actuală a cooperării dintre statele noastre și modul în care Marele Ducat de Luxemburg poate susține în continuare integrarea europeană a Republicii Moldova.
15:40
Ucraina afirmă că a lovit marţi un depozit de muniţii al armatei ruse în regiunea rusă Voronej, situată la frontiera cu Ucraina, ceea ce a provocat un incendiu de amploare la faţa locului, potrivit AFP.
15:20
Uniunea Europeană a prelungit din nou marţi, până la data de 4 martie 2026, protecţia temporară acordată celor în jur de 4,2 milioane de refugiaţi ucraineni, informează AFP, preluată de Agerpres.
15:10
În perioada 19-20 iunie, la Banca Națională a României, a avut loc Adunarea Generală a EUNIC Global, cea mai puternică rețea culturală, prezentă în peste 100 de țări, și în fruntea căreia a fost ales președintele Institului Cultral Român, Liviu Jicman.
14:50
Polițiștii de frontieră au fost alertați de către populația locală precum că au observat un obiect suspect, asemănător cu un obuz, în apropierea unei căi feroviare.
14:40
Lucrările de construcție a liniei electrice aeriene (LEA) 400 kV de transport al energiei electrice Bălți - Suceava și extinderea stației electrice Bălți 330 kV au fost propuse să fie declarate de utilitate publică de interes național. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi, în cadrul Comisiei de cercetare prealabilă pentru implementarea proiectului, prezidată de Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan. Decizia finală privind declararea utilității publice de interes național a proiectului urmează a fi luată de Legislativ.
14:20
Agenția Națională pentru Sănătate Publică îndeamnă părinții să își vaccineze copiii contra rujeolei, precizând că aceasta este o infecție virală extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave, transmite IPN.
14:20
Un băiat de 17 ani a murit pe loc, după ce în mașina în care se afla a derapat de pe traseu și s-a răsturnat, la Cahul. Șoferul era băut.
14:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică propune un tarif mai mic la agentul termic decât cel solicitat SA „Termoelectrica”. Într-un proiect publicat pentru consultări publice, este indicat tariful de 1 824 lei/Gcal, comparativ cu 1 997 lei/Gcal propus în demersul furnizorului.
13:50
Sonda spaţială Chang’e-6, având la bord primele eşantioane aduse vreodată pe Terra de pe faţa nevăzută a Lunii, a revenit cu bine marţi pe Pământ, marcând „succesul complet” al acestei misiuni, a anunţat agenţia spaţială chineză, citată de AFP.
13:40
Agenția Națională pentru Sănătate Publică îndeamnă părinții să își vaccineze copiii contra rujeolei, precizând că aceasta este o infecție virală extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave, transmite IPN.
Acum 24 ore
13:20
Apărarea Civilă din Fâşia Gaza a anunţat că zece membri ai familiei liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, au fost ucişi marţi într-un atac aerian israelian împotriva unei tabere de refugiaţi din Gaza, transmite AFP, citată de Agerpres..
13:10
Conferință de presă susținută din Luxemburg de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, privind ultimele detalii legate de Prima Conferință Interguvernamentală
12:50
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și cu Republica Moldova.
12:50
Aderarea la UE va aduce numeroase beneficii țării, declară Nicu Popescu, fostul viceprim-ministru și ministru de externe al Republicii Moldova. "Calea noastră de aderare la UE ne arată că, atunci când dorim ceva cu adevărat, imposibilul devine posibil", a declarat el.
12:40
Licența pentru importul de cereale și oleaginoase nu mai este obligatorie. Se întâmplă după ce autoritățile au decis să sisteze activitatea Comisiei de licențiere a importului, care a funcționat începând cu octombrie 2023. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a precizat, într-un răspuns pentru Teleradio-Moldova, că în depozitele agenților economici din țara noastră se aflau, pe 1 aprilie, aproximativ 70 mii tone de grâu și 80 mii tone de porumb.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.