O expoziție inedită de documente poate fi văzută la Biblioteca Națională a Republicii Moldova

Unica.md, 15 iunie 2024 12:30

Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită doritorii să viziteze expoziția de documente „Memoria preotului Avva Paul Mihail în conștiința contemporanilor”, consacrată preotului și istoricului dr. Avva Paul Mihail. Foto: Biblioteca ... Post-ul O expoziție inedită de documente poate fi văzută la Biblioteca Națională a Republicii Moldova apare prima dată în Unica.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Unica.md

Acum 30 minute
08:30
Am ajuns la final de proiect, când în sfârșit putem vedea ce rezultate au obținut participantele în cele 28 de zile de proiect. Zilnic au folosit produsele Viorica Cosmetic, au ... Post-ul ”SKINCHALLENGE” ep. 4: FINAL de proiect: cum arată aceste 4 participante acum apare prima dată în Unica.md.
Acum 12 ore
23:20
Școala de arte din comuna Grătiești, municipiul Chișinău, este de-a dreptul o oază care adună copiii pasionați de artă și le dezvoltă talentele. A fost fondată în anul 1935 de ... Post-ul Școala de artă din Gratiești, o oază unde este studiată arta și cresc adevărate talente apare prima dată în Unica.md.
23:10
Școala de arte din comuna Grătiești, municipiul Chișinău, este de-a dreptul o oază care adună copiii pasionați de artă și le dezvoltă talentele. A fost fondată în anul 1935 de ... Post-ul Școala de arte din Gratiești, o oază unde este studiată arta și cresc adevărate talente apare prima dată în Unica.md.
21:50
Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă după ce a căzut într-o fântână cu adâncimea de 10 metri, în timp ce efectua lucrări de curățare, scrie deschide.md. Incidentul a avut ... Post-ul Un bărbat din Soroca, salvat cu zile după ce a căzut într-o fântână apare prima dată în Unica.md.
21:20
Șoferul unui microbuz de rută a fost depistat, pe traseu, în stare de ebrietate avansată la volan. Acesta a fost stopat și documentat, ieri, în jurul orei 12:20, în apropierea ... Post-ul Șoferul unui microbuz de rută, mort beat la volan. Șoc pentru pasageri apare prima dată în Unica.md.
21:20
Un moldovean a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru un termen de probă de 1 ani și amendat cu 100 mii lei, după ce ... Post-ul COVID 19: Amendă usturătoare pentru un moldovean care a încălcat regimul de autoizolare și a mituit polițiștii de frontieră apare prima dată în Unica.md.
Acum 24 ore
17:20
Astăzi, la centrul de instruire al Armatei Naționale a avut loc deschiderea oficială a exerciţiului multinațional „Scutul Păcii 2024”, informează unica.md cu referire la un comunicat al Ministerului Apărării. Prezent ... Post-ul Sute de militari din Moldova și alte țări participă la Scutul Păcii 2024 apare prima dată în Unica.md.
15:30
Un bărbat a murit, după ce i-ar fi căzut în cap o poartă de fotbal. Tragedia a avut loc ieri-seara, în jurul orei 19:40, pe stadionul din localitatea Ciulucani, din ... Post-ul O nouă tragedie pe terenul de fotbal. Un bărbat a fost strivit de o poartă pe un stadion din Telenești apare prima dată în Unica.md.
15:30
Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, cu numele laic Nicolae Mihăescu, ierarh al Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove, structură bisericească subordonată Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost obligat de Judecătoria ... Post-ul Episcopul Marchel, obligat de instanță să plătească prejudicii morale de 20.000 de lei  apare prima dată în Unica.md.
14:10
Ministerul Educației și Cercetării urmează să stabilească în septembrie anumite reguli privind utilizarea telefoanelor mobile în școli. Decizia a fost anunțată de ministrul Dan Perciun şi a fost luată după ... Post-ul Ministerul Educației vrea să interzică telefoanele mobile în şcoli apare prima dată în Unica.md.
14:00
Un incendiu devastator a izbucnit luni la o fabrică de baterii de litiu în Coreea de Sud, incendiu soldat cu zeci de morţi, informează AFP şi dpa, potrivit stiripesurse.ro. Iniţial, pompierii ... Post-ul Incendiu devastator la o fabrică de baterii de litiu: Zeci de oameni au murit! apare prima dată în Unica.md.
12:30
IMPACT FORUM, evenimentul anual dedicat antreprenoriatului sustenabil, a fost organizat pentru prima dată la Cahul. Pe 20 iunie, forumul a adus împreună peste 50 de participanți, printre care antreprenori și ... Post-ul IMPACT FORUM Cahul promovează inovația și sustenabilitatea în antreprenoriatul din Moldova apare prima dată în Unica.md.
12:10
Anual, la data de 24 iunie, începând din anul 2013, este sărbătorită Ziua Universală a Iei. La Chișinău sărbătoarea este marcată prin mai multe acțiuni, dar și o expoziție cu ... Post-ul Astăzi este Ziua Universală a Iei apare prima dată în Unica.md.
12:10
Ofițerii Direcției de Poliție a mun. Chișinău în comun cu colegii Inspectoratului de poliție Centru au documentat, pe parcursul a două luni, acțiunile ilegale a doi indivizi din mun. Chișinău, ... Post-ul Doi tineri din Capitală, unul minor, reținuți pentru escrocherie, sub pretextul investițiilor pe piața financiară pe o platformă online apare prima dată în Unica.md.
12:00
Anual, la data de 24 iunie, începând din anul 2013, este sărbătorită Ziua Universală a Iei. La Chișinău sărbătoarea este marcată prin mai multe acțiuni, dar și o expoziție cu ... Post-ul Azăzi este Ziua Universală a Iei apare prima dată în Unica.md.
11:50
În atenția conducătorilor auto și a pietonilor. Primăria Municipiului Chișinău informează că, astăzi, în legătură cu desfășurarea programului de funeralii al scriitorului Spiridon Vangheli, pe unele străzi din Capitală vor ... Post-ul Restricții de circulație în Capitală, în legătură cu funeraliile scriitorului Spiridon Vangheli apare prima dată în Unica.md.
11:10
Creștinii ortodocși de stil vechi au sărbătorit ieri Duminica Mare sau Pogorârea Duhului Sfânt, cunoscută în popor și drep Rusaliile. A doua zi este Lunea Rusaliilor. În această zi, Biserica ... Post-ul Lunea Rusaliilor. Ce nu se face în a doua zi după Duminica Mare apare prima dată în Unica.md.
11:00
Un tânăr de 26 de ani, a ajuns la spital după ce a căzut de pe o stâncă de lângă mănăstirea Saharna. Incidentul s-a produs în după amiaza zilei de ... Post-ul Nenorocire la o mănăstire! Un tânăr a căzut de pe o stâncă de lângă Saharna apare prima dată în Unica.md.
11:00
Procuratura raionului Edineț a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința a șase persoane, învinuite de trafic de droguri (art.217/1 alin.(3) din Codul penal), informează ... Post-ul Șase bărbați din Edineț, trimiși în judecată pentru comerț cu droguri apare prima dată în Unica.md.
10:40
Scriitorul Spiridon Vangheli, care s-a stins din viață la vârsta 92 de ani, este petrecut luni, 24 iunie, pe ultimul drum. Conform unui decret semnat de președinta Maia Sandu, ziua ... Post-ul Zi de doliu național! Scriitorul Spiridon Vangheli este condus astăzi pe ultimul drum apare prima dată în Unica.md.
09:30
Expunerea la soare are multiple beneficii, inclusiv stimularea producției de vitamina D și îmbunătățirea stării de spirit. Totuși, expunerea excesivă la razele ultraviolete UVA și UVB poate avea efecte nocive ... Post-ul Produsele de protecție solară previn arsurile și cancerul, încetinesc îmbătrânirea și mențin elasticitatea pielii apare prima dată în Unica.md.
Ieri
20:50
Orașul Chișinău este inclus în top 250 cele mai fericite orașe din lume. Capitala Republicii Moldova ocupă locul 191, la categoria ,,de bronz”, potrivit topului Happy City Index. Topul este ... Post-ul Orașul Chișinău, în top 250 cele mai fericite orașe din lume. Capitala Republicii Moldova ocupă locul 191 apare prima dată în Unica.md.
20:40
În noaptea dintre 19 și 20 iunie, un incident dramatic a avut loc la granița dintre Polverara și Ponte San Nicolò, în regiunea italiană Padova. Un cetățean moldovean, aflat la ... Post-ul Moldovean salvat în mod miraculos în Italia. A plonjat cu mașina într-un râu apare prima dată în Unica.md.
19:40
Dovlecelul este una dintre primele legume recomandate de nutriţionişti în diete. Pe lângă faptul că are foarte puține calorii (100 gr. dovlecel are 20 – 27 kcal) este şi o ... Post-ul Dovlecelul – leguma perfectă în curele de slăbire apare prima dată în Unica.md.
19:10
Hailey Bieber și-a afișat cu mândrie burtica de gravidă într-o ținută transparentă, în timpul unei ieșiri cu soțul ei, Justin Bieber, la New York, scrie Daily Mail. Modelul în vârstă ... Post-ul Hailey Bieber, noi imagini cu burtica de gravidă. Apariție extravagantă alături de Justin Bieber apare prima dată în Unica.md.
19:00
,,Azi marcăm doi ani de la obținerea statutului de țară candidată pentru aderare la UE – doi ani de muncă intensă pentru a putea lansa negocierile de aderare. În fiecare ... Post-ul Republica Moldova marchează doi ani de la obținerea statutului de țară candidată pentru aderare la UE apare prima dată în Unica.md.
18:20
Un nor de praf saharian traversează în aceste zile Republica Moldova. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat în aer deja se regăsesc cantități mici de praf. În următoarele câteva zile, norul ... Post-ul Un nor de praf saharian va traversa Republica Moldova apare prima dată în Unica.md.
18:10
Doi turiști din Republica Moldova, aflați în vizită în Slănic Moldova, au fost atacați de un urs, în timp ce se plimbau. Animalul sălbatic i-a atacat din spate și a ... Post-ul Doi turiști din Republica Moldova au fost atacați de urs în stațiunea Slănic Moldova din România apare prima dată în Unica.md.
17:50
Trei oameni sunt dați dispăruți în sudul Elveției afectat puternic de inundații. Una dintre cele mai populare stațiuni de schi a fost izolată de restul țării, după ce râul care ... Post-ul Inundații de proporții într-o stațiune din Elveția. Trei oameni sunt dați dispăruți apare prima dată în Unica.md.
15:00
Serviciul 112 organizează în timpul vacanței de vară vizite pentru copii la Centrele de preluare a apelurilor de urgență 112. Elevii și elevele își pot petrece zilele de vacanță alături ... Post-ul În perioada vacanței de vară, elevii sunt invitați să viziteze centrele serviciului 112 apare prima dată în Unica.md.
14:40
Experții britanici au avertizat că pandemia Covid „nu a dispărut”, în contextul creșterii infecțiilor și a spitalizărilor despre care se crede că au fost cauzate de noi variante ale virusului, ... Post-ul Au apărut noi mutații Covid. Internările cresc de la o săptămână la alta, avertizează experții britanici apare prima dată în Unica.md.
13:50
Peste 800 de locuitori ai orașului Denver din Colorado care nu aveau adăpost au primit 1.000 de dolari pe lună timp de un an și aproape jumătate dintre ei au ... Post-ul Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar apare prima dată în Unica.md.
13:40
Dovlecelul este una dintre primele legume recomandate de nutriţionişti în diete. Pe lângă faptul că are foarte puține calorii (100 gr. dovlecel are 20 – 27 kcal) este şi o ... Post-ul Dovlecelul – leguma perfectă în curele de slăbire apare prima dată în Unica.md.
13:20
O alertă la nivel mondial cu privire la versiuni contrafăcute de Ozempic, care a devenit cunoscut ca o metodă de slăbire, a fost emisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). ... Post-ul OMS emite o alertă privind medicamentele falsificate folosite pentru diabet și pierderea în greutate apare prima dată în Unica.md.
13:10
Cetățenii sunt îndemnați să evite scăldatul în havuzurile din capitală întrucât apa vine din sistemul centralizat al orașului și are temperaturi de până la zece grade Celsius, informează Moldpres. Autoritățile ... Post-ul Cetățenii sunt îndemnați să evite scăldatul în havuzurile din capitală apare prima dată în Unica.md.
13:10
După vizită la Washington, ministrul român de externe Luminița Odobescu consideră că există șanse mari ca, până la sfârșitul acestui an, cetățenii români să poată călători în Statele Unite ale ... Post-ul Până la sfârșitul acestui an, cetățenii români ar putea călători în SUA fără viză apare prima dată în Unica.md.
13:00
În ultimele 24 de ore, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate trei accidente rutiere soldate cu trei persoane decedate. Foto: Poliția Republicii Moldova Un incident rutier grav, în urma ... Post-ul Trei persoane, inclusiv un minor, și-au pierdut viața în accidente rutiere în ultimele 24 de ore apare prima dată în Unica.md.
12:50
Corpul neînsuflețit al unui bărbat în vârstă de 31 de ani a fost găsit de scafandrieri după 11 ore de căutări în apele lacului din Parcul Valea Trandafirilor din Capitală. ... Post-ul Corpul neînsuflețit al unui bărbat, găsit de scafandrieri după 11 ore de căutări în lacul din parcul Valea Trandafirilor apare prima dată în Unica.md.
12:20
Astăzi, 23 iunie, este marcată Ziua Suveranității Republicii Moldova. Cu ocazia evenimentului, președinta Maia Sandu a menționat că, deși Republica Moldova a avut un drum plin de dificultăți, timp de ... Post-ul Mesajul președintei Maia Sandu, de Ziua Suveranității Republicii Moldova apare prima dată în Unica.md.
11:40
Declarația de Suveranitate a fost adoptată acum 34 de ani, pe 23 iunie 1990, de către deputații Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești. Potrivit istoricilor, Declarația a fost adoptată ... Post-ul Republica Moldova sărbătorește astăzi Ziua Suveranității apare prima dată în Unica.md.
11:10
Un bombardament rusesc a ucis sâmbătă trei persoane şi a rănit alte cel puţin 50 după ce a fost lovit un imobil de locuinţe în oraşul Harkov din nord-estul Ucrainei, ... Post-ul Patru bombe ghidate rusești au lovit orașul Harkov. Bilanțul victimelor crește la trei morți și peste 50 de răniți apare prima dată în Unica.md.
11:00
Ministerul Culturii a anunțat programul funeraliilor lui Spiridon Vangheli, Scriitor al Poporului, Laureat al Premiului de Stat, cavaler al Ordinului Republicii. 23 iunie 202419.00 – depunerea corpului neînsuflețit al scriitorului ... Post-ul Cetățenii care vor să își ia rămas de la Spiridon Vangheli o pot face azi, la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla apare prima dată în Unica.md.
10:50
Ministerul Educației a realizat un chestionar în rândul părinților, elevilor și profesorilor la care 13.000 de persoane s-au expus. Marea parte susțin ideea impunerii unor reguli. Declarația a fost făcută ... Post-ul Începând cu următorul an de studii, ar putea fi reglementată utilizarea telefoanelor mobile în școlile din țară apare prima dată în Unica.md.
10:40
La 20 iunie curent, în jurul orei 21:00, polițiștii din Ungheni s-au autosesizat după un incident înregistrat la un teren de joacă din satul Semeni, care a creat panică în ... Post-ul Doi tineri cu cagule pe cap au speriat mai mulți copii de la un teren de joacă din Ungheni. Ce spune Poliția apare prima dată în Unica.md.
09:50
Insula italiană Capri a rămas fără apă potabilă, ca urmare a unor probleme de alimentare de pe continent. Din acest motiv, debarcarea turiștilor a fost interzisă. Primarul din Capri, Paolo ... Post-ul O renumită insulă din Italia a rămas fără apă potabilă. Debarcarea turiștilor a fost interzisă apare prima dată în Unica.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:30
Rusia a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu rachete şi drone instalaţii energetice şi echipamente militare furnizate de statele occidentale Ucrainei, ca represalii în urma atacurilor ucrainene asupra ... Post-ul Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc. Rusia confirmă atacarea unor infrastructuri energetice şi militare apare prima dată în Unica.md.
19:10
Astăzi, în premieră, un cetățean moldovean, victimă a unui accident produs în Serbia, a fost transportat la Chișinău cu avionul SMURD România. Despre acest lucru anunță Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, ... Post-ul Un moldovean, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România, după un accident suferit în Serbia apare prima dată în Unica.md.
18:50
Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitaliceacă atrage atenția asupra faptului că se atestată o situaţie îngrijorătoare privind incidentele cu implicarea copiilor, iar consecințele sunt grave. La data de 19 ... Post-ul Tot mai multe incidente cu implicarea copiilor. Autoritățile trag un semnal de alarmă apare prima dată în Unica.md.
18:40
Ministrul Sănătății, la Washington, a avut întrevederi cu Juan Pablo Uribe, directorul global pentru Sănătate, Nutriție și Populație, Michal Rutkowski, directorul regional pentru Dezvoltare Umană, și Eugene Rhuggenaath, directorul executiv ... Post-ul Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a avut întrevederi cu oficiali din cadrul Băncii Mondiale, la Washington apare prima dată în Unica.md.
17:40
Din 1 august, cetățenii din țările care au regim fără vize cu Israel vor trebui să dețină o autorizație electronică de călătorie pentru a putea intra în acest stat. Măsura ... Post-ul Cetățenii moldoveni vor avea nevoie de o autorizație specială pentru a călători în Israel apare prima dată în Unica.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.