Circulația troleibuzelor și autobuzelor, parțial afectată din cauza condițiilor meteorologice actuale

TVR Moldova, 14 iunie 2024 15:50

Din cauza condițiilor meteorologice actuale, este afectată parțial circulația troleibuzelor și autobuzelor, anunță Regia Transport Electric Chișinău (RTEC).

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 10 minute
16:10
Vladimir Putin şi-a început vizita de două zile în Coreea de Nord, la unul dintre puţinii parteneri pe care-i mai are la nivel internaţional: dictatorul Kim Jong-Un. Liderul de la Kremlin a promis să construiască sisteme comerciale şi de securitate cu Coreea de Nord, iar de la Kim Jong-Un aşteaptă continuarea sprijinului militar în războiul său împotriva Ucrainei.
16:10
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, care se află, în aceste zile, la Chișinău. Oficialii au discutat despre parcursul european al R. Moldova, oportunitățile de intensificare a relațiilor bilaterale, precum și despre moldovenii stabiliți cu traiul în Italia.
Acum 30 minute
16:00
Astăzi a avut loc tragerea la sorți pentru primul tur preliminar al UEFA Champions League, competiție în care sunt angrenate campioana Republicii Moldova, Petrocub Hâncești, și campioana României, FCSB.
15:50
O expoziție cu genericul „Redu, refolosește, reciclează - un mediu curat pentru generațiile viitoare” a fost vernisată la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Desenele - realizate de elevi de gimnaziu și liceu, câștigători ai unui concurs - au scopul de a sensibiliza și a motiva societatea să păstreze mediul înconjurător.
Acum o oră
15:40
Un tânăr de 32 de ani din Israel a încercat să traverseze prin vamă, având în bagajul său un pistol pneumatic.
15:20
Anatol Petrencu, profesor universitar, doctor habilitat, preşedintele Asociaţiei Istoricilor din Republica Moldova „Alexandru Moşanu” ne-a spus cum e să fii istoric în Republica Moldova, cu tot ce se întâmplă, în politică și în societate.
Acum 2 ore
15:10
Conform estimărilor preliminare, Produsul Intern Brut (PIB) în trimestrul I a constituit 67,4 miliarde lei (prețuri curente de piață), în creștere, în termeni reali, cu 1,9% față de trimestrul I a anului trecut pe seria brută. Pe seria ajustată sezonier, PIB în trimestrul I 2024 s-a majorat cu 1,4% comparativ cu trimestrul I 2023 și cu 2,5% comparativ cu trimestrul IV 2023.
14:50
Secretarul de stat Sergiu Mihov a găzduit la Ministerul Afacerilor Externe o delegație a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), condusă de șeful Direcției Eurasia din cadrul OECD, William Tompson.
14:40
Ungaria nu se mai opune numirii lui Mark Rutte ca secretar general al NATO, afirmă marţi presa olandeză preluată de Reuters.
14:20
Turismul medical are un potențial enorm în Republica Moldova, este o piață în continuă dezvoltare, iar miza autorităților este să promoveze acest domeniu. Declarația aparține secretarului de stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol, și a fost făcută în cadrul dezbaterii publice „Parteneriatul moldo-român în domeniul turismului, strategii comune de dezvoltare”, organizată de Agenția de presă IPN. Potrivit secretarului de stat, Guvernul, împreună cu reprezentanții Asociației de Turism Medical, își propun să crească nivelul de promovare a turismului medical și să ofere servicii suplimentare pentru a avea recunoaștere internațională și un flux sporit de turiști.
Acum 4 ore
14:10
Poliția din Orhei a ridicat 245 de pachețele de substanțe narcotice, 147 de pastile de Buprenofină și aproximativ 30.000 de lei în cadrul unei operațiuni de destructurare a unei rețele de traficanți de droguri.
13:50
Energocom a restituit în bugetul de stat 300 de milioane de lei din contul reducerii capitalului social al companiei și a închis prima tranșă de 100 de mil de euro din creditul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), transmite MOLDPRES.
13:40
Lucrările pentru amenajarea punctului de trecere a frontierei Leova - Bumbăta, a drumului de acces și a parcării pentru camioane au fost finalizate. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, transmite MOLDPRES.
13:20
Drumarii au început cea de-a doua etapă a lucrărilor de construcție a podului peste râul Bâc. Pe șantier are loc montarea grinzilor, transmite MOLDPRES.
13:10
Cetăţenii Republicii Moldova care au înregistrat acte de stare civilă la organele competente ale ţărilor străine, au obligaţia să declare transcrierea acestora, în termen de 6 luni de la întoarcerea în ţară sau de la primirea din străinătate a certificatului de stare civilă ori a copiei sau extrasului de pe actul de stare civilă, informează Agenția Servicii Publice.
13:10
Eurodeputatul Siegfried Mureșan a anunțat că va candida pentru funcția de vicepreședinte al celui mai mare grup politic din Parlamentul European.
12:50
În perioada 10-16 iunie curent, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 13757 solicitări, inclusiv 2032 la copii. După acordarea asistenței medicale prespitalicești 5991 pacienți, dintre care 1197 copii au fost transportați la spital, informează CNAMUP.
12:40
România se află pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte îndeplinirea criteriilor de admitere în programul Visa Waiver, susţine ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru.
12:40
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a avut astăzi, 18 iunie, o întrevedere cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, unde a declarat că Republica Moldova este optimistă în ceea ce privește aderarea la UE, dar rămâne vigilentă în legătură cu situația de securitate, cauzată de războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei.
12:30
Moldovagaz va continua să procure gaz de la Energocom și în luna iulie curent. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, transmite MOLDPRES.
12:20
În R. Moldova ar putea să fie create zece camere agricole regionale și o Cameră Agricolă Națională – organizații profesionale cu statut de persoane juridice, care vor întruni fermieri din toată țara pentru a le reprezenta interesele în dialogul cu autoritățile sau cu alți parteneri. Membri ai Camerelor agricole vor putea fi atât agricultorii, cât și alte persoane fizice sau juridice care desfășoară activități în mediul rural sau activități agricole, altele decât fermierii. Utilitatea camerelor agricole, ce avantaje şi dezavantaje aduc şi care experiența altor ţări în crearea acestor entităţi sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
12:20
O nouă tentativă de transportare ilicită a valutei peste frontiera vamală. Un cetăețan rus a încercat să scoată din țară 45000 dolari americani, fără a-i declara conform prevederilor legislației vamale în vigoare, informează Serviciul Vamal al R. Moldova.
Acum 6 ore
12:10
Vladimir Putin a numit-o pe fiica vărului său în funcția de adjunct al ministrului Apărării, relatează The Times.
12:10
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit preţuri noi la carburanţi pentru miercuri, 19 iunie.
11:50
Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a transferat în avans prestatorilor de servicii medicale circa 905 milioane de lei pentru serviciile ce urmează să fie oferite populației în luna iunie.
11:40
Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a organizat consultări publice asupra inițiativei legislative pentru modificarea Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe. La discuții au participat deputați, reprezentanți ai Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), membri ai organizațiilor de gestiune colectivă, compozitori, scriitori, reprezentanți ai mediului de afaceri ș.a, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
11:30
Conferință de presă susținută de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Italiei, Sergio Mattarella.
11:20
Conferință de presă susținută de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Italiei, Sergio Mattarella.
11:10
Soldaţi nord-coreeni care lucrează în zona demilitarizată ( DMZ) separă cele două Corei au trecut din nou, marţi, pentru scurt timp în Sud, înainte de a se întoarce de partea lor după ce Sudul a tras focuri de avertisment, a anunţat Statul Major Întrunit (JCS), transmite Agerpres, care citează Yonhap.
10:50
Consiliul Uniunii Europene a decis luni să prelungească sancțiunile introduse de UE ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă, până la 23 iunie 2025, informează comunicatul oficial.
10:40
Peste 16 mii de candidați la bacalaureat susțin astăzi examenul la disciplina la alegere, aceasta fiind cea de-a cincea probă din actuala sesiune, care se încheie pe 21 iunie. Rezultatele vor fi afișate pe 27 iunie, transmite MOLDPRES.
10:20
Moneda unică europeană se scumpește astăzi cu patru bani și are o cotație oficială de 19 lei și 08 bani, transmite MOLDPRES.
Acum 8 ore
10:10
Are loc ședința Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.
10:10
Ceremonia oficială de întâmpinare a președintelui Republicii Italiene, Sergio Mattarella, de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.
10:10
Miza alegerilor europarlamentare pentru Republica Moldova: rezultate, așteptări și oportunități” este tema unui eveniment organizat la Chişinău de Institutul pentru Politici și Reforme Europene. În discuţie: rezultatele alegerilor europarlamentare. Vor fi expuse prioritățile membrilor Parlamentului European legate de politica de extindere a UE și parteneriatul cu Republica Moldova. Totodată, vor fi audiate viziunile reprezentanților autorităților publice și comunității de experți privind așteptările și oportunitățile ce ar putea fi valorificate în cooperare cu noua structură a Parlamentului European și a conducerii instituțiilor UE.
10:00
Mai multe depozite de petrol au luat foc în urma unui atac cu drone, marţi dimineaţă, în oraşul Azov din regiunea Rostov din sudul Rusiei, au anunţat autorităţile, potrivit agenției Reuters, citată de News.ro.
09:50
Sistemul medical din Republica Moldova duce o lipsă de aproximativ 700 de medici. De asemenea, sunt vacante peste 1200 de locuri destinate personalului medical cu studii medii. Deficitul de cadre medicale a fost anunțat de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei emisiuni radio. Potrivit ministrului Sănătății, multe raioane duc o lipsă acută de medici de familie, iar în 18 raioane din Republica Moldova nu există niciun medic legist. Ala Nemerenco spune că statul depune eforturi pentru a încuraja angajarea tinerilor specialiști în instituțiile medicale din raioane, notează IPN.
09:40
Banca Mondială va oferi Republicii Moldova un suport în valoare de 40 de milioane de dolari pentru a susține eforturile Guvernului de a acorda asistență refugiaților și gospodăriilor casnice în contextul consecințelor invaziei Rusiei în Ucraina, menținând în același timp dinamica agendei pe termen lung de integrare economică cu Uniunea Europeană și de sporire a rezilienței la schimbările climatice. Decizia a fost luată recent de Consiliul Directorilor Executivi al Grupului Băncii Mondiale, care a aprobat „Operațiunea de politici de dezvoltare pentru sprijinirea creșterii și rezilienței în Moldova".
09:20
Marți, 18 iunie, pe barajul Stânca – Costești sunt planificate lucrări tehnice în intervalul orar 09:00 – 13:00. În intervalul orar mai sus menționat, există posibilitatea înregistrării unor timpi crescuți de așteptare, atenționează Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal.
09:10
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 57 446 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 30 616 traversări persoane.
08:50
Traficul rutier va fi parțial suspendat pe bulevardul Moscova din Chișinău. Restricția este valabilă în perioada 18 iunie - 22 iulie
08:40
România a fost prezentă la ediția din acest an a Serbărilor Consulare, eveniment unic în Franţa, cu o vechime de peste 20 de ani. Tema din acest an a fost artizanatul, iar mii de vizitatori au venit ca să descopere meşteşugurile celor peste 70 de ţări din corpul consular din Lyon, unul dintre cele mai importante din Franța, relatează tvrinfo.ro.
08:20
Capacitățile forțelor de ordine publică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) al Republicii Moldova vor fi consolidate cu suportul Uniunii Europene. Proiectul, în valoare de 2.000.000 de euro, va fi implementat pe parcursul a trei ani și are scopul de a consolida responsabilitatea, transparența și profesionalismul forțelor de ordine publică. Ceremonia de semnare a noului proiect finanțat de UE - EU4Public Order, a avut loc luni, comunică Moldpres.
Acum 12 ore
08:10
Cursuri intensive de Limba română pentru dascălii din Republica Moldova. 32 de profesori de peste Prut au sosit la Centrul de Formare Permanentă a Universitații Ștefan cel Mare din Suceava, unde își vor perfecționa cunoștințele în perioada următoare. Profesorii din UTA Găgăuzia și Bălți fac parte din prima grupă pregătită în cadrul unui proiect de specializare în predarea limbii române în zonele populate de minoritățile etnice naționale, relatează tvrinfo.ro.
07:50
„O stabilitate la Chișinău este în interesul Kievului, de aceea când se vorbește de R. Moldova în Ucraina se vorbește prin prisma stabilității care să ofere guvernarea actuală din R. Moldova”, spune Marin Gherman, jurnalist ucrainean, analist politic.
07:40
Vremea continuă să se încălzească.
Acum 24 ore
23:10
Un bărbat în vârstă de 46 de ani din România are o şansă la viaţă pentru că medicii din platforma Fundeni au făcut o procedură în premieră la noi în țară. I-au tratat o tumoră cu ajutorul unor microsfere radioactive. Astfel de proceduri sunt deja folosite în alte state europene, însă, în România, deocamdată, sunt considerate tratamente inovatoare și încă nu sunt decontate de la buget.
22:50
Valul de bucurie după victoria României a cuprins întreagă țară. A fost și încă este nebunie la terasele din Capitală, unde fanii au respirat fotbal alături de tricolori la fiecare gol, la fiecare şut și la fiecare ratare, până în ultimul minut de joc.
22:30
La mai puțin de o lună după ce a devenit campioană mondială la juniori, halterofila Nicoleta Cojocaru a triumfat și la Europenele rezervate sportivilor de până la 15 ani. Și Gabriela Danilov a obținut trei medalii, una de aur și două de argint.
22:10
Culturista Leo Ciobu și-a apărat titlul cucerit în 2023 la turneul internațional "Empro Classic", organizat în Spania. Sportiva din Republica Moldova s-a impus și în acest an în cadrul celui mai important eveniment de acest tip din Europa.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.