Care este rețeaua de restaurante acuzată de spălare de bani

Bani.md, 13 iunie 2024 18:00

Serviciul Fiscal a publicat un comunicat de presă în care spune că o rețea de restaurante prezentă în toată țara este acuzată de spălare de bani. Din clipul video care însoțește comunicatul de presă se vede cum banii sunt puși în mai multe pungi, inclusiv într-o pungă de hârtie cu logo-ul Andys Pizza. BANI.MD a […] Articolul Care este rețeaua de restaurante acuzată de spălare de bani apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 10 minute
15:50
Tunelul feroviar subacvatic care leagă Danemarca și Germania va înlocui feribotul de 45 de minute cu trenul de 7 minute, relatează Euronews.com. Danemarca și Germania sunt cu un pas mai aproape de a fi legate prin cel mai lung tunel rutier și feroviar subacvatic din lume. Regele Frederik al X-lea al Danemarcei a inaugurat săptămâna trecută […] Articolul Un nou record în construcții: Cel mai lung tunel rutier și feroviar subacvatic din lume este în curs de realizare apare prima dată în Bani.md.
Acum 30 minute
16:00
Dacă tocmai ați (re)văzut popularul film Under the Tuscan sun și visați să vă mutați în Italia, această veste ar putea fi de interes. Autoritățile regionale din Toscana au anunțat că le vor plăti doritorilor între 10.000 și 30 000 de euro pentru a se muta în orașe de munte cu populație în scădere, transmite Euronews. […] Articolul Visați la Toscana? Autoritățile regionale oferă până la 30.000 de Euro pentru noii rezidenți în satele de munte apare prima dată în Bani.md.
Acum o oră
15:10
Tatiana Focșa este antreprenoare și a reușit să îmbine cu succes cariera de contabil cu vânzările online. În cadrul unei noi ediții a podcastului „Afaceri la Microscop” , Tatiana a dezvăluit toți pașii necesari pentru a deschide legal un magazin online și a obține venituri consistente. Ea a apelat la Programul de Mentorat cu Alexandru […] Articolul Afaceri la Microscop: Cum să câștigi mii de euro din vânzări online, fiind în Moldova apare prima dată în Bani.md.
Acum 2 ore
14:20
Comisia Europeană se pregăteşte de ani de zile să îşi exercite întreaga autoritate a noii sale Legi privind pieţele digitale împotriva Big Tech. Normele de referinţă au fost concepute pentru a ajuta întreprinderile nou-înfiinţate, obligându-i pe puternicii „gardieni online” – dintre care majoritatea sunt companii americane – să îşi deschidă afacerile către concurenţă. Grupurile tehnologice […] Articolul Apple este sub tirul Bruxelles-ului: Este acuzat că a încălcat drepturile posesorilor de iPhone-uri apare prima dată în Bani.md.
14:10
În ultimii 5 ani, Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a costurilor de arendă și achiziție a terenurilor agricole, potrivit constatărilor recente. Directorul executiv al Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere „Agrocereale”, Iurie Rija, subliniază că prețurile de arendă pentru un hectar în regiunea Nord variază între 2,500 și 4,000 lei […] Articolul Bula prețurilor terenurilor, umflată de concurența artificială! Fermierii suportă costuri exorbitante de producție apare prima dată în Bani.md.
14:10
Cea de-a treia ediţie a competiţiei Concours Mondial de Bruxelles s-a desfăşurat în Guanajuato, Mexic. Timp de trei zile, un juriu profesionist format din 350 de persoane de diverse naționalități, a degustat în orb nu mai puţin de 7500 de vinuri albe şi roşii, produse de vinificatori din 42 de ţări ale lumii.  După cele […] Articolul Concours Mondial de Bruxelles şi-a desemnat câştigătorii – 5 dintre vinurile Castel Mimi, medaliate cu aur apare prima dată în Bani.md.
Acum 4 ore
12:30
IMPACT FORUM, evenimentul anual dedicat antreprenoriatului sustenabil, a fost organizat pentru prima dată la Cahul. Pe 20 iunie, forumul a adus împreună peste 50 de participanți, printre care antreprenori și antreprenoare din Moldova interesați de domeniul afacerilor sustenabile, reprezentanți ai societății civile, ai autorităților publice locale, ai partenerilor de dezvoltare și organizațiilor de suport pentru […] Articolul Prima ediție Impact Forum Cahul promovează inovația și sustenabilitatea în antreprenoriatul din Moldova apare prima dată în Bani.md.
12:10
În Republica Moldova, situația economică se agravează pe fondul unei distribuții inechitabile a resurselor de muncă și a obligațiilor sociale. Conform datelor recente, doar 400.000 de angajați din sectorul real susțin financiar 600.000 de pensionari și 200.000 bugetari. Aceasta înseamnă că patru angajați din sectorul real trebuie să asigure pensiile și salariile a opt persoane […] Articolul A explodat bomba despre pensii! Patru angajați muncesc pentru șase pensionari și doi bugetari apare prima dată în Bani.md.
Acum 6 ore
10:40
Revenită în ţară după mai mulţi ani petrecuţi în diaspora, jurnalista Nata Albot a iniţiat o afacere în domeniul turismului rural în satul Pohrebea, pe malul stâng al Nistrului. Ideea de a deschide pensiunea „Doi Hulubaşi” i-a venit după ce a organizat pentru prima dată festivalul „Hodina”. A procurat o căsuţă în localitate, iar abia […] Articolul Cu bani europeni, Nata Albot şi-a rezolvat problema energetică la pensiunea sa turistică de pe malul Nistrului apare prima dată în Bani.md.
10:40
Serviciul Starlink, care oferă internet din spațiu cu ajutorul SpaceX este deja disponibil pentru bărci, avioane sau sate izolate din orice zonă de pe glob din peste 75 de țări. Acum ajunge și în rucsacul turiștilor, iar asta ”va schimba lumea”, spune Elon Musk. Noul Starlink Mini compact alimentat cu curent continuu are dimensiunea unui […] Articolul Starlink Mini, dispozitivul care oferă Internet oriunde pe glob și care încape într-un rucsac. Musk: Va schimba lumea apare prima dată în Bani.md.
10:30
Banca Națională a Moldovei (BNM) urmează să preia în administrare vila nr. 9, cunoscută și sub denumirea de Casa de protocol nr. 9, situată pe malul Nistrului în Dubăsari. Această mișcare vine ca urmare a unei decizii luate de Cancelaria de Stat, care a transferă dreptul de gestiune al proprietății către BNM. Proiectul prevede atestarea […] Articolul Mișcare surpriză pe piața imobiliară! BNM își trage o vilă la Dubăsari apare prima dată în Bani.md.
09:50
Compania de microfinanțare EASY CREDIT și asiguratorul MOLDCARGO sunt acuzați de practici comerciale incorecte, potrivit constatărilor Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Astfel, în urma unei proceduri administrative inițiate ca răspuns la o petiție depusă de un consumator, Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a efectuat verificări privind respectarea legislației în domeniul contractelor de credit încheiate […] Articolul Clauze abuzive desființate de CNPF în contractele unui microcreditor și a unei companii de asigurări apare prima dată în Bani.md.
Ieri
09:40
Calle de Jordán, o stradă scurtă din centrul Madridului, cuprinde întregul ciclu al vieții umane. La un bloc se află o clinică de fertilitate, din ce în ce mai des întâlnită într-o țară obsedată de lipsa de copii. La un bloc mai jos se află un centru de zi pentru pensionari, care oferă servicii cum […] Articolul The Economist: De ce locuitorii țărilor din sudul Europei vor fi cei mai longevivi oameni din lume apare prima dată în Bani.md.
09:10
Maria Căpâlnaș, o femeie din România, deține o colecție impresionantă de mașini de lux în garajul său, printre care se află și un Rolls Royce Cullinan roz, unic în țară. Această bijuterie pe patru roți a fost un cadou de la soțul ei, Don Pedro, un cunoscut dezvoltator imobiliar. Cei doi s-au căsătorit anul trecut […] Articolul Cine este femeia cu un garaj de lux și singurul Rolls Royce Cullinan roz apare prima dată în Bani.md.
08:50
Gigantul rus al gazelor Gazprom, care a raportat recent o pierdere anuală de 7 miliarde de dolari, şi-a sporit activitatea în domeniul petrolului pentru a compensa slăbirea comerţului cu gaze naturale în ultimul an, au declarat două surse familiarizate cu chestiunea. Potrivit Reuters, Gazprom a suferit de pe urma pierderii pieţei europene de gaze, care […] Articolul Gazprom pariază pe aurul negru pentru compensarea pierderilor de miliarde apare prima dată în Bani.md.
08:50
Peste 800 de locuitori ai orașului Denver din Colorado care nu aveau adăpost au primit 1.000 de dolari pe lună timp de un an și aproape jumătate dintre ei au reușit să își găsească locuințe, iar o parte dintre participanții acestui program au acum joburi stabile, potrivit Business Insider. Jarun Laws trăia în mașina lui în […] Articolul Orașul care transformă viețile oamenilor fără adăpost printr-un salariu de 1.000 de dolari lunar apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:50
China a investit 230,8 miliarde de dolari în mai mult de un deceniu pentru a-și dezvolta industria de mașini electrice, potrivit unei analize publicate joi de Centrul de Studii Strategice și Internaționale din SUA, relatează agenția Reuters. Amploarea sprijinului guvernamental reprezintă 18,8% din vânzările totale de mașini electrice între 2009 și 2023, a declarat Scott […] Articolul China a cheltuit cel puţin 230 de miliarde de dolari pentru a-şi construi industria vehiculelor electrice apare prima dată în Bani.md.
10:40
Evgheni Kaspersky, fondator și CEO al companiei omonime, este acuzat că este apropiat de serviciile secrete ruse și că a fost format la Școala Superioară a KGB. El este cu siguranță principala temere a americanilor, scrie BFM TV. Un anunț „bombă”: joi, administrația lui Joe Biden a interzis companiei ruse de securitate cibernetică Kaspersky să își […] Articolul “Securitatea națională”: De ce este acuzat de fapt Kaspersky în Statele Unite? apare prima dată în Bani.md.
10:20
Barcelona vrea să interzică toate închirierile pe termen scurt pentru a limita efectele creşterii preţurilor asupra localnicilor, titrează Bloomberg. Municipalitatea nu va mai emite noi licente şi nici nu va mai acorda reînnoiri ale acestora începând din anul 2029. Astfel nici o locuinţă nu va mai putea fi închiriată turiştilor, a explicat primarul Jaume Collboni. […] Articolul Localnicii sunt tot mai supăraţi pe turişti: Barcelona vrea să interzică închirierile pe termen adresate turiştilor apare prima dată în Bani.md.
10:20
Fondatorul miliardar al Virgin Group, Sir Richard Branson, are o rutină matinală extrem de activă și consecventă, cu o oră de trezire care nu este pentru cei slabi de inimă – sau pentru „bufnițe”. Miliardarul, care împlinește 74 de ani în iulie, programează meciuri de tenis înainte de răsărit și băi de gheață înainte de […] Articolul Rutina matinală a miliardarului Richard Branson. Nu este pentru cei slabi de inimă apare prima dată în Bani.md.
10:10
Tim Mellon, un descendent retras al dinastiei miliardarilor din sectorul bancar american, a donat 50 de milioane de dolari unui grup de strângere de fonduri care îl susţine pe Donald Trump, la o zi după ce fostul preşedinte al SUA a fost condamnat pentru falsificarea înregistrărilor comerciale într-un proces de şantaj din New York, raportează […] Articolul Un nou scandal în SUA: Un bancher miliardar a donat 50 de milioane de dolari fondului de campanie al lui Trump apare prima dată în Bani.md.
21 iunie 2024
17:00
Pe 25 iunie, la Chișinău, Centrul Internațional pentru Apărarea Drepturilor Omului și Democrației (CIADOD) va organiza o conferință internațională de amploare, dedicată unor probleme cruciale pentru Moldova: libertatea de exprimare, buna guvernare, statul de drept și justiția – elemente esențiale pentru o democrație autentică. Conferința vine într-un moment când țara se confruntă cu provocări majore, […] Articolul Conferință privind protecția libertăților ca valoare fundamentală a unei democrații, organizată la Chișinău. Detalii apare prima dată în Bani.md.
16:40
Revolut, unul dintre cele mai valoroase startup-uri din Europa, a angajat bancheri care să ajute firma să vândă acţiuni existente în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari, alăturându-se astfel unui şir de companii private care au căutat forme alternative de lichiditate pentru acţionarii săi, în condiţiile în care piaţa ofertelor publice iniţiale rămâne […] Articolul Revolut, unul dintre cele mai mari startup-uri din Europa, vrea să vândă acţiuni de 500 de milioane de dolari apare prima dată în Bani.md.
15:20
Coeziunea socială este un element vital pentru o societate armonioasă, dar ce înseamnă ea cu adevărat? Organizația HEKS-EPER Moldova a  a explicat semnificația termenului, oferind exemple concrete despre cum poate fi facilitată integrarea socio-economică a refugiaților și a moldovenilor vulnerabili. Imaginează-ți o comunitate ca un puzzle. Coeziunea socială reprezintă „lipiciul” care unește piesele, creând o […] Articolul VIDEO Ce înseamnă coeziunea socială? Organizația HEKS-EPER Moldova vine cu mai multe detalii despre acest concept apare prima dată în Bani.md.
13:50
Expertul în drept constituțional, Teodor Cîrnaț, atrage atenția că Procuratura ar trebui să inițieze o investigație penală cu privire la propunerea de modificare a legii, declarată neconstituțională, prezentată de către deputatul Radu Marian. Inițiativa propune modificarea condițiilor pentru concesionarea spațiilor comerciale de la aeroport, generând suspiciuni serioase de favorizare a unei anumite companii. În opinia […] Articolul Cârnaț: Procuratura ar trebui să investigheze sub aspect penal inițiativa deputatului Radu Marian apare prima dată în Bani.md.
13:00
Castel Mimi colorează lunile de vară cu evenimentele pe care le desfăşoară. După Rose Day vine „Noaptea Sânzienelor” cu un amplu program de divertisment pentru toate vârstele. Evenimentul este organizat pentru al patrulea an în cinstea sânzienelor sau cum mai sunt numite în popor – zânele bune, care se spune că sunt nişte femei frumoase […] Articolul „Noaptea Sânzienelor” – cu tradiţii mistice, vin alb nelimitat şi petrecere cu muzică Retro Pop, la Castel Mimi apare prima dată în Bani.md.
12:30
Moldovenii au exprimat o gamă largă de nevoi financiare lunare pentru a atinge starea de fericire. 23,6% dintre respondenți, în special pensionarii cu venituri mai reduse, au menționat că le-ar fi suficienți între 5 și 10 mii de lei lunar. Alți 20,3% au menționat că ar avea nevoie de 10-15 mii de lei, în timp […] Articolul Moldovenii și cerințele financiare: Cât de mult ar trebui să câștige pentru a fi fericiți apare prima dată în Bani.md.
12:00
Ministrul Educației, Dan Perciun, a anunțat o serie de schimbări semnificative în procesul de admitere la învățământul superior pentru anul 2024 în Republica Moldova. Admiterea se va desfășura în premieră online, pe platforma eadmitere.gov.md, începând cu data de 22 iulie. Potrivit declarațiilor oficialului, pentru anul în curs vor fi disponibile 8697 de locuri bugetare în […] Articolul Revoluție în învățământul din Moldova: Admiterea online și 25% dintre locuri alocate pentru științele educației apare prima dată în Bani.md.
11:20
Apa – zilnic folosim zeci, sute sau chiar mii de litri! Moldindconbank lansează campania de responsabilizare privind consumul de apă, dar și de reducere a amprentei asupra mediului înconjurător prin trecerea la soluții sustenabile. „Alege filtrele în loc de plastic” – acesta este mesajul principal al campaniei. Cetățenii sunt îndemnați să renunțe la utilizarea apei […] Articolul Alege filtrele în loc de plastic – campania Moldindconbank de responsabilizare privind consumul de apă apare prima dată în Bani.md.
11:20
În 2019, satul Sambuca di Sicilia, din sudul Italiei, a devenit popular pe rețelele sociale pentru că a scos la vânzare locuințe cu doar 1 euro. Astfel de programe au devenit o modalitate populară pentru orașele rurale unde populația este în scădere pentru a-și spori numărul de locuitori și de a împiedica casele dezafectate să […] Articolul Orașul din Italia unde poți cumpăra case cu doar 3 euro, dar poți plăti până la 200.000 euro pe renovări apare prima dată în Bani.md.
10:50
Calea Ferată din Moldova (CFM) se confruntă cu pierderi uriașe și are restanțe la plata salariilor angajaților încă din luna martie. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat într-un live pe Facebook că salariile pentru luna februarie au fost achitate și că, începând de astăzi, sunt plătite restanțele pentru luna martie. „Există în continuare probleme la […] Articolul CFM, pierderi colosale! Operatorul de stat are restanțe la salarii din luna martie apare prima dată în Bani.md.
10:30
Marea Britanie este pe cale să piardă 9.500 de milionari în acest an, mai mult decât orice altă țară din lume, cu excepția Chinei, conform unui nou raport privind intențiile de migrație ale celor bogați din lume, analizat de Bloomberg. Acesta este mai mult decât dublul numărului de milionari care au părăsit țara în 2023 și […] Articolul China și Marea Britanie se confruntă cu un exod de milionari apare prima dată în Bani.md.
10:10
Producătorul de cipuri pentru calculatoare Nvidia şi-a pierdut poziţia de lider după ce acţiunile sale au scăzut joi cu 3,5% în SUA, lăsând compania evaluată la 3,2 miliarde de dolari, notează Sky News. Cu doar câteva zile înainte, compania reuşise să devină cea mai valoroasă companie din lume, după dezvăluirea planurilor privind inteligenţa artificială. Acţiunile Microsoft au scăzut […] Articolul Cursa pentru primul loc. Microsoft redevine cea mai valoroasă companie din lume apare prima dată în Bani.md.
10:00
Compania fintech Revolut a anunțat decizia de a retrage versiunea Lite a aplicației sale din mai multe țări, inclusiv Republica Moldova, în cadrul unei strategii de dezvoltare continuă. Această hotărâre vine în urma unei analize amănunțite și a consultărilor cu clienții. „În urma unei analize amănunțite, am decis să întrerupem serviciile Revolut Lite, ca parte […] Articolul Revolut a plecat din Moldova, dar va reveni cu o versiune îmbunătățită – promite Ministerul Economiei apare prima dată în Bani.md.
09:50
Când stăm la semafor şi avem timp să ne uităm la maşinile din jur, vedem că pe multe dintre ele sunt lipite tot felul de însemne. De la cele care recomandă o conduită preventivă pentru eliminarea oricărui pericol pentru participanţii la trafic, până la cele cu mesaje haioase. Unul dintre cele des-întâlnite e un peşte […] Articolul Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni nu ştie ce înseamnă apare prima dată în Bani.md.
09:50
Se întoarce roata? În criza datoriilor oficialii francezi au spus că Grecia nu poate rămâne în zona euro cu orice preţ, iar acum francezii sunt în criză, în timp ce grecii sunt lăudaţi pentru progrese. Uniunea Europeană nu este pregătită să păstreze Grecia în zona euro cu orice preţ, deşi un posibil Grexit ar provoca […] Articolul În criza datoriilor oficialii francezi au spus că Grecia nu poate rămâne în zona euro cu orice preţ apare prima dată în Bani.md.
09:30
Studenții de la Animație, Game Design și Producție multimedia au dat întâlnire absolvenților de licee și colegii din toată țara la o nouă ediție a Forumului Profesiile Viitorului.  Deja pentru al treilea an, forumul reprezintă platforma celor peste 500 de studenți din anul I și II de la noile specialități introduse în 2021 la Universitatea […] Articolul Viitorii specialiști în game design, animație și producție multimedia s-au întâlnit la Forumul Profesiile Viitorului apare prima dată în Bani.md.
20 iunie 2024
19:40
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis în unanimitate să mențină ratele principale ale instrumentelor de politică monetară la nivelurile actuale. Astfel, rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt rămâne la 3,60% anual. Ratele de dobândă la creditele overnight se mențin la 5,60%, la operațiunile repo […] Articolul BNM menține la nivelul actual valorile principalelor instrumente de politică monetară apare prima dată în Bani.md.
18:10
Pentru a evita speculațiile, vreau să declar că voi participa la concurs alături de alți posibili candidați, susține Vadim Ceban, șeful Moldovagaz, căruia îi expiră mandatul. Ministerul Econonomiei a anunța lansarea concursului pentru ocuparea a patru fotolii în cadrul Consiliului de Administrație de la Moldovagaz. În prezent, membrii CA ai Moldovagaz sunt: din partea Republicii […] Articolul Vadim Ceban va candida pentru un nou mandat la șefia Moldovagaz apare prima dată în Bani.md.
17:40
Mega-licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a fost contestată vehement de deputatul Grigore Novac, care acuză că amendamentul anulat de Curtea Constituțională a fost făcut pentru a favoriza compania Lagardere. Legea, care modifică termenul de închiriere de la trei la cinci ani, a fost adoptată fără respectarea procedurilor legislative necesare. „Amendamentul a […] Articolul A fost ”aruncată în aer” mega-licitația de la aeroport! Novac: Amendamentul anulat favoriza Lagardere apare prima dată în Bani.md.
14:30
Parlamentul Republicii Moldova va avea un nou secretar general. Este vorba de Igor Talmazan, fostul șefr al Serviciului Vamal, propus de Igor Grosu, Președintele Parlamentului. Numirea lui Talmazan vine după ce Tamara Gheorghița a fost desemnată câștigătoarea concursului pentru funcția de secretar general adjunct al Parlamentului. Decizia a fost luată joi, 20 iunie, în urma […] Articolul Numire surpriză în Parlament! Grosu îl aduce pe fostul șef de la Vamă, Talmazan apare prima dată în Bani.md.
14:20
Activitatea agenților imobiliari ar putea fi reglementată strict, conform unui nou proiect de lege anunțat de deputații PAS Radu Marian și Marina Morozova. Legea urmărește protecția consumatorilor, încurajarea agenților imobiliari onești, asigurarea corectitudinii tranzacțiilor imobiliare, acreditarea agenților și combaterea fraudelor și evaziunii fiscale. „Scopul nostru este adoptarea unei legi clare, care să definească cerințele, drepturile […] Articolul Deputații vor să le vină de hac agenților imobiliari hrăpăreți apare prima dată în Bani.md.
13:50
Chișinăul urmează să numească patru membri în Consiliul de Administrație al Moldovagaz. Decizia vine în contextul expirării mandatelor unora dintre membrii actuali ai Consiliului în luna iunie, inclusiv a actualului președinte, Vadim Ceban. Secretarul de Stat Constantin Borosan, președintele Comisiei de concurs, a subliniat importanța selectării membrilor Consiliului prin concurs deschis pentru asigurarea independenței și […] Articolul Se caută președinte la compania gigant a rușilor din Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
13:30
Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a făcut o vizită oficială pe șantierul de construcție a liniei electrice aeriene LEA 400kV Vulcănești-Chișinău, exprimându-și aprecierea pentru progresul înregistrat în implementarea acestui proiect vital pentru securitatea energetică a Moldovei. În cadrul vizitei desfășurate miercuri, 19 iunie, ambasadorul a subliniat importanța proiectului de interconectare energetică între România […] Articolul Ambasadorul României apreciază progresul în construcția liniei electrice aeriene 400kV Vulcănești-Chișinău apare prima dată în Bani.md.
12:50
Înalta Curtea a declarat neconstituțional amendamentul deputatului Radu Marian care prevede modificarea termenelor de dare în chirie a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău de la 3 la 5 ani. Articolul Jocurile de culise de la aeroport, date peste cap de Curtea Constituțională! Amendamentul lui Marian aruncat la gunoi apare prima dată în Bani.md.
10:50
De cel puțin 2 ani, angrosiștii își bat joc de munca apicultorilor din Republica Moldova. Prețurile pe care le propun la cumpărarea mierei uneori nici nu acoperă investițiile oamenilor de afaceri, cei mai mulți, mici. Problema a fost discutată de Andrian Molodoi, un apicultor pasionat și producător de miere la „Afaceri la Microscop” pentru canalul […] Articolul VIDEO Angrosiștii își bat joc de munca apicultorilor. Profită și vând moldovenilor miere contrafăcută la preț scump apare prima dată în Bani.md.
10:50
În primele cinci luni ale anului 2024, încasările veniturilor la bugetul de stat au fost sub nivelul așteptărilor. În aceste circumstanțe, scenariul revizuit al bugetului de stat pentru anul 2024 prevede o diminuare a veniturilor bugetare cu 801,5 milioane de lei, o majorare a cheltuielilor bugetare cu 386,3 milioane de lei și o creștere a […] Articolul Dezastru în cifre! Veniturile la bugetul țării, în scădere dramatică apare prima dată în Bani.md.
10:40
Ministerul Finanțelor a anunțat modificări semnificative la partea de venituri și cheltuieli ale bugetului de stat pentru 2025, care vor duce la majorarea deficitului bugetar cu 1,1 miliarde de lei. Astfel, deficitul total va ajunge la 16,7 miliarde de lei, echivalentul a 5,06% din PIB. Din totalul deficitului, 14 096,4 milioane de lei (84%) sunt […] Articolul Îngrijorător! Prăpastia bugetară se adâncește – Finanțele majorează cheltuielile apare prima dată în Bani.md.
10:10
Libertatea economică a persoanei este strâns legată de capacitatea sa de a se menține și a-și îmbunătăți sănătatea, iar practicarea sportului joacă un rol esențial în această ecuație. Este un adevăr simplu pe care compania iute Moldova îl conștientizează și îl practică de mult timp. Astfel, și 2024 devine pentru iute Moldova nu doar un […] Articolul iute Moldova, Partener General al Ecomaratonului de la Fetești: Sportul, o formă de autodeterminare apare prima dată în Bani.md.
09:50
Philip Morris International (PMI) este prima companie de tutun care a anunțat public angajamentul de a înlocui țigaretele convenționale cu produse fără fum, care sunt dovedite științific. România a fost printre primele state unde Philip Morris International a avut curajul să investească aproximativ 730 de milioane de dolari în fabrica din Otopeni, care a fost […] Articolul Cum politica fiscală a României contribuie la dezvoltarea economiei naționale. Exemplul fabricii PMI din Otopeni apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.