Vot final pentru revizuirea hărții judiciare

Punctul, 13 iunie 2024 15:20

Proiectul de lege care prevede revizuirea hărții judiciare a fost votat în lectură finală. Ca urmare curțile de apel vor fi organizate astfel: Curtea de Apel Centru (Chișinău), Curtea de Apel Nord (Bălți), Curtea de Apel Sud (sediul central – Cahul, sediul secundar – Comrat).Potrivit proiectului, judecătorii și angajații din sediile redistribuite către alte instanțe … Articolul Vot final pentru revizuirea hărții judiciare apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Ieri
19:40
Diplomatul și candidatul la alegerile prezidențiale, Tudor Ulianovschi, a avut un schimb de opinii cu liderul social-democrației germane și europene, Cancelarul Olaf Scholz, ambii participând la Summit-ul pentru o Guvernare Progresistă – 2024” de la Berlin. Potrivit ex-ministrului Ulianovschi, interlocutorii au avut o discuție utilă despre viitorul social-democrației europene în Republica Moldova. Despre acest lucru, … Articolul Tudor Ulianovschi alături de Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, la Summit-ul pentru o ,,Guvernare Progresistă – 2024” de la Berlin : “Cum identificăm lideri notorii pentru o guvernare progresistă în societățile noastre?” apare prima dată în Punctul pe i.
18:10
Centrul Internațional pentru Apărarea Drepturilor Omului și Democrației (CIADD) va organiza la Chișinău, pe 25 iunie, o conferință de referință pe teme legate de libertatea de exprimare, guvernare, statul de drept și sistemul judiciar, care sunt esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova, relatează AP. Având în vedere obstacolele serioase cu care se confruntă republica pe … Articolul Centrul Internațional pentru Protecția Drepturilor Omului și Democrației va desfășura la Chișinău o conferință despre libertatea de exprimare și statul de drept apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
Procuratura Anticorupție are tot temeiul să pornească un nou proces penal, după decizia Curții Constituționale de joi, care a declarat neconstituțional amendamentul deputatului PAS Radu Marian prin care a fost extins termenul contractului de închiriere a spațiilor comerciale în Aeroportul Chișinău de la 3 la 5 ani. Declarația aparține juristului și expertului în drept constituțional, … Articolul Teo Cârnaț, după decizia CC care vizează licitația de la aeroport: Dacă s-a declarat neconstituțional amendamentul, la mijloc sunt probleme, iar Procuratura are tot temeiul să pornească un proces penal apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Primul caz a avut loc, în după-amiaza zilei de ieri, 20 iunie curent, în PTF Costești. Pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei de stat, ca pasager într-un microbuz s-a prezentat un moldovean, în vârstă de 37 de ani, transmit funcționarii vamali.În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false, s-a efectuat … Articolul Două documente false, depistate la frontieră apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene confirmă vineri deschiderea – la 25 iunie – a negocierilor de aderare la UE ale Ucrainei şi Republicii Moldova, anunţă vineri preşedinţia belgiană a Consiliului UE, relatează AFP.  Miniştrii Finanţelor din UE, reuniţi la Luxemburg, au adoptat cadrul negocierilor cu cele două ţări candidate, confirmând un acord … Articolul Cei 27 confirmă deschiderea la 25 iunie a negocierilor de aderare la UE ale R.Moldova şi Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Comitetul de Miniștri al Consiliul Europei a decizii importante cu privire la executarea hotărârii în cauza Ozdil și alții v. Republica Moldova (Cererea nr. 42305/18, numită și „cauza profesorilor turci”). Comitetul a invitat autoritățile să continue eforturile pentru a obține informații de la autoritățile turce cu privire la situația actuală a reclamanților în Turcia și … Articolul Comitetul de Miniștri al Consiliul Europei a decizii importante cu privire la cauza profesorilor turci, Promo-LEX apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Municipiul Bălți va putea deveni un centru urban competitiv și sustenabil, în baza Programului Național de accelerare a dezvoltării mun. Bălți în calitate de pol de dezvoltare pentru anii 2024 – 2028, aprobat, astăzi, de Guvern. Documentul include acțiuni și proiecte necesare pentru ca municipiul Bălți să devină mai atractiv pentru locuitori, antreprenori și vizitatori.  Printre … Articolul Guvernul a aprobat un Program de accelerare a dezvoltării mun. Bălți apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
În instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, cu finanțare de la bugetul de stat, vor fi admise 8697 persoane. Cabinetul de miniștri a aprobat planurile de admitere în învățământul superior pentru anul de studii 2024-2025, pliate pe necesitățile pieții muncii inclusiv. Cele mai multe locuri bugetare vor fi oferite pentru domeniile: științe ale educației, … Articolul Aprobat de Guvern. Planurile de admitere în învățământ superior, cu finanțarea de la bugetul de stat apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Cinci persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite într-un incendiu de vegetaţie care a devastat mai multe sate în sud-estul Turciei, anunţă vineri Ministrul turc al Sănătăţii Fahrettin Koca, relatează AFP.  ”Sunt cinci morţi şi 44 de răniţi, zece grav”, într-o zonă rurală situată între oraşele Diyarbakir şi Mardin, în apropiere de frontiera cu Siria, … Articolul Cinci morţi şi zeci de răniţi în regiunea kurdă din sud-estul Turicei, într-un incendiu de vegetaţie care a atins cinci sate situate între oraşele Diyarbakir şi Mardin. Incendiul, cauzat de arderi de mirişti, controlat, anunţă autorităţile apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) va avea o nouă atribuție ca urmare a aprobării vineri, 21 iunie, de către Guvern a mai multor modificări în statutul companiei. Noua atribuție va consta în evaluarea tehnologiilor medicale și oferirea de informații esențiale în procesul decizional cu referire la alocarea mijloacelor financiare din fondurile de asigurare … Articolul Compania Națională de Asigurări în Medicină va avea o nouă atribuție axată pe evaluarea tehnologiilor medicale apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Moldovenii au exprimat o gamă largă de nevoi financiare lunare pentru a atinge starea de fericire. 23,6% dintre respondenți, în special pensionarii cu venituri mai reduse, au menționat că le-ar fi suficienți între 5 și 10 mii de lei lunar, transmite bani.md Alți 20,3% au menționat că ar avea nevoie de 10-15 mii de lei, … Articolul Moldovenii și cerințele financiare: Cât de mult ar trebui să câștige pentru a fi fericiți apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Cei doi suspecți de 42 și 32 de ani, primul locuitor al capitalei și celălalt din regiunea transnistreană, membri ai unei grupări criminale organizate, având intenția de a dobândi mijloace financiare în mod abuziv și ilegal, au pus la cale o schemă de escrocherie cu tehnică agricolă.  Potrivit poliției, escrocii au plasat un anunț pe … Articolul VIDEO // Doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru comiterea unei escrocherii cu tehnică agricolă în raionul Drochia apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Pașaportul moldovenesc va înceta să fie un document de identificare a persoanei pentru migranții moldoveni, și nu numai moldoveni, în Rusia. În loc de pașaport ei vor trebui să aibă asupra lor un act emis de Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei. Acesta va putea fi anulat de emitent, adică de organele de poliție, în orice … Articolul Noua lege din Rusia îi lipsește de orice drepturi pe migranți apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Războiul din Ucraina are o influență directă și importantă asupra climei. Incendiile, substanțele chimice emise de muniția care explodează, miliardele de litri de combustibil ars sunt doar trei dintre sursele de efecte negative asupra mediului provocate de invazia militară a Rusiei în Ucraina.  La acestea se adaugă milioanele de kilometri efectuate în plus de avioanele … Articolul Dezastrul climatic provocat de Rusia în Ucraina. Războiul a produs dioxid de carbon cât 260 de centrale termice pe cărbune într-un an apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Ministerul Afacerilor Externe al Armeniei a anunţat vineri recunoaşterea oficială a statului Palestina în scopul obţinerii păcii în Orientul Mijlociu, subliniind „situaţia critică din Gaza”, relatează AFP şi Reuters. „Reafirmându-şi respectarea dreptului internaţional şi a principiilor egalităţii, suveranităţii şi coexistenţei paşnice a popoarelor, Republica Armenia recunoaşte statul Palestina”, a afirmat ministerul într-un comunicat, subliniind că … Articolul Armenia recunoaşte oficial statul Palestina apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
În 2019, satul Sambuca di Sicilia, din sudul Italiei, a devenit popular pe rețelele sociale pentru că a scos la vânzare locuințe cu doar 1 euro. Astfel de programe au devenit o modalitate populară pentru orașele rurale unde populația este în scădere pentru a-și spori numărul de locuitori și de a împiedica casele dezafectate să … Articolul Orașul din Italia unde poți cumpăra case cu doar 3 euro, dar poți plăti până la 200.000 euro pe renovări apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Calea Ferată din Moldova (CFM) se confruntă cu pierderi uriașe și are restanțe la plata salariilor angajaților încă din luna martie. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat într-un live pe Facebook că salariile pentru luna februarie au fost achitate și că, începând de astăzi, sunt plătite restanțele pentru luna martie, transmite bani.md „Există în continuare … Articolul CFM, pierderi colosale! Operatorul de stat are restanțe la salarii din luna martie apare prima dată în Punctul pe i.
10:20
Până la sfârșitul verii, ruta municipală de autobuz nr. 12 se sistează. Pe ruta de troleibuz nr. 33 vor fi adăugate două unități, iar troleibuzele de pe ruta nr. 35 vor circula conform unui itinerar modificat. Schimbările sunt valabile pentru perioada 24 iunie-31 august, fiind necesare în legătură cu executarea lucrărilor de reparație a unor … Articolul Ruta municipală de autobuz nr. 12 se sistează până la sfârșitul verii apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Procuratura Anticorupție are tot temeiul să pornească un nou proces penal, după decizia Curții Constituționale de joi, care a declarat neconstituțional amendamentul deputatului PAS Radu Marian prin care a fost extins termenul contractului de închiriere a spațiilor comerciale în Aeroportul Chișinău de la 3 la 5 ani. Declarația aparține juristului și expertului în drept constituțional, … Articolul Teo Cârnaț, după decizia CC care vizează licitația de la aeroport: Dacă s-a declarat neconstituțional amendamentul, la mijloc sunt probleme, iar Procuratura are tot temeiul să pornească un proces penal apare prima dată în Punctul pe i.
10:10
Producătorul de cipuri pentru calculatoare Nvidia şi-a pierdut poziţia de lider după ce acţiunile sale au scăzut joi cu 3,5% în SUA, lăsând compania evaluată la 3,2 miliarde de dolari, notează Sky News. Cu doar câteva zile înainte, compania reuşise să devină cea mai valoroasă companie din lume, după dezvăluirea planurilor privind inteligenţa artificială, transmite bani.md Acţiunile Microsoft … Articolul Cursa pentru primul loc. Microsoft redevine cea mai valoroasă companie din lume apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Ofițerii Direcției investigații Nord a INI în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Bălți, sub conducerea Procuraturii mun. Bălți, au destructurat activitatea infracțională a unui bărbat de 31 de ani, bănuit de circulația ilegală a drogurilor în regiunea de nord a țării, preponderent pe teritoriul raionului Fălești. În rezultatul celor 3 percheziții efectuate la domiciliul … Articolul VIDEO // Bărbat de 31 de ani din nordul țării – reținut pentru trafic de droguri apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
În Republica Moldova ar putea fi permisă cultivarea, prelucrarea și exportarea cânepei industriale. Un proiect în acest sens este pregătit de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Ministrul Vladimir Bolea spune că în țările europene cultivarea cânepei industriale este permisă, iar agricultorii din Republica Moldova își doresc și ei să cultive cânepă, întrucât este o plantă … Articolul Vladimir Bolea: Proiectul privind cultivarea cânepei industriale este pe ultima sută de metri apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
Washingtonul a anunţat joi interzicerea programelor antivirus ruseşti Kaspersky în SUA, precum şi pentru cetăţenii americani peste tot în lume, reproşând acestui gigant din domeniul securităţii cibernetice apropierea sa de Moscova, informează AFP şi dpa. „Kaspersky nu va mai putea, între alte activităţi, să vândă softurile sale în SUA sau să furnizeze actualizări ale softurilor … Articolul SUA interzic programele antivirus ruseşti Kaspersky tuturor cetăţenilor americani apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis în unanimitate să mențină ratele principale ale instrumentelor de politică monetară la nivelurile actuale. Astfel, rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt rămâne la 3,60% anual.â Ratele de dobândă la creditele overnight se mențin la 5,60%, la operațiunile repo … Articolul BNM menține la nivelul actual valorile principalelor instrumente de politică monetară apare prima dată în Punctul pe i.
09:00
Parlamentul olandez a votat joi pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE a Moldovei și Ucrainei, eliminând ultimul obstacol formal pentru ca UE să deschidă în mod oficial discuțiile de aderare cu ambele țări săptămâna viitoare. Deși încă înainte de aceasta noul guvern olandez, condus de prim-ministrul Dick Schoof, a făcut publică decizia că va … Articolul Negocierile de aderare la UE încep apare prima dată în Punctul pe i.
08:50
Ofițerii CNA și procurorii au reținut-o pe șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți în dosarul în care este cercetată o schemă de corupție, manifestată prin deposedarea abuzivă de bunuri patrimoniale a unor persoane social-vulnerabile. Aceasta a fost reținută pentru 72 de ore și este bănuită de acceptarea, prin intermediul unui mijlocitor, … Articolul Șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți, reținută de CNA pentru 72 de ore în dosarul de deposedare ilegală de locuințe a unor persoane social-vulnerabile apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:50
Amendamentul lui Radu Marian cu privire la Aeroportul Internațional Chișinău a fost declarat neconstituțional. Hotărârea Curții Constituționale a fost pronunțată astăzi, 20 iunie 2024, în urma unei ședințe publice, transmite telegraph.md Astfel, extinderea termenului de transmitere în locațiune a spațiilor de la Aeroportul Internațional Chișinău, de la 3 la 5 ani, bazată pe modificările legislative … Articolul ULTIMA ORĂ // Amendamentul lui Radu Marian cu privire la Aeroportul Internațional Chișinău a fost declarat neconstituțional apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Ofițerii Direcției investigații Centru și cei ai Direcției urmărire penală a INI, sub conducerea PCCOCS, au destructurat activitatea infracțională a unui grup criminal organizat, specializat în comercializarea drogurilor în mediul online, pe întreg teritoriul țării. În rezultatul măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală efectuate în ultimile două luni, ofițerii de investigație … Articolul VIDEO // Droguri în valoare de un milion jumătate de lei au fost ridicate de polițiști apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
În perioada 18-20 iunie curent, viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles. Programul vizitei a inclus întrevederi cu doamna Dorota Dlouchy-Suliga, reprezentanta specială a UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și cu doamna Mara Steinberga, consiliera pentru politică externă în cabinetul Președintelui Comisiei Europene, se comunică pe … Articolul FOTO // Vizită de lucru a Viceprim-ministrului Oleg Serebrian la Bruxelles apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Ministerul Finanțelor a anunțat modificări semnificative la partea de venituri și cheltuieli ale bugetului de stat pentru 2025, care vor duce la majorarea deficitului bugetar cu 1,1 miliarde de lei. Astfel, deficitul total va ajunge la 16,7 miliarde de lei, echivalentul a 5,06% din PIB, transmite bani.md Din totalul deficitului, 14 096,4 milioane de lei … Articolul Îngrijorător! Prăpastia bugetară se adâncește – Finanțele majorează cheltuielile apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Ambasadorii celor 27 ţări membre ale UE au aprobat joi un nou pachet „substanţial” de sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, a anunţat preşedinţia belgiană a Consiliului Uniunii Europene, relatează AFP şi Reuters. Pachetul „prevede noi măsuri ţintite şi întăreşte impactul sancţiunilor existente, strângând plasa”, se arată într-un comunicat al preşedinţiei. Acest … Articolul Ambasadorii celor 27 state UE au aprobat un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Copiii care asistă la violență în familie față de mamele lor sunt nu doar martori, sunt și victime directe sau indirecte. Violența împotriva copiilor și violența împotriva femeilor sunt interconectate. Până în prezent, coordonarea eforturilor de combatere a acestor forme de violență rămâne fragmentată și insuficientă. Constatările au fost prezentate în cadrul unui forum organizat … Articolul Copiii care asistă la violență în familie sunt nu doar martori, sunt și victime apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
O pană generală de electricitate de cel puţin o oră a avut loc ”la nivel naţional” în Ecuador din cauza unor defecţiuni ale reţelei, a anunţat ministrul Energiei Roberto Luque, relatează AFP.  ”Există o defecţiune în reţea care a cauzat deconectări în cascadă. Aşadar nu este electricitate în întreaga ţară”, a anunţat miercuri seara pe … Articolul Pană generală de electricitate ”la scară naţională” în Ecuador apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
O centrală electrică ucraineană a fost avariată într-un atac rus masiv, în noaptea de miercuri spre joi, ultimul dintr-o serie vizând instalaţii energetice ucrainene, anunţă operatorul privat ucrainean DTEK, relatează AFP.  Potrivit societăţii, acesta este cel de-al şaptelea atac ”masiv” vizând centrale electrice ucrainene în ultimrle trei luni. Operatorul naţional Ukrernergo a anunţat joi dimineaţa, la … Articolul O centrală electrică distrusă într-un atac rus ”masiv”. Atacuri ruse cu nouă rachete şi 27 de drone în cinci regiuni ucrainene apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Activitatea infracțională a unei grupări specializate în cultivarea și  comercializarea drogurilor pe teritoriul orașului Florești a fost destructurată de ofițerii Direcției Antidrog a INI în comun cu ofițerii de urmărire penală din Strășeni, sub conducerea Procuraturii Strășeni. Potrivit oamenilor legii, timp de două luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a liderului grupării,  un bărbat de 47 ani, … Articolul VIDEO // Activitatea infracțională a unei grupări specializate în cultivarea și comercializarea drogurilor a fost destructurată de ofițerii Direcției Antidrog a INI apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Toate rezidurile din rețeaua de canalizare a orașului Bender s-a revărsat miercuri, 19 iunie, în râul Nistru, după ce aceasta s-a spart. În acest sens, ministrul Mediului Sergiu Lazarencu a venit cu o reacție, transmite realitatea.md „Ministerul Mediului a solicitat de urgență laboratorului Agenției de Mediu să preleveze și examineze probe din mai multe zone … Articolul Pericol ecologic! Rețeaua de canalizare a orașului Bender s-a scurs în râul Nistru. Reacția ministrului Mediului apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Procuratura raionului Călărași anunță că la 18 iunie 2024, de către Judecătoria Strășeni, sediul Călăraşi, a fost pronunțată o sentință de condamnare a unui bărbat în vîrstă de 61 de ani, pentru comiterea infracțiunii de omor premeditat al unei persoane, cu folosirea unor mijloace periculoase pentru viața și sănătatea mai multor persoane (art. 145 alin. (2) lit. … Articolul Bărbatul care în vara anului trecut, după o ceartă, a împușcat în cap o persoană în orașul Călărași – condamnat la 20 de ani de închisoare apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Populația Republicii Moldova îmbătrânește cu un ritm alarmant, conform datelor recente care arată o creștere accelerată a vârstei medii în țară. În acest an, vârsta medie a populației a atins 41,5 ani, în creștere cu 0,6 ani față de anul precedent, când era de 40,5 ani, constată într-o analiză pe blogul său economistul Veceslav Ioniță, … Articolul Moldova îmbătrânește! Cifrele arată realitatea sumbră din țară apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Suprafața agricolă ecologică din UE continuă să crească, ajungând în 2022 la 16,9 milioane de hectare, față de 15,9 milioane ha în 2021 și 14,7 milioane ha în 2020, arată date publicate recent de Eurostat. În timp ce curentul agriculturii eco ademeneşte tot mai mulţi europeni, în România ponderea terenurilor agricole ecologice este de doar … Articolul Fermierii moldoveni, reticenți față de agricultura ecologică apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Emiratele Arabe Unite se pregătesc să devină principalul magnet de bogăţie din lume pentru al treilea an consecutiv, potrivit unei cercetări realizate de Henley Private Wealth Migration Report, transmite CNBC.  Micuţa naţiune din Golf sr urma să înregistreze un flux net fără precedent de 6.700 de milionari din întreaga lume până la sfârşitul anului 2024, … Articolul Emiratele Arabe Unite urmează să fie ”magnetul bogăţiei” numărul 1 din lume, arată un nou raport apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Oficialii oraşului Bruxelles consideră că este „imposibil” să găzduiască meciul de fotbal dintre Belgia şi Israel, programat pe 6 septembrie în Liga Naţiunilor, o întâlnire cu grad ridicat de risc, din cauza tensiunilor legate de războiul din Gaza, relatează AFP.  Potrivit unui comunicat al primăriei din Bruxelles, „organizarea unui astfel de meci (Belgia-Israel, în Liga … Articolul Oraşul Bruxelles refuză să găzduiască meciul Belgia – Israel, din septembrie, din Liga Naţiunilor, din motive de securitate apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Prețurile pe piața imobiliară din Chișinău au atins niveluri record, iar specialiștii prevăd că această tendință de creștere va continua. În centrul Capitalei, prețurile apartamentelor au ajuns să depășească costul unor locuințe situate pe malul mării în Italia, transmite bani.md Potrivit anunțurilor de mică publicitate, un apartament cu patru camere situat pe strada Tricolorului din … Articolul Prețurile la imobile au sărit în aer! Un apartament în Chișinău costă mai scump decât unul pe malul mării în Italia apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
La această oră se atestă flux majorat în PTF Leușeni-Albița. Din cauza unor defecțiunile tehnice la baza de date a autorităților române, a fost întreruptă activitatea de control la trecerea frontierei prin Albița, anunță funcționarii vamali. Până la redresarea situației, responsabilii din acest domeniu îndeamnă călătorii să prezinte înțelegere și răbdare. Totodată, se menționează că, … Articolul A fost întreruptă activitatea de control la trecerea frontierei prin Albița apare prima dată în Punctul pe i.
19 iunie 2024
14:30
Un atac rus nocturn cu drone a avariat instalaţii electrice în centrul şi vestul Ucrainei, antrenând noi întreruperi ale alimentării cu energie electrică, anunţă miercuri Ministerul ucrainean al Energiei, relatează AFP. Aceste atacuri vizând infrastructuri ucrainene intervin după ce autorităţile au anunţat restricţii mai frecvente în vederea unei uşurări a unei reţele puternic micşorată de … Articolul Instalaţii energetice avariate de bombardamente ruse în centrul şi vestul Ucrainei. Curentul, oprit pentru prima oară 24 de ore apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Un adolescent de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii soldat cu decesul persoanei. Astăzi, polițiștii sectorului Rîșcani al capitalei, au fost sesizați despre decesul unei persoane ca urmare a unui conflict într-un apartament de pe str. Albișoara din capitală. La … Articolul Omor într-un apartament din capitală apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Moldovenii vor ca țara lor să fie în Uniunea Europeană și acest lucru trebuie reconfirmat și scris în Constituție ca, oricine ar fi la guvernare, vocea poporului pentru această direcție de dezvoltare să fie obligatorie pentru clasa politică. Acesta este unul dintre motivele pentru care referendumul pentru integrarea europeană trebuie organizat acum, se arată într-un … Articolul Guvernarea prezintă motivele pentru care referendumul pentru integrarea europeană trebuie organizat acum apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Un bărbat, învinuit de săvârșirea a două episoade de trafic de influență într-un dosar pornit de Centrul Național Anticorupție, a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Decizia a fost pronunțată recent de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, comunică oamenii legii. Potrivit materialelor, în perioada octombrie 2022 – septembrie 2023, inculpatul a pretins și primit de la … Articolul Sentință de judecată într-un dosar de trafic de influență, pornit de CNA. Instanța a condamnat inclulpatul la 3 ani de pușcărie apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Senatul Italiei a aprobat marţi cu 109 voturi ”pentru” şi 77 ”împotrivă” o reformă constituţională controversată promovată de guvernul condus de Giorgia Meloni, transmite dpa. Principala prevedere nouă este că prim-ministrul va fi ales direct pentru un mandat de cinci ani, iar coaliţia care susţine candidatul câştigător va primi cel puţin 55% din locuri în … Articolul Senatul Italiei aprobă o reformă constituţională controversată promovată de guvernul Meloni apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Recolta de cireșe de pe zeci de hectare de livezi a fost compromisă de ploile abundente și grindina căzută în ultima perioadă. În unele raioane, livezile de cireși au fost afectate în proporție de 80%, iar agricultorii nu mai pot vinde fructele, cu atât mai mult nu le pot exporta. Nici procesatorii nu se grăbesc … Articolul Roada de cireșe este compromisă de ploile abundente și de grindină apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Ministrul Energiei din Republica Moldova, Victor Parlicov, a avertizat asupra unei posibile destabilizări în regiunea Transnistria, subliniind importanța achiziționării de energie electrică din această zonă separatistă pentru menținerea stabilității sociale și economice. citat de bani.md Într-o declarație la emisiunea Vocea Basarabiei, Parlicov a confirmat că Chișinăul cumpără aproximativ 70% din energia electrică necesară din Transnistria. … Articolul Destabilizare în Transnistria! Chișinăul cumpără curentul pentru a menține stabilitatea regională apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.