VIDEO // Reținută pentru circulația ilegală a drogurilor

Punctul, 22 mai 2024 12:10

O femeie de 42 de ani din Orhei a fost reținută, fiind cercetată penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora, în scop de înstrăinare.    Aceasta a fost identificată și stabilită datorită intervenției prompte a ofițerilor Direcției de combatere a criminalității organizate a INI, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului … Articolul VIDEO // Reținută pentru circulația ilegală a drogurilor apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Ieri
15:50
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că va ordona o încetare imediată a focului de îndată ce Ucraina îşi va retrage trupele din cele patru regiuni anexate de Moscova în estul şi sudul ţării şi va renunţa la planurile de aderare la NATO, potrivit EFE şi Reuters. „De îndată ce Kievul va anunţa că … Articolul Putin enunţă condiţiile impuse de Rusia pentru negocierile de pace în Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Proiectele implementate în țara noastră cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) – cel mai mare investitor instituțional al Republicii Moldova, au fost discutate, astăzi, la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu reprezentanții instituției financiare. Premierul Dorin Recean a spus, în cadrul discuțiilor, că suportul financiar și de expertiză al BERD este prețios pentru … Articolul Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentanții BERD apare prima dată în Punctul pe i.
14:40
Ministerul Finanțelor este obligat să achite suma de 2 milioane 613 mii lei în contul Teleradiocompaniei „МИР”. Decizia a fost luată de judecătoarea Liudmila Holevițcaia care a admis acțiunea în contencios administrativ. Prin decizia aprobată în data de 13 iunie, Ministerul Finanțelor a fost obligat să achite din bugetul de stat cotele de membru și … Articolul DOC // Ministerul Finanțelor, obligat să transfere peste 2 milioane 600 de mii de lei companiei rusești „МИР” apare prima dată în Punctul pe i.
14:40
La 22.45 Arena Națională din București era plină ochi, cu cei 50.000 de oameni care au participat la concertul Coldplay. La puțin după 23.00 în locul publicului și al membrilor formației rock britanice era un covor de gheață,  transmite hotnews.ro. Pentru cei care au participat la concertul Coldplay, ploaia a coincis cu momentul în care tânărul … Articolul FOTO // Cum a transformat furtuna din București Arena Națională după concertul Coldplay apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Polițiștii din Briceni stabilesc circumstanțele unui accident rutier produs astăzi, în orașul Lipcani, raionul Briceni. Preliminar la fața locului s-a stabilit că, un bărbat de 28 de ani, conducând un Chevrolet, în curbă, având ca pasageri două femei de 23 și 31 de ani, a pierdut controlul asupra volanului și s-a tamponat într-un copac de … Articolul FOTO // Accident cumplit în raionul Briceni. Un bărbat a murit după ce mașina care o condcuea s-a tamponat într-un copac apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în urma ploilor abundente, către dimineața zilei de 14 iunie 2024, cinci gospodării din localitatea Văleni, raionul Cahul au solicitat intervenția echipelor de salvatori și pompieri pentru pomparea apei acumulate. Pentru a gestiona eficient situația și a veni în sprijinul cetățenilor, IGSU … Articolul VIDEO // Salvatorii și pompierii din sudul țării au intervenit în urma ploilor abundente apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Garda de Frontieră finlandeză a declarat vineri că suspectează că patru avioane militare ruseşti au încălcat spaţiul aerian al ţării nordice pe 10 iunie, relatează Reuters. Ministerul finlandez al Apărării a anunţat luni că suspectează că un avion militar rus a încălcat spaţiul aerian în cursul dimineţii timp de aproximativ două minute. „Pe măsură ce … Articolul Finlanda afirmă că patru avioane militare ruseşti i-ar fi încălcat spaţiul aerian apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Două persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite uşor joi seara în mai multe explozii accidentale într-o parcare subterană la Nussbaumen, în nordul Elveţiei, anunţă vineri într-un comunicat poliţia, relatează AFP. citat de news.ro Este vorba despre un accident ale cărui circumstanţe exacte nu sunt cunoscute în această etapă, declară agenţiei Keystone-ATS un … Articolul Doi morţi şi 11 răniţi în nordul Elveţiei, în explozii accidentale urmate de un incendiu într-o parcare subterană apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Lista produselor și substanțelor permise pentru utilizare în producția ecologică va fi aprobată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat în prima lectură de 57 de deputați. Inițiativa legislativă aparține președintelui Comisiei agricultură și industrie alimentară, Alexandr Trubca, iar modificările propuse au drept scop simplificarea procedurilor de … Articolul Lista produselor și substanțelor permise pentru utilizare în producția ecologică va fi aprobată de MAlA apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Inițiativa legislativă care prevede încurajarea agenților economici să doneze alimente organizațiilor caritabile și băncilor de alimente pentru a ajuta persoanele vulnerabile și a preveni risipa alimentară a fost adoptată, astăzi, de 56 de deputați. Potrivit proiectului, vor putea fi donate o serie de produse alimentare care sunt sigure pentru consumul uman. Este vorba despre alimentele … Articolul Agenții economici vor fi încurajați să doneze alimente pentru a ajuta persoanele vulnerabile și a reduce risipa alimentară apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit ședința Parlamentului în semn de protest pentru că nu a fost acceptată propunerea pe care au făcut-o de a introduce pe ordinea de zi un proiect de hotărâre cu privire la exprimarea votului de neîncredere față de președintele legislativului, Igor Grosu, transmite IPN. „Vreau să enunț poziția … Articolul Comuniștii și socialiștii au părăsit ședința Parlamentului apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Ofițerii Inspectoratului Național de Investigație a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, ofițerii de investigații a Direcției Generale Antifraudă a SFS, anunță destructurarea unei scheme de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari pentru perioada anului fiscal 2022,  de către o rețea de restaurante ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În cadrul urmării penale … Articolul VIDEO // Circa 19 milioane de lei necontabilizați, ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
Acordul bilateral de securitate semnat cu Statele Unite confirmă fiabilitatea sprijinului Statelor Unite pentru independenţa Ucrainei, a declarat joi preşedintele Volodimir Zelenski, în timpul conferinţei de presă comune cu preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, pe care a susţinut-o în marja summitului G7 din Italia. citat de news.ro „Bineînţeles, vreau să mulţumesc fiecărui soldat ucrainean, întregului … Articolul Volodimir Zelenski: Ucraina şi Statele Unite au semnat cel mai puternic acord de la independenţa statului nostru apare prima dată în Punctul pe i.
09:50
NATO poate, în prezent, să conteze pe o mobilizare rapidă a 300.000 de oameni – puşi la dispoziţie de statele membre -, în contextul în care trebuie să poată face faţă ameninţării ruse în Europa, dă asigurări un oficial de rang înalt din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, relatează AFP. citat de news.ro Statele membre NATO au ajuns … Articolul NATO poate mobiliza rapid de 300.000 de oameni în Europa pentru a face faţă unei ameninţări ruse, dezvăluie un oficial de rang înalt din Alianţă apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
În Republica Moldova sunt procurori și judecători buni, însă ei ar trebui să prindă la curaj. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu, care face apel către procurori să nu le fie frică de exercițiul vetting-ului și să treacă testul evaluării integrității și profesionalismului. Igor Grosu spune că salariile procurorilor vor fi majorate și condițiile de … Articolul Igor Grosu: Sunt judecători și procurori buni, dar vreau ca ei să aibă mai mult curaj apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Președintele american Joe Biden și președintele ucrainean Vladimir Zelensky, au semnat pe 13 iunie, în marja summitului G7 din Italia, un acord bilateral de securitate între țări pe o perioadă de 10 ani, cu referință la Gordonua.com și Reuters. Ambele părți interpretează că documentul ar putea fi un pas spre posibila aderare a Ucrainei la NATO. „Părțile … Articolul Ucraina a semnat cu SUA un acord-punte spre NATO apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
„Forțe ruse urzesc un complot în Moldova ca să influențeze rezultatele alegerilor prezidențiale din toamna anului 2024. Dacă nu câștigă un candidat pro-rus, acestea intenționează să provoace tulburări în Moldova. Ele stimulează percepții publice negative în raport cu guvernele occidentale și a conducerii în exercițiu a Moldovei și, totodată, erodează încrederea publicului în capacitatea Moldovei … Articolul Guvernele SUA, Marii Britanii și Canadei au emis o declarație comună în sprijinul Moldovei apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
Procuratura continuă lupta cu traficul ilicit de droguri și pericolul enorm al acestui fenomen asupra sănătății publice. Astfel, după cum anunță Procuratura raionului Strășeni, recent, Judecătoria Strășeni, sediul Central a pronunțat o sentință prin care doi bărbați au fost condamnați la 11 și, respectiv 8 ani de închisoare, cu executare, pentru trafic de droguri în … Articolul Condamnați la ani grei de închisoare pentru business cu droguri apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:30
Unii deputați din Parlamentul de la Chișinău, afiliați lui Ilan Șor, nu ezită să-și ascundă atașamentul față de liderul de la Kremlim, Vladimir Putin. Transfugul deputat Vasile Bolea a apărut azi la ședința plenară cu un tricou cu inscripția „Putin Team”, adică „echipa lui Putin”. citat de ziua.md În această săptămână, deputatul Bolea a participat … Articolul Deputatul Vasile Bolea se laudă că reprezintă „echipa lui Putin” în Parlamentul de la Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Proiectul de lege care prevede revizuirea hărții judiciare a fost votat în lectură finală. Ca urmare curțile de apel vor fi organizate astfel: Curtea de Apel Centru (Chișinău), Curtea de Apel Nord (Bălți), Curtea de Apel Sud (sediul central – Cahul, sediul secundar – Comrat).Potrivit proiectului, judecătorii și angajații din sediile redistribuite către alte instanțe … Articolul Vot final pentru revizuirea hărții judiciare apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
La 12 iunie 2024, în rezultatul examinării informațiilor obținute din analiza unui telefon mobil și a altor probe examinate în cardul unui proces penal, Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pentru investigarea unei presupuse acțiuni ilegale de corupere activă. Procuratura Anticorupție a inițiat un proces penal cu privire la circumstanțele unei pretinse acțiuni ilegale … Articolul Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală privind suspiciunile de corupție rezultate din analiza unui telefon mobil apare prima dată în Punctul pe i.
14:30
Aeronavele F-16 de la baza aeriană Fetești, transferate Ucrainei de către țări din NATO, nu au efectuat „zboruri de probă în direcția regiunii Odesa – Insula Șerpilor”, dezavuează defenceromania.ro falsuri pe Telegram, care mai afirmă „oficial” că infrastructura NATO va fi folosită de avioanele transferate Ucrainei pentru a lovi Rusia. La fel de false sunt și așa-zisele … Articolul STOP-FALS: F-16 românești NU zboară în direcția Odesei apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Cadrul de activitate al Băncii Naționale a Moldovei va fi consolidat, ținând cont de standardele internaționale aplicabile băncilor centrale. Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege pentru modificarea unor acte normative. Potrivit informațiilor funcționarilor parlamentului, modificările prevăd consolidarea unor aspecte privind independența funcțională a Băncii Naționale și ajustarea cadrului legal referitor la procedurile administrative … Articolul Va fi consolidată independența Băncii Naționale a Moldovei. Proiectul a fost votat în prima lectură apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Consumatori casnici și antreprenori din satul Buzduganii de Jos din comuna Valea Mare, raionul Ungheni, au acces la apă potabilă, apeductul fiind construit cu sprijinul Uniunii Europene. Lucrările de construcție, în valoare de peste 200 000 de euro, au fost efectuate cu sprijinul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF, … Articolul Uniunea Europeană a sprijinit construirea unui apeduct în raionul Ungheni apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe data de 13 iunie 2024 în intervalul de timp ora 11:00 – 22:00, pe arii extinse se prevăd averse puternice însoțite de descărcări electrice, izolat cu grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-49 l/m2) și intensificări ale vântului … Articolul Atenționările IGSU în contextul avertizării meteo de instabilitate atmosferică apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Polițiștii INSP, noaptea trecută au depistat mai mulți șoferi în stare de ebrietate avansată, unul dintre aceștia se afla și sub influența drogurilor. Conform informațiilor oamenilor legii, un tânăr de 22 de ani a fost stopat în satul Bilicenii Vechi din raionul Sîngerei la volanul unei Honda. Fiind suspectat pentru conducerea mijlocului de transport în … Articolul Mai mulți șoferi stopați în stare de ebrietate avansată iar unul dintre aceștia se afla și sub influența drogurilor apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Seceta a ucis mii de peşti prin secarea unui lac în nordul Mexicului, iar voluntari au aruncat var pentru a evita ca peştele mort să provoace boli în zona Lacului Bustillos, cu o suprafaţă de 3.300 de kilometri pătraţi, în statul Chihuahua, relatează AFP. citat de news.ro Un miros fetid se degajă în zonă, iar în … Articolul VIDEO // Seceta din Mexic seacă un lac şi omoară mii de peşti apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Premierul Dorin Recean spune că în timpul primului val al deportărilor din 1941, în noapte de 12 spre 13 iunie, oameni nevinovați au fost smulși din casele lor, despărțiți de cei dragi și trimiși în cele mai îndepărtate regiuni ale fostei URSS. Mulți dintre ei nu s-au mai întors niciodată, iar viața celor represați s-a … Articolul Premierul despre deportări: Suferința acelor oameni și nedreptatea la care au fost supuși nu trebuie uitate apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Tinerii specialiști din domeniul medicinii și farmaciei vor beneficia de indemnizații majorate și compensații din bugetul de stat. Proiectul de modificare a Legii ocrotirii sănătății a fost votat de deputați în prima lectură. Noile prevederi au drept scop atragerea și menținerea în sistemul medical a tinerilor specialiști, în special, în zonele rurale și în orașele mici, unde … Articolul Compensații și indemnizații majorate pentru tinerii specialiști în medicină și farmacie apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au documentat trei cazuri de infracțiuni, implicând doi cetățeni străini care aveau documente falsificate și un alt străin care transporta cinci încărcătoare pentru diferite tipuri de arme de foc. Potrivit informațiilor acestora, primul caz implică un cetățean al Republicii Ghana, în vârstă de 29 de ani, care călătorea … Articolul FOTO // Documente falsificate și încărcătoare de arme de foc, ridicate apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Procuratura municipiului Chișinău, anunță despre condamnarea a cinci deținuți, pentru comiterea infracțiunii de viol și altor infracțiuni pe perioada detenției. Conform sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, patru dintre ei au fost sancționați cu 5 ani de închisoare și unul cu 6 ani de închisoare. Potrivit acuzării înaintate de procurori, primul inculpat, fiind … Articolul Au violat un deținut minor în penitenciar. Pentru fapta comisă, celor cinci făptuitori li s-au mai adăugat ani de închisoare apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Lionel Messi nu se va întoarce acasă, în Argentina, pentru a-şi încheia cariera de fotbalist. Într-un interviu acordat miercuri pentru ESPN, argentinianul a declarat că va „agăţa ghetele în cui” la actualul său club, Inter Miami, relatează L’Equipe. citat de news.ro În vârstă de 36 de ani, câştigătorul de opt ori al Balonului de Aur … Articolul Messi: Inter Miami va fi ultimul club din cariera mea apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Noile sancţiuni ale SUA împotriva Rusiei opresc tranzacţionarea în dolari şi euro pe principala sa piaţă financiară, au declarat miercuri grupul Moscow Exchange, bursa şi banca centrală. citat de ziua.md „Din cauza introducerii măsurilor restrictive de către Statele Unite împotriva Moscow Exchange Group din Moscova, tranzacţiile de schimb valutar şi decontările instrumentelor livrabile în dolari SUA şi … Articolul Tranzacţiile în dolari şi euro, oprite la cea mai mare bursă din Rusia. Rubla este în cădere liberă și revine la valoarea anilor 90 apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Potrivit datelor colectate de la furnizorii de energie electrică către dimineața zilei de 13 iunie 2024 mai rămân parțial deconectate de la energia electrică 13 localități din raionul Orhei. Totodată, în urma ploilor abundente cu vânt puternic înregistrate pe 11 iunie mai multe localități din sudul, centrul, dar și nordul țării au fost afectate. În … Articolul Prejudicii înregistrate în urma precipitațiilor puternice din seara zilei de 11 iunie apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Procuratura raionului Edineț anunță că la 10 iunie 2024, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, prin careun bărbat, care deține o funcție de conducere în raionul Edineț, a fost recunoscut vinovat de huliganism (art. 287 alin.(1) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 550 unități convenționale, echivalentul sumei de 27 500 lei. … Articolul Persoană cu funcție de demnitate publică, condamnată penal pentru huliganism apare prima dată în Punctul pe i.
10:00
Firma minieră Rare Earths Norway spune că a descoperit cel mai mare zăcământ dovedit din Europa de elemente foarte apreciate de pământuri rare, reflectând poate un moment de cotitură atât pentru ţara nordică, cât şi pentru regiune, transmite CNBC. citat de news.ro Unul dintre puţinele zăcăminte care nu sunt deţinute sau controlate de China, descoperirea celui … Articolul Norvegia a descoperit cel mai mare zăcământ de metale rare din Europa apare prima dată în Punctul pe i.
09:10
În zona localităților de frontieră Lipcani- Podvirevca, polițiștii de frontieră au surprins un copil în timp ce înainta dezorientat dinspre Ucraina în Republica Moldova. Imediat, patrula Poliției de Frontieră a intervenit în regiune și a stabilit că este vorba despre un adolescent de 14 ani, cetățean al Ucrainei. Din spusele minorului, acesta ar fi plecat … Articolul Un adolescent, depistat în zona de frontieră, după ce a ajuns ilegal din Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
08:50
Poliția a fost sesizată despre producerea unui grav accident rutier pe bd. Dacia din capitală. La fața locului polițiștii au stabilit preliminar că un Mercedes, a ieșit pe contrasens și s-a ciocnit cu un Ford. În urma impactului, șoferul Mercedesului de 53 de ani a decedat pe loc. Poliția a pornit un proces penal pentru … Articolul FOTO // Accident grav rutier pe bd. Dacia. Șoferul a decedat pe loc apare prima dată în Punctul pe i.
12 iunie 2024
17:10
Peste 35 de persoane au murit în incendiul unei clădiri în care sunt cazaţi muncitori străini în Kuwait, anunţă miercuri Ministerul kuwaitian de Interne, relatează AFP. citat de news.ro Incendiul, la periferia Mangaf, în sudul capitalei kuwaitiene, s-a soldat cu 43 de răniţi, anunţă într-un comunicat Ministerul Sănătăţii. Anterior, un reprezentant al unui spital a anunţat 30 … Articolul Cel puţin 35 de morţi într-un incendiu în Kuwait apare prima dată în Punctul pe i.
17:10
Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, hotărârea de reorganizare a Întreprinderii de Stat ,,Administrația de Stat a Drumurilor” în societate pe acțiuni, cu capital integral de stat. Aceasta este prima etapă a unui proces complex de restructurare și fortificare a capacităților de administrare a rețelei de drumuri naționale, se arată într-un comunicat pe pagina oficială a Guvernului. … Articolul Guvernul a demarat procesul de restructurare și eficientizare a sistemului de întreținere a drumurilor publice apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Potrivit presei din stânga Nistrului, tragedia s-a produs în seara zilei de 11 iunie, în jurul orei 22:00, în satul Harmațca, transmite Știri.md.  Mai multe familii se odihneau într-un cort. Una dintre ele este originară din Republica Moldova și a mers în regiunea transnistreană în ospeție. Când a început furtuna, cu toții au auzit un vuiet mare, au … Articolul A murit renumitul regizor Arcadie Spoială, strivit de o creangă groasă apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
La Moscova a avut loc întâlnirea dintre președintele băncii Promsviazbank (PSB), Piotr Fradkov, pe de o parte, și bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, primarii orașelor Taraclia și Orhei, Viaceslav Lupov și Tatiana Kocea, și oligarhul fugar pro-rus Ilan Șor, potrivit Nezavisimaia Gazera, citată de Rador. Șor, acoliții săi și oficialul rus au discutat plata unor suplimente … Articolul Cum se implică Rusia direct în R. Moldova: Ilan Șor vrea să dea pensii și salarii din bani rusești pentru locuitorii din Găgăuzia apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Directorul Consorțiului internațional „Implementarea proiectelor inovaționale”, Ion Rață, susține că Republica Moldova are potențial pentru a se dezvolta și acesta se regăsește practic în toate domeniile. Potrivit lui, una dintre direcțiile principale de modernizare a țării este agricultura. Într-o conferință de presă la IPN, Ion Rață a declarată că, pentru a deveni o țară prosperă, este necesar … Articolul Inovații pentru o agricultură competitivă în Moldova în cooperare cu partenerii din România apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Republica Moldova va semna Convenția europeană pentru protecția animalelor de companie. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ care presupune acest lucru, se comunică pe site-ul oficial al Parlamentului. Convenția europeană pentru protecția animalelor de companie stabilește standarde și norme în vederea protecției animalelor de companie față … Articolul R. Moldova va semna Convenția europeană pentru protecția animalelor de companie apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Inspectorii de integritate vor avea pârghii suplimentare în procesul de efectuare a controlului averii și intereselor personale. Coraportul pentru un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat la ședința Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, comunică Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova. Inițiativa legislativă a fost elaborată de un grup … Articolul Pârghii suplimentare pentru inspectorii de integritate în procesul de efectuare a controlului averii și intereselor personale apare prima dată în Punctul pe i.
13:40
Nordul Israelului a fost vizat miercuri de o ploaie de rachete provenite dinspre Liban, armata raportând circa 160 de proiectile trase asupra teritoriului israelian, în timp ce gruparea şiită libaneză Hezbollah a revendicat tiruri cu mai multe „zeci de rachete Katiuşa” şi rachete ghidate, potrivit AFP. Acest nou puseu de tensiune la frontiera dintre cele … Articolul Ploaie de rachete dinspre Liban în nordul Israelului apare prima dată în Punctul pe i.
13:30
Elevii din clasele liceale și colegii se pot înscrie la tabăra „Educație financiară pentru toți”, organizată de către Banca Națională a Moldovei și Centrul analitic independent „Expert-Grup”. Aceasta se va desfășura în perioada 26-28 iunie în orașul Vadul lui Vodă. Organizatorii precizează că prin intermediul sesiunilor de instruire interactive, activităților practice și experiențelor de învățare, … Articolul Tabără de educație financiară organizată de BNM și Expert-Grup apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu președintele Băncii Europene pentru Investiții și cu președintele Comitetului European al Regiunilor, în contextul participării la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al Guvernului. La întrevederea cu președinta Băncii Europene de Investiții (BEI), Nadia Calviño, prim-ministrul a vorbit despre proiectele care sprijină aderarea … Articolul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Președintele Băncii Europene pentru investiții și cu Președintele Comitetului European al Regiunilor apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Un obiect asemănător unui proiectil de artilerie, posibil din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperit în timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat de către o patrulă a Poliției de Frontieră din Cuconeștii Noi, raionul Edineț. Obuzul avea o lungime de 50 de centimetri și un diametru de aproximativ 30 … Articolul Un obuz a fost descoperit în zona de frontieră apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
 Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea unei sentințe de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală de învinuire a unui medic anesteziolog-reanimatolog de comiterea infracțiunii de încălcare din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale (art.213 lit.b) din Codul penal). Inculpatul a fost condamnat la închisoare pe un termen de 1 … Articolul Medic din Chișinău, condamnat pentru malpraxis. Procurorii au contestat sentința cu apel solicitând aplicarea sancțiunii complementare apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.