Avertisment apocaliptic de la omul care a creat ChatGPT: ”Îmi este frică de ce va urma, este o problemă masivă”

Bani.md, 18 mai 2024 09:50

Inteligenţa artificială este privită cu teamă pentru felul în care poate poate impacta alegerile electorale din viitorul apropiat. Însă atunci când Sam Altman, omul din spatele ChatGPT, a fost întrebat ce părere are despre această posibilitate, el a părut să fie mai preocupat de altă problemă: impactul AI asupra economiei, scrie Bloomberg. „Îmi este frică […] Articolul Avertisment apocaliptic de la omul care a creat ChatGPT: ”Îmi este frică de ce va urma, este o problemă masivă” apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 12 ore
10:00
Ion Munteanu a depus astăzi jurământul de învestire în funcția de Procuror General al Republicii Moldova. La ceremonie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj ferm despre așteptările pe care le are de la noul procuror general. „Felicitări, aveți o misiune complicată. Astăzi, din păcate, în justiție se face mai puțin decât se […] Articolul Ion Munteanu a depus jurământul de învestire la șefia Procuraturii Generale. Ce i-a cerut Maia Sandu apare prima dată în Bani.md.
09:30
În primul trimestru al anului 2024, salariul mediu în Moldova a ajuns la 13.170,3 lei, marcând o creștere de 14,7% în termeni nominali față de aceeași perioadă a anului precedent. Potrivit Biroului Național de Statistică, ajustând pentru inflație, salariul mediu a crescut cu 10% comparativ cu primul trimestru al anului 2023. Salarii mai mari în […] Articolul Creștere semnificativă a salariilor în Moldova în primul trimestru al anului 2024 apare prima dată în Bani.md.
09:00
Acum opt ani, Peter Thiel, miliardarul co-fondator al PayPal, investitorul timpuriu în Facebook și proprietarul Palantir, companie furnizoare de tehnologii avansate pentru Pentagon și serviciile de informații americane, a surprins o Silicon Valley predominant democrată prin sprijinul său public pentru Donald Trump la convenția republicană. Patru ani mai târziu, alte figuri din lumea tehnologiei și-au […] Articolul Dezamăgită de Biden, Silicon Valley urcă în carul triumfal al lui Trump apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
08:40
Lucrările de divizare a codului sursă au fost comandate de ByteDance la sfârşitul anului trecut, înainte ca proiectul de lege din Congresul american să fie adoptat în luna aprilie, notează agenţia Reuters. Surse familiare cu acest subiect au declarat pentru Reuters, sub protecţia anonimatului, că odată ce codul va fi împărţit, ar putea pune bazele unei […] Articolul TikTok pregăteşte o copie americană a algoritmului de bază al aplicaţiei apare prima dată în Bani.md.
08:30
Pe măsură ce valoarea echipelor sportive continuă să crească vertiginos, oamenii care își pot permite să investească în aceste francize se numără printre cei mai bogați oameni de pe planetă. În prezent, lista celor mai bogați proprietari de echipe sportive include doi moștenitori ai Walmart, Rob Walton și Ann Walton Kroenke, împreună cu fostul asistent al […] Articolul Cei mai bogați 10 proprietari de echipe sportive au împreună averi estimate la peste 500 miliarde de dolari  apare prima dată în Bani.md.
08:30
Autorităţile din staţiunea spaniolă Platja d’Aro încearcă să limiteze comportamentele antisociale ale turiştilor, prin ipostazele vizate figurând umblatul pe străzi în lenjerie intimă sau afişând păpuşi gonflabile, informează DPA, preluată Agerpres. Noile reguli adoptate de municipalitatea catalană de pe Costa Brava au ca scop limitarea exceselor turismului de petrecere. Contravenienţii se pot aştepta la amenzi […] Articolul Stațiune din Spania impune noi reguli: interzice îmbrăcămintea nepotrivită, muzica tare și petrecerile care lasă gunoi apare prima dată în Bani.md.
08:10
Ion Munteanu, despre care au circulat informații ce ridică semne de întrebare cu privire la integritatea sa, a fost desemnat de către președintele Republicii Moldova în calitate de procuror general, conform unui decret publicat pe site-ul Președinției. Anumite aspecte ale activității și ale averii lui Ion Munteanu au stârnit suspiciuni în rândul opiniei publice. Printre […] Articolul Procurorul din buzunarul lui Plahotniuc, cu dubii de integritate, uns de Maia Sandu apare prima dată în Bani.md.
07:30
La 1 ianuarie 2024, numărul copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 17 ani în Republica Moldova a constituit 508,7 mii, reprezentând 21,0% din populația totală cu reședință obișnuită. În 2023, numărul copiilor născuți-vii a fost de 24,0 mii, în scădere cu 11,0% față de anul precedent, ceea ce a dus la o rată a […] Articolul Ziua Copilului în cifre: 21% din populație și o scădere de 11% a natalității în Moldova apare prima dată în Bani.md.
Ieri
17:30
Compania a obținut acest drept în rezultatul licitației din 29 mai, desfășurată pe platforma BRM East Energy. Având experiență și un portofoliu diversificat de surse de aprovizionare, SA Energocom poate asigura piața angro de gaze a Republicii Moldova cu gaze naturale la prețuri competitive. Ministrul Energiei Victor Parlicov, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de […] Articolul Energocom spune cât gaz va livra către Moldovagaz! Parlicov clarifică motivele publicării tardive a prețurilor apare prima dată în Bani.md.
17:20
Președinția Republicii Moldova a reacționat vehement la acuzațiile lansate în presă referitoare la implicarea Maiei Sandu în procesul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău către AviaInvest. Adrian Băluțel, șeful de Cabinet al președintei, a declarat că Maia Sandu a respins vehement această concesionare, iar acest lucru poate fi dovedit din înregistrarea video a ședinței de […] Articolul Președinția, despre audierea Maiei Sandu: Neimplicată în concesionarea aeroportului apare prima dată în Bani.md.
17:10
Astăzi, în România a debutat o nouă ediție a programului „Litoralul pentru Toți”, oferind oportunități de vacanță la prețuri accesibile, începând de la doar 35 (echivalentul a 133 de lei moldovenești) de lei pe noapte. Programul se desfășoară în perioada 31 mai – 20 iunie și permite turiștilor să se cazeze în hotelurile din stațiunile […] Articolul Soare și mare cu programul „Litoralul pentru Toți”, peste Prut! Cazare de la 130 de lei pe noapte apare prima dată în Bani.md.
15:10
Președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean vor fi audiați în calitate de martori în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. De asemenea, au fost acceptate ca probe și înregistrările video din timpul ședinței de Guvern în care s-a votat concesionarea. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani au admis astăzi cererea avocatului fostului premier Iurie Leancă […] Articolul Concesionarea Aeroportului Chișinău: Maia Sandu și Dorin Recean, chemați să depună mărturie în instanță apare prima dată în Bani.md.
13:50
În cadrul Conferinței Internaționale Aviație-Eveniment 2024 RMO, desfășurată recent la Aeroportul Internațional Chișinău, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat planurile pentru construcția unui nou terminal la aeroport, în colaborare cu Corporația Financiară Internațională (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale. Andrei Spînu a evidențiat progresele recente în restabilirea infrastructurii aeroportului, precum modernizarea pistei […] Articolul Terminal nou la Aeroportul Chișinău apare prima dată în Bani.md.
13:40
Ministrul Energiei din Republica Moldova, Victor Parlicov, a emis un avertisment privind riscul iminent de destabilizare în regiunea Transnistria, în contextul în care contractul cu Gazprom se apropie de expirare în 2026. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV, Parlicov a subliniat că dependența de gazul gratuit furnizat de Gazprom în Transnistria a […] Articolul Socialismul „pe pâine” din Transnistria se termină! Parlicov: Risc de destabilizare după ce cade contractul cu Gazprom apare prima dată în Bani.md.
13:00
Centrul Național de Instruire „MOLDINSOLV” invită persoanele interesate să participe, în perioada 6-8 iunie (câte 2 ore zilnic) la cursul online: Regimul juridic al procedurii accelerate de restructurare. Ești întreprinzător și te confrunți cu situație financiară dificilă?, ești avocat sau jurist și clientul tău se confruntă cu situație financiară dificilă?, ești întreprinzător și ai debitori […] Articolul Centrul Național de Instruire „MOLDINSOLV” organizează un curs online: Află cum poți să te înregistrezi apare prima dată în Bani.md.
10:30
Natalia Bejan, șefa Agenției de Investiții a făcut dezvăluiri importante în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Rlive, referitoare la viitorul administrării aeroportului internațional al țării. Bejan a explicat că decizia de a căuta un operator privat pentru a prelua managementul aeroportului a fost influențată de o evaluare atentă a capacităților actuale. „Eu sunt sigură că […] Articolul Jocurile de culise din spatele aeroportului! Bejan a rupt tăcerea despre cine va administra poarta aeriană a țării apare prima dată în Bani.md.
09:30
În luna iunie 2024, SA „Moldovagaz” va primi metan de la SA „Energocom”, în urma unei licitații desfășurate pe platforma „BRM East Energy” pe 29 mai 2024. Prețul de livrare va fi stabilit și anunțat în ultima zi a lunii mai, fiind legat de indicele bursier TTF front month index, urmând să fie publicat pe […] Articolul Energocom va livra metan către Moldovagaz în luna iunie 2024 apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:10
Într-un demers menit să consolideze securitatea națională și ordinea publică, Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege care modifică Legea cetățeniei Republicii Moldova. Propunerile de modificare, înaintate de deputatul Igor Chiriac din cadrul fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, au ca scop eliminarea vulnerabilităților și riscurilor pentru securitatea statului și ordinea publică. Inițiativa […] Articolul Fraudă pentru cetățenia Republicii Moldova! Deputații au votat reguli mai stricte pentru dobândire apare prima dată în Bani.md.
17:00
Moldovenii sunt printre campioni la risipa alimentară. Deputata Mariana Cușnir, care a prezentat un proiect de lege la antirisipa alimentelor, a declarat de la tribuna Parlamentului că fiecare persoană aruncă 76 kg de alimente la gunoi. Cușnir a subliniat că numai în jur de 800 de companii din țară se desprind de resturile de mâncare, […] Articolul Moldovenii, printre campioni la risipa alimentară! Cantități uriașe de mâncare ajung la gunoi apare prima dată în Bani.md.
16:00
Republica Moldova se confruntă cu o pierdere semnificativă în ceea ce privește numărul de nașteri, conform datelor statistice recente. La 1 ianuarie 2024, numărul copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 17 ani a fost înregistrat la 508,7 mii, reprezentând 21,0% din totalul populației cu reședință obișnuită, arată datele Biroului Național de Statistică. Datele arată […] Articolul Republica Moldova e pierdură de tot! Natalitatea, scădere dramatică în anul 2023 apare prima dată în Bani.md.
15:30
Săptămâna viitoare, echipe ale Agenției Apele Moldovei și Agenției Apele din Ucraina vor inspecta cursul râului Nistru pentru a evalua starea acestuia, pentru a vedea dacă există pericol de secare a râului Nistru , a anunțat ministrul Ecologiei, Sergiu Lazarencu. În fața deputaților, ministrul Lazarencu a prezentat un fragment de rachetă rusească, pus într-o ramă, […] Articolul Râul Nistru, secat la Hotin! Ministrul Mediului, Lazarencu: Vom merge cu colegii din Ucraina la fața locului apare prima dată în Bani.md.
14:10
Parlamentul a adoptat un proiect de lege care interzice lucrările de construcție zgomotoase în blocurile locative în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în intervalul orar 20.00 – 08.00 de luni până sâmbătă. Amenzile pentru nerespectarea acestor reguli vor fi de până la 1500 de lei pentru persoanele fizice și până la […] Articolul Orele de liniște la bloc în 2024! Amenzi de 1 500 de lei pentru moldovenii care fac gălăgie între aceste ore apare prima dată în Bani.md.
13:50
Companiile mici din domeniul colectării metalelor se arată îngrijorate de inițiativa autorităților de a institui un monopol în domeniul colectării metalelor, desemnând compania de stat Metalferos ca unic jucător pe piață. Lungu a acuzat statul că intenționează să pună companiile mici de colectare a metalelor „pe butuci” prin crearea unui mediu de afaceri inegal și […] Articolul Companiile din domeniul deșeurilor metalice riscă să ajungă la fier vechi! Cer autorităților să renunțe la monopol apare prima dată în Bani.md.
13:00
Cei șase membri ai Consiliului de Observatori de la Moldovagaz au ridicat 12,3 milioane de lei, în anul 2023, potrivit informațiilor postate de Alexandr Petkov, primarul orașului Bălți și unul din acționarii companiei. Fiecare membru din consiliul Moldovagaz a ridicat câte 2,05 milioane de lei. Este vorba de Vitalii Markelov, Serghei Kuzneț, Kirill Neumin și […] Articolul Milionarii statului de la Moldovagaz! Salariile fabuloase ridicate de membrii consiliului apare prima dată în Bani.md.
10:00
Central Energy Fund (CEF), o entitate controlată de guvernul Africii de Sud, a achiziționat cea mai mare rafinărie de petrol a țării, Sapref, de la giganții occidentali Shell și BP, pentru suma simbolică de 1 rand, echivalentul a aproximativ 5 cenți, conform Bloomberg. CEF, care administrează activele energetice ale Africii de Sud, a convenit să […] Articolul Cea mai mare rafinărie din Africa de Sud, vândută pentru prețul simbolic de 5 cenți apare prima dată în Bani.md.
09:50
Guvernul a aprobat Planul Național de Dezvoltare (PND) pentru anii 2025-2027, cu un cost total estimat la 123,2 miliarde de lei. Planul cuprinde 95 de măsuri de reformă și 264 de proiecte de dezvoltare, vizând transformarea țării într-o economie europeană, sigură și prosperă. Potrivit cabinetului de miniștri, acest plan ambițios va contribui la creșterea PIB-ului, […] Articolul Plan grandios de miliarde pentru dezvoltarea Republicii Moldova, dar neacoperit financiar apare prima dată în Bani.md.
09:30
Temperaturile din capitala Indiei au urcat marţi până la o temperatură record de 49,9 grade Celsius, a anunţat biroul meteorologic al guvernului, citat de AFP. Departamentul Meteorologic al Indiei (IMD), care a anunţat „un val de căldură severă”, a înregistrat temperaturile la două staţii din suburbiile Delhi, la Narela şi Mungeshpur. Meteorologii prognozează temperaturi similare […] Articolul Ţara care se topeşte a înregistrat un nou record de caldură. Mercurul din temometru a ajuns până la 49,9 grade apare prima dată în Bani.md.
09:30
Într-o rară apariţie comună, şefii Toyota, Mazda şi Subaru au promis că vor continua să investească în tehnologia bazată pe combustibil, o mişcare de care vor beneficia şi sute de furnizori care se luptă cu trecerea la vehiculele electrice, informează Financial Times. „Într-o epocă în care dezvoltarea tehnologiei vehiculelor electrice se accelerează, există un nou […] Articolul Compania auto care sfidează trendul: Cel mai mare producător investește într-o nouă generație de motoare cu combustie apare prima dată în Bani.md.
29 mai 2024
20:50
Compania din domeniul automotive, Fujikura se retrage din Republica Moldova, potrivit anunțului Nataliei Beajan, șefa Agenției de Investiții. „Nu e vorba de o relocare. Compania pleacă din lipsa alocării contractelor. Deja când se vor retrage e doar o chestiune de timp”, a punctat Bejan în cadrul emisiunii „Rezoomat”, de la Rlive. Potrivit Nataliei Bejan, problemele […] Articolul Turbulențe în Republica Moldova! Compania Fujikura pleacă din țară apare prima dată în Bani.md.
17:00
Mii de familii din Republica Moldova riscă să rămână fără locuințe dacă nu reușesc să le privatizeze în timp util. „Unii locatari nu au reușit să-și privatizeze locuințele. O parte dintre ei sunt peste hotare, există nereguli în documente sau alte motive tehnice și birocratice. Extinderea termenului de privatizare este necesară până la sfârșitul anului […] Articolul Șoc total pentru mii de familii care stau la bloc! Riscă să rămână fără locuințe, dacă nu reușesc să le privatizeze apare prima dată în Bani.md.
16:30
Victoriabank și Federația de Baschet din Moldova continuă parteneriatul început în 2021, cu scopul de a susține performanța și talentul copiilor și tinerilor care practică baschetul. Rămânem sponsorul principal al federației pentru al patrulea an consecutiv și vom sprijini activitatea și planurile competiționale ale acesteia și în 2024. Victoriabank va oferi suport financiar pentru desfășurarea principalelor 8 […] Articolul VIDEO Victoriabank susține baschetbaliștii din Moldova și în 2024 apare prima dată în Bani.md.
16:20
În SUA, ratele prea mari pentru creditele ipotecare au ajuns să afecteze milioane de oameni. Un chiriaş care spera să cumpere o locuinţă a forţat  să rămână chiriaş pentru totdeauna. Un client care a sperat să refinanţeze un credit ipotecar de taie din strange cureau din toate părţile pentru a ţine pasul cu dobânzile, iar […] Articolul Visul american spulberat sub greutatea dobânzilor: Creditele ipotecare scumpe dau peste cap viața a milioane de oameni apare prima dată în Bani.md.
15:20
Într-un efort de a combate munca nedeclarată și de a îmbunătăți siguranța la locul de muncă, Inspectoratul de Stat al Muncii va fi echipat cu camere de luat vederi și drone pentru a supraveghea șantierele de construcții. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Alexei Buzu, în cadrul unei emisiuni la Moldova 1, unde a […] Articolul Războiul dronelor deasupra șantierelor de construcții! Dezvoltatorii cu muncitori la negru, puși pe jar apare prima dată în Bani.md.
12:00
Guvernul anunță că anul trecut au fost reparate și modernizate peste șase mii de kilometri de drumuri în Republica Moldova, o investiție totală de 3,1 miliarde de lei. Un raport al Administrației de Stat a Drumurilor relevă că circa 20,91% din drumurile naționale și 27,11% din cele regionale erau în stare foarte rea, iar în […] Articolul Drumuri ca-n război! Autoritățile anunță că au cheltuit 3 miliarde de lei pentru reparația a 6 000 km apare prima dată în Bani.md.
11:40
Problema încălzirii locuințelor devine o povară tot mai grea pentru cetățenii din Republica Moldova, cu venituri reduse. În fața perspectivelor de facturi mari, mulți se tem să își încălzească locuințele în sezonul rece, generând o situație de sărăcie energetică ce pune presiune pe bugetul personal al fiecăruia. Datele furnizate de Biroul Național de Statistică arată […] Articolul Facturi mari, venituri mici! Sărăcia energetică a populației a costat bugetul țării 3,3 miliarde de lei apare prima dată în Bani.md.
11:30
Republica Moldova își va stoca circa 15% din consumul mediu anual de gaze naturale, dintre care peste 30% vor constitui stocuri de securitate, conform noilor hotărâri aprobate în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri. Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea securității aprovizionării cu gaze naturale în caz de situații excepționale. Potrivit calculelor Agenției Naționale […] Articolul Republica Moldova nu are nicio problemă în asigurarea cu gaze naturale! Chișinăul majorează stocul de metan apare prima dată în Bani.md.
11:00
Aeroportul Internațional Chișinău anunță inițierea unei noi licitații publice, vizând locațiunea activelor neutilizate în scopuri operaționale destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages. Această licitație vine cu modificări semnificative menite să eficientizeze procesul și să atragă participanți. Noua licitație se va desfășura conform următoarelor criterii revizuite: Divizarea licitației în două loturi distincte: primul […] Articolul Schimbări la licitația în chinuri de la Aeroportul Chișinău! Marea miză: spațiile comerciale apare prima dată în Bani.md.
10:40
În ciuda declarațiilor optimiste ale ministrului Economiei, Dumitru Alaiba, despre interesul crescut al investitorilor străini pentru Moldova, realitatea pare să fie diferită. Alexandr Slusari de la Asociația Forța Fermierilor avertizează că investitorii existenți părăsesc țara, evidențiind un declin economic semnificativ. Fabrica Coroplast din Căușeni, deținută de un investitor german, își va închide activitatea în scurt […] Articolul Măcelul investitorilor! De ce fug din Moldova, cea mai săracă țară a Europei apare prima dată în Bani.md.
10:20
Marți după-amiază, precipitațiile abundente au transformat orașul Leova în „Veneția Moldovei”, după ce un sector al drumului național R34 a fost acoperit de ape. Imaginile video publicate de știri.md arată un peisaj dramatic în care podul de la intersecția localităților Iargara și Sărata Nouă a fost inundat complet. Podul face parte din segmentul de drum […] Articolul VIDEO Leova a devenit Veneția Moldovei! Un drum național sub ape, după ploile abundente apare prima dată în Bani.md.
28 mai 2024
16:50
Chișinăul a găzduit cea de-a 10-a ședință operativă a HUB-ului de Securitate al UE, un eveniment cu tematica principală axată pe sistemele IT de mari dimensiuni în domeniul justiției și afacerilor interne. Evenimentul a reunit oficiali de rang înalt și experți în securitate din cadrul Uniunii Europene și Republicii Moldova, printre care se numără Ministrul […] Articolul VIDEO A 10-a ședință operațională a HUB-ului de Securitate al UE a avut loc astăzi la Chișinău. Subiectele abordate apare prima dată în Bani.md.
16:50
Un nou scandal bancar zguduie Republica Moldova după ce s-a descoperit că, în luna decembrie 2014, B.C. „Eximbank-Gruppo Veneto Banca” S.A. a cesionat drepturi de creanță în valoare de 897,72 milioane de lei către VENETO BANCA SPA. Suma, fără provizioanele de depreciere, era de 666,9 milioane de lei. „Conform Situației financiare pentru exercițiul financiar al […] Articolul Un nou jaf bancar de 898 milioane de lei în Republica Moldova? apare prima dată în Bani.md.
16:40
O vilă de lux din Noua Zeelandă s-a transformat într-un magnet pentru bogaţii lumii. Ea oferă tot ce ar putea visa aceştia, acces uşor la schi, golf, şi podgorii de primă clasă. Totodată ea se află la câteva minute de un aerodrom internaţional, iar locaţia este rustică, modernă şi discretă. Cu toate acesetea, ea este […] Articolul Nici miliardarii lumii nu-și permit o oază de lux din Pacific: cum a ajuns o casă să-i pună pe jar pe cei mai bogați apare prima dată în Bani.md.
16:20
Energocom, traderul de stat, a anunțat coordonarea graficului de livrare a energiei electrice pentru luna iunie cu centrala de la Cuciurgan (MGRES). Conform prognozei, necesarul de energie pentru consumatorii de pe malul drept al Nistrului se ridică la aproximativ 334.613 MWh. Pentru a acoperi această cerere, Energocom va achiziționa cca 308.223 MWh de la MGRES. […] Articolul Cine va ține becurile aprinse în Republica Moldova, în luna iunie apare prima dată în Bani.md.
12:40
Piața imobiliară din Capitala Republicii Moldova, Chișinău, a cunoscut o creștere semnificativă în ultima perioadă. Conform specialiștilor, prețurile vor continua să ia proporții. Într-o conferință de presă, în care a anunțat despre schimbările în cadrul programului Prima Casă, premierul Dorin Recean a declarat că: „…guvernul va pune la dispoziția companiilor imobiliare o serie de obiecte, […] Articolul Piața imobiliară din Chișinău a explodat! Recean promite să împingă prețurile în jos apare prima dată în Bani.md.
12:10
Astăzi, premierul Dorin Recean a anunțat în cadrul unei conferințe de presă o serie de modificări și extinderi ale programului „Prima Casă Plus”, menite să crească accesibilitatea și atractivitatea acestuia pentru un număr mai mare de beneficiari. Principalele modificări anunțate includ: Extinderea listei de beneficiari: Programul va fi acum accesibil și pentru profesiile libere, cum […] Articolul Schimbări în programul Prima Casă a lui Plahotniuc. Recean anunță câți bani se pot lua și care sunt condițiile apare prima dată în Bani.md.
11:40
Helvetas Moldova invită copiii și adolescenții creativi să-și imagineze viitorul și să împărtășească viziunea lor artistică în cadrul unui concurs de desen cu tema „Ce vreau să mă fac când voi fi MARE”. Concursul își propune să inspire și să susțină aspirațiile copiilor, oferindu-le o platformă unde se pot expune, iar talentul lor va fi […] Articolul Helvetas Moldova a lansat concursul de desen cu tema „Ce vreau să mă fac când voi fi MARE”. Află detalii apare prima dată în Bani.md.
11:00
În contextul propunerii de instituire a unui monopol pe piața metalelor uzate în favoarea companiei de stat Metalferos, companiile mici de colectare a metalelor și-au exprimat vehement opoziția și îngrijorarea față de această inițiativă. Aceste companii, care reprezintă o parte semnificativă a industriei, consideră că instituirea unui monopol ar avea consecințe negative asupra mediului concurențial […] Articolul Cum vor autoritățile să „îngroape” companiile mici de colectare a metalelor uzate! În joc intră Metalferos apare prima dată în Bani.md.
10:40
Noutate bună pentru iubitorii de burgeri cu ocazia Zilei Internaționale a Burgerului! Glovo va dedica o secțiune în aplicația sa cu denumirea „Burger Week” toată săptămâna, până pe 2 iunie.  Aici veți găsi o serie de parteneri care oferă discounturi de până la 30% și livrare gratuită la cei mai buni burgeri din oraș. Doar […] Articolul Burgerul – vedeta acestei săptămâni în aplicația Glovo! apare prima dată în Bani.md.
10:00
xAi, compania de inteligenţă artificială a lui Elon Musk, a reuşit să strângă de la investitori şase miliarde de dolari pentru a se dezvolta şi a concura cu OpenAI, compania care a creat ChatGPT, scrie Bloomberg. Compania lui Musk s-a lansat în 2023 şi a reuşit într-un singur an să atragă una dintre cele mai […] Articolul Războiul pentru supremaţie în cursa AI a început. Cel mai bogat om pregăteşte o mare surpriză pentru a intra în luptă apare prima dată în Bani.md.
09:40
Bursa de Valori Bucureşti găzduieşte marţi deschiderea oficială dedicată listării companiei Premier Energy la bursă. Furnizorul de gaze naturale si electricitate Premier Energy a derulat, în perioada 8 – 15 mai, o ofertă publică inițială prin care a atras 695 milioane lei (aproape 140 milioane euro), fiind cel mai mare IPO derulat la bursă de […] Articolul Gigantul energetic, cu prezență și în Moldova, sparge gheața la bursa din București. A atras 140 milioane de euro apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.