70 de locuri de parcare sunt amenajate în PMAN pentru Noaptea Învierii

Albasat, 2 mai 2024 11:50

În jur de 70 de locuri de parcare sunt amenajate în Piața Marii Adunări Naționale pentru conducătorii auto care vor veni la slujba din Noaptea Învierii la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”, anunță Primăria capitalei. Șoferii vor putea lăsa automobilele și pe străzile adiacente, pe locurile de parcare stradală. De asemenea,... The post 70 de locuri de parcare sunt amenajate în PMAN pentru Noaptea Învierii appeared first on ALBASAT.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Albasat

Acum 4 ore
22:20
Inspectoratul de Poliție Nisporeni a fost gazda celei de-a XXX-a ediții a Turneului tradițional de minifotbal în memoria eroului Tudor Țernă, Cavaler al Ordinului „Ștefan cel Mare”, căzut la datorie în apărarea independenței și integrității Republicii Moldova. O comemorare solemnă Evenimentul a debutat cu o solemnitate de comemorare pentru Tudor... The post Turneul de minifotbal din Nisporeni: Omagiu pentru Tudor Țernă appeared first on ALBASAT.
Ieri
21:00
După o perioadă răcoroasă, vremea se încălzește treptat. Însă aceasta aduce și instabilitate atmosferică. Astfel, sâmbătă și luni se prevăd izolat averse, transmite IPN. Serviciul Hidrometeorologic de Stat precizează că în următoarele două nopți temperaturile minime vor oscila între +4..+10 grade Celsius, iar luni între +8..+13 grade Celsius. Sâmbătă, temperatura... The post Vremea se încălzește până la +26 grade Celsius appeared first on ALBASAT.
09:20
The post LIVE: Sărbătoarea Icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Vărzărești – un moment de înalta trăire duhovnicească appeared first on ALBASAT.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:20
Pe 16 mai 1812, la București a fost semnat tratatul de pace dintre Imperiul Otoman și Imperiul Rus, ca urmare a războiului purtat pe teritoriul principatelor Moldova și Muntenia (1806-1812). Prin Pacea de la București din 1812, Basarabia era anexată pentru prima dată de Rusia, relatează IPN cu referință la... The post Astăzi se împlinesc 212 ani de ocupație rusească a Basarabiei appeared first on ALBASAT.
13:00
Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș. Acest statut i-a fost atribuit printr-un proiect de lege votat astăzi de Parlament în lectură finală, transmite IPN. Autoarea inițiativei legislative este președinta Comisiei parlamentare administrație publică și dezvoltare regională, Larisa Voloh. Potrivit ei, obținerea de către Stăuceni a statutului de oraș este justificată... The post Stăuceni devine oraș, vot final appeared first on ALBASAT.
12:10
Moldova și Italia au semnat un Memorandum de înțelegere care prevede cooperarea economică, socială și tehnologică în sectorul agricol și dezvoltarea rurală. Un element al documentului este armonizarea legislației și politicilor agricole cu cele ale Uniunii Europene, transmite IPN. Documentul include schimbul de cunoștințe și experiență în diverse aspecte ale... The post Moldova și Italia au semnat un memorandum de cooperare în sectorul agricol appeared first on ALBASAT.
09:20
Accesibilitatea resurselor energetice este o provocare de lungă durată în Moldova, trei din zece persoane raportează incapacitatea de a-și menține locuința suficient de caldă, una dintre cele mai mari rate din Europa. Șocurile succesive ale prețurilor din ultimele trei sezoane de încălzire au exacerbat aceste provocări și în absența unor... The post Trei din zece moldoveni nu-și pot menține locuința suficient de caldă, analiză BM appeared first on ALBASAT.
09:20
Pe fundalul poverii financiare ridicate a costurilor la energie, un număr semnificativ de moldoveni săraci nu au reușit să-și îmbunătățească eficiența energetică a locuințelor lor. Modernizarea izolației, care poate atenua efectele creșterii prețurilor la energie, nu a fost implementată în aproximativ 56% din gospodăriile sărace din Moldova. Estimările sugerează că... The post Costurile mari la energie împiedică moldovenii să-și sporească eficiența energetică, Banca Mondială appeared first on ALBASAT.
09:10
Poliția de Frontieră a primit un lot de antidrone în valoare de 289 000 de euro, aplicarea căruia va întări capacitatea instituției de a detecta și neutraliza amenințările din aer, survenite la graniță, în mod eficient și rapid, relatează IPN cu referință la un comunicat al instituției. Aceste sisteme reprezintă... The post Sistemele antidronă vor neutraliza amenințările din aer la frontieră appeared first on ALBASAT.
08:50
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7794 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5851 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2817 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.6563 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.6516 D.S.T. 960 XDR 1 23.5805 Denar macedonian 807 MKD 10 3.1345 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 16.05.2024 appeared first on ALBASAT.
15 mai 2024
14:40
Termenul de privatizare pentru locuințele pasibile de privatizare, care expiră pe 31 mai 2024, se propune a fi extins până în decembrie 2025. O prevedere în acest sens se conține într-un proiect de lege avizat de către Comisia parlamentară economie, buget și finanțe, transmite IPN. În cadrul ședinței de miercuri... The post Termenul de privatizare a locuințelor se propune a fi extins până la sfârșitul anului 2025 appeared first on ALBASAT.
13:10
Premierul României, Marcel Ciolacu, susține că Maia Sandu este singura soluție europeană și democratică pentru Republica Moldova, iar România va ajuta țara vecină, pentru că acolo „sunt români, nu sunt altceva”, transmite IPN. Prezent marți seara la Digi24, Marcel Ciolacu a fost întrebat despre ultimele amenințări ale Rusiei la adresa... The post Maia Sandu este singura soluție europeană și democratică pentru Republica Moldova, premier român appeared first on ALBASAT.
12:30
The post Ziua Familiei la Nisporeni: un spectacol LIVE al iubirii și unității familiale! appeared first on ALBASAT.
10:20
Colegiul „Gheorghe Asachi” din Lipcani se concentrează pe vocația pedagogică, promovând în același timp valorile fundamentale ale educației și oferind un învățământ de înaltă calitate, adaptat la tendințele și perspectivele moderne în domeniul educației. Aceste aspecte au fost subliniate de către colectivul profesoral, elevi și părinți, care și-au exprimat îngrijorarea... The post Satele din împrejurimile orașului Lipcani se confruntă cu o lipsă acută de cadre didactice, opinie appeared first on ALBASAT.
08:40
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7771 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5779 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2780 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.6488 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.6405 D.S.T. 960 XDR 1 23.5329 Denar macedonian 807 MKD 10 3.1241 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 15.05.2024 appeared first on ALBASAT.
14 mai 2024
17:40
Rata anuală a inflației va continua să scadă ușor în primul trimestru de prognoză, după care va spori până la începutul anului viitor. Ulterior va înregistra o diminuare nesemnificativă până la sfârșitul orizontului de prognoză, cu excepția trimestrului IV al anului 2025, când va spori neînsemnat. Datele au fost prezentate... The post Inflația media anuală va fi de 5% în 2024, guvernator BNM appeared first on ALBASAT.
15:00
Întreprinderea de stat Aeroportul Internațional Chișinău va fi inclusă pe lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, care a înregistrat în Parlament un amendament în acest sens, transmite IPN. „Această modificare va garanta că aeroportul rămâne în proprietatea... The post Aeroportul Internațional Chișinău nu va putea fi privatizat, amendament appeared first on ALBASAT.
14:10
Inspectoratul de Poliție Nisporeni, în colaborare cu Asociația Raională de Fotbal, Școala Sportivă „Grigore Brașoveanu” din orașul Nisporeni și Direcția de Învățământ, Tineret și Sport au organizat și desfășurat Turneul de Minifotbal între echipele de elevi din instituțiile de învățământ din raionul Nisporeni. Acest eveniment a fost dedicat memoriei lui... The post Echipe înspirate de eroi: Turneu de minifotbal în memoria lui Tudor Țernă appeared first on ALBASAT.
12:40
Republica Moldova a făcut pași pe care nimeni nu-i credea posibili în urmă cu doi ani, iar negocierile de aderare la Uniunea Europeană ar putea începe, oficial, în luna iunie. Declarația aparține europarlamentarului român, Siegfried Mureșan, potrivit căruia atât la Chișinău, cât și la Bruxelles există voință în acest sens.... The post Siegfried Mureșan: Republica Moldova a reușit să facă pași pe care nimeni nu îi credea posibili în urmă cu doi ani appeared first on ALBASAT.
12:30
Frații Serghei și Oleg Tarnovschi au urcat pe podium la Cupa Mondială de canoe din Ungaria pe distanța 500 de metri individual, transmite IPN. Elevii lui Nicolae Juravschi au înregistrat rezultatele 1:47.28, respectiv, 1:47.78. Câștigător a devenit campionul olimpic, brazilianul Isaquias Queiroz. La 200 de metri dublu feminin, tandemul Daniela... The post Frații Serghei și Oleg Tarnovschi au urcat pe podium la Cupa Mondială appeared first on ALBASAT.
12:30
Consiliul European a prelungit cu încă un an liberalizarea comerțului dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Astfel, producătorii moldoveni vor putea exporta pe marea piață europeană în continuare struguri de masă, roșii, usturoi, mere, cireșe, prune și suc de struguri, fără taxe și restricții cantitative, transmite IPN. Vicepremierul Dumitru Alaiba,... The post Liberalizarea comerțului cu UE, prelungită pentru încă un an appeared first on ALBASAT.
12:10
Președinta Maia Sandu a promulgat legea pentru implementarea  parțială a votului prin corespondență. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial la 10 mai, transmite IPN. Proiectul de lege care prevede pilotarea votului prin corespondență a fost adoptat de Parlament în lectură finală la 26 aprilie, cu votul a 57 de... The post Maia Sandu a semnat decretul de promulgare a votului prin corespondență appeared first on ALBASAT.
09:00
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7686 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5696 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2753 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.6440 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.6412 D.S.T. 960 XDR 1 23.4944 Denar macedonian 807 MKD 10 3.1123 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 14.05.2024 appeared first on ALBASAT.
11 mai 2024
08:10
Înțelepciunea Paștelui Blajinilor: Cuvântul Parintelui Petru din Nisporeni În spiritul sărbătorilor pascale, Părintele Petru din Nisporeni oferă îndrumări despre modalitățile corecte de a marca Paștele Blajinilor. Cu o serie de recomandări pline de înțelepciune, preotul ne călăuzește către trăirea autentică a acestei sărbători speciale. Să explorăm împreună cum putem celebra... The post Înțelepciunea Paștelui Blajinilor: Cuvântul Parintelui Petru din Nisporeni appeared first on ALBASAT.
10 mai 2024
15:30
„Ne debirocratizăm, ne digitalizăm, ne modernizăm, dar mai ales ne integrăm în Uniunea Europeană cu o viteză fără precedent. Ne propunem până în anul 2030 să fim cel mai prietenos stat pentru business din UE”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean în cadrul celei de-a zecea ediții a Conferinței de Investiții... The post Dorin Recean: Ne propunem până în 2030 să fim cel mai prietenos stat pentru business din UE appeared first on ALBASAT.
15:20
Uniunea Europeană și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare lansează un proiect de 10 milioane de euro care vine să sprijine autoritățile Republicii Moldova în eforturile de avansare a agendei de transformare verde. Lansarea proiectului UE-PNUD „Facilitarea unei tranziții verzi incluzive în Republica Moldova”, cu o durată de patru ani, a... The post Proiect de 10 mln euro pentru avansarea pe calea tranziției verzi, lansat de UE și PNUD appeared first on ALBASAT.
08:30
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7630 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5609 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2709 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.6271 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.6321 D.S.T. 960 XDR 1 23.4472 Denar macedonian 807 MKD 10 3.1036 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 10.05.2024 appeared first on ALBASAT.
9 mai 2024
13:00
Dragi moldoveni, dragi europeni! Hristos a înviat! Bine ați venit în Orășelul European, pe care îl deschidem, astăzi, împreună cu Guvernul Republicii Moldova și cu Delegația Uniunii Europene la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale.  Azi este o zi cu semnificație dublă pentru Moldova și pentru întreaga lume. Pe 8... The post Mesajul Președintei Maia Sandu, de 9 mai appeared first on ALBASAT.
10:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu și Comisarul European Pentru Buget și Administrare, Johannes Hahn, au participat la evenimentul de comemorare a celor care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial. Ceremonia solemnă a avut loc la Complexul memorial „Eternitate”. Cu acest prilej,... The post Președinta Maia Sandu a participat la evenimentul de comemorare a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial appeared first on ALBASAT.
09:50
The post În direct: Ziua Europei la Nisporeni – Celebrarea unității și diversității europene appeared first on ALBASAT.
09:10
The post În direct: Comemorarea celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial la Monumentul Eroilor din Nisporeni appeared first on ALBASAT.
09:00
„Anul acesta are o semnificație specială pentru Moldova, deoarece veți avea prilejul de a vă exprima opinia în cadrul referendumului privind aderarea țării la Uniunea Europeană. Vă încurajăm să participați și să vă faceți auzite vocile, căci împreună construim calea spre un viitor mai luminos și mai european pentru Moldova.... The post Mesajul Ambasadorului UE cu prilejul Zilei Europei appeared first on ALBASAT.
8 mai 2024
16:00
Publicațiile periodice scrise, eligibile în procedura de distribuire a sprijinului de stat în baza criteriilor de etică și deontologie, vor fi subvenționate din bani publici. Mecanismul de finanțare a fost aprobat miercuri de cabinetul de miniștri. Prin intermediul acestuia, urmează să fie stabilit un cadru normativ care asigură alocarea fondurilor... The post Guvernul a aprobat mecanismul de compensare a tarifului de distribuire a ziarelor appeared first on ALBASAT.
16:00
Premier Energy ÎCS, parte a conglomeratului internațional EMMA Capital al omului afaceri ceh Jiří Šmejc, va dezvolta active de energie regenerabilă în Republica Moldova, relatează IPN cu referință la Agerpres, care citează un comunicat al grupului EMMA. În acest scop vor fi făcute investiții din vânzarea acțiunilor Premier Energy PLC... The post Premier Energy va dezvolta în Republica Moldova active de energie regenerabilă appeared first on ALBASAT.
15:50
Posesorii vehiculelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă vor respecta mai multe condiții tehnice pentru a circula pe drumurile publice din țară. Excepție vor face mașinile aflate în trafic internațional. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de executiv, transmite IPN. Documentul prevede echiparea cu oglinzi speciale periscopice a... The post Cerințe tehnice pentru șoferii care conduc automobile cu volanul pe partea dreaptă appeared first on ALBASAT.
12:00
Restanțe la plata pensiilor înaintea sărbătorilor pascale. Mai mulți pensionari au făcut vineri, 3 mai, cale întoarsă de la oficiile Poștei Moldovei, fără a-și primi banii. Ministrul Muncii și Protecției Sociale spune că restanțele la plata pensiilor au fost cauzate de o problemă tehnică înregistrată de Poșta Moldovei. Mai mult,... The post Restanțe la plata pensiilor înainte de Paște. Alexei Buzu: O problemă tehnică la Poșta Moldovei appeared first on ALBASAT.
11:20
Reprezenta Moldovei la Eurovision Song Contest 2024, Natalia Barbu, cu piesa „In the middle”, nu s-a calificat în finala concursului desfășurat în orașul Malmö, Suedia, transmite IPN. În premieră în acest an finaliștii sunt deciși exclusiv prin votul publicului, fără votul juriului de specialitate. Țările care au ajuns în finală... The post Reprezenta Moldovei nu s-a calificat în finala Eurovision appeared first on ALBASAT.
08:50
Banca Națională a Moldovei (BNM) a decis să micșoreze rata de bază la principalele operațiuni de politică monetară cu 0,15 punte procentuale, până la nivelul de 3,60%. În același timp, Comitetul executiv al BNM a votat pentru micșorarea rezervelor obligatorii cu 2 puncte procentuale atât pentru cele în lei, cât... The post Rata de bază la principalele operațiuni de politică monetară a fost diminuată la 3,60% appeared first on ALBASAT.
08:20
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7632 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5602 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2705 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.6324 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.6343 D.S.T. 960 XDR 1 23.4323 Denar macedonian 807 MKD 10 3.1024 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 08.05.2024 appeared first on ALBASAT.
7 mai 2024
19:30
Norvegia oferă Republicii Moldova un sprijin financiar suplimentar în mărime de 30 de milioane de euro. Președinta Maia Sandu, în cadrul vizitei pe care o întreprinde la Oslo, a precizat că acest ajutor nerambursabil va contribui la consolidarea securității energetice și la îmbunătățirea sectorului educației, transmite IPN. „Moldova apreciază generozitatea... The post Norvegia oferă Moldovei un sprijin financiar suplimentar de 30 de milioane de euro appeared first on ALBASAT.
15:40
O analiză desfășurată de Organizația Națiunilor Unite în Moldova, Guvernul Republicii Moldova și Delegația Uniunii Europene arată că există o complementaritate și o sinergie puternică între agenda de aderare la Uniunea Europeană, Agenda 2030 și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), aceste procese consolidând-se reciproc. 128 de ținte ODD (76%) sunt... The post Sinergia dintre aderarea la UE, Agenda 2030 și ODD: studiu comun al ONU, Guvernului și Delegației UE appeared first on ALBASAT.
14:50
În două luni de la lansarea campaniei de predare benevolă a armelor păstrate ilegal, poliției i-au fost predate 316 arme din circuitul civil, precum și 75 de unități de armă și 1275 de muniții de diferit calibru deținute ilegal. Alte 57 de unități de armă deținute ilegal au fost depistate... The post Arme și muniții deţinute ilegal au fost predate benevol poliției appeared first on ALBASAT.
14:10
Fostul premier Vlad Filat a fost achitat în dosarul intentat pentru spălare de bani. Decizia a fost pronunțată pe 7 mai, de către Judecătoria Chișinău. Procurorii au anunțat că vor contesta decizia, transmite IPN. La pronunțarea deciziei de achitare, completul de judecată a invocat că „fapta nu întrunește elementele constitutive... The post Vlad Filat este achitat în dosarul intentat pentru spălare de bani. Procurorii vor contesta decizia appeared first on ALBASAT.
12:20
Reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision, Natalia Barbu, va urca marți, 7 mai, pe scenă la Malmö, Suedia, în prima semifinală a concursului. Interpreta va evolua cu piesa „In the middle”, cu numărul 11, transmite IPN. Potrivit unui comunicat de presă al Teleradio-Moldova, care este membru al Uniunii Europene de Radio... The post Reprezentanta Moldovei la Eurovision urcă astăzi pe scenă la Malmö appeared first on ALBASAT.
5 mai 2024
11:50
The post Părintele Petru din Nisporeni împărtășește un mesaj emoționant despre Sărbătoarea Învierii Mântuitorului: “Învierea lui Hristos este taina cea mai mare a creștinătății” appeared first on ALBASAT.
11:40
Hristos a Înviat! Creștinii ortodocși au  primit Lumina Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, adusă de la Ierusalim, în bisericile din toată țara. Sute de oameni din Nisporeni au fost la biserică pentru a primi vestea Învierii lui Iisus Hristos, pentru ca mai apoi să ia Lumina Sfântă şi să ducă vestea... The post Hristos a Înviat: Paștele, Sărbătoarea Învierii Mântuitorului la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni – GALERIE FOTO appeared first on ALBASAT.
00:30
The post Învierea Domnului la Mănăstirea Vărzăreşti din Nisporeni / GALERIE FOTO appeared first on ALBASAT.
3 mai 2024
17:00
Cu sosirea Sărbătorilor Pascale, polițiștii din Nisporeni sunt pregătiți să asigure securitatea și ordinea publică în comunitate. În această perioadă, este esențial să fim cu toții responsabili și să ne asigurăm că trăim sărbătorile într-un mod sigur și plin de bucurie. Iată câteva aspecte importante de luat în considerare: Pentru... The post Poliția din Nisporeni, vigilentă în timpul Sărbătorilor Pascale appeared first on ALBASAT.
16:20
De Ziua Internațională a Libertății Presei, președinta Maia Sandu subliniază că Moldova are nevoie de cât mai mulți jurnaliști bine pregătiți, liberi să informeze cetățenii despre lucrurile importante pentru societate și curajoși în demascarea actelor de corupție, indiferent cine le comite, transmite IPN. Cu ocazia sărbătorii, șefa statului a venit... The post Maia Sandu: Să fii un jurnalist onest înseamnă să fii un jurnalist liber appeared first on ALBASAT.
16:10
Agenția de Mediu îndeamnă cetățenii să renunțe la arderea anvelopelor în noaptea de Paști pentru a proteja sănătatea oamenilor și mediului înconjurător. Arderea anvelopelor este interzisă prin lege și se pedepsește cu amendă de până la 1800 de lei pentru persoanele fizice și până la 15 000 de lei pentru... The post Cetățenii sunt îndemnați să renunțe la arderea anvelopelor de Paști. Riscă amenzi appeared first on ALBASAT.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.