Ambuteiajele la pod vor continua

Jurnal TV, 29 aprilie 2024 16:00

Prima porțiune reparată a podului de pe strada Mihai Vitează va fi deschisă, cel mai probabil, în luna iunie, nu în luna mai, cum era programat anterior. Șeful Direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, ne-a declarat că deși reabilitarea continuă în regim alert, deschiderea primei porțiuni este tergiversată din cauza consolidării cu beton, care trebuie să stea neatins cel puțin 27 de zile de la momentul turnării.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 2 ore
21:50
Prezentat de Sergiu Beznițchi
Acum 4 ore
20:40
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:40
20:30
Ministerul Justiției solicită limitarea activității Partidului „Şansă” pentru un termen de șase luni. O cerere de chemare în judecată a fost înregistrată la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.
20:30
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost rănit într-o împușcătură în orașul Handlova, unde avea loc o ședință de guvern. Presupusul atacator a fost reținut de poliție, transmite Associated Press.
20:30
Parteneriatul cu Uniunea Europeană privind cooperarea în domeniul apărării, care urmează să fie semnat în timpul apropiat, nu afectează în niciun fel statutul de neutralitate a Republicii Moldova. „Speculațiile privind acest subiect nu ajută la nimic”, a declarat astăzi ministrul de Externe, Mihai Popșoi, în debutul ședinței de Guvern.
20:30
Procuratura Anticorupție confirmă că scrisoarea semnată de Veronica Dragalin, care o vizează pe Tatiana Răducanu, este autentică. Instituția a adăugat că a acționat pentru a preveni riscuri în sistemul de justiție. De cealaltă parte, Centrul de Resurse Juridice, în cadrul căruia Răducanu a deținut anterior funcția de președinte a Consiliului de administrare, o acuză pe Dragalin de depășirea atribuțiilor de serviciu. Tatiana Răducanu, fost membru al Comisiei pre-vetting, și-a anunțat ieri demisia.
20:30
Termenul de depunere a dosarelor pentru concursul de ocupare a funcției de procuror general a expirat astăzi. Membrii Consiliului Superior al Procuraturii urmează să se întrunească săptămâna viitoare pentru a verifica admisibilitatea dosarelor. În competiție intră patru persoane.
20:30
Din aproape 80 de mii de persoane, care se înscriu la o școală auto, doar 70 la sută ajung să o absolve și să obțină un permis de conducere. Mai mult, doar un candidat din doi reușește să susțină din prima încercare proba teoretică, și doar unul din patru - proba practică. Datele au fost prezentate de Ministerul Educației, care menționează că situația este alarmantă și că sunt necesare măsuri pentru îmbunătățirea acesteia.
20:30
Ziua Internațională a Familiei a fost marcată astăzi printr-un atelier interactiv despre istoria scrisului, la Muzeul Național de Istorie. Organizatorii au îmbinat trecutul cu tehnologia modernă - mulți participanți au descoperit frumusețea scrisului de mână, cu penița! Evenimentul a culminat cu lansarea instalației inovatoare „Cartea interactivă de Istorie".
20:30
Prezentat de Călin Jucovschi
20:30
Prezentat de Vasile Luchianu
20:30
Prezentat de Vlada Tomescu
Acum 6 ore
17:50
Aproape 50 de pasageri care veneau de la Moscova au încercat să introducă ilegal în Republica Moldova circa 130 de mii de dolari, echivalentul a peste două milioane trei sute de mii de lei. S-a întâmplat acum două săptămâni la Aeroportul Internațional Chișinău. Oamenii legii spun că pasagerii ar fi acționat pe post de cărăuși, iar banii erau destinați grupului criminal organizat condus de Ilan Șor.
17:50
În aprilie curent, prețurile la produsele alimentare au crescut față de aceeași perioadă a anului trecut cu aproape patru la sută, arată datele Biroul Național de Statistică. Într-o singură lună, legumele s-au scumpit cu 11%, iar fructele cu peste 5%, ceea ce îi nemulțumește pe cumpărători. Oamenii pe care i-am întâlnit la Piața Centrală din capitală spun că nu mai cumpără ca înainte, ci se limitează la cantități limitate. „Pensia este prea mică pentru a ne permite mai mult”, spun cu tristețe bătrânii.
17:50
Legendara actriță Meryl Streep a primit aseară un premiu Palme D'Or onorific, la ceremonia de deschidere a celei de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. Înainte ca Streep să îşi primească premiul, ea a fost întâmpinată de ovaţii furtunoase timp de două minute.
17:50
S-au cunoscut la locul de muncă, în urmă cu șase ani, iar acum au creat o familie fericită. Vorbim despre Victor și Inga Borș, pompieri în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Ziua sunt colegi, iar seara - soț și soție. Deși activează în departamente diferite, uneori se văd la intervenții. Acum un an, soții Borș și-au celebrat căsătoria. De Ziua Internațională a Familiei, urmăriți un reportaj despre curaj, devotament, dar și dragoste pură.
17:50
Pentru a nu se înghesui dimineața în troleibuzul arhiplin, un student din Chișinău a hotărât că e mai bine să aibă propriile roți. Și nu e vorba de o mașină, ci de patine pe rotile. George Seicaș aleargă, dacă putem zice așa, al doilea an, de acasă până la facultate și parcurge această distanță în aproximativ cinci minute. „Mai complicat e iarna”, spune George, dar nu are alte opțiuni. Între timp, tânărul a înțeles că poate să-i învețe și pe alți doritori de a fi pe roate.
Acum 8 ore
16:50
Emisiunea TV a scriitorului Val Butnaru, „Vânturile Valurile”, a fost aseară vizionată, în premieră, într-o sală de spectacole. Evenimentul găzduit de Teatrul Fără Nume a fost o adevărată provocare pentru toți - și pentru realizatorii emisiunii, și pentru spectatori. Aceștia ne-au mărturisit că au rămas profund impresionați și că și-ar dori ca să mai vadă astfel de performanțe. Un text elevat și o muzică bună - iată formula succesului, spun oamenii.
16:40
Cunoscut ca un amator de chitară şi rock, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a cântat marţi seara, într-un bar din Kiev, ca un omagiu adus luptei ucrainenilor în faţa invaziei ruse. „Trebuie să ştiţi că Statele Unite sunt cu voi, că o mare parte a lumii este cu voi”, a declarat Blinken, înainte de a evolua cu o trupă locală în „Barman Dictat”.
16:40
Carburanții continuă să se ieftinească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețurile plafon pentru joi, 16 mai.
16:40
Programul „Prima Casă” va fi extins și va oferi noi oportunități pentru cei care vor să-și achiziționeze o locuință. Guvernul și Președinția au anunțat lansarea proiectului „Prima Casă PLUS”, prin care li se va oferi acces la finanțare mai multor tineri, nu doar celor care sunt angajați în instituțiile statului. De asemenea, Guvernul va crește mărimea acestui program, așa încât tinerii să poată accesa mai multe resurse.
16:40
Un autobuz care transporta 40 de pasageri a căzut într-o prăpastie adâncă de o sută de metri în regiunea Ayacucho din Peru. 16 oameni au murit în teribilul accident. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.
16:30
Ucraina și-a retras trupele din apropierea mai multor sate din nord-estul regiunii Harkov, unde rușii au avansat și au lovit așezările de-a lungul graniței, a anunțat Kievul. Peste 7.500 de oameni din Volciansk și zonele de frontieră au fost evacuați, scrie Reuters. „În regiunile Donețk și Harkov e cel mai dificil acum”, a declarat președintele Volodimir Zelenski.
16:30
În localitățile din Zona de Securitate vor fi implementate 26 de proiecte cu o finanțare totală de 13 milioane de lei. Totodată, proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol vor primi compensații în sumă de două milioane de lei. Acțiunile sunt incluse în „Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2024”, document care a fost aprobat astăzi de Guvern.
Ieri
22:10
Un bărbat de 75 de ani a scăpat de pușcărie și a fost condamnat la 130 de ore de muncă neremunerată după ce soția sa, pe care a bătut-o, a murit. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Soroca, sediul Florești. Potrivit Procuraturii Generale, instanța a stabilit o astfel de sentință deoarece victima și-a pierdut viața din cauza insuficienței cardio-vasculare, iar leziunile pe care le-a suferit din cauza bătăii nu au legătură cu decesul.
21:20
Prezentat de Daniela Ciocanu
21:20
21:00
Prezentat de Călin Jucovschi
21:00
Prezentat de Vasile Luchianu
21:00
Prezentat de Vlada Tomescu
20:00
S-au infiltrat în mulțime în timpul protestelor organizate de fostul Partid Șor și au scos la iveală o schemă de „remunerare” a manifestanților cu sume de 400 de lei. Este vorba despre doi reporteri, angajați ai Ziarului de Gardă, care au fost audiați astăzi ca martori ai acuzării în dosarul de finanțare ilegală a partidelor, în care figurează deputatul Marina Tauber. Aceasta spune însă că nu știe despre ce sume este vorba, dar a specificat că Ilan Șor obișnuia să le ofere manifestanților bani „pentru apă și mâncare”.
20:00
Tatiana Răducanu, care a deținut concomitent funcția de membru al Comsiei Pre-Vetting și al Comisiei Vetting, a demisionat. Se întâmplă după ce în spațiul public a fost distribuită o scrisoare semnată de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în care este menționat că Răducanu ar fi executat comenzile fugarului Veaceslav Platon și ale juristului Aureliu Colenco, avocat care reprezintă interesele lui Ilan Șor.
20:00
Cobza și meșteșugul de creare a acestui instrument ar putea fi incluse în lista patrimoniului Organizației Națiunilor pentru Educație, Știință și Cultură. Dosarul a fost livrat de curând către Comisia de specialitate UNESCO, au anunțat cercetători de la București și Chișinău.
20:00
Copiii de la Grădinița „Îngerașii” din satul Opaci învață să recicleze și să sorteze deșeurile în câteva tomberoane colorate, care au apărut în curtea instituției preșcolare. Inițiativa aparține unei educatoare, care a mobilizat mai multă lume din sat, transmit colegii noștri de la Studio-L.
20:00
Parlamentul georgian a aprobat astăzi, în a treia și ultima lectură, proiectul de lege privind „agenții străini”, care a declanșat săptămâni de proteste în masă, criticii văzându-l ca o amenințare la adresa libertăților democratice și a aspirațiilor țării de a adera la Uniunea Europeană. Mulțimea de manifestanți s-a adunat în fața parlamentului pentru a protesta din nou, cu o prezență puternică a poliției antirevolte la fața locului.
20:00
Republica Moldova și Uniunea Europeană sunt pe cale să își aprofundeze cooperarea în domeniul apărării la un nivel fără precedent. Potrivit unei propuneri a blocului comunitar, care urmează să fie aprobată săptămâna viitoare, Chișinăul va spori schimbul de informații, va efectua exerciții militare comune și va fi inclus în sistemul comun de achiziții de arme. „În baza acestui parteneriat, Republica Moldova și Uniunea Europeană vor purta anual dialoguri în domeniul securității și apărării”, a transmis Ministerul de Externe.
20:00
Banca Națională și-a revizuit în creștere prognoza inflației pentru anul 2024, cu 0,3 puncte procentuale și, respectiv, cu 0,1 puncte procentuale în 2025. „Pe termen mediu, rata inflației va oscila în proximitatea de 5%”, afirmă guvernatorul BNM, Anca Dragu.
20:00
Aproape 1700 de oamenii din o sută de mii au fost diagnosticați anul trecut cu două forme de cancer de piele. Acest număr este în creștere, iar specialiștii de la Institutul Oncologic atrag atenția că incidența este una alarmantă. Potrivit medicilor, cancerul de piele ar putea fi prevenit dacă cetățenii ar fi responsabili și ar ține cont de recomandările lor.
20:00
Secția chirurgie nou-născuți de la Institutul Mamei și Copilului a fost astăzi deschisă, după o lungă perioadă de reparație. Angajații spun că, anterior, încăperea era într-o stare dezastruoasă, chiar dacă medicii depuneau tot efortul pentru a o menține în ordine și pentru a respecta normele sanitare.
20:00
Legendarul covor roşu a fost derulat marţi dimineaţă pe treptele Palais des Festivals din Cannes, unde dispozitivul de securitate, „de aceeaşi factură” ca la ediţiile anterioare, este pregătit pentru sosirea starurilor, transmite AFP. Ediţia cu numărul 77 a Festivalului are loc între zilele de 14 şi 25 mai. În total, 22 de pelicule sunt în cursă anul acesta pentru La Palme d’or.
16:40
Producătorii de struguri, roșii, usturoi, mere, cireșe, prune și suc de struguri vor putea exporta încă un an fără taxe și restricții cantitative pe piața Uniunii Europene. Măsurile de liberalizare a comerțului vor intra în vigoare din 25 iulie, când expiră actualele măsuri de liberalizare. „Uniunea Europeană rămâne un partener solid”, au reacționat autoritățile de la Chișinău.
16:40
Un copil de patru ani din Chișinău a fost diagnosticat cu tetanos. Este o afecțiune gravă cauzată de bacterii, care se găsesc în sol, praf și pot intra în organism prin tăieturi, zgârieturi sau răni deschise. Copilul nu a fost vaccinat contra acestei maladii, a anunțat astăzi șeful Direcției asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan.
16:40
A început pregătirea taberelor de vară din Chișinău și a celor din afara orașului. Pentru o bună odihnă a copiilor au fost alocate peste 35 de milioane de lei, a declarat astăzi șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi. Potrivit responsabililor de la Primărie, în acest an, la taberele de odihnă sunt așteptați în jur de zece mii de copii.
16:30
Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sosit marţi dimineaţă la Kiev. Este o vizită surpriză, care ar trebui să-i liniştească pe ucraineni cu privire la sprijinul continuu al Statelor Unite într-un moment, în care Rusia desfăşoară o ofensivă în regiunea Harkov, transmite AFP. Potrivit Statului Major ucrainean, trupele Kievului au respins în total 13 atacuri ruseşti în nordul regiunii Harkov, în ultimele 24 de ore.
16:30
Cancelarul german Olaf Scholz cere Europei să-și intensifice ajutorul militar acordat Ucrainei, în special sistemele de apărare aeriană. „Vom sprijini Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, a declarat Scholz într-o conferinţă de presă, la Stockholm. Germania, care a anunţat în aprilie că trimite Kievului un sistem suplimentar de apărare antiaeriană „Patriot”, îşi îndeamnă aliaţii europeni să îi urmeze exemplul.
16:30
Seria ieftinirilor la pompă continuă. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețurile plafon pentru miercuri, 15 mai.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:40
Prezentat de Vlada Tomescu
21:40
Spaniolul Jorge Martin (Ducati-Pramac), liderul Campionatului Mondial la clasa MotoGP, a câştigat duminică Marele Premiu al Franţei, a cincea etapă a sezonului, în faţa spaniolului Marc Marquez (Ducati-Gresini). Câştigătorul ultimelor două ediţii ale Campionatului Mondial, italianul Francesco Bagnaia (Ducati), a completat podiumul. La general, Martin şi-a consolidat poziţia de lider şi are un avans de 38 de puncte faţă de Bagnaia, care este pe locul 2, şi de 40 de puncte faţă de Marquez, ce a urcat pe poziţia a treia.
21:40
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.