Jurnal TV

Mai mult de 2 zile în urmă
22:10
С Владом Маркочем
20:20
Sheriff a debutat cu o înfrângere în grupele Europa League. Meciul cu AS Roma a fost în direct la Jurnal TV.
20:20
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:10
Primarul general al capitalei, Ion Ceban, i-ar folosi în interese politice pe profesorii și educatorii din Chișinău, prin implicarea lor în evenimente desfășurate de partidul „Mișcarea Alternativa Națională”. Despre aceasta a anunțat deputatul PAS Radu Marian, care a prezentat capturi de ecran cu mesaje în care managerii de instituții le cer profesorilor și educatorilor să promoveze formațiunea politică a lui Ceban. Șeful Direcției generale educație, tineret și sport a Primăriei, Andrei Pavaloi, nu vede o problemă în astfel de acțiuni.
20:10
O altă întreprindere din Chișinău, care are drept gen de activitate tipărirea ziarelor și alte servicii conexe, este documentată de poliție.
20:10
Circul din Chișinău își deschide mâine stagiunea de toamnă și invită spectatorii la un spectacol fără animale sălbatice în arenă. Organizatorii împreună cu artiștii din Republica Moldova și Ucraina spun că spectacolul va fi unul inovator și modern.
20:10
Prezentat de Sofia Obadă
19:30
Prezentat de Vasile Luchianu
19:20
Prezentat de Călin Jucovschi
17:40
Centrul Național Anticorupție a publicat o secvență audio înregistrată în cadrul investigațiilor privind finanțarea ilegală a partidelor. Secvența conține o parte din discuția purtată de Ilan Șor, pe 6 august curent, cu o persoană numită Adrian, prin aplicația de comunicare BRIA. Șor îi cere lui Adrian să-i spună care ar fi cheltuielile lunare pentru campania electorală.
17:40
După mai bine de un an, de când a început renovarea pasajului subteran de pe strada Ciuflea din capitală, lucrările așa și nu au fost duse până la capăt. Deși a fost deschis accesul în pasaj, acesta nu este iluminat, iar oamenii spun că trec, de fiecare dată, cu frică pe acolo. Alții spun că, pe timp de noapte, bezna din tunel îi determină să evite pasajul subteran. Meșterii care execută lucrări electrice în interiorul pasajului ne-au spus că au fost instalate becuri de mai multe ori, însă acestea au fost deteriorate sau furate. Responsabilii de la Pretura sectorului Centru nu ne-au răspuns la telefon pentru a comenta situația.
17:40
Președintele Ucrainei s-a deplasat la Washington, pentru a cere ajutor în fața invaziei Rusiei. La Casa Albă, liderul de la Kiev a auzit cuvinte calde, de sprijin, de la președintele american, dar s-a confruntat cu republicanii sceptici, care doresc să întrerupă ajutorul. Joe Biden l-a asigurat pe Volodimir Zelenski în legătură cu sprijinul constant al Statelor Unite şi a declarat că nu există nicio alternativă pentru Congresul american în afară de votul în favoarea continuării ajutorului acordat Ucrainei, scrie AFP.
17:40
La Chișinău este așteptat Jonathan Nolan, scenarist și producător de film, fratele consacratului regizor Christopher Nolan. Scenaristul de la Hollywood va participa aici la conferința ”Fix It In Post”, programată pentru ziua de marți, 26 septembrie, la Mediacor. Jonathan Nolan este co-autor al mai multe pelicule de succes, printre care ”Inception”, ”Interstellar” și „WestWorld”. La evenimentul dedicat specialiștilor în producție video participă și alți experți de top, ne-au mărturisit organizatorii.
17:30
Foștii deputați socialiști Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți joi seara pentru 72 de ore, după ce le-a fost ridicată imunitatea parlamentară. Colegii de la Nordnews au surprins momentul când ofițerii CNA o scot pe Irina Lozovan din curtea casei.
17:30
Președintele Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa, Arina Spătaru, împreună cu secretarul general al ALDE, Adrian Culai, au acționat ca agenți secreți timp de mai bine de cinci luni, pentru a se infiltra în anturajul fugarului Ilan Șor. Este vorba de investigația derulată în colaborare cu instituțiile de drept în dosarul finanțării ilegale a partidelor politice de către gruparea criminală a lui Ilan Șor. În urma acestei misiuni, coordonată cu Serviciul de Infortmații și Securitate, procurorii Anticorupție și ofițerii CNA, au fost reținuți deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, dar și activistul civil Mihail Bagas. Fostul deputat, Arina Spătaru, a povestit în detaliu despre misiunea pe care a avut-o, dar și despre întâlnirea cu Ilan Șor.
15:30
Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii îi solicită noului membru al CSM, Iulian Muntean, să-și dea demisia, pentru că nu a informat Comisia pre-vetting despre faptul că este cercetat penal. Reacția lui Muntean nu s-a lăsat așteptată. Într-un mesaj publicat pe facebook, acesta a scris că ”pentru a nu compromite activitatea CSM, va depune probabil cererea de demisie”. Membrul Comisiei pre vetting, Nadejda Hriptievschi, recunoaște că nu a cerut informații despre Muntean, așa cum a făcut-o în privința altor candidați. Centrul Național Anticorupție a informat abia pe 19 septembrie despre calitatea de bănuit a noului membru CSM.
15:30
Condiții mai bune pentru pregătirea angajaților Ministerului Afacerilor Interne. Sala pentru antrenamente tactice a Academiei „Ștefan cel Mare” a fost renovată temeinic și dotată cu echipamente performante. Lucrările fac parte din procesul de modernizare a Academiei și ar urma să faciliteze instruirea calitativă a tuturor studenților și angajaților Poliției din Republica Moldova.
15:30
A fost tratată aici de stres și oboseală, deși avea cancer. Diagnosticul corect a fost stabilit tocmai peste ocean, în Statele Unite. Într-o perioadă plină de suferință, femeia a fost susținută necondiționat de familie și de oamenii dragi, și a reușit să învingă boala. Este istoria avocatei Violeta Gașițoi, o nouă eroină a proiectului ”Femeile Vorbesc”.
15:30
Înțeleg și reacționează la aproximativ două sute de cuvinte. Cele mai multe sunt în strânsă legătură cu jucăriile, cu mâncarea sau plimbarea. Sunt constatările dresorilor de câini, care și-au făcut din acest lucru o meserie. Unul dintre aceștia este Grigore Brabecean, din Chișinău, ale cărui servicii sunt apreciate de mulți locuitori ai orașului.
21 septembrie 2023
20:50
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:30
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:10
Prezentat de Sofia Obadă
20:00
Eșec pentru Marina Tauber în nordul țării. Deputatul fostului Partid Șor, scos în afara legii, a vrut să candideze independent pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Cererea acesteia a fost însă respinsă de Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți.
20:00
Regele Charles al III-lea s-a angajat să facă tot posibilul pentru a consolida relația dintre Franța și Marea Britanie. Monarhul a sugerat că partenerii indispensabili ar putea, de asemenea, să facă echipă pentru a aborda în comun urgența climatică, scrie AFP. Este prima vizită de stat a lui Charles la Paris. Într-un discurs la Senat, regele a vorbit atât în engleză, cât și în franceză. El a promis determinarea neclintită a Regatului Unit și a Franței de a vedea Ucraina triumfând.
20:00
Statuia "Micul Prinț" de Antoine de Saint-Exupéry a fost dezvelită la New York. "Micul Prinț" revine în acest oraș la 80 de ani după ce a fost publicat pentru prima dată romanul, scrie AFP. Ministrul francez de externe, Catherine Colonna a participat la ceremonia de dezvelire a statuii celebrului personaj.
19:50
Prezentată de Sergiu Beznițchi
19:40
Prezentat de Călin Jucovschi
19:40
Prezentat de Vasile Luchianu
18:10
Combaterea amenințărilor hibride și prevenirea consecințelor provocate de acestea sunt abordate, azi și mânie, la Chișinău. Cea de-a 7-a ședință a Centrului de sprijin al Uniunii Europene este organizată în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova. ”Subiectul reuniunii este relevant pentru întreaga regiune”, a declarat Janis Mažeiks, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău.
18:00
Moldovagaz nu recunoaște rezultatul auditului extern care a arătat că cea mai mare parte a așa-zisei datorii istorice față de Gazprom nu este confirmată prin documente. Șeful întreprinderii moldo-ruse, Vadim Ceban, a declarat că raportul celor două companii din Norvegia și Marea Britanie ar fi fost realizat pe baza unor ipoteze și opinii subiective. Ceban susține că nu va prezenta pretenții financiare către Gazprom pentru că sunt anumite riscuri. Asta chiar dacă, potrivit auditorilor străini, ar avea această posibilitate.
18:00
Un bărbat de 81 de ani și un copil de aproape patru luni au decedat în urma unui accident rutier grav. Tragedia s-a produs în această după-amiază în apropiere de localitatea Țânțăreni din Anenii Noi.
18:00
Rusia a lansat un nou atac masiv cu rachete în noaptea de miercuri spre joi asupra mai multor orașe ucrainene, inclusiv Kiev. La Herson, doi bărbați au fost uciși, iar în întreaga țară, alte cel puțin 18 persoane au fost rănite. Mai multe obiective de infrastructură au fost avariate. AFP scrie că 20 de rachete de croazieră au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană. Suntem în ziua cu numărul 575 de când Rusia a declanșat un război neprovocat în Ucraina.
17:50
Procurorii anticorupție l-au reținut astăzi pe Mihail Bagas, candidatul Partidului „Liga Orașelor și Comunelor” pentru funcția de primar al Chișinăului. El este suspectat de complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali, în proporții mari,
16:50
Zilele Filmului Românesc încep astăzi la Chișinău. Până pe 24 septembrie, cinefilii vor avea ocazia să vadă cele mai noi producții de filme românești și pe cele apreciate la concursuri de talie internațională. Invitatul special al festivalului este Cristian Mungiu, unul dintre cei mai reputați regizori români, care reprezintă generația postdecembristă. Filmul ”R.M.N.”, semnat de Mungiu, va deschide evenimentul ajuns la cea de-a IX-a ediție.
16:40
Avocatul Iulian Muntean, noul membru al Consiliului Superior al Magistraturii din rândul non-judecătorilor, este vizat într-un dosar de corupție, intentat acum cinci ani. Acest fapt nu l-a împiedicat pe Muntean să treacă de Comisia pre vetting, pe 3 august curent, și să fie aprobat de Parlament, pe 7 septembrie. În timpul evaluării integrității, el nu a pomenit de vreo procedură penală. Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție nu au prezentat nicio informație despre dosarul, în care figura Iulian Muntean, afirmă membrul Comisiei pre vetting, Nadejda Hriptievschi.
16:40
Republica Moldova este mai puternică și mai rezilientă decât acum un an, iar progresul economic, consolidarea securității și a democrației sunt pașii care apropie țara noastră de aderarea la Uniunea Europeană. Este unul dintre mesajele pe care le-a transmis președintele, Maia Sandu, de la tribuna Adunării Generale a ONU. De asemenea, șefa statului a cerut retragerea necondiționată a trupelor ruse, staționate ilegal în regiunea transnistreană și a vorbit despre interferențele Moscovei în procesele politice naționale.
16:40
Principesa Sofia a României a întreprins astăzi o vizită la Digital Park, unde a văzut cel mai mare Data Centru din Republica Moldova. Alteța Sa Regală a rămas impresionată de tehnologiile inovatoare care sunt implementate în țara noastră.
16:30
Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care au părăsit PSRM și au aderat la Partidul „Renaștere”, afiliat fugarului Ilan Șor, ar putea rămâne fără imunitate parlamentară. Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a prezentat Parlamentului cinci cereri de ridicare a imunității în privința celor doi. Despre aceasta a anunțat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în debutul ședinței plenare.
20 septembrie 2023
20:30
Prezentat de Sofia Obadă
20:30
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:30
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:20
Trupa Teatrului național ”Ivan Franko” din Kiev a ajuns la Chișinău, pentru a evolua în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești. Artiștii ucraineni vor prezenta mâine, pe scena Teatrului ”Mihai Eminescu”, spectacolul ”Vrăjitoarea din Konotop”. ”Repetițiile s-au desfășurat de multe ori sub sunetele de sirenă și bombardamente”, au mărturisit actorii de la Kiev.
20:10
Președintele Ucrainei a ținut un discurs de la tribuna Națiunilor Unite, pentru prima dată de când Rusia a declanșat un război în țara sa. Volodimir Zelenski a declarat că Moscova utilizează hrana și energia drept arme în invazia sa, comițând și un genocid prin deportarea a zeci de mii de copii ucraineni în Rusia. Mai mulți lideri ai lumii, printre care președintele american Joe Biden, au îndemnat Kremlinul să înceteze războiul. Doar Rusia poartă responsabilitatea pentru acest război, a insistat Joe Biden. Alți lideri au chemat la dialog.
20:00
Regulile de circulație rutieră trebuie să fie respectate de către toți, pentru că este vorba de sănătate și viață. Cu acest mesaj au mers astăzi ofițerii de poliție la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău. Elevii din clasa a II-a au aflat cum să circuli cu trotineta sau cu bicicleta și de ce trebuie să fii echipat corespunzător. Pentru a-i întări în convingerea că viața e scumpă, inspectorii le-au dăruit copiilor câte o cască de protecție. După aproape o oră de discuții, elevii ne-au spus că nu vor uita ce trebuie să facă de azi înainte.
20:00
Autorităţile din Azerbaijan au declarat că au oprit operațiunea militară începută ieri în Nagorno-Karabakh, după ce forțele armene separatiste au convenit să depună armele. Mâine urmează să aibă loc primele negocieri privind reintegrarea acestui teritoriu disputat cu Armenia, scrie AFP. Armenii din Nagorno-Karabakh au anunţat că au depus armele în cadrul unui armistiţiu încheiat cu Azerbaijanul, după o mediere rusă. Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan, care aseară s-a confruntat cu proteste masive din partea populației, a declarat că Erevanul nu a participat la elaborarea acordului de încetare a focului.
19:50
Guvernul va solicita Parlamentului prelungirea stării de urgență pentru încă 60 de zile, începând cu 2 octombrie. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat de membrii Cabinetului de miniștri, la propunerea Comisiei pentru Situații Excepționale. „Există riscul ca forțele armate ruse să intensifice atacurile cu rachete de croazieră și drone asupra infrastructurii energetice din Ucraina”, a atenționat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.
19:50
Ședința de judecată în dosarul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, care este bănuit că ar fi încercat să coruptă ofițeri ai detașamentului „Pantera” în timp ce se afla în detenție, a fost amânată la cererea unuia dintre avocații unui inculpat. În ședința de astăzi, completul de judecată urma să-l audieze pe unul dintre ofițerii „Pantera”, care l-a escortat pe Platon la ședințele de judecată.
19:50
Peste 80 de cetățeni ai Republicii Moldova așteaptă să le fie făcut în regim de urgență un transplant de ficat. Numărul este mare, afirmă medicii, iar donatori sunt prea puțini. În mod normal, ar fi necesare 20 de transplanturi anual, a declarat astăzi într-o conferință de presă Vlad Brașoveanu, profesor doctor la Institutul clinic Fundeni din București. Scopul medicilor este de a sensibiliza publicul cu privire la donarea de organe și nevoia de a salva vieți prin generozitatea donatorilor.
17:40
Prezentat de Vasile Luchianu
16:10
Sala cu Orgă își va deschide ușile pentru toți iubitorii de muzică clasică. Instituția va celebra cei 45 de ani de la inaugurare cu un concert festiv, care va avea loc mâine, 21 septembrie. Evenimentul va da tonul stagiunii 2023-2024. La concert va participa și pianista de talie internațională, Polina Osetinskaya. Artiștii Orchestrei Naționale de Cameră spun că pregătirile sunt pe ultima sută de metri și că abia așteaptă să încânte publicul cu muzică bună.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.