Jurnal TV

Acum 24 ore
15:30
Agricultorii au continuat și astăzi protestele. Peste 100 de tractoare și tehnică agricolă au blocat o parte din traseul Chișinău-Hâncești, lângă lacul de la Dănceni. Polițiști câtă frunză și iarbă sunt la fața locului, iar la un moment dat între manifestanți și polițiști în civil s-au iscat îmbrânceli.
15:20
După ce deputatul Vladimir Andronachi a anunțat că părăsește fracțiunea parlamentară a PD, formațiunea a venit la scurt timp cu reacția și l-a exclus din partid pe Andronachi, dar și pe un alt deputat, Eugeniu Nichiforciuc. „Biroul Executiv al PDM a decis excluderea lui Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc din Partidul Democrat: Nu poți pleca de acolo de unde nu ești”, se spune într-un comunicat al PD.
15:20
După ce zilele trecute șeful statului spunea că cele mai multe cazuri de import a Covid-19 sunt din Turcia odată ce moldovenii s-au scăpat la odihnă acolo, acum familia șefului statului se odihnește exact în aceeași destinație.
Ieri
18:10
Un copil încearcă să se ascundă în copac, plânge și țipă în timp ce este tras cu violență de picioare și urechi, agresat, umilit și impus să-și ceară scuze în timp ce este filmat. Scenele șocante au fost filmate într-o curte din orașul Bălți, ajungând virale pe rețelele de socializare.Scandalul a degenerat după ce fratele copilului agresat i-a luat apărarea, lovindu-l pe agresor. Acum poliția spune că are în gestiune mai multe plângeri reciproce din partea celor implicați în conflict și urmează să clarifice circumstanțele pentru a stabili vinovăția fiecăruia.
18:00
RM a înregistrat azi 390 de cazuri noi de Covid-19, dintre care opt persoane infectate sunt originare din Transnistria. Două cazuri sunt de import și au fost înregistrate la persoane care s-au întors din România și Turcia.
18:00
Pe internet a apărut o înregistrare virală cu modul în care au fost fraudate alegerile într-un raion din regiunea Vitebsk, din Belarus. Potrivit autorilor secvenței video, în înregistrare figurează vocea unui președinte de raion, Sergiu Stașevski. Acesta le dă indicații membrilor unei comisii electorale să schimbe rezultatul alegerilor, nemulțumit de faptul că aici a avut un scor mai mare Svetlana Tihanovskaia, contracandidata lui Aleksandr Lucașenko.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:20
Green Park Residence, sectorul Buiucani
13:10
Construim azi, cu gândul la ziua de mâine.
10 august 2020
16:50
Până astăzi în RM au fost confirmate 27.660 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Cele mai multe cazuri de import din ultimele zile sunt din Turcia și Ucraina, aduse de moldovenii care au fost la odihnă.
11:40
Atât școlile, cât și grădinițele și-ar putea relua activitatea de pe 1 septembrie curent. O declarație în acest sesns a fost făcută de președintele Igor Dodon, după întâlnirea cu premierul Ion Chicu și speakerul Zinaida Greceanâi.
9 august 2020
20:00
Mai mulți corespondenți ai postului de televiziune Dojdi, care reflectau alegerile prezidențiale din Belarus, au fost reținuți la Minsk.Într-o înregistrare video se vede cum jurnaliștii sunt puși la pământ de mai multe persoane îmbrăcate în civil. S-a întâmplat după ce aceștia au discutat cu reprezentantul candidatului de opoziție, Svetlana Tihanovskaia.
19:50
Alte 217 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, două sunt de import din România și Irlanda.Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 27 660 de cazuri.
6 august 2020
16:00
Cetățenii Republicii Moldova vor merge la vot cu mănuși și măști, dar și cu pixul de acasă, iar la intrarea în secția de votare li se va efectua termometria.Sunt câteva din regulile propuse de Comisia Electorală Centrală în proiectul Instrucțiunii cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 la alegerile locale noi din 6 septembrie și la cele prezidențiale din 1 noiembrie.
16:00
Zeci de moldoveni au format cozi imense la vama Leușeni și frontierele române, încercând să ajungă în mai multe state din Uniunea Europeană pe timp de pandemie. Chiar dacă la frontiera Republicii Moldova acestora le este permis să treacă prezentând doar pașaportul, de la frontiera română aceștia au cale întoarsă.
5 august 2020
11:30
Cetăţenii din Republica Moldova sunt subiect de reportaje în presa italiană, în condițiile în care intrarea lor în Italia este interzisă pe fondul crizei sanitare provocate de coronavirus, scrie Mediafax. Jurnaliștii de la cotidianul La Repubblica și de la cotidianul Il Giornale descriu cum este încălcată legea pe ruta Chişinău-Roma.
10:40
Aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu stocate în depozitul portului din Beirut au fost la originea exploziei care a provocat victime şi daune fără precedent în capitala libaneză, transmite miercuri AFP, citată de CNN.Nitratul de amoniu a fost transportat acum 6 ani de cargoul Rhosus, sub pavilionul Republicii Moldova, dar proprietate a unui afacerist rus, scrie Moldstreet.
4 august 2020
22:20
O nouă stație ”Tirex-Petrol” în Chișinău
22:00
Test de paternitate - în premieră la ”Invitro Diagnostics”
10:20
Modificările la câteva legi ce vizează combaterea spălării banilor au fost operate în grabă, într-un mod abuziv şi ilegal, fără a respecta rigorile privitoare la actele normative și transparența decizională. Este opinia experților de la Transparency International-Moldova care consideră necesară retragerea din procedură de examinare parlamentară a proiectului de lege, aprobat de Guvern şi adoptat de Parlament în prima lectură.De asemenea, Transparency International-Moldova atrage atenția partenerilor străini ai Republicii Moldova, reprezentanților structurilor internaţionale specializate în prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului asupra pericolelor generate de proiectul acestei legi.
3 august 2020
21:00
Alte 120 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care șapte în regiunea transnistreană. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 25 482 de cazuri.Totodată, nouă oameni și-au pierdut viața din cauza infecției. Bilanțul morților a crescut la 800.
2 august 2020
19:20
Prezentată de Vlad Marcoci
1 august 2020
21:30
Prezentat de Adrian Prodan
21:30
Milioane de euro sunt extorcate de la oameni de afaceri, ajungand in buzunarele unor angajati ai Agentiei Nationale pentru Siguranta Alimentelor. Jurnal TV a intrat in posesia unui video exclusiv, in care il vedem pe Dumitru Rotari, inspector superior al directiei municipale ANSA, care recunoaste schemele de coruptie din institutie. Functionarul a fost filmat cu o camera ascunsa, iar imaginile au ajuns la procurorii CNA. Ulterior, el a fost cercetat intr-un dosar de trafic de influenta. Toate schemele ar fi sub acoperirea unor politicieni.
07:00
Prezentată de Gabi Marcu
00:50
Prezentată de Gabi Marcu
31 iulie 2020
22:00
Prezentat de Sofia Obadă
21:20
Lefurile cadrelor medicale vor fi majorate cu 30 la sută din data de 1 septembrie. Guvernul a aprobat astăzi proiectul pentru modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice.
21:20
Prețurile pentru legume și fructe au explodat, deși suntem în plin sezon. Un kilogram de roșii, bunăoară, se vindea astăzi în Piața Centrală din Chișinău și cu 22 de lei, lucru nemaivăzut într-o lună de vară în anii precedenți. Se întâmplă din cauza secetei și caniculei, care au scăzut recolta, spun vânzătorii. Iar cumpărătorii sunt indignați că își pot permite doar câte patru - cinci roșii, pentru că de mai multe nu au bani.
21:20
Problema regiunii transnistrene și cea din urmă întrevedere de la Condrița, Dodon-Krasnoselski, unde a fost rostită faimoasa adresare „președinte al Transnistriei”, au constituit subiectele de bază ale ultimii ediții din acest sezon a emisiunii ”Cabinetul din umbră”. ”Nu este altceva decât un război declarat nouă, veteranilor”, a subliniat unul dintre invitații lui Vitalie Călugăreanu.
21:20
Pe timp de pandemie, contrabanda cu țigări înflorește. Doar în luna iunie, autoritățile române au reținut peste trei milioane de țigarete, care urmau să ajungă din Republica Moldova în spațiul comunitar. Precizările au fost făcute astăzi de către fostul șef al Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi și deputatul PAS, Igor Grosu. Potrivit acestuia din urmă, contrabanda cu țigări ”a căpătat amploare odată cu instaurarea guvernării lui Dodon”. În replică, Președinția afirmă că nu poate să comenteze ”toate inepțiile opoziției”.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.