Jurnal TV

Acum 4 ore
23:50
Maia Sandu dă primele bile negre Guvernului
23:00
Rețeta zilei: Ciorbă Rădăuțeană
Acum 6 ore
22:10
Prezentat de Adrian Prodan
21:10
Curtea Suprema de Justitie a pus punctul final in dosarul fostului ministru Iurie Chirinciuc. Pe 10 decembrie, in lipsa partilor, magistratii CSJ au admis recursurile depuse de Iurie Chirinciuc si omul de afaceri Nicolae Ciobanu, si au casat total decizia Curtii de Apel Chisinau prin care Chirinciuc a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, scrie Ziarul de Garda.
21:10
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este gata să împrumute Republicii Moldova 50 de milioane de dolari pentru achizitionarea rezervelor de gaze naturale pentru aprovizionarea timp de o lună în cazul unei situații excepționale.
21:10
Un incendiu de amploare a izbucnit la periferia orasului spaniol Barcelona. O uzina de reciclare a deseurilor industriale a fost cuprinsa de flacari, iar zeci de echipe de pompieri au intervenit la fata locului.
21:10
Guvernul a modificat astazi statutul mai multor institutii subordonate si modul in care vor fi numiti directorii lor. Printre structurile vizate sunt: Agentia Servicii Publice, Agentia de Guvernare Electronica, Serviciul Tehnologia Informatiei, Fondul de Investitii Sociale din Moldova si Agentia Moldpres. Unii reprezentanti ai opozitiei au criticat modificarea, afirmand ca astfel se deschide calea pentru „targuri politice” si numiri in functie fara concurs.
21:10
Prezentate de Daniela Ciocanu
21:00
Primarul de Balti si presedintele formatiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatai, sustine ca bancherul rus Gherman Gorbuntov ar avea dubla identitate in Republica Moldova. Asta datorita fostului lider al PD Vladimir Plahotniuc, care ar mai fi facut astfel de acte si pentru alte persoane. Usatai a adaugat insa ca probele in acest sens vor fi oferite mai tarziu.
Acum 8 ore
20:30
Podul peste raul Bac, de pe strada Mihai Viteazul, care leaga sectoarele Rascani si Buiucani, devine un segment periculos. Din cauza suprasolicitarii, pe unele portiuni ale podului fisurile s-au largit vizibil. Soferii care circula zilnic pe acest drum ar vrea ca autoritatile sa intervina in timp util, pentru a evita o nenorocire.
20:30
Deputatii Platformei Demnitate si Adevar afirma ca intretinerea administratiei prezidentiale este prea costisitoare si cere reducerea, cu 18 milioane de lei, a cheltuielilor. "Presedintele sa-si mai taie din pofte", spun legislatorii din opozitie. Institutia prezidentiala nu a comentat, deocamdata, initiativa deputatilor Platformei Demnitate si Adevar.
20:20
Parcul de distractii, desfasurat acum in Piata Marii Adunari Nationale, este afacerea unui om apropiat consilierului socialist Vasile Chirtoca. Acuzatiile vin din partea altor consilieri municipali, potrivit carora, primarul Ion Ceban are prea multi prieteni. ”Nu favorizez si nu voi favoriza pe nimeni”, a replicat Ion Ceban.
20:20
Prezentat de Adrian Prodan
20:00
Ruslan Ceban si-a dedicat toata viata profesiei de medic stomatolog, munca ocupand cea mai mare parte a timpului sau. Motiv pentru care e greu de crezut ca Ruslan mai are timp si pentru altceva, dar se pare ca ii reuseste sa imbine doua activitati total diferite – medicina si rallyul.
20:00
Cum să ai parte de un copil fericit
Acum 12 ore
18:10
Alexandr Stoianoglo vrea să-și supună Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, și Procuratura Anticorupție. Declarația a fost făcută de fostul șef al celei din urmă, Viorel Morari, în cadrul emisiuni „O nas” de la Jurnal TV. El admite că în spatele hotărârii lui Stoianoglo de a-l suspenda din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție stă decizia sa de a relua dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM din străinătate. Stoianoglo nu a reacționat, deocamdată.
18:00
La Chișinău a fost lansat primul program de instruire online a voluntarilor care vor să ajute alți oameni aflați în situații de criză. Participanții, moldoveni din țară și din străinătate, vor avea misiunea de a contribui la reducerea numărului de sinucideri. Programul este finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.
18:00
Protestele antiguvernamentale au fost reluate în Cehia. Cel puțin 50 de mii de oameni au ieșit în stradă, la Praga, pentru a cere din nou demisia premierului Andrej Babis, acuzat de deturnare de fonduri europene și conflict de interese.
18:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod galben de ceață. Atenționarea este valabilă până mâine dimineață.
18:00
Ofițerul în rezervă Gheorghe Petic s-a pomenit cu un nou dosar, al 11-lea la număr. Ce presupune acesta, nu se știe, deocamdată. Gheorghe Petic crede că este vorba de un incident, care a avut loc în luna iulie curent. Urmărirea penală a fost inițiată de Inspectoratul de Poliție Botanica.
17:50
Intoxicație în masă în satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă. 25 de elevi ai Gimnaziului „Anatolie Sârghi” din localitate au fost internați în spitalul raional după ce un coleg de-al lor a folosit un spray lacrimogen pe coridoarele școlii, iar apoi l-a aruncat în toaletă.
16:50
Prezentată de Beton și Pașa
16:50
Arta și creativitatea nu țin cont de profesii, o demonstrează cel mai bine Elena Cojocari, nail-artist. Chiar dacă a absolvit un domeniu din lumea cifrelor, s-a reprofilat în cea a pictatului pe unghii. Talentul și perseveranța i-au adus și multe premii în palmares.
16:00
Autoritățile din Chile caută un avion cu 38 de persoane la bord, care a dispărut de pe radare în timp ce se îndrepta spre o bază militară din Antarctica. Detalii aflați în cele ce urmează.
16:00
Prezentat de Eugenia Apostu
15:50
Reținere ca în filme a unor indivizi care comercializau substanțe toxice și radioactive. Este vorba despre doi bărbați și o femeie, cetățeni străini, care au fost încătușați în Austria. La operațiune a participat și poliția din Republica Moldova.
15:50
Germania a reparat pavajul pietonal de pe o stradă din municipiul Comrat. Este vorba despre cinci mii de metri pătraţi de pavaj de pe strada Puşkin.
15:50
Vladimir Plahotniuc este căutat în mai multe țări, inclusiv în Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, și cu numele Vladislav Novak, anunță Centrul Național Anticorupție.
15:50
Șase oameni au murit în urma unui atac armat produs în orașul american Jersey. S-a întâmplat după ce un polițist a vrut să aresteze doi indivizi, bănuiți că ar fi traficanți de droguri.
15:50
Fără acoperiș, sau dacă este, e ciuruit, pline de gunoaie și cu scaune stricate. Așa arată multe stații de așteptare a transportului public din Chișinău. ”Parcă sunt din epoca de piatră”, spun cu sarcasm călătorii, deși recunosc faptul că tot oamenii le strică. Ce a mai aflat colega noastră Adela Șevciuc, vedeți în continuare.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.