Jurnal TV

Acum o oră
16:50
Prezentat de Eugenia Apostu
16:50
Prezentată de Beton și Pașa
Acum 2 ore
15:50
Prima plantație de hamei din Republica Moldova se află în raionul Florești. ”E o provocare”, susțin proprietarii acestei culturi, care vor să producă bere din ingrediente tradiționale, hamei și orz, crescute chiar de ei. Pe viitor își doresc să-și extindă plantația de hamei, care va conferi gust și aromă băuturii.
15:50
O tânără în vârstă de 27 de ani a fost transportată la un spital din București cu un elicopter SMURD din Chișinău. Intervenția a fost necesară după ce starea de sănătate a pacientei s-a agravat brusc.
15:40
15:40
În timp ce unii brazilieni își plâng apropiații răpuși de COVID-19, alții încearcă să-și trăiască viaţa, dar ţinând cont de noile condiţii. Într-un cartier din Rio de Janeiro se oficiază cununii de tip... drive-in. Mirii merg cu mașina acolo și îşi unesc destinele fără să coboare din autoturism.
15:40
Pandemia le-a dat idei unor oameni de afaceri din Rusia, care produc suveniruri pe potriva acestor vremuri.
15:30
Doi angajați ai Procuraturii Generale au fost infectați cu noul coronavirus, se spune într-un comunicat de presă al instituției. Se întâmplă după ce ieri s-a anunțat că alţi șase angajați ai Procuraturii Anticorupție au fost diagnosticați cu acelaşi virus.
15:30
Un angajat din cabinetul președintelui unei fracțiuni parlamentare a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de Direcția generală comunicare a Parlamentului. Mai târziu, președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, a lăsat să se înțeleagă că cel infectat este din cabinetul său. Chiar și așa, Slusari spune că 98 din din cei 100 de deputați au fost testați negativ și în aceste condiții el cere reluare de urgență a ședințelor plenare.
15:30
Donald Trump s-a angajat să restabilească ordinea, ameninţând că va desfăşura armata dacă nu se pune capăt violenţei în oraşele americane. Pentru a stăpâni confruntările în care s-au amestecat manifestanţi, infractori şi forţe anti-revoltă, soldaţii Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în mai mult de 20 de oraşe, într-un climat de tensiune nemaiîntâlnit din anii 60 ai secolului trecut.
15:30
Un fost ministru al Economiei din Malta este acuzat că a plătit 350 de mii de euro pentru asasinarea jurnalistei de investigații Daphne Caruana Galizia, în 2017.
Acum 4 ore
15:20
În ultimele 24 de ore, la Centrul COVID-19 din Chișinău au fost internați 94 de bolnavi suspectaţi că ar fi infectaţi cu acest virus.
15:20
Șase oameni răniți și trei mașini avariate. Este bilanțul unui accident care a avut loc noaptea trecută în Botoșani. Un tânăr de 28 de ani, care conducea în stare de ebrietate şi circula cu viteză excesivă, a provocat nenorocirea.
15:10
Corpul neînsufleţit al unui nou-născut a fost găsit azi-dimineață într-o geantă aruncată la o groapă de gunoi din raionul Dubăsari. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al Inspectoratul de Poliție Dubăsari, Elena Băetrău.
Acum 24 ore
23:50
21:50
Prezentat de Sofia Obadă
20:20
Piețele din Chișinău și Bălți și-au reluat de astăzi activitatea, în condiții noi. Comercianții și cumpărătorii sunt obligați, în egală măsură, să respecte un șir de reguli pentru a se proteja de coronavirus.
20:20
Prezentate de Sofia Obadă
20:10
Și-a depășit propriile așteptări. Un tânăr din Chișinău a urcat cele 213 trepte din Parcul Valea Morilor cu o halteră de 100 de kilograme în spate.
20:00
Un incendiu de proporții s-a produs astăzi, la amiază, în satul Bârlădeni din raionul Ocnița. Acolo a luat foc un depozit frigorific.
20:00
Restricțiile au fost ridicate parțial și în Emiratele Arabe Unite, așa că s-au redeschis și plajele din Dubai.
20:00
Procuratura Anticorupție anunță că a depus astăzi recurs împotriva hotărârii judecătorului de instrucție, prin care au fost respinse cinci din șase demersuri de aplicare a sechestrului pe bunurile lui Vladimir Plahotniuc.
20:00
Copiii nu sunt amenințați. Ei trebuie să meargă la grădiniță, pentru a obține imunitate colectivă, pentru că ei nu se află în grupul de risc. Este una dintre convingerile lui Evghenii Komarovski. Renumitul medic pediatru a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii Dialoguri cu Vlad Kulminski de la Jurnal TV. Ce recomandări de viață are Komarovskii pe timp de pandemie, vedeți în materialul ce urmează.
19:50
Copiii internați la Institutul Oncologic din Chișinău au avut parte astăzi de o surpriză. Clovni și diverse personaje din povești le-au dansat sub ferestre, cu ocazia Zilei Copiilor. Totul a fost organizat de Asociația „Viață fără leucemie", din care fac parte părinții micilor pacienți. Deși nu au putut să iasă afară, copiii s-au bucurat de la ferestre. Câțiva sponsori le-au adus baloane, dulciuri și pizza.
19:40
Grădina Zoologică din Chișinău a fost redeschisă astăzi pentru vizitatori. Cei mai bucuroși au fost copiii, care au explorat menajeria în lung și-n lat. Deși i-a prins ploaia, picii au continuat să se distreze și să admire viețuitoarele, care la rândul lor păreau dornice de atenție. Vizitatorii au putut vedea puii care au venit pe lume, cât timp menajeria a fost închisă. I-a surprins și noua locuință a urșilor bruni, care zeci de ani au stat în cuști de o şchioapă, în comparație cu dimensiunile lor.
19:40
Alte 109 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, iar 10 oameni au murit.
19:30
19:30
19:30
Prezentată de Beton și Pașa
19:00
Procuratura Generală a refuzat să inițieze un proces penal în cazul lui Igor Dodon pentru dezvăluirea numelui primei paciente din Moldova care a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de către deputatul Platformei Demnitate și Adevăr Liviu Vovc, autorul denunțului împotriva șefului statului. Potrivit lui Vovc, „Procuratura Generală a constatat că nu există temei pentru a începe urmărirea penală în acest caz”. Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, ne-a confirmat cele spuse de Liviu Vovc.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.