Jurnal TV

Acum 30 minute
19:50
De fiecare dată când le cerem ajutorul, vin și ne salvează. Vorbim despre pompieri, care sunt zilnic la datorie, chiar și pe timp de pandemie. Cum lucrează în această perioadă, de când s-a instituit stare de urgență în toată țara, ne-a povestit pompierul Denis Ivanov, care este eroul de astăzi al campaniei noastre.
19:50
A plecat în Spania pentru un consult medical, dar virusul ucigaș o ține captivă acolo. O femeie din satul Păulești, raionul Călărași, roagă autoritățile de la Chișinău să o ajute să revină acasă. Rămasă fără bani și cu un copil bolnav în brațe, femeia spune că este la capătul puterilor.
19:50
Persoanele care sunt în drept să primească 2.775 de lei drept ajutor de șomaj trebuie să se înregistreze la oficiile teritoriale ale Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă. De sprijin financiar, prevăzut doar pe durata stării de urgență, pot beneficia atât șomerii aflați în Republica Moldova, cât și cei veniți de peste hotare, indiferent dacă au sau nu stagiul necesar de cotizare.
19:40
Încă două persoane au decedat astăzi de coronavirus. Este vorba despre un medic de la Substația Medicală Urgentă din Soroca, care era printre primii colaboratori ai instituției testați pozitiv cu Covid-19 și despre o persoană în vârstă de 67 de ani care era internată la Institutul de Medicină Urgentă și se afla în stare gravă. Totodată crește alarmant numărul celor infectați cu noul coronavirus, doar astăzi au fost confirmate 86 de cazuri de infecție cu COVID-19.
19:40
Cei 180 de cetățeni ai Republicii Moldova, blocați două nopți pe Aeroportul din Praga, vor reveni acasă. Anunțul a fost făcut de către ministrul de Externe, Oleg Țulea. El a accentuat că problema din Praga nu a fost creată de Guvern.
Acum o oră
19:30
Aproape 100 dintre persoanele infectate cu noul coronavirus în Republica Moldova sunt cadre medicale, arată cele mai recente date. Procentual, numărul lor îl depășește chiar și pe cel din Italia. De aceea, celor din prima linie, care sunt originari din raioane, dar muncesc în Chișinău, sau nu vor să revină în familiile lor în perioada pandemiei, de frică să nu-și infecteze apropiații, le sunt oferite locuri de cazare într-un cămin din Chișinău.
Acum 2 ore
18:10
18:10
Prezentat de Eugenia Apostu
Acum 4 ore
17:40
Un locuitor al orașului Soroca a sunat la Serviciul 112 imediat ce a simțit simptome asociate coronavirusului, dar s-a ciocnit de o problemă. Omul a fost prevenit că va fi nevoit să plătească pentru test, deoarece nu are asigurare medicală. Asta deși testarea pentru Covid-19 într-un laborator de stat este gratuită. Lucrurile s-au schimbat doar după ce problema a fost făcută publică pe internet.
17:40
Mii de fermieri riscă să intre în faliment, după ce toate piețele și-au sistat activitatea din cauza pandemiei. Agricultorii nu-și pot vinde legumele de sezon în magazinele mari, deoarece rețelele de retail refuză primirea și expunerea producției. Despre acest lucru a vorbit vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, care i-a cerut premierului Ion Chicu să adopte urgent măsuri de susținere a miilor de fermieri care se află în pericol de insolvență.
17:40
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel, vineri, către românii din străinătate să nu vină acasă de Paşte. El a afirmat că vizita românilor din diaspora poate fi "extrem de periculoasă" pentru cei ce le sunt dragi.
17:40
De două săptămâni, sute de voluntari îi ajută pe asistenții sociali din Chișinău să facă față nevoilor oamenilor aflați în dificultate și celor care stau izolați în case, din cauza pandemiei de coronavirus. Voluntarii au povestit într-o conferință online despre reușitele lor din perioada de când a fost lansată inițiativa.
17:30
Prezentată de Beton, Pașa și Gabi
17:30
Prezentat de Eugenia Apostu
17:30
O femeie de 65 de ani, testată pozitiv la coronavirus, a decedat astăzi. Victima era medic la Substația de Medicină Urgentă din Soroca, a precizat Serviciul de presă al Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat.
17:20
Alți patru angajați ai Ministerului de Interne au fost infectați cu noul coronavirus și sunt internați în diferite instituții medicale specializate.
17:20
Spitalul Raional Ștefan Vodă a intrat de astăzi în carantină, după ce mai mulți angajați ai acestuia au fost depistați cu noul tip de coronavirus. Din acest motiv, toți pacienții cu COVID-19 din respectiva instituție medicală vor fi transferați în spitalele din Chișinău, a declarat azi-dimineață ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Între timp, 62 de oameni infectați și internați în diverse spitale publice din capitală se află în stare gravă.
17:10
Activitatea tuturor Centrelor pentru relațiile cu consumatorii ale „Moldovagaz” a fost sistată pentru încă o săptămână, în legătura cu situația epidemiologică din țară. Mai exact, acestea vor fi închise până luni, 13 aprilie, anunță purtătorul de cuvânt al companiei.
17:10
Pandemia provocată de noul coronavirus a paralizat planeta! Aseară, bilanţul a depăşit pragul psihologic de un milion de cazuri confirmate la nivel mondial. Peste 54 de mii de oameni au murit în urma infecției. Numărul celor vindecați este de aproape 220 de mii.
16:30
Mai multe benzinării au afișat astăzi prețuri mai mici pentru carburanți. Un litru de motorină s-a ieftinit, în medie, cu 55 de bani, benzina - cu 25 de bani, iar gazul lichefiat - cu 10 bani.
16:30
Vedeta TV Oprah Winfrey a declarat joi că donează 10 milioane de dolari pentru lupta împotriva noului coronavirus, inclusiv unei noi iniţiative destinate procurării de alimente pentru americanii vulnerabili în timpul pandemiei, informează Reuters. Winfrey, una dintre cele mai bogate şi mai influente femei din America, a făcut anunţul pe reţelele de socializare.
Acum 24 ore
00:30
Raionul Ștefan-Vodă, în plin focar de COVID
00:30
Un pavilion al noul centru de triere destinat bolnavilor și celor suspectați de infectare cu virusul COVID-19 a fost amenajat la "Moldexpo". Despre finalizarea lucrărilor a anunțat primarul Ion Ceban.
2 aprilie 2020
22:30
Încă 1 deces și 82 de pacienţi infectați cu COVID-19
22:10
Prezentat de Vasile Luchianu
21:10
Ministrul Educației dezminte informațiile false, potrivit cărora ”orele de studiu din această perioadă vor fi recuperate din 1 septembrie”.
21:10
21:10
Prezentate de Daniela Ciocanu
20:50
Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale, prin care dreptul cetățenilor Republicii Moldova de a reveni acasă se condiționează de procurarea asigurării medicale, a fost atacată la Curtea de Apel. Anunțul a fost făcut de președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul emisiunii ”Secretele Puterii” de la Jurnal TV. ”Fiecare cetățean are dreptul să revină la baștină, indiferent dacă are sau nu poliță”, a declarat Sandu. De partea cealaltă, premierul Ion Chicu spune că ”se face politică pe tragedia oamenilor”.
20:30
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, recunoaște că blocul european a greşit pentru că nu a sprijinit Italia încă din primele zile ale crizei coronavirusului. Într-o scrisoare deschisă către italieni şi publicată joi de cotidianul La Repubblica, șeful executivului european afirmă că ”foarte mulţi s-au gândit doar la propriile probleme de acasă".
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.