Jurnal TV

Acum 4 ore
20:20
Paul McCartney va lansa în decembrie albumul ''McCartney III'', o nouă colecţie de piese compuse de-a lungul timpului, interpretate şi produse la 50 de ani de la apariţia primului său album solo. S-au făcut lucruri care aduc plăcere, a mărturisit artistul britanic în vârstă de 78 de ani. Înregistrat anul acesta, ''McCartney III'' se alătură altor două albume solo, create de artist în perioade critice ale vieţii sale.
20:20
Candidații la prezidențiale
20:10
Parlamentul European a decernat joi premiul Saharov pentru drepturile omului "opoziţiei democrate" din Belarus, a anunţat şeful legislativului european, David Sassoli. Premiul o include pe reprezentanta opoziţiei Svetlana Tihanovskaia, care a vizitat Parlamentul European în septembrie.
20:00
Zvonurile despre vizitele unor tinere misterioase la Președinție circulă în spațiul virtual din Republica Moldova de mai mult timp. Jurnal.md a intrat în posesia mai multor imagini care ar arăta că președintele țării Igor Dodon, candidat pentru un nou mandat, nu este chiar atât de familist precum se declară. Solicitată să comenteze frânturile de discuții și imagini video, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon pe perioada campaniei electorale, Ludmila Muntean, le-a calificat drept atacuri murdare și a declarat că va fi depusă o plângere penală.
20:00
Situația financiară este gravă, iar începând de luna viitoare Guvernul ar putea avea probleme cu achitarea salariilor și a pensiilor. Declarația a fost făcută de către deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari. În replică, Ministerul Finanțelor spune că situația este sub control și că toate plățile sociale vor fi achitate la timp.
20:00
În timp ce pretendenții la fotoliul de șef al statului promit că vor motiva moldovenii din diasporă să revină acasă, satele din țară rămân tot mai pustii. Din aproape fiecare casă, cel puțin unul dintre membrii familiei a luat drumul străinății, muncește sau este stabilit peste hotare. Pe ici - colo mai vezi un bătrân pe prispa casei, rămas singur și cu ochii la poartă în așteptarea copiiilor plecați în căutarea unui viitor mai bun.
Acum 6 ore
19:50
Ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat astăzi percheziții la Secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în România.
Acum 8 ore
17:50
Prezentat de Vasile Luchianu
17:30
Alexandr Stoianoglo a declarat astăzi că a cerut extrădarea lui Vladimir Plahotniuc din alte două state - Cipru și Arabia Saudită. În același timp, procuratura nu a primit deocamdată un răspuns de la autoritățile turce privind extrădarea fostului șef al PD. Solicitarea a fot emisă de Chișinău la sfârșitul lunii septembrie.
17:30
Peste 300 de proprietari ai apartamentelor, pe care le dau cu chirie, s-au ales cu amenzi pentru că nu au încheiat contracte de locațiune, încercând să nu plătească impozitul pe venit. Conform legislației, proprietarii sunt obligați să achite impozitul în mărime de 7 la sută din veniturile obținute. Unii respectă legea, alții - nu. Noi am decis să vedem câți proprietari sunt gata să încheie un contract.
17:30
Prezentată de Beton și Eugen Iuhtimovschi
16:10
Papa Francisc susține parteneriatul civil între persoanele de același sex. Într-un nou documentar, Suveranul Pontif susține că cei care fac parte din comunitatea LGBT+ au dreptul să întemeieze o familie și a solicitat o lege în acest sens.
16:10
Prezentat de Eugenia Apostu
16:00
Poliția a pornit un proces penal în cazul incendiului din satul Buciumeni, unde a ars un copil de 11 luni.
16:00
Francezii l-au omagiat pe profesorul Samuel Paty în curtea Universităţii Sorbona din Paris, simbol al învăţământului. Au participat 400 de oameni, printre care aproximativ 100 de elevi din regiunea pariziană. Președintele Emmanuel Macron a vorbit emoționat despre Samuel Paty, care „iubea cărţile şi ştiinţa”.
Acum 12 ore
15:50
Procuratura Generală nu dispune de informații, care ar arăta că acțiunile lui Igor Dodon ar putea fi catalogate drept ”trădare de patrie și spionaj în favoarea unui stat străin”. Instituția nu se va amesteca în chestiuni politice, mai ales în perioada electorală, a reacționat astăzi procurorul general Alexandr Stoianoglo, fiind întrebat despre investigația de presă privind implicarea lui Dodon în relația cu rușii.
15:50
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei anunță că nu va delega observatori la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus.
15:50
Ambasadorul Uniunii Europene Peter Michalko s-a arătat ”consternat de atacurile rău-intenționate asupra societății civile și a presei independente din Republica Moldova”. Reacția oficialului european vine după ce deputatul socialist Bogdan Țârdea a declarat recent că cei care reprezintă societatea civilă acționează împotriva puterii, promovează interese străine și ar trebui să fie declarați ”agenți străini”.
14:40
Prezentată de Beton și Eugen Iuhtimovschi
Acum 24 ore
01:20
Campania de informare „UE pentru Moldova Rurală” continuă în Găgăuzia. Vasilii Caraseni din satul Cobzac a câștigat un grant pentru dezvoltarea propriei afaceri. Ideile lui au luat naştere cu mult timp în urmă, dar au început să se dezvolte după ce a cumpărat o mașină industrială de frezat.
Ieri
23:50
22:20
21:40
Expertul financiar Balucov Veaceslav, de la Alpari, explică pe înțelesul tuturor analiza tehnică și modul de citire a graficelor de preț.
20:50
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:40
Prezentat de Sofia Obadă
20:30
Prezentat de Vasile Luchianu
20:30
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:20
Prezentat de Eugenia Apostu
20:20
Candidații la prezidențiale
20:10
Autoritățile iau în calcul comercializarea vaccinului antigripal în farmacii, chiar dacă un ordin din 2005 al Ministerului Sănătății împiedică acest lucru. Directorul Agenției Medicamentului afirmă că restricția poate fi anulată printr-un alt ordin. Potrivit lui Eremei Priseajniuc, comercializarea vaccinurilor antigripale în farmacii ar ușura viața multor oameni.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.