Jurnal TV

Acum 24 ore
20:50
Un adversar de calibru pentru Alexandru Romanov în cadrul UFC, cea mai importantă competiție în lumea artelor marțiale mixte din lume.
20:50
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:30
Prezentat de Călin Jucovschi
20:20
Strada Industrială din sectorul Ciocana se îneacă în praf de ciment, cât e ziua de lungă. Situația se agravează în orele de vârf, afirmă locuitorii, făcându-și griji pentru sănătatea lor și a copiilor. Responsabilii de la Direcția generală mobilitate urbană afirmă că mai întâi trebuie să discute cu antreprenorul, care a câștigat anul trecut o licitație, iar apoi vor comenta situația. La fața locului a fost echipa noastră de filmare.
20:20
Summitul Internațional al Primarilor a avut loc astăzi în premieră în Republica Moldova, la Dânceni, unde au venit peste 400 de participanți, inclusiv 200 de primari și aleși locali din Polonia, Lituania, Suedia, Italia, Germania, România și Ucraina. Aceștia spun că evenimentul îi ajută să obțină noi informații și să construiască o conexiune internațională cu lideri notorii, specializați în dezvoltarea urbană.
20:20
Ansamblul „Joc” va prezenta pe 17 aprilie spectacolul „Din inima Moldovei”, eveniment găzduit de Casa de cultură a studenţilor din Iaşi. Coregrafii spun că programul, asupra căruia se lucrează de o lună, este unul excepțional.
20:10
76 de kilograme de produse alimentare. Atât aruncă la gunoi într-un an fiecare cetățean al Republicii Moldova. Potrivit experților, care fac referire la date statistice, banii irosiți pentru această cantitate de mâncare ar fi suficienți pentru a asigura un prânz pentru aproape un milion de oameni. Risipa alimentară este și mai acută în perioada sărbătorilor. O soluție ar fi procurarea alimentelor conform unei liste întocmite, spune expertul economic Veaceslav Ioniță.
20:10
Autoritățile au încercat să soluționeze problema risipei alimentare. Au aprobat și o lege specială, dar au constatat ulterior că nu există mecaismele necesare pentru implementarea inițiativei. Cadrul normativ care reglementează donația de alimente către organizațiile beneficiare și oamenii vulnerabili a fost votat încă în anul 2022, dar acesta nu funcționează.
20:10
Centrul Național Anticorupție a cercetat în anul trecut peste 500 de infracțiuni, dintre care circa 400 sunt grave și deosebit de grave. Cele mai mai multe cazuri de corupție au avut loc în întreprinderile comerciale și în subdiviziunile Ministerului de Interne, a declarat astăzi în fața deputaților șeful CNA, Alexandr Pânzari.
18:10
Prezentat de Vasile Luchianu
18:00
Satul Floreni din raionul Anenii Noi ar putea intra în componența municipiul Chișinău, fiind prima localitate care aplică amalgamarea teritorială voluntară. Locuitorii din Floreni vor să profite de acest mecanism aprobat de Guvern în luna noiembrie a anului trecut și să treacă în subordinea administrativă a orașului Sângera, suburbie a capitalei. Oamenii spun că sunt nevoiți să cheltuie mai mult timp și bani pentru a ajunge la spital, la judecătorie sau la alte instituții publice din Anenii Noi. „Problema cea mare este lipsa transportului”, afirmă localnicii.
18:00
Uniunea Europeană a alocat două milioane de euro pentru reformarea instituțiilor-cheie, care reglementează piața muncii din Republica Moldova. Este vorba de asistență tehnică, metodologii și instrumente relevante, care să sprijine eforturile Guvernului în contextul aderării la Uniunea Europeană, a declarat astăzi la Chișinău directorul general al Organizației Internaționale a Muncii, Gilbert Houngbo.
17:00
O atletă franceză a doborât recordul mondial de cățărare cu frânghie, după ce a ajuns la etajul doi al Turnului Eiffel. Femeia a urcat 110 metri în 18 minute, pentru a strânge bani pentru prevenirea și sprijinirea persoanelor care suferă de cancer. Atleta s-a pregătit mai mult de un an pentru a urca „doamna de fier” a Parisului, scrie RFI.
17:00
Prezentat de Vasile Luchianu
16:50
Dosarul transnistrean este strâns legat de evoluţia războiului din Ucraina, care a schimbat în totalitate viziunea asupra conflictelor în regiune. Asupra acestei situații s-au concentrat participanții la forumul de reintegrare a Republicii Moldova, care s-a desfășurat astăzi la Chișinău.
16:50
Rusia a lansat peste 40 de rachete şi 40 de drone împotriva Ucrainei în noaptea de miercuri spre joi, vizând „infrastructuri esenţiale”, relatează AFP. Au fost vizate orașele Kiev, Zaporojie, Odesa și Lvov. Volodimir Zelenski cere în continuare de la partenerii occidentali să-i furnizeze mai multe sisteme de apărare antiaeriană.
16:50
După desfășurarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, nu va mai fi nevoie de un vot în Parlament pentru modificarea Constituției. Precizarea a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului Doina Gherman. Potrivit ei, dacă cetățenii vor aproba parcursul european al Republicii Moldova drept obiectiv strategic al țării noastre, aceasta automat va deveni lege.
16:40
Un accident grav s-a produs în această dimineață pe șoseaua care traversează satul Măgdăcești din raionul Criuleni. Un autocamion a intrat în plin într-un microbuz de linie care se deplasa de la Drăsliceni spre Chișinău. Microbuzul a fost lovit din spate, în preajma unei treceri de pietoni. În urma impactului, 14 pasageri adulți și doi copii au ajuns la spital. Potrivit Poliției, vinovat s-ar face șoferul camionului care a încercat să efectueze o manevră de schimbare a benzii de deplasare fără să se asigure.
16:40
Afaceristul Valeriu Boicenco, vizat anterior în mai multe dosare penale, dar și persoana sa de încredere, Andrei Pădurean, au fost anunțați în urmărire internațională. Judecătoria Chișinău a emis mandat de arestare pe numele celor doi, care au statut de învinuit într-o cauză penală de escrocherie. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că indivizii fac parte dintr-o grupare criminală specializată în dobândirea ilegală a terenurilor publice din municipiul Chișinău.
Ieri
22:20
С Владом Маркочем
22:10
Президент Майя Санду посетила сегодня с рабочим визитом Комрат, чтобы встретиться с мэрами гагаузской автономии. Этот визит пришелся на период максимального напряжения в отношениях между Комратом и Кишиневом. С декабря прошлого года официального диалога между высокопоставленными учреждениями обеих сторон нет. Мэры, отказывающиеся разрывать связи с Кишиневом, запуганы башканом Гагаузии и поддерживающими ее депутатами Народного собрания. Евгения Гуцул, находящаяся в эти дни в Москве, упрекнула Майю Санду в том, что та приехала в Комрат как раз в ее отсутствие. Санду подтвердила местным избранникам, что центральные власти будут поддерживать честных политических лидеров региона.
20:10
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:10
Prezentat de Călin Jucovschi
20:10
Meci trihller în direct la Jurnal TV. Real Madrid și Manchester City au terminat la egalitate în manșa tur din cadrul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, scor 3-3.
19:50
Președintele Maia Sandu a fost azi într-o vizită de lucru la Comrat, unde s-a întâlnit cu mai mulți primari din autonomia găgăuză. Se întâmplă într-un moment tensionat, în care unii aleși locali din regiune se plâng că sunt intimidați de bașcanul Evghenia Guțul și de deputații din Adunarea Populară care o susțin. Vizita Maiei Sandu în autonomia găgăuză a fost marcată și de această dată de un protest al simpatizanților oligarhului fugar Ilan Șor.
19:50
Un atac rusesc cu rachete și drone a afectat miercuri o instalație energetică din Odesa și infrastructura din orașul Nikolaev, scrie Reuters. Rusia a folosit în atac 17 drone kamikaze iraniene Shahed. Armata ucraineană susţine că a doborât 14, notează presa de la Kiev.
18:00
Mai mulți elevi din clasele a XII-a din Chișinău au lansat o petiție prin care cer reducerea nivelului de dificultate al examenului de Bacalaureat la disciplina matematică, profilul real. Inițiativa vine ca urmare a susținerii pretestării la matematică, pe 1 aprilie curent. Tinerii spun că nivelul actual al examenului este inaccesibil pentru mulți elevi din licee, colegii și centre de excelență. Timp de șase zile, petiția a adunat peste o mie de semnături. Responsabilii de la Ministerul Educației spun că sunt deschiși dialogului.
18:00
Prezentat de Vasile Luchianu
17:50
O femeie din Chișinău așteaptă, din octombrie, o decizie a experților, care i-ar permite să-și reabiliteze copilul, victimă a neglijenței. Incidentul a avut loc în urmă cu jumătate de an, la un centru comercial - un dulap a căzut brusc peste băiat, el fiind și acum în grija medicilor. Poliția spune că expertiză medico-legală este încă în desfășurare.
15:40
A început marea curățenie la locurile de veci. Cimitirul Sf. Lazăr din Chișinău, numit mai des „Doina”, este în aceste zile un adevărat furnicar. Cât e ziua de lungă, oamenii vin aici cu mături și greble, să facă ordinea cuvenită înainte de sărbătorile pascale.
15:40
Institutul Mamei și Copilului este pe cale să scape de starea dezastruoasă, care mai persistă în clădire. Două secții, Chirurgie septică și Neurochirurgie, urmează a fi renovate cu sprijinul unei organizații de caritate. „Intervenția e necesară. Orice întârziere poate crea probleme mari”, au declarat echipei noastre de filmare și medicii, și pacienții.
15:40
Aproximativ 8.000 de persoane au manifestat ieri la Tbilisi, capitala Georgiei, împotriva planului guvernului de a reintroduce un proiect de lege controversat privind „agenţii străini”, care a declanşat proteste pe scară largă în 2023, relatează AFP. Proiectul, inspirat de legislaţia rusă și folosită de Kremlin pentru a reprima vocile disidente, este perceput de criticii guvernului georgian ca un instrument de intimidare.
15:40
PSG - Barcelona este unul dintre cele mai așteptate dueluri al primăverii în fotbalul mondial și va fi în această seară în direct la Jurnal TV.
15:40
Prezentat de Vasile Luchianu
15:30
Cardurile bancare rusești „Mir” promise de bașcanul Evghenia Guțul pentru locuitorii din autonomia găgăuză ar putea să nu fie disponibile pe teritoriul Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat astăzi ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, după ședința Guvernului. Subiectul va fi discutat și cu reprezentanții Băncii Naționale, a subliniat ministrul.
15:30
Referendumul republican privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar urma să aibă loc pe 20 octombrie. Grupul parlamentar al PAS a depus aseară proiectul la Curtea Constituțională pentru a cere avizul instanței.
15:30
Tribunalul General al Uniunii Europene a anulat miercuri sancţiunile împotriva a doi oameni de afaceri ruşi - Petr Aven şi Mihail Fridman, ambii aflaţi pe lista personalităţilor sancţionate de Uniunea Europeană după invazia Rusiei în Ucraina, relatează dpa. Anterior, țările Uniunii Europene au susţinut că Aven şi Fridman, acţionari ai Alfa Group, au oferit sprijin financiar oficialilor ruşi, care s-au aflat în spatele invaziei din Ucraina. Kievul nu a comentat, deocamdată.
15:30
Consiliul Superior al Procurorilor a revizuit Regulamentul privind desfășurarea concursului pentru funcția de procuror general și a făcut mai multe modificări, ca sa nu mai fie discrepanță în evaluarea potențialilor candidați. Noul regulament e publicat pe site-ul CSP.
15:20
Cabinetul de miniștri a acceptat astăzi demisia lui Igor Talmazan de la șefia Serviciului Vamal. În locul acestuia a fost numit Viorel Doagă, care va asigura interimatul funcției. Tot astăzi și-a anunțat demisia Nicolae Vutcariov, directorul adjunct al Serviciului Vamal.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:20
Prezentat de Călin Jucovschi
20:20
Prezentat de Felicia Jenunchi
20:10
Traficul rutier pe strada Petricani din capitală, tronsonul cuprins între străzile Mihai Viteazul și Calea Orheiului, va fi suspendat parțial din 10 aprilie până pe 10 mai, între orele 09.00 și 16.00.
20:00
„Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?” Aceasta va fi întrebarea adresată la referendumul constituțional care va fi organizat în toamnă, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. Anunțul a fost făcut de președintele Comisei juridice, numiri și imunități, Veronica Roșca. Potrivit ei, propunerea de inițiere a referendumului pentru revizuirea Constituției a fost transmisă astăzi Curții Constituționale.
19:50
Bașcanul de la Comrat Evghenia Guțul a semnat azi la Moscova un acord privind utilizarea cardurilor rusești „Mir” în autonomia găgăuză. Guțul a declarat presei ruse că va demara procedura de separare a regiunii de Republica Moldova, dacă Guvernul de la Chișinău va decide să se unească cu România. „Kremlinul încearcă să folosească actorii pro-ruși din Republica Moldova pentru a împiedica aderarea la blocul comunitar”, afirmă experții Institutului pentru Studiul Războiului. Reprezentanții puterii de la Chișinău nu au comentat recenta vizită a Evgheniei Guțul la Moscova.
18:30
Până pe 7 iulie, recenzorii Biroului Național de Statistică vor vizita fiecare gospodărie. Toți cetățenii sunt obligați să contribuie la oferirea datelor pentru statistică, potrivit legii. În caz contrar, sunt prevăzute sancțiuni. Echipa noastră de filmare a mers astăzi în comuna Ciorescu, să vadă cum decurge procesul.
18:30
Fiica fostului deputat PAS Victoria Cazacu, Diana Cazacu, bănuită în dosarul de corupție la Aeroportul Chișinău, susține că atât ea cât și mama sa au ajuns victime ale unui scandal artificial, cu o conotație politică. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing.
18:30
Institutul Mamei și Copilului este pe cale să scape de starea dezastruoasă, care mai persistă în clădire. Două secții, Chirurgie septică și Neurochirurgie, urmează a fi renovate cu sprijinul unei organizații de caritate. „Intervenția e necesară. Orice întârziere poate crea probleme mari”, au declarat echipei noastre de filmare și medicii, și pacienții.
18:30
Prezentat de Vasile Luchianu
16:00
Prezentat de Vasile Luchianu
15:50
Milioane de oameni au urmărit ieri spectacolul ceresc rar: eclipsă totală de soare, care a traversat Mexicul, Statele Unite și Canada. În total, umbra Lunii a durat aproximativ o oră și jumătate pentru a călători peste cele trei țări. Luna s-a aliniat perfect între Pământ și Soare, cufundând o parte a continentului în întuneric în plină zi, scrie France 24.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.