Jurnal TV

Acum 24 ore
00:30
Un raport al Amnesty International Moldova, arată că dreptul la sănătate în 2020 a fost grav afectat.
10 aprilie 2021
22:30
În Republica Moldova sunt mulți șefi din eșalonul secund, care nu se plâng de sărăcie. Nici chiar în perioadă de pandemie. O duc la fel de bine ca unii deputați sau miniștri de la Chișinău. Unii președinți de raion, bunăoară, controlează afaceri prospere, stau în palate, iar în garaj au adevărate bijuterii. Dar, în declarațiile de avere pentru anul trecut arată niște imobile, mașini sau terenuri estimate la preț simbolic. Pentru a înțelege cum se întâmplă lucrurile în localitățile mai îndepărtate, am pornit o investigație. Ce am aflat, vedeți în materialul ce urmează.
Ieri
21:40
Prezentat de Daniela Vizitiu
21:30
Prezentat de Sofia Obadă
21:30
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:50
Mai multe persoane în vârstă trăiesc la limita sărăciei și nu știu ce înseamnă un trai decent.
20:10
Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au descins astăzi la două companii, care prestează servicii de perfectare a actelor românești. Una dintre firmele vizate este ”Just Consult”. Nimeni nu a fost reținut, dar în cadrul perchezițiilor au fost ridicate obiecte, care ar putea fi probe în dosar. Potrivit CNA, este vorba de cauze penale privind trafic de influență, săvârșit prin prestarea de servicii contra unor plăți ilicite.
20:10
Cinci membri ai unui grup criminal organizat au fost reținuți pentru comercializarea anabolizantelor în CSI. Toți cinci au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile și riscă acum până la zece ani de pușcărie.
20:00
Parlamentul a creat astăzi o comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a fostului judecător ucrainean, Nicolai Ceaus. Inițiativa socialiștilor a fost susținută aproape unanim de către deputații prezenți la ședință, deși până a purcede la vot, deputații din opoziție au criticat proiectul. Aceștia au solicitat și investigarea altor cazuri, cum ar fi răpirea celor șapte profesori turci sau răpirea, de către milițienii regimului de la Tiraspol, a cetățenilor Republicii Moldova.
20:00
Case, terenuri și mașini de milioane de lei dețin unii deputați din grupul parlamentar "Pro Moldova". Cel puțin asta au notat în declarațiile de avere și interese personale pentru anul 2020. Cine sunt cei mai bogați aleși ai poporului din grupul condus de Andrian Candu, vedeți în cele ce urmează.
19:40
Încă 32 de oameni infectați cu Covid-19 au decedat în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost înregistrate 910 cazuri pozitive, după efectuarea a 5.799 de teste.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:00
Zeci de unităţi de infanterie ruseşti sunt deja dislocate sau sunt în drum spre frontiera cu Ucraina. În regiunea Voronej au apărut sisteme de rachete balistice ”Iskander” cu rază scurtă de acţiune, afirmă analişti de la ”Janes”, agenţie britanică specializată pe probleme militare. Situația din Rusia în raport cu Ucraina este urmărită cu atenție și la Washington, relatează AFP.
18:00
Licitația pentru procurarea, din bani publici, a 400 de mii de doze de vaccin anti-COVID a eşuat. Motivul - nicio ofertă nu a fost înregistrată în termenii stabiliți. Anunțul a fost făcut de Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate care spune că, la etapa actuală, continuă negocierile directe cu dezvoltatorii de vaccinuri anti-COVID.
17:50
Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor a primit arest preventiv la domiciliu pentru următoarele 30 de zile, după ce a stat în Penitenciarul numărul 16, care este de timp spital. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Procurorii au anunțat că vor contesta decizia la Curtea de Apel.
16:40
Prezentat de Vasile Luchianu
16:10
Profesor de muzică de aproximativ trei decenii, un locuitor din Colibași, raionul Cahul, are o mică fermă de păsări. Pe lângă faptul că predă lecții elevilor din sat, de șapte ani, Zahar Cojan, crește prepelițe. Cum îi reușește să combine pedagogia cu îndeletnicirea de suflet, vedeți în materialul ce urmează.
16:10
Vaccinarea obligatorie este 'necesară într-o societate democratică', consideră Curtea Europeană a Drepturilor Omului, sesizată de părinţii unor copii, cărora le-a fost refuzată înscrierea la grădiniţă în Cehia pentru că nu erau vaccinaţi. Decizia ar putea face vaccinarea obligatorie în condițiile pandemiei, a comentat un specialist al CEDO.
16:00
Curtea de Apel Bălți a menținut decizia primei instanțe, prin care un fost milițian al regimului de la Tiraspol a fost condamnat la 15 ani de detenție pentru răpirea unui cuplu din raionul Florești. Potrivit experților de la Asociația Promo-LEX, este o premieră în justiția Republicii Moldova.
16:00
Președintele organizației teritoriale Sângerei a formațiunii politice PACE, Tudor Balan, care l-a stropit recent cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului, Tudor Tutunaru, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.
15:50
Rusia a cerut Slovaciei să returneze sute de mii de doze de vaccin Sputnik V împotriva coronavirusului, invocând încălcarea contractelor. Scandalul a izbucnit după ce au apărut îndoieli cu privire la ser. Agenția de reglementare a medicamentelor din Slovacia a anunțat că loturile de vaccin „Sputnik V” pe care le-a primit diferă de cele examinate de oamenii de știință și de autoritatea de reglementare a Uniunii Europene. Între timp, la Chișinău, în spațiul public au apărut temeri că vaccinul neconform returnat de Slovacia, care expiră în luna august, ar urma să fie livrat Republicii Moldova.
15:50
Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit la vârsta de 99 de ani. Anunțul decesului prințului consort, care avea titlul de duce de Edimborgh, a fost făcut de Casa regală britanică.
15:50
Boris Bechet a fost condus astăzi pe ultimul drum. Sicriul cu corpul neînsuflețit al artistului a fost depus la Teatrul “Alexei Mateevici”, unde și-a jucat ultimele roluri, inclusiv în spectacolul ”Fata Morarului”. „Va rămâne în sufletele noastre, aceeași figură vie, cu suflet de copil. Arma lui era buna dispoziție, în orice condiții”, au remarcat actorii prezenți la ceremonie.
15:50
Cetățenii Republicii Moldova nu vor putea intra liber în România nici în următoarea perioadă, au anunțat autoritățile de la București, prezentând lista țărilor din zona galbenă pentru care este obligatorie carantina.
15:40
După ce Secretariatul Parlamentului le-a propus deputaților să se înregistreze într-o listă pentru administrarea vaccinului anti-Covid, iar informația a devenit publică, aleșii poporului s-au întrecut astăzi în a se desolidariza de această inițiativă și a spune că ei ”pot să mai aștepte”. Totul s-a lăsat cu acuzații și declarații acide, iar discuția a ajuns până la ”furtul miliardului”.
8 aprilie 2021
21:40
Prezentat de Daniela Vizitiu
21:30
Prezentat de Sofia Obadă
21:30
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:20
Din cauza sărăciei, s-a văzut nevoită să plece peste hotare pentru a putea asigura un viitor fiicei sale. Ludmila Mazureac a avut parte de multe greutăți, dar a reușit să le depășească. Descoperiți în continuare încă o poveste emoționantă spusă la emisiunea Cealaltă Basarabie de la Jurnal TV. Tot în această ediție, Leanca Grițcan a discutat și cu un cuplu, care dimpotrivă - a decis să revină definitiv acasă, după câțiva ani de muncă în Israel.
20:10
După șapte ani, Curtea Supremă de Justiție și-a revizuit decizia! Instanța a constatat că partidul lui Renato Usatîi „Patria”, în prezent denumit „Partidul nostru”, a fost scos ilegal din cursa pentru alegerile parlamentare din 2014.
20:10
Case și mașini de milioane de lei, dar și cadouri scumpe. Acestea se regăsesc în declarațiile de avere și interese personale ale deputaților Partidului Șor pentru anul 2020. Care sunt cei mai bogați aleși ai poporului din formațiune, vedeți în continuare.
20:10
Unul dintre candidaţii la alegerile regionale din Mexic şi-a lansat campania electorală dintr-un sicriu. Candidatul a fost însoţit de asistenţi îmbrăcaţi în combinezoane de protecţie biologică şi cu buchete de flori în mână pentru a atrage atenţia asupra bilanţului de peste 200.000 de morţi de COVID-19 în Mexic, al treilea cel mai ridicat număr de decese din lume.
20:00
Premierul interimar Aureliu Ciocoi a recunoscut că starea de urgență propusă de guvern a fost folosită în scopuri politice. Există premise pentru ca decizia să fie declarată neconstituțională, afirmă experții de la Institutul pentru Politici și Reforme Europene. Potrivit acestora, Parlamentul a declarat starea de urgență fără a respecta cerințele de procedură, dar și competențele reduse pe care le are un guvern în demisie.
19:50
Procurorii cer ca președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE din Sângerei, să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Se întâmplă după ce acum două zile, acesta l-a stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului pentru că s-ar fi vaccinat de rând cu medicii.
19:40
Alte 1428 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore în Republica Moldova după efectuarea a 6679 de teste. Autoritățile din sănătate au raportat și 39 de decese asociate infecției COVID-19.
18:20
Prezentat de Vasile Luchianu
17:50
În câteva zile, agricultorii trebuie să înceapă semănatul. După un an secetos care le-a adus numai pierderi, fermierii se plâng de lipsa banilor pentru combustibil. Cele șase mii de tone de motorină promise de guvernul de la București nu au ajuns deocamdată în țară. Directorul Agenției de Rezerve Materiale spune că autoritățile sunt pregătite să primească motorina în timp ce surse de la Ministerul Agriculutrii afirmă că statul nu ar avea unde păastra cele șase mii de tone de combustibil, care trebuie să ajungă ulterior la fermieri.
17:40
Judecătoarea Maria Tertea, reținută recent pentru mită, s-a mai ales cu o cauză penală, pentru trafic de influență.
17:40
Comisia Situații Excepționale a anulat azi mai multe restricții, adoptate anterior, pe perioada stării de urgență. Astfel, cetățenii se pot afla în spații publice, precum parcuri, alei sau păduri dar nu în grupuri mai mari de trei persoane. Excpeție fac membrii unei familii. Anunțul a fost făcut de premierul interimar Aureliu Ciocoi, după ședința de astăzi a Comisiei Situații Excepționale.
17:40
Republica Moldova a primit un noul lot umanitar. Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Organizația Mondială a Sănătății au oferit două dușuri mobile de decontaminare și zece tablete pentru echipele mobile de intervenție în diverse focare de infecție. Utilajul poate fi instalat în mai puțin de o oră.
17:10
Prezentat de Eugenia Apostu
16:00
Imagini de mare suspans, în capitala Franței! Un tânăr de 21 de ani, a urcat cu mâinile goale, fără protecție, pe Turnul Montparnasse, înalt de 210 metri.
15:50
Irlanda de Nord fierbe. Manifestanţii au aruncat cocteiluri Molotov şi un autobuz a fost incendiat la Belfast, miercuri spre joi, transmite AFP. Aceste noi violenţe survin după o săptămână de revolte ce arată o creştere a tensiunilor în provincia britanică, unde consecinţele Brexit-ului creează un sentiment de trădare în rândul unioniştilor ataşaţi de coroana britanică.
15:50
La piața avicolă din Chișinău au apărut primii pui în vânzare. Comercianții spun că seceta i-a afectat considerabil, iar creșterea păsărilor îi bate la buzunar. Chiar și așa, vânzătorii dau asigurări că prețul a rămas același - între 30 și 40 de lei pentru un pui de două luni, în funcție de rasă, și între 3 și 9 lei pentru puiul de o zi. Comercianții susțin că vânzările sunt mai mici comparativ cu anul trecut. Pandemia, seceta, dar și timpul rece îi țin pe oameni acasă. Cumpărătorii care au venit la piața avicolă susțin că, în acest an, vor cumpăra mai puțini pui, pentru că s-a scumpit considerabil hrana.
15:50
Statele Unite ale Americii sunt îngrijorate în legătură cu informațiile privind agravarea stării de sănătate a lui Alexei Navalnîi. Casa Albă îndeamnă Moscova să ia toate măsurile necesare pentru a-i asigura acestuia siguranța și sănătatea. Avocații lui Navalnîi spun că el pierde "un kilogram pe zi" şi se deplasează cu greu.
15:40
Mai bine de un an, lumea încearcă să combată pandemia, care pare să nu mai aibă sfârșit. Experții în medicină afirmă că salvarea este în vaccinul anti-covid. Ca de fiecare dată, argumentele savanților sunt acceptate de către unii și respinse de către alții. Ce spun locuitorii din Hânești despre imunizarea colectivă a aflat colegul meu, Călin Jucovschi.
15:40
Comisarul european pentru sănătate cere ”o singură voce" în legătură cu AstraZeneca, pentru a nu alimenta neîncrederea. Miniştrii europeni ai sănătăţii s-au reunit aseară pentru a examina concluziile Agenţiei Europene a Medicamentului, confirmând legătura dintre vaccinul AstraZeneca şi cazurile rare de cheaguri de sânge. O potenţială legătură este, dar raportul ”risc-beneficiu” este în continuare în favoarea vaccinului.
15:30
Ministerul de Externe a emis o circulară, prin care a indicat că sediile misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare nu pot fi folosite în scopuri politice. Se întâmplă după ce șeful PSRM, Igor Dodon, și-a filmat emisiunea sa online în sediul Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova. Însuși Dodon nu vede nicio problemă în gestul său și spune că ambasada era obligată să-i pună la dispoziție sediul pentru a-și filma vlogul politic.
15:30
Din cauza carantinei, 407 școli din Republica Moldova activează exclusiv online, anunță Ministerul Educației. Acest număr reprezintă o treime din totalul de instituții.
15:30
Federația Rusă este dispusă să doneze Republicii Moldova 182 de mii de doze de vaccin Sputnik-V. Din acest lot, 62 de mii de doze sunt prevăzute pentru regiunea transnistreană.
7 aprilie 2021
22:20
Prezentat de Sofia Obadă
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.