Jurnal TV

Acum 6 ore
23:30
Serialul ”Sprinter” îmbină armonios drama, intriga și dragostea. Este o rețetă a succesului.
23:30
Serialul ”Sprinter” îmbină armonios drama, intriga și dragostea. Este o rețetă a succesului.
Acum 8 ore
21:20
Prezentat de Sofia Obadă
20:20
Fiecare zi este o luptă crâncenă de supraviețuire pentru o bătrână din satul Schinoasa, raionul Călărași. Femeia de 69 de ani trăiește într-o sărăcie cruntă, cu o pensie de doar 400 de lei și un ajutor social de 200 de lei. În casa veche, din lut, ce riscă să cadă, nu vezi decât o dramă și lipsă totală de igienă. Și cum greutățile nu vin niciodată singure, acum câțiva ani, ea și-a pierdut graiul, iar singurul băiat pe care îl are, o bate.
20:10
Joe Biden doreşte prelungirea cu cinci ani a Tratatului de limitare a armelor nucleare strategice, încheiat între Statele Unite şi Rusia, care expiră la începutul lui februarie. Kremlinul a salutat intenţia lui Biden, dar aşteaptă propuneri concrete din partea Washingtonului, anunță purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.
20:10
Uniunea Europeană a lansat un apel la evitarea călătoriilor neesenţiale între ţările din bloc pentru a face faţă ameninţării noilor mutaţii ale coronavirusului. Liderii Uniunii Europene consideră că situaţia sanitară este “foarte gravă”. Statele Unite raportează mai multe decese decât în al Doilea Război Mondial, iar japonezii i-ar putea pedepsi cu închisoare pe cei care nu respectă restricțiile.
20:00
Cei aproape 160 de copii sunt așteptați zilnic în șapte grupe. Un motiv de bucurie este că oamenii din Băcioi nu vor mai trebui să-și ducă picii la grădinițele din satele vecine. Pentru unii localnici grădinița înseamnă un loc de muncă în condiții europene.
20:00
Educația nu se referă doar la teme pentru acasă, note sau situații stresante, dar și la noi orizonturi și oportunități. Acest lucru va fi demonstrat, mâine, la relansarea conferinței TEDx de către 12 speakeri. Prin discursurile motivaționale, ei vor încerca să inspire publicul. Inteligența artificială, educația nonformală, digitalizarea școlilor - sunt subiectele ce vor fi abordate de vorbitori.
20:00
Alți 17 oameni infectați cu Covid-19 au murit în ultimele 24 de ore în Republica Moldova. Este vorba despre 8 bărbați și 9 femei cu vârstele cuprinse între 52 și 89 de ani.
20:00
Artiștii de la Sala cu Orgă sunt revoltați! Spectatorii nu au acces la concerte cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, așa cum au promis autoritățile. Instrumentiștii declară că s-au pregătit intens pentru cel mai important concert din an, care ar urma să-l susțină săptămâna viitoare. Fără spectatori însă, emoțiile vor fi nule. Artiștii cer socoteală ministrului Educației și afirmă că acesta ar trebui să-și dea demisia.
20:00
Moldovenii care intenționează să călătorească în Statele Unite ale Americii pe cale aeriană vor trebui să prezinte, la îmbarcarea în avion, un test cu rezultat negativ la COVID-19. Excepție fac copiii mai mici de doi ani. Regula va intra în vigoare începând cu 26 ianuarie.
Acum 12 ore
19:50
Polițistul de patrulare suspectat că a accidentat mortal o femeie, pe 13 ianuarie, era în stare avansată de ebrietate când s-a produs accidentul.
19:40
Pavel Abraham, membrul desemnat de Igor Dodon în comisia pentru selectarea judecătorului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republcii Moldova, rămâne în comisie. Asta chiar dacă președintele Maia Sandu a cerut ca acesta să fie înlocuit cu judecătoarea Viorica Puică. Ministrul Justiției din guvernul demisionar, Fadei Nagacevschi, susține însă că Sandu nu are dreptul să retragă membrul desemnat de fostul președinte.
19:40
Un ordin oficial de numire în funcție a lui Igor Șarov, în calitate de rector al USM, și a lui Viorel Bostan, în calitate de rector al UTM, așa și nu a fost semnat de Ministerul Educației. Se întâmplă la mai bine de o lună de când cei doi au câștigat concursul. Rectorii așteaptă cu răbdare. Ei cred că Guvernul are acum puteri limitate, fiind unul în exercițiu. Noi am solicitat acum două săptămâni o explicație de la Ministerul Educației însă nici până azi nu am primit un răspuns.
19:30
Reacții furibunde de la Moscova după ce Curtea Constituțională a anulat ieri legea ce îi oferea statut special limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova. Ambasada Federației Ruse la Chișinău sugerează într-o declarație că ”războiul de pe Nistru ar fi o consecință a „șovinismului” anti-rus de la sfârșitul anilor ’80 - începutul anilor ’90 ai secolului trecut”.
17:50
Peste 20 de tone de mere din Republica Moldova, care urmau să ajungă în Federația Rusă, au fost blocate la vama rusă. Autoritățile de la Moscova susțin că fructele ar fi infectate.
17:30
16:00
Un bărbat de 68 de ani a murit, după ce a fost lovit de trenul de pe calea ferată Bălți-Rogojeni. Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Sângerei, Ina Moscaliuc, a precizat că bărbatul era așezat pe șine, în direcția de deplasare spre raionul Florești.
16:00
Republica Moldova va primi zece milioane de euro pentru extinderea serviciilor de alimentare cu apă în sate. Banii sunt oferiți de guvernul Germaniei.
16:00
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, l-a sunat pe Vladimir Putin, pentru a-i cere "eliberarea imediată" a disidentului Alexei Navalnîi, transmite AFP. În același timp, autorităţile ruse au arestat vineri mai mulţi susţinători ai opozantului aflat în detenţie. Alţii ar urma să compară în faţa instanţelor în cursul zilei, în ajunul unor manifestaţii de amploare anunţate în întreaga ţară. Reținerea ofițerului de presă al opozantului, Kira Iarmîş, a fost filmată de echipa televiziunii ”Dojdi”, din Moscova.
15:50
A promis că va fi și pentru următorii șefi de stat, dar, când a plecat de la Președinție, l-a luat, iar acum apare pe masa biroului de la partid. Este vorba de setul de birotică de pe masa lui Igor Dodon - set identic cu cel pe care îl deține și liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Astăzi, Igor Dodon a spus că suportul pentru pixuri pe care l-a primit cadou în 2017 nu a fost inclus în registrul Președenției, deoarece este un „cadou personal”. În luna mai, anul trecut, el spunea că l-a primit în dar în cadrul unui forum de afaceri și că acesta va rămâne pentru următorii șefi de stat. După victoria Maiei Sandu s-a răzgândit însă și l-a luat la partid. Experții anticorupție susțin că Dodon a încălcat legea și este pasibil de răspundere.
15:50
Accesul la educație de calitate a avut de suferit pe timp de pandemie! Printre principalele motive au fost lipsa dispozitivelor tehnice de conectare la lecțiile online, dar și programul școlar, neadaptat predării online. Concluziile aparțin unui studiu realizat de Consiliul Național al Tineretului.
15:40
Primarul din satul Merenii Noi, raionul Anenii Noi, Andrei Druzi, a ajuns la spital inconștient, după ce persoane necunoscute au încercat să dea foc la apartamentul, pe care îl închiria. Incidentul a avut loc noaptea trecută.
15:40
Vizita președintelui Maia Sandu la Bruxelles a costat 45 de mii 800 de lei. Cheltuielile au fost acoperite din bugetul Aparatului prezidențial.
15:40
Un grup de indivizi i-a luat la pumni pe ofițerii de patrulare, ziua în amiaza mare, în orașul Bălți! Polițiștii au fost alertați că pe o stradă circulă neadecvat o mașină plină cu oameni. Șoferul era în stare de ebrietate. El este pasibil de răspundere penală pentru refuzul de a fi testat alcoolscopic, dar și pentru opunere de rezistență.
15:30
Șeful PSRM admite că deputații socialiști ar vota pentru oricine în fruntea Guvernului, dizolvarea Parlamentului fiind astfel amânată. După ce spunea recent că mulți dintre actualii deputați sunt gata să voteze măcar și un ”taburet” în funcția de prim-ministru, doar pentru a nu merge în alegeri anticipate, Igor Dodon a reiterat poziția astăzi, în cadrul emisiunii sale online, în a cărei denumire persistă titulatura ”președinte”.
Ieri
00:00
21 ianuarie 2021
22:30
Messi a fost convins de PSG
22:20
rezentat de Sofia Obadă
20:40
Profesor de educație fizică, un tânăr de 31 de ani din satul Leordoaia, raionul Călărași a ales lemnăritul în defavoarea pedagogiei. De câțiva ani, el dă o altă viață lemnului. Creează mobilier în stil rustic și obiecte decorative. Nu regretă pentru nicio clipă alegerea făcută și spune că este îndeletnicirea ce îi aduce plăcere și liniște sufletească. Colegul nostru Adrian Prodan a ajuns în atelierul meșterului. Să vedem în continuare povestea lui Sergiu Nicoriuc.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.