Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, merge la Londra, în afara UE

Vocea Basarabiei, 29 aprilie 2024 15:10

Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, se va afla marți și miercuri la Londra, acolo unde se va întâlni cu omologul său britanic David Cameron. Ministrul Popșoi va avea o serie de întrevederi cu oficiali britanici printre care ministrul de Externe al Regatului Unit, David Cameron, ministru de stat pentru Europa, Nusrat Ghani, consilierul pentru securitate […] Articolul Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, merge la Londra, în afara UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 2 ore
19:40
Combaterea violenței împotriva femeilor, programe realizate cu sprijinul ONU, au fost discutate la întrevederea lui Dorin Recean cu echipa UN Women Moldova, condusă reprezentanta permanentă a Panamei la Națiunile Unite, președinta Consiliului Executiv al UN Women, Markova Concepcion Jaramillo Aspectele ce țin de combaterea violenței împotriva fetelor și femeilor, programele realizate cu suportul Organizației Națiunilor […] Articolul Programele ONU de combatere a violenței împotriva femeii, discutate la Guvern apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
19:20
Articolul VIDEO/Știrile serii cu Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
 Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul de conlucrare dintre Serviciului Vamal și autoritățile de supraveghere a pieței, în scopul asigurării siguranței și conformității produselor importate în Republica Moldova.  Documentul stabilește un mecanism unic de control al produselor și un format standard de date care urmează a fi transmise în cadrul schimbului de informații dintre autorități. […] Articolul Guvernul vine cu mai multă siguranță pentru consumatori. Executivul a aprobat un mecanism de control al produselor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
17:30
Un tânăr de 18 ani din satul Ustia, raionul Glodeni, a fost reținut pentru 72 de ore,  fiind suspectat de omor și tentativă de omor.  Acesta ar fi omorât o femeie de 74 de ani, iar pe un bărbat de 62 de ani, l-ar fi înjunghiat, după care l-ar fi închis într-un beci improvizat într-un câmp, […] Articolul Un tânăr de 18 ani riscă ani grei de pușcărie, după ce a omorât o femeie, iar pe un bărbat l-a îngropat de viu într-un beci apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost victima unui atac armat ce a avut loc în orașul Handolva din centrul țării. Demnitarul a fost împușcat în stradă de un necunoscut. Atacatorul a fost reținut de polițiștii slovaci. Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost rănit într-un schimb de focuri de armă și a fost transportat la spital, […] Articolul Premierul Slovaciei, victima unui atac armat în urma unei vizite într-un oraș din centrul țării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
România și Republica Moldova vor coopera mai strâns în domeniul sportului. Guvernul a aprobat semnarea unui protocol dintre Ministerul Educației de la Chișinău și Agenția Națională pentru Sport din România.  Astfel, vor fi organizate evenimente sportive comune, stagii de pregătire pentru specialiștii din domeniu, precum și tabere sportive.  Specialiștii din România și R. Moldova vor […] Articolul Chișinău și București își consolidează relațiile la nivel de sport apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
14:00
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, este convins că Republica Moldova va deveni parte a spațiului comunitar, în ceea ce privește piața energetică europeană, chiar mai devreme de aderarea propriu-zisă la UE. Într-un interviu pentru Moldpres, oficialul a spus că, prin intermediul României, s-a reușit reducerea considerabilă a dependenței față de Rusia și se produce în ritm alert […] Articolul Ministrul Parlicov susține că R. Moldova ar putea deveni parte a pieței europene energetice înainte de a fi membră a UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
13:20
În localitățile din Zona de Securitate vor fi implementate 26 proiecte în valoare de 13 milioane de lei, iar proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol vor primi compensații în valoare de 2 milioane de lei. Acțiunile sunt incluse în Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2024, aprobat, astăzi, de Executiv.   În total, vor […] Articolul Proprietarii terenurilor agricole din Dubăsari, amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol, vor primi compensații în valoare de 2 milioane de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Regatul Spaniei vor fi recunoscute reciproc. În acest sens, Executivul a aprobat Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Spaniei privind procedurile de conversiune a permiselor de conducere.  Documentul va elimina obstacolele birocratice pentru cetățenii care locuiesc, lucrează sau călătoresc între cele două state. Aceștia vor avea […] Articolul R. Moldova și Spania recunosc reciproc permisele auto eliberate de ambele state apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Structurile de anchetă au pornit o cauză penală pe faptul contrabandei cu cele peste 2,3 milioane de lei aduse în țară din Moscova în beneficiul unui grup criminal organizat. Banii au fost depistați la circa 50 de pasageri, care au fost transportați centralizat la Aeroport, cu autocarele – atât la plecare, cât și la revenire, […] Articolul Peste 2,3 mil. de lei au fost ridicate de la pasagerii ce veneau din Moscova. Banii erau destinați unei grupări criminale, anunță Poliția apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
Șefa statului, Maia Sandu, anunță extinderea programului „Prima Casă”. Anunțul a fost făcut de președintele Republicii Moldova cu ocazia Zilei Familiei. Sandu susține că a discutat deja noua inițiativă cu reprezentanții Guvernului și că, potrivit noului program, intitulat Prima Casă Plus, statul urmează să crească garanția acordată familiilor care vor lua împrumuturi pentru cumpărarea locuințelor.  […] Articolul Șefa statului, Maia Sandu, anunță relansarea Programului „Prima Casă”, a cărui realizare a început acum șase ani apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Maia Sandu este singura soluție europeană şi democratică pentru Republica Moldova, iar România va ajuta Chișinăul, pentru că acolo „sunt români”. Prezent marţi, 14 mai, la Digi24, Ciolacu a fost întrebat despre ultimele amenințări ale Rusiei la adresa preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, a cărei politică a fost comparată […] Articolul Marcel Ciolacu, despre Maia Sandu: Este singura soluție europeană și democratică pentru R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
20:20
Prioritățile stabilite de Guvern, agenda de reforme realizate în Republica Moldova pentru asigurarea dezvoltării economice și integrării europene a țării, situația de securitate la nivel regional, dar și posibilitățile de extindere a cooperării comercial-economice moldo-olandeze au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu ministra de Externe a Regatului Țărilor de Jos, Hanke Bruins […] Articolul Dorin Recean, discuții cu șefa diplomației olandeze apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
În ediția de azi: 1. Aeroportul International Chisinau ar putea fi inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. O inițiativă legislativă în acest sens a fost înregistrată în Parlement de către membrii fracțiunii PAS. 2. Republica Moldova a făcut pași pe care nimeni nu-i credea posibili în urmă cu doi ani, iar negocierile […] Articolul VIDEO/Știrile prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Întreprinderea de stat Aeroportul Internațional Chișinău va fi inclusă pe lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, care a înregistrat în Parlament un amendament în acest sens.  „Această modificare va garanta că aeroportul rămâne în proprietatea statului și va corecta o nedreptate comisă […] Articolul Deputatul Radu Marian a înregistrat un proiect ce nu va permite privatizarea Aeroportului Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
În această ediție a matinalului „Te salută Vocea Basarabiei” Andrei Porubin vă propune să urmăriți interviuri cu: MARIAN STÂRCEA, compozitor UN CLIP ÎN PREMIERĂ DE LA MARIAN STÂRCEA Alina MOCANU, interpretă ȘI-A FĂCUT CADOU DE ANIVERSARE – UN CÂNTEC 3. ALEXANDRINA DOBOȘ, elevă, tânără interpretă de muzică populară – Sergiu ȘTEFAN , profesor de educație […] Articolul Te salută Vocea Basarabiei! 09.05.24 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Parlamentul Georgiei a aprobat, cu 84 de voturi legea „agenților străini”, de inspirație rusească, văzută de opoziție și de comunitatea internațională ca o amenințare la adresa eforturilor țării de integrare în comunitatea euro-atlantică și de reprimare a societății civile. Timp de câteva săptămâni, zeci de mii de georgieni au protestat împotriva proiectului de lege, promovat […] Articolul Legea „agenților străini”, aprobată de deputații georgieni, în ciuda protestelor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Membrul Comisiei Pre-Vetting și a celei de evaluare a procurorilor, Tatiana Răducanu, și-a depus cererea de demisie. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei juridice a Parlamentului, Veronica Roșca. Fosta judecătoare susține că a făcut acest pas în urma unei scrisori care a ajuns la instituțiile statului și prin care sunt puse la îndoială calitățile […] Articolul Tatiana Răducanu, membră a celor două comisii de evaluare a judecătorilor și procurorilor, a demisionat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Ministerul Energiei va organiza, în premieră, un forum de afaceri dedicat oportunităților deschise de liberalizarea pieței gazelor naturale din Republica Moldova. Cu genericul “Forumul gazelor naturale: de la monopol la piață liberă”, evenimentul se va desfășura joi, 16 mai.  Forumul este organizat cu suportul USAID, prin intermediul Proiectului Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA) și […] Articolul În premieră, la Chișinău va fi organizat un forum al gazelor naturale menit să liberalizeze piața apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Președintele Senatului Cehiei, Miloš Vystrčil, va efectua, în perioada 15-16 mai, o vizită în Republica Moldova. Oficialul ceh va fi însoțit și de alți senatori, membri ai Comisiei pentru afaceri ale Uniunii Europene, ai Comisiei pentru educație, cultură, drepturi ale omului și petiții și ai Comisiei pentru afaceri externe, apărare și securitate a Senatului Republicii […] Articolul Președintele Senatului Cehiei vine la Chișinău într-o vizită de două zile apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Centrul de Investigații Jurnalistice a anunțat că portalurile www.anticoruptie.md și www.investigatii.md au fost supuse, în dimineața zilei de 13 mai, unor atacuri puternice cu virusi, din care cauză a fost blocată totalmente activitatea portalurilor. „În prezent se studiază natura atacurilor și se lucrează la remedierea problemelor și repunerea în funcțiune a portalurilor”, a declarat Cornelia […] Articolul Atentat la libertatea presei. Site-urle www.anticoruptie.md și www.investigatii.md atacate puternic cu viruși apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
46 de școli din întreaga țară vor fi renovate pentru a asigura standardele de eficiență energetică, cu suportul financiar al partenerilor externi. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizele consultative pentru inițierea negocierilor unor acorduri de grant și de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Valoarea asistenței […] Articolul Parlamentul anunță proiecte de eficiență energetică în 46 de școli din R. Moldova finanțate de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Piața de energie regenerabilă din R. Moldova abia se configurează, dar are un potențial foarte mare, susține directorul de strategie și dezvoltare de business al companiei românești Simtel, Ana Nedea. Reprezentanta firmei din România a acordat un interviu pentru „Independent News”, unde a vorbit despre domeniul energiei regenerabile din România și planurile de extindere ale […] Articolul Companii din România sunt gata să investească în sectorul de energie regenerabilă din R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Un cetățean din India s-a înecat după ce a încercat, împreună cu un alt conațional, să treacă înot râul Prut pentru a ajunge în România. Cazul tragic a fost înregistrat în zona de frontieră din Lopatnic, raionul Edineț. Cel de-al doilea cetățean al Indiei, care, la fel, se aruncase în apele Prutului, a fost reținut. […] Articolul Un cetățean al Indiei s-a înecat în râul Prut, iar un alt conațional a fost reținut de Poliția de Frontieră apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
R. Moldova și UE sunt pregătite să-și aprofundeze cooperarea în domeniul apărării la un nivel fără precedent. Conform unei propuneri UE, care urmează să fie aprobată săptămâna viitoare și văzută de Financial Times, Moldova își va spori schimbul de informații, va efectua exerciții militare comune și va fi inclusă în achiziția comună de arme a blocului […] Articolul Republica Moldova și UE vor semna un acord important în domeniul apărării, anunță presa occidentală apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sosit marţi dimineaţă la Kiev pentru o vizită surpriză care ar trebui să-i liniştească pe ucraineni cu privire la sprijinul continuu al Statelor Unite şi a promite un flux de arme într-un moment în care Rusia desfăşoară o ofensivă în regiunea Harkov (nord-est), transmite AFP. Antony Blinken, aflat la […] Articolul Antony Blinken, vizită surpriză în Ucraina pentru a da asigurări despre ajutorul american apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:50
Interviu cu Adrian Dupu, secretar de stat, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova În perioada 17-19 mai, Grădina Botanică din Chișinău va găzdui cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești, eveniment organizat de Guvernul României, prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Aflat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Excelența Sa Domnul Klaus […] Articolul „Festivalul Traditiilor Românești, eveniment cultural de referință pentru identitatea românească” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:40
Ziua de 10 mai are o încărcătură mare pentru poporul român. Azi se fac exact 158 de ani de când tânărul prinț al unei dinastii nobile europene a ajuns la București pentru a fi „înscăunat”, în data de 10 mai 1866, domn al proaspetelor Principate Române create în 1859, cu șapte ani mai devreme, de […] Articolul 10 mai, ziua în care onorăm monarhia românească și îl cinstim pe primul rege al României, Carol I apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Șeful diplomației Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a avut o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent Logsdon, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră. În cadrul întâlnirii, oficialii au trecut în revistă relațiile bilaterale moldo-americane, suportul constant oferit țării noastre în implementarea reformelor, dar și proiectele care au fost realizate […] Articolul Ambasadorul SUA își încheie mandatul. Diplomatul a avut o întâlnire de rămas bun cu ministrul de Externe apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: – Cristina Gherasimov speră ca prima conferință interguvernamentală, în care vor fi lansate oficial negocierile de aderare, să înceapă până la începutul lunii iulie. – Schimburile economice dintre România și Republica Moldova s-au triplat în ultimii zece ani. Declarația a fost făcută de Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă. – Destrămarea Uniunii […] Articolul VIDEO/Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
În luna aprilie, rata anuală a inflației în Republica Moldova a înregistrat nivelul de 3,5%. Datele Biroului Național de Statistică relevă că prețurile au crescut cel mai mult la produsele nealimentare, înregistrând o creștere de 7%. Concomitent, prețurile produselor alimentare au crescut cu 3,8%, în timp ce serviciile oferite populației au înregistrat o scădere de […] Articolul În aprilie, prețurile medii de consum au crescut cu 3,5%, în comparație cu situația de acum un an, arată datele BNS apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Șefa statului, Maia Sandu, a avut azi o întâlnire cu mai mulți tineri care studiază la universitățile din România, menționând că s-a bucurat să vadă încrederea și fermitatea cu care aceștia promovează integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.  „Tinerii noștri care pleacă în România la studii capătă două case – și în Moldova, și în […] Articolul Maia Sandu a avut o întâlnire cu un grup de studenți care învață în România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Biroul permanent al Parlamentului s-a întrunit, vineri, 10 mai, în ședință și a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru perioada 16-31 mai 2024. Astfel, la următoarele ședințe deputații vor examina proiectul de hotărâre privind desfășurarea referendumului republican constituțional din 20 octombrie. De asemenea, parlamentarii vor examina în prima lectură proiectul de lege privind […] Articolul Proiectul referendumului pro-UE va fi examinat de deputați la una dintre ședințele din 16-31 mai apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Omul , conform vechiului Testament, a fost zidit de Dumnezeu în ziua a șasea. În primele zile a vrut Dumnezeu să fie alte lucrări mult mai importante: Cerul, lumina, soarele, luna, zi, noapte, flora, fauna şi abia, repetăm noi ,parcă, obosit în a șasea zi şi-a amintit şi de om. Nu ne apucăm să tălmăcim […] Articolul LUMEA / Omule, cine ești și încotro pleci? / Leonid Smolnițchi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Un autobuz care transporta 15 pasageri a căzut vineri în râul Moika de pe un pod situat în centrul oraşului rus Sankt Petersburg, tpatru persoane pierzându-şi viaţa, au anunţat autorităţile locale, relatează agenţia TASS. Șase persoane au fost spitalizate, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de urgenţă după încheierea operaţiunii de salvare. Dintre aceste […] Articolul Un autobuz a căzut de pe un pod în Sankt Petersburg. Patru persoane au murit, iar alte șase au fost rănite apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că Rusia a lansat în această dimineață o contraofensivă în regiunea Harkov. Liderul de la Kiev spune însă că forțele ucrainene au fost pregătite să facă față asaltului. „De la 7-8 dimineața, a avut loc o luptă aprigă de artilerie. La această oră, ofensiva rusă a fost oprită. Ucraina […] Articolul Zelenski anunță că Rusia a lansat o contraofensivă în regiunea Harkov, iar acum se duc lupte grele în direcția orașului ucrainean apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că, de Paștele Blajinilor, peste 400 de pompieri și salvatori cu 145 de autospeciale vor fi la datorie pentru a monitoriza situația din zona bisericilor, mănăstirilor și cimitirelor. IGSU avertizează populația despre necesitatea respectării măsurilor esențiale de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc de Paștele Blajinilor. Având […] Articolul De Paștele Blajinilor, peste 400 de pompieri și salvatori cu 145 unități de tehnică vor fi în preajma bisericilor și cimitirelor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Noi avem datoria să beneficiem la maximum de deschiderea UE în folosul oamenilor noștri. Toată Uniunea Europeană știe de R. Moldova acum nu doar ca despre o țară unde se spălau bani și era controlată de oligarhi, dar ca despre o țară cu oameni demni și muncitori, cu valori europene, care au ales drumul spre […] Articolul Recean: UE știe de R. Moldova acum nu doar ca despre o țară unde se spălau bani și era controlată de oligarhi, dar ca despre una cu oameni demni și muncitori, cu valori europene apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Luptătorul de stil greco-roman Valentin Petic s-a calificat în premieră la Olimpiada de Vară. În ultima dispută, care i-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, sportivul nostru l-a învins pe germanul Etienne Kinsinger, în categoria de greutate de până la 67 kg. Până la această performanță, Valentin Petic a mai obținut alte trei […] Articolul Republica Moldova a mai obținut o cotă de participare la Jocurile Olimpice de la Paris. Este vorba de luptătorul Valentin Petic apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:20
Prim-ministrul Dorin Recean a participat, astăzi, la cea de-a 10-a ediție a Conferinței de Investiții din Europa Centrală și de Est. Premierul a invitat investitorii să exploreze potențialul economic al Republicii Moldova, remarcând acțiunile Guvernului pentru a crea un climat investițional favorabil. „Ne debirocratizăm, ne digitalizăm, ne modernizăm, dar mai ales ne integrăm în Uniunea […] Articolul Premierul Dorin Recean a vorbit la București despre importanța investițiilor europene în stânga Prutului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la CNA pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export. Potrivit materialelor cauzei, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la transportatorii de pasageri și colete mijloace bănești între 100-500 de euro, suma […] Articolul Vameși de la Cahul prinși cu mită în urma unor denunțuri apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
Armata Națională anunță o nouă etapă pentru exercițiile cu participarea rezerviștilor. Aceștia au început deja să fie chemați la centrele militare teritoriale pentru perfectarea actelor și înmânarea ordinelor. Primele aplicații din această lună vor avea loc între 20 și 24 mai, după care urmează și a doua etapă ce va fi desfășurată între 27 și […] Articolul În luna mai sunt anunțate două etape ale exercițiilor pentru rezerviști. Mobilizările au început deja în centrele militare teritoriale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
Șefa statului a avut o discuție la telefon cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski. „De Ziua Europei, o zi dedicată unității și păcii în întreaga Europă – pace pentru care Ucraina luptă curajos ca să o păstreze – am vorbit cu Președintele Zelenski. Am discutat despre următorii pași pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la […] Articolul Ziua Europei și promovarea păcii, discutate de Maia Sandu cu liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski apare prima dată în Vocea Basarabiei.
9 mai 2024
19:30
Polițiștii au pornit 16 proceduri contravenționale, dintre care patru în Chișinău, pentru purtarea panglicii bicolore în contextul evenimentelor desfășurate cu ocazia zilei de 9 mai. Astfel, în total, 189 de persoane au fost fixate de polițiști, dintre care la 73 dintre ele le-a fost stabilită identitatea, în următoarele zile urmând să fie identificate și restul. […] Articolul Polițiștii au fixat 189 de persoane care purtau panglica bicoloră. 16 proceduri contravenționale, deschise apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Un număr impresionant de cetățeni participă, astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale la evenimentele organizate de Ziua Europei, de ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene acreditate în Republica Moldova, anunță DRRM. Sute de oameni s-au oprit la standul organizat de Ambasada României, alături de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Reprezentanți ai Departamentului au oferit […] Articolul Departamentul pentru Relația cu R. Moldova, al III-lea an consecutiv în Orășelul European de la Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: 1. Moldova este europeană, la mulți ani!!! Este mesajul președintei Maia Sandu, cu ocazia Zilei Europei, care a fost inaugurată oficial, pe 9 mai, în Republica Moldova. 2. În timp ce la Chișinău oamenii sărbătoresc pacea, Guțul, Șor și Tauber au mers la stăpânii lor de la Moscova, pentru a sărbători […] Articolul VIDEO/Știrile serii cu Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Parlamentul Republicii Moldova a participat la Orășelul European, organizat de Ziua Europei în Piața Marii Adunări Naționale. Vizitatorii au avut posibilitatea să afle, la cortul Parlamentului, mai multe despre progresele înregistrate în parcursul european al țării noastre, despre proiectele implementate cu sprijinul UE și despre rolul instituției parlamentare în proiectul de integrare europeană a Republicii […] Articolul Moldovenii care muncesc în Spania vor primi pensii și indemnizații sociale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Parlamentul Republicii Moldova a participat la Orășelul European, organizat de Ziua Europei în Piața Marii Adunări Naționale. Vizitatorii au avut posibilitatea să afle, la cortul Parlamentului, mai multe despre progresele înregistrate în parcursul european al țării noastre, despre proiectele implementate cu sprijinul UE și despre rolul instituției parlamentare în proiectul de integrare europeană a Republicii […] Articolul Demnitari și funcționari ai Parlamentului au participat la Orășelul European apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Actorul român Florin Piersic se află în stare gravă, anunță reprezentanții Spitalului Foișor din București, acolo unde actorul a fost transferat joi dimineață. Maestrul are septicemie, iar medicii spun că infecția pleacă de la proteza de genunchi, scrie Digi 24.  „În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de […] Articolul Actorul român Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii din București. Actorul are septicemie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Nivelul apei în râul Nistru crește periculos în amonte de Dubăsari, în special în raioanele de nord ale R. Moldova. Hidrologii au emis, în acest sens, cod galben. De această dată, localnicii din raioanele Ocnița, Dondușeni, Soroca, Florești, Rezina, Orhei și Dubăsari sunt anunțați să fie prudenți, deoarece, în locurile joase, apa va ieși în […] Articolul Crește continuu nivelul apei în râul Nistru apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.