Criza locuințelor din Capri: Localnicii își pierd locuințele în fața turiștilor

BreakingNews, 28 aprilie 2024 17:40

Până la 16.000 de turiști ajung zilnic pe insula Capri din Marea Mediterană, depășindu-i pe cei 12.900 de rezidenți, iar mulți dintre acești vizitatori stau și peste noapte, în condițiile în care din ce în ce mai multe locuințe sunt închiriate turiștilor, ceea ce creează probleme rezidenților. „Capri a devenit un dormitor pentru turiști. Sunt … Articolul Criza locuințelor din Capri: Localnicii își pierd locuințele în fața turiștilor apare prima dată în BreakingNews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de BreakingNews

Acum 8 ore
17:50
O femeie de origine ucraineană a fost găsită într-o baltă de sânge după ce, în urma unei discuții aprinse, a fost înjunghiată de partenerul său român.  O tânără de origine ucraineană, în vârstă de 24 de ani, a fost găsită într-o baie de sânge, după ce a fost înjunghiată într-o ceartă furioasă cu partenerul ei. … Articolul Ucraineancă înjunghiată și lăsată la marginea drumului apare prima dată în BreakingNews.
17:10
În punctul de trecere a frontierei Lipcani, polițiștii de frontieră au depistat un conațional care a prezentat un permis de conducere cu semne de falsificare. Incidentul a fost înregistrat în weekendul trecut, pe sensul de ieşire din R. Moldova. Pentru efectuarea formalităților de control s-a prezentat moldoveanul de 26 de ani, originar din raionul Briceni. … Articolul Un șofer riscă dosar penal pentru folosirea permisului de conducere falsificat apare prima dată în BreakingNews.
Acum 12 ore
16:00
Un moldovean a încercat să introducă ilegal în Republica Moldova, un lot comerical de fistic și conserve, nedeclarat organului vamal. Cazul a fost înregistrat duminică, 12 mai, la vama Leușeni. În cadrul unui control, într-un mijloc de transport de model ”Nissan Qashqai”, vameșii au depistat 384 pachete de fistic și 234 conserve de ton, nedeclarate … Articolul 384 pachete de fistic și 234 conserve de ton, găsite într-un automobil, la vama Leușeni apare prima dată în BreakingNews.
15:30
În după-amiaza zilei de 13 mai 2024, la ora 17:00, în sala de judecată a unui tribunal din orașul Astana, a fost pronunțat verdictul în procesul penal al lui Kuandyk Bishimbayev, acuzat de omorul cu cruzime al lui Saltanat Nukenova, și al lui Bakhytzhan Bayzhanov, acuzat de acoperirea acestui act infracțional. Verdictul a fost anunțat … Articolul În Astana a fost dată sentința lui Bishimbayev apare prima dată în BreakingNews.
15:10
Trei copii au murit într-o alunecare de teren, în urma unor ploi puternice, în Vietnam, anunţă luni presa de stat vietnameză. Pământ şi roci s-au desprins de pe un deal şi ajuns pe o clădire în care se jucau se jucau copii, în apripiere de Hanoi. Ploi puternice, tunete şi fulgere au avut loc timp … Articolul Trei copii au murit în urma unei alunecări de teren în Vietnam apare prima dată în BreakingNews.
15:00
Găgăuzia a celebrat sărbătoarea națională Hederlez. Aceasta simbolizează trezirea naturii și începutul unui nou sezon agricol. Festivitățile populare de anvergură s-au desfășurat pe teritoriul fermei de cai “At-Prolin” din Ceadîr-Lunga, sub patronajul bașcanului Evghenia Guțul și cu sprijinul filantropului și marelui prieten al Găgăuziei Ilan Șor. “Îi felicit pe toți cu ocazia sărbătorii noastre preferate. … Articolul Găgăuzia a celebrat sărbătoarea națională Hederlez apare prima dată în BreakingNews.
13:40
Un moldovean ar fi fost reținut la un miting din Georgia împotriva legii privind „agenții străini”, scrie gazeta.ru, citând postul de televiziune georgian Imedi. Potrivit sursei, oamenii legii l-ar considera pe acesta ca fiind unul dintre organizatorii protestelor. Conform informațiilor preliminare, moldoveanul a fost reținut pentru insultă și atac cu spray cu piper asupra unui polițist. … Articolul Un moldovean a fost reținut în timpul protestelor din Georgia apare prima dată în BreakingNews.
13:10
Salvatorii au încheiat operațiunile de căutare și de curățare a resturilor de la locul prăbușirii unei porțiuni dintr-un bloc de apartamente din Belgorod, a informat Ministerul rus pentru Situații de Urgență. 17 persoane au fost salvate, iar 15 au murit. Prăbușirea s-a produs în dimineața zilei de duminică, 12 mai. În această zi, Ministerul Apărării … Articolul Un bloc de locuințe din orașul rus Belgorod s-a prăbușit parțial, în urma unui amplu atac cu rachete apare prima dată în BreakingNews.
12:30
Nemo a câștigat duminică Eurovision pentru Elveția cu piesa „The Code”, un cântec de propagandă homosexuală, în care interpretul cântă despre cum este să fii non-binar, adică nici bărbat, nici femeie. „Sper că această competiţie va putea continua să încurajeze pacea şi demnitatea pentru fiecare”, a declarat artistul, în vârstă de 25 de ani, care … Articolul Elveția a câștigat concursul Eurovision. Trofeul a fost obținut de un tânăr care nu poate decide dacă este bărbat sau femeie apare prima dată în BreakingNews.
11:30
Mii de georgieni s-au adunat în fața parlamentului de la Tbilisi duminică seara, 12 mai, pentru a protesta împotriva legii referitoare la „agenţii străini” – care a declanşat o criză politică în țară. În ciuda avertismentelor guvernamentale cu privire la potențiale arestări, demonstrația a continuat. Opoziţia georgiană a cerut celor care nu sunt de acord … Articolul Protest masiv în Georgia împotriva legii privind „agenții străini” apare prima dată în BreakingNews.
11:30
Partidul „Șansă” a transmis un mesaj pe canalul lor de Telegram, îndemnând cetățenii să-și exercite dreptul la vot în alegerile locale din 19 mai. Potrivit lor, candidații lor sunt cheia către o dezvoltare rapidă și concretă a orașelor și satelor din Moldova. „Avem acum o ȘANSĂ de a determina noi înșine viitorul orașelor și satelor … Articolul Partidul „Șansă” lansează un apel la acțiune înaintea alegerilor locale din Moldova: Candidații noștri sunt ȘANSA de care aveți nevoie! apare prima dată în BreakingNews.
11:20
Deputatul din partea fracțiunii partidului „ȘOR” Marina Tauber a fost premiată la Moscova cu Ordinul Prieteniei. Distincția i-a fost înmânată de către președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin, în baza unui decret semnat de șeful de stat al Federației Ruse Vladimir Putin. Marina Tauber a fost decernată cu Ordinul Prieteniei în cadrul ședinței Consiliului Dumei … Articolul Deputatul Marina Tauber a primit Ordinul Prieteniei din partea președintelui rus Vladimir Putin apare prima dată în BreakingNews.
11:20
Liderul blocului politic “Victorie”, Ilan Șor, a reacționat la vizita comisarului european Johannes Hahn în Republica Moldova. “El a venit pe 9 mai pentru a sărbători Ziua Europei, nu Ziua Victoriei”, a declarat Șor. În cadrul unui interviu cu jurnaliștii, comisarul european a vorbit despre ceea ce va întâmpina Republica Moldova în momentul aderării la … Articolul Ilan Șor: “UE împinge Moldova să escaladeze conflictul cu Rusia” apare prima dată în BreakingNews.
Acum 24 ore
10:40
Un bărbat italian de 67 de ani din localitatea Solesino, provincia italiană Padova, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, după ce a abuzat sexual ani de zile badanta mamei sale. Potrivit Rotalianul, care citează presa italiană, victima este o femeie din R.Moldova, iar faptele incriminate datează din anul 2012. Moldoveanca avea … Articolul Un italian din Padova condamnat pentru abuzul sexual al badantei moldovence apare prima dată în BreakingNews.
10:20
Primarul General al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, amintește cetățenilor că, și astăzi, 13 mai, transportul public circulă în regim special și asigură deplasarea călătorilor spre și dinspre Cimitirul ,,Sfântul Lazăr”. ,,Primăria Capitalei a pus la dispoziția cetățenilor, transport gratuit, pe rutele de autobuz Nr. 27, ,,C” şi ,,D”, care pornesc de la Circ și circulă … Articolul Cetățenii se pot deplasa, și astăzi, spre și dinspre Cimitirul ,,Sfântul Lazăr” cu ajutorul transportului public apare prima dată în BreakingNews.
Ieri
21:00
Am reușit să menținem liniștea și pacea pe ambele maluri ale Nistrului. Regiunea transnistreană este parte a R. Moldova, iar noi vom susține oamenii care locuiesc în stânga Nistrului. Declarația aparține prim-ministrului, Dorin Recean, care a menționat în cadrul unui interviu pentru Moldpres.md că persoanele care locuiesc în stânga Nistrului beneficiază de toate facilitățile pe care … Articolul Recean: Retragerea militarilor ruși, prioritate în rezolvarea conflictului transnistrean apare prima dată în BreakingNews.
20:50
Troleibuzele și autobuzele puse la dispoziția cetățenilor de către Primăria Chișinău, în vederea deplasării acestora spre Cimitirul ,,Sfântul Lazăr” au transportat peste 50.000 de călători. Despre acest lucru a informat Primarul General, Ion Ceban, printr-o postare pe rețelele de socializare. ,,Pentru reducerea timpilor de așteptare în stații, pe parcursul zilei, municipalitatea a suplinit unitățile de … Articolul Primăria Chișinău a asigurat transportarea a peste 50.000 de călători spre Cimitirul ,,Sfântul Lazăr” apare prima dată în BreakingNews.
14:40
Cele mai multe prune importate de Uniunea Europeană provin din R. Moldova, anunță ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, care face referire la datele publicate de Eurostat, Oficiul pentru Statistică al Uniunii Europene. Potrivit viceprim-ministrului, 25% din prunele vândute în UE în 2023 sunt cele din R. Moldova. Anul trecut au fost exportate prune … Articolul R. Moldova conduce în exporturile de prune către UE apare prima dată în BreakingNews.
14:30
Primăria Municipiului Chișinău amintește că, în contextul Sărbătorii Paștele Blajinilor, astăzi și mâine, toate serviciile municipale responsabile vor fi la muncă, în condițiile în care cimitirele din Capitală vor fi vizitate de mii de oameni. Astfel, toate unitățile de transport dedicate transportării pasagerilor spre și dinspre cimitire sunt pregătite, autobuzele rutei ,,D”, staționând deja în … Articolul Paștele Blajinilor: Transport gratuit asigurat de Primăria Chișinău pentru vizitatorii cimitirelor apare prima dată în BreakingNews.
14:20
O tânără a fost luată la ochi de către oamenii legii, după ce a postat pe rețele de socializare fotografii erotice printre cruci și morminte. „Sesiunea foto” a avut loc chiar în ziua de Paști, în Cimitirul Central din Chișinău. Imaginile erotice cu tânăra care  a pozat în mod obscen și pervers, pe mai multe … Articolul Provocarea de pe TikTok: O tânără a fost luată la ochi de către oamenii legii, după ce a pozat goală în cimitir apare prima dată în BreakingNews.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:20
Cu sprijinul generos al filantropului Ilan Șor, un copil din raionul Anenii Noi a avut o șansă unică să strălucească pe scena europeană a artelor marțiale. În cadrul Campionatului European pentru Copii și Juniori din Franța, el și-a demonstrat abilitățile extraordinare. Tânărul a concurat cu 400 de sportivi, și a reușit să se claseze pe … Articolul Cu suportul lui Ilan Șor, un copil de 8 ani a avut posibilitatea să reprezinte Moldova la Campionatul European apare prima dată în BreakingNews.
10 mai 2024
23:40
Cântăreața israeliană Eden Golan s-a calificat în finala concursului Eurovision 2024, în urma votului publicului. Victoria ei a venit la câteva ore după ce mii de susținători ai palestinienilor s-au adunat pe străzile din Malmö, Suedia, unde se desfășoară concursul, pentru a-și arăta sprijinul față de Fâșia Gaza. Cu o seară înainte, cântăreața în vârstă … Articolul Israelul se califică în finala Eurovision 2024, în ciuda protestelor apare prima dată în BreakingNews.
23:10
Liderul blocului politic “Victorie”, Ilan Șor, a răspuns la reproșurile autorităților moldovenești privind prezența la parada de 9 mai de la Moscova. “Este o mare onoare pentru mine și colegii mei – bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul și vicepreședintele blocului “Victorie” Marina Tauber, să fim prezenți la parada Victoriei de la Moscova. Sunt foarte recunoscător conducerii … Articolul Ilan Șor: “Pe 9 mai am fost împreună cu adevărații prieteni ai poporului moldovean” apare prima dată în BreakingNews.
18:10
În ajunul aniversării a 79 de ani de la înfrângerea nazismului, reprezentanții blocului politic „Victorie” au vizitat participanții la Marele Război pentru Apărarea Patriei, pentru a le aduce un omagiu. În semn de recunoștința față de faptele eroice săvârșite în numele păcii, veteranii, luptătorii din spatele frontului, copiii războiului și supraviețuitorii blocadei Leningradului au fost … Articolul Reprezentanții blocului politic „Victorie” au vizitat veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei apare prima dată în BreakingNews.
18:00
Mitropolia Chișinăului şi a Întregii Moldove a decorat astăzi un cântăreț de muzică populară și ușoară, „în semn de recunoștință”. I-a revenit cinstea lui Ilie Maxian.   Cântărețul a fost decorat cu ordinul „Meritul Bisericesc de gradul III”, în semn de recunoștință pentru activitatea sârguincioasă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, se arată în … Articolul Ilie Maxian decorat de Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove apare prima dată în BreakingNews.
17:00
Un tragic accident rutier s-a produs în orașul Sankt Petersburg, când un autobuz de pasageri, cu aproximativ 20 de oameni la bord, a căzut de pe podul Poţeluev în râul Moika. Consecințele au fost devastatoare, cu cel puțin patru persoane decedate și alte șase spitalizate, potrivit informațiilor furnizate de agenția oficială TASS. Contul local de … Articolul VIDEO// Un autobuz cu 20 de pasageri a căzut de pe un pod şi s-a scufundat în apă la Sankt Petersburg apare prima dată în BreakingNews.
16:50
Pentru păstrarea curățeniei în municipiul Chișinău, de Paștele Blajinilor, Î.M. Regia „Autosalubritate” va asigura evacuarea deșeurilor din cimitirul „Sfântul Lazăr” din Capitală, informează Primarul General Ion Ceban. ,,Pentru a facilita colectarea deșeurilor și pentru a menține un mediu curat și sigur, operatorul municipal de salubrizare a amplasat pe teritoriul cimitirului 20 containere, cu un volum … Articolul Î.M. Regia „Autosalubritate” va asigura evacuarea deșeurilor din cimitirul „Sfântul Lazăr” apare prima dată în BreakingNews.
15:20
Prima încercare a Neuralink de implantare a unui cip în creierul unei ființe umane a fost un eșec, total neașteptat. Dispozitivul a început să se desprindă de creierul pacientului, a dezvăluit compania, potrivit The Guardian. Pacientul, Noland Arbaugh, a fost operat în februarie pentru a i se atașa un cip Neuralink la creier. Funcționalitatea dispozitivului … Articolul Primul cip implantat în creierul unei ființe umane a început să se desprindă apare prima dată în BreakingNews.
14:10
Ucraina ar putea recruta între 10.000 şi 20.000 de deţinuţi pentru a-şi întări armata, a declarat vineri ministrul justiţiei, Denis Maliuska, după ce  Parlamentul a aprobat joi o lege care permite anumitor categorii de condamnaţi să iasă mai repede din închisoare dacă se înrolează, informează EFE. Maliuska a făcut această estimare într-un interviu acordat serviciului … Articolul Ucraina planifică recrutarea a 10.000 și 20.000 de deținuți în armată apare prima dată în BreakingNews.
13:30
Spania, Irlanda şi alte ţări membre ale Uniunii Europene intenţionează să recunoască statul palestinian pe 21 mai, a anunţat joi noaptea şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, relatează Reuters, preluată de Agerpres. În luna martie, premierul spaniol Pedro Sanchez a afirmat că Spania şi Irlanda, împreună cu Slovenia şi Malta, au convenit să facă primul pas … Articolul Mai multe state UE vor recunoaște statul palestinian în următoarele zile apare prima dată în BreakingNews.
11:50
Procuratura municipiului Chișinău anunță despre pronunțarea recentă de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a unei sentințe de condamnare a unui bărbat de 43 de ani pentru comiterea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care s-a soldat cu decesul victimei.        Astfel, potrivit sentinței, inculpatul a fost recunoscut vinovat, … Articolul Și-a bătut amicul până la moarte, iar pentru fapta comisă, va sta 12 ani după gratii apare prima dată în BreakingNews.
11:10
Mii de manifestanți pro-palestinieni s-au adunat joi în orașul suedez Malmo pentru a protesta împotriva participării Israelului la concursul de cântece Eurovision. Protestatarii și-au exprimat nemulțumirea față de prezența Israelului la eveniment în contextul recentelor conflicte din regiune. În timpul celei de-a doua semifinale a competiției, în care a evoluat și candidatul israelian Eden Golan, … Articolul Eurovision 2024 – Mii de oameni protestează faţă de intrarea Israelului în concurs la Malmo apare prima dată în BreakingNews.
10:50
Luptătorul de stil greco-roman Valentin Petic s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! El a obținut patru victorii la turneul de calificare de la Istanbul în categoria de greutate 67 kg, cu croatul Dominik Etlinger (medaliat cu bronz la JE 2015 și bronz la CE 2019), egipteanul Mohamed Ibrahim Ibrahi, elvețianul Andreas Vetsch și … Articolul Valentin Petic s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în BreakingNews.
10:40
Locuitorii și oaspeții Capitalei vor fi asigurați cu transport public și de Paștele Blajinilor. În context, Primăria Chișinău informează că, pe 12 și 13 mai, transportul public municipal va activa în regim special. Astfel, în perioada de referință, numărul de autobuze circulante pe rutele Nr. 10, str. Vasile Alecsandri – sat. Grătieşti (str. Prieteniei), Nr. … Articolul Primăria Chișinău asigură cetățenii cu transport public, inclusiv gratuit, de Paștele Blajinilor apare prima dată în BreakingNews.
10:10
Un bărbat originar din raionul Cahul a fost condamnat la 12 ani de închisoare după ce și-a bătut cu bestialitate vecina, cea din urmă decedând peste o săptămână la Spitalul raional Cahul. Potrivit materialelor dosarului, totul s-a produs în noaptea de Revelion 2023, când femeia a venit în vizită la bărbat, cu care a consumat … Articolul Un bărbat, condamnat la închisoare după ce și-a ucis în bătăi vecina apare prima dată în BreakingNews.
09:40
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis pe șeful Administrației Securității de Stat a Ucrainei (UDO), Serhii Rud, potrivit unui decret prezidențial publicat la 9 mai, scrie Kiev Independent. Demiterea lui Rud vine la scurt timp după ce Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că a anihilat o rețea de agenți ai Serviciului Federal … Articolul Zelenski l-a demis pe șeful agenției care se ocupă de paza sa personală apare prima dată în BreakingNews.
9 mai 2024
23:10
Moldovenii care au muncit în Spania vor avea dreptul să solicite diferite tipuri de pensii și indemnizații precum pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate cauzată de o afecțiune generală, pensii şi indemnizații de dizabilitate cauzată de un accident de muncă sau o boală profesională, precum și pensii de urmaş. Acordul în domeniul securității … Articolul Începând cu 1 iunie, moldovenii stabiliți în Spania pot beneficia de pensii apare prima dată în BreakingNews.
22:50
De Ziua Europei, echipa Primăriei Municipiului Chișinău a fost prezentă în Piața Marii Adunări Naționale, la cele două corturi amenajate în Orășelul European. Despre acest lucru a scris Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, pe rețelele de socializare. „Au fost prezentate proiectele municipale în diverse domenii, inclusiv cele realizate cu suportul partenerilor externi, precum și … Articolul Primăria Chișinău a sărbătorit Ziua Europei în Orășelul European din PMAN apare prima dată în BreakingNews.
18:10
Astăzi, la Bălți, a avut loc Marșul Victoriei, în cadrul căruia au participat peste 10 mii de bălțeni. Printre fruntașii marșului a fost și Maxim Moroșan, liderul socialiștilor din capitala de nord a țării, consilier municipal. Cu această ocazie, Maxim Moroșan a venit cu următorul mesaj: „Sunt convins că 9 mai este ziua Marii Victorii … Articolul Maxim Moroșan: Suntem urmașii eroilor care au adus pace în întreaga lume! apare prima dată în BreakingNews.
18:10
„Recunoștință tuturor veteranilor, tuturor celor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă și să păstrăm în memorie curajul și devotamentul de care au dat dovadă. Pace acasă și în toată lumea”, a scris Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, după depunerile de flori ale Conducerii Primăriei Chișinău, la Complexul Memorial „Eternitate”. Menționăm că, începând … Articolul Ceban: „În semn de recunoștință pentru veterani, municipalitatea a organizat un manifest și recital cu genericul „Împreună pentru Pace” apare prima dată în BreakingNews.
16:20
Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat miercuri, pentru prima dată, că „nu va livra” anumite arme Israelului, al cărui principal susţinător militar sunt SUA, în special “obuze de artilerie”, în cazul unei ofensive majore la Rafah. Este prima dată când preşedintele american condiționează în mod public sprijinul militar american acordat Israelului, relatează AFP şi Reuters … Articolul Președintele Biden anunță că SUA „nu va livra” anumite arme Israelului apare prima dată în BreakingNews.
13:20
Tradițional, în ziua de 9 mai, echipa Primăriei Municipiului Chișinău, dis-de-dimineață, a mers la Complexul Memorial „Eternitate”, unde i-a comemorat pe toți cei care au luptat pentru Patrie, împotriva fascismului. În context, Primarul General al Primăriei Capitalei, Ion Ceban, a reiterat că, întreaga noastră comunitate condamnă războaiele și pledează pentru PACE în Republica Moldova și … Articolul Program captivant la Centrul Memorial „Eternitate” de Ziua Victoriei și Ziua Europei: „Împreună pentru Pace!” apare prima dată în BreakingNews.
13:10
Rusia marchează joi victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, la două zile după ce Vladimir Putin şi-a reconfirmat dominaţia autocrată printr-un al cincilea mandat prezidenţial, în timp ce relaţiile cu Occidentul se prăbuşesc şi mai mult din cauza intervenţiei trupelor ruseşti în Ucraina, transmite News.ro. Vladimir Putin şi-a început … Articolul Putin amenință din nou Occidentul la parada de la Moscova: Forțele nucleare strategice sunt „întotdeauna” în alertă apare prima dată în BreakingNews.
12:10
Bine de știut. Ca urmare a desfășurării celor două marșuri spre Complexul Memorial „Eternitate”, Primăria Municipiului Chișinăui informează că, pe perioada deplasării coloanei, toate troleibuzele, care traversează str. Ismail, vor sunt redirecționate, după cum urmează: -Ruta nr. 2 – redirecționată pe str. P. Halippa – str. Ismail; -Ruta nr. 4 – redirecționată pe str. București; … Articolul Ca urmare a desfășurării marșurilor spre Complexul „Eternitate”, mai multe rute de troleibuzele au fost redirecționate apare prima dată în BreakingNews.
12:10
Deschiderea oficială a Orășelului European. Articolul LIVE// Deschiderea oficială a Orășelului European apare prima dată în BreakingNews.
11:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu și Comisarul European Pentru Buget și Administrare, Johannes Hahn, au participat la evenimentul de comemorare a celor care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial. Ceremonia solemnă a avut loc la Complexul memorial „Eternitate”. Cu acest prilej, șefa statului a subliniat că, … Articolul Președinta Maia Sandu a participat la evenimentul de comemorare a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial apare prima dată în BreakingNews.
11:20
Oamenii din Moldova au adus o mare contribuție la înfrângerea Germaniei naziste, iar Ziua Marii Victorii este astăzi sărbătoare națională. Aceasta a declarat într-un discurs de felicitare cu ocazia zilei de 9 mai, liderul „Platformei Moldova” Irina Vlah. „Până la 400 de mii de oameni din Moldova au luptat pe toate fronturile Marelui Război pentru … Articolul Irina Vlah: 9 mai rămâne sărbătoare națională, poporul nostru a adus o mare contribuție la Marea Victorie apare prima dată în BreakingNews.
11:10
Un atac aerian ucrainean asupra regiunii ruse Belgorod a rănit opt persoane și a avariat zeci de clădiri rezidențiale și mașini, a declarat joi guvernatorul regiunii învecinate cu Ucraina. În același timp, Ucraina susține că a doborât 17 drone lansate de Rusia deasupra Odesei. Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că printre răniții … Articolul Ucrainenii au lansat drone asupra mai multor regiuni ruseşti apare prima dată în BreakingNews.
10:40
Astăzi, 9 mai, marele medic și savant Gheorghe Paladi, specialist proeminent al medicinei autohtone, care a asistat nașterea a mii de copii din țara noastră și a stat la straja sănătății mamelor, împlinește venerabila vârstă de 95 de ani. Gheorghe Paladi, academician, doctor în medicină, profesor universitar, medic obstetrician-ginecolog, laureat al Premiului de Stat în … Articolul Academicianul Gheorghe Paladi împlinește astăzi 95 de ani apare prima dată în BreakingNews.
10:10
Marșul Memoriei, cu prilejul Zilei Victoriei. Articolul LIVE// Marșul Memoriei, cu prilejul Zilei Victoriei apare prima dată în BreakingNews.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.