Ceban felicită lucrătorii din sfera locativ-comunală de Ziua lor Profesională

Democracy.md, 28 aprilie 2024 16:40

De Ziua profesională a lucrătorilor din sfera locativ-comunală, Primarul General al Capitalei Ion Ceban a adus sincere felicitări tuturor angajaților din cadrul regiilor municipale de profil. ,,Astăzi, de ziua voastră profesională, recunoaștem sacrificiul și celebrăm munca voastră în menținerea curățeniei și confortului în orașul nostru”, a scris edilul pe rețelele de socializare. În context, Ion […] Articolul Ceban felicită lucrătorii din sfera locativ-comunală de Ziua lor Profesională apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 4 ore
11:10
Preșdintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a demis pe secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, și l-a numit în locul său pe actualul ministrul al Apărării, Serghei Șoigu. Funcția de ministrul al Apărării ar urma să fie preluată de Andrei Belousov, care deținea până acum funcția de prim-vicepremier al Rusiei, scrie Ria Novosti, care […] Articolul Vladimir Putin l-a demis pe Serghei Șoigu din funcția de ministru al Apărării al Rusiei apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 24 ore
15:00
O secțiune dintr-o clădire de apartamente din orașul Belgorod, Federația Rusă, s-a prăbușit. S-a întâmplat după ce rachete care ar aparține armatei ucrainene ar fi fost doborâte de sistemele antiaeriene rusești și ar fi căzut peste clădire, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova. Cel puțin 13 persoane au fost rănite. O secțiune dintr-un bloc de apartamente […] Articolul Incident tragic în Belgorod: O secțiune dintr-un bloc de apartamente s-a prăbușit după un atac cu rachete apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
În scopul asigurării unei bune desfășurări a serviciilor de transport către Cimitirul “Sfântul Lazăr”, Primăria Chișinău adresează un apel către conducătorii auto.Se solicită ca locurile destinate autobuzelor de rută să fie păstrate libere, evitând parcarea neregulamentară în aceste zone. „În atenția conducătorilor auto!Vă rugăm să nu parcați neregulamentar în locurile destinate autobuzelor de rută către […] Articolul Atenție șoferi: Rugăm păstrarea locurilor libere pentru autobuzele către cimitirul „Sfântul Lazăr” apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:00
Tot mai mulți bicicliști aleg să meargă pe benzile dedicate de pe str. 31 August din Capitală, menționează Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, într-o postare pe rețelele de socializare. În context, edilul spune că, municipalitatea va continua să implementeze diferite proiecte, în vederea reparării și modernizării infrastructurii dedicate pietonilor și bicicliștilor. ,,În prezent, […] Articolul Strada 31 August 1989, la mare căutare în rândul bicicliștilor. Ion Ceban: ,,Municipalitatea va continua să dezvolte infrastructura transportului alternativ” apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
Î.S. „Poșta Moldovei” atenționează cetățenii despre intensificarea cazurilor de escrocherie efectuate prin intermediul rețelelor de socializare sau altor surse online de informare sau publicitate. În acest sens, întreprinderea menționează că nu desfășoară campanii de vânzare a coletelor pierdute. De asemenea:  – Coletele care nu au fost ridicate de către destinatari sunt returnate către expeditor; – […] Articolul Avertisment de la Poșta Moldovei: Escrocii folosesc rețelele de socializare pentru înșelăciuni apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
Pentru păstrarea curățeniei în municipiul Chișinău, de Paștele Blajinilor, Î.M. Regia „Autosalubritate” va asigura evacuarea deșeurilor din cimitirul „Sfântul Lazăr” din Capitală, informează Primarul General Ion Ceban. ,,Pentru a facilita colectarea deșeurilor și pentru a menține un mediu curat și sigur, operatorul municipal de salubrizare a amplasat pe teritoriul cimitirului 20 containere, cu un volum […] Articolul Ion Ceban: Curățenia de Paștele Blajinilor asigurată în cimitirul «Sfântul Lazăr» apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Președinta Maia Sandu s-a văzut azi cu mai mulți tineri care studiază la universitățile din România, menționând că s-a bucurat să vadă încrederea și fermitatea cu care aceștia promovează integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.  „Tinerii noștri care pleacă în România la studii capătă două case – și în Moldova, și în România, ei se […] Articolul Șefa statului a discutat cu un grup de studenți moldoveni care studiază în România apare prima dată în DemocracyMD.
14:10
Circa 1,4 milioane de persoane și peste 950.000 de locuințe au fost recenzate în perioada 8 aprilie – 9 mai, informează Biroul Național de Statistică (BNS). Cele mai bune rezultate sunt înregistrate în raioanele Anenii Noi, Fălești, Glodeni, Orhei, Râșcani, Soroca, Telenești, Călărași și Ungheni. În același timp, ritmuri mai joase de recenzare sunt înregistrate […] Articolul Recensământ 2024: Circa 1,4 milioane de cetățeni au fost recenzați apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
Armata Națională va desfășura, în perioadele 20-24 mai și 27-31 mai curent, noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii, informează Ministerul Apărării al Republicii Moldova. „Pentru organizarea exercițiilor, prealabil rezerviștii  sunt  chemați la Centrele Militar Teritoriale unde au viza de reședință pentru clarificarea situației militare, precum și înmânarea ordinelor pentru participare”, se precizează într-un comunicat al […] Articolul Armata Națională va desfășura noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Vest documentează trei bărbați de cetățenie ucraineană în legătură cu tentativa lor de traversare clandestină a frontierei moldo-române. Grupul de migranți a fost reținut în seara zilei de 9 mai 2024, în apropierea râului Prut. În cadrul măsurilor de prevenire și contracarare a activităților ilegale în zona de […] Articolul Trei migranți ucraineni, opriți în apropiere de râul Prut apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la CNA pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export. Potrivit materialelor cauzei, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la transportatorii de pasageri și colete mijloace bănești între 100-500 de euro, suma […] Articolul Doi inspectori ai Biroului Vamal Sud, cercetați de CNA pentru corupere pasivă. Ar fi pretins sistematic între 100-500 de euro pentru vămuirea mărfurilor apare prima dată în DemocracyMD.
12:20
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a venit cu un nou mesaj în adresa cetățenilor, privind programul transportului public, care va circula pe străzile orașului și al suburbiilor, în zilele de 12 și 13 mai. ,,În atenția călătorilor! Atașate găsiți orarele de circulație ale rutelor de autobuz, care vor circula până la str. Doina, […] Articolul Ceban anunță programul de transport pentru Paștele Blajinilor apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
Venezuela se pregătește să devină prima națiune modernă fără ghețari, după ce oamenii de știință climatologi au reevaluat ultimul său ghețar, Humboldt sau La Corona, și l-au retrogradat la statutul de “câmp de gheață”. Această pierdere reprezintă un semnal alarmant al schimbărilor climatice și al încălzirii globale, iar consecințele sunt deja resimțite în întreaga lume. […] Articolul Venezuela a devenit una dintre primele țări care și-a pierdut ultimul ghețar apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Peste 200 de copii de la Grădinița Nr. 1 ,,Izvoraș” din Grătiești și Grădinița Nr. 2 ,,Romanița” din Hulboaca vor avea în continuare condiții mai bune pentru creșterea și dezvoltarea fizică. Despre acest lucru a informat astăzi, 10 mai, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, printr-o postare pe rețelele de socializare, unde a mai […] Articolul ,,Grădinița Nr. 1 ,,Izvoraș” din Grătiești și Grădinița Nr. 2 ,,Romanița” din Hulboaca au fost modernizate. Ion Ceban: ,,Peste 200 de copii vor avea condiții mai bune pentru creșterea și dezvoltarea fizică” “ apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Republica Moldova va încheia procesul de screening al legislației naționale cu cea comunitară, pînă la sfîrșitul lunii mai. Declarația a fost făcută de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, într-un interviu oferit în exclusivitate pentru postul public de televiziune, Moldova 1. Negociatoarea-șefă a Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană (UE) spune că […] Articolul Republica Moldova se apropie de finalizarea alinierii legislației cu standardele UE apare prima dată în DemocracyMD.
09:50
În contextul evenimentelor care au avut loc la 9 mai în Chișinău, dar și în țară, Poliția a fost la datorie pentru asigurarea ordinii publice și supravegherea circulației rutiere. În urma acțiunilor desfășurate, mai multe persoane au fost sancționate. Urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat următoarele: Persoane fixate pentru încălarea prevederilor art.365-5 Cod Contravențional […] Articolul Circa 189 persoane urmează a fi sancționate pentru purtarea panglicii bicolore apare prima dată în DemocracyMD.
9 mai 2024
15:40
Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, a fost decorat cu „Ordinul de Onoare” de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. „Distincția a fost conferită în semn de recunoștință pentru contribuția semnificativă la consolidarea colaborării dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. De asemenea, Comisarul European a fost decorat pentru susținerea parcursului european și promovarea […] Articolul Președinta Maia Sandu l-a decorat pe Johannes Hahn cu „Ordinul de Onoare” apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Marea Britanie îl va expulza pe atașatul militar al Ambasadei Rusiei, va elimina statutul diplomatic al unor proprietăți și va limita durata vizelor diplomatice rusești. Ministrul de Interne, James Cleverly, a spus că acestea sunt măsuri de contracarare a „activității maligne” a Moscovei. Ministrul de Interne, James Cleverly, a spus în parlamentul britanic că statutul […] Articolul Atașat militar rus acuzat de spionaj, expulzat din Londra apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Oamenii din Moldova au adus o mare contribuție la înfrângerea Germaniei naziste, iar Ziua Marii Victorii este astăzi sărbătoare națională. Aceasta a declarat într-un discurs de felicitare cu ocazia zilei de 9 mai, liderul „Platformei Moldova” Irina Vlah. „Până la 400 de mii de oameni din Moldova au luptat pe toate fronturile Marelui Război pentru […] Articolul Irina Vlah: 9 mai rămâne sărbătoare națională, poporul nostru a adus o mare contribuție la Marea Victorie apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Hackerii ruși ar sta în spatele atacurilor cibernetice asupra site-ului Moldova 1 și asupra Poștei Moldovei. Despre asta a vorbit ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, într-un interviu pentru BBC. Ministrul a declarat că în prezent țara noastră are capacități „modeste” de apărare cibernetică. „Capacitățile noastre sunt încă modeste, dar le dezvoltăm, împreună cu partenerii noștri. […] Articolul Ministrul Afacerilor Externe acuză Rusia de atacuri cibernetice asupra Moldova 1 și Poștei Moldovei apare prima dată în DemocracyMD.
09:40
În această dimineață, 9 mai, conducerea țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru a-i comemora pe cei căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial. La ceremonie au participat șefa statului, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn. „Astăzi îi comemorăm pe pământenii noștri care au […] Articolul Conducerea țării a depus flori în memoria celor căzuți în război apare prima dată în DemocracyMD.
8 mai 2024
17:50
Gigantul farmaceutic britanic AstraZeneca a anunţat miercuri că retrage de la vânzare vaccinul său anti-COVID-19, Vaxzevria, unul dintre primele seruri lansate pe piaţă în timpul pandemiei de coronavirus, invocând o scădere a cererii pentru acest produs medical, informează AFP. AstraZeneca a menţionat totodată într-un comunicat de presă “un surplus de vaccinuri actualizate” în faţa diferitelor […] Articolul AstraZeneca anunță că retrage de pe piaţă vaccinul anti-COVID-19 apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
Lituania este pregătită să își trimită soldații într-o misiune de instruire în Ucraina, în ciuda amenințărilor nucleare pe care le lansează Rusia, a anunțat premierul lituanian Ingrida Simonyte într-un interviu publicat miercuri de Financial Times, potrivit The Moscow Times. Comentariile premierului Lituaniei vin după ce Ministerul rus al Apărării a anunțat că forțele sale se […] Articolul O țară NATO anunță că este pregătită să trimită trupe în Ucraina apare prima dată în DemocracyMD.
16:50
Irina Vlah, președintele asociației „Platforma Moldova”, consideră că Ziua Europei și Ziua Victoriei nu trebuie să dezbine societatea. Potrivit acesteia, autoritățile au vrut să împartă societatea atunci când au decis ca Ziua Europei să fie sărbătorită pe 9 mai, și nu pe 8 mai, cum era înainte. „Am sărbătorit Ziua Europei și Ziua Victoriei pentru […] Articolul Irina Vlah: Ziua Europei și Ziua Victoriei nu trebuie să dezbine societatea apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Potrivit expertului politic Ian Lisnevschi, interviul recent al Președintei Maia Sandu acordat jurnalistului rus Iuri Dudi a generat o serie de interpretări și reacții în societatea moldoveană. Lisnevschi, bazându-se pe datele obținute dintr-un sondaj realizat de către compania Intellect Group, a oferit o analiză cuprinzătoare a interviului, aducând în discuție aspecte esențiale. În cadrul analizei […] Articolul Lisnevschi dezvăluie interpretările interviului Maiei Sandu, acordat jurnalistului Iurie Dudi apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Un bărbat de 26 de ani din Strășeni a fost reținut de oamenii legii pentru că a constrâns o femeie să continue relațiile sexuale cu el. Acesta o șantaja pe victimă că va trimite apropiaților ei secvențe intime filmate anterior. Potrivit Poliției, mai mult decât atât, bărbatul i-a încălcat dreptul la viața privată și prin […] Articolul Un tânăr șantaja o femeie pentru a continua relațiile sexuale: Momentul reținerii apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
De Ziua Europei, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, peste 1000 de copii din municipiul Chișinău vor încânta publicul cu talentul și entuziasmul lor. Colectivele de copii, care vor evolua cu programe culturale și artistice, sunt din mai multe instituții de învățământ extrașcolar ale Direcției Generale Educație, printre care: CCC „Ghiocel”, CAE „Curcubeul”, CCC […] Articolul De Ziua Europei, peste 1000 de copii vor încânta publicul prezent în Piața Marii Adunări Naționale apare prima dată în DemocracyMD.
15:20
Primarul General al Chișinăului, Ion Ceban, asigură locuitorii orașului că, serviciile municipale va fi la datorie și în zilele de 9, respectiv 12 și 13 mai. Mai exact, joi, 9 mai, angajații Î.M. Regia „Autosalubritate” își vor începe activitatea de colectare și transportare a deșeurilor municipale la ora 05:30, cei 115 angajați și 43 de […] Articolul Ceban: Program special de salubrizare în Chișinău pentru zilele de 9 și 12-13 mai apare prima dată în DemocracyMD.
14:10
Președinții grupurilor de prietenie din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene efectuează o vizită comună în Republica Moldova de Ziua Europei. Vizita reprezintă un puternic mesaj de susținere a perspectivei europene a țării noastre. Parlamentul va organiza, pe data de 9 mai, discuții despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și despre cum instituțiile parlamentare […] Articolul Vizită specială în Republica Moldova de Ziua Europei: Președinții grupurilor de prietenie din parlamentele UE susțin viitorul european al țării apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Ofițerii CNA au reținut, cu puțin timp în urmă, un bărbat din Hîncești, bănuit de trafic de influență. Operațiunea a avut loc pe teritoriul Gării de Sud din capitală, iar persoana urmează a fi plasată în izolator pentru 72 de ore.  Potrivit materialelor cauzei, bărbatul ar fi pretins de la două persoane câte 1200 de […] Articolul Un bărbat din Hîncești a fost reținut în flagrant de ofițerii CNA, fiind bănuit de pretinderea a 2400 de euro pentru perfectarea a două permise de conducere apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Primăria Chișinău informează că, toate serviciile municipale au intervenit prompt la înlăturarea consecințelor ploii abundente și vântului puternic din seara zilei de marți, 7 mai. Potrivit autorităților locale, echipa de serviciu a Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a intervenit în mai multe locații din municipiul Chișinău, pentru a îndepărta situațiile de avariere apărute […] Articolul Daunele provocate de precipitațiile care au căzut marți seară, înlăturate apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 8 mai 2024. Articolul LIVE// Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 8 mai 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
09:40
Parlamentul Estoniei a votat luni o rezoluție prin care a declarat Biserica Ortodoxă Rusă drept „instituție care sponsorizează agresiunea militară a Federației Ruse”, scrie publicația ucraineană Kyiv Independent. Biserica Ortodoxă a Rusiei, cunoscută și sub numele de Patriarhia Moscovei, a sprijinit pe scară largă războiul Rusiei împotriva Ucrainei, transmite democracy.md cu referire la hotnews.ro. Patriarhul Kirill, capul bisericii, […] Articolul Parlamentul Estoniei denunță Biserica Ortodoxă Rusă ca „sponsor al agresiunii militare ruse” apare prima dată în DemocracyMD.
7 mai 2024
12:20
Un nou eveniment inedit organizat de Primăria Municipiului Chișinău în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. Potrivit Primarului General al Capitalei, Ion Ceban, joi, 8 mai, municipalitatea, în colaborare cu Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova, invită toți cetățenii, de la ora 16:00, la Festivalul de Muzică Populară și Religioasă – Pasca 2024. „În scenă vor evolua […] Articolul Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” va găzdui pe data de 8 mai Festivalul de Muzică Populară și Religioasă – Pasca 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Important pentru șoferii și pietonii din municipiului Chișinău. În legătură cu desfășurarea acțiunilor și manifestărilor cultural artistice, cu prilejul Zilei Europei, Primăria Capitalei informează că, în perioada 08 – 10 mai 2024, traficul rutier va fi suspendat pe mai multe străzi din oraș. Astfel, începând cu 8 mai, ora 10:00, și până pe 10 mai, ora 07:00, troleibuzele și autobuzele, care traversează Piața […] Articolul Anunț important pentru șoferi și pietoni: Modificări în traficul din Chișinău în perioada Zilei Europei apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Ar fi obținut permise de conducere pe căi legale, însă la trecerea frontierei doi străini au aflat că de fapt actele sunt falsificate. Totul s-a întâmplat ieri, 6 mai, în punctele de trecere a frontierei Cahul și Tudora. Potrivit Poliției de Frontieră, în primul caz, un șofer din România ar fi condus timp de 14 […] Articolul Două permise de conducere falsificate, ridicate de la doi străini apare prima dată în DemocracyMD.
6 mai 2024
12:30
Angajații Poliției de Frontieră au identificat în flux doi pasageri din R. Azerbaidjan, asupra cărora s-au depistat acte cu semne de falsificare. Cazurile au fost înregistrate în punctele de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe și Aeroportul Internațional Chișinău. Ar fi obținut pe căi legale un permis de conducere falsificat, este declarația unui cetățean azer care a […] Articolul Doi cetățeni azeri, descoperiți cu documente falsificate apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova, fluxul de persoane a constituit 31.535 de traversări. De asemenea, un număr mai mare a fost consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 17.056 de traversări persoane. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 22.134, iar traversările cetățenilor […] Articolul Situația la frontieră: Peste 31.500 de traversări. Cele mai active vămi apare prima dată în DemocracyMD.
3 mai 2024
16:40
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță despre amenajarea, de către Primăria Municipiului Chișinău, a terenurilor speciale pentru plimbatul câinilor. Potrivit edilului, primul teren de acest fel este amenajat în prezent în Parcul ,,La Izvor”, următoarele două, urmând să apară în Parcul „Alunelul”, precum și în pădurea parc „Butoiaș”. „La toate terenurile vor fi […] Articolul Chișinăul va avea terenuri speciale pentru câini: Primăria anunță primele locații amenajate apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Prețurile la benzină și motorină scad semnificativ. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că, după o perioadă de ieftinire doar a motorinei, săptămâna curentă și benzina a intrat într-o curbă descendentă a prețurilor de comercializare cu amănuntul la stațiile de alimentare. În perioada 4-7 mai, un litru de benzină va costa 26 de […] Articolul ANRE anunță scăderea prețurilor la benzină și motorină în Republica Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Berlinul acuză Moscova de un atac cibernetic. Ministra germană de Externe, Annelena Baerbock, a declarat într-o conferință de presă că acest atac, susținut de Rusia împotriva Germaniei, este absolut intolerabil și inacceptabil. Oficiala a promis că vor urma consecințe. „Astăzi putem spune fără ambiguitate că putem atribui acest atac cibernetic unui grup numit APT28, care […] Articolul Berlinul acuză Moscova de un atac cibernetic apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Și în acest an Parlamentul a organizat ateliere de colorare și decorare a ouălor de Paște, cu participarea copiilor și a tinerilor. Alături de elevii de la Școala de Arte din satul Coșnița, raionul Dubăsari, de la Liceul Teoretic cu Profil Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” și de la Școala de Arte Plastice „Alexei Șciusev” […] Articolul Copii și tineri au participat la ateliere de creație cu tematică pascală, organizate de Parlament apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Și în acest an, locuitorii municipiului Chișinău, și nu doar, se vor putea bucura de sezonul estival la ei acasă. Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat astăzi, 3 mai, că, în prezent, toate plajele din oraș sunt în proces de amenajare pentru perioada caldă a anului. „Primăria Chișinău instalează noi șezlonguri pentru confortul […] Articolul Plajele din Municipiul Chișinău sunt amenajate pentru sezonul estiva apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
Activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online pe teritoriul Republicii Moldova, preponderent în apropierea instituțiilor de învățământ, a fost destructurată de ofițerii Direcției Antidrog a INI, în comun cu Procuratura mun. Chișinău.  Astfel, timp de 2 luni,  polițiștii au documentat activitatea infracțională a unui membru activ al grupării cu vârsta […] Articolul Droguri în valoare de peste un milion de lei, scoase din circuit apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Primăria Chișinău informează că, Î.M. Regia „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a salubrizat toate parcurile și zonele de agrement din raza municipiului, pregătindu-le, astfel, pentru celebrarea Sărbătorilor Pascale. Potrivit autorităților locale, în ultimele zile, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” s-a efectuat amenajarea petelor floricole, prin plantarea florile anuale și multianuale, a fost cosită […] Articolul Primăria Chișinău anunță că toate parcurile și zonele de agrement din municipiu au fost salubrizate apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
De Paști, adică în zilele de 4, 5 și 6 mai, locuitorii și oaspeții Capitalei vor fi asigurați de către Primăria Municipiului Chișinău cu transport public în comun, conform unui program modificat. Mai exact, Direcția Generală Mobilitate Urbană, în comun cu Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” și Î.M. „Regia Transport Electric”, va organiza activitatea troleibuzelor și […] Articolul De paști, locuitorii și oaspeții Capitalei vor fi asigurați cu transport public apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Politiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au documentat un cetățean al Ucrainei în legătură cu frauda documentară. Cazul a fost consemnat în punctul de trecere a frontierei Leușeni. În seara zilei de 2 aprilie 2024, un cetățean ucrainean în vârstă de 47 de ani s-a prezentat în calitate de șofer al unui mijloc […] Articolul Încă un permis de conducere cu indici de falsificare, ridicat la trecerea frontierei apare prima dată în DemocracyMD.
09:50
Astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Libertății Presei, Irina Vlah, președintele Platformei “Moldova”, a transmis un mesaj ferm de susținere pentru jurnaliștii moldoveni și a condamnat acțiunile pe care le-a caracterizat drept atacuri la adresa libertății presei în țară. “Stimați jurnaliști! Astăzi, când este marcată Ziua Internațională a Libertății Presei, vreau să-mi exprim solidaritatea cu […] Articolul Irina Vlah: Guvernul actual promovează cenzura în detrimentul libertății presei în Republica Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
09:20
Turcia a suspendat joi relaţiile sale comerciale cu Israelul, după ce a restrâns deja exporturile către această ţară în aprilie, ca răspuns la războiul din Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul turc al Comerţului. “Exporturile şi importurile în legătură cu Israelul au fost suspendate”, a indicat ministerul, marcând o nouă etapă în deteriorarea relaţiilor dintre cele […] Articolul Turcia suspendă orice relaţii comerciale cu Israelul din cauza războiului din Gaza apare prima dată în DemocracyMD.
05:10
Guvernul Iranului a impus, joi, sancţiuni persoanelor fizice, instituţiilor şi companiilor din SUA şi Regatul Unit pentru „sprijinirea actelor teroriste ale Israelului”, informează EFE, potrivit Agerpres.  Ministerul de Externe iranian a anunţat sancţiunile împotriva Statelor Unite pentru „sprijinul şi finanţarea actelor teroriste ale Israelului, glorificarea şi sprijinul terorismului şi încălcările drepturilor omului ale poporului palestinian, […] Articolul Iranul impune sancțiuni împotriva SUA și Regatului Unit pentru sprijinirea Israelului apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.