VIDEO O nouă tendință urbană: Casele de la țară „cresc” pe acoperișurile blocurilor din Chișinău

Bani.md, 26 aprilie 2024 12:20

O construcție neobișnuită a apărut în Chișinău pe acoperișul unui bloc. Este vorba de o casă cu două nivele în adevăratul sens al cuvântului, potrivit imaginilor surprinse de un internaut. Din imaginea video se observă ca imobilul are și gard, dar și o anexă. „Bijuteria arhitecturală” a fost construită pe un bloc din sectorul Botanica, strada […] Articolul VIDEO O nouă tendință urbană: Casele de la țară „cresc” pe acoperișurile blocurilor din Chișinău apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 12 ore
07:40
Piaţa imobiliară din California este zguduită de creşterea preţurilor asigurărilor, în deja cea mai scumă regiune din ţară, unii locuitorii din Beverly Hills abandonând ideea de a mai încheia poliţe, scrie Bloomberg. Tendinţa de creştere a preţurilor este observabilă şi în alte zone, în Florida proprietarii plătind de trei ori mai mult pentru o poliţă […] Articolul Şi bogaţii au probleme: Proprietarii din California se plâng de preţul ridicat al asigurărilor pentru locuinţe apare prima dată în Bani.md.
07:30
Zborurile Heathrow-Dubai au două caracteristici mari care le fac preferate pentru întreprinzătorii spălării de bani: un aeroport nu scanează bagajele la ieşire pentru numerar, iar celălalt acceptă saci de bani, scrie The Wall Street Journal. August 2020. Jo-Emma Larvin plimba după ea prin aeroportul Heathrow din Londra un cărucior de bagaje  plin cu valize. Un […] Articolul Care este locul unde poţi intra cu geamantane întregi de bani chiar pe aeroport fără să ai nicio problemă apare prima dată în Bani.md.
07:30
Comerţul Chinei a revenit pe creştere în dolari în luna aprilie după scăderi în luna anterioară, exportu­rile şi importurile avansând în condi­ţiile în care Beijingul îşi pune speran­ţele într-o redresare bazată pe secto­rul manufacturier pentru revitaliza­rea celei de-a doua mari economii a lumii, scrie Financial Times. Comerţul Chinei a revenit pe creştere în dolari în […] Articolul Temerile occidentalilor se adeveresc: China îşi transformă în continuare supracapacitatea de producţie apare prima dată în Bani.md.
07:30
Oferta de listare la Bursa de Valori Bucureşti a furnizorului de gaze naturale şi electricitate Premier Energy (sub simbolul PE) a atras în cele trei zile cu discount de 5% subscrieri de aproximativ 1 miliard de lei (200 mil. euro), arată datele analizate de ZF. Micii investitori au subscris 47 milioane de acţiuni PE, adică […] Articolul Investitorii se înghesuie să cumpere acțiuni de la Premier Energy. Au pus la bătaie peste un miliard apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
19:00
Elveția rămâne ferm ancorată în poziția sa de lider în domeniul atragerii și retenției talentelor la nivel mondial, conform unui raport recent. În ciuda acestui fapt, țara se confruntă cu o competiție tot mai acerbă din partea altor centre de excelență în domeniu, cum ar fi Singapore și Statele Unite ale Americii. Unul dintre motivele […] Articolul Elveția, cel mai bun centru de talente din lume apare prima dată în Bani.md.
17:20
Biroul de Reintegrare din Republica Moldova a raportat că în primul trimestru al anului 2024, ponderea exporturilor din regiunea transnistreană către Uniunea Europeană a atins un nivel impresionant de 80,9%, iar cea a importurilor a constituit 56,3%. Aceste cifre reflectă o orientare economică fermă către Vest, care este un obiectiv strategic al Republicii Moldova pentru […] Articolul Transnistria, legată ombilical de Rusia, tot mai conectată cu Europa. 80% din exporturi ajung în UE apare prima dată în Bani.md.
Ieri
15:30
Cea mai veche fabrică de lactate din Italia este deținută de trei frați. Nimic ieșit din comun, doar că la „Brazzale spa”, sunt angajate doar persoane care se află în prag de pensionare. Roberto Brazzale, unul din cei trei proprietari a precizat că printre angajați a avut și tineri de 20, 30 de ani, dar […] Articolul Patronul celei mai vechi fabrici de lapte din Italia angajează doar pensionari apare prima dată în Bani.md.
15:00
În aprilie, inflația în Republica Moldova a înregistrat o creștere de 3,5%, comparativ cu aceeași perioadă din 2023. Aceasta reprezintă o evoluție semnificativă, cu impact direct asupra puterii de cumpărare a populației. Datele statistice arată că prețurile au crescut cel mai mult la produsele nealimentare, cu o creștere de 7%. În același timp, prețurile produselor […] Articolul Curba prețurilor în Moldova: Inflația în aprilie atinge 3,5% apare prima dată în Bani.md.
13:10
Goana după cumpărături în perioada sărbătorilor transformă cumpărăturile într-o adevărată aventură pentru fiecare moldovean. Pregătirea mesei de sărbătoare prinde toată lumea într-un maraton al cumpărăturilor, care vine la pachet cu stres, nervi și mult timp pierdut prin magazine.   Fie că alegi să plătești pentru coșul de cumpărături cu telefonul, cardul bancar, portofelele electronice sau alte […] Articolul Cumpărăturile: cât timp și energie economisești dacă achiți fără numerar? apare prima dată în Bani.md.
12:10
Google a anunțat lansarea Med-Gemini, un instrument de inteligență artificială destinat să sprijine munca medicilor prin preluarea unei părți din sarcinile zilnice. Tehnologia este derivată din modelul Gemini, ajustată pentru a se conecta la baze de date medicale relevante și optimizată pentru nevoile specifice ale domeniului medical. Diferența majoră între Med-Gemini și alte inteligențe artificiale […] Articolul Revoluția tehnologică continuă! Asistentul medical al Google poate lua locul medicilor cu experiență apare prima dată în Bani.md.
12:10
Nouriel Roubini, celebrul expert și profesor emerit de economie la Stern School of Business de la Universitatea din New York, este renumit pentru predicțiile sale pesimiste despre starea economiei globale. Însă acum, el scoate adevărul la iveală, într-o analiză intitulată ”Inevitabilul șoc”, adică colapsul cu care lumea globalizată se va confrunta în câteva luni de […] Articolul Celebrul Nouriel Roubini avertizează că vine ”mama tuturor crizelor”: Șocul inevitabil ce lovește lumea în câteva luni apare prima dată în Bani.md.
11:20
Într-o veste binevenită pentru șoferii din întreaga țară, prețul la benzină și motorină va înregistra o scădere în acest weekend. Potrivit ultimelor informații, publicate de ANRE, prețurile vor fi următoarele: 25,69 lei pe litru pentru benzina COR 95, în scădere cu 23 de bani, și 20,99 lei pe litru pentru motorina standard, în scădere cu […] Articolul Motorina a coborât sun 21 de lei litrul apare prima dată în Bani.md.
10:50
Grupul Fly One, afiliat lui Vladimir Cebotari (ministru al justiției în Guvernul Streleț și Filip, fost deputat și ex-vicepreședinte al PDM) și lui Mircea Maleca, a făcut o achiziție de lux recentă, cumpărând un avion Gulfstream G450 din clasa business. Potrivit MoldStreet, avionul a aparținut anterior unui oligarh rus, partener de afaceri cu fostul președinte […] Articolul Mișcări pe piața aeriană! Un avion de lux a aterizat în compania aeriană a unui prieten al lui Plahotniuc apare prima dată în Bani.md.
9 mai 2024
21:10
Raiffeisen Bank International din Austria a renunțat la planul de cumpărare a unui pachet de 1,5 miliarde de euro la Strabag, după presiunile de la Washington pentru a abandona acordul, scrie The Moscow Times. „În timpul dialogului recent cu autoritățile relevante, Raiffeisen nu a putut obține asigurarea necesară pentru a continua tranzacția propusă”, a spus […] Articolul Raiffeisen, sub presiunea Statelor Unite, a refuzat să cumpere participația miliardarului Deripaska la Strabag apare prima dată în Bani.md.
21:00
Rușii bogați care au intrat sub sancțiuni occidentale după izbucnirea războiului din Ucraina au început să-și transfere treptat activele înapoi acasă, temându-se de o posibilă naționalizare a afacerilor lor, au declarat doi miliardari ruși pentru Bloomberg, sub protecția anonimatului. Potrivit unuia dintre ei, sunt forțați să-și desfășoare afacerile numai în Rusia și încearcă să nu […] Articolul Miliardarii ruși au început să-și aducă activele în patrie apare prima dată în Bani.md.
17:50
Skydweller Aero, o companie aerospațială inovatoare, a anunțat recent finalizarea primului zbor autonom cu succes al unei aeronave motorizate cu energie solară. Aeronava, dezvoltată de Skydweller Aero, a decolat de la Aeroportul Internațional Stennis pe 21 martie și a zburat deasupra Golfului Mexic, efectuând un zbor complet autonom și aterizând fără intervenție umană, potrivit bsshoofly.com. […] Articolul Skydweller Aero revoluționează industria aerospațială apare prima dată în Bani.md.
17:20
Miercuri, 8 mai, în cadrul ședinței de Guvern, a fost aprobat proiectul de modificare a Regulamentului privind modul de compensare a cheltuielilor unității în învățământul dual. Astfel, solicitantul compensației trebuie să prezinte un certificat de conformitate emis de Camera de Comerț și Industrie a RM (CCI a RM). Alte verificări ale dosarului, în afara celor […] Articolul Cadrul normativ pentru compensarea cheltuielilor în învățământul dual a fost îmbunătățit apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:30
În mijlocul cartierului de afaceri din Hong Kong, pe locul unei foste parcări, se apropie data deschiderii unei construcţii neobişnuite la faimosul orizont al oraşului, scrie FT. Henderson este o clădire de birouri cu 36 de etaje, proiectată de Zaha Hadid Architects şi denumită după Henderson Land Development, un dezvoltator controlat de una dintre cele […] Articolul Prăbuşirea dureroasă a celei mai fierbinţi pieţe imobiliare: birouri goale, iar clădirile fantomă domină orizontul apare prima dată în Bani.md.
15:20
De-a lungul timpului au avut loc nenumărate discuţii despre grupări secrete, precum masonii sau illuminati, dar există anumite familii care deţin un control uimitor asupra unor factori care influenţează întreaga omenire, de la produsele farmaceutice, băncile centrale şi grupurile militare, scrie descopera.ro TopBuzz prezintă o listă cu familiile care deţin o putere uimitoare asupra lumii. […] Articolul Care sunt cele 5 familii mult mai puternice decât masonii sau illuminati, care s-ar putea afla la conducerea lumii apare prima dată în Bani.md.
15:20
Când un bancher al Arianei de Rotschild,  şefa uneia dintre cele mai importante instituţii bancare şi de wealth management din lume, s-a întors din Orientul Mijlociu după o întâlnire de business, acesta a dus cu el veşti problematice. Un milionar a confundat Edmund de Rotschild – condusă de Ariana – cu Rotschild&Co, perla businessului de […] Articolul Dinastia pe mâna căreia se află banii celor mai bogaţi oameni din lume este într-un război civil în familie apare prima dată în Bani.md.
14:40
Alianța Nord-Atlantică (NATO) va oferi Ministerului de Interne expertiză în vederea creșterii capacităților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) de a gestiona incidente chimice, biologice sau nucleare. Declarația aparține ministrului Adrian Efros și a fost făcută în timpul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV. Oficialul s-a întâlnit recent la Bruxelles cu secretarul –adjunct al NATO, Mircea Geoană, […] Articolul VIDEO Adrian Efros: Cu NATO avem o colaborare foarte bună, însă nu e vorba de aspecte militare apare prima dată în Bani.md.
13:50
Natalia Molceanova a sosit în Republica Moldova pe 26 februarie 2022, în plin război din Ucraina. Venirea ei a fost marcată de incertitudine și teamă, dar și de speranța unei noi începuturi într-o țară străină. Plecând fără a avea cunoștințe în Moldova, a parcurs un drum lung de 8 ore, căutând refugiu și siguranță. Înainte […] Articolul VIDEO Refugiata care a reușit să se integreze în Moldova și să unească o întreagă comunitate apare prima dată în Bani.md.
12:10
După ce a suferit prima pierdere în 25 de ani și o pierdere record în istoria sa, Gazprom începe să-și vândă proprietatea. Miercuri, compania a anunțat că este în căutare de cumpărători pentru proprietățile imobiliare mari de la Moscova și regiunea Moscovei. Printre acestea se numără clădiri de birouri de pe strada Stroiteley, complexul de […] Articolul Gazprom a început să-și vândă proprietățile după pierderea record din 2023 apare prima dată în Bani.md.
11:50
Grecia a extins notificarea NAVTEX pentru exerciții militare, care interzice în esență circulația navelor în largul coastei din sud-estul Peloponezului. Potrivit unor surse, această interdicție este menită să împiedice transbordările de petrol rusesc de pe petrolierele ”fantomă” pe alte nave, conform contidianului politic și financiar de dimineață, Kathimerini, care apare în Pireu (Grecia). Petrolierele „fantomă”, prezente […] Articolul Grecia extinde interdicția pentru petrolierele „fantomă” pentru a împiedica transbordarea de petrol rusesc apare prima dată în Bani.md.
11:20
Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, nu exclude ipoteza că banii, care urmau să ajungă în Republica Moldova prin intermediului „curierilor” plătiți de Ilan Șor, trebuiau să fie folosiți pentru acțiunile dedicate Zilei Victoriei.  Declarația a fost făcută  la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV. „Pasagerii respectivi au fost întrebuințați ca curieri. Deoarece aveau sume de […] Articolul Adrian Efros, despre perchezițiile de la Aeroport: Nu excludem că banii erau pentru finanțarea activităților de 9 mai apare prima dată în Bani.md.
11:20
Anual, pe data de 9 mai, când toate statele europene marchează Ziua Europei, la Chișinău o serie de politicieni pro-ruși, scot în față panglica bicoloră „negru-oranj”. Din 2014 a devenit un simbol militarist rus asociat separatiștilor pro-ruși, transmite disinfo.md. Panglica bicoloră, numită și „Sfântul Gheorghe” este folosită de către toate partidele pro-ruse, care nici până azi […] Articolul VIDEO Originea provocatoarei panglici bicolore. Ce spun istoricii apare prima dată în Bani.md.
8 mai 2024
22:10
Stas Madan, reprezentantul Expert Grup, a anunțat retragerea sa din Comisia Națională pentru Monopol Fiscal, explicând decizia prin intermediul unei postări extinse pe rețelele sociale. Madan a subliniat confuzia și neînțelegerea publicului în ceea ce privește conceptul de monopol fiscal, introdus în legislația moldoveană în 2022. Acesta a explicat că monopolul fiscal este atribuit unei […] Articolul Monopolul fiscal a devenit politic! Un membru dă cărțile pe față și se retrage din comisie apare prima dată în Bani.md.
21:00
Rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM), Viorel Bostan, a făcut anunțul oficial, în carul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că Universitatea de Stat din Moldova și UTM urmează să se unească sub un singur nume nou. Această mișcare reprezintă un pas semnificativ în consolidarea și modernizarea învățământului superior din Republica Moldova. Fuzionarea celor […] Articolul Un gigant universitar urmează să apară în Republica Moldova: Se va numi Universitatea din Chișinău apare prima dată în Bani.md.
14:40
În ciuda alocării de 60 de milioane de lei pentru reparații urgente acum nouă luni, reabilitarea porțiunii de cale ferată dintre Colibași și Văleni, raionul Cahul, a fost întârziată. Antreprenorul ucrainean angajat să elaboreze proiectul nu a reușit să-și onoreze obligațiile, iar autoritățile sunt acum pe cale să rezilieze contractul. Această întârziere a dus la […] Articolul Calea ferată a lui Voronin rămâne o ruină. Ucrainenii nu și-au onorat obligațiile contractuale apare prima dată în Bani.md.
14:20
Cu trilioane peste trilioane de dolari adunate anual, super‑bogații lumii continuă să devină și mai bogați. Averea netă combinată a miliardarilor planetei a crescut cu 545% în ultimele două decenii, ajungând la 14,2 trilioane de dolari – de patru ori mai mult decât creșterea de 111% a PIB-ului mondial. Există unele lucruri pe care doar […] Articolul Super-bogații lumii în 2024 – Clubul de 100 de miliarde de dolari apare prima dată în Bani.md.
09:40
Grupul Premier Energy, care este prezent și în Republica Moldova, deţinut de fondul ceh de investiţii, Emma Capital, fondat de antreprenorul ceh Jiří Šmejc, care a cumpărat recent compania de furnizare CEZ, anunță că investitorii de la Bursa de Valori București (BVB) vor putea subscrie acțiuni în oferta de listare din 8 mai până pe […] Articolul Gigantul energetic din Republica Moldova se listează de pe 8 până pe 15 mai la București. Care este prețul acțiunilor apare prima dată în Bani.md.
09:30
Conform unui studiu realizat de Global Finance intitulat „Cele mai bogate țări din lume în 2024”, Republica Moldova se află pe locul 97 din 190 de țări după indicele PIB-ul pe cap de locuitor. Studiul ia în calcul PIB-ul pe cap de locuitor în prețuri curente. Potrivit datelor prezentate în studiu, PIB-ul Moldovei în dolari […] Articolul Săraci lipiți pământului! Moldova ocupă locul 97 în lume după indicele PIB pe cap de locuitor apare prima dată în Bani.md.
09:30
Președintele Vladimir Putin a semnat un decret „Cu privire la obiectivele naționale de dezvoltare ale Federației Ruse pentru perioada până în 2030”, în care a stabilit sarcini-cheie pentru cel de-al cincilea mandat prezidențial. Potrivit documentului, care este postat pe site-ul Kremlinului, în 6 ani Rusia ar trebui să ajungă pe locul patru în lume în […] Articolul Putin vrea ca economia Rusiei să devină printre primele patru ale lumii apare prima dată în Bani.md.
09:20
În primele trei luni ale anului 2024, au fost eliberate un total de 776 de autorizații de construire în Republica Moldova, reflectând o descreștere cu 5,6% față de aceeași perioadă din anul precedent. Dintre acestea, 541 de autorizații de construire au fost destinate clădirilor rezidențiale, înregistrând o scădere cu 4,2%, în timp ce pentru clădirile […] Articolul Piața construcțiilor se va prăbuși? Antreprenorii sunt pesimiști și nu mai iau autorizații de construcții apare prima dată în Bani.md.
7 mai 2024
18:10
Guvernul urma să aloce 400 milioane de lei pentru capitalizarea BNM, care e sub 4%. Banii au fost cheltuiți de banca centrală pentru sterilizarea excesului de lei urmare influxului finanțărilor externe. Anca Dragu, guvernatoarea BNM, la prezentarea deciziei de  politică monetară a lăsat să se înțeleagă că banii nu au fost alocați de Guvern. „La […] Articolul Când va întoarce Guvernul milioanele „mâncate” din capitalul BNM! Dragu: Discutăm cu Ministerul Finanțelor apare prima dată în Bani.md.
17:30
BNM continuă ieftinirea leului și a redus dobânda cheie la 3,60% anual față de 3,75%. Consiliul de administrație al băncii centrale a redus și dobânzile pentru creditele și depozitele overnight, la 5,60% și 1,60%, comparativ cu 5,75% și 1,75%. Totodată, BNM a diminuat și norma rezervelor obligatorii în lei moldovenești de la 33%, la 31% […] Articolul Ultima oră! BNM continuă ieftinirea leului. A redus dobânda cheie la 3,60% apare prima dată în Bani.md.
17:00
„Inima Nordului”, o asociație din Ocnița, se evidențiază în eforturile sale de a promova dezvoltarea rurală și de a încuraja practici sustenabile de gestionare a resurselor. Datorită proiectului „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială”, implementat de către HEKS/EPER Moldova în consorțiu cu HELVETAS Moldova și finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, […] Articolul VIDEO Ocnița – dezvoltare rurală prin ateliere de compostare apare prima dată în Bani.md.
14:40
Două țări din UE, Irlanda și Luxemburg, nu au în prezent femei în poziții de conducere în niciuna dintre companiile lor listate la bursă, potrivit Bloomberg.  Irlanda s-a alăturat acestui clasament recent, când Margaret Sweeney s-a retras din funcția de director executiv al celui mai mare proprietar rezidențial privat din țară, Irish Residential Properties REIT Plc, […] Articolul Două state din UE nu au nicio femeie în pozițiile de conducere ale principalelor companii listate: Irlanda și Luxemburg apare prima dată în Bani.md.
14:30
„S-a dorit aplicarea unei lovituri dure importatorului de banane, fiind scoase în evidență doar reţelele Linela şi Fidesco. De ce?” Bloggerul moldovean Eugeniu Luchianiuc este de părerea că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) ar fi ascuns intenționat unele detalii importante în contextul scandalului bananelor cu pesticide depistate în câteva magazine din țară. Acesta a […] Articolul Privat: Un blogger, despre „scandalul bananelor cu pesticide”: S-a dorit aplicarea unei lovituri dure importatorului apare prima dată în Bani.md.
14:20
Google este pe cale să afle care îi este soarta. Recent, avocaţii depar­ta­mentului american de justiţie, procurorii generali şi Google şi-au adus argumentele finale într-un caz ce durează de un an, US et al. v. Google, şi care încearcă să determine dacă gigantul tech a încălcat regulile federale antitrust pentru a-şi păstra poziţia dominantă pe […] Articolul Cel mai puternic atac al SUA împotriva puterii Big Tech se apropie de punctul culminant apare prima dată în Bani.md.
14:10
Țările UE au convenit să transfere 90% din veniturile din activele rusești înghețate în scopurile de apărare ale Ucrainei, a declarat cancelarul german Olaf Scholz. Potrivit acestuia, vorbim despre o „sumă semnificativă, în valoare de câteva miliarde pe an”. În același timp, Ucraina nu va fi obligată să achiziționeze arme în Europa cu aceste fonduri, […] Articolul UE va direcționa 90% din veniturile activelor înghețate ale Rusiei către nevoile militare ale Ucrainei apare prima dată în Bani.md.
14:10
Legendarul investitor american Warren Buffet şi-a ales în sfârşit succesorul pentru tronul Berkshire Hathaway, însă alegerea lui Greg Abel i-a pus pe acţionari pe gânduri. Abel s-a făcut remarcat în companie după ce a dus afacerile cu energie ale Berkshire pe noi culmi, scrie CNBC. „Greg înţelege extraordinar de bine afacerile şi modelul de business. […] Articolul La 93 de ani, Warren Buffett se pregăteşte să predea cheile imperiului, dar tranziţia este plină de surprize apare prima dată în Bani.md.
14:00
Inteligența Artificială este noul domeniu tehnologic pentru stăpânirea căruia luptă giganții tehnologici. Microsoft și Google concurează pentru a-și dezvolta propriile modele de limbaj IA mai performante. Microsoft pregăteşte un nou model de limbaj bazat pe IA care să concureze cu produsul dezvoltat de Google, OpenAI. Scopul cercetărilor nu a fost stabilit, momentan, acesta urmând să fie determinat […] Articolul Războiul giganților. Microsoft și Google dezvoltă noi modele de Inteligență Artificială apare prima dată în Bani.md.
10:10
Radu Magdin a fost ales în funcția de vicepreședinte al Camerei de Comerț Române din Singapore. Expert în afaceri internaționale și dezvoltare business, Radu Magdin va contribui la consolidarea legăturilor comerciale dintre România și Singapore. Or, această cameră se va extinde și asupra Republicii Moldova și Ucrainei și va pune cele două țări pe radarul […] Articolul Radu Magdin, ales vicepreședinte al Camerei de Comerț Române din Singapore apare prima dată în Bani.md.
09:50
Uniunea Europeană ia în considerare posibilitatea extinderii sancțiunilor financiare împotriva Rusiei și includerea în „listele negre” a analogului intern al SWIFT – Sistemul de transmitere a mesajelor financiare (SPFS) al Băncii Rusiei, citând surse familiare situație, sancțiunile împotriva SPFS pot fi incluse în cel de-al 14-lea pachet de măsuri pentru invadarea Ucrainei. Potrivit interlocutorilor agenției […] Articolul Uniunea Europeană pregătește sancțiuni împotriva „SWIFT-ului rusesc” apare prima dată în Bani.md.
09:50
Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat că fructele și legumele proaspete importate nu pot fi vândute pe piață până când nu se obțin rezultatele testelor de laborator referitoare la prezența pesticidelor sau a nitraților. În conformitate cu declarația ANSA, „Fructele și legumele proaspete provenite din import, de la care au fost prelevate probe […] Articolul ANSA intervine în businessul cu fructe și legume! Nu pot fi vândute până la obținerea rezultatelor controlului apare prima dată în Bani.md.
09:50
Rubla slabă și nerespectarea plafonului prețului petrolului au aproape dublat veniturile bugetului de petrol și gaze. În aprilie, acestea s-au ridicat la 1,23 trilioane de ruble, a raportat Ministerul Finanțelor de la Moscova, inclusiv 1,05 trilioane de ruble — veniturile din petrol, calculate de Bloomberg. Veniturile din petrol și gaze au fost cu aproape 90% […] Articolul Veniturile bugetului rus din petrol s-au dublat apare prima dată în Bani.md.
09:20
Tancurile care transportau petrol rusesc au părăsit Golful Laconia, un punct de ancorare cheie în Marea Mediterană, unde materia primă este transferată de la o navă la alta pentru a fi transportată în continuare în Asia. Potrivit Bloomberg, de la începutul lunii mai, tancurile „flotei din umbră” nu mai intră în golful cel mai sudic […] Articolul Flota NATO a expulzat petrolierele lui Putin din cel mai mare ancoraj din Marea Mediterană apare prima dată în Bani.md.
6 mai 2024
12:10
Atacurile cu drone ucrainene asupra rafinăriilor de petrol din Rusia au dus la o reducere drastică a exportului de produse petroliere. În aprilie, Rusia a exportat cu 24% mai puțină păcură din porturi decât în ​​urmă cu un an. Totodată, comparativ cu luna martie, livrările au scăzut cu 11%, la 815 mii de barili pe […] Articolul Exporturile de produse petroliere rusești s-au prăbușit la minimul ultimelor 7 ani, după ce Ucraina a lovit rafinăriile apare prima dată în Bani.md.
09:20
Înainte de a intra în afaceri cu arme, înainte de a începe să cumpere producători de puşti de asalt, înainte de a se extinde în vânzarea de lunete şi amortizoare de sunet, înainte de a reuni 18 dintre cele mai letale companii ale Americii într-un singur conglomerat, înainte de a finanţa o bază militară privată, […] Articolul Cine este miliardarul ce vinde „moarte” şi cum a reuşit el să unească 18 dintre cele mai letale companii din SUA apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.